Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 15:25   #781
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Ślicznotki na zdjęciach ja zawsze na dzien dobry super

ciekawe jak będzie z tymi przedszkolami dopiero 30.04 maja ogłosić gdzie są wolne miejsca-o ile takie będą
PoP,Oliwka się dostała do publicznego?mi Danielka system nie przyjął

a ja wczoraj zaszalałam-kupiłam bilety do Hiszpanii i lecimy w czerwcu,ciekawa jestem jak Danielek zareaguje na samolot
najgorsze to,że lecimy z Wrocławia,chyba nie zaciekawa droga z Łodzi...

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

tez właśnie miałam takie autko kupić,tylko na all fajnie wyglądają a na żywo jeden widziałam to chyba takie są platic fanstasic nie?

przecież Oliwka P0powa jest z 2009 roku

zazdroszczę wam tej Hiszpanii też bym gdzies tyłek pogrzała

a ja wam wrzucę Amelkę, bo dawno jej nie pokazywałam

jak widać uwielbia babskie buty, tańczyć i jeździć na rowerze

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2012-04-15 o 13:16
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:29   #782
sara 85
Zakorzenienie

Pop super wieści

ja jutro idę złożyć papiery o przyjęcie Zosi do przedszkola, u nas można składać do końca kwietnia, więc pewnie jakoś w połowie maja będzie wiadomo czy się dostała.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za komplementy

Lind- Zosia od razu wsiadła na rowerek i nie chciała zejść

wczoraj rozłożyliśmy jej trampolinę, dzisiaj od rana non stop chce skakać my z tż wczoraj sobie poskakaliśmy

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Minka jakbym Zosie widziała ona też łazi non stop w szpilkach i to jeszcze takich gdzie obcas 11 cm
Amelka prześliczna

Iza- Zosia ślicznotka, a tort bardzo ładnie wygląda

Michasia i Julka jak zawsze śliczne dziewczyny

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:38   #783
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Lind- Zosia od razu wsiadła na rowerek i nie chciała zejść

wczoraj rozłożyliśmy jej trampolinę, dzisiaj od rana non stop chce skakać my z tż wczoraj sobie poskakaliśmy
A właśnie jak trampolina? Mocna jest? W carrefourze jest teraz za 369 chyba ale nie ma drabinki i jakoś tak mi się nie podoba...

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Świetna jest
Rowerek to ten hudory co dziewczyny polecały? Ile wzrostu ma Amelka?

Oj też bym do Hiszpanii pojechała Nawet ostatnio z tz i Miśkiem sobie wspominamy jak było I że na pewno jeszcze pojedziemy. Michał jak widzi samolot na niebie to mówi że lecimy do Hiszpanii do cioci Kingi

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:42   #784
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

to jest mega męczące,jak z Danielkiem skakałam to myślałam,że zadyszko dostanę fajowo macie

Cytat:
przecież Oliwka P0powa jest z 2009 roku

jaaaaaka kochana
ciekawe czemu dzieci lubią tak bardzo takie buty,ja tez pamiętam,ze w mamy często latałam po domu

to dawaj z nami razem się pogrzejemy
a wiesz,że znowu jest vocher na tą villę sol co byłyśmy?

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Oj też bym do Hiszpanii pojechała Nawet ostatnio z tz i Miśkiem sobie wspominamy jak było I że na pewno jeszcze pojedziemy. Michał jak widzi samolot na niebie to mówi że lecimy do Hiszpanii do cioci Kingi
a jak Michałek nie bał się?

do kitu,że wylot jest o 7 rano chyba o 3 w nocy będziemy musieli wyjechać szkoda ,że nie ma wylotów z Łodzi by było pół biedy
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:58   #785
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

pl Madzia błyszczec sie błyszcza bo musiałam nałozyc w czwartek kolor.. io tu pojawił sie po raz klejny problem.. specjalnie wziełam taki sliczny kasztan jak w załaczniku.. i jakas masakra sie robi.. włosy nie łapia koloru.. ten porzadany kolor wyszedł tylko ok 1,5-2 cm przy nasadzie gdzie odrosty.,.. czesc włosów wyszła ciemna czesc wypłowiała i schodzi kolor..

toz ja mam ze 4 odcienie na głowie DOSŁOWNIE jak na zjdeciu makabra jakas..

CZY JA TERAZ MUSZE CZEKAC az nowe mi urosna i wtedy zniszczone rozjasnianiem włosy ściąć????????????????????
bo cos czuje ze ten rok bedzie kolorowy jak nie dłuzej!! wrrrrrrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loreal preference.jpg (34,7 KB, 11 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-04-11 o 16:00
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:00   #786
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie jak trampolina? Mocna jest? W carrefourze jest teraz za 369 chyba ale nie ma drabinki i jakoś tak mi się nie podoba...
trampolina super, wydaje się wytrzymała. W sumie ta drabinka to nie potrzebna, można spokojnie wejść i zejść bez drabinki.

Cytat:
to jest mega męczące,jak z Danielkiem skakałam to myślałam,że zadyszko dostanę fajowo macie
bardzo męczące, ja poskacze trochę i już zadyszka

ja chce Zosi kupić jakaś zjeżdżalnię albo huśtawkę na dwór, jakie macie zjeżdżalnie i huśtawki na dworze?

Chciałam ten domek co jest w carrefour kupić ale u nas nie było go w ogóle

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:39   #787
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Świetna jest
Rowerek to ten hudory co dziewczyny polecały? Ile wzrostu ma Amelka?

Amelka ma gdzieś ok. 84cm, malutka jest

Cytat:

jaaaaaka kochana
ciekawe czemu dzieci lubią tak bardzo takie buty,ja tez pamiętam,ze w mamy często latałam po domu

to dawaj z nami razem się pogrzejemy

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

do kitu,że wylot jest o 7 rano chyba o 3 w nocy będziemy musieli wyjechać szkoda ,że nie ma wylotów z Łodzi by było pół biedy
nad morze swoim autem już bym się bała zbieramy się, żeby je zmienić, ale jakoś nam nie idzie. Poza tym trochę mi szkola bo w grudniu zapłaciliśmy 1100zł za ubezpieczenie, więc muszę trochę wyjeździć

jak macie wylot o 7 to najlepiej jak byście na miejscu byli o 6, więc o 3 najpóźneij musicie wyjechać. Najlepsze jest to, że leci się 2 godzinki, a z dojazdem i w ogóle to wychodzi pół dnia
Stary 2012-04-11, 16:43   #788
madziwnia
Zakorzenienie

Matka mojego dziecka wpadła na genialny pomysł.. Michalina domagała sie zjeżdzalni która tatus ma dopiero zrobic:d... toz wymysliłam
a radochy 2 godziny bo siła spac ja ciagnełam i cwaniara sobie sposób znalazła głowa do przodu

Iza piekny tort .. to ten z moje wypieki Swarcwaldzki??

Minka córcia do schrupania rośnie Wam modeleczka!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zjeżdżalnia.jpg (92,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zjeżdzalnia1.jpg (108,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zjeżdzalnia2.jpg (80,6 KB, 27 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-04-11, 17:04   #789
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w przeczkolach wywieszaja listy i moje dziecko się dostało. Teraz musimy tylko nauczyć ja samoobslugi do września.

A Nataszka wczoraj miała odlaczony całkowicie tlen i oddychala powietrzem. Wczorajsza waga to 1350 gr. i skończyła 7 tygodni. Czyli teoretycznie 34 tc
rewelacyjne wiadomosci. Bardzo sie cieszę.

Amelka śliczna, strojnisia, torebka, buty, skąd ja to znam...

Madziwnia świetny pomysł a ile frajdy dla małej.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:02   #790
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

a ja wczoraj zaszalałam-kupiłam bilety do Hiszpanii i lecimy w czerwcu,ciekawa jestem jak Danielek zareaguje na samolot
najgorsze to,że lecimy z Wrocławia,chyba nie zaciekawa droga z Łodzi...
Tylkooliwka- to szkoda, a dużo punktów Wam brakowało? co trzeba by zrobić, żeby mieć większe szanse następnym razem (przy założeniu, że się nie rozwodzę, póki co..., nie mam starszego syna/ córki w starszakach, nie mam znajomości itp.)

Ja jeszcze z przedszkolem nawet nie próbowałam, ale spróbuję na "drugi semestr". Czasem zimą zwalnia się jakieś miejsce. I nawet znam przypadek, gdzie rodzice sobie chwalą taką sytuację: dzieci, które zaczynają we wrześniu urządzają zbiorowe płacze w szatni, zimą większość już przywyknie do rozstania z rodzicami. Wtedy to nowe dziecko nie widzi tego płaczu i szybciej się aklimatyzuje.

Zazdraszczam wyjazdu
Z tego, co pamiętam, droga do Wrocka z Łodzi nie najgorsza. Chyba, że coś się zmieniło w ciągu 2 m-cy.
Cytat:
minka- śliczna mała panna

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Matka mojego dziecka wpadła na genialny pomysł.. Michalina domagała sie zjeżdzalni która tatus ma dopiero zrobic:d... toz wymysliłam
a radochy 2 godziny bo siła spac ja ciagnełam i cwaniara sobie sposób znalazła głowa do przodu
madziwnia-gdybym Cię nie znała osobiście, napisałabym, żeś wychowana na bajce "Pomysłowy Dobromir". Ale to jakby nie Twoja dekada

My na działce mieliśmy piaskownicę, huśtawkę i zjeżdżalnię. Konstrukcja huśtawki to rękodzieło TŻ, huśtawka kupiona w jakimś markecie (mocowana do stelażu metalowymi karabinkami po 8zł/ szt). Piaskownica z siedziskami w każdym rogu - z desek kupionych na składzie budowlanym plus kilka worków czyszczonego piasku - razem koszt do 100pln.
Niestety w tym roku Ola na działce się nie pohuśta, nie posiedzi w piasku - właśnie zaczęły się wykopy. Na placu budowy jest jedna wielka piaskownica. Jakoś to do mnie jeszcze nie dociera - chyba muszę się zacząć szczypać

AniuP -wrzuciłam już do dziennika kilka zdjęć

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:42   #791
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mloda mam problem,jak jest za ciemno aparat nie chce mi lapac ostrosci-pomocy,bo ciemniak ze mnie.
Aparat canon eos 1100D,ciemna masa jestem i juz.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:50   #792
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Trochę się bał. On nigdy nie podróżował publicznymi środkami transportu i trochę dla niego to szok był... Lot w pierwszą stronę źle wspominam. Najpierw pół godziny jęków i wiercenia się w tłoku u mnie na ręku (samolot miał opóźnienie a ludzie już po odprawie się przy drzwiach ściskali) a potem godzina darcia się w samolocie Po godz zasnął i obudził się po lądowaniu... Droga powrotna super- zasnął przy starcie przespał 2h i potem się bawił (z powrotem mieliśmy do dyspozycji 3 fotele)
My lecieliśmy z Poznania do Alicante. Lot trwał 3h. Wylot o 10 czy 11 a powrót -wylot o 8. W obu przypadkach o 4 musieliśmy wyruszać
Cytat:
trampolina super, wydaje się wytrzymała. W sumie ta drabinka to nie potrzebna, można spokojnie wejść i zejść bez drabinki.
My kupimy dopiero po urodzinach Michałka... Jeszcze może jakaś fajna promocja będzie.

Cytat:
Amelka ma gdzieś ok. 84cm, malutka jest

nad morze swoim autem już bym się bała zbieramy się, żeby je zmienić, ale jakoś nam nie idzie. Poza tym trochę mi szkola bo w grudniu zapłaciliśmy 1100zł za ubezpieczenie, więc muszę trochę wyjeździć
O to Michaś też spokojnie da radę na tym rowerze. Ma 88cm.

A przy sprzedaży auta to chyba z kupującym można się dogadać że on rezygnuje z ubezpieczenia i dostaje się zwrot - chyba że coś się zmieniło - ja tak 1.5roku temu robiłam.

Dobrze że ten dzień się już kończy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:54   #793
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mloda mam problem,jak jest za ciemno aparat nie chce mi lapac ostrosci-pomocy,bo ciemniak ze mnie.
Aparat canon eos 1100D,ciemna masa jestem i juz.
zobacz czy przypadkiem w ustawieniach nie wylaczylas wspomagania autofokusa... to taka mala lampka przy opiektywie ktora sie swieci jak jest ciemno a aparat próbuje zlapac ostrosc... jesli jest wlaczone to nie mam pojecia
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:20   #794
evitka21
Zakorzenienie

lind, dzień zaczął się dla was mega dupowato , nie zazdraszczam, ale to tak jest jak się wali to hurtem.

Moja jak rowerek dostała to coś tam próbowała, a teraz póki co go zlewa. Raz wzięłam do parku, to sobie ponosiłam tylko, a dziś się pytałam czy pójdziemy pojeździć to usłyszałam "nie, nie pójdziemy"

pop , to szybko u was ta rekrutacja-u nas się 7 maja rozpoczyna rek.do przedszkoli dopiero. Żłobkowa teraz już, od 16-go. karty przyjmują.

A dwulatków naszych to ponoć system nie zarejestruje-tak mi mówiła dyr.przedszkola, ale już np. jak lenka 6 września kończy 2,5 roku, to 7 może zacząć chodzić (jak są miejsca, ofkors)

Cytat:

tez właśnie miałam takie autko kupić,tylko na all fajnie wyglądają a na żywo jeden widziałam to chyba takie są platic fanstasic nie?
ja tego typu widziałam u nas w sklepie i dokładnie-plastic-chińczaszczyk

Cytat:

ale ona śliczna , taka mała dama. I jakie włoski ma piękne-mi oczywiście za każdym razem żal dupę ściska że wasze takie owłosione

Cytat:
szukałam przez google i pokazuje ze wyprzedano-wklej linka, może coś innego znalazłam.

dziewczyny, jakbyście znalazły jakieś fajne grupony na wyjazd nad morze ważne w czerwcu (od 4), to zapodajcie lineczki. Jakieś zagraniczne oferty też . szukamy czegoś na urlop

Cytat:
pl Madzia błyszczec sie błyszcza bo musiałam nałozyc w czwartek kolor.. io tu pojawił sie po raz klejny problem.. specjalnie wziełam taki sliczny kasztan jak w załaczniku.. i jakas masakra sie robi.. włosy nie łapia koloru.. ten porzadany kolor wyszedł tylko ok 1,5-2 cm przy nasadzie gdzie odrosty.,.. czesc włosów wyszła ciemna czesc wypłowiała i schodzi kolor..

CZY JA TERAZ MUSZE CZEKAC az nowe mi urosna i wtedy zniszczone rozjasnianiem włosy ściąć????????????????????
a mówiłam nie kombinuj ?

zjeżdżalnia super

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
madziwnia-gdybym Cię nie znała osobiście, napisałabym, żeś wychowana na bajce "Pomysłowy Dobromir". Ale to jakby nie Twoja dekada
a mylisz się kochana, ja jestem '84 i dobromira dobrze pamiętam

madzia, to jak z tym słonecznikiem miało być? ty pisałaś o takim łuskanym jak do żarcia się kupuje?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:26   #795
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

chcialam fotki wstawic ale cos sie nie chca zaladowac;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:04   #796
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Iza piekny tort .. to ten z moje wypieki Swarcwaldzki??

Minka córcia do schrupania rośnie Wam modeleczka!!!
takie zabawy są najlepsze pewnie na zwykłej zjeżdżalni by tak nie szalała

Cytat:
Trochę się bał. On nigdy nie podróżował publicznymi środkami transportu i trochę dla niego to szok był... Lot w pierwszą stronę źle wspominam. Najpierw pół godziny jęków i wiercenia się w tłoku u mnie na ręku (samolot miał opóźnienie a ludzie już po odprawie się przy drzwiach ściskali) a potem godzina darcia się w samolocie Po godz zasnął i obudził się po lądowaniu... Droga powrotna super- zasnął przy starcie przespał 2h i potem się bawił (z powrotem mieliśmy do dyspozycji 3 fotele)
My lecieliśmy z Poznania do Alicante. Lot trwał 3h. Wylot o 10 czy 11 a powrót -wylot o 8. W obu przypadkach o 4 musieliśmy wyruszać

My kupimy dopiero po urodzinach Michałka... Jeszcze może jakaś fajna promocja będzie.

O to Michaś też spokojnie da radę na tym rowerze. Ma 88cm.

A przy sprzedaży auta to chyba z kupującym można się dogadać że on rezygnuje z ubezpieczenia i dostaje się zwrot - chyba że coś się zmieniło - ja tak 1.5roku temu robiłam.

Dobrze że ten dzień się już kończy
pytam kobiety w ubezpieczalni to mi powiedziała, że jak sprzedam to nie odzyskam, ale jak np. w wypadku by mi ktos skasował auto to oddadzą to co niewykorzystane. Ale w sumie jak by ktoś zrezygnował to by tez chyba oddali. No ale kto byłby taki głupi i zrezygnował z opłaconego do końca roku ubezpieczenia
poza tym nie chce mi się póki co szukać innego auta, bo i tak mnie nie stać jeszcze na takie jak bym chciała
Stary 2012-04-11, 21:21   #797
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
takie zabawy są najlepsze pewnie na zwykłej zjeżdżalni by tak nie szalała
pewnie że nie bo bym jej nie pozwoliła przodem zjeżdzać

evitka.. no mówiłas mówiłas.. a jakas dobra rada???.. czy w tym przypadku tylko czas i musza odrosnac nowe???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-04-11, 21:46   #798
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że nie bo bym jej nie pozwoliła przodem zjeżdzać

evitka.. no mówiłas mówiłas.. a jakas dobra rada???.. czy w tym przypadku tylko czas i musza odrosnac nowe???
z dobrą radą to teraz kiepsko....nie jestem dobra w ratowaniu po eksperymentalnym....może ana coś doradzi....po mojemu to za którymś razem chwyci-poczekaj chwilę i znów farbnij-może spróbuj castinga-to niby szampon, ale ponoć dość mocno łapie-ana używała to ci lepiej powie.
I o tych farbach l'oreala to z kolei wiele negatywnych opinii czytałam, jak mojej mamie nią kiedyś farbowałam, to też lipa była...

No i przede wszystkim olejowanie i odżywianie. I na pewno bym jednak sporo ścięła i ścinała potem regularnie aż do pozbycia się tych cudów-wianków...

Stary 2012-04-11, 21:48   #799
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w przeczkolach wywieszaja listy i moje dziecko się dostało. Teraz musimy tylko nauczyć ja samoobslugi do września.

A Nataszka wczoraj miała odlaczony całkowicie tlen i oddychala powietrzem. Wczorajsza waga to 1350 gr. i skończyła 7 tygodni. Czyli teoretycznie 34 tc
super wieści i gratulacje za przedszkole do września jeszcze dużo czasu

Do villa sol dzwońcie do włąścicielki i rezerwujcie bez grupona ona powiedziała mi rok temu że tak będzie można , dla niej lepiej bo prowizji na gruponie nie zapłaci

Cytat:
dla Nataszki
Super że z przedszkolem się udało. Ja muszę wreszcie się przejechac do tego do którego chcę Michała posłać... Myślicie że można tak bez umawiania? To małe przedszkole, prywatne dotowane przez gminę. Trochę daleko niestety

Mam dziś zły dzień, tzn poranek bo potem się poprawiło trochę. Zaczęło się od pojawienia się @, za oknem szaro buro i ponuro, w chałupie 15st i żadnego chłopa, ja się tego naszego pieca nie tykam, z resztą z Michałem nie da się do piwnicy zejść. Potem wyłączyli prąd i netu też nie miałam. Ciepłej wody niet, podgrzałam na gazie do umycia włosów to w trakcie mycia Michał kupę w majty zrobił (super że zrobił ale mógł poczekać chwilę). Jak sprzątałam po przebieraniu i myciu to Misiek zrzucił świeżo podlanego kwiatka na chodnik, do tego zsikał się z 3 razy... To wszystko do 10...Byłam w carrefourze bo od dziś są rowerki biegowe za 119zł, poczekaliśmy nawet aż pan z obsługi złoży jeden dla klientki i chciałam Michała przymierzyć - nie chciał nawet usiąść Ten chłopiec dla którego rowerek był składany usiadł ale nie łapał o co chodzi. Ledwo sięgał a był może 1-2 cm niższy od Michałka...
Jaka była reakcja waszych dzieci na rowerek?
ale miałaś jaja i to wsi jak prądu nie było

Cytat:
Ślicznotki na zdjęciach ja zawsze na dzien dobry super

ciekawe jak będzie z tymi przedszkolami dopiero 30.04 maja ogłosić gdzie są wolne miejsca-o ile takie będą

najgorsze to,że lecimy z Wrocławia,chyba nie zaciekawa droga z Łodzi...[COLOR="Silver"]

?
Nie przyjął system bo nie ten rocznik . co do dojazdu do wrocka to jest całkiem niezły tym bardziej o 3 rano duży kawał jest po autostradzie więc luzik .
My wylot jakoś o 5 rano będziemy mieć , jestem ciekawa jak dzieciaki zniosą 4.5 h w samolocie .

Cytat:

Kup szampon przeciwłupiezowy np heden shouders czy jak go się tam pisze i umyj kilka razy te szampony na łupież bardzo ładnie zmywają farby

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
lind, dzień zaczął się dla was mega dupowato , nie zazdraszczam, ale to tak jest jak się wali to hurtem.

Moja jak rowerek dostała to coś tam próbowała, a teraz póki co go zlewa. Raz wzięłam do parku, to sobie ponosiłam tylko, a dziś się pytałam czy pójdziemy pojeździć to usłyszałam "nie, nie pójdziemy"

pop , to szybko u was ta rekrutacja-u nas się 7 maja rozpoczyna rek.do przedszkoli dopiero. Żłobkowa teraz już, od 16-go. karty przyjmują.

A dwulatków naszych to ponoć system nie zarejestruje-tak mi mówiła dyr.przedszkola, ale już np. jak lenka 6 września kończy 2,5 roku, to 7 może zacząć chodzić (jak są miejsca, ofkors)

?
Ja idę mędzić od października pani dyrektor . dziś się dowiedziałam że u SZymka jest w grupie dziewczynka która w tym roku była w przedszkolu 4 dni niby chorowała niby .. ale innym miejsca blokuje

Dziś byłam z Olką na bilansie 2 latka , ma 87cm waży 12,300 .
miała ostatnią dawkę pneumo . i za 6 tyg mamy szczepienie na ospę darmowe
Stary 2012-04-11, 21:51   #800
ASIULEK_23
Zakorzenienie

http://www.villaaltair.pl/3.html
my jedziemy tu... może któraś chętna dołączy??

izz- Zosia jaka dorosła wygląda na 3 latka... a tort I klasa
minka- Amelka w szpilkach wymiata ona jest prześliczna

Lind- do jutra

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-04-11 o 21:54
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:51   #801
evitka21
Zakorzenienie

ania, dzięki za info- będziem dzwonić

Stary 2012-04-11, 21:52   #802
ania p
Zakorzenienie

Dusiaka rewelacja ale to idzie piorunem
Stary 2012-04-11, 21:56   #803
evitka21
Zakorzenienie

asiulek, a ten obiekt znacie osobiście? albo ktoś wam polecał? daleko od morza toto?

Stary 2012-04-11, 22:04   #804
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
asiulek, a ten obiekt znacie osobiście? albo ktoś wam polecał? daleko od morza toto?
Osobiście nie znamy. ogolnie szukamy od dawna i ciężko bylo coś znaleźć a tu nam się udało. Poczytalismy opinie- same dobre. Szczególnie od rodzin jadących tam z dziecmi. Morze widać z okna (na jednym ze zdjęć to widać)

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

http://www.letnik.pl/forum/1951_Alta...inowa-Chlapowo
poczytaj...

Tam chyba nie ma cennika... ale płacimy 130 za dobę za pokój.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-04-11, 22:15   #805
evitka21
Zakorzenienie

te atrakcje dla dzieci mnie urzekły, przyznam

a kiedy wy się wybieracie? my w czerwcu, więc może nawet ciut taniej by było....zadzwonie tyż i zapytam

Stary 2012-04-11, 22:16   #806
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
te atrakcje dla dzieci mnie urzekły, przyznam

a kiedy wy się wybieracie? my w czerwcu, więc może nawet ciut taniej by było....zadzwonie tyż i zapytam
My na koniec lipca, od 26-tego.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-04-11, 22:25   #807
mloda1989
Zakorzenienie

nio asiulka obiekt swietny a kiedy jedziecie?? maja cennik na stronie ale tam troche taniej niz was policzyli
Stary 2012-04-11, 22:31   #808
ania p
Zakorzenienie

Poszukiwanie wakacji widzę w toku ja to już moge dni odliczać
Jezszcze myślę nad wrześniem i włochami na tydzień , jest ktoś chętny ?
Namioty vacansolei lub eurocampu za ok 100 zł za dobę . 1200km z wawy .
Stary 2012-04-11, 22:41   #809
mloda1989
Zakorzenienie

a gdzie macie ta ofertke grouponowa do villi sol?
Stary 2012-04-12, 06:52   #810
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Evitka slonecznik ten oskubany nie smazony
Mojego rowerek stoi i sie kurzy,tylko dzwonka codziennie uzywa

Madziwnia ja juz z wlosami wszystko robilam. Kolor najlepiej sie zmywa nizoralem,oleje tez najczesciej przyspieszaja splukiwanie koloru. Moim zdaniem farbuj wlosy teraz tylko szamponetkami,lub lepiej henna.Puki nie zetniesz nie bedzie duzo lepiej. Ja w takich przypadkach mocno cieniowalam,i odzywki bez splukiwania na konce zniszczone. Kolory ktore nalozysz teraz zawsze beda plamiaste bo struktura wlosow na dlugosci inna. A moze sprawdz czy gdzies w okolicy nie maja taniego przedluzania wlosow,te suche zetniesz i puki nie odrosna dasz kilka dluzszych pasemek. U nas sa po 5zl,a okolo 15 juz by dalo rade

Na 8.35mam z Erykiem okuliste. Jestem ciekawa co za cudawianki wyjde w bad. Dna oka :/.

Zapomnialabym. Kaski dzieciece sa w rossmannie. To tez poprzymierzajcie

Wczoraj obcielam malego. Az dziwnie wyglada. Co gorsza w dluzszych wlosach bardziej urwisowato wygladal,a teraz jak dziewczynka bo nowa fryzura podkresla te dlugasne rzesy. Wiec rozpacz mego tz

mojego syneczka wczoraj nauczylam pilke lapac. I teraz pol dnia jak nie gra na kompie to w pilke gramy. Kopiemy,rzucamy. Nawet Eryk pogra,choc z niego taki inzynier woli myslec i projektowac niz dzialac. A tutaj maja cos co razem robia.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości