Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 11:54   #781
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a może Ty się skusisz
już dawno mam
ale nie kusiłam nikogo
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:54   #782
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Wrócę na chwilkę do tematu liderek...

Aneszna, a sama teoretycznie będąc liderką, wysłałabyś jakiś miły upominek konsultantce, która się o niego upomina?
Nie za bardzo wiem "jak się upomnieć" by nie zostało to źle odebrane
Moja liderka również kilka razy mnie nagrodziła, ja swoje kk również mam zamiar, poza tym kontakt jest w każdym katalogu i to naprawdę stały, aż mam go czasami dosyć. po prostu nie lubię też takiego narzucania się, jestem liderem od jednego katalogu i już mi się odechciało, bo zaczynam się czuć jak jakiś "naganiacz"...
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:58   #783
ankoro
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30946150]wybacz, ale nic nie zamówiłabym u Ciebie.

Dla mnie otwarte=użyte.[/QUOTE]

Dokładnie, mam takie samo zdanie. Jak coś jest nie tak, to klientka mnie informuje, a ja nie muszę wcześniej zaglądać i sprawdzać.Jeśli cos jest uszkodzone to co z różnica czy pójdzie do zwrotu wcześniej czy później?
Wcześniej moje obecne klientki kupowały kosmetyki z Avonu na stoiskach w supermarketach i okazało sie ,że tam kupowały wody które po naciśnięciu od razu psikały, co oznacza,że wcześniej były już uzywane. Nowe wody należy ok. 3 razy nacisnąć, aby pokazał się płyn ,bo w rurce jest powietrze.U mnie dostają zawsze nietknięte produkty i dlatego mam dużo klientek.Przestały kupować na stoiskach, u mnie mają gwarancję nietykalności produktów.No,ale oczywiście to wszystko zależy od wymagań klientow, czy im takie rzeczy przeszkadzają i czy są tego świadome. Ja nie ryzykuję, uważam,że nie warto.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:59
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:00   #784
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Użyty kosmetyk ma krótszą datę ważności. Ja nie otwieram nic co jest klientek, ew. czasem biżuterię by zobaczyć czy wszystko jest ok, bo to różnie z nimi bywa.

Ok. Może zakończmy ten temat

Powiem Wam, że mam kuzynkę, która po wyjściu z łazienki pachnie moimi perfumami i ma mój błyszczyk na ustach Kompletny brak kultury I jeszcze ślad po paluchu w moim kremie
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:02   #785
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

W kalendarzu adwentowym perełki brązujące i pędzel:/ Za 34,90zł Spodziewałam się czegoś lepszego, szczególnie po tym, jak perełki dla Nas w strefie przecenili...:/

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
no ja też otwieram tylko to co nie jest zafoliowane i pozaklejane

a wzięło sie to stąd, że kiedyś dałam potłuczone cienie
a zawieszki do bransoletki nie otwierały się (nie można było przypiąć)
no i teraz sprawdzam

Ja staram się sprawdzać biżuterię i niezafoliowane perfumy. Nie psikam nimi, ale patrzę, czy tą rureczkę w środku mają. Bo kiedyś mi przyszły takie, które były BEZ niej- więc w ogóle nie nadawały się do użycia. Ja nie sprawdziłam i potem głupia sytuacja jak mi klientka to pokazywała

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jesli napisze do Avonu o opoznienie zamowienia tzn z wystepujacych brakow, o prezent przeprosinowy dla klijentki to czy taki owy w ogole dostanie ? Jak to z tym jest? Szkoda by bylo mi stracic tak dobra klijentke, ktora zamawia na dosc duza sume w kazdym z katalogu..

Wysłałam maila do Avonu po tym jak się klientki wkurzyły za tą opóźnioną dostawę na mikołajki. Dziś dostałam maila zwrotnego:

Szanowna Konsultantko, Ogromnie nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Niezwykle trudno jest określić dokładne zapotrzebowanie na produkty, gdyż jest to możliwe jedynie przy ścisłej współpracy Konsultantek. Do zaplanowania produkcji niezbędna jest informacja o ilości Klientów, a wiele osób nie przekazuje takich danych. Ma to wpływ na zamówienie zbyt małej ilości produktów, a tym samym powstanie braków magazynowych. Te same promocje obowiązują równocześnie w wielu krajach Europy i wyprodukowane towary muszą zostać odpowiednio rozdzielone. Związane jest to z przyznaniem mniejszej ilości produktów na potrzeby Polski.

Gorąco przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakich Pani doświadczyła. Dla pięciu pani klientek został wprowadzony prezent przeprosinowy, który dołączy się do kolejnego zamówienia. Mamy nadzieję, że mimo tych trudności nasza dalsza współpraca będzie przebiegała pomyślnie.

Z pozdrowieniami, XXX, Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska

Mam tylko nadzieję, że rzeczywiście nie będą to szamponiki po 50ml

Edytowane przez Alice In Nightmareland
Czas edycji: 2011-12-08 o 12:06
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:11   #786
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość

Wysłałam maila do Avonu po tym jak się klientki wkurzyły za tą opóźnioną dostawę na mikołajki. Dziś dostałam maila zwrotnego:

Szanowna Konsultantko, Ogromnie nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Niezwykle trudno jest określić dokładne zapotrzebowanie na produkty, gdyż jest to możliwe jedynie przy ścisłej współpracy Konsultantek. Do zaplanowania produkcji niezbędna jest informacja o ilości Klientów, a wiele osób nie przekazuje takich danych. Ma to wpływ na zamówienie zbyt małej ilości produktów, a tym samym powstanie braków magazynowych. Te same promocje obowiązują równocześnie w wielu krajach Europy i wyprodukowane towary muszą zostać odpowiednio rozdzielone. Związane jest to z przyznaniem mniejszej ilości produktów na potrzeby Polski.

Gorąco przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakich Pani doświadczyła. Dla pięciu pani klientek został wprowadzony prezent przeprosinowy, który dołączy się do kolejnego zamówienia. Mamy nadzieję, że mimo tych trudności nasza dalsza współpraca będzie przebiegała pomyślnie.

Z pozdrowieniami, XXX, Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska

Mam tylko nadzieję, że rzeczywiście nie będą to szamponiki po 50ml

albo kremy do rąk

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-12-08 o 12:14
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:13   #787
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Moja liderka również kilka razy mnie nagrodziła, ja swoje kk również mam zamiar, poza tym kontakt jest w każdym katalogu i to naprawdę stały, aż mam go czasami dosyć. po prostu nie lubię też takiego narzucania się, jestem liderem od jednego katalogu i już mi się odechciało, bo zaczynam się czuć jak jakiś "naganiacz"...
Mój kontakt z liderką w ciągu 4 lat miał miejsce aż 2 razy, telefonicznie
Pierwszy raz gdy kiedyś tam opuściłam latem jeden katalog (oprócz tego zamawiam z każdego) i wysłała mi od siebie kolejne 2 katalogi pocztą, a za drugim razem przypomniała mi o możliwości zakupu farby za 50gr-czy nie zapomniałam jej dopisać do swojego zamówienia
Za każdym razem zapewniała mnie, że z każdym problemem mogę się do niej zgłosić - jest bardzo miła i odbieram ją pozytywnie.
Ale że problemów z Avonem nie miewam, jakby co to piszę ze strefy, a z pytaniami częściej pojawiam się tutaj... to nie zgłaszam się do niej.
I jak tak teraz mam zadzwonić/napisać o prezent? Za co - za aktywność, bezproblemowość, praktyczny brak zwrotów (robiłam 2 razy w ciągu tych 4 lat)? Że Święta?
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 12:13   #788
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
W kalendarzu adwentowym perełki brązujące i pędzel:/ Za 34,90zł Spodziewałam się czegoś lepszego, szczególnie po tym, jak perełki dla Nas w strefie przecenili...:/

wyświetla się ta oferta u Ciebie?? u mnie na głównej przy dzisiejszej dacie- jest tylko podane "już wkrótce..." a w strefie wyskakuje błąd
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:19   #789
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wyświetla się ta oferta u Ciebie?? u mnie na głównej przy dzisiejszej dacie- jest tylko podane "już wkrótce..." a w strefie wyskakuje błąd
U mnie jest tylko zdjęcie z ceną, ale jak się kliknie na nie to się nie wyświetla dalej tylko błąd się pokazuje.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:20   #790
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój kontakt z liderką w ciągu 4 lat miał miejsce aż 2 razy, telefonicznie
Pierwszy raz gdy kiedyś tam opuściłam latem jeden katalog (oprócz tego zamawiam z każdego) i wysłała mi od siebie kolejne 2 katalogi pocztą, a za drugim razem przypomniała mi o możliwości zakupu farby za 50gr-czy nie zapomniałam jej dopisać do swojego zamówienia
Za każdym razem zapewniała mnie, że z każdym problemem mogę się do niej zgłosić - jest bardzo miła i odbieram ją pozytywnie.
Ale że problemów z Avonem nie miewam, jakby co to piszę ze strefy, a z pytaniami częściej pojawiam się tutaj... to nie zgłaszam się do niej.
I jak tak teraz mam zadzwonić/napisać o prezent? Za co - za aktywność, bezproblemowość, praktyczny brak zwrotów (robiłam 2 razy w ciągu tych 4 lat)? Że Święta?

Zdecydowanie za aktywność. Wszyscy lubią być doceniani, a Święta są tym okresem kiedy jest niło tego doświadczyć.
Stary 2011-12-08, 12:21   #791
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Cytat:
Bo ja to wzięłam na sposób- nie loguj się do strefy, tylko zobacz na stronie głównej Avonu i wejdź w kalendarz:

http://www.pl.avon.com/PRSuite/static/_xmas/index.html#

Mam nadzieję, że się otworzy poprawnie.
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 12:25   #792
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Ok. Może zakończmy ten temat

Powiem Wam, że mam kuzynkę, która po wyjściu z łazienki pachnie moimi perfumami i ma mój błyszczyk na ustach Kompletny brak kultury I jeszcze ślad po paluchu w moim kremie
taką to udusić dosłownie, to do tego niehigieniczne przede wszystkim smarować się czyimś błyszczykiem i kremem
na ofertę bym się skusiła jakby był ten pędzel wysuwany, a tak to niech sobie będzie
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:28   #793
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Aneszna, a sama teoretycznie będąc liderką, wysłałabyś jakiś miły upominek konsultantce, która się o niego upomina?
Nie za bardzo wiem "jak się upomnieć" by nie zostało to źle odebrane
tak.
Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
A dlaczego niby mam stracić? Przez powąchanie nakrętki?
Folii nie tykam, jakby co
Dlatego, że jestem w stanie zauważyć, czy ktoś otwierał produkt, który zamówiłam, zresztą to widać przy użyciu aplikatora, zamiast się ''rozgrzewać'', psika od razu. A to już użycie produktu ktory kupiję jako nieużywane, a nawet jednorazowe użycie, użyciem jest.

ps.dużo masz klientek?
Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dokładnie, mam takie samo zdanie. Jak coś jest nie tak, to klientka mnie informuje, a ja nie muszę wcześniej zaglądać i sprawdzać.Jeśli cos jest uszkodzone to co z różnica czy pójdzie do zwrotu wcześniej czy później?
Wcześniej moje obecne klientki kupowały kosmetyki z Avonu na stoiskach w supermarketach i okazało sie ,że tam kupowały wody które po naciśnięciu od razu psikały, co oznacza,że wcześniej były już uzywane. Nowe wody należy ok. 3 razy nacisnąć, aby pokazał się płyn ,bo w rurce jest powietrze.U mnie dostają zawsze nietknięte produkty i dlatego mam dużo klientek.Przestały kupować na stoiskach, u mnie mają gwarancję nietykalności produktów.No,ale oczywiście to wszystko zależy od wymagań klientow, czy im takie rzeczy przeszkadzają i czy są tego świadome. Ja nie ryzykuję, uważam,że nie warto.
dokładnie.

Cytat:
albo kremy do rąk
lepsze to niż nic.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:30   #794
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pattku Pokaż wiadomość
jakby ktoś był zainteresowany to od bardzo miłej pani na infolnii dowiedziałam się:
ZESTAW LBD - dostępny od 12.12
WODA BST - dostępna od 14.12
Skoro te zestawy są niedostępne, dlaczego nie mają czerwonej kropki?Żółta jednak daje szansę,że je sie dostanie.I teraz co robić, zamawiać i łudzić sie,że jednak jakimś trafem będą czy zaproponować klientce inne?
Stary 2011-12-08, 12:53   #795
pattku
Raczkowanie

wiesz co u mnie była taka sytuacja że zestaw BST był dla kolegi z klasy i zapytałam czy nie byłby zły jakbym zamówiła mu zestaw Full Speed za 60zł ( miał już te perfumy i mu się podobały) bo nie jestem pewna kiedy tamten będzie, a zestaw LBD zostawiłam sobie na potem bo i tak kosztuje 65,90 to mogę go zamówić jak tylko się pojawi na paczkomat bądź kurierem.
klientka pewnie trochę się wkurzy, bo zamówienie złożyła na początku katalogu, ale mam nadzieje że w poniedziałek będa już na 100% na magazynie.

ps Jeśli chodzi o światła to same wiecie, że oni z tym nie nadążają i nawet przy zielonym czasem okazują się braki. A kiedyś chyba nawet tutaj czytałam, ze mimo czerwonego jednak kosmetyk przyszedł. Ostatnio pokrowce na sztućce miały szare światło, od wczoraj już jest żółte ale dowiedziałam się, że dostali ich bardzo mało i żeby jak najszybciej składać zamówienie jeśli chcemy je dostać.

Avon
- 30.06.2010. / K10

Edytowane przez pattku
Czas edycji: 2011-12-08 o 13:09
pattku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:28   #796
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Lider nie ma obowiązku nagradzania swoich konsultantek sama pomyśl, jeśli byś miała 100 konsultantek i przyszłoby Ci je nagrodzić to... nawet nie chcę o tym myśleć
Prezenty są w programach motywacyjnych i to możesz usłyszeć od swojego lidera
Stary 2011-12-08, 13:31   #797
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Ja też tak myślałam ale co tam, może dzięki niej będę wyglądać młodziej na święta po za tym koleżanka też chciała ją zobaczyć
Jeśli faktycznie ta biżuteria odmładza, to proszę daj znać Nawet nie będę się zastanawiać

Znowu zaczęłam używać (z motywacyjnego) moje ulubione czerwone serum Uwielbiam je
Stary 2011-12-08, 13:33   #798
black secret
Wtajemniczenie

witam
mam pytanie czy na katalogowym jest katalog 03/2012 juz?? bo nie wiem czy ja przegapilam czy jeszcze nie zostal wrzucony.

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:33   #799
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
A to nie wiesz ze to można obejść? Odwracasz butelkę do góry nogami patrzysz zeby rurka zaciągała powietrze z flaszki i psikasz. Efektem jest powietrze w rurce...Nówka jak się patrzy

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:37   #800
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
A to nie wiesz ze to można obejść? Odwracasz butelkę do góry nogami patrzysz zeby rurka zaciągała powietrze z flaszki i psikasz. Efektem jest powietrze w rurce...Nówka jak się patrzy

O dobrze wiedzieć Wspaniale, że jest takie forum
Stary 2011-12-08, 13:39   #801
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A skąd to Ci kochana przyszło do głowy?
Hm... ja bym nie pisała, bo to nie jest obowiązek lidera ani jakaś popularna praktyka... to tylko i wyłącznie gest lidera. Jeden doceni, podziękuje ... drugi nie. Nie pisałabym, że chcę prezent bo zamawiam regularnie i jestem bezproblemowa.
Stary 2011-12-08, 13:45   #802
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam że to tylko ja mam tysiąc pomysłów na minutę spryciula
Stary 2011-12-08, 13:54   #803
sheryl
szeryfcio

Cytat:
wow!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 14:00   #804
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra jesteś, nie wiedziałam.
Stary 2011-12-08, 14:01   #805
sheryl
szeryfcio

Cytat:
No coś tych perełek za dużo mają
Stary 2011-12-08, 14:34   #806
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No coś tych perełek za dużo mają
Szkoda, że tylko perełek mają takie zapasy
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:36   #807
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:

Lider nie ma obowiązku nagradzania swoich konsultantek sama pomyśl, jeśli byś miała 100 konsultantek i przyszłoby Ci je nagrodzić to... nawet nie chcę o tym myśleć
Dokładnie Lider jest po to żeby pomóc, jak trzeba
(ja np mam 150- to jakbym ciągle wynagradzała to poszłabym z torbami)
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:37   #808
zochawks
Zakorzenienie

Dziękuję za uznanie mego sprytu pewnie nie ja pierwsza to odkryłam no ale cóż...pomysłowy dobromir

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:01   #809
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
A skąd to Ci kochana przyszło do głowy?
Hm... ja bym nie pisała, bo to nie jest obowiązek lidera ani jakaś popularna praktyka... to tylko i wyłącznie gest lidera. Jeden doceni, podziękuje ... drugi nie. Nie pisałabym, że chcę prezent bo zamawiam regularnie i jestem bezproblemowa.
Odniosłam się w swoim poście głównie do wypowiedzi aneszny
Cyt. raz jeszcze:
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30928955] również zależy od niego, ale z drugiej strony po co, jak siedzisz cicho? [/QUOTE]
Mnie nie przyszłoby do głowy prosić o prezenty za aktywność, bezproblemowość itp ale wg aneszny nie można siedzieć cicho i trzeba się o niego upomnieć

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Dokładnie Lider jest po to żeby pomóc, jak trzeba
(ja np mam 150- to jakbym ciągle wynagradzała to poszłabym z torbami)
Nie doczytałaś chyba bo tu chodzi o prezent raz na rok, "świąteczny" właśnie.
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:04   #810
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Mnie nie przyszłoby do głowy prosić o prezenty za aktywność, bezproblemowość itp ale wg aneszny nie można siedzieć cicho i trzeba się o niego upomnieć
.
Nie chcę, żebyś pomyślała, że Cie do czegokolwiek namawiam, lider NIE MA OBOWIĄZKU niczego dawać, a że moja daje, nie znaczy, że Twoja będzie.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości