![]() |
#781 | |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
Cytat:
wiesz co, ja mysle, ze i tak mozesz juz zagadac do sprzedajacej, wylozyc jej swoje watpliwosci, ba, nawet podeslac linka do tego watku. nie chodzi, zeby na nia nalatywac, ale moze powie, skad ma te perfumy.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-02-24 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Siarko - przejrzałam to co oferuje do sprzedaży, nie było tam raczej podrabianych fantów; komentarze - wygląda ok., dlatego głupio mi niezmiernie, że mam uderzyć w ton poddający w wątpliwość jej wiarygodność jako sprzedającej, bo "widzimisię krzywe szkło, słaby zapach i naklejka cosik inna". Przyznam, że czuję się na straconej pozycji jeśli chodzi o załatwienie sprawy bez włączania w to osób i urzędów postronnych - w opisie aukcji miała zastrzeżenie -" nie przyjmuję zwrotów". Ostudziłaś moje zapędy pisząc o tym, że Twoja flaszka ma podobne zadziory w szkle. W żadnym z moich flakonów nie ma AŻ takich skaz. Poczekam, ochłonę, może ktoś coś wniesie jeszcze do sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Matka buldoga
|
A wiecie co zwrocilo moja uwage przy flaszce Nuitblanche, ze jak jest ta zlota nakladka z logo YSL to S jest jakies wychamrane. O tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1330030894
Ale moze to tylko na zdjeciu tak wyszlo. A i jeszcze jedno. Porownujac nalepki, wszystkie oprocz tej podejrzanej maja najpierw oznaczenie wody np eau de toilette, eau de parfum, a potem nazwe zapachu. Wszystkie tez maja napis B.R.I. Ta podejrzania nie ma. No nie wiem, nie chce szukac dziury w calym.
#785 |
JESTEM ONA
|
Zania,
tez zwróciłam na te szczegóły uwagę ![]()
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moich dwóch co do których też miałam jakieś "ale" też jest BRI i napisy w takiej kolejności, więc może rzeczywiście to oryginały tylko zwietrzałe. Na męskich perfumach YSL mojego faceta, kupionych w Sephorze jest BRI zaś na drugiej kupionej w necie w perfumerii Kokai.pl jest napis TSA. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Rozeznanie
|
Serdecznie dziękuję za wszystkie uwagi
![]() ![]() Cytat:
- sprzedająca odmawia możliwości zwrotu (bez wyjątków) - ma nieposzlakowaną opinię - potwierdziłaś kiepskie wykonanie oryginalnej flaszki (dla mnie jesteś wiarygodną osobą, dlatego przyjmuję możliwość, że takie butelki istnieją w przyrodzie). Aby nie zostawiać sprawy samej sobie wysłałam zapytanie do L'oreal Polska (podając za perfumowyblog.com "właściciela licencji (YSL), którym dziś jest bodajże L' Oreal"). Odpowiedzą - rewelacja, nie - trudno, przeżyję ![]() Edytowane przez Nuitblanche Czas edycji: 2012-02-24 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Niestety nigdzie nie mogę upolować starej wersji HP, więc pewnie skuszę się na tę nowszą, proszę o weryfikację testera poniżej.
Cena dość atrakcyjna i może uda mi się namówić jakąś wizażankę na rozbiórkę, więc muszę mieć 101% pewności ![]() O "szyfr" na psikaczu jeszcze nie pytałam, jak będą jakieś niejasności podczas weryfikacji, to wtedy zapytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Witam Szanowne Koleżanki
![]() Pewna Pani poprosiła mnie o weryfikację Mademoiselle, którą kupiła na allegro. Ja osobiście uważam, że to podróbka, ale żeby moje zdanie okazało się wiarygodne dla tej Pani, to proszę też o opinie innych wizażanek. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
spin doctor
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
A mnie zainteresowała ta naklejka z Sephory, ktoś widocznie bardzo chciał uwiarygodnić ten flakon - jako żywo nie widziałam perfum z Sephory opatrzonych takimi napisami na flakonie ( jedynie na pudełku). I jeszcze ta naklejka tester na dnie. Ktoś się naprawdę wykazał inicjatywą
![]()
#793 |
Zakorzenienie
|
Inicjatywę może i wykazali. Tylko zapomnieli skopiować prawidłowo logo. Kółka brakuje w logo Chanel.
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Małe, błyszczące, to na fotce można nie zauważyć.
![]() Ciekawa też jestem co to za kartka jest naklejona na wierzchu korka. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po co to wszystko, żeby sobie jakieś z wizażu gębę człowiekiem wycierały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przypomina mi się, jak kiedyś ktoś wklejał podróbkę z takim grubym paskiem magnetycznym na szkle... ![]() I w sephorze testerów nie sprzedają, więc nie mógłby być z legalnego źródła, no chyba, że kradziony ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ja też nie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- obstawiam: tester made in paris ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Addict C.D
Dziewczyny ja mam pytanie od kiedy te nwoe napisy sie pojawily na flaszce??i czy ona jest ok?(zdj.zapozyczone z aukcji)
![]() |
#801 |
spin doctor
|
Ta wersja pojawiła się ok 2008 czy 2009 r. Ta aukcja moim zdaniem jest ok
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha dziekuje bardzo, tak sie czaje na tego addicta ze nie chcialabym kupic jakiejs szmiry ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak rozpoznać czy Dolce & Gabbana Light Blue są oryginalne?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chcę kupić na rozbiórkę Insolence EDP - cena dość atrakcyjna, więc myślę, że to może być ostatnia szansa na poznanie zapachu
![]() Edit. Jednak rozbiórki nie będzie, ale o weryfikację proszę, bo być może skuszę się na całą setkę. Edytowane przez asiula_240581 Czas edycji: 2012-02-26 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Przyczajenie
|
Przymierzam się do zakupu Classique JPG. Na co zwrócić uwagę, by nie zakupić podróbki? Gdzie powinien być umieszczony kod (bo oryginał pewnie taki posiada) i jak ma wyglądać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Witam,
Wygląda na to że znowu potrzebuję Waszej pomocy ![]() Kupiłem od jednej Pani na allegro używkę Dolce&Gabbana Pour Homme (pozostało 25ml). Jestem przekonany że to podróbka (pomimo mailowych zapewnień co do oryginalności). Pani długo nie odpisywała na moje maile dlatego też, zdecydowałem się założyć spór na allegro gdzie przedstawiłem swoje wątpliwości co do oryginalności przesłanego przedmiotu. Odpowiedz otrzymałem po 3 tygodniach że jestem kłamcą i oszustem a kiepska jakość produktu wynika z „skutków użytkowania” ![]() Dlatego prosiłbym o bezstronną ocenę oryginalności produktu. 1 Zdjęcie – Przedstawia kiepskiej jakości szkło. Widać na nim sporej wielkości … no właśnie nie do końca wiadomo co ? Nie są to pęcherze powietrza tylko wybrzuszenia w szkle (napryski). To tylko część tego co udało mi się uchwycić aparatem (tych mniejszych mój aparat niestety nie jest w stanie uchwycić) Ciekawi mnie co trzeba robić z flakonikiem aby takie coś wynikło z „skutków użytkowania”. ![]() 2 Zdjęcie – Korek z zewnątrz niczego nie zdradza (poza otarciami i ryskami które są normalne). Wnętrze korka to już inna bajka … w środku znajdują się takie 3 wypustki (?) dzięki którym korek trzyma się atomizera. Wypustki są zgniecione (dosłownie) widać to na zdjęciach. Jeden z nich pod naporem siły aż pękł w wzdłuż. Ktoś musiał się naprawdę siłować aby to wszystko ze sobą „spasować”. Przecież na te wypustki nie działają nie wiadomo jakie siły … 3 Zdjęcie – Przedstawia atomizer. Widać że ten niebieski plastik z dziurką nie znajduje się na środku w stosunku do reszty (jest przesunięty na lewo). Niebieski kołnierz wokół atomizera jest lekko luźny (można nim ruszać w górę i w dół) Atomizer nie rozpyla charakterystycznej mgiełki tylko sika strumieniem cieczy niczym spryskiwacz szyb w samochodzie. Zdjęcie całościowe można zobaczyć na aukcji na której zakupiłem to cudo. http://allegro.pl/dolcegabbana-pour-...069941086.html Na pierwszym z nich rurka wydaje się ok, wtrąceń na szkle nie widać z racji chropowatego tła (przypadek ? ![]() ![]() Co do zapachu cóż ... jeden wielki smród, czuć w nim miętę i dużo alkoholu. Nie ma to nic wspólnego z zapachem jaki znam z perfumerii oraz z próbek. |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zaszynszylowana
|
Do mnie przyszły perfumy od pomadki które weryfikowałam wopowiednim wątku. Proszę o potwierdzenie czy wszytsko ok. Może coś na zdjęciach będzie widać.
1. Coco medemoiselle z 50 ml zostało jakieś 25-30 ml. Logo chanel na korku jest w kółeczku. kwadrat z nazwą jest wtłoczony w butelkę i idelanie wpasowany w złotej ramce( bez przerw). Z tyłu buteleczki jest wypiaskowany kod 3703. Butelka nie jest kanciasta. rureczka w delikatnym łuku cieniutka. 2. Angel edp. z 50 ml zostało jakieś 10 ml. Rurka cienka, kończy się w najdłuższej nóżce idealnie po jej środku. Górnej części nie da się ściągnąć choc delikatnie się rusza. Jednak co do aniołków chyba nie mam wątpliwości. Nadgarstek spryskałam o 15 i do tej pory wyraźnie go czuć ![]() Będę jednak wdzięczna za rzucenie okiem bo sprzedawce chciałam pochwalić i dodać do polecanych bo dodatkowo dorzucone zostały trzy próbki: kremu Clarins, Shiseido Pureness i korektor Givenchy mister light
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Aniołku jet przy napisie na blaszce wypiaskowany kod (kod na szkle ![]() Ale Ty chcesz dodać do polecanych sprzedawcę tych używek ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2012-02-27 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zaszynszylowana
|
o kurde, w Aniołkach nawet nie wiedziałam, ze jest kod. Ale jest 008098. Wiem, ze zdjęcia, niestety, kiepskie ale mój TŻ ma cyfrówkę u siebie więc nie mam nic innego pod ręką
![]() Źle się wyraziłam z tymi polecanymi:p W każdym razie nie chodziło mi o wątek z polecanym. A tak swoja drogą, wiesz może dlaczego jedna osoba posiada np. trzy używki Angela edp w różnym stopniu zużycia? Bo chyba raczej nie dostałą trzech i robiła loterię z którego flakonu psiknąć.
18.02.2006 ![]() 01.05.2014 ![]() 14.08.2016 ![]() "Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Edytowane przez lenka990 Czas edycji: 2012-02-27 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jest kilku sprzedawców, którzy mają ogromne ilości używek i nie wierzę, że to z własnej kolekcji, poza tym właśnie często się zapachy powtarzają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.