Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 19:37   #781
desti
Zakorzenienie

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

Ja tez w nie wymagam cudow od tuszu... zadnych tam teatralnych rzes i innych cudow ... chcialabym tylko zeby tusz nie kleil, latwo sie nakladal, troche pogrubial i nie tworzyl efektu pandy ...
Diorshow kiedys kupilam i rozczarowalam sie straszliwie... to bylo po tym jak wycofali maximeyes... Lancome tez mnie wcale nie zachwyca. Z nizszej polki przetestowalam wiele tuszy... nic nie znalazlam... przewaznie sa to zupelnie nieodpowiadajace mi szczoteczki.

I tak bede szukac dalej... raz znalazlam to i moze kiedys znowu znajde... co mi innego pozostalo hehe
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 09:19   #782
*majka*
Zakorzenienie

Desti,jezeli chodzi o rozdzielenie rzes,to ten nowy Dior niezle sobie radzi
Diorschow tez mialam Masakra,strasznie sie osypywal uzywalam moze miesiac i teraz lezy sobie w kosmetyczce...

Ja to wlasnie chcialabym rzesy jak firanki....

Znalazlam na innym watku,ze udalo Ci sie kupic Platinum Illuminator od EL -zazdroszcze,tym bardziej za taka cene Juz dawno sie na niego czaje...

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-12-18 o 09:20
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:36   #783
desti
Zakorzenienie

To moze jednak przetestuje tego Diora... kiedys przy okazji ... ja sobie na ebayu wrzucam interesujce mnie rzeczy do obserwacji i faktycznie czasami mozna dorwac okazje ...
Stary 2008-12-18, 16:45   #784
*majka*
Zakorzenienie

Ja tez sobie duzo rzeczy obserwuje,ebay przekopuje praktycznie codziennie...
Stary 2008-12-18, 16:49   #785
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Ja tez sobie duzo rzeczy obserwuje,ebay przekopuje praktycznie codziennie...

a jak tam tusz EL sie sprawuje ?? ...
Stary 2008-12-18, 16:51   #786
*majka*
Zakorzenienie

Hmmm,tak sobie-moze to kwestia wprawy,albo ja jestem zbyt wymagajaca
Moze jak zgestnieje troche,to bedzie lepiej... Narazie szalu nie ma ale potestuje jeszcze pare dni i wtedy napisze co i jak
Stary 2008-12-18, 18:00   #787
201608040942
Konto usunięte

Majka ale ty masz firanki. Sa dlugie i naturalnie wywiniete.
Ja tam o swoich mowie ze mam firanki, ale chcialabym miec efekt jak po sztucznych rzesach, takie geste chcialabym miec, ale juz sie przestalam ludzic, zaden tusz nie da mi takiego efektu. Musialabym miec wlasnych rzes drugie tyle, to wtedy prosze bardzo.
Najwazniejsze jest teraz dla mnie, zeby rzesy byly dlugie( bo przy niekotrych pogrubiajacych tuszach to moje rzesy wygladaly tak krotkawo) i pogrubione, lekkie podkrecenie tez mile widziane, bo jednak gdy lekko poprawie nature to oczystka mam dopiero wielgachne...
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 09:48   #788
*majka*
Zakorzenienie

Skoro mam firanki,to mi sie wobec tego marza zaslony (chociaz ja moich rzes nie nazwalabym firankami... )

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-12-19 o 10:20
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 23:49   #789
desti
Zakorzenienie

A ja ostatnio namowiona przez kolezanke ze szkoly kupilam tusz Essence Multi Action Mascara za 2,50 ... i musze przyznac, ze mnie pozytywnie zaskoczyl
Trzyma sie caly dzien, nie robi pandy i ma fajny czarny kolor... nie uczulil mnie jak na razie... testowalam go dzis caly dzien... a jest wilgotno i pada. Szczoteczke ma fajna, naklada sie tez dobrze... przeczesalam potem dodatkowo i ogolnie wyglada u mnie lepiej jak Hypnose Lancome . I tak sobie pomyslalam, ze nawet jak nie wytrzyma dlugo to za taka cene i tak warto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Essence multi action mascara.jpg (8,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-12-21, 13:50   #790
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Hej, hej!

Z pytaniem przybywam Uzywa ktoras pudru mineralnego? Jesli tak, to jakiego i jak sie sprawuje? Glownie chodzi mi o krycie i trwalosc.
Tyle teraz sie etego wysypalo, ze mam ochote przetestowac, tylko nie wiem, ktory

Blyszczyki... Majek, chyba bede musiala sie kiedys ladnie do Ciebie usmiechnac Bo niezle okazje wylapujesz

Majek
Rzeczywiscie przeginaja z tymi kosztami wysylki
No, ale tez dobry sposob na zarobek

W swieta postaram sie napisac ten przepis Niestety nie mam nigdzie skopiowaneg i musze z glowy cos sklecic A zupke robilam dokladnie tydzien temu

I przy okazji...
Zycze Wam wszystkim

WESOLYCH SWIAT!

Love to be loved by You...

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2008-12-21 o 13:55
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 08:17   #791
*majka*
Zakorzenienie

Desti,na prosze jaki zakup.Dalej jeste zadowolona?Ja mam oslawiony na wizazu ten puder rozswietlajacy od Essence,jest bardzo fajny
Sumptuous zyskal pare punktow przez te pare dni Moze nawet skusze sie na jeszcze jedna opakowanie,ale zobaczymy,jak bedzei z jej trwaloscia ...

Jolus,ja nie mam zadnego pudru mineralnego,wiec nie pomoge...
jesli chodzi o zamowienia z TM,przyjmuje dopiero po swietach takze masz jeszcze troche czasu na zastanowienie sie nad wish lista

Z przepisem nie musisz sie spieszyc

Zegnam sie,do zobaczenia po swietach
Stary 2008-12-22, 16:52   #792
desti
Zakorzenienie

Maja dzis przetestowalam go w pracy... i zdal egzamin ... dzis przyszeld moj Platinum Illuminator... mhmmm... cudo
Stary 2008-12-22, 20:09   #793
201608040942
Konto usunięte

desti , to ja z tanich maskar testowalam dwie maskary od Rival de Loop. Jako ze mam Rossmann pod nosem to padlo na ta firme i tez bylam pozytywnie zaskoczona. maskary za 2,45€, a wygodniej sie malowalo i lepiej rzesy wygladaly niz po wysokiej polce. No zrazilam sie do wysokiej polki, nic na to nie poradze. Wole te tanie, bo nawet jak sie zle trafi czy maskra po miesiacu wyschnie to nie taki bol wywalic niecale 3€ do kosza, niz jak bym mialam wywalic 25€.
Teraz testuje srednia polke, czyli wspomniane wczesniej Nivea i narazie jestem zadowolona, co nie znaczy ze kiedys nie ponownie zakupu tuszu od RdeL.
Stary 2008-12-28, 16:45   #794
desti
Zakorzenienie

W koncu przetestowalam tusz HR... ja jednak nie lubie sie malowac probkami ... jakies takie nieporeczne sa

A tusz... hmmm... calkiem niezly ... troche pogrubil i podwinal... jedyne z czym musze uwazac to dosc szybko nakladac druga warstwe, tusz szybko schnie na rzesach. Nie uczula i nie osypuje sie... potestuje go na razie a potem... potem sie zobaczy... na razie zuzyje to co mam
Stary 2009-01-04, 18:12   #795
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
dzis przyszeld moj Platinum Illuminator... mhmmm... cudo
Tez go mam Faktycznie cudo Kupilam na ebay za 12 Euro z przesylka
Tak sie zastanawiam nad podkladem Lancome TIU, wiem,ze go masz Jak sie sprawuje?

Moni,a te tusze z Rossmanna,to konkretnie ktore takie fajne?
Stary 2009-01-04, 19:28   #796
desti
Zakorzenienie

Maja TIU mam ale rzadko go uzywam bo jak na razie jest za ciemny (ewentualnie mieszam)... blada jestem jak sciana ... ale ogolnie pozostane przy Photogenic jak dla mnie jest lepszy
Super, ze udalo Ci sie PI upolowac ... one sie co jakis czas pokazuja i na szczescie nie ciesza sie zbyt duza popularnoscia

Ostatnio kupialm sobie zestaw do pracy ... niestety podklady mi sie nie trzymaja. W pracy mam duzo izolowanych pacjentow gdzie musze w masce chodzic... pomijajac, ze o 5 rano nie mam zaciecia do robienia makijazu ... i o dziwo krem nawilzajaco - kolorujacy Biothermu matuje mi buzie i jest 8 godzin nawilzona... jak wracam do domu to nawet nie wygladam jak zombie ... do tego mam puder mineralny MAC... wiec jak kiedys skoncze tego TIU to nastepnego juz raczej nie kupie... a dziewczyny w watku diorowym kusza innym podkladem i tak juz sie zastanawialam ale na razie nie potrzebuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7757.jpg (29,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2009-01-05, 10:44   #797
*majka*
Zakorzenienie

Rozumiem,czyli nie polecasz za bardzo TIU Ja to chcialabym wyprobowac EL Double Wear ten normalny,tylko,ze kolory u nas za ciemne Mam RL light,ale po dluzszym uzywniu juz mnie tak nie zachwyca jak na poczatku no i kolor (mam najjasniejszy) po nalozeniu robi sie rozowy a ja zoltek jestem Chyba musze wyjac z szafki moje podklady MACa ,chociaz najjasniejszy jaki mam,bedzei teraz za ciemny

Kremy tonujace sa dla mnie za slabe,mam na mysli krycie,ja potrzebuje wiekszego kalibru

A EL Platinium kupilam na ebay.com-tam mozna super okazjie zlapac

Co to za podklad Diora?
Stary 2009-01-05, 18:07   #798
201608040942
Konto usunięte

Maja mialam tusz od Rival de Loop 3 in 1 Optimum Mascara sie zdaje nazywal i drugi to Magic Volume Mascara. Pierwszy super podkrecal i lekko wydluzal, jak podeschl tez pogrubial, a ten drugi ladnie pogrubia i tez mi lekko wydluzal rzesy. Przy wielu pogrubiajacych rzesy tuszach moje firanki czesto wygladaja tak krotko, aprzy ten nie, no i ta gesta szczoteczka... takie lubie, super rozczesywala, lepiej niz Nivea to robi, bo jednak przy Nivea mam lekko posklejane rzesy. Niby tragedii nie ma, wydlada oko ladnie, ale przy RdeL bylo lepiej.
Stary 2009-01-06, 10:31   #799
*majka*
Zakorzenienie

Szkoda,ze na KWC nie ma,mozna by poczytac o tych tuszach...
zerkne na nie przy najblizszej okazji,dzieki za odp
Stary 2009-01-06, 15:34   #800
desti
Zakorzenienie

Cytat:
A EL Platinium kupilam na ebay.com-tam mozna super okazjie zlapac
mnie jakos zniechecaja koszty przesylki, amiki czesto nie wysylaja do europy albo trzeba placic paypalem

Cytat:
Co to za podklad Diora?
... wlasciwie dwa... Dior Sin Icone i Dior Skin Forever.
Stary 2009-01-06, 17:19   #801
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
mnie jakos zniechecaja koszty przesylki, amiki czesto nie wysylaja do europy albo trzeba placic paypalem
Ja zaplacilam za przesylke 5 Dolarow,czyli bardzo tanio,za paczke po De placi sie wiecej,no a PayPal super wygodny,bez dodatkowych kosztow dla placacego.Przesylka byla u mnie w ciagu tygodnia

Cytat:
... wlasciwie dwa... Dior Sin Icone i Dior Skin Forever.
pedze na KWC
Stary 2009-01-07, 19:19   #802
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaplacilam za przesylke 5 Dolarow,czyli bardzo tanio,za paczke po De placi sie wiecej,no a PayPal super wygodny,bez dodatkowych kosztow dla placacego.Przesylka byla u mnie w ciagu tygodnia
to faktycznie przesylka tanio wyszla ... moze kiedys sie zainteresuje paypalem na raziewystarczy tych szalenstw
Stary 2009-01-09, 18:41   #803
Oczar
Przyczajenie

Hallo Wizażanki!
Czasami tu zaglądam, ale prawie nie piszę..Dzis jednak proszę o pomoc
Wspominałyście tu na forum o kosmetykach kolorowych Alverde. Co jest godne polecenia? Uzywałyście np. podkładu i tuszu do rzęs?
Zależy mi na delikatnie kryjącym podkładzie o jak najbardziej naturalnym składzie, bez dużej ilości chemii (o ile to możliwe). mam bardzo delikatna cerę, obecnie dodatkowo przesuszoną i podraznioną przez retinoidy (konkretnie Locacid). I mróz tez robi swoje, czyli podraznia.

Aha, czy w "normalnych" drogeriach (nie internetowych) dostanę jedwab do włosów? Najlepiej jedwabny fluid regenerujący końcówki włosów...

Pozdrawiam serdecznie!
m
Oczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:35   #804
201608040942
Konto usunięte

Czemu nie pojdziesz do Dm-u i nie sprawdzisz na testerze? jesli dobrze pamietam maja testery tych make-upow. Na niemieckim forum kiedys czytalam, ze one lekko kryja, sa jak podklady Hauschka, czyli jak cos masz do ukrycia to zapomnij. Korektor bedzie potrzebny, no i taki lekki podklad to raczej dobrze przed chlodem chronic nie bedzie. Kremowe o ciezszej konsyetencji beda lepiej chronic.
Maskara ma dawac bardzo naturalny efekt.

Dziewczyny od 19.01.2009 maja byc w Aldi Süd znow kosmetyki z Urea.
Znacie je? Podobaja wam sie? Na niemieckim forum dziewczyny chwala, ze tak samo dobre jak te apteczne z mocznikiem, a cena wiadomo duzoa tansza niz w aptece. Ja mam jeszcze resztki balsamu do stop. Teraz kupie go ponownie, dokupie tez krem do rak i balsam do ciala( tego jestem bardzo ciekawa), krem do twarzy sobie daruje.
Stary 2009-01-12, 13:10   #805
*majka*
Zakorzenienie

Ja niestety nie pomoge jesli chodzi o kosmetyki kol Alverde,kiedys tylko zerkalm na nie i to wszystko

Moni,w Belinie sa tylko dwa dm,jeszcze jakis czas temu nie bylo w ogole,wiec z tym obejrzeniem testerow moze byc problem
Jesli chodzi o kosmetyki z Urea,jakos mnie nie zachwycaja,mialam balsam od Garniera,w sumie mam go nadal i nie umiem zuzyc...

Dziewczyny,a uzywalyscie moze balsamu do ciala od Dove Pro Age? Ona ma podobno w skladzie kwasy AHA? Tak sie nad nim zastanawiam i chyba w koncu kupie...
Stary 2009-01-12, 16:00   #806
201608040942
Konto usunięte

A co ci majka w moczniku nie pasuje? Mnie pierwszorzednie nawilza, chodz czasami ,jesli produkt jest lekki, brakuje natluszczenia.

Mam resztki balsamu do stop i stopy nie rogowacieja. Czasmi uzylam go tez jako krem do rak i tez sie dobrze spisal. Z produktow aptecznych tez bylam zadowolona, ale wiadomo...cena juz nie ta.

maja ja mialam ten drugi balsam z tej serii, ale ten o ktorym piszesz zawiera kwasy AHA. Jak chcesz zluszczyc cialko to wyprobuj, mnie on odstraszal, bo ja balsam uzywam tylko na noc, a w nim filtry sa i to przenikajace, wiec po co mi to. Kusil, ale narazie nie wykusil hihihi
Stary 2009-01-12, 16:17   #807
*majka*
Zakorzenienie

W sumie,to nie wiem co mi nie pasi w tych kosmetykach z urea
Ten balsam garniera smierdzi,moze dlatego?

Tak wlasnie przegladam KWC pod katem balsamu Dove i przez moment zwatpilam,bo tam o zadnych AHA nic nie ma,ale skoro piszesz,ze sa dwa,to oki
Stary 2009-01-12, 19:49   #808
201608040942
Konto usunięte

Maja , ja akurat te produkty co mialam ( drogeryjnych nie mialam, poza tym balsamem do stop z Aldika, chodz on jest jak apteczne produkty z 10% mocznikiem, zwykle drogeryjne tyle % nie maja) to one nie byly perfumowane i pachnialy jak to nieperfumowane kosmetyki. ja lubie taki zapach, moj nos sie szybko przyzwyczaja do tego zapachu i on szybko wietrzeje. ja sobie cenie nieperfumowane kosmetyki, chodz one maja taki specyficzny zapach.
Stary 2009-01-13, 12:52   #809
*majka*
Zakorzenienie

Ja te nieperfumowane zapachy tez lubie ale ten balsam z Garniera pachnie jak publiczna toaleta w Pl...
Stary 2009-01-15, 14:27   #810
Sylwia***
Wtajemniczenie

Majka, balsam Pro Age (ten z AHA, bo drugiego nie testowalam) jest do wiec lepiej o nim zapomnij... Jak chcesz, to go Ci kiedys przyniose, to sie nim posmarujesz i sama zobaczysz. Nawilza nawet niezle, ale szalu nie ma. Nie jest w ogole tlusty, ja bym jednak wolala cos troche bogatszego do nawilzenia skory calego ciala. I lepi sie jak zolty Garnier! A, i skora mnie po nim swedzi.

A ten Garnier Urea mam, uzywalam, bylam b.zadowolona, bo byl lekki ale jednak nawilzal, ale teraz go juz nie mam, bo mi go moj TZ podwinal i ukrywa go w swoim pokoju, mysli, ze go tam nie znajde, sesssesesss Ten balsam jest dobry na rozne alergie egzemopodobne, nie powoduje podraznien.

Co do maskar, to ja mam rzadkie, krotkie, prawie nieistniejace rzesy, ale znalazlam na nie sposob Przede wszystkim dobra zalotka (wiekszosc tych w DE sie nie nadaje do niczego, ale polecam ta od Fabiani w Kaufhof). Rzesy na poczatku troche wypadaly, ale teraz sie juz przyzwyczaily, a efekt jest ogromny, wiec z zalotki nie zrezygnuje. Do tego obojetnie jaka maskara i juz sa firanki.

Jesli komus zalezy na super pogrubionych i wydluzonych rzesach, a nie na naturalnym wygladzie, to do zalotki polecam maskare Maybelline Jade Volum' Express Waterproof (jasnoniebieska). Tej wersji nie ma juz od paru lat w Polsce. Ostrzegam, ze przez pierwszy tydzien uzywania maskara jest za rzadka i nie ma tego wystrzalowego efektu, ale potem jest suuuper. Nie prostuje rzes. Zaznaczam, ze ja nakladam bardzo duzo warstw i troche trwalo, nim nauczylam sie nia malowac. Z innymi maskarami, tez tymi z gornej polki, nigdy nie uzyskalam takiego efektu. Do zmywania jej polecam platki do maskar wodoodpornych (nic innego jej nie zmywa...) z dm.
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości