|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Muszę przyznać, że po ciuchu jestem z siebie dumna, tym bardziej, że jeździłam 2-3 razy w tygodniu, za każdym razem zwiększałam o 5 km. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Szczególnie skoro już teraz większe spożycie kcal powoduje u Ciebie przytycie. Ja ostatnio jadłam za dużo, w tym niestety słodycze (ale to dużo ponad normę) i owszem odrobinę przybyło zamiast spaść, ale 2 dni diety i z powrotem spada do stałego poziomu. Potrafię też jeść tak "normalnie", że waga się utrzyma. Od jutra znów zrzucam, potrzebowałam tygodnia przerwy.---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Żeby zrzucić 1 kg, to trzeba mieć tygodniowy bilans -7000 tys. kalorii. U Ciebie widocznie jest więcej. Ja obliczałam swoje podstawowe zapotrzebowanie (czyli ile nasz organizm zużywa na "działanie") na tym kalkulatorze klik Pokazuje tam też procent tkanki tłuszczowej, wagę idealną wg kilku skal itp.
|
|
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Inusia ładna ta bluzeczka
I ty to jesteś gapa mała że straciłaś tą bluzeczke![]() A co do jazdy na rowerze to wczesniej jak jeździłam na stacjonarnym to w ok 40-50 min zrobiłam ok 12 km,ale jakos efektów tej jazdy na cm niewidziałam ![]() ![]() A co do spadków to mi niezadużo spada tygodniowo, a czasami wręcz nawet wzrasta ![]() ![]() Ja jestem dzisiaj padnieta na maksa....wczorajszy dzien zalatany a wieczorem gdy juz sie położyłam spać to dziecko ok 24 wstało wyspane i niechciało spać musiałam cały czas przy niej siedziec a potem juz byłam strasznie zmeczona wiec wzieliśmy z Tż ją do siebie i po całym łózku latała(tzn. tak sie wierciła na spaniu)a łóżka niemamy jakiegos wielgasnego wiec oboje jestesmy padnieciOn ma sie gorzej bo musiał iśc do pracynormalnie niccc mi sieee niechce Na śn iadanie zjadłam 1 frankfuterke z kromką ż.r i do tego pół kajzerki z dżem(uwielbiam swieze bułeczki z dżemem)ale cosik mi zaszkodziło chyba bo mnie brzusio boli i taka wzdęta sie czuje...
|
|
|
#783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zjadłam kromke razowca z mielonka i keczupem i 2 cukierki kokosowe Idę zaraz pranie powiesić...dziś się umówiłam z tym facetem o którym Wam pisałam i jakoś poddenerwowana jestem troszkę...
|
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Ja się wczoraj megapokłóciłam z moim Tż
dziś jest przez to 0,9kg mniej... ale nie wiem czy sie cieszyc, skoro to może wrócić.---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Nie polecam rowerka codziennie, bo on strasznie wyrabia nogi, ale w tym niefajnym dla kobiet sensie. Też zaczynałam od rowerka i zrobily mi się takie udziska, że do dziś nie mogę się ich pozbyc. To odchudza, ale mięsnie czworogłowe uda będą ogromne. Ćwiczcie z jak najmniejszym obciążeniem !
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bierz się za godzenie szkoda czasu na kłótnie
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Inusia89 powodzenia na spotkaniu
![]() Pagzik bedzie dobrze ![]() a ja musze sie Wam pochwalic wlasnie sie zmierzylam i spadlo mi kilka cm a wiec talia - 87 cm (bylo 90) uda - 2*57 cm ( bylo 2*60) biodra - 106cm (bylo 110) jeszcze sie nie wazylam i nie wiem ile mi kg spadlo ale jak juz to zrobie to dodam wage ![]() i co najciekawsze spadl mi troche brzuch ![]()
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2012-07-05 o 12:03 |
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
No niewiem co jej sie po przestawiało...ale dała nam wkość
no ja niejeździłam na rowerku codzinnie tylko co 2 dzien ale nic niedało ani cm mi na nogach nieubyło...wiec to olałam no chyba ta mieszanka na mnie tak zadziałała bo juz niepamietam kiedy jadłam bułke i dżemDziewczyny co myślicie o tym bilansie??: Mój jadłospis na dziś(powiedzcie jeżeli coś jest do poprawki): Śniad.:Frankfuterka wędzona + 1 kromka ż.r + pół bułki kajzerki z dżemem truskawkowym Śniad II:Pół bułki z dżemem Obiad:1 naleśnik z serem + pół fileta z grilla z fasolką szparagową Podwiecz.:1 kromka razowca z bieluchem + ciastko owsiane Kolacja:Jajecznica z 1 jajka + 2 białka z pomidorkiem Wychodzi niecałe 1250kcal....Co o tym sądzicie???
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
No też tak myślałam że ma duużo cukru:/Ale cóż ten jeden dzień pozwole sobie może na to:p
A co do cynamonu to go nieużywam gdyż mam na niego uczulenie i niemoge jeśc nic co go zawiera.... Ale to z tym serkiem spróbuje choc bez miodu bo go nielubie
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Miód w tym wypadku bedzie wyczuwany tylko w ten sposob, że posłodzi całość. A jest superzdrowy i odżywia mózg !
|
|
#791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dżem ma cukier ale z drugiej strony mówisz,że nie pamiętasz kiedy ostatnio jadłaś więc jest ok ważne by nie dać się zwariować i zbzikować na pkt odchudzania,że tego nie zjem bo dieta...masz chęć na dżem to zjedz ważne by nie codziennie
|
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
A ja chyba właśnie przesadziłam, miałam wielką ochotę na makaron więc zrobiłam sobie z sosem pomidorowym i teraz cierpię, zjadłam chyba za dużo.
A jeśli chodzi o dżem. Pyszna przyjemność ale ja jak zjem bułkę z dżemem to zawsze po niej jestem jeszcze bardzo ej głodna i nigdy na jednej się nie kończy dlatego bardzo rzadko po niego sięgam. A połączenie frankfurterki z dżemem, no cóż niezła kombinacja, więc nie dziwne, że cie brzuszek po tym boli :P A jeśli chodzi o rowerek, dobra rzecz ale wyrabia tylko mięśnie nóg a co z resztą? Ja nogi mam ok, natomiast ramiona, biodra i ten paskudny brzuchol to porażka i rowerek by mi nie pomógł. Wiecie co mnie najbardziej wnerwia w moim odchudzaniu????? To, że jak chudnę to pierwsze co mi spada to biust a na samym końcu brzuch!!! A jak tyję to w biuście niewiele a wszystko idzie w brzuch i tyłek
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#794 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Mi spada wszystko mniej więcej równomiernie (tak jak i tyje )Wczoraj odkryłam, że ja mam całkiem niezłe mięśnie na ramionach, tylko przez ten tłuszczyk ich nie widać
|
|
|
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Mi też biust spada, ale w sumie się cieszę, bo w wieku 19 lat miec 75E to przesada. Najgorszy jest mój brzuch i ramiona...
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że samo to, że planuję zejść do 65 kg z prawie 106 początkowych, sprawi, że różnica będzie znaczna ![]() Ostatnio coś się nakręciłam na ćwiczenia, wieczorem planuję znów poćwiczyć, ale jeszcze nie wiem co. Właśnie jem obiad, pierś z kurczaka na parze z fasolką szparagową też na parze, do tego pół woreczka kaszy jęczmiennej.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-07-05 o 16:23 |
|
|
|
|
|
#799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Ogromne gratulacje ! Niesamowity postęp, oby tak dalej ! Cytat:
Obliczyło mi, że moja idealna waga to około 63kg. Więc kolejne 13kg do zrzucenia. Ważne, że nie idzie w górę.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że tę wagę idealną należy potraktować tylko jako sugestię. Przecież każdy ma inną budowę ciała, umięśnienie itp. Ja od zawsze mówię, że dla mnie najważniejsze są wymiary i ogólna kondycja ciała (zarówno wytrzymałościowa, jak i wygląd skóry). Jeżeli osiągnę taki wygląd z większą wagą to super, a jeżeli nie to skupię się na celu wagowym a potem wezmę się za "upiększenie" reszty. U mnie wagę idealną wskazuje na niecałe 68 kg, prawidłową 56-76, ale znając swoją budowę wiem, że przy 56 wyglądałabym jak szkieletor myślę więc, że te 65-70 będzie idealnie Tym bardziej, że mi się podoba bardziej sylwetka szczupła, ale jednocześnie z bioderkiem, biustem.Aha, no i u mnie ten rowerek wynika też z tego, że pozytywnie wpływa na serce. Nie tylko o zgubienie cm mi chodzi.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-07-05 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie, nie ma co się w to wczuwać, bo każdy z nas jest inny. Moja koleżanka wysoka, szczupła. Kiedyś zapytałam ją o wagę, mówi, że 64kg czy coś. A ja w szoku. Nigdy nie widziałam siebie ważącej 68kg. Dlatego teraz chciałabym dojść do tej wagi, żeby zobaczyć jak wyglądam. Wiem, że jeszcze sporo pracy przede mną, za 3 tygodnie lecę do domu do PL, na pewno przytyję z kilka kg w ciągu tych moich 6cio tygodniowych wakacji (obiadki mamy
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
dacie rade laseczki a ja z wami
ja pierw chce 69 ważyć a potem 58 i będzie suuper laska ze mnie ![]() a ja mam dylemat..kolega zaproponował mi pracę w holandii...40h tygodniowo za 230€....jak da rady bym z koleżanką jechała to może zaryzykuje...miałam do niemiec jechac w pole tam mniejsza kasa, więcej godzin ale sprawdzone miejsce i wsumie nie wiem co robić ![]() :conf used:
|
|
|
#803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chetnie bym jedna z nich przygarnęła Ciężko doradzić, a ta praca w Holandi to jakaś sprawdzona?
|
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie wiem właśnie a gdzie byś chciała pojechać do pracy?
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny robi któraś z was program turbo fire? ja dziś zaczęłam ale się upociłam masakra ale uczucie później fajne
|
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Inusia, jak tam się udało spotkanie z pewnym panem? ![]() Co do tej pracy to ufasz temu koledze? Może dałby Ci więcej szczegółów i jakoś może udałoby Ci się sprawdzić tę robotę?
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,czy moge sie przylaczyc?wiec:
wiek23 waga poczatkowa87 waga obecna82kg waga docelowa 68 wzrost170cm w pazdzierniku wychodze za maz i stad to odchudzanie.nie jem pieczywa,slodyczy moj jadlospis bardzo podchodzi pod 1faze diety south beach. Dietkuje ponad miesiac,do tej pory spadlo ok5kg.cwicze na steperze,rowerze stacjonarnym,raz w tygodniu chodze na tenisa a jak mi sie chce gram na playstation move.do tego zabiegi pielegnacyjne:masaz ud banka chinska,zel modelujacy uda brzuch i posladki i krem na celulit. Do tego tak jak wy nie moge na siebie patrzec:/ witam was wszystkie! |
|
|
|
|
#809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jestem dobrej myśli teraz jak mam kompa na chodzie to spróbuje daktylek a te ruchy rąk opanowałaś?? bo ja jakoś nie mogę, machają nimi na wszystkie strony że nie nadążam witamy |
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to w ogóle mam problem z szybkim załapaniem ruchów, przez co bardzo szybko (czyli po max 2 razach) się zniechęcam do ćwiczeń wkurza mnie to, że nie mogę nadążyć, mylę się i rzucam wszystko w kąt... Muszę nad tym popracować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

k laski:
Szczególnie skoro już teraz większe spożycie kcal powoduje u Ciebie przytycie. Ja ostatnio jadłam za dużo, w tym niestety słodycze (ale to dużo ponad normę) i owszem odrobinę przybyło zamiast spaść, ale 2 dni diety i z powrotem spada do stałego poziomu. Potrafię też jeść tak "normalnie", że waga się utrzyma. Od jutra znów zrzucam, potrzebowałam tygodnia przerwy.

64,5