![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Aaaa właśnie Zuken co do maxmodels- zależy, na jakiego fotografa trafisz. Ja założyłam tam profil jak potrzebowałam się skontaktować z panem, który robił mi akty. Nie wstawiałam zdjęć, bo potrzebowałam na niego namiary więc wrzuciłam tylko jedno profilowe, napisałam do niego wiadomość i poprosił mnie o wysłanie na maila albo wrzucenie tam kilku zdjęć sylwetki (żeby wiedzieć, że nie mam np. 13 lat).
Umówiliśmy się potem konkretnie i dopiero na sesji wyszło, że mi nic nie powiedział... np. że nie powinnam mieć czarnej bielizny (a miałam czarną), że fajnie by było jakbym zabrała sporo zwiewnych ubrań, żeby się przebierać i żeby zdjęcia były z jajem. A ja tego nie wiedziałam. Nie zabrałam ze sobą nic. On sam stwierdził, że dał dupy. Ale przynajmniej wiem, co będziemy robić następnym razem i jak się przygotować ![]() Ale pytał mnie czy mam jakiś pomysł. Co bym chciała pokazać itd. Nie miałam żadnego tym bardziej, że krępuję się jak ktoś mi robi takie pozowane foty.
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
o a czemu do takich aktów nie wolno mieć czarnej bielizny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Bo brzydko wygląda. Tzn zlewa się bardzo i np. majtki koronkowe nie wyglądają jak koronkowe. To samo z czerwienią. Ale np. pięknie wychodzą kolory pastelowe albo biel.
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Zuz ustawi się na pewno. Nie ogarniam takie zachowania. Ja to pewnie bym rozpętała kłótnie,ale to do niczego nie prowadzi
![]()
#787 |
Zakorzenienie
|
O gasz... wypiłam piwo, posłuchałam głośnej muzy, dowaliłam do kominka aż za dużo i teraz bym najchętniej spać poszła, a nie za pisanie się brała
![]()
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
No to, żeby tradycji stało się zadość porzucam trochę brokatem.
TŻ miał jakiś kryzys, bo za dużo myśli o moim spotkaniu sobotnim z K. (zapomniałam chyba napisać chyba, że K. w trakcie spotkania naszej trójki, gdzie był on, jego dziewczyna i ja wysłał mi smsa o treści "mam na Ciebie ochotę"). Powiedziałam o tym M. bo pytał czemu szybko wróciłam ze spotkania i czemu byłam niezadowolona. No i dzisiaj miał jakiś dzień przemyśleń i mi powiedział, że może to źle, że z nim jestem, że K. jest w moim wieku, jest przystojny "a ja mam tyle wad". Więc spytałam jakie, a on że wiek, przesraną pracę i brak unieważnienia kościelnego ślubu= brak mojego wymarzonego ślubu (bo ja chcę kościelny no a jakby on nie dostał unieważnienia, to wtedy lipa z moich marzeń). Powiedziałam, że wiek to tylko atut, praca- przesrana, ale jest, chodzi do niej a nie siedzi w domu i nie czeka aż mamusia poda mu obiadek i upierze skarpetki. Ślub (i tu jestem z siebie dumna :cwaniak: ).... powiedziałam mu, że jeśli nie dostanie unieważnienia to z nim nie zerwę, tylko kupię najpiękniejszą białą suknię, pójdę z nim do USC i wezmę ślub cywilny, a potem pójdziemy na za☠☠☠iste wesele, bo nikt mi nie zabroni ładnie się ubrać na ślub cywilny i świętować tego dnia tak, jak ja chcę. I..... i jak to powiedziałam to miał takie oczy, jakby mi się chciał już teraz oświadczyć ![]()
#789 |
Zakorzenienie
|
Zuz przykro mi, że chłop tak się zachował. Ja bym na spokojnie powiedziała, że zawiodłam się na nim i zrobił mi dużą przykrość. Że nie oczekiwałam fajerwerków ale spędzonego razem czasu. Powiedziałabym jak się poczułam. I kazała mu przemyśleć czemu rani osobę którą kocha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze miałam nienaganną cerę, jak coś wyskakiwało to jedna marna krostka i znikała po 2-3 dniach, ale stosowałam kosmetyki Vichy Normaderm. Później podrożały więc przestałam je stosować i i tak miałam ładną cerę. A w zimie w zeszłym roku zaczęła mi się psuć. Potem nawet na wiosnę miałam te krostki na czole i cały czas je mam :/ A vichy nie mogę stosować jak mam te plamy bo podrażnia ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#792 |
MBZ♥
|
Stygmatku to ja nie wiedziałam, że On był żonaty albo mi umknęło albo Ty wczesniej o tym nie pisałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#794 |
MBZ♥
|
to mi umknęło
![]() co do unieważnienia to moja koleżanka dostala po 3 latach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Chyba wymięknę, miałam pisać, ale chyba pójdę spać...
![]()
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Stygmatku pozwól że zapytam: dlaczego pozowałaś do aktów skoro krępują Cię takie fotki? Chodził mi po głowie pomysł na takowe fotki ale u kobiety, ale jakoś nie mogę się zebrać właśnie przed wstydliwość
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#797 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
jeszcze 40 minut i do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
BYou mam nadzieję, że tyle nie trzeba będzie czekać na to unieważnienie
![]() ![]() Asiaczek czemu się zdecydowałam.... bo uważam, że mam ładne ciało i póki jestem młoda chciałam to uwiecznić. Miałam zamiar zrobić przed cięciem piersi, ale się nie udało więc niestety musiałam mieć fotoszopowaną bliznę. W każdym razie, wydaje mi się, że fajnie będzie kiedyś popatrzeć sobie na takie zdjęcia. A poza tym, mimo wstydliwości jako takiej, mam chyba w sobie coś z ekshibicjonistki i to takie fajne i podniecające doświadczenie było. Teraz fotografa znam, lubię- jest naprawdę złotym człowiekiem i profesjonalnie podchodzi do sprawy- i wiem, że jak się zrobi ciepło, to się umówimy na kolejną sesyjkę ![]() M. jest zachwycony tymi zdjęciami i........................ .......... a nie powiem ![]()
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Piczko, nie no, na razie odpada, najpierw dobrze by było, żebyśmy sobie wszystko ułożyli
![]() Ok, pasuję. Idę do wanny i spanko ![]() ![]()
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Stygmatku ile M. miał lat biorąc ślub? Rozumiem, że młodzi byli i przerosło ich małżeństwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
MBZ♥
|
Stygmatku to niestety trwa, na podforum 30 z plusem jest wątek o tym
![]() mam wrażenie że to przeciąganie sprawy po to by sprawdzić determinację osoby chcącej unieważnienia. a M już złożył wniosek? |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
EJJJJJJJ KURDE!!!!! nie umiem się wbić
![]() w ogóle to cały czas mi siedzi w głowie ten film "big love", nawet w pracy jak siedzę to co jakiś czas intensywnie o nim myślę i analizuję głupia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- ja dzisiaj miałam 1,5 godziny o ślubikach to mogę wam napisać jakie są przesłanki do unieważnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Tak w temacie rozwodów - ja sobie nie wyobrażam, przy całokształcie mojego A., przy jego zaletach i wadach, że jakby było źle, to wzięłabym z nim rozwód... Ślub i małżeństwo to takie marzenie, jednorożce i brokat, że chyba bym zapierała się z całych sił, żeby było dobrze, bo nie wyobrażam sobie tak wielkiej dziury w życiu uczuciowym, jakim jest rozwód i nieudane małżeństwo
Stygm, co do K. to aż mi brakło słów. Prostak jeden. Chyba pokazałabym tego smsa przy nim jego dziewczynie.
#806 |
Zakorzenienie
|
Kodeks reguluje przesłanki unieważnienia zawartego związku małżeńskiego (pewne wady, których nie życzy sobie ustawodawca). Małżeństwo od początku nie istnieje jeśli nie był sporządzony akt a jeśli była przeszkoda to istnieje do momentu unieważnienia (nie rozwodu)
przesłanki można podzielić na 3 grupy:
Tylko na podstawie tych przyczyn małżeństwo może być unieważnione. Ono trwa aż do wydania wyroku sądu. Niektóre okoliczności przestają być wadami w przypadku zezwolenia sądu. Przy przeszkodzie wieku może:
unieważnienie małżeństwa w przypadku długoletniego szczęśliwego pożycia z powodu choroby psychicznej, o której było wiadomo od początku jest nadużyciem prawa |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
No i trzeba pamiętać, że podstawą uniewaznienia małżeństwa kościelnego (czyli stwierdzenia, że takiego małżeństwo nie było) jest coś bardzo poważnego, np. zatajenie czegoś poważnego przed ślubem przez jedną stronę (bezpłodności, impotencji), strach, bardzo młody wiek itp. To nie jest takie proste...
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
MBZ♥
|
Med wiesz tylko to dwoje musi chcieć
![]() ![]() a jeslibyś miała sama walczyć --mówię o sytuacji teoretycznej, że ze strony męża nie ma nic--to też, za wszelką cenę? |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. do września jeszcze z wpływającą kasą będzie nieźle, a potem nie wiadomo... ![]()
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Czyli ludzie powinni bardzo dobrze to przemyśleć bo unieważnienie jest bardzo trudne.
Nie wyobrażam sobie rozwodu itp
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.