|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Witam Drogie Panie
![]() Wstałam o 9, 3 pobudki od 21 to chyba nie jest najgorzej ![]() ![]() ![]() Mravka i Ania śliczne zdjęcia ![]() Pościel Nina nadal używa , więc pewnie potem ten komplet dostanie Kaja ( tak na jesień zimną myślę) . Krem mam Nivea na każdą pogodę.Latem z Niną używałam też Nivea z filtrami, szczególnie na wakacjach tego używałam,jak na kocu pod parasolem sobie leżałyśmy to cała była wysmarowana, teraz zrobię tak samo, nie wystawiam Małych na słońce , ale jednak te promienie chyba do Nich docierają ![]() Adaikaka i Gosia szkoda ,że macie taką "pomoc" od rodziny, u mnie Mama pomaga jak może, nie wiem jakbym wychodzila na dwór bez Jej pomocy chociażby ![]() Karolca a miałby 16 marca dniem porodowym ![]() ![]() ![]() Podaje Kai Esputicon, ze względu na to usg we wtorek, zobaczę czy będzie mieć mniej pierdzioszków, bo choć nie płacze przy nich to jednak czasami stęka i się męczy, tak że przetestujemy to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Konia, mi już powoli wszystko jedno
![]() Byle nie 18 ![]()
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Emigra, ale usmiech sliczny strezlila Jula ![]() A Ty pieknie wygladasz na spacerku ![]() A ja jestem glupia na maxa, tyle sie naczekalam na sobote, piekna pogode, chlopaki w ogrodzie skrecaja meble ogrodowe, kwaitki w polowie zasadzone a ja siedze w domu i mam jakiegos dola, czuje sie na maxa poirytowana i wszystko mnie wkurza! ![]() Chyba zaraz nie wytrzymam ![]()
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mravka masakra z ta lekarka ![]() desia ![]() karolca a czemu nie 18?
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak Wam puchną nogi to też ciężko Wam ustać na nich? Że aż bolą jak diabli jak stoicie i coś robicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
bo jestem wredna i nie chcę szwagierce na 30. urodziny robić takiego prezentu
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Idę na spacerek, trzymajcie się. Desia, wyjdź na powietrze, włącz sobie ulubioną muzykę i miej wszystko w nosie ![]()
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś robie to ustać nie mogę ![]() Palce u rąk tragedia pierścionków to od dawna nie noszę, wyglądają jak serdelki, grube i opuchnięte i bolą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi nogi puchną najbardziej jak wychodzę z kąpieli. A później czuje jak chodzę jak by nie co najmniej bolały ale szczypały i są czerwone.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Faktycznie zmieńcie lekarza ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- 2 godziny prasowałam padam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny w ten piekny sobotni dzien
![]() Ja dzis wstałam przed siódmą, zjadłam śniadanko i usnelam i tak do 11, szybciutko usmażyłam naleśniki i ide zaraz sprzatac balkon, w nocy mialam troche twardnien, Mateusz rusza sie mniej, no ale nie dziwie mu sie ![]() ![]() Emigra super wygladasz a Jula cudo ![]() wszystko mnie dzis wkurza, ale juz mi chyab tak zostanie dopoki nie urodze, najbardziej obrywac sie temu kto jest najblizej czyli TZ ![]() dziewczyny cudowne macie dzieci ![]() ![]()
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stawiam na 19-20 marca to była moja pierwsza myśl jak lekarz obliczył z OM 13 marca a wg usg 15 marca. Zaśmiałam się głośno i powiedziałam, że pewnie urodzi się 20. Mogłam tego nie mówić ![]() Byłam na tym spacerku... rety, jak cieplutko ![]() Ludzie patrzyli na mnie jak na kosmitę, bo mam bluzeczkę z krótkim rękawem a na to tylko cieniutki sweterek. Przeszłam jakieś 1,5 km ale tak się zmęczyłam, że nie dałam rady więcej (a plan miałam ambitny!). Posiedziałam jeszcze na balkonie w słoneczku i tak mi teraz lepiej. ![]()
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
eee.... to widzę, że nie tylko ja dziś mam kiepski dzień....
Właśnie jem sobie pyszny barszczyk czerwony i od razu mi lepiej.... a potem zapiekanka z makaronem i mięskiem mielonym.... czyli same pyszności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj ma strasznego lenia
![]() pogoda piękna, a ja zamulam. Mam nadzieję, że jutro też będzie tak słonecznie i cieplutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
witam, ja dzis w nocy miałam przez godzinę silny ból jak na @ aż spać nie mogłam, ale brzuszek kilka razy stwardniał i jak zwykle wszystko minęło
![]() do tego czuje się jak paralita bo prawą rękę jakąś niesprawną mam, kubka nie mogę utrzymać bo palce jakoś nie chca mi się zginać, przy sprzątaniu ścierka mi non stop wypadała z ręki... ehsss jednym słowem byle do poniedziałku... emigra śliczne fotki małej udało się ustrzelić ![]()
#797 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...rany jaka dzis cudowna pogoda...nic tylko na spacerki z domu wychodzić
![]() Nikki bardzo się cieszę, że z synkiem wszystko ok ![]() Karo dziwnie z tym paciorkowcem Twoim...tzn z tym wynikiem..ja w ogóle z odbytu nie miałam branego wymazu tylko z pochwy...więc nawet jak wyjdzie że nie mam o nie będzie ak do końca w 100 % wiadomo.. A co do morfologii to ja miałam ostatnio w lutym robioną a teraz na ostatnią wizytę nie mam zleconej tylko mocz, czyli do porodu będę miała te wyniki z lutego. Moga być czy zrobić na własna rękę? Konia to pełen relaksik na balkonie...super... ![]() No i super prezent od teściów zapowiedziany ![]() Monia super zdjęcia kruszynki a Ty wogóle z tym uśmiechem na ustach nie widac żebyś cierpiała hehe w trakcie porodu.. Agnes słodkości ![]() Rumiankowa trzymamy kciuki abyście szybko wyszly ze szpitala. Pumka super że jestes zadowolona ze szpitala... Ania alez przystojniak na Twoich kolanach ![]() Mravka Robercik jest cudniasty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie denerwuj sie na pewno nic sie nie dzieje i z Mala wszystko ok- ponoc wiele kobiet przed samym porodem obserwuje o wiele mniejsze ruchy dziecka. Ja tez sie jutro przeterminuje i nie zanosi sie na to by moje Dziecko zechcialo mnie szybko zaszczycic swoja obecnoscia. I tez sie mniej rusza-w ciagu dnia prawie w ogole troszke sie przeciaga(tylko wieczorami rusza sie bardziej ale i tak nie za duzo). Lekarz mi mowil, zeby liczyc by bylo w ciagu 10 godzin przynajmniej 10 ruchow ( w okresie przed porodem) U mnie brak regularnych skurczy(boli mnie brzuch, ale nie da sie tego nawet podciagnac do regularnych), czuje sie swietnie, chodze szybko a wolalabym czuc ze to juz. I nic na to nie poradze ![]() 3mam kicuki za Wszystkich Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Klikam i nie widze co chcesz kupic ![]() Mi to w sumie wszystko jedno,mam tylko jedna typowo na karmienie,z wycieciami na piersi schowanymi.A tak to tunike mam rozpinana,bluzki koszulowe i takie proste bluzeczki z rozpieciem nie na calosci,ale do piersi wlasnie. Udanych zakupow!! Cytat:
![]() No a pani doktor chyba minela sie z powolaniem. Zycze wam zebyscie trafili na lepszego lekarza! Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
a mój brzuch się obniżył (nawet mama to zauważyła)... do tego boli mnie krzyż i kość ogonowa, pobolewa i kłuje całe podbrzusze, zwłaszcza jak się mały zaczyna wiercić
![]() w poniedziałek dzwonie do lekarza bo to już nie jest śmieszne... no chyba, że do poniedziałku mnie całkiem rozłoży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() emigra córcia jak ta lala! ![]() Mag i jaki sliczny kawaler z Filipka ![]() My wlasnie po 1 spacerku takim wokol osiedla ![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | ||
Zakorzenienie
|
My po zakupach. Kupilam malemu w smyku kombinezon wiosenny bo mialam tylko zimowy. A w cos trzeba ubrac malca jak jest taka temp. 15-20 st. No i buty Filipowi.
Zjemy obiad i idziemy w czworeczke na spacerek ![]() Cytat:
![]() ale juz sobie na all zamowilam dwie bluzeczki takze zawsze cos na wyjscie bedzie ![]() Super ze Twoj synek przybral ![]() Małego nie budze, sam sie budzi...ostatnio go budzilam tylko jak czulam mocny naplyw mleczka do cycow i czulam ze wybuchna ![]() wtedy szybko go przebralam z brudnej pieluszki i do cyca zeby miec ulge, bo czytalam ze jak jest nawal to przystawiac malca czesciej kiedy czuje sie pelne piersi. A teraz mi sie juz unormowalo w cycach ze nie czuje zastojow wiec juz na żądanie tylko. ![]() A pieluszke zazwyczaj zmieniam przed karmieniem (przewaznie jest kupa). No chyba ze jest strasznie glodny i bardzo placze wtedy najpeirw cyc, odbicie (odpoczynek), w miedzyczasie zmieniam pieluszke on sie przebudza znow i znow cyc dalej. A czasem zmieniam pieluche i przed i po karmieniu bo w trakcie karmienia slysze jak strzela w pieluche ![]() Cytat:
![]() ![]() A co to za przescieardlo? ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-17 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Emigra Julka jest cudowna,a ten usmiech ![]() ![]()
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
I co z tego że taka ładna pogoda na dworze jak nie mam ochoty wyjść bo katar się leje i czuję się jakby mnie coś walnęło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;32979261]Hej
![]() ![]() Nie denerwuj sie na pewno nic sie nie dzieje i z Mala wszystko ok- ponoc wiele kobiet przed samym porodem obserwuje o wiele mniejsze ruchy dziecka. Ja tez sie jutro przeterminuje i nie zanosi sie na to by moje Dziecko zechcialo mnie szybko zaszczycic swoja obecnoscia. I tez sie mniej rusza-w ciagu dnia prawie w ogole troszke sie przeciaga(tylko wieczorami rusza sie bardziej ale i tak nie za duzo). Lekarz mi mowil, zeby liczyc by bylo w ciagu 10 godzin przynajmniej 10 ruchow ( w okresie przed porodem) U mnie brak regularnych skurczy(boli mnie brzuch, ale nie da sie tego nawet podciagnac do regularnych), czuje sie swietnie, chodze szybko a wolalabym czuc ze to juz. I nic na to nie poradze ![]() 3mam kicuki za Wszystkich Pozdrawiam ![]() ale ja już jestem prawie tydzień po terminie ![]() a moja mniej rusza się tylko w nocy i rano ![]()
#806 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Oj widze,ze u nas na watku jest troche choruszek. No,ale to chyba czeste w przedwiosniu. Oby szybko sobie poszedl ten katar!
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Ja juz po godzinnym spacerku i ogródkowym opalanku
![]() ![]()
#809 |
Rozeznanie
|
Jaka świetna pogoda odkąd mieszkam u tzta nie zwiedziłam okolicy bo to bardziej osiedle domków jednorodzinnych ale na takim pustkowiu.postanowiłam się przejść zobaczyć jak tu wygląda i powiem wam że świetna okolica do spacerów z dzieckiem pięknie słońce świeci wprost rewelacja. Spaceruje w krótkim rękawku tak ciepło w słońcu 25stopni. Do czasu porodu będę robić sobie takie spacerki sama naprawdę bombowo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może zrób sobie "świeżą" tą morfologię. U mnie w szpitalu wymagają, żeby mieć aktualne badania (mocz i morfologia ważne 2 tygodnie) i dlatego robiłam, a nie wiem jak u innych dziewczyn, czy one też musiały mieć aktualne wyniki czy po prostu dawały najświeższe jakie miały?! Dzień dobry ![]() Ale piękna pogoda!!! ![]() ![]() ![]() Na maila wrzuciłam fotkę brzuchola z wczoraj. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.