Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 23:34   #781
pytampoludzku
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Myślę, że 28.06 mogłabyś już iść zrobić test z krwi. Powinien wyjść wiarygodnie.
A do tego czasu nie stresuj się
dzieki. najlepsze jest, to ze chcialabym uslyszec juz dzis, od kogokolwiek 'sluchaj, nie tym razem. jest spoko, ale uwazaj'..
a mimo ze nie chce myslec i wmawiam sobie, ze nie ma ciazy, to caly czas i tak po glowie chodza straszne mysli :/
pytampoludzku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 23:45   #782
pytampoludzku
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, że 28.06 mogłabyś już iść zrobić test z krwi. Powinien wyjść wiarygodnie.
A do tego czasu nie stresuj się
ale sie narobilo.
nie chce o tym myslec, ale nie daje rady. samo sie napedza.. a jak mysle, to probuje sobie tlumaczyc, ze spoko nic. a to tez bez sensu. poczekam z nadzieja i sie okaze
pytampoludzku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 01:09   #783
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Petting i panika

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 05:02   #784
Veriss
Przyczajenie

Witam.
To i ja chciałam się poradzić co do prawdopodobieństwa zajścia w ciążę.

Brałam tabletki przez ponad 2 lata. Jednak ostatnio zrobiłam 6 miesięczną przerwę i biorę tabletki ponownie od 2 miesięcy (właśnie skończyłam drugie opakowanie).
Powinnam dostać krawienie teoretycznie wczoraj (zazwyczaj pojawiało się na 3 dzień od ostatniej pigułki), ale wiadomo, że jeden dzień to jeszcze nie tragedia
Jednak od kilku dni czuję się zmęczona, boli mnie głowa i mam obolałe nogi. Przez te 2 miesiące odbyłam 2 stosunki (8.05 i 13.06) i nic by mnie nie niepokoiło gdyby nie fakt, że wczoraj uświadomiłam sobie, że w międzyczasie zażyłam doraźnie 3 tabletki Duomoxu, zapominając, że może on osłabiać działanie tabletek Zrobiłam dzisiaj test, ale wyszedł negatywny.
Dodam jeszcze, że wg obliczeń kalulatora dni płodnych i o ile dobrze pamiętam datę ostatniego okresu, stosunek odbył się w pierwszym dniu dni niepłodnych.

Nie wiem czy te moje "objawy" wynikają z obawy przed byciem w ciąży, czy jest to poprostu zbieg okoliczności (czasami miewałam takie okresy, kiedy byłam zmęczona, bo mam problemy ze snem). Chcę powtórzyć test za kilka dni, ale nie jestem pewna, kiedy będzie najlepszy czas. Zakładam, że skoro dzisiaj test wyszedł negatywny to po pierwszym stosunku (08.05) nie doszło do zapłodnienia. Czy tak?

Proszę o jakieś podpowiedzi.. Ja w tym czasie cierpliwie będę czekac na okres

EDIT:
Zastanawiam się czy możliwe jest to, że zapłodniona komórka wysyła sygnał do organizmu, że jestem w ciąży - stąd te bóle i złe samopoczucie (lub ewentualny brak krwawienai) - ale poziom hormonu jest jeszcze za niski, żeby mógł wykazać ciążę na teście?

Edytowane przez Veriss
Czas edycji: 2012-06-24 o 07:24
Veriss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 06:42   #785
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: pomocy!

Cytat:
Napisane przez pytampoludzku Pokaż wiadomość
kochalam sie z chlopakiem w dni plodne. najpierw mial wytrysk w gumce, a potem kochalismy sie analnie i potem waginalnie ale juz bez gumki. czy moge byc w ciazy??
w 60godzinie po wzielam tabletke 72h.
jak myslicie... ?
Możesz być jak najbardziej w ciąży

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:31   #786
jessy86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veriss Pokaż wiadomość
Witam.
To i ja chciałam się poradzić co do prawdopodobieństwa zajścia w ciążę.

Brałam tabletki przez ponad 2 lata. Jednak ostatnio zrobiłam 6 miesięczną przerwę i biorę tabletki ponownie od 2 miesięcy (właśnie skończyłam drugie opakowanie).
Powinnam dostać krawienie teoretycznie wczoraj (zazwyczaj pojawiało się na 3 dzień od ostatniej pigułki), ale wiadomo, że jeden dzień to jeszcze nie tragedia
Jednak od kilku dni czuję się zmęczona, boli mnie głowa i mam obolałe nogi. Przez te 2 miesiące odbyłam 2 stosunki (8.05 i 13.06) i nic by mnie nie niepokoiło gdyby nie fakt, że wczoraj uświadomiłam sobie, że w międzyczasie zażyłam doraźnie 3 tabletki Duomoxu, zapominając, że może on osłabiać działanie tabletek Zrobiłam dzisiaj test, ale wyszedł negatywny.
Dodam jeszcze, że wg obliczeń kalulatora dni płodnych i o ile dobrze pamiętam datę ostatniego okresu, stosunek odbył się w pierwszym dniu dni niepłodnych.

Nie wiem czy te moje "objawy" wynikają z obawy przed byciem w ciąży, czy jest to poprostu zbieg okoliczności (czasami miewałam takie okresy, kiedy byłam zmęczona, bo mam problemy ze snem). Chcę powtórzyć test za kilka dni, ale nie jestem pewna, kiedy będzie najlepszy czas. Zakładam, że skoro dzisiaj test wyszedł negatywny to po pierwszym stosunku (08.05) nie doszło do zapłodnienia. Czy tak?

Proszę o jakieś podpowiedzi.. Ja w tym czasie cierpliwie będę czekac na okres

EDIT:
Zastanawiam się czy możliwe jest to, że zapłodniona komórka wysyła sygnał do organizmu, że jestem w ciąży - stąd te bóle i złe samopoczucie (lub ewentualny brak krwawienai) - ale poziom hormonu jest jeszcze za niski, żeby mógł wykazać ciążę na teście?
1. Jak można doraźnie brać antybiotyk? Lekarz powinien przepisywać go tylko w razie konieczności. \
2. Osłabia działanie tabletek a nie całkowicie je znosi. Poza tym nawet jeśli, to musiałabyś go brać niedługo przed tym, jak uprawiałaś seks. A przy tych dwóch stosunkach to musiałabyś mieć niezłego farta by zajść w ciążę.
3. Ostatni stosunek był na tyle niedawno, że prawdopodobieństwo wystąpienia jakichkolwiek objawów ciąży byłoby znikome.

Czekaj cierpliwie, w końcu to tylko jeden dzień spóźnienia, a krwawienie nie musi przychodzić w tym samym czasie co te pół roku temu.
jessy86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:52   #787
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jednak od kilku dni czuję się zmęczona, boli mnie głowa i mam obolałe nogi.
Czyli tabletki bierzesz od dwóch miesięcy. W trakcie trzech pierwszych opakowań mogą przychodzić z opóźnieniem krwawienia, mogą być plamienia w trakcie sztucznego cyklu itd.

Cytat:
Przez te 2 miesiące odbyłam 2 stosunki (8.05 i 13.06) i nic by mnie nie niepokoiło gdyby nie fakt, że wczoraj uświadomiłam sobie, że w międzyczasie zażyłam doraźnie 3 tabletki Duomoxu, zapominając, że może on osłabiać działanie tabletek
Czyli możesz być w ciąży.

Cytat:
Bierzesz tabletki antykoncepcyjne, a ewidentnie nie wiesz jak działają. Proszę, przeczytaj o tym, jak wygląda naturalny cykl kobiety i przeczytaj jak działają tabletki antykoncepcyjne.

Przy tabletkach antykoncepcyjnych nie ma dni płodnych i niepłodnych, bo jest w ogóle sztuczny cykl. Tabletki działają w taki sposób, że nie dopuszczają do owulacji.
A kalendarzyk przy ich wyznaczaniu u osób, które mają naturalny cykl, jest tak skuteczny jak zwykły horoskop

Cytat:
Chcę powtórzyć test za kilka dni, ale nie jestem pewna, kiedy będzie najlepszy czas. Zakładam, że skoro dzisiaj test wyszedł negatywny to po pierwszym stosunku (08.05) nie doszło do zapłodnienia. Czy tak?
Idź do przychodni zrobić test z krwi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-24, 10:28   #788
Veriss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jessy86 Pokaż wiadomość
1. Jak można doraźnie brać antybiotyk? Lekarz powinien przepisywać go tylko w razie konieczności. \
2. Osłabia działanie tabletek a nie całkowicie je znosi. Poza tym nawet jeśli, to musiałabyś go brać niedługo przed tym, jak uprawiałaś seks. A przy tych dwóch stosunkach to musiałabyś mieć niezłego farta by zajść w ciążę.
3. Ostatni stosunek był na tyle niedawno, że prawdopodobieństwo wystąpienia jakichkolwiek objawów ciąży byłoby znikome.

Czekaj cierpliwie, w końcu to tylko jeden dzień spóźnienia, a krwawienie nie musi przychodzić w tym samym czasie co te pół roku temu.
Mieszkam w UK, a tutaj niestety trzeba sie ratować czym się ma jeśli człowiek jest chory. Bo od lekarza może dostać co najwyżej paracetamol, chyba, że nie pomoże to w końcu coś przepisze, ale nikt nie będzie czekać tydzień czasu z gorączką i anginą, kiedy trzeba chodzić do pracy Ale zdaję sobie sprawę a tego, że antybiotyki to nie cukierki i nie bierze się ich ot tak.

2. No właśnie.. O ile dobrze pamiętam ostatnią tabletkę wziełam 2 dni przed drugim stosunkiem.

3. Dzięki za informację. Też wydawało mi sie to głupie, ale moje samopoczucie jest na tyle dziwne, że nie wiedziałam co się dzieje.

Cytat:
Czyli tabletki bierzesz od dwóch miesięcy. W trakcie trzech pierwszych opakowań mogą przychodzić z opóźnieniem krwawienia, mogą być plamienia w trakcie sztucznego cyklu itd.
Tak, podczas pierwszego opakowania miałam plamienia praktycznie przez cały czas brania tabletek.

Cytat:

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne, a ewidentnie nie wiesz jak działają. Proszę, przeczytaj o tym, jak wygląda naturalny cykl kobiety i przeczytaj jak działają tabletki antykoncepcyjne.

Przy tabletkach antykoncepcyjnych nie ma dni płodnych i niepłodnych, bo jest w ogóle sztuczny cykl. Tabletki działają w taki sposób, że nie dopuszczają do owulacji.
A kalendarzyk przy ich wyznaczaniu u osób, które mają naturalny cykl, jest tak skuteczny jak zwykły horoskop
Masz rację. Te dni niepłodne to była raczej forma pocieszenia się, że jednak prawdopodobieństwo zajścia było niewielkie

Cytat:
Myślę, że na to muszę jeszcze zaczekać Gdybym mogła zrobić test odpłatnie pewnie poszłabym zaraz. Ale niestety muszę dostać najpierw skierowanie od lekarza, który będzie mieć wyraźne podstawy do tego (przypuszczam, że domowy test musiałby być pozytywny, a badanie krwi zrobiliby dla potwierdzenia).

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Jeśli test powinno się robić ok 14 dni po stosunku to w takim razie powtórzę go za 3 dni (czy lepiej później?). Nawet jeżeli dostanę krwawienia to nie wyklucza ono ciąży
Stary 2012-06-24, 10:38   #789
Veriss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jessy86 Pokaż wiadomość

Tak wiem, antybiotyk to nie są cukierki i nie można go brać ot tak. Jednak mieszkam w UK i tu czasami trzeba się ratować czym się da. Bo lekarze nie są tak chętni w przepisywaniu antybiotyków jak w Polsce, więc zazwyczaj dają tylko paracetamol na zbicie gorączki bo wychodza z założenia, że organizm powinien sobie sam poradzić. Chyba, że sobie ewidentnie nie radzi to po tygodniu jak wracasz to możesz liczyć, że coś dostaniesz. A niestety nie zawsze sobie można pozwolić na leżenie w domu Zresztą to odrębny temat.

O ile dobrze pamiętam ostatnią tabletkę Duomoxu wziełam 2 dni przed drugim stosunkiem.. I wyglądało to tak, że wzięłam jedną tabletkę załóżmy w poniedziałek rano, jedną wieczorem, potem kolejną we wtorek rano a stosunek odbył się w czwartek.

A wystąpienie objawów tak wcześnie też wydawało mi się mało prawdopodobne. Jednak moje niecodzienne samopoczucie dało mi do myślenia. I o ile tabletki biorę zawsze o tej samej gdzinie i nie zdarzyło mi się zapomnieć lub pominąć to pomyślałam o tym antybiotyku i klops! Teraz zachodzę w głowę

Cytat:
Tak, podczas pierwszego opakowania miałam plamienia praktycznie przez cały czas brania tabletek.

Cytat:

Masz rację. Te dni niepłodne to była raczej forma pocieszenia się, że jednak prawdopodobieństwo zajścia było niewielkie

Cytat:
Myślę, że na to muszę jeszcze zaczekać Gdybym mogła zrobić test odpłatnie pewnie poszłabym zaraz. Ale niestety muszę dostać najpierw skierowanie od lekarza, który będzie mieć wyraźne podstawy do tego (przypuszczam, że domowy test musiałby być pozytywny, a badanie krwi zrobiliby dla potwierdzenia).

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Jeśli test powinno się robić ok 14 dni po stosunku to w takim razie powtórzę go za 3 dni (czy lepiej później?). Nawet jeżeli dostanę krwawienia to nie wyklucza ono ciąży
Stary 2012-06-24, 10:47   #790
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
27 czerwca najwcześniej możesz zrobić test. I wiadomo, dla pewności można go powtórzyć po kilku dniach.
Stary 2012-06-24, 14:04   #791
Black Rainbow
Zadomowienie

Dot.: Plamienie

Cytat:
Napisane przez Korr123 Pokaż wiadomość

przesadziła Pani teraz... I to zabolało nie jestem jedyną kobietą na świecie która uprawia taki sex. Proszę mnie nie obrażać
Sama się Pani obraża swoją niewiedzą i nieodpowiedzialnością. Jak dziecka się nie chce (z różnych przyczyn) to się tak działa, żeby w ciążę nie zajść. A żeby nie zajść w ciążę, to wystarczy się zabezpieczać. Jasne i proste.

Tak trudno to pojąć? A później szok, lament i wypłakiwanie sobie oczu na forach internetowych "ja dziecka mieć nie mogę!".
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-24, 14:08   #792
Korr123
Przyczajenie

...

Edytowane przez Korr123
Czas edycji: 2012-06-25 o 18:10
Korr123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:24   #793
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korr123 Pokaż wiadomość
beszczelna suka !!
Takich słów tu nie używamy masz punkty, mam nadzieję że następnym razem ugryziesz się w palce.
Stary 2012-06-24, 17:03   #794
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Black Rainbow Pokaż wiadomość
Sama się Pani obraża swoją niewiedzą i nieodpowiedzialnością. Jak dziecka się nie chce (z różnych przyczyn) to się tak działa, żeby w ciążę nie zajść. A żeby nie zajść w ciążę, to wystarczy się zabezpieczać. Jasne i proste.

Tak trudno to pojąć? A później szok, lament i wypłakiwanie sobie oczu na forach internetowych "ja dziecka mieć nie mogę!".

Popieram w 100%.
Autorka się złości na forum za to że słyszy prawdę.
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:37   #795
Lia89
Zakorzenienie

Ja pitolę, jak można być tak głupim. Żeby nie wiedzieć jak dochodzi do zapłodnienia?!!! No ludzie!
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 00:25   #796
Smerfetka 24
Raczkowanie

GG do Smerfetka 24

To jest po prostu śmieszne i żenujące za jednym razem
Dziewczyno zamiast 'zabawiac' sie ze swoim chlopcem zacznij sie uczyc. Czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj to drugi raz Ci sie to w zyciu nie zdarzy
Smerfetka 24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 00:27   #797
Smerfetka 24
Raczkowanie

GG do Smerfetka 24

Ryzyko zawsze jest ale wydaje mi sie, ze tabletka zadziala jakby co
Smerfetka 24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:46   #798
Natalia17011995
Raczkowanie

Raczej nie jesteś w ciąży Też raz kochałam się z chłopakiem bez gumki potem mieliśmy podejrzenia, że mogę być w ciąży, ale zażyłam tabletkę i nic nie było
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:56   #799
klyk
Przyczajenie

Hej dziewczyny, mam nadzieję, że nie pomyliłam tematów. Jestem tutaj nowa. A więc mam następujący problem... Okres spóźnia mi się 13 dni, wczoraj dostałam dziwnych brązowych plamień, dziś plamienia są nadal. Rano zrobiłam dziś test, jednak wynik był negatywny. Kochamy się z chłopakiem regularnie, i zabezpieczamy się, nie przytrafiła się nam sytuacja pękniętej gumki czy tym podobne. Dodam, że wcześniej miewałam bardzo nierówne cykle, ostatnio dużo podróżuje i jest to dla mnie ogromny stres. Miesiąc temu byłam u ginekologa zostałam przebadana i uspokojona że wszystko ok, badania cytologiczne też są ok. Nie wiem czy to nerwy i stres moga tak mocno rzutować na ten okres, czy może istnieje jakieś prawdopodobieństwo ciązy, a może jestem na coś chora?
Pozdrawiam, Asia.
klyk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 14:06   #800
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez klyk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam nadzieję, że nie pomyliłam tematów. Jestem tutaj nowa. A więc mam następujący problem... Okres spóźnia mi się 13 dni, wczoraj dostałam dziwnych brązowych plamień, dziś plamienia są nadal. Rano zrobiłam dziś test, jednak wynik był negatywny. Kochamy się z chłopakiem regularnie, i zabezpieczamy się, nie przytrafiła się nam sytuacja pękniętej gumki czy tym podobne. Dodam, że wcześniej miewałam bardzo nierówne cykle, ostatnio dużo podróżuje i jest to dla mnie ogromny stres. Miesiąc temu byłam u ginekologa zostałam przebadana i uspokojona że wszystko ok, badania cytologiczne też są ok. Nie wiem czy to nerwy i stres moga tak mocno rzutować na ten okres, czy może istnieje jakieś prawdopodobieństwo ciązy, a może jestem na coś chora?
Pozdrawiam, Asia.
Skoro zawsze się zabezpieczaliście, to szanse na ciąże są naprawdę nikłe. Zwłaszcza, że i test wyszedł negatywny.
Jak chcesz mieć 100% pewności, to idź zrób w przychodni test z krwi. Ale moim zdaniem okres się spóźnia przez stres, a nie przez ciążę.
Stary 2012-06-25, 14:11   #801
Natalia17011995
Raczkowanie

Czy ja jestem w ciąży?

Mam takie ważne pytanie do was. Od pewnego czasu zaczęło coś się dziwnego ze mną dziać. Nie czuję się normalnie i boję się bo jest to całkiem możliwe, że jestem w ciąży. Współżyłam z chłopakiem wtedy kiedy miałam dni płodne bez zabezpieczenia ( stosunek przerywany) i teraz po 2 tygodniach miałam dostać okres. Nie ma go. Spóźnia mi się dzisiaj 2 dzień, powiększyły mi się piersi i boli mnie co jakiś czas podbrzusze. To takie lekkie kucie. Co o tym sądzicie? Jakie jeszcze są obiawy ciąży? Prosze o odpowiedź. Z góry dziękuję.
Stary 2012-06-25, 14:11   #802
klyk
Przyczajenie

A te brązowe plamienia? One tez mają związek ze stresem?
klyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:12   #803
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klyk Pokaż wiadomość
A te brązowe plamienia? One tez mają związek ze stresem?
Nie, ale mogą mieć związek z Twoim nadchodzącym krwawieniem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 14:21   #804
segregator1
Raczkowanie

Dot.: Czy ja jestem w ciąży?

ale po co się schizujesz? zrób test ciążowy albo odrazu z krwi.

objawy ciążowe każda kobieta ma inne.

ja na przykład przy drugim dziecku to w ogóle nie czułam, że w ciąży jestem. czułam się normalnie jak przed ciążą, a jednym objawem był brak okresu.

skoro miałaś stosunek przerywany to jest małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. chyba, że coś tam skapnęło a ty nie zauważyłaś. 2 dni spóźnienia to jeszcze nic nie znaczą. poczekaj tydzień i się zacznij dopiero martwić. POZA tym nawet jeśli po tygodniu nie dostałabyś okresu to i tak nie musi oznaczać, że w ciąży jesteś. Może po prostu nie miałaś owulacji.

Na moje czucie, nie jesteś w ciąży ale ja testem ciążowym nie jestem hihihihi

Start -->96,9kg - 91,5kg
- Cel--> 69kg

segregator1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:27   #805
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Mam takie ważne pytanie do was. Od pewnego czasu zaczęło coś się dziwnego ze mną dziać. Nie czuję się normalnie i boję się bo jest to całkiem możliwe, że jestem w ciąży. Współżyłam z chłopakiem wtedy kiedy miałam dni płodne bez zabezpieczenia ( stosunek przerywany) i teraz po 2 tygodniach miałam dostać okres. Nie ma go. Spóźnia mi się dzisiaj 2 dzień, powiększyły mi się piersi i boli mnie co jakiś czas podbrzusze. To takie lekkie kucie. Co o tym sądzicie? Jakie jeszcze są obiawy ciąży? Prosze o odpowiedź. Z góry dziękuję.
Skoro współżyłaś w dni płodne, to ryzyko ciąży istnieje.

Cytat:
Napisane przez segregator1 Pokaż wiadomość
skoro miałaś stosunek przerywany to jest małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.
Bzdura. Stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie!
Plemniki mogą byc w preejakulacie!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:31   #806
Natalia17011995
Raczkowanie

Oczywiście, że kupię sobię test ciążowy, tylko jak wróce do Polski. Czyli niedługo. Poprostu chciałam dowiedzieć się paru pożytecznych rzeczy tutaj które by mi jakoś pomogły. Bo do tego wyjazdu to z ciekawości nie wytrzymam.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Wiem ze w stosunku przerywanym jest ryzyko ciazy. I to bardzo duze.
Stary 2012-06-25, 14:33   #807
segregator1
Raczkowanie

Bzdura. Stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie!
Plemniki mogą byc w preejakulacie![/QUOTE]

tak, oczywiście mogą być a nawet są, aczkolwiek jest ich dużo dużo mniej niż w spermie. więc przez to miałam na myśli, że poczęcie ma mniejsze szanse.

Start -->96,9kg - 91,5kg
- Cel--> 69kg

segregator1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:36   #808
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Raczej nie jesteś w ciąży Też raz kochałam się z chłopakiem bez gumki potem mieliśmy podejrzenia, że mogę być w ciąży, ale zażyłam tabletkę i nic nie było
To, że Tobie się "udało" nie oznacza, że wszystkim innym też...
Stary 2012-06-25, 14:40   #809
Natalia17011995
Raczkowanie

Ja nie mówie o tym, że na każdego działa tak samo. Tabletka nigdy nie daje 100% pewności, ale jest dość skuteczna. Mało kto był w ciązy po jej zażyciu.
Stary 2012-06-25, 14:48   #810
lily92920
Zakorzenienie

A ja znam 2 przypadki gdzie wzięto tabletkę, w tym na jedną podziałało, a na drugą nie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości