|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
Cytat:
zakladalam watek wiec musialo sie udac hahaha teraz tylko mam nadzieje ze tym razem wszystko będzie w porządku...
|
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
śliweńka przywołałaś mnie telepatycznie
![]() samba będzie dobrze, napewno
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ktosiu ![]() Mona witaj ![]() Dobrze, że mam ciasto w lodówce, bo już bym biła po tyłkach za robienie smaka ![]() Dziś miałam intensywny dzień, dlatego idę sobie zrobić zaraz kawkę inkę + ciasto i odpoczywam. |
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
czeesc
pisałyscie, ze własnej roboty biszkopt jest lepszy- na pewno macie rację ale z moim antytalentem do pieczenie to by wyszła
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dziurawy piekarnik i biszkopty mi nie wyratają ostatnio
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
bylaqm na duzej wodce
![]() wrocilam ![]() żyje.. zawiana ![]() ![]() ale co tam!
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
india swietna umywalka!!!
scio Agatka cudownie mowi!! Gucia mam nadzieje ze juz dobrze! SAMBA u mnie w domu też się kroilo niktą - nacinalo się go delikatnie do okola wkladalo nitkę i przecinalo bez problemu ![]() byliśmy wczoraj z mlodym u fryzjera i u okulisty, ma mieć 4 dni kropione oczy -od następnego poniedzialku, i w czwartek wizyta.. zobaczymy co tam się dzieje..
|
|
#791 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że wszystko udało Ci się załatwić Cytat:
Cytat:
I tak jestem pełna podziwu dla Was dziewczyny, że tak ładnie pieczecie! Dla mnie to czarna magia. Zresztą Martucha wie jak sernik piekłam i wydawało się, ze ją zamęczę smsami i telefonami ( duże wódki są najlepsze!! ![]() ![]() Co opijałaś? Cytat:
A co się dzieje z oczkiem Patryka? Samba ale fajnie, ze jakaś koleżanka też jest w ciąży Bajusia bo pisałyśmy jakiś czas temu, że miałaś iśc do endo z wynikami badań i na czym w sumie stanęło? Co lekarz mówił o wynikach? Wczoraj u nas był jeden lód. Takiego czegoś to ja jeszcze nie widziałam. Padał marznący deszcz, nie dało się chodzić - szok! Dzisiaj już nieco lepiej, ale za to sypie ![]() Ale, ALE, ALE! Wczoraj mąż mi zrobił niespodziankę i jak już wróciłam do domu to obraz (MÓJ) wisiał ![]() Nawet ten, który już mieliśmy już przewiesił, więc wszystko było zrobione ![]() ![]() oto on! Tylko kolory są nieco zakłamane na zdjęciach, w realu są mega intensywne ![]() i może się wydawać, że gryzie się ze ścianą, ale w realu na tle całego pokoju dobrze to wygląda
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2013-01-22 o 09:31 |
||||
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu dzisiaj taka ciszaaaa?
Jestem po długiej rozmowie i dostałam nowe obowiązki. Mam obawy czy podołam, ale może okazać się, że warto, więc próbuję Tylko z "wolnym" czasem może być problem... nudzić to ja się już nie będę
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie mrozik, śniegu tyle, że można by odśnieżać bez przerwy Olcia wstanie to idziemy na saneczki ![]() Guciu śliczny obraz, może masz rację co do całości, ale w tym kawałku akurat lekko sie gryzie ![]() nesko mi też zawsze biszkopt średnio wychodzi... zreszta przy tych cenach i pracochłonności ciast to sie piec nie opłaci, my mamy taką sąsiadke kucharkę która piecze nam zawsze placki no szok po prostu, nigdy nie jadłam od niej czegoś niedobrego |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
a ja twierdzę że samodzielne pieczenie zawsze wyjdzie taniej niż kupno gotowego ciasta. No chyba że ma się znajomą kucharkę która robi to za pół darmo. Ja np jak piekę sernik to na produkty wydam 20zł, do tego niech doliczę gaz lub prąd to wyjdzie mi 25zł nie więcej a mam 2-3 kg dobrego ciasta, bez fixów i innych śmieci
w sklepie kilogram sernika tyle kosztuje a jeszcze nigdy nie jadłam tak dobrego sernika jak upieczonego w domu. Sernik ciężki jest chcąc kupić balchę w sklepie to pewnie dałaby koło 60zł. No ale jak ktoś nie ma zdolności albo mu się nie chce to niech kupi i tyle przecież licytować się nikt tutaj nie będzie co lepsze i co bardziej opłacalne.
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) a ja będę w sobotę po odbiór. I magicznym sposobem zawsze jest gotowe
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tu nie musi chodzić o brak zdolności czy też o niechcenie ![]() ale również brak wolnego czasu ja na przykład smykałki do pieczenia nie mam wolę gotować, robić sałątki, dania wytrwane to mi idzie dobrze, szybko i to uwielbiam a za słodkim nigdy nie przepadałam wolę jakieś mięska, sałateczki i te sprawy ![]() oo ja na przykład bym nie chciała cateringu zamówić wolę sama upichcić ale torty i ciasta kupię i faktycznie mamy tanią kucharkę Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2013-01-22 o 14:06 |
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie byłam jeszcze u endo, trochę trudno mi się szybko dostać gdzieś na wizytę, dzwoniłam do dobrej lekarki ale najbliższy termin PRYWATNIE na 20 marca. Do gin-endo też pech bo przyjmować będzie dopiero w kwietniu teraz robi jakaś specjalizację i nie przyjmuje pacjentek. Został jeszcze jeden niezbyt dobry lekarz, ale nie ide do niego, bo szkoda kasy. Pod koniec miesiąca idę do nowego gina zobaczymy co mi powie, bo te dodatkowe badania wyszły mi dobrze,więc nie wiem czy nadaję się do leczenia. Musiałabym znów powtórzyć TSH, ale to dopiero po wizycie u nowego gina. |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba się cieszyć, że jest wybór. Jak się chce to można kreatywnie wyżyć i upiec jakieś pyszne ciasto, a ja się nie chce/nie ma czasu, zawsze można skoczyć do cukierni i kupić coś pysznego.
I nie do końca zgodzę się z Bzyczką. tzn. wiadomo własne tańsze, ale jak np. mam chote na kawałek sernika do kawy w niedziele, gości brak, to ie opłaca mi sie piec całej blachy, wole kupić w cukierni po kawałku na głowe. (a i dupka mniej urośnie, bo jak cała blacha stoi to kusi oj kusi)Ale mam zawroty głowy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no powiem Ci, ze na zdjeciach to wyglada jak ciekawe i odwazne polaczenie pewnie kwestia przyzwyczajenia... mnie wlasciciel niemieckiego mieszkania zmusil do mieszkania w bieli wiec dla mnie to juz w ogole szok jest tyle kolorow ale ladnie ![]() Cytat:
bo samych nowych obowiazkow i braku Guci to my nie chcemy....Cytat:
wrocilam od lekarza... wszystkie wyniki krwi super... pani powiedziala ze az za dobre na ciaze? nie wiem co to mialo znaczyc.... jak wyniki moga byc za dobre :P no ale oczywiscie tsh mi juz skoczylo... mialam 1,06 w listopadzie, a teraz juz 2,86... musze zwiekszyc przyjmowana dawke... poza tym to nasiedzialam sie ze szok wsrod zarazkow i ledwie tam dojechalam tyle sniegu wszedzie... jako, ze wczoraj zeskanowalismy to pochwale sie zdjeciem z ostatniej wizyty u gina tak dziwnie bo lekarz pokazal mi tylko pecherzyk i cialko zolte i na komputerze nic wiecej nie widzialam, dal mi zdjecie ale tez mu sie w gabinecie nie przyjrzalam... a potem patrzylismy z mezem i oprocz tej kulki na dole widac tak jakby cos jeszcze?? ale sama nie wiem czy to szmery czy co to moze byc??
|
||||
|
|
|
#801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() po drugie obraz super!!! po trzecie ja nic nie opijałam - co poniedzialkowe wyjscie z dziewczynami ![]() ![]() po czwarte cudownie mi sie z tobą piekło sernik więc nie narzekaj! po piate super że już lepiej u was i że ciagle przegadujecie temat no i na koniec oczy Pata - nic profilaktyczna wizyta - my mamy oboje astygmatyzm a moja pediatra jest bardzo skrupulatna więc rodzicow dzieci chorych na oczy wysyła po 2 roku na wizytę profilaktyczną do okulisty Cytat:
nie jadlam nigdy lepszego ciasta niz pieczony domowo ![]() ![]() ![]() owszem jak mam upiec blache sernika i wyrzucić 3/4 to malo to fajne aleeee u nas same slodkie potwory i nie ma opcji żeby pieczone ciasto wyrzucać ![]() no i jest opcja mniejszych blach ![]() tudzież upieczenia sernika w malych babeczkowych foremkach - mini serniczki ale pewnie pisze tak bo uwielbiam to robić ![]() u nas tarty muffiny serniki i jableczniki na zmiane ![]() ![]() uwielbiam!!Cytat:
ciesze sie ze wizyta udana! nie rozumiem o co coś jeszcze pytasz ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-01-22 o 16:05 |
|||
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Samba słodki okruszek
Szkoda, że tyle km od siebie mieszkamy to byśmy razem chadzały z wózkami Cieszę się, że wyniki są ok Oby tak dalej a imiona już wymyślone??
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba ze drugie planujecie imiona juz dawno wymyslone, ale na razie nie mysle o imionach tylko zeby wszystko dobrze sie potoczylo i malenstwo zdrowo roslo...
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam na ciacha wynajmę bratową do pieczenia na roczek
![]() samba co to może być??!!małe sambiątko ![]() gucia obraz wymiata!
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Scio tylko jak u nas jest minimum 6 osób na deser albo 10 to nic się nie marnuje :P a poza tym....jak ktoś się boi o to że mu dupka urośnie to niech nie je w ogóle albo dietetycznie piecze
potwór ze mnie wiem Martuś widzę że się rozumiemy
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
samba
super |
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej w urzędzie miasta. Masakra takie pytania zdawali że szok.
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Prała któraś z Was suknie ślubną w pralce sama?? |
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
ja pralam sama ale nie w pralce tylko w wannie z racji tego ze mialam na sukni cos ala brokat i w pralni mi powiedziano ze oni moga wyprac ale nie ponosza odpowiedzialnosci za efekt i czy cale ozdoby nie zleza...a kosztowalo to 100 zl z tego co pamietam wiec kupilam plyn do bieli i sama podzialalam w wannie. Troche wysilku kosztowalo ale suknia jak nowa
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja swoją w pralce prałam, ale ja miałam w zasadzie bez wiekszych koronek i zdobień swoją suknię, więc się nei bałam że coś poodpada. Na delikatnym praniu i minimalnym wirowaniu.
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja biszkopt piekę sama, proste jak drut - ubijam całe jajka z cukrem na puszystą masę, dodaję mąkę i do piekarnika. Mam taki duży nóż do krojenia pieczywa, zaznaczam tylko nitką delikatnie gdzie mam ciąć i jazda Kupiłam kiedyś gotowy, nie był zły, ale dla mnie to nie to samo ![]() Scio - my we dwójkę też blachy sernika nie opędzlujemy (z szarlotką nie ma problemu), więc po wystudzeniu połowę mrożę, jak mnie najdzie wrzucam do piekarnika i odgrzewam. Gucia - poszukaj sobie na YT jak studenci na miasteczku na łyżwach jeżdżą bo na chodniku i ulicy sam lód. Student potrafi Obraz bardzo fajny ale jak dla mnie z tą tapetą to trochu za dużo (ale ja mam białe ściany i nic nie wisi więc wiesz )Krzycz o kasę! Samba - pomieszkasz w bieli, pojedziesz po dłużym czasie do kolorowego mieszkania i stwierdzisz ... że tęsknisz za bielą holenderskie mieszkania też prawie wszystkie białe. Piękny pęcherzyk!Śliweńka - jak napisałaś "sambiątko" to mi się z Królem Lwem skojarzyło Ania - a z czego ta suknia? Z koronkami albo aplikacjami? bo jak tak, to szkoda niszczyć, a jak nie to zawsze możesz wyprać na najniższej tem. i w jakimś delikatnym programie. Jak leżała od ślubu to pasowało by dół zaprać, zwłaszcza jak jakimś błotem albo trawą przybrudzona. Taka ciekawostka - nie sypie, w sumie spadło może z 15 cm śniegu, jest kilka stopni mrozu a w gazetach i wiadomościach - ekstremalne warunki pogodowe żeby chociaż wiało, a tu piękna pogoda
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2013-01-22 o 21:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Dbaj o was
zakladalam watek wiec musialo sie udac hahaha
teraz tylko mam nadzieje ze tym razem wszystko będzie w porządku...

musiałabym spróbować, skoro piszecie, że taniej wychodzi zrobić samemu

ale pustki. Gdzie jesteście?