Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 19:44   #781
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Przyszłam się tylko zameldować że obroniłam się na 5 I koniec ze studiami dopóki dzieci na nie nie pójdą. Dzięki za kciuki
Poza tym kupiłam sobie w Housie fajną sukienkę. Foty jutro bo padam na twarz.
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiałam czy od razu nie prac w normalnym.... ale jeszcze decyzji nie podjęłam.

A jak ktoś pierze w tym dzidziusiowym to od kiedy można już w normalnym? Tamlin może ty będziesz wiedziała?
Ja prałam z 9 miesięcy chyba. Ale to zależy, najgorsze są pierwsze miesiące kiedy skóra dziecka musi się przyzwyczaić. Poza tym każda skóra jest inna, jedną nic nie podrażnia a drugą wiejący wiatr.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja używam tez lactacyd, a czasem jak krucho z kaską to ten z biedronki żel do higieny intymnej i jest ok
zgodnie z obietnicą wstawiam foty spodni na mnie (dla przypomnienia też te z all) jeansy nadal troche za dużo, szczególnie gumka w pasie no ale niech już będą, ścisłam ją na maxa i trochę boczki w tali powyłaziły
Super te białe A te drugie już fajnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Tamlin, rzeczywiści pomyliłam się to nie oksytocyna jest w spermie. Ty jesteś położną, czy coś mi się miesza znowu?
Jestem, jestem

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Nie wiem czy mnie tu ktoś jeszcze pamięta, ale zamierzam znów zacząć udzielać się i liczę że w takim stopniu że jeszcze wszystkie będzie miały mnie dosyć
U mnie za dużo się nie pozmieniało...
Wróciłam z włoskiej majówki i powoli wracam do rzeczywistości
badanie połówkowe mam w piątek więc już teraz proszę o kciuki
No i znalazła się Ładnie to tak nas zostawiać?????????
Stary 2012-05-22, 19:45   #782
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Jak ten czas szybko leci, nie wierzę że powstał już taki wątek na 2012 =))) Trzymam za Was kciuki i życzę szczęścia z ciąży i przyszłych pociech =)
mama październikowa z 2011 =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:47   #783
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

widze zadna nie moze mi pomoc w rozwianiu moich watpliwosci z ta glupia toxo..(
filusia fajnie ze wrocilas
tamlin gratulacje, zdolna kobitka z ciebie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:49   #784
DzastaW
Zadomowienie

Jeszcze się raz wtrące w Wasz wątek: ja wogóle nie prałam w dziecięcym proszku, dawałam tylko intensywne płukanie. Mały nie miał żadnego podrażnienia

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Ja miałam toxoplazmoze w ciąży (i nadal mam), dowiedziałam się o tym w czasie porodu. Młody przyjmował antybiotyki, przez tydzień byliśmy w szpitalu. Nic Mu nie jest, zdrowy w pełni =)

Dopiero doczytałam że chodzi o to czy masz ją, w tym nie pomogę =)

Edytowane przez DzastaW
Czas edycji: 2012-05-22 o 19:50
Stary 2012-05-22, 19:49   #785
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

tamlin gratulacje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:51   #786
Sojka1990
Zadomowienie

Filusia Maggie jak was dobrze widzieć!!

Madzia który szpital wybrałaś jeśli możesz się pochwalić???
Stary 2012-05-22, 19:52   #787
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Jeszcze się raz wtrące w Wasz wątek: ja wogóle nie prałam w dziecięcym proszku, dawałam tylko intensywne płukanie. Mały nie miał żadnego podrażnienia

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ja miałam toxoplazmoze w ciąży (i nadal mam), dowiedziałam się o tym w czasie porodu. Młody przyjmował antybiotyki, przez tydzień byliśmy w szpitalu. Nic Mu nie jest, zdrowy w pełni =)

Dopiero doczytałam że chodzi o to czy masz ją, w tym nie pomogę =)
dzieki za odp, chodzi o to ze mialam robione badanie na poczatku ciazy cos kolo 8 tyg i IgG i IgM wyszly oba ujemne czyli ze nigdy nie przechodzilam , a teraz IgG wyszlo watpliwe A IgM ujemne i niewiem co to oznacza.. czy mam sie martwic czy co..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 19:58   #788
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2012-05-22, 20:01   #789
marta1986222
Zakorzenienie

Tamlin

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:06   #790
Sojka1990
Zadomowienie

Tamlin gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! ! pięknie sobie poradziłaś, pozazdrościć tej 5tki
Stary 2012-05-22, 20:14   #791
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
O kurcze a tego to nie wiedziałam nie jadam wątróbki tak strasznie często dzisiaj to chyba 2 raz od początku ciąży mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi
Nic się nie martw. Nie ma co popadać w paranoję, ja na początku ciąży jadłam wątróbkę ale nie za dużo. Wiadomo, do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem. Jak zjadłaś 2 razy normalne ilości to na pewno nic się nie stanie złego.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przyszłam się tylko zameldować że obroniłam się na 5 I koniec ze studiami dopóki dzieci na nie nie pójdą. Dzięki za kciuki
Gratulacje
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 20:14   #792
weronika_91
Zakorzenienie

Tamlin Brawo! Jesteś wielka gratuluję ! nasze kciukasy pomogły
Stary 2012-05-22, 20:19   #793
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:27   #794
Sara_m7
Rozeznanie

Gratuluję 5!! A z czego ta obrona była?
Ja też mam problem z obcinaniem i malowanie paznokci. Coc to dopiero 20 tc. Małżonek ostatnio mi malował. A czy macie problem z depilacją? Bo normalnie nogi to mi ciężko golić, już nie wspominał o "tamtych" miejscach.
Brzuch swędzi mimo kremu. Właśnie kończy mi się Pharmaceris M (czy jakoś tak) i planuje kupić następny. A Wy jakiego używałyście. Nie chce wydawać kasy na Mustelę, może któraś używała AA Mama, bądź Bielendy?
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:43   #795
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
dzieki za odp, chodzi o to ze mialam robione badanie na poczatku ciazy cos kolo 8 tyg i IgG i IgM wyszly oba ujemne czyli ze nigdy nie przechodzilam , a teraz IgG wyszlo watpliwe A IgM ujemne i niewiem co to oznacza.. czy mam sie martwic czy co..
Kochana niestety nie pomogę,bo ja jeszcze przed tym drugim badaniem właśnie.Nie stresuj się,może zadzwoń do swojego gina i powiedz mu o tym.
Czasem w laboratorium mi mówią czy wyniki są dobre,ale i tak zaufanie mam tylko do gina.

I wiecie co?pochodziłam,podzwoniła m po labo i już wiem jakie są ceny na toxo właśnieNajdrożej było po 50zł x2,czyli stówa a pare km dalej połowa tego za obydwaMają zarobek co?

Lotka nie puściłam,bo już zamknęlia kiedyś było do 21 otwarte i tylko się naszłam.Ledwo żyje po dzisiejszym dniu,nachodziłam się trochę i kręgosłup czuje.
Właśnie wyczytałam,że na tym etapie ciąży tj.20-22t odczuwa się skurcze łydek,to normalny objaw w ciąży i to,że często czujemy jakby dziecko naciskało na pęcherz to jest nasza powiększająca się macica

Angel bardzo fajne zakupki,a białe spodenki rewelacja!super leżą.

tamlin-brawo!zuch dziewczyna!

Konczi Tobie też gratuluję udanej rozmowy,teraz już do przodu

Idę spać,bo padam na twarz....Pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:02   #796
zielona1911
Zakorzenienie

a mi sie chce plakac,maz wyjezdza dzis o 2 w nocy kurde przyzwyczailam sie do tego ze meza mam w domu,a nie tysiace km od siebie

zobacze go znowu za 3 tygodnie
kupilam dzis mojemu synowi swinke morska na dzien dziecka
i paczke pampersow
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:28   #797
kraven
Zakorzenienie

Tamlin gratulacje

Doglądam mecz do końca i idę spać. Życze miłej nocki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:30   #798
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Jak ten czas szybko leci, nie wierzę że powstał już taki wątek na 2012 =))) Trzymam za Was kciuki i życzę szczęścia z ciąży i przyszłych pociech =)
mama październikowa z 2011 =)
Dziękujea jak się pociecha chowa?

Tamlin gratuluje

Powiem Wam coś
Polozylam sie kolo malego bo kladlam go spacśpiewam mu kolysanki a on juz prawie zasypia,glaszcze mnie po szyi i mówi: kocham Cię myślalam,że się poplacze. Moja kluuska dwuletnia kochana

Jutro mamy z mężem trzecią rocznice ślubu
Nie obchodzimy tego jakoś specjalnie,ale powspominać cudnie.

a teraz ide spać
do jutra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:34   #799
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym kupiłam sobie w Housie fajną sukienkę. Foty jutro bo padam na twarz.
gratulacje))

bylam u gina, z juniorem wszystko ok, ale dalej nie znam plci:/ znajoma znajomego rowniez do tego samego chodzila i do porodu nie poznala plci, wiec moze gosciu niedowidzi zastanawiam sie czy nie isc na samo usg gdzie indziej.
dostalam skierowanie na badanie moczu, morfologie i cukier z obciazeniem, ale to po skonczeniu 25. tygodnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 21:40   #800
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Właśnie wyczytałam,że na tym etapie ciąży tj.20-22t odczuwa się skurcze łydek,to normalny objaw w ciąży i to,że często czujemy jakby dziecko naciskało na pęcherz to jest nasza powiększająca się macica

Idę spać,bo padam na twarz....Pa

a widzisz mnie ostatnio z rana przed wstaniem łapie skurcz łydek jestem w 22tc. musi cos w tym byc, bo witamin niedobór na pewno nie bo łykam cały czas

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:48   #801
Kalpana
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę. Dzidzia zdrowa, serduszko bije, główka, rączki, nóżki takie jak trzeba, rozwija się prawidłowo. Niestety nie dowiedzieliśmy się jaka jest płeć, lekarz powiedział że jest za wcześnie i nie chce w błąd wprowadzać. Sprzęt miał kijowy i pewnie dlatego nie było nic widać, bo przecież w 20tc powinien się spokojnie wyznać, ale obraz był kiepski. Trochę jestem zawiedziona, bo nie wiadomo kiedy będzie następne usg- może za 8 tyg. Zastanawiam się, czy można iść gdzieś prywatnie na usg? Np. do innego lekarza? Czy nie będzie krzywo patrzył, że przyszłam do niego na usg, a nie chodzę do niego? Albo do szpitala? Jakoś odpłatnie?
Jutro jadę na zakupy, myślałam że już coś fajnego kupię dzidziusiowi, a znowu muszę szukać uniwersalnych rzeczy

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-05-22 o 21:49
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:24   #802
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Gratuluję 5!! A z czego ta obrona była?
Ja też mam problem z obcinaniem i malowanie paznokci. Coc to dopiero 20 tc. Małżonek ostatnio mi malował. A czy macie problem z depilacją? Bo normalnie nogi to mi ciężko golić, już nie wspominał o "tamtych" miejscach.
Brzuch swędzi mimo kremu. Właśnie kończy mi się Pharmaceris M (czy jakoś tak) i planuje kupić następny. A Wy jakiego używałyście. Nie chce wydawać kasy na Mustelę, może któraś używała AA Mama, bądź Bielendy?
Ja używam AA mama i ja, skóra mnie nie swędzi, niestety nie mogę nic więcej napisać, bo u mnie dopiero 17 tc, więc albo krem na rozstępy rzeczywiście pomaga, albo jeszcze za wcześnie, żeby jakiekolwiek mieć.

Tamlin gratuluję
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:46   #803
aga_ton
Wtajemniczenie

witam ponownie

gratuluję wszystkim udanych wizyt moja za dwa dni

tamlin, brawa za obronę

Kalpana, jak najbardziej możesz iść do innego lekarza na usg, nawet 3d możesz zrobić. wierz mi, lekarz nie będzie krzywo patrzył. wiele kobiet tak robi

przyszła dzisiaj paczka z zakupami dla maluszka i jestem bardzo zadowolona z czystym sumieniem mogę Wam polecić sprzedawcę Rodzyneczki z allegro. wszystko się zgadzało, produkty dobre jakościowo, na niczym się nie zawiodłam.dostałam tylko skarpetki w innym kolorze, ale przed wysłaniem paczki pan zadzwonił i poinformował mnie o tym.

najbardziej obawiałam się o wanienkę bo zamówiłam najtańszą ale okazało się, że jest całkiem porządna, gruby plastik, nie wygina się w każdą stronę

kocyki, okrycia kąpielowe, ubranka dla mnie super.

jutro postaram się wkleić zdjęcia, może coś Wam wpadnie w oko

jutro też przyjdzie kolejna paczka, także z allegro ale od innego sprzedawcy. wieczorkiem pewnie dam Wam znać co i jak.

buziaki
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 05:59   #804
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
u Nas jak zwykle słońce w okna wali.

Kalpana no z tą płcią to sie lekarz nie popsiał,jak w 20 tyg mówi,że za wcześnie. Ale możesz iść na usg do innego lekarzaon na pewno nic nie powie,że przyszłaś.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:10   #805
Agnes!84!!
Rozeznanie

Gratulacje serdeczne dla Tamlin! Pokazałaś im
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci. Tym sposobem mamy prawie po równo chłopców i dziewczynek wrześniowych.

Chciałam się wygadać odnośnie tego co przytrafiło mi się w nocy. Przebudziłam się i jak zwykle bolało mnie biodro na którym leżałam więc chciałam odwrócić się na drugi bok. W tym momencie poczułam tak silny ból w podbrzuszu. Zdaje się że po lewej stronie. Bardzo trudno mi go nawet opisać. Taki niby kujący i jednocześnie przypominał trochę menstruacyjny. Tak silny że zrobiło mi się momentalnie słabo, do tego oblała mnie fala gorąca. Zmieniłam pozycje, usiadłam i nadal bolało. Na szczęście nie trwało to długo i odszedł tak nagle jak przyszedł. Ale mówię Wam, nie wiedziałam co się dzieje.
Szukałam w necie ale nie znalazłam niestety konkretnej przyczyny, bo czy to możliwe żeby wiązadła aż tak n a p i e p rz a ł y??
Stary 2012-05-23, 06:18   #806
Konczita
Zakorzenienie

dobry dzień
TAMLIN GRATULUJĘ!!!!!!!

ja tylko dzień dobry mówię i spadam...
kurcze martwię się tym że zaczynam widzieć opuchliznę na nogach
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:19   #807
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dobry????
U mnie jak na razie dobry
Matko dziewczyny jakie ja dzisiaj sny miałam
Najpierw śniło mi sie że rodziłam samego porodu nie było bo nagle moja mama trzymała małego na rękach w białym ubranku z misia z uszkami był taki fajny że jak sie obudziłam to mało sie nie rozryczałam i pierwsze co to sms do męża

A drugi sen to że na około auta naszego w pieron ludzi a ja z trzeciego piętra z okna i w nerwach zeskoczyłam na dół i opieprzyłam co to za zbiorowisko i czy nigdy auta nie widzieli.

Jeeeezu ja zmęczona tą nocą jestem

A co z Sojką bo wczoraj na pw napisałam do niej żeby na 1 stronie dopisała mi płeć i imie i cisza a wieczorem była tu...
A w ogóle to linki z 1 strony nie działają coniektóre.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:26   #808
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Jutro mamy z mężem trzecią rocznice ślubu
Nie obchodzimy tego jakoś specjalnie,ale powspominać cudnie.

Aniu gratuluję Wam tych wspólnych 3 latek małżeństwa i życzę kolejnych cudnych wspólnych chwil w miłości i zgodzie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:30   #809
weronika_91
Zakorzenienie

Hejka i czeka nas kolejny upalny dzionek ja już po śniadaniu 2 bułki z serem, szynką pomidorkiem zaliczone do obiadu musi starczyć

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
gratulacje))

bylam u gina, z juniorem wszystko ok, ale dalej nie znam plci:/ znajoma znajomego rowniez do tego samego chodzila i do porodu nie poznala plci, wiec moze gosciu niedowidzi zastanawiam sie czy nie isc na samo usg gdzie indziej.
dostalam skierowanie na badanie moczu, morfologie i cukier z obciazeniem, ale to po skonczeniu 25. tygodnia
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę. Dzidzia zdrowa, serduszko bije, główka, rączki, nóżki takie jak trzeba, rozwija się prawidłowo. Niestety nie dowiedzieliśmy się jaka jest płeć, lekarz powiedział że jest za wcześnie i nie chce w błąd wprowadzać. Sprzęt miał kijowy i pewnie dlatego nie było nic widać, bo przecież w 20tc powinien się spokojnie wyznać, ale obraz był kiepski. Trochę jestem zawiedziona, bo nie wiadomo kiedy będzie następne usg- może za 8 tyg. Zastanawiam się, czy można iść gdzieś prywatnie na usg? Np. do innego lekarza? Czy nie będzie krzywo patrzył, że przyszłam do niego na usg, a nie chodzę do niego? Albo do szpitala? Jakoś odpłatnie?
Jutro jadę na zakupy, myślałam że już coś fajnego kupię dzidziusiowi, a znowu muszę szukać uniwersalnych rzeczy
Dziewczyny za udane wizyty no i szkoda, że nie poznałyście płci . Skoro tak bardzo tego chcecie to pewnie, że możecie pójść do innego gina na USG. Ja do innego poszłam na badania prenatalne i jakoś nic a nic nie mówił

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dobry????

A co z Sojką bo wczoraj na pw napisałam do niej żeby na 1 stronie dopisała mi płeć i imie i cisza a wieczorem była tu...
A w ogóle to linki z 1 strony nie działają coniektóre.
O ile mnie pamięć nie myli to pierwszą stronę tym razem robiła colds więc napisz do niej bo sojka nic nie zdziała
Stary 2012-05-23, 06:36   #810
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie z rana - jestem zmęczona i nie wyspana - jak ja się ciesze ze niebawem będę miała wolne. Chyba muszę przywyknąć ze rożne będę miała te nocki. Wczoraj za długo klachałam z sąsiadką przy płocie i potem dół brzucha mnie ciągnął masakrycznie, do tego na kolacje zjadłam sałatkę i miałam spanie do bani. Maluch ponaciskał mi na jelita i dopiero kładąc się na lewym boku poczułam ulge ale co z tego jak za pół godziny musiałam wstawać do pracy.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości