Zazdrośnice część 51 :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 18:50   #781
stygmatek
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice część 51 :)

Aaaa właśnie Zuken co do maxmodels- zależy, na jakiego fotografa trafisz. Ja założyłam tam profil jak potrzebowałam się skontaktować z panem, który robił mi akty. Nie wstawiałam zdjęć, bo potrzebowałam na niego namiary więc wrzuciłam tylko jedno profilowe, napisałam do niego wiadomość i poprosił mnie o wysłanie na maila albo wrzucenie tam kilku zdjęć sylwetki (żeby wiedzieć, że nie mam np. 13 lat).
Umówiliśmy się potem konkretnie i dopiero na sesji wyszło, że mi nic nie powiedział... np. że nie powinnam mieć czarnej bielizny (a miałam czarną), że fajnie by było jakbym zabrała sporo zwiewnych ubrań, żeby się przebierać i żeby zdjęcia były z jajem. A ja tego nie wiedziałam. Nie zabrałam ze sobą nic. On sam stwierdził, że dał dupy. Ale przynajmniej wiem, co będziemy robić następnym razem i jak się przygotować

Ale pytał mnie czy mam jakiś pomysł. Co bym chciała pokazać itd. Nie miałam żadnego tym bardziej, że krępuję się jak ktoś mi robi takie pozowane foty.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:50   #782
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hej Jak zdam ten egzamin to będzie cud.

Zuz okropnie się zachował Twój TŻ. Woli z rodzicami spędzać ten dzień?
Gwizdak bo to córeczka tatusia
widocznie tak, z rodzicami bedzie mieszkał, ze smartofnem weźmie ślub,a z komputerem bedzie spedzał noce...nie no plan na życie jest
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:53   #783
Ilsa Lund
Zakorzenienie

o a czemu do takich aktów nie wolno mieć czarnej bielizny ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:54   #784
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no właśnie dla mnie najprostszym rozwiązaniem na plamy są plamy wątrobowe bo połowa rodziny to ma a na początku tylko napisałaś coś o plamach i krostach to tak rzuciłam. Może to prawda że nie powinno się rzucać najgorszymi przypuszczeniami ale od wczoraj mnie znacie ?
Chciałam zauważyć, że ja do Twojej rodziny nie należę

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
o a czemu do takich aktów nie wolno mieć czarnej bielizny ?
Bo brzydko wygląda. Tzn zlewa się bardzo i np. majtki koronkowe nie wyglądają jak koronkowe. To samo z czerwienią.
Ale np. pięknie wychodzą kolory pastelowe albo biel.

Stary 2012-02-28, 18:56   #785
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Ilsa Gwizdak powiedziała wszystko, co ja chciałam powiedzieć więc ja już więcej nie będę. A plamy wątrobowe to akurat jest gruba rura biorąc pod uwagę, że szpecą i nie da się ich usunąć
I żeby rozwiać Twe podejrzenia powiem tylko tyle, że moje plamy są czerwone i pieką przy myciu nawet delikatnymi kosmetykami i są na nich grudki jak już wspomniałam- to nie plamy wątrobowe.
Olka mi też coś podobnego wyszło i wydaję mi się , że to od pogody zle chroniłam buzie . Zawsze stosowałam kremy specjalne na zime a teraz nie . Z zimnego wchodziłam do strasznie ciepłego suchego pomieszczenia i wydaję mi się , że przez to coś takiego mi wyszło i do tego jeszcze tylko na jednym policzku
Stary 2012-02-28, 18:58   #786
kasia0912
Zakorzenienie

Zuz ustawi się na pewno. Nie ogarniam takie zachowania. Ja to pewnie bym rozpętała kłótnie,ale to do niczego nie prowadzi

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:58   #787
justyna_dt
Zakorzenienie

O gasz... wypiłam piwo, posłuchałam głośnej muzy, dowaliłam do kominka aż za dużo i teraz bym najchętniej spać poszła, a nie za pisanie się brała

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 19:03   #788
stygmatek
Zakorzenienie

No to, żeby tradycji stało się zadość porzucam trochę brokatem.
TŻ miał jakiś kryzys, bo za dużo myśli o moim spotkaniu sobotnim z K. (zapomniałam chyba napisać chyba, że K. w trakcie spotkania naszej trójki, gdzie był on, jego dziewczyna i ja wysłał mi smsa o treści "mam na Ciebie ochotę"). Powiedziałam o tym M. bo pytał czemu szybko wróciłam ze spotkania i czemu byłam niezadowolona. No i dzisiaj miał jakiś dzień przemyśleń i mi powiedział, że może to źle, że z nim jestem, że K. jest w moim wieku, jest przystojny "a ja mam tyle wad". Więc spytałam jakie, a on że wiek, przesraną pracę i brak unieważnienia kościelnego ślubu= brak mojego wymarzonego ślubu (bo ja chcę kościelny no a jakby on nie dostał unieważnienia, to wtedy lipa z moich marzeń).
Powiedziałam, że wiek to tylko atut, praca- przesrana, ale jest, chodzi do niej a nie siedzi w domu i nie czeka aż mamusia poda mu obiadek i upierze skarpetki. Ślub (i tu jestem z siebie dumna :cwaniak: ).... powiedziałam mu, że jeśli nie dostanie unieważnienia to z nim nie zerwę, tylko kupię najpiękniejszą białą suknię, pójdę z nim do USC i wezmę ślub cywilny, a potem pójdziemy na za☠☠☠iste wesele, bo nikt mi nie zabroni ładnie się ubrać na ślub cywilny i świętować tego dnia tak, jak ja chcę.
I..... i jak to powiedziałam to miał takie oczy, jakby mi się chciał już teraz oświadczyć

Stary 2012-02-28, 19:04   #789
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Zuz przykro mi, że chłop tak się zachował. Ja bym na spokojnie powiedziała, że zawiodłam się na nim i zrobił mi dużą przykrość. Że nie oczekiwałam fajerwerków ale spędzonego razem czasu. Powiedziałabym jak się poczułam. I kazała mu przemyśleć czemu rani osobę którą kocha.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:05   #790
BYou
MBZ♥

kurde ale mi się podobają zdjęcia czarno białe w czarnej bieliźnie. chyba to zalezy od umiejętności fotografa i sprzętu?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:06   #791
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Olka mi też coś podobnego wyszło i wydaję mi się , że to od pogody zle chroniłam buzie . Zawsze stosowałam kremy specjalne na zime a teraz nie . Z zimnego wchodziłam do strasznie ciepłego suchego pomieszczenia i wydaję mi się , że przez to coś takiego mi wyszło i do tego jeszcze tylko na jednym policzku
Ja też mam tylko na jednym policzku i też wydaje mi się, że od pogody, ale mnie to irytuje i warto się skonsultować z kimś mądrym. A poza tym, może coś poradzi na moje czoło.
Zawsze miałam nienaganną cerę, jak coś wyskakiwało to jedna marna krostka i znikała po 2-3 dniach, ale stosowałam kosmetyki Vichy Normaderm. Później podrożały więc przestałam je stosować i i tak miałam ładną cerę. A w zimie w zeszłym roku zaczęła mi się psuć. Potem nawet na wiosnę miałam te krostki na czole i cały czas je mam :/

A vichy nie mogę stosować jak mam te plamy bo podrażnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 19:06   #792
BYou
MBZ♥

Stygmatku to ja nie wiedziałam, że On był żonaty albo mi umknęło albo Ty wczesniej o tym nie pisałaś?

Stary 2012-02-28, 19:07   #793
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
kurde ale mi się podobają zdjęcia czarno białe w czarnej bieliźnie. chyba to zalezy od umiejętności fotografa i sprzętu?
i od światła w plenerze rzeczywiście kiepsko wychodzi czarna bielizna. W studiu całkiem inaczej.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Stygmatku to ja nie wiedziałam, że On był żonaty albo mi umknęło albo Ty wczesniej o tym nie pisałaś?
Pisałam jak tylko zaczęliśmy się spotykać

Stary 2012-02-28, 19:14   #794
BYou
MBZ♥

to mi umknęło
co do unieważnienia to moja koleżanka dostala po 3 latachgłównym powodem była presja otoczenia--brała slub będąc w ciąży, Jego odpały i przywiązanie do mamy jako, że sąd kościelny uznał winę męża to on nie może brać już ślubu kościelnego, a ona tak za wszystko zapłaciła jakieś 2000zł

Stary 2012-02-28, 19:23   #795
justyna_dt
Zakorzenienie

Chyba wymięknę, miałam pisać, ale chyba pójdę spać... dalej mnie łeb trzaska.

Stary 2012-02-28, 19:25   #796
asiaczek87
Zakorzenienie

Stygmatku pozwól że zapytam: dlaczego pozowałaś do aktów skoro krępują Cię takie fotki? Chodził mi po głowie pomysł na takowe fotki ale u kobiety, ale jakoś nie mogę się zebrać właśnie przed wstydliwość również mam konto na maxmodels ale nie będę się ujawniać
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

wiecie, jak to czadowo wygląda? Trzyma Mrówka smoczka w dwóch rękach, patrzy na niego i szepcze "tata" z taką miłością w oczach
Stopiłam się

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:26   #797
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość
A ja tak po cichu chciałam tylko powiedzieć że jako 1 z 5 na 12 osób dostałam dziś dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe.
Jeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaa technik usług kosmetycznych to ja
gratuluję
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Następny tydzień też mam chyba wolny i nie wiadomo ile będę mieć jeszcze tego wolnego w tym miesiącu z 700zł będę mieć a w przyszłym może nawet nic czas znów zacząć szukać chyba praca
mam nadzieję, że bedzie wiecej pracy
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
"tata
Taaaaaa taaaaa
tata tata tata
ta
ta"

i tak w kółko od dwóch godzin A tata będzie dopiero koło 20
ale kochana
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Chciałabym już dzieciaczka... I powiem Wam, że gdyby nie tak ciulowa sytuacja obecna nasza, to bym namawiała W. wiem, że to głupie, durne, nieodpowiedzialne i w ogóle, ale jeszcze nigdy chyba nie byłam tak tego pewna.
super! może niedługo
Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
nie uwierzycie co mój wspaniały TŻ wymyslił z okazji roznicy...

że przyjedzie poniego do pracy ojciec i pojadą wspólnie do znajomego żeby wyciął jakąś tam dziure w obudowie do kompa, a potem pojadą do domu TŻta i on naprawi tego kompa, żeby miec z głowy. Warto dodać, że podzielił sie ze mną tym wspaniałym planem o godzinie 17, kiedy byłam juz prawie w domu i zastanawiałam sie czy zapalać świeczki i wskakiwać w koronkową bieliznę...? rozryczałam mu sie do słuhawki, bo owszem nic nie planowalismy (to znaczy nie! On mi miesiac temu powiedział, ze on zaplanuje i mam sie tym nie zajmowac! ale okazało sie ze nic nie zorganizował, wiec ok stiwerdziłam ze bede wyrozumiała i nie zrobie dymu, zjemy obiad, poprzytulamy sie, bedzie miło). powiedział ze oddzowni. Byłam pewna, ze odwoła ojca i poprostu do mnie przyjedzie... pół godziny później dzownie ja - i słysze w tle teścia... TŻ stwierdził ze on tych planów nie odwoła, najwyżej jesli uda mu sie skonzyc wczesniej to da znac.... wkurzyłam sie, on trzasnął słuchawką! czego wprost nie znosze! jestem w takim szoku, ze nie wiem kurna co powiedziec i jak sie zachowac jak przyjedzie do domu (pomijam fakt, ze od listopada mnie nastawia, ze w okolicy rocznicy sie zareczymy....) nie wytrzymałam i pękłam po wejsciu do domu poryczałam sie strasznie, chciałam zasnąć, ale nie moge.
ych... dla niego
Cytat:
posuł mi się telefon, siadło oprogramowanie czas naprawy 14 dni roboczych trzeba się było przeprosić ze starą nokią.ZE]
mi się głośnik zepsuł w telefonie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:31   #798
najfajniejsza
Zakorzenienie

jeszcze 40 minut i do domu
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:32   #799
stygmatek
Zakorzenienie

BYou mam nadzieję, że tyle nie trzeba będzie czekać na to unieważnienie i mam też nadzieję, że to, że są po rozwodzie już.... 8 lat więc przez 8 lat nie było pożycia, a jego była żona jest już mężatką jakoś się pozytywnie przyczyni do rozpatrzenia tego wniosku. Trochę mnie zmartwiłaś z tą winą.... oby jego nie uznali za winnego

Asiaczek
czemu się zdecydowałam.... bo uważam, że mam ładne ciało i póki jestem młoda chciałam to uwiecznić. Miałam zamiar zrobić przed cięciem piersi, ale się nie udało więc niestety musiałam mieć fotoszopowaną bliznę. W każdym razie, wydaje mi się, że fajnie będzie kiedyś popatrzeć sobie na takie zdjęcia.
A poza tym, mimo wstydliwości jako takiej, mam chyba w sobie coś z ekshibicjonistki i to takie fajne i podniecające doświadczenie było.
Teraz fotografa znam, lubię- jest naprawdę złotym człowiekiem i profesjonalnie podchodzi do sprawy- i wiem, że jak się zrobi ciepło, to się umówimy na kolejną sesyjkę
M. jest zachwycony tymi zdjęciami i........................ .......... a nie powiem

Stary 2012-02-28, 19:34   #800
justyna_dt
Zakorzenienie

Piczko, nie no, na razie odpada, najpierw dobrze by było, żebyśmy sobie wszystko ułożyli

Ok, pasuję. Idę do wanny i spanko branoc

Stary 2012-02-28, 19:39   #801
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Stygmatku ile M. miał lat biorąc ślub? Rozumiem, że młodzi byli i przerosło ich małżeństwo?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:40   #802
BYou
MBZ♥

Stygmatku to niestety trwa, na podforum 30 z plusem jest wątek o tym te powody które podajesz niestety nie mają wpływu na postepowanie sądu biskupiego. trzeba mieć też dobrze napisany sam pozew-wniosek, tej mojej koleżance zwracalli po 6 miesiącach bo był wg nich niewystarczający i dopiero wtedy poszła do naszego proboszcza, który pomógł Jej to "ugryźć" potem znów czekanie, On miał wtedy prawo odnieść się do tego, znów czekanie, rozmowa z psycho, jakimś kościelnym, wzywanie świadków, znów czekanie, czekanie i w końcu, że wysyłają do Watykanu, znów czekanie i w końcu list, że dostała unieważnienie.
mam wrażenie że to przeciąganie sprawy po to by sprawdzić determinację osoby chcącej unieważnienia.
a M już złożył wniosek?

Stary 2012-02-28, 19:43   #803
Claris
Zakorzenienie

EJJJJJJJ KURDE!!!!! nie umiem się wbić

w ogóle to cały czas mi siedzi w głowie ten film "big love", nawet w pracy jak siedzę to co jakiś czas intensywnie o nim myślę i analizuję głupia
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:44   #804
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
No to, żeby tradycji stało się zadość porzucam trochę brokatem.
TŻ miał jakiś kryzys, bo za dużo myśli o moim spotkaniu sobotnim z K. (zapomniałam chyba napisać chyba, że K. w trakcie spotkania naszej trójki, gdzie był on, jego dziewczyna i ja wysłał mi smsa o treści "mam na Ciebie ochotę").
w sensie siedzisz sobie z K. i jego dziewczyną, on pyk pyk w komóreczce i dostajesz sms a obok jego laska ? Omg ale by mnie zemdliło co za człowiek :/

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

ja dzisiaj miałam 1,5 godziny o ślubikach to mogę wam napisać jakie są przesłanki do unieważnienia

Stary 2012-02-28, 19:44   #805
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Wiecie co... Tak w temacie rozwodów - ja sobie nie wyobrażam, przy całokształcie mojego A., przy jego zaletach i wadach, że jakby było źle, to wzięłabym z nim rozwód... Ślub i małżeństwo to takie marzenie, jednorożce i brokat, że chyba bym zapierała się z całych sił, żeby było dobrze, bo nie wyobrażam sobie tak wielkiej dziury w życiu uczuciowym, jakim jest rozwód i nieudane małżeństwo

Stygm, co do K. to aż mi brakło słów. Prostak jeden. Chyba pokazałabym tego smsa przy nim jego dziewczynie.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:46   #806
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kodeks reguluje przesłanki unieważnienia zawartego związku małżeńskiego (pewne wady, których nie życzy sobie ustawodawca). Małżeństwo od początku nie istnieje jeśli nie był sporządzony akt a jeśli była przeszkoda to istnieje do momentu unieważnienia (nie rozwodu)
przesłanki można podzielić na 3 grupy:
  • przeszkody małżeńskie (cechy noturientów uniemożliwiające stworzenie dobrej rodziny, np. wiek, pokrewieństwo, powinowactwo W LINII PROSTEJ, choroby psychiczne, ubezwłasnowolnienie CAŁKOWITE, bigamia, przysposobienie (adopcja))
  • wady oświadczeń o zawarciu małżeństwa
  • wady pełnomocnictwa

Tylko na podstawie tych przyczyn małżeństwo może być unieważnione. Ono trwa aż do wydania wyroku sądu. Niektóre okoliczności przestają być wadami w przypadku zezwolenia sądu.
Przy przeszkodzie wieku może:
  • być przeszkoda uchylona przez sąd w przypadku ważnego powodu oraz dobra rodziny
  • być unieważnione małżeństo na wniosek małżonków lub prokuratora
  • jeśli kobieta w ciąży to mąż nie może unieważnić

unieważnienie małżeństwa w przypadku długoletniego szczęśliwego pożycia z powodu choroby psychicznej, o której było wiadomo od początku jest nadużyciem prawa

Stary 2012-02-28, 19:46   #807
najfajniejsza
Zakorzenienie

No i trzeba pamiętać, że podstawą uniewaznienia małżeństwa kościelnego (czyli stwierdzenia, że takiego małżeństwo nie było) jest coś bardzo poważnego, np. zatajenie czegoś poważnego przed ślubem przez jedną stronę (bezpłodności, impotencji), strach, bardzo młody wiek itp. To nie jest takie proste...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:48   #808
BYou
MBZ♥

Med wiesz tylko to dwoje musi chcieć nawet jak są problemybo takowe mogą się pojawić, ale wielką sztuką jest wyjść z tego cało.
a jeslibyś miała sama walczyć --mówię o sytuacji teoretycznej, że ze strony męża nie ma nic--to też, za wszelką cenę?

Stary 2012-02-28, 19:49   #809
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Według popularnej opinii to ja z moim Mężem też jestem nieodpowiedzialna, bo zarabiamy nawet razem zbyt mało, żeby utrzymać się we trójkę, a liczymy na to, że niedługo wejdę w tryb dwupaku
To piona

Tzn. do września jeszcze z wpływającą kasą będzie nieźle, a potem nie wiadomo... Ale już była dyskusja na ten temat - pieniądze to nie wszystko.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:49   #810
kasia0912
Zakorzenienie

Czyli ludzie powinni bardzo dobrze to przemyśleć bo unieważnienie jest bardzo trudne.
Nie wyobrażam sobie rozwodu itp

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości