|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Mogę przyłączyć do Waszego grona?
wczoraj na usg okazało się że brak akcji serca u maleństwa, dzisiaj pojechałam do innego gina i niestety to samo.. następna wizyta za tydzień i jak nic to dostanę skierowanie na zabieg ![]() bardzo się boję..i jestem załamana.. może napisać mi któraś jak wygląda taki zabieg?bo słyszałam, że lepiej poronić samoistnie, ewentualnie farmakologicznie.. ![]()
#782 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Co nieco napisalam na forum mamusiek ale co do zabiegu napisze Ci tutaj. A więc zabrali na salę, koszule podwineli, rękę jedną zaplatali żeby się nie ruszala. W druga dostalam znieczulenie i bylam cały czas pod sprzęt podłączona. Zostałam uśpiona w ciągu 10sekund. Zabieg trwał max 20min. Pamietam jak już na sali się wzbudziłam, nade mną mama i tesciowa. Kazałam wyjąć wate, założyć gatki ( bylam tak snięta, że nawet dyskomfortu nie czułam ) i poszłam spac. Wiem jeszcze że pielęgniarka wyciągala mi wentlon. Na drugi dzień do domu już. Przez parę dni bolało trochę jak się ruszałam, ale te nic dziwnego. W końcu ktoś mi tam grzebal. I tyle. Nie ma się czego bać. Trzeba się tylko wypłakać. Bedzie dobrze! A je jeszcze z innej beczki. Jestem po usg genetycznym. Młody 6,1cm, wszystko co badane było w normie. Płci nie poznałam, bo pępowina się pałętała między nogami (które dzieciak mial założone jedne na druga, aż lekarz z tych poz się śmiał ![]() Uspokoiłam się. Mam nadzieję, że teraz już wszystko bedzie dobrze ![]() Aha, mąż też oglądał. Takiej miny jak po "seansie" jeszcze u niego nie widzialam. Chyba potrzebował wizualizacji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypłacz się porządnie kochana, a czas zaleczy rany ![]()
![]() |
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Ja jestem już ponad 40 dni po tych wszystkich przeżyciach, życie nie rozpieszcza.. Jedyne co mogę Ci powiedzieć z mojego punktu widzenia po takim czasie że to nie koniec świata , już nie teraz, wtedy była to dla mnie tragedia , gorszej nie przeżyłam, chyba najbradzije rozpieprzała mnie niewiedza co będzie dalej co się stanie , co ja powiem wszystkim , jak przeżyje to moja mama która czekala na kolejnego wnuka, mój mąż doskonale sobie poradził , wiedział że musi być silny , dawać mi przykład , ale ja bym chyba wolała żeby popłakał ze mną choć parę chwil.. przy mnie nie uronił ani kropli. Jakies 3 tyg. przed poronieniem czułam że to się stanie , wiedziałam że to nie możliwe żeby się udało.. przeczucie było dobijające no ale stało się i nic nie poradzę, to nie była moja wina , po prostu organizm odrzucił moje maleństwo , do tego choruje na tarczycę . Co do zabiegu dziwie się że nie wysłali Ciebie od razu do szpitala , no ale wszedzie jest inaczej. Ja miałam zabieg w szpitalu wykonała go moja Pani doktor prowadząca , dzięki czemu czułam się bezpiecznie, przed zabiegiem dostałłam kroplówkę, godzine pozniej byłam juz na sali dostałam cos w żyłę i przyłożyli mi maskę do twarzy , zasnęłam, zabieg trwał 10 min , wróciłam na sale czekał tam mój mąż wraz z "współlokatorką " pocieszali , rozsmieszali , przyszła Pani psycholog , wyjaśniła co i jak , że będzie źle i będzie dobrze , bede miała starszne wahania nastroju, i tak też jest do dziś. Po zabiegu mineło 6 godzin i mnie wypisali do domu, dostałam przeciwciała , żeby przy nastepnej ciąży nie doszło do konfliktu serologicznego. Zabieg jest bezbolesny , po wszytskim też nic nie czujesz. Dopiero na następny dzien jak emocje troche opadną , będzie bolała cie macica , bo zacznie sie obkurczać bo w końcu ukrwiła się dość mocno w trakcie ciąży, ale jest to do wytrzymania , bierz przeciwbólowe leki najlepiej chyba ketonal , mi nie kazali brać nospy. Będziesz krwawić około 2 tyg , nie przejmuj się skrzepami które będą wychodzić ( to nie będzie Twój dzidziuś) ja byłam przerażona jak zobaczyłam skrzepy , przypominające mięso , dopiero później dowiedziałam się że ukrwiona wcześniej Macica się tak intesywnie złuszcza. Nikt mi nic nie powiedział musiałam się sama dowiadywać. Pamiętaj należy Ci się urlop Macierzyński !! nie daj się oszukać , ja walczyłam 4 tyg oto żeby go dostać. Gdybyś potrzebowała się coś dowiedzieć pisz na gg 5163122 . ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Z innej beczki od tygodnia pokazuję mi że mam owulację !!!! oszaleje chyba i zabzykam się na śmierć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mieliście żadnych przygód ze dwa tyg temu ? ![]() czyli rozumiem, że nie czekacie przepisowego czasu? w sumie jeśli wszystko ok to nie ma na co czekać ![]() ![]()
![]() |
#786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Winna zbrodni ! ;-) Czekaliśmy i nie czekaliśmy ;-) Moja Gin powidziala że po 1,5 miecha daje zielone światło , bo jak miałam badanie to powiedziała że wszystko jest pieknie zagojone , a teraz jak byłam u tej innej to na umór kazała nam czekać 3 miesiące , co lekarz to opinia , ja wierzę tamtej bo to ona leczyła mnie żebym zaszła w ciążę i to dzięki niej się udało i to ona wykonywała zabieg ... a co do testów to robiłam ciążowych już chyba z 10 !! i nic :S oszaleję chyba . Myślę że ta owulka może wynikać z tego powodu że mam ten pęcherzyk na jajniku lewym i że biedak nie może pęknąć przez co daje fałszywy wynik :< no i ten brak miesiączki :| cierpliwość to nie jest moja mocna strona i radzę żeby moja macica się zdecydowała bo inaczej... ![]() ![]() Gdyby nie to ża mam 28 lat już to bym jeszcze poczekała , ale moja maleńka do jasnej ciasnej się starzeje ;-) a przy mojej kartotece , to i tak już jest późno na starania się bezproblemowe. dlatego tak mi zależy żeby jak najszybciej być mamą . Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2013-07-19 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi jeden gin kazał 3msc, drugi pół roku- po dwóch @ zaczęliśmy starania, a udało się i tak po pół roku ![]() ![]() ale życzę Ci szybkich dwóch kresek na ciążowym, coby już nie musieć wracać do pracy, tylko wykorzystać ten macierzyński ![]() aha - pierwsza @ przyszła po 4okilku dniach, potem cykle trwały różnie 30, 35, 37, 31, 30 - więc kiedy te dwa ostatnie były w miarę podobne wiedziałam kiedy celować i akurat wtedy się udało ![]()
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wykorzystuje fakt że mam nieziemską "chcicę " hehe czuję się jak by ktoś rozsypał w powietrzu najlepszej jakości narkotyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem, że pisałam wcześniej o tym trafianiu i nie trafianiu , ale jestem tak zakręcona w tej ciąży, że się powtarzam dziesięć razy ![]()
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=patrycjja;41866789]to chciałabym tylko dodać, że testy owu pokazują też ciążę
![]() nie mieliście żadnych przygód ze dwa tyg temu ? ![]() No i oszalałam jak poczytałam na temat testów owu że faktycznie mogą wykrywać wczesną ciążę ... nie wiedziałam ![]() Ale sie nie napalam ..co ma byc to będzie ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Karolinko
![]() Nie bój się zabiegu, jest on bezbolesny. Dla mnie najgorsze było czekanie. Ja przed zabiegiem dostałam tabletki na wywołanie #, to bolało, ale można poprosić o leki przeciwbólowe. Zabieg miałam przed południem, w zasadzie wyjść chciałam wieczorem, ale zalecali by poczekać do rana. Potem jakiś tydzień bolał brzuch, bo macica się zmniejszała, można tydzień lub więcej plamić. Ja po tyg od wyjścia ze szpitala wróciłam do pracy, musiałam rzucić się w ten wir by nie myśleć ZygaEffka może to ten właściwy czas, trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Ja miałam tez taka sytuacje , odesłano mnie do domu - za dwa dni poroniłam sama.krwawilam 4 dni. Pozniej mialam kontrolny skan - babka powiedziala ze nie wiedzac moich papierowej nie pomyslalaby ze bylam tydzien temu w ciazy. Powiedziala ze endometrium idealne - nie długo powinna byc miesiaczka. To bylo 28.12 a termin porodu mam na 28.09 ![]() Trzymam kciuki za Ciebie , aby ten zabieg nie byl konieczny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i wsparcia
![]() już mi troszkę lepiej..jest mi żal..wiadomo, ale najwidoczniej tak musiało być.. ![]() ![]() dzisiaj mamy ślub w rodzinie ![]() wszystko nie tak..do kościoła jakoś pójdę, ale wesele..
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli moge zapytac ? W ktorym tc bylas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wpadłam tu żeby Wam się pochwalić, a tu takie smutne wieści znów. Takie to życie -smutek przeplata się z radością. A wiec... widziałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-07-20 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też biorę acard i nie wiem, czy to dzięki niemu czy czemu wszystko jest dobrze. I mam nadzieję, że i u Ciebie i u reszty dziewczyn tak zostanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I dalej nic.. ![]() wczoraj zauważyłam delikatne plamienie na papierze toaletowym-ale nie jest to zawsze tylko raz na jakiś czas.. ![]() już nawet próbowałam wypić piwo..ale nic.. a wizyta w środę..i zapewne dostane to głupie skierowanie ![]()
![]() |
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Witam Was wszystkich, Ja poroniłam 16 lutego- w 10 tygodniu ciąży.
Lekarz kazał odczekać conajmniej 3 miesiące. Pierwszą @ dostałam jak zwykle po 28 dniach. Po niej byłam u gina na usg. Wszysto ok, ale jajniki jeszcze zablokowane i kazał jeszcze czekać do tych 3 msc. Po 3 msc próbowałam, ale coś nie wyszło. Odczekałam jeszcze chwilkę. Teraz chcę znów spróbować- owulacja ok wtorku lub środy powinna być. Już bym chciała żeby się udało. Cytat:
Ja jak trafiłam na IP to miałam silny krwotok. Szybko robili mi zabieg, bo było zagrożenie mojego życia. Zabieg- nic nie czuyłam. Znieczulenie ogólne. 20 min. Krawawiłam potem tylko 1 dzień. Nic mnie potem nie bolało, nie krawawiłam. Nic. Zupełnie nic. Czulam się normalnie. Tylko tak jak mówisz najgorsze było to że leżałam na sali z ciężarnymi. Ja czekałam na zabieg, a one gratulowały i pytały który tydzień. To było straszne... Jak musiałam im powiedzieć że u mnie już po wszytskim.... I jak wróciłam do domu było też ciężko. Nie tyle w pierwszy dzień po powrocie, bo jeszcze wszyscy byli w domu. Ale w drugi dzień, gdy mąż poszedł do pracy, syn do szkoły, a ja zostałam sama. I włączało się myślenie. Ale dość szybko się z tym uporałam. Przetłumaczyłam sobie, że widocznie tak musiało być i matka natura wie co robi. Ale boję się że jak zajdę ponownie w ciążę to czy wszystko będzie ok.
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś byliśmy nad jeziorem ilość małych i malutkich dzieciaczków mnie przytłaczała.. Od 4 czerwca nadal brak pierwszej @ ... test owulacyjny przestał wskazywać dwie kreski a test ciążowy nadal jedna... oszaleje chyba . Do końca macierzyńskiego nie wiele . ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dostałam @ więc ![]()
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
Chyba pomogło to picie winka..
![]() potem już tylko delikatnie krwawiłam..więc nie wiem czy do końca wszystko "wyszło"..mam nadzieję, że tak...choć dalej mam te bóle brzucha straszne skurcze.. ![]() modlę się, żeby to już było po ![]()
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż nawet po to żeby pobrali próbkę do badań his-pat. Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Teraz bedzie tylko z górki. Trzymam kciuki bardzo mocno ![]()
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
na wizycie powiedziałam co i jak, że zaczęło się wczoraj itd, i że nie pojechałam na izbe bo chcę by oczyściło się samo, zrobiła mi usg, powiedziała, że na razie ok, i jak skończy się krwawienie to mam iść zrobić hcg i po wyniku zobaczymy czy wszystko się oczyściło, i mam przyjść na kontrolne usg..
a, i musiałam podpisać kartkę, że odmawiam hospitalizacji..
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale gin pytała czy brzuch boli-mówiłam, że tak, to kazała brać jakieś przeciwbólowe..ale boję się że może coś nie tak, ale gdyby tak było to chyba by powiedziała, że jeszcze nie wszystko się usunęło..nie wiem sama ![]()
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Ale robila Ci Usg?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#809 |
Rozeznanie
|
#810 |
Zadomowienie
|
witajcie
przedwczoraj byłam na zabiegu :-( 9 tyg :-( mnie położyli na oddziale w izbie przyjęć, na sali byłam z dwiema dziewczynami też ze stratą, a jedna miała coś innego, jakiś drobiazg. przyjeli mnie rano a wyszłam o 20. położne, pielęgniarki przewspaniali i taktowni. najbardziej mną wstrząsnęło jak mnie zapytali czy chce odebrać szczątki do pochówku. wtedy to wszystko stało się tysiąc razy bardziej realne niż chwile wcześniej, że straciłam dziecko. krwawie od dwóch dni, z intensywnością jak w czasie okresu. czy to normalne?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.