|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
miśkowa, na zawrotnych obrotach teraz żyjesz. Pełna podziwu jestem. U mnie teraz jest bardziej intensywnie, ale szybko widzę po sobie, jak mnie to wyczerpuje z energii. Przedwczoraj o 21.00 już się słaniałam na nogach i o 21.30 poszłam spać.
emilka, jak ci mięso i jajka nie podchodzą to jedz ryby. Ja np. ostatnio uwielbiam dorsza. Do tego suplementacja Omega 3, D3 i magnez. haniu, takie małe klucze a tyle problemów. Mi też się raz zdarzyło nie wziąć kluczy do pracy, a akurat tego dnia tż jechał gdzieś w polskę z noclegiem. Na szczęście mama ma zapasowe klucze do nas. Tak samo ja mam do niej. asiuk, no mi też się niektóre tatuaże podobają, niektóre intrygują, ale nie jakoś specjalnie. Od strony klienta nie przeszkadzałoby mi, że ktoś z kim zawieram transakcje handlowe czy ktoś kto mi doradza, ma tatuaż. Ale już niektórym tak i ktoś może np. woleć fryzjera bez tatuażu, czy architekta bez tatuażu. Ostatnio zetknęłam się z kilkoma trenerami, coachami i widzę po nich, jak bardzo zwracają uwagę na detale z ich wyglądu (no i w sumie też uczą tego, że po niby mało znaczących, drobnych rzeczach jesteśmy oceniani). |
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Emi a czemu nie jesz jaj? Nie lubisz, masz uczulenie?
Tak jak pisze Xzora zainwestuj w ryby i owoce morza ![]() Xzora właśnie jak tylko dorwę te klucze to od razu zrobię kopię i zostawię u rodziców.
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadam tylko surowe lub przetworzone np. w ciastach. Podobno do 7 roku życia jadłam ich bardzo dużo, a potem coś mi "przeskoczyło" i nie jem wcale. Tak samo mam z mlekiem (tylko do kawy i jako baza budyniu), samego w życiu nie wypiję i z wieloma innymi produktami. Niektóre "wstręty" mi przeszły - np. jem już serek wiejski, banany, bigos, w niewielkim ilościach majonez, który kiedyś mnie strasznie brzydził, ale wiele wciąż nie. Tak, ryby póki co, to jest dobry trop, rosołowa wołowina mnie też nie odstrasza. |
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
To jak jajka jesz w ciastach, to może spróbuj zrobić biszkoptowy omlet hani. Smakuje i wygląda jak biszkopt.
Albo kombinuj z naleśnikami. Możesz zmielić owsiane, kaszę jaglaną, czy dać każdą inną mąkę. Do tego jajka. Ja dzisiaj na śniadanie wymyśliłam: pół szklanki mąki gryczanej (ale może być każda inna) 1 dojrzały banan 1 jajko pół szklanki wody Zmiksować. Mi smakowało. Musiałam coś wymyślić bo mi się kasza jaglana skończyła. Poza plackami zjadłam jeszcze omlet z serem. |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to nienawidzę kawy bez mleka. Wszystkie produkty mleczne (jogurty, budyń) są ok, ale mleka nie wypiję to dopiero dziwne. Rozumiem jeszcze, jakbyś w ogóle nie lubiła i nie jadła, ale na surowo nie a w cieście tak, to trochę dziwne. |
|
|
|
|
#787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja tego nie rozkminiam w ogóle, nie mam wglądu w siebie, nie analizuję moich potrzeb/niechęci.Nie umiem tego nawet określić, nie wiem, czego chcę i czego nie chcę, ale to nawet nie wynika z chaosu w głowie - tylko z wielkiej pustki. Mam w dupie wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, że np. w banku czy urzędzie ktoś z widocznym tatuażem wygląda nieco dziwnie, ale w tego typu, i wielu innych, zawodach?Za chwilę wychodzę do fryzjera właśnie ![]() Ale nie ma, niestety, tatuażu
|
|||
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam taki wstręt do mięsa. To w sumie był główny powód, dla którego go nie jadłam tyle lat, żadne tam ideologiczne postawy, tylko zwykłe obrzydzenie.
I o ile jestem w stanie zjeść filet z kury albo indyka albo rybę, o tyle nie przełknę żadnego innego mięsa, przynajmniej na razie |
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie się brzydzę wszelkich miękkich owoców- gruszkę zjem tylko taką w pół dojrzałą, truskawki też, czereśni nie zjem bo mają pestki i one mnie mega brzydzą, brzoskwine są be przez te włoski, , maliny takie mega świeże tylko- jak są rozpaćkane trochę to nie zjem, jabłak na świeżo wchodzą w grę tylko zielone, w skórce, przecięte na pół i z wyciętym gniazdem nasiennym. A największy koszmar kulinarny to dla mnie sałatka owocowa ![]() Kiedyś próbowałam zjeść- ale prawie zwymiotowałam. Jedyne owoce które jadam bez problemu to banany.
|
|
#790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Z mięsem to może Ci się zmienić, skoro już jest taki postęp. Cytat:
![]() Ja też przez wiele lat tylko tak byłam w stanie zjeść jabłko, czy gruszkę, ale już mi się zmieniło. Z czereśniami, wiśniami i śliwkami miałam tak samo jeśli chodzi o pestki - i przewidywane robaki. Nienawidzę owoców przejrzałych i z lodówki. Dla mnie banany zawsze były obrzydliwe ze względu na konsystencję i zapach. Uwielbiam najbardziej na świecie pomarańcze, truskawki, ostatnio też czereśnie i słodkie winogrona. Cytat:
a zidentyfikowane przeze mnie ewentualne chcenia wydają mi się tylko konstruktami. Chociaż zgłębianie daje trochę zmian.
|
|||
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk, tak sobie ogólnie gdybam bez oceniania
jeśli ktoś cię np. nie zatrudni to nie powie ci, że przez tatuaż, ale jednak może się okazać, że poprzez ten tatuaż osoba wysnuła sobie pewien obraz Ciebie, który jej się nie spodobał i który z rzeczywistością ma niewiele wspólnego ale równie dobrze ktoś może cię nie zatrudnić przez kolor oczu czy włosów ![]() co do fryzjerów, to mając do wyboru dwóch pewnie podeszłabym do tego z tatuażem, bo będzie mi się kojarzyło, ze ma bardziej artystyczne podejście do strzyżenia ![]() haniu, z owocami mam podobnie do ciebie, ale nie aż tak skrajnie. Truskawki i maliny nieco mniej świeże zjem, ale np. truskawki pogniecione na papkę ze śmietaną by nie przeszły. Owoc ma mieć swój naturalny kształt i naturalną twardość. a wracając do jajek - ja uwielbiam, mogę jeść na surowo ubite na krem żółtka, albo na bitą śmietanę białka, ale obrzydzają mnie sprężynki. Zawsze jak robię omlet to najpierw te sprężynki wyjmuję i dopiero mieszam i na patelnię. zamiast pracować zajrzałam na allegro - kupiłam portfel i dwie torebki |
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo z truskawkami i malinami, od razu na wymioty mi się zbiera
|
|
#794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż np. lubi świeże marchewki, surówki z marchwi ok, ale gotowanej już nie zje. Cytat:
Nie ma to jak motywacja do pracy A mi się udało na allegro wylicytować lampę używaną za 1/4 ceny. Dobrze że zajrzałam, mam nadzieję, że faktycznie jest w takim stanie, jak w opisie. Cytat:
Co śmieszne, mój brat ma to samo - chodziliśmy do tego samego przedszkola |
|||
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię tylko twarde pomidory portfel - http://allegro.pl/patimar-portfel-da...333453963.html torebka nr 1: http://allegro.pl/torebka-raportowka...316560954.html torebka nr 2: http://allegro.pl/torebka-kuferek-ex...350812468.html miśkowa, pokaż lampę Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-07-04 o 15:02 |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja lampa to coś takiego, jak na obrazku, tylko używka. Będzie albo w łazience na suficie, albo w korytarzu. Chociaż w korytarzu mam jeszcze inny pomysł, więc może łatwiej będzie mi wrzucić tą do łazienki. Odnośnie łazienki - chyba ją skiepściłam, na własne życzenie zresztą. W końcu mi fachowcy wyrównali poziom płytek ze ścianami. Pogruntowałam ściany, więc zrobiły się białe i stwierdziłam, że kolor biały zbyt mocno się odznacza od moich kremowych płytek, więc dokupiłam farbę w kolorze orchidei, jaśminu czy czegoś podobnego, ale wybijają się z niej różowe tony, co mnie wk.... Pokombinuję coś ze światłem, może odpowiedni dobór oświetlenia sprawi, że ten kolor faktycznie będzie bardziej kremowy niż różowy, ale jeśli się nie uda, to obiecałam sobie to przemalować, jak tylko się ogarnę z budowlanego syfu Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2013-07-04 o 15:16 |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się lampa, taka minimalistyczna.
A może przyzwyczaisz się do koloru w łazience ...
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem, czy się przyzwyczaję. Na szczęście to niewielkie pomieszczenie, więc w dzień je przemaluję, jakby co |
|
|
|
|
#799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Podczytałam co u Was
![]() Cytat:
Współczuję. Moogę pomęczyć dzieciowo? Ile czasu ty kp? Czy mania jadła kaszki? Jakie? na twoim mleku, czy na mm? Jak u Was z zasypianiem wieczornym? Cytat:
Cytat:
Miskowa: będą gdzieś kiedyś zdjęcia z postępów u Ciebie w domu? Niezmiennie podziwiam jak cię czytam. |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze u Was ta Chorwacja Cytat:
![]() Cytat:
i jestem zadowolona z miejsca bo niby widoczne ale jak zaloze zegarek lub jakies branzoletki to nie widać wiec w pracy problemu nie ma stety niestety już planuje kolejne hahahaCytat:
o rany co za dzień!!!!!!!!!!! koniecznie dorob klucze i zostaw np. u rodzicow ![]() My się wakacjujemy........zaraz zbieramy się na kolejna wycieczke nawet nie wiedziałam ze wakacje w ruchu przejdą z Maja
|
||||
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
helo.
Czyli nie jestem jakimś totalnym dziwakiem z tymi owocami. PS pomidorów też nie bardzo lubię. Ale tu mam różnie- czasem ok..zjem z chęcią, czasem mnie zbiera na wymioty ![]() Miśku ja wiedziałam że będziesz miała biało ..a znam Cię tylko z postów na wizażu![]() Fajna ta lampa- oby przyszła w takim stanie jak powinna. Xzora co Ty w sezonie się nudzisz i torebki kupujesz. Cytat:
Kaszki jadła od 8 miesiąca dopiero- wcześniej jak próbowałam to brzuszek ją bolał. Dawałam na mm- no bo w tedy i tak już czasem mm piła. Ja mm dawałam gdzieś od 7 miesiąca- bo mi się zdarzało imprezować ![]() Kaszke daje tylko rano ...na noc za nic w świecie nie chciała..na noc musi być mleczko.' Zasypianie na noc szło mojej córce raz lepiej raz gorzej..ale nigdy cudów nie było. Różnymi metodami zasypiała- był czas ze sama w łóżeczku, potem jej się uwidziało lulanie na rękach, potem trzeba było z nią leżeć na dużym łóżku, potem znowu tylko w swoim łóżeczku, potem w łóżeczku- ale trzeba było przy niej siedzieć aż nie zaśnie- a teraz - teraz jest KOSZMAR. Wierci się, kręci, wychodzi z łóżka idzie do pokoju na baje, kładzie się na dywanie, każe mi się kłaść koło niej, leży tak 10 min po czym wstaje, idzie do łóżeczka, wkładam ją tam.. każe mi śpiewać, jak zaczynam śpiewać to krzyczy NIE NIE NIE!Q!. To nie śpiewam, to ta w ryk....cuda na kiju. Zaczynam układać tak grafik żeby kończyć o 21 prace ![]() gdzie jesteście?
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-07-05 o 10:08 |
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie teraz jedziecie? chyba też bym tak robiłahaniu, nie mam czasu na nudę, ale czasem można sobie pozwolić na dłuższą przerwę i pewne rzeczy zrobić chwilę później. No, a czasem nie można - tak właśnie miałam w pn -śr, kiedy nie wyrabiałam się na zakrętach. No, ale to już się zdążyłam przyzwyczaić, że moi klienci przychodzą lawinowo - spokój, a potem wszyscy w jednym momencie. |
|
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wczoraj napisałam taaaaki długi post i mi go wcielo dziś znów upal...Asiuk, ja uwielbiam ciekawe, ladne tatuaże - i duże i małe taki mały na nadgarstku zawsze można ukryć pod zegarkiem, długim rękawem. Mój kolega jest na co dzień urzędnikiem państwowym w garniaku, a po godzinach szalonym motocyklistą z tatuażami na rękach, plecach i zebrach ![]() Misku, ile wyniosła Cie kuchnia w Ikei? ![]() Xzora, fajny ten kuferek Haniu, niezłą akcje miałaś ja mam tak samo, ginie wszystko pewnie niedługo sama gdzieś zgine najgorzej z kluczami do auta, kazda wycieczka samochodowa zaczyna się od poszukiwać, a jak się znajda to trzeba szukać dowodu rejestr. ![]() Jedzeniowo brzydzą mnie grzyby zapach suszonych powoduje u mnie wymioty. Zjeść też nie zjem. Moja tesciowa nie może zrozumieć, do tej pory wmusza we mnie w wigilie jakas kasze z grzybami nauczyłam się za to jeść wszelkiego rodzaju kasze (prócz manny) i marchew gotowana.Cytat:
wczoraj jednak ćwiczyłam z JM, bo wróciłam padnieta o 22. Musze zadbac o kondycje ![]() Z ta kuchnia to się trochę zagapilam. Od wiosny odkładamy z tygodnia na tydzień i tak głupio wyszło ale nic się nie dzieje, nie pali się
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najczęściej mam jednak na 9 więc te tłumy mnie omijają. W niedzielę byłam na 2 zmianę- CH do 20 wyszłam z pracy o 21:10! Cytat:
Dasz dasz. Ja ostatnio nie daje rady ćwiczyć systematycznie..mam ciągi 4 dni a potem 3 dni nic nie robię Teraz miałam 2 dni bez Zuzki- no bo akcja z kluczami wyszła- a dziś mam @ więc też nie dam rady![]() Wiesz jest wyjście- gotować na grilu. Mięso bez problemu, jajecznice na patelni też da radę. A warzywa na surowo. Dieta jak marzenie
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale uznali mi reklamację butów, wiec muszę iść po kasę ![]() Fakt, grilla mamy i nawet lodówkę dziś przywieźli
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mały stolik do krojenia , zestaw talerzy na 2 osoby i noł problem
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nie nadrabiałam. Miałam dziś w miarę dobry dzień, oprócz porannej kłótni z teściem Ostatnio mówi się głośno o problemach psychicznych u co czwartego Polaka - w naszym 5-osobowym domu jest dwóch wariatów, dlaczego nas to spotkało!? ![]() Na SFD natknęłam się na wątek o dziewczynach, które mają niedoczynność tarczycy. Generalnie, nie wygląda to najlepiej I jaką tu mieć motywację do zmian, skoro nic się nie zmienia?Muszę dojrzeć do dietowania - tylko, do cholery, ja muszę widzieć JAKIEŚ efekty, muszę mieć tę marchewkę na kiju. A jak czytam, że babki z tarczycą ćwiczą, jedzą zdrowo i nie chudną, to mnie szlag trafia. Byłam dziś na sesji u terapeutki. Chyba mogłabym się z nią kumplować Trzymała sobie bose stopy na stoliku, co mi w ogóle nie przeszkadzało Po omówieniu jeszcze raz mojej diagnozy, z którą nie potrafiłam się zgodzić, po poznaniu jej sposobu pracy i podejścia do pacjenta mam poczucie, że jestem w dobrych rękach. Jestem ruda i krótkowłosa!
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zacytowalo mi ale odpowiem jesteśmy w Szczytnej i codziennie gdzies jeździmy byliśmy nawet z Maja w kopalni zlota i mloda była zachwycona (dostala dyplom zwiedzacza haha) i jestem z niej dumna bo w naszej grupie była dziewczynka 1,5 roku starsza od Mai i strasznie plakala a Maja nawet "straszydeł" się nie bala a tak poza tym zaliczyliśmy Kudowe, Polanice, Duszniki, Czechy (niestety do Pragi nie dojechaliśmy haha) i Wroclaw i już Tz planuje tu następny urlop haha
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Jakoś przeżyłam ten dzisiejszy dzień, chociaż było ciężko, bo długo to wszystko trwało. Wyjechałam z domu o 8 i wróciłam na 18. Spotkania miałam w Niemczech, z powodu dużego ruchu utknęłam w drodze powrotnej w kolejce na promie a chciałam koniecznie zdążyć do Międzyzdrojów na 19, bo dostałam bilet do teatru (korzystam zawsze latem, że te niby gwiazdy tu przyjeżdżają i udaje mi się oglądać jakieś fajne spektakle z Warszawy). Zdążyłam na fuksie, potem poszłam się przejść po plaży i pomoczyć nogi. Nadal potwierdzam, że Międzyzdroje nie nadają się na urlop latem, za dużo tam ludzi, hałasu i ogólnie nie moja bajka, więc zawieszam wyjazdy tam do jesieni. Wtedy znowu robi się fajniej. Cytat:
Niecałe 10k, ale mam dość dużo szafek i wzięłam też droższe blaty. Można było spokojnie kupić za jakieś 8k. Oni też co jakiś czas jakieś promocje robią, że np. za każdy wydany 1000 dostajesz bon na 100 do wydania na kolejne zakupy, przy kuchni wychodzi już całkiem sporo. Ostatnio była promocja, że montaż za pół ceny (jak ja kupowałam to niestety nie było nic na kuchnię) |
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne wakacje ![]() Cytat:
W Międzyzdrojach byłam lata temu.Na czym byłaś w teatrze? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

dziś znów upal...
nauczyłam się za to jeść wszelkiego rodzaju kasze (prócz manny) i marchew gotowana.

Teraz miałam 2 dni bez Zuzki- no bo akcja z kluczami wyszła- a dziś mam @ więc też nie dam rady