|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
![]() Cytat:
A tak BTW, to u nas sklepy Bartek takie biedne, że aż dziw bierze ![]() Cytat:
, są tańsze niż Befado, a mają skórzaną wkładkę.
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te Daniele są mięciutkie i nie usztywniają kostki Befado są dla mnie twarde jak kamienie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-07-17 o 21:20 |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale i tak ten obcas ![]() A gdzie twarde?
|
|
|
#784 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
U nas od piątku,ponoć ma być poprawa - mam nadzieję,bo mam już dosyć tego października ![]() Edyta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakieś propozycje? ![]() A Bartosz ostatnio,łagodny jak baranek (ale ciii... ) mam nadzieję,że na dłużej ![]() Fajne ma tekściki ![]() kiedyś też nie mogłam teraz już przywykłam ![]() Cytat:
ja już trochę zakisiłam Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc |
|||||
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co z obcasem? szkodliwy jest czy o co chodzi?
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i coś jeszcze, ale nie wiem, co.U nas ciężko ![]() ![]() Zwykła tuba za 5 dych ![]() Oni teraz zmienili podeszwy, miękkie mają Nie wiem, czy szkodliwy, nam wyraźnie powiedziała, że bez obcasu Thomasa. ***
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy też od wzoruA coolclaby są b.podobne Cytat:
Dzień dobry ![]() Szukam lodówki dla mojej Mamy....wypadłam z wprawy Polecacie jakieś?i zepsuł mi się aparat tzn. nie ładuje...i już nie wiem czy kupić nowy akumulatorek, czy ładowarkę...czy może o coś gorszego chodzi
|
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo, my teraz kupowaliśmy Liebherr, nie pamiętam jaki model, w domu Ci sprawdzę.
Mąż kupił sam, nawet nie konsultował bardzo, tylko wg opinii i posiadanych przez siebie inf na jej temat
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na drugim miejscu IMO jest Bosch/Siemens...ale ceny też wysokie To dla mnie pierwsza trójka ![]() Sama mam samsunga...bardzo mi się spodobał + opinie b.pozytywne...jestem b. zadowolona (odpukać )....ale czytam sporo o Elektroluxie i wszędzie wychwalają, a ceny przystępne
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-07-18 o 10:42 |
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ja wiem czy taka droga
![]() Chyba coś ok 1600 zł kosztowała ale fakt, mieliśmy upust bo u kolegi kupował ![]() a ile Elektrolux? dobrze by było żeby miała AAA+ (nawet nieiwem czy nasz ma ) bo potem na energii coś można zaoszczędzić ale to chyba wiesz
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elektroluxy zaczynają się już od 1200 nie AAA+ tylko A+ lub A++ lub A+++...ale standardowo A+ już wystarczy
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
:d
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, ja mam Elektroluxa (już 11 lat
), nigdy nic złego się z nią nie działo ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A, Maja, byliśmy w poniedziałek z Kubą w przedszkolu i tak się zgadałam z panią, o tym, że Kubuś k nie wymawia i ona powiedziała, że jeszcze rok ma
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Mama ma Amikę (jedna z gorszych firm niby ) już z 12-13 lat...jak nie dłużej ...i działa dalej, ale chce wymienić i na działkę ją wziąć ale Elektrolux ma dobre opinie...chyba się im przyjrzę ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- czytałyście ten wątek? ![]() pomocy moja córka umiera
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pralkę mam Whirpoola, też same negatywy, a zaczęła szwankować z rok temu, zacząło z niej brzydko pachnieć. Już miałam kupować nową, więc małż zrobił eksperyment, skoro i tak miała być wyrzucona - zrobił w niej puste pranie z Domestosem - pralka jest jak nowa Czytałam
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#798 | ||
|
Zadomowienie
|
Jola, tzn. zamiast proszku wlał Domestos? Dużo? A sam czy rozcieńczony? I ustawił normalne pranie czy samo płukanie, czy jak, no szczegóły proszę Ja mam taką samą pralkę i tak samo starą, może też przyda jej się taki test ![]() Ktoś niedawno pytał o rozmiarówkę Next'a - niedawno kupiłam Tymkowi skarpetki na rozmiar 98 i są dobre na mnie .
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
, tylko piana wylazła , a potem milion płukań ![]() Karo, a Zu teraz będzie chodzić w nowe miejsce, tak? Będziesz ponosić jakieś opłaty? *** No żesz, pada i pada ), potem skakał po kałużach, potem wjeżdżał w nie rowerem, na koniec szukał dużych kamieni i wrzucał, potem ich szukał w tych kałużach i znowu wrzucał ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
, ale generalnie gumy jak nowe, bo to chyba przez nie śmierdziało ![]() Będziesz wieczorem, wiesz gdzie? ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Jeszcze a propos skarpet - fajne kupiłam Kubie na all Primark, zwykłe i stópki, a ostatnio w Kappahlu. Edyta, jak tam Wasze sandały? Nie wyrósł Tymek?
|
|
|
#800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to był taki zwykły Domestos do kibla, tak? Czy inny? ![]() W Halensie Odesłałam i już oddali mi pieniądze ![]() Będę ![]() Pokaż te stópki W Kappahlu też stópki? Jeszcze oblecą. Jak będzie takie lato do końca jak dzisiaj, to może obędzie się bez kupowania większych .
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co Ty Mama z cukru jesteś? ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- morska...wieczorem odpiszę...nie mogę się tutaj skupić
|
|
#802 | ||
|
Zadomowienie
|
Jakoś leci Tzn. żyjemy i nie chorujemy ![]() A resztę dopisałam w ... wiadomo gdzie ![]() Karo .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2012-07-18 o 15:36 |
||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ja juz powoli myśle co przygotowac na zblizajace sie urodziny Werki.... bede robic ten tort http://strawberriescreamlife.blogspo...michakami.html a na gore zamowilam oplatek hello kitty nie wiem co na przekaski, potrawy z grilla? macie jakies pomysly?
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Witam sie po krótkiej przerwie. ![]() Ale nam sie pogoda popsuła Czekam tylko kiedy wyjdzie słoneczko i zmykam z dzieci na spacer.
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem wam historie
![]() W zeszlym tygodniu odwiedzilam nas znajoma ze swoja 8-letnia corka. Wyszlam do kuchni zaparzyc kawe itp, a w tym czasie ta dziewczynka wziela sobie moj notebook i zaczela przegladac go, bawic sie nim. Weszlam i powiedzialam, ze ma mi go oddac, poniewaz w moim domu dzieci nie moga sie bawic laptopami. Na to dziewczynka powiedziala, ze ona w swoim domu moze. Ja odp, ze to moj dom i panuja w nim moje zasady i ja nie pozwalam, poza tym droga i osobista rzecz. Na to mama dziewczynki powiedziala, ze przesadzam, ze przeciez ona mi go nie zepsuje . Powiedzialam, ze nie o to chodzi w tym temacie i jak dla mnie dyskusja jest skonczona ![]() , zadne dziecko nie ma dostepu do komputera w tym domu i koniec . Mama to zmilczala. Po chwili poszlam zobaczyc gdzie zniknela ta dziewczynka z Antosiem, a ona mi robi przeglad szuflady w sypialni . Znowu zwrocilam uwage, ze nie pozwalam na tego typu zachowanie. Dziewczynka stwierdzila, ze sie nudzi, ja jej na to, ze mi przykro, ze zadna z zabaw, ktore im zaproponowalam jej nie interesuje, ale mimo tego dalej nie pozwalam zagladac do szuflad w sypialni itp. Na matka zapytala, to co ma jej corka u mnie robic, skoro nic jej nie wolno . tutaj juz sie zdenerwowalam i powiedzialam, ze staralam sie jak moglam, aby ja czyms zajac i przykro mi, ze to nie wystarcza, niestety w moim domu sa zabawki dla 3-latka i tymi smialo moze sie bawic, jednakze w domu obowiazuja zasady i jesli moj syn musi ich przestrzegac, to ich corka rowniez i przykro mi, ze tego nie rozumieja.Mysle, ze nas juz nie odwiedzi, szczegolnie bez zapowiedzi
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domestos nie był prawdziwym Domestosem, tylko podróbką z Reala (BTW polecam do kibelka ), najpierw małż polał wszystko beztrosko, gumy najbardziej (mam pralkę ładowaną od góry), zostawił na noc, potem otworzył to okienko na dole i polewał prysznicem, ponoć żeby wypłukać Potem zrobił pranie, na 60 stopni, cykl na bawełnę (najdłuższy bez prania wstępnego). Chyba za dużo było tego Domestosa, bo piana wyłaziła Potem płukał, płukał i płukał, aż przestało śmierdzieć ![]() Nie zatrzymałaś dla siebie? ![]() A kupowałaś jakieś bluzki dla Tymka? To ja też się postaram ![]() Takie stópki, ale w rozmiarze 23-26. W Kappahlu zwykłe kupiłam. Też prawda, a na lato ponoć się nie zanosi ![]() Cytat:
![]() Z lukru *** Byłam w Smyku, ja nie wiem, ale ja nie umiem tam kupować , jak mi się coś spodoba to nawet po przecenie drogie jak nie wiem co. Za to w Cubusie kupiłam Kubie ładną bluzkę za 20 zł ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Mariola, no nieźle Ciężko uwierzyć, że to 8-latka
|
|
|
#807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czego ja się dowiem ![]() Cytat:
ja jeszcze nie myslałam co będę robic, ale myslałam o tym torcie co w ubiegłym roku któras dziewczyna robiła, ten czekoladowy z malinami ![]() a tak to pewnie zwykły grill, jakaś sałatka i tyle nie będe robic jakiejś mega imprezy bo nie mam czasu na to ![]() nawet nie myślałam jeszcze kiedy, ale pewnie zrobię jak na L4 będę *** mam iśc sprzatac ale nie mam sił, a muszę dziś bo jutro będę się pakowac, fakt wiele rzeczy nie będę brac bo to tylko 3,5 dnia ale jednak ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- no niezła historia... wiesz co, ja nie rozumiem takich rodziców, ciekawe czy jej by nie przeszkadzało jakby ktoś grzebał w jej rzeczach niewiem, ja Zuzi nigdy nie pozwalałam i nie pozwalam na takie zachowania w każdym bądź razie dziewczynka nie ważne ile ma lat, ona nie rozumie, że tak się nie robi bo nikt jej tego nie wytłumaczył, tak więc co do matki to brak słów normalnie...
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety przykre to, ale mama tej dziewczynki pozwala jej na duzo, aby jak powiedziala "miec chwile spokoju". Oczywiscie moj wyklad na temat zasad itd byl skierowany glownie do mamy, a nie do corki
![]() Ja reaguje na zachowania, ktore uwazam za niestosowne
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
czeko jak napisałas ze zaczynasz się przygotowywać na urodzinki Werki, to uświadomiłam sobie, ze Oli moja świętuje tego samego dnia przecież! Jakos ten czas szybko leci. Tort brzmi pysznie, uwielbiam białe michałki. Tylko powideł malonowych nie jadłam nigdy, dobre to to? można zastąpić czymś innym? Mayaha pewnie chodzi Ci o tort czekoladowa dokładka, ja robiłam, i Karo robiła, kto jeszcze to nie pamiętam. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
czeko jak napisałas ze zaczynasz się przygotowywać na urodzinki Werki, to uświadomiłam sobie, ze Oli moja świętuje tego samego dnia przecież! Jakos ten czas szybko leci. Tort brzmi pysznie, uwielbiam białe michałki. Tylko powideł malonowych nie jadłam nigdy, dobre to to? można zastąpić czymś innym? Mayaha pewnie chodzi Ci o tort czekoladowa dokładka, ja robiłam, i Karo robiła, kto jeszcze to nie pamiętam. |
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie jestem pewna czy wdałabym się w dyskusję choć uważam tak samo jak Ty
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

, no ale i tak ten obcas 

, ale rozbraja nas, jak zwykle. Ostatnio do małża będącego w przymierzalni "Tato, potrzebujesz towarzystwa?"
rano odwiozłam Ba do babci i szaleję na budowie
ja już trochę zakisiłam 

.