|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65
Ananas, jeszcze nie czuj się stara, bo dopiero po 25 roku życia zaczynają utrwalać się zmarszczki mimiczne podobno
Wszystkiego najlepszego! Mayu, oj Mam tak jak Najka. Jeden poród, dwa dzieciaczki - to byłoby coś. Tylko ciekawe, ile musiałabym leżeć ze względu na podwójne obciążenie stawów Wychowywałabym kompletne lenie od życia płodowego.
|
|
#782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() zgadzam się z Tobą ![]() Cytat:
no i po ptakach Przynajmniej mam ważny powód by udać się do kosmetyczki ![]() Kurier mnie w domu uziemił. Miał być koło 11:30 z nebulizatorem i czekamy go z Mrówką, jak kania dżdżu ![]() dotarł ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Z bliźniakami to sobie jeszcze tak myślę, że na początku na pewno jest trudno, ale potem już musi być łatwiej. Raz że się ze sobą bawią, a dwa, że np. tak jak u nas jest teraz - jak Mrówka już przesypia noce, je sama, sama się umie sobą zająć trochę, myje sama zęby, można ją zostawić, i się z nią dogadać, to już jest inaczej. Jakby były dwie takie, to byśmy już mieli dzieci "odchowane",a tak to za chwilę znowu nieprzespane noce, kolki, karmienie, ząbkowanie To ja bym wolała za jednym zamachem
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2013-03-18 o 11:46 |
|||
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry, co tam?
![]() Ananas, sto lat! ale... ...jak mi jeszcze raz któraś poniżej 25. roku życia napisze, że jest stara, to osobiście oczy wydrapię
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć okropne jest to, że jesteśmy już wg tej zasady stare ![]() No cóż - przed 30-tka chcę pierwsze dziecko - jeszcze ponad 4 lata - dam radę, nieeeeee?
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała przed 40-tką na Karaiby pojechać
Jeszcze 8 lat
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś mi smutno. Pomarudziłabym tylko sama nie wiem na co. Może @ się zbliża?
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Też tak chciałam. Teraz mam 28 i wiem, że przed 30stką nie da rady. Termin realizacji musi ulec przesunięciu. |
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna jak motór nie nadrobilam watku, wiec pytam ??
Gwizdak zabierz mnie na Karaiby i powiedzice mi czy mój małz nie powinien psim foto zostac http://fabrykafajnychfot.pl/?p=4473
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#791 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek do starości Ci daleko Ja za 10 dni kończę 23 i do 25 nie mam zamiaru się niczym martwić! ![]() ![]() Yy... No przede wszystkim taką do zgrywania kodów QR i innych, office'a, jakis terminarzyk, coś tam jeszcze z takich organizacyjnych i gierki (muszę mie zajęcie na nudnych wykładach )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jestem w ciągu dalszym zdezorientowana, bo TŻ po raz pierwszy nie zapytał mnie, co chcę na urodziny Aż się nie mogę doczekać, co on tam wymyśli ![]() ![]() Cytat:
I mam plan, żeby mi się udało, o!! ![]() Cytat:
Zrobienie dzidziusia to jedna z najmniej skomplikowanych i jedna z najprzyjemniejszych rzeczy, jakie można zrobić ![]() Ja bym najchętniej dzisiaj zjadła... WSZYSTKO!! jestem przed @ i pochłonęłabym cały sklep ze słodyczami ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Aaaaa!! I ważna rzecz - macie jakiś super ekstra mega hiper świetny sposób na przypaloną tkaninę na żelazku, robiącą kleistą czarną kupę na stopie i nie dającą się w żaden sposób wyeliminować?
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie szkodzi, bo ostatnio prawie nie piszę
motór nabiera mocy urzędowej, czyli zbiera kurz w garażu. Zarejestrowany, ubezpieczony, masa pierdół do zrobienia, ale pogody brak, a i determinacji trochę... Ciężki czas.
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzieci to jakoś nie wole podróżować mam nadzieję że za te dwa lata wreszcie gdzieś wyjedziemy z Tżtem
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie mam możliwość, bo O. padła mi po raz 2 dzisiejszego, pięknego dzionka ale na razie spać mi się nie chce może obiad zjem...
|
|
|
|
|
#795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba było zabrać się z K. Jutro leci ![]() Cytat:
Męża masz ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
I brak planów by się starać
Wręcz przeciwnie staramy się by nie mieć w najbliższych latach. A żeby urodzić przed 30stką musiałabym najpóźniej za rok zaciążyć.
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie, nasz jedzie do nowego domu tymczasowego, ja nie dam rady sie nizm zajmowac caly czas ktos z nim musi w domu wyc bo jak nie to wyje i jedzie do DT z domkiem i ogródkiem
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda. Tylko czy to coś zmienia?
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, nie zmienia...
A jakie macie plany w najbliższej przyszłości?
|
#801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca wiem o jakie plany pytasz.
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie, na życie
Bo skoro dziecko na razie nie, to co? Kupno mieszkania, szukanie/zmiana pracy? Tak ogólnie pytam, jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisas 3 godziny walczylam z PITem, przez to, ze musialam ta cholerna Danie uwzglednic ale dalam rade mam cale 100 zl zwrotu ![]() a z tej agencji na czacie czekalam do 10:10 i sie wylogowalam - napisalam im maila czy to ta godzina faktycznie miala byc - odpisali,z e tak i ze czekali na mnie - to im odpisalam ze ja do 10:10 czekalam i nikogo nie bylo i ze ja nie mam calego dnia na czekanie i keidy mozemy sie w takim razie umowic znow - jak ja nmie znosze spoznialstwa a teraz czas isc do sklepu i jakis obiad zrobic ![]() a mialam jechac dzis do studia tatoo uzgodnic cene, projekt i termin i przez tego PITa nie wiem czy sie wyrobie
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam dopiero z zakupów i jednak nie będzie dziś muffinek
![]() bo po 16 jadę do TŻta ale zimno na dworze wieje strasznie gdzie ta wiosna???
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bank da to za rok chcemy kupić mieszkanie. Ja muszę znaleźć dobrą pracę. Trzeba zmienić samochód na większy. A tż musi dojrzeć do posiadania dziecka.
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
może jeszcze go złapię
![]() dawaj! To chodź zostawimy psy, mężów, koty, dzieci i same pojedziemy Co będziemy drewno do lasu.... ![]() raczej większe. W końcu to operacja - rozcięcie powłok brzusznych, mięśni, dochodzenie do siebie trwa pół miesiąca a nie 3 dni... no ale ja wcale nie jestem pewna, że będzie cc. Jak na razie to zdania są podzielone, a ja robię się skłonna zaryzykować poród nauralny
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli stawiacie wszystko inne przed dzieckiem Myślę, że te wszystkie plany śmiało moglibyście zamienić na potomka, gdybyście chcieli ![]() Z tego co wiem Gwizdak z mężem też nie byli jakoś super przygotowani ani finansowo ani psychicznie na pierwszego dzieciaczka i jakoś wszystko się ułożyło ![]() Myślę, że ostatni argument w tym wszystkim jest zasadniczą kwestią ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- A dziewczyny wytłumaczcie mi... czemu Wy tak wszystkie się nastawiacie/planujecie/zaplanowałyście cesarkę? To takie popularne, czy co?
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jovi, są dziewczyny, które mają wskazania do cesarki - By czy Motylek. Gwizdak też, bo ostatni poród skończył się cesarką. Ja chcę rodzić naturalnie, ale nie wiem, czy mi sie uda i czy w ogóle będę rodzić
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychicznie było gorzej Ale to był najlepszy możliwy moment na pojawienie się dziecka w naszym życiu, jak się okazało Czasem żałuję, że nie poznałam swojego męża wcześniej i nie miałam wcześniej pierwszego dziecka. Ale cieszę się, że mam i jest ![]() Co do reszty się z Tobą zgadzam. A cc nie planowałam - Mrówkę rodziłam naturalnie, nie dość że naturalnie, to w domu. Przez myśl mi nie przeszło, że może się skończyć tak jak się skończyło, ale niestety - po 19h porodu było cc. Nie wspominam tego ani dobrze, ani nie jestem z tego powodu zadowolona. Teraz nie wiem jak będzie. Pewnie decyzja zapadnie w dniu porodu ![]() Energii po cc to się za wiele nie ma.... całe ciało swędzi po tym znieczuleniu, brzuch ciągnie, zgiętym w pół się chodzi.... Nie wiem, nie mam porównania, bo naturalnie nie urodziłam, ale te dziewczyny co rodziły naturalnie wyglądały od nas po cc znacznie lepiej i lepiej funkcjonowały.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Wszystkiego najlepszego!

no i po ptakach 

mam cale 100 zl zwrotu