|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Witam Drogie Panie
![]() Wstałam o 9, 3 pobudki od 21 to chyba nie jest najgorzej .ps aguśka doczytalam ,że mamy podobnie u nas, 0.30, .2.50, 6.10,a potem kimałyśmy do 9 i zalałam cycem łóżko, na szczęscie mam specjalne prześcieradło ![]() Mravka i Ania śliczne zdjęcia ![]() Pościel Nina nadal używa , więc pewnie potem ten komplet dostanie Kaja ( tak na jesień zimną myślę) . Krem mam Nivea na każdą pogodę.Latem z Niną używałam też Nivea z filtrami, szczególnie na wakacjach tego używałam,jak na kocu pod parasolem sobie leżałyśmy to cała była wysmarowana, teraz zrobię tak samo, nie wystawiam Małych na słońce , ale jednak te promienie chyba do Nich docierają , Adaikaka i Gosia szkoda ,że macie taką "pomoc" od rodziny, u mnie Mama pomaga jak może, nie wiem jakbym wychodzila na dwór bez Jej pomocy chociażby ![]() Karolca a miałby 16 marca dniem porodowym a może to była 9 nie 6 w tych moich wizjach ![]() Podaje Kai Esputicon, ze względu na to usg we wtorek, zobaczę czy będzie mieć mniej pierdzioszków, bo choć nie płacze przy nich to jednak czasami stęka i się męczy, tak że przetestujemy to .
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Konia, mi już powoli wszystko jedno
![]() Byle nie 18
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emigra, ale usmiech sliczny strezlila Jula A Ty pieknie wygladasz na spacerku A ja jestem glupia na maxa, tyle sie naczekalam na sobote, piekna pogode, chlopaki w ogrodzie skrecaja meble ogrodowe, kwaitki w polowie zasadzone a ja siedze w domu i mam jakiegos dola, czuje sie na maxa poirytowana i wszystko mnie wkurza! Chyba zaraz nie wytrzymam
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mravka masakra z ta lekarka desia ![]() karolca a czemu nie 18?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak Wam puchną nogi to też ciężko Wam ustać na nich? Że aż bolą jak diabli jak stoicie i coś robicie?
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
bo jestem wredna i nie chcę szwagierce na 30. urodziny robić takiego prezentu
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Idę na spacerek, trzymajcie się. Desia, wyjdź na powietrze, włącz sobie ulubioną muzykę i miej wszystko w nosie Zrelaksuj się po prostu.
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś robie to ustać nie mogę jak chodzę jest troszkę lepiej.Palce u rąk tragedia pierścionków to od dawna nie noszę, wyglądają jak serdelki, grube i opuchnięte i bolą
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi nogi puchną najbardziej jak wychodzę z kąpieli. A później czuje jak chodzę jak by nie co najmniej bolały ale szczypały i są czerwone.. |
|
|
|
|
#790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abyś do tygodnia miała Ewelinkę przy sobie Może ten na górze zlituje się gdy zobaczy tańczącą słonicę Cytat:
Faktycznie zmieńcie lekarza ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
. Rzadko kiedy się zdarza taka prywatna wizyta.---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- 2 godziny prasowałam padam
|
||
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny w ten piekny sobotni dzien
![]() Ja dzis wstałam przed siódmą, zjadłam śniadanko i usnelam i tak do 11, szybciutko usmażyłam naleśniki i ide zaraz sprzatac balkon, w nocy mialam troche twardnien, Mateusz rusza sie mniej, no ale nie dziwie mu sie bo niby gdzie ma sie ruszac![]() Emigra super wygladasz a Jula cudo wszystko mnie dzis wkurza, ale juz mi chyab tak zostanie dopoki nie urodze, najbardziej obrywac sie temu kto jest najblizej czyli TZ ![]() dziewczyny cudowne macie dzieci
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stawiam na 19-20 marca to była moja pierwsza myśl jak lekarz obliczył z OM 13 marca a wg usg 15 marca. Zaśmiałam się głośno i powiedziałam, że pewnie urodzi się 20. Mogłam tego nie mówić Byłam na tym spacerku... rety, jak cieplutko Ludzie patrzyli na mnie jak na kosmitę, bo mam bluzeczkę z krótkim rękawem a na to tylko cieniutki sweterek. Przeszłam jakieś 1,5 km ale tak się zmęczyłam, że nie dałam rady więcej (a plan miałam ambitny!). Posiedziałam jeszcze na balkonie w słoneczku i tak mi teraz lepiej.
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
eee.... to widzę, że nie tylko ja dziś mam kiepski dzień....
Właśnie jem sobie pyszny barszczyk czerwony i od razu mi lepiej.... a potem zapiekanka z makaronem i mięskiem mielonym.... czyli same pyszności Jeszcze mnie czeka prasowanie i składanie ubranek.... a kręgosłup już mi nawala, ale może dam radę....
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj ma strasznego lenia
nic mi się nie chce totalnie nic...pogoda piękna, a ja zamulam. Mam nadzieję, że jutro też będzie tak słonecznie i cieplutko i oby mój humor był lepszy bo mam zamiar jechać z TŻtem na miasto, może jakiś spacerek a później grill na obiadek
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, ja dzis w nocy miałam przez godzinę silny ból jak na @ aż spać nie mogłam, ale brzuszek kilka razy stwardniał i jak zwykle wszystko minęło
![]() do tego czuje się jak paralita bo prawą rękę jakąś niesprawną mam, kubka nie mogę utrzymać bo palce jakoś nie chca mi się zginać, przy sprzątaniu ścierka mi non stop wypadała z ręki... ehsss jednym słowem byle do poniedziałku... emigra śliczne fotki małej udało się ustrzelić
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...rany jaka dzis cudowna pogoda...nic tylko na spacerki z domu wychodzić
![]() Nikki bardzo się cieszę, że z synkiem wszystko ok Karo dziwnie z tym paciorkowcem Twoim...tzn z tym wynikiem..ja w ogóle z odbytu nie miałam branego wymazu tylko z pochwy...więc nawet jak wyjdzie że nie mam o nie będzie ak do końca w 100 % wiadomo.. A co do morfologii to ja miałam ostatnio w lutym robioną a teraz na ostatnią wizytę nie mam zleconej tylko mocz, czyli do porodu będę miała te wyniki z lutego. Moga być czy zrobić na własna rękę? Konia to pełen relaksik na balkonie...super... ![]() No i super prezent od teściów zapowiedziany Monia super zdjęcia kruszynki a Ty wogóle z tym uśmiechem na ustach nie widac żebyś cierpiała hehe w trakcie porodu.. Agnes słodkości Rumiankowa trzymamy kciuki abyście szybko wyszly ze szpitala. Pumka super że jestes zadowolona ze szpitala... Ania alez przystojniak na Twoich kolanach ![]() Mravka Robercik jest cudniasty
|
|
|
|
#798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, co prawda rzadko sie odzywam bo nie mam mozliwosci, ale nie jestes sama- ja jutro tez sie przeterminuje ![]() Nie denerwuj sie na pewno nic sie nie dzieje i z Mala wszystko ok- ponoc wiele kobiet przed samym porodem obserwuje o wiele mniejsze ruchy dziecka. Ja tez sie jutro przeterminuje i nie zanosi sie na to by moje Dziecko zechcialo mnie szybko zaszczycic swoja obecnoscia. I tez sie mniej rusza-w ciagu dnia prawie w ogole troszke sie przeciaga(tylko wieczorami rusza sie bardziej ale i tak nie za duzo). Lekarz mi mowil, zeby liczyc by bylo w ciagu 10 godzin przynajmniej 10 ruchow ( w okresie przed porodem) U mnie brak regularnych skurczy(boli mnie brzuch, ale nie da sie tego nawet podciagnac do regularnych), czuje sie swietnie, chodze szybko a wolalabym czuc ze to juz. I nic na to nie poradze . Z tego co ja wiem, to w wiekszosci szpitali po 7 dniach sie zglasza, badaja, robia ktg i mi polozna mowila ze nie przyjmuja zazwyczaj od razu tylko jakoś po 3 dniach przewaznie. 3mam kicuki za Wszystkich Pozdrawiam |
|
|
|
|
#799 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Klikam i nie widze co chcesz kupic ![]() Mi to w sumie wszystko jedno,mam tylko jedna typowo na karmienie,z wycieciami na piersi schowanymi.A tak to tunike mam rozpinana,bluzki koszulowe i takie proste bluzeczki z rozpieciem nie na calosci,ale do piersi wlasnie. Udanych zakupow!! Cytat:
![]() No a pani doktor chyba minela sie z powolaniem. Zycze wam zebyscie trafili na lepszego lekarza! Cytat:
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
a mój brzuch się obniżył (nawet mama to zauważyła)... do tego boli mnie krzyż i kość ogonowa, pobolewa i kłuje całe podbrzusze, zwłaszcza jak się mały zaczyna wiercić
![]() w poniedziałek dzwonie do lekarza bo to już nie jest śmieszne... no chyba, że do poniedziałku mnie całkiem rozłoży
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Poprostu pierwszy i ostatni razCytat:
![]() emigra córcia jak ta lala! slicznieMag i jaki sliczny kawaler z Filipka My wlasnie po 1 spacerku takim wokol osiedla i wracalismy na syrenie . W domu pomasowałam brzuchol ,potem cyc i teraz slicznie spi. Jutro robimy drugie podejscie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
My po zakupach. Kupilam malemu w smyku kombinezon wiosenny bo mialam tylko zimowy. A w cos trzeba ubrac malca jak jest taka temp. 15-20 st. No i buty Filipowi.
Zjemy obiad i idziemy w czworeczke na spacerek ![]() Cytat:
ale juz sobie na all zamowilam dwie bluzeczki takze zawsze cos na wyjscie bedzie ![]() Super ze Twoj synek przybral , a lekarka rzeczywiscie szkoda slow...Małego nie budze, sam sie budzi...ostatnio go budzilam tylko jak czulam mocny naplyw mleczka do cycow i czulam ze wybuchna ![]() wtedy szybko go przebralam z brudnej pieluszki i do cyca zeby miec ulge, bo czytalam ze jak jest nawal to przystawiac malca czesciej kiedy czuje sie pelne piersi. A teraz mi sie juz unormowalo w cycach ze nie czuje zastojow wiec juz na żądanie tylko. A pieluszke zazwyczaj zmieniam przed karmieniem (przewaznie jest kupa). No chyba ze jest strasznie glodny i bardzo placze wtedy najpeirw cyc, odbicie (odpoczynek), w miedzyczasie zmieniam pieluszke on sie przebudza znow i znow cyc dalej. A czasem zmieniam pieluche i przed i po karmieniu bo w trakcie karmienia slysze jak strzela w pieluche ![]() Cytat:
okolo 3 nocne karmienia. Ale zauwazylam tez ze wieczorem na noc sie bardziej najada. Mi sie chce smiac jak wyciagam cyca i kapie na buzke malemu zanim dobrze chwyci ![]() A co to za przescieardlo?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-17 o 14:21 |
||
|
|
|
#803 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Emigra Julka jest cudowna,a ten usmiech
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
I co z tego że taka ładna pogoda na dworze jak nie mam ochoty wyjść bo katar się leje i czuję się jakby mnie coś walnęło
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;32979261]Hej
, co prawda rzadko sie odzywam bo nie mam mozliwosci, ale nie jestes sama- ja jutro tez sie przeterminuje ![]() Nie denerwuj sie na pewno nic sie nie dzieje i z Mala wszystko ok- ponoc wiele kobiet przed samym porodem obserwuje o wiele mniejsze ruchy dziecka. Ja tez sie jutro przeterminuje i nie zanosi sie na to by moje Dziecko zechcialo mnie szybko zaszczycic swoja obecnoscia. I tez sie mniej rusza-w ciagu dnia prawie w ogole troszke sie przeciaga(tylko wieczorami rusza sie bardziej ale i tak nie za duzo). Lekarz mi mowil, zeby liczyc by bylo w ciagu 10 godzin przynajmniej 10 ruchow ( w okresie przed porodem) U mnie brak regularnych skurczy(boli mnie brzuch, ale nie da sie tego nawet podciagnac do regularnych), czuje sie swietnie, chodze szybko a wolalabym czuc ze to juz. I nic na to nie poradze . Z tego co ja wiem, to w wiekszosci szpitali po 7 dniach sie zglasza, badaja, robia ktg i mi polozna mowila ze nie przyjmuja zazwyczaj od razu tylko jakoś po 3 dniach przewaznie. 3mam kicuki za Wszystkich Pozdrawiam ale ja już jestem prawie tydzień po terminie a moja mniej rusza się tylko w nocy i rano bo w dzień trochę moja panna przesadza z kopniakami.
|
#806 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj widze,ze u nas na watku jest troche choruszek. No,ale to chyba czeste w przedwiosniu. Oby szybko sobie poszedl ten katar!
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po godzinnym spacerku i ogródkowym opalanku
biore sie zaraz za odkurzanie
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Jaka świetna pogoda odkąd mieszkam u tzta nie zwiedziłam okolicy bo to bardziej osiedle domków jednorodzinnych ale na takim pustkowiu.postanowiłam się przejść zobaczyć jak tu wygląda i powiem wam że świetna okolica do spacerów z dzieckiem pięknie słońce świeci wprost rewelacja. Spaceruje w krótkim rękawku tak ciepło w słońcu 25stopni. Do czasu porodu będę robić sobie takie spacerki sama naprawdę bombowo..
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może zrób sobie "świeżą" tą morfologię. U mnie w szpitalu wymagają, żeby mieć aktualne badania (mocz i morfologia ważne 2 tygodnie) i dlatego robiłam, a nie wiem jak u innych dziewczyn, czy one też musiały mieć aktualne wyniki czy po prostu dawały najświeższe jakie miały?! Dzień dobry Ale piękna pogoda!!! wieczorkiem chyba skoczymy do galerii, muszę mamie kupić jakiś prezent na urodziny, tylko nie wiem co ?! no chyba, że się będę źle czuć to odpuszczę.Na maila wrzuciłam fotkę brzuchola z wczoraj.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

,
a może to była 9 nie 6 w tych moich wizjach 

jak chodzę jest troszkę lepiej.
abyś do tygodnia miała Ewelinkę przy sobie
. Ogolnie wyciągalismy z Niej informacje,bo sama nie specjalnie chciała cos mowic..a przepraszam najezdzała na NFZ 

bo niby gdzie ma sie ruszac

, a lekarka rzeczywiscie szkoda slow...