|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
do mnie można pisac ja też w razie czego będę napewno któąś informowac cały czas ze mnie cieknie mam dziwne wrażenie że wody mi się sączą może w koncu ze mnie chluśnie mały szaleje i grzebie mam wrazenie w samej (!) i to dosyc boleśnie no i te kłucia
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłyście, że nie ma już tej reklamy??
|
|
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Trzymam kciuki, żeby przyszły te konkretne i wysłały Cię na porodówkę.Mi akcję przyspieszył hinduski masaż szyjki . Właśnie tak sobie przypomniałam...po porodzie przyszedł do mnie ten hinduski ginekolog i mi gratulował i w ogóle. A i jeszcze był u nas polski anestezjolog, bo specjalnie go wołali, że Polka urodziła Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Faktycznie...od razu lepiej. |
|||
|
|
|
#785 |
|
Gang Iren
|
No to super!Zaraz przyjemniej sie karmi jak nie trzeba tak z jedzeniem sie ograniczac.Mam nadzieje,ze tez mi sie tak uda.
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cziqua a co Ty tu jeszcze robisz??? jak wody Ci sie sacza to na porodowke!!! chcesz rodzic na sucho albo dostac infekcji???? sio!! do mnie mozecie pisac laski ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- desia tu jest o cwiczeniach http://www.ciazowy.pl/artykul,mama-f...zie,583,1.html
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pozwalacie wszystkim brac dziecko na rece?? bo rozumiem rodzice itp ale dzis przyjechala kuzynka meza na wesele prosic i ledwo położyłam mlodego spac po karmieniu a ona wyjela go z łóżeczka bo musi sobie ciocia zrobić zdjecie maz jutro do pracy wiec nie bedzie do malego wstawal juz w nocy dzis wiec zaraz sie klade spac aby sie w miare przespac bo nei wiem jakie plany na noc ma moje dziecko
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-15 o 20:10 |
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Gosia, Aguśka dziękuję za rady co do karmienia
tyle samo co i wczoraj było. Nic dziwnego,ze małemu to nie starcza i drugiego się domaga---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny wielki kawał czopa poszedł w kanał
nie wiedziałam, że tyle tego może być ![]() czuje się strasznie senna, skurcze bolą coraz bardziej, ale są nie regularne ... idę w końcu pod ten prysznic... bo musiałam jeszcze małego wykąpać... Wam mówię dobranoc ![]() Ciekawy dzień jutro przed nami
|
|
|
|
#790 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tez mam takie podejscie jak ty. Nie chce zeby ktos bral dziecko bez mojego pozwolenia. Zawsze mnie to draznilo.Zreszta ja sama tez zawsze pytalam czy mozna,a raczej przewaznie to mi sie ktos pytal czy chce potrzymac dziecko.
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może teraz się rozkręci w końcu połowa kwietnia już ![]() Cytat:
Czyli jakby co to jutro możesz Hanię mieć przy sobie/?? ![]() Cytat:
poczekamy, zobaczymy .... ![]() Nareszcie Cytat:
a zwróciłaś jej uwagę ??Ja jeszcze rozpakowana nie jestem ale powiem że nie pozwolę każdemu brać Oskara na ręce , a tym bardziej jak śpi. Nowaken, adaikaka , Gosia, Cziqua
|
||||
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka ja tez byłabym niezadowolona jakby mi ktoś śpiące dziecko wyciągał z łóżeczka.
Mój nawał pokarmu trwał 1 dzień . Wrzeszczy jakbym jej krzywdę robiła . Dlatego karmię ją z jednej a odciągam z drugiej. Najpierw muszę jej dać trochę odciągniętego, żeby nie piła łapczywie z piersi, bo się krztusi i denerwuje . Ile to cierpliwości potrzeba do takiego oseska.
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Tobie
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do brania dziecka z łóżeczka, to masakra i to jeszcze, żeby sobie zdjęcie zrobic |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby akcja się zaczęła ... no chyba że chcesz jeszcze tydzień poczekać to nie
|
|
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
Desiu co do wysypki to z buzi jakby zaczynała schodzić,ale teraz się na brzuszek plecki i ramionka przeniosła
Gosiu tu nie zalecają kładzenia na boczku. Dostałam nawet o to opr jak po 1-szym karmieniu go tak właśnie położyłam. A mama znowu mi mówi,że właśnie tak powinnam kłaść... ehhh co kraj to inaczej... to samo z dietą. Mama na siłę chce żebym piła przegotowaną wodę zamiast mineralnej, bo ponoć szkodzi ona a no i krzyczała jak powiedziałam,że jadłam mięso pieczone w piekarniku... już czasem nie mam siły jak tak słucham jej rad...
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sobie jutro przed przyjazdem na IP troszkę po schodach pochodzę....i może jakieś przysiady?? U mnie jest problem przez tego mięśniaka i on jest bardzo nisko, wyszedł z szyjki i ja się śmieję, że sobie "dynda" przy wyjściu... czasem go czuję tak, jakbym miała go urodzić... a że jest 6cm średnicy, to mam wrażenie jakby to główka Hani była.... i wkurza mnie to czekanie, zwłaszcza, że od początku mi mówili, że muszę uważać, żeby się skurcze nie zaczęły, bo to może być dla Małej zabójcze.... a teraz czekają nie wiem na co.... |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka jak sie pytaja to nie odmawiam
ale jak nie pytaja to co innego!no ciekawe czy ktoras do jutra urodzi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Nic,byle do 18-nastki,chociaz potem tez cierpliwosc sie przyda ![]() Cytat:
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, właśnie się załamałam
zobaczyłam swój brzuch... jeszcze dziś rano miałam tylko kilka (dość sporych, ale kilka) rozstępów na biodrach i w dole brzucha - te w dole się pojawiły jak brzuch mi się zaczął obniżać.... A teraz patrzę i mam już prawie cały brzuch w rozstępach....normalnie szok |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka śliczny Szymonek na mailu
Nie wiem na co mam ochotę na kolację |
|
|
|
#803 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Aguska fajny Szymonek,ale on rosnie!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc mojego głodomora tylko na piersi cięzko mi bedzie wykarmić
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie Młody ssał przez 45min i co ? i tak się obrzygał że słow brak
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja nie umiem zniesc jak ludzie gadaja do Julii - ''a kuci kuci, ojujciu jujciu'' myslalam ze pizne W ogole nie toleruje takich zachowan... jak dziecko placze to powinno byc u matki/ojca na rekach a ludziska wychodza... a nie ciotki/babcie/itp biora sie za uspokajanie i w gruncie rzeczy jeszcze bardziej rozjuszaja malucha ... Moja maz jakos niedawno jak tesciowa byla u nas sie zdziwil jak nie pozwolilam jej karmic Julki ... fakt ze bylam zajeta prasowaniem, a ona sie wprosila, obudzila mi dziecko i wziela sobie na rece, mala przypomniala sobie o glodzie wiec zrobilam butle i ide do malej z nia a maz zebym mu dala to zaniesie swojej mamie a ja powiedzialam ze nie - od karmienia jestem ja, lub on, a jak zostawiamy pod opieka komus to wtedy ta osoba niech karmi. Nie mamy tej bliskosci ktora ma matka z dzieckiem podczas karmienia piersia to przynajmniej chce miec taka bliskosc z dzieckiem .. Cytat:
Julisia wykapana, wlasnie probuje zasnac... ja musze przygotowac sobie butelki z woda na nocne karmienia i tez sie poloze ... choc dzisiaj sporo pospalam, bo do 12 budzilam sie tylko na karmienie i przewijanie malej ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- a odbijasz go w trakcie karmienia? Ja jak Julki nie odbije w trakcie i po to mam murowane ze bedzie ulewac
||
|
|
|
#807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mała z rana będzie dawała jazzu to pakujemy ją i jedziemy we trójkę, TŻ weźmie ją w wózek i będzie spacerował (o ile pogoda dopisze), a jak coś będzie nie tak napisze smsa i ja wyjde z zajęć najwyżej, no bo co robić. Ale liczę, że będzie grzeczna z tatą w domu ![]() Cytat:
ja w nocy i tak wstaję na karmienie nawet jak coś aż właśnie sprawdziłam czy mam dobrze telefon naładowany nawet jakbym sama nie mogła wejść szybko na wizaż to podam dalej eska do dziewczyn ![]() Cytat:
ale ja już tym się nie przejmuję, jak nakarmię i chce jeszcze to podaję jakieś odciągnięte jak mam, a jak nie to jeszcze mm (ale dziś np. nie musiałam ani razu, bo zjadła i potem albo grzecznie leżała, albo spała).Trzymam kciuki za wszystkie, które pozbyły się czopa No i nowaken Tobie to już na pewno powodzenia jutro! A tymczasem zmykam spać, bo jutro od rana wielkie pakowanie ![]() Dobranoc
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mi polozna w szpitalu mowila ze sa piersi ktore nie dadza sie odciagnac porzadnie laktatorem, chocby nie wiem jaki byl dobry... a dziecko sie z nich naje... Laktator to maszyna i ssie zupelnie inaczej niz dziecko... wiec mysle, ze to ile sciagacie, ze takie male ilosci niekoniecznie musi swiadczyc o tym ze dziecko tez tylko tyle wyssie z Was.... ale tego nie da sie juz zmierzyc.
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- moje cyce np nie daly sie laktatorem odciagnac, a wymasowac sie dalo ten pokarm... szkoda ze Julka nie chciala juz cycka...
|
|
|
#809 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale co sie dziwic,ze ma pociag do cyckow,w koncu facet,za 20 czy 40 lat bedzie to samo Cytat:
Ja tez uwazam,ze laktator to nie to samo co ssanie dziecka.Nie ma co porownywac i nie da sie tego zmierzyc.Dziecko zawsze cos tam dla siebie wyssie,bo piersi nie sa nigdy puste,nie ma konca mleka.
|
|
#810 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wypożyczenie wychodzi 180 zł plus zwrotna kaucjaTak, nareszcie ![]() Cytat:
Ja jeszcze młodego mam w brzuchu ale pewnie będę zaborcza, nie lubię takich sytuacji, zresztą sama też nigdy bym nie wpadła na to, by brać bez pytania matki dziecko na ręce. Ja nawet zapowiedziałam Tż-towi, że nie chcę żeby zaraz tel do teściowej wykonywał, bo sobie pielgrzymki gości w szpitalu nie życzęCytat:
jak dołożę do tego to, jak usypia córkę szwagierki (trzęsie ją na rękach wołając "aaaaa, aaaaa") to myślę, że wnuka zobaczy jak będzie miał roczek )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

w razie "W" ?? bo do Ciebie Cziqua będę pisać :p 
A w tych krzyzowcach cala moja nadzieja, bo boli brzucha zadnych niet... Do czego to doszlo, zeby sie cieszyc ze cos boli i smucic jak przechodzi
. Właśnie tak sobie przypomniałam...po porodzie przyszedł do mnie ten hinduski ginekolog i mi gratulował i w ogóle. A i jeszcze był u nas polski anestezjolog, bo specjalnie go wołali, że Polka urodziła

nie wiedziałam, że tyle tego może być 

Wszystko będzie dobrze !
a zwróciłaś jej uwagę ??

. Wrzeszczy jakbym jej krzywdę robiła
zamiast mineralnej, bo ponoć szkodzi ona
więc mojego głodomora tylko na piersi cięzko mi bedzie wykarmić
nawet jakbym sama nie mogła wejść szybko na wizaż to podam dalej eska do dziewczyn