teorie spiskowe - wierzycie w jakieś? - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 23:10   #781
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: teorie spiskowe - wierzycie w jakieś?

Ale się uśmiałam czytając 9 stronę

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Nie da sie z Toba dyskutowac. To, ze cos jest udowodnione wg obecnego stanu wiedzy nie znaczy, ze nie zostanie obalone w przyszlosci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O tutaj się zgadzam. Z niejedną teorią było już tak, że ją przebadali, ogłosili całemu światu po czym x lat później pojawiły się nowe technologie i po ponownym przebadaniu musieli "udowodnione" teorie obalić.
Ja np. jestem ciekawa jak jest z hibernacją tzn. czy naprawdę nie znają jeszcze sposobu na rozmrożenie ciała? Oczywiście w sposób taki by człowiek przeżył, bo ot tak rozmrozić sobie mogą.
Albo np. co z tym klonowaniem? Niby już dawno sklonowali jakieś zwierzęta, a np. organów dla człowieka naprawdę nie mogą?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 09:26   #782
201605161006
Konto usunięte

Jesli cos zostalo rzetelnie udowodnione i zweryfikowane, to nie da sie tego obalic, co najwyzej rzucic na to nowe swiatlo nowymi dowodami, ale mniejsza o to.

Co do klonowania to chyba nie za bardzo rozumiesz co to jest, jesli mowisz o klonowaniu organów. Klonowanie to nie takie o - costam sie zrobi i masz czegos kopie. To polega na manipulowaniu kodem genetycznym etc., a klonowanie ludzi w wielu krajach z tego co mi wiadomo jest zabronione, bo takie klony, zwlaszcza przy takim rozwoju medycyny jaki jest teraz, bylyby zapewne chore fizycznie i psychicznie, organy mozna wyhodowac.
A klonowanie ludzi, mysle ze pewnie w jakichs tam nieoficjalnych laboratoriach juz sie dawno odbyło.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 11:07   #783
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Jesli cos zostalo rzetelnie udowodnione i zweryfikowane, to nie da sie tego obalic, co najwyzej rzucic na to nowe swiatlo nowymi dowodami, ale mniejsza o to.

Co do klonowania to chyba nie za bardzo rozumiesz co to jest, jesli mowisz o klonowaniu organów. Klonowanie to nie takie o - costam sie zrobi i masz czegos kopie. To polega na manipulowaniu kodem genetycznym etc., a klonowanie ludzi w wielu krajach z tego co mi wiadomo jest zabronione, bo takie klony, zwlaszcza przy takim rozwoju medycyny jaki jest teraz, bylyby zapewne chore fizycznie i psychicznie, organy mozna wyhodowac.
A klonowanie ludzi, mysle ze pewnie w jakichs tam nieoficjalnych laboratoriach juz sie dawno odbyło.
Klonowanie to nie manipulowanie kodem genetycznym, a skopiowanie go.
I wiem, że organy obecnie próbuje się hodować z pewnymi małymi sukcesami, ale dlaczego właściwie nie klonować? Dlaczego hodować od podstaw.
Sklonowane i pozbawione wad właściciela byłyby idealnie dopasowane.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 15:03   #784
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Klonowanie jest zabronione, dlatego też nie usłyszymy oficjalnie informacji na ten temat. Podobno już od wielu lat w usa modyfikuje się kod genetyczny i/lub miesza go z kodem innych organizmów by uzyskać cechy super szpiega/super żołnierza itd. Jeśli udało im się uzyskać idealnie pożądany kod takiego osobnika to pewnie został już sklonowany.

O takich rewelacjach jak sklonowanie zmarłego dziecka za pieniądze dla zdruzgotanych rodziców już dawno się słyszało ;d
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 21:42   #785
GRUone
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=B0ada5-QDRY

O HAARP
GRUone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 22:58   #786
201605091007
Konto usunięte

Nie wierzę w globalne ocieplenie,

Wierzę w iluminatów rządzących przemysłem muzycznym
Wierzę we wszelkie spiski farmaceutyczne (pozdrawiam, farmaceutka )
Wierzę w spisek żarówkowy

Jestem w stanie uwierzyć w HAARP i w zamach w Smoleńsku :d

Nie mam zdania na temat kosmitów
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 13:41   #787
Keelie
Raczkowanie

Jestem bardzo podatna na wszelkie teorie spiskowe 3 dni chodziłam niespokojna po obejrzeniu "Zeitgeist" (polecam, jeśli ktoś nie widział, jest na youtube). Choć nie mogę powiedzieć, że wierzę w którąkolwiek w 100%, raczej jest to na zasadzie "matko, a co jeśli to prawda?" i zawsze pozostawiam wolne miejsce na polemikę. W końcu na każdą teorię spiskową jest mnóstwo teorii anty i potem na każdą anty są anty-anty... I się można pogubić.

Hmmm...

Na pewno wierzę w życie pozaziemskie - i tu pojawia się teoria spiskowa, która wg mnie może odpowiadać prawdzie, a mianowicie, że rząd i wojsko USA lub inne światowe rządy ukrywają prawdę o UFO. Wierzę, że starożytni mieli kontakt z cywilizacjami pozaziemskimi - to jest chyba bardzo dobry dokument, który kiedyś oglądałam http://www.youtube.com/watch?v=j9w-i5oZqaQ
Zawsze mnie zastanawiało, skąd Egipcjanie czy Sumerowie wiedzieli tyle o kosmosie? I skąd te dziwaczne płaskorzeźby i malowidła, przedstawiające latające spodki itp.? Jedno tylko mi nie pasuje: dlaczego przedstawiciele pozaziemskich cywilizacji nie wracają masowo na Ziemię? Dlaczego nie atakują, skoro mają bardziej zaawansowaną technologię? Nie sądzę, żeby światowe władze były w stanie zupełnie zapobiec zauważeniu przez ludzi, że coś właśnie ląduje im przed nosem. Może jakiś czas temu doszło do międzygalaktycznego porozumienia, że nie odwiedzamy się wzajemnie, żeby nie robić zamieszania?

Jestem również z frakcji "globalne ocieplenie to bzdura", ale wolę nie zaczynać tematu Tzn. okej, klimat się zmienia, ale jest to całkowicie naturalne i mój dezodorant z freonem oraz to, że nie segreguję śmieci* nie jest tu głównym powodem
*robiłabym to, gdybym miała warunki, a niestety mieszkam w starej dzielnicy z okropnymi śmietnikami, które co chwilę są rozwalone, ukradzione lub ludzie wrzucają do nich co popadnie, więc szkoda mojego wysiłku :/

Od kilku lat stopniowo dojrzewałam do decyzji o oddaleniu się od kościoła katolickiego i całkowitego wyrzeczenia się religii - i w końcu doszłam do wniosku, że to jedna, wielka bzdura, mająca na celu to, co zwykle, czyli panowanie nad ludźmi. Oczywiście są dowody, że Jezus istniał, ale sądzę, że był jedynie genialnym i charyzmatycznym manipulatorem, który skupił wokół siebie grono zaślepionych wyznawców. Potem ktoś równie genialny zorientował się, że na tym da się nieźle zarobić, dorobiono historię o jego boskości i różne cuda-wianki i ta dam! Od 2000 tys. lat bajka ma się świetnie i ludzie płacą za mydlenie sobie oczu. W "Zeitgeist" jest bardzo fajnie przedstawiony temat chrześcijaństwa i są wykazane identyczne elementy, które chrześcijanie zaczerpnęli z innych wyznań.
W jakąś istotę wyższą - czy istoty wyższe - wierzę... Jestem bardzo otwarta I ciekawe, jaki widok zastanę po śmierci

Keelie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 14:25   #788
iwoona
Wtajemniczenie

bardzo ciekawy wątek a co to jest według Was teoria spiskowa? od tego trzeba zaczac dla mnie np to nie są te głosy mniejszosci tylko krzyk więkoszości, czyli niby ten jedyny słuszny i właściwy, według mnie świat jest jedna wielka teoria spiskową i wszystko ale to wszystko podporzadkowane jest systemowi finansowemu. Na codzień o tym nie myślimy zreszta zwariowalibyśmy

również ogladałam Zeitgeist i przyznam że ten program otwiera oczy a przynajmniej zwiększa horyzont twojego myślenia i analizowania, podchodze do niego krytycznie aczkolwiek świetnie pokazuje on jak można zamanipulować rzeczywistosc w różnym kierunku wychodzi na to że nikomu nie można wierzyc w cokolwiek, odizolowac sie i zyc po swojemu no dobra przegięłam jak mozna zyc swobodnie w świecie gdzie wszechobecne sa jakies ramy społeczne i tak suma sumarum wszyscy robimy tak samo

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 16:21   #789
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keelie Pokaż wiadomość
Zawsze mnie zastanawiało, skąd Egipcjanie czy Sumerowie wiedzieli tyle o kosmosie? I skąd te dziwaczne płaskorzeźby i malowidła, przedstawiające latające spodki itp.?
też ciekawe jest to skąd Hindusi i Majowie wiedzieli o istnieniu dinozaurów i umieszczali je na swych płaskorzeźbach jako żywe istoty żyjące wśród ludzi.
zresztą ciekawe jest że tak wiele ludów, zamieszkujących odległe rejony ziemi wymyślały podobne mity o stworzeniu świata, późniejszych wielkich wojnach, gigantycznych potopach, odwiedzinach Bogów z gwiazd itd i to zdaniem prawdziwych historyków jest tylko wymysłem starożytnych cywilizacji.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:04   #790
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
bardzo ciekawy wątek a co to jest według Was teoria spiskowa? od tego trzeba zaczac dla mnie np to nie są te głosy mniejszosci tylko krzyk więkoszości, czyli niby ten jedyny słuszny i właściwy, według mnie świat jest jedna wielka teoria spiskową i wszystko ale to wszystko podporzadkowane jest systemowi finansowemu. Na codzień o tym nie myślimy zreszta zwariowalibyśmy

również ogladałam Zeitgeist i przyznam że ten program otwiera oczy a przynajmniej zwiększa horyzont twojego myślenia i analizowania, podchodze do niego krytycznie aczkolwiek świetnie pokazuje on jak można zamanipulować rzeczywistosc w różnym kierunku wychodzi na to że nikomu nie można wierzyc w cokolwiek, odizolowac sie i zyc po swojemu no dobra przegięłam jak mozna zyc swobodnie w świecie gdzie wszechobecne sa jakies ramy społeczne i tak suma sumarum wszyscy robimy tak samo
Bardzo fajny motyw odnośnie wątku finansowania jest w filmie "The International", który wspomina o autycznym wydarzeniu z lat 90., gdzie wojny w Afryce sponsorowały bogate europejskie banki... i tak jest za pewne do dziś ludzie giną, a tu chodzi albo o ropę albo o diamenty albo o strefę wpływów...

Aż muszę obejrzeć ten Zeitgeist

Ejj, a słyszeliście o ksiedzu z Gdańska? Stwierdził, że Hello Kitty to skrót od Hell-o- Kitty i to jest znak szatana Moja chrześnica (lat8) jest niepocieszona
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:09   #791
karolka2211
Raczkowanie

GG do karolka2211

O jeszcze Smoleńsk też wierzę w zamach chociaż nie jestem wyborca pisu słyszałam też gdzieś właśnie o tym, że filmy o wampirach i innych takich stworach mają nas pozytywnie nastawić na ich odbiór od nastoletnich lat. Dlatego Edward jest taki boski a Hulk pomaga ludziom itp
Firma BASF w latach Holocaustu sprzedawala gaz hitlerowi do wiadomych celów.

Edytowane przez karolka2211
Czas edycji: 2013-05-08 o 17:13
karolka2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:27   #792
kalincia
BAN stały

Boże, co z bzdury się porobiły w tym wątku. Smoleńsk, kosmici, ocieplenie i iluminaci. Bawcie się dalej w "wierzę, więc to jest prawda".
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 18:09   #793
Keelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Boże, co z bzdury się porobiły w tym wątku. Smoleńsk, kosmici, ocieplenie i iluminaci. Bawcie się dalej w "wierzę, więc to jest prawda".
A czego się spodziewałaś po wątku o teoriach spiskowych? oO I czym według Ciebie jest wiara, jak nie przekonaniem, że dane zagadnienie jest prawdą? Nie czytaj wątku, jak uważasz, że jest bzdurny. Polecam fora naukowe.

Stary 2013-05-08, 18:26   #794
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Co miał na celu ten post?
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 19:58   #795
201605161006
Konto usunięte

Co do filmu Zeitgeist to akurat jest typowy film pseudonaukowy. Radzę pooglądać sobie kilka takich, zeby wyrobic umiejetnosc rozpoznawania manipulacji faktami, dowodami itd. w celu wlasnie tworzenia jakichś pseudofaktów - czesto przydatnych w tworzeniu teorii spiskowych. Jeśli ktos nie ma wiedzy na dany temat to taka umiejetnosc wychwytywania pseudonaukowych filmow/ksiazek/artykułów itp. bardzo sie przydaje. Inny taki film to sekret, albo filmy mające dowodzić, ze ewolucja to nieprawda, sporo takich pseudonaukowych filmow mozna znaleźć.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2013-05-08 o 20:04
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 20:36   #796
Keelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Co do filmu Zeitgeist to akurat jest typowy film pseudonaukowy. Radzę pooglądać sobie kilka takich, zeby wyrobic umiejetnosc rozpoznawania manipulacji faktami, dowodami itd. w celu wlasnie tworzenia jakichś pseudofaktów - czesto przydatnych w tworzeniu teorii spiskowych. Jeśli ktos nie ma wiedzy na dany temat to taka umiejetnosc wychwytywania pseudonaukowych filmow/ksiazek/artykułów itp. bardzo sie przydaje. Inny taki film to sekret, albo filmy mające dowodzić, ze ewolucja to nieprawda, sporo takich pseudonaukowych filmow mozna znaleźć.
Nikt nie powiedział, że to jest film naukowy, przedstawiający niepodważalne fakty Rozmawiamy o teoriach spiskowych i naszej wierze w różne takie "bzdurki", więc umiejętność wychwytywania pseudonaukowych filmów jest mi niepotrzebna, bo właśnie takie filmy lubię oglądać i rozważać, czy mają w sobie ziarno prawdy. Gdybym chciała rozmawiać o faktach i filmach dokumentalnych, to nie w tym wątku. Tu, jeśli chcę, będę głosić, że wierzę w to, że Ziemia jest płaska i podtrzymują ją 4 słonie, stojące na żółwiu A'tuinie, a wmawianie ludziom, że jest okrągła uznaję za spisek, mający na celu ogłupić społeczeństwo. Argumentacja? Bo tak

Stary 2013-05-08, 20:41   #797
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Tu, jeśli chcę, będę głosić, że wierzę w to, że Ziemia jest płaska i podtrzymują ją 4 słonie, stojące na żółwiu A'tuinie, a wmawianie ludziom, że jest okrągła uznaję za spisek, mający na celu ogłupić społeczeństwo. Argumentacja? Bo tak
Przecież to już od dawna wiadomo - niby gdzie według ciebie znikają statki?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 20:47   #798
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Tu, jeśli chcę, będę głosić, że wierzę w to, że Ziemia jest płaska i podtrzymują ją 4 słonie, stojące na żółwiu A'tuinie,
Ty też?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 20:49   #799
Keelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ty też?
No ba

KOCHAM ŚMIERĆ

Stary 2013-05-08, 20:52   #800
201607231707
Konto usunięte

Ej, ej, ej! ŚMIERĆ JEST MÓJ
Stary 2013-05-08, 21:06   #801
Luba
Zakorzenienie

Ja tam kocham Patrycjusza
I jeszcze Vimesa

O, a na Dysku to dopiero jest pełno teorii spiskowych. I do tego wszystkie prawdziwe

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 21:22   #802
Keelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ej, ej, ej! ŚMIERĆ JEST MÓJ
Twój to może być Mort, Śmiercia biorę ja Mam koty, a KOTY SĄ MIŁE.

Uwielbiam również magów, np. w "Ostatnim kontynencie", to ich wymądrzanie i teorie z d... z czapy

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja tam kocham Patrycjusza
I jeszcze Vimesa

O, a na Dysku to dopiero jest pełno teorii spiskowych. I do tego wszystkie prawdziwe
Ze straży lubię również Vimesa i Anguę i oczywiście Nobby'ego i Marchewę i Cudo Tyłeczek i Detrytusa i Wizytuj Niewiernych z Wyjaśniającymi Broszurami i...

Stary 2013-05-08, 21:22   #803
201607231707
Konto usunięte

Też mam koty -CZTERY I stajnię dla kucyka (ale nie mam basenu :<)

Taaak, magowie Ale ja uwielbiam Rincewinda, mam do niego sentyment
Stary 2013-05-08, 21:30   #804
Keelie
Raczkowanie

No to mnie przebiłaś, ja mam dwa Ale w sumie jeden jest duży i puchaty, więc mogę powiedzieć, że mam trzy

A wracając do teorii spiskowych - często mi się zdarzają dziwne sytuacje, np. ostatnio jakaś młoda kobieta wciąż się we mnie wpatrywała w tramwaju nieprzyjemnym wzrokiem i to było okropne. Zaraz sobie wyobrażam, że to ma jakieś nadnaturalne podłoże, np. że tak naprawdę nie żyję i muszę to sobie uświadomić i ona jest kimś w rodzaju kostuchy heeeheeee, za dużo Supernatural oglądam... No i ogólnie myślę nad sensem życia, że może to jest tak jak w Matrixie, albo że się nagle obudzę i się okaże, że to był sen, albo że żyjemy w The Truman Show... Na pewno to nie jest takie proste i oczywiste, że żyjemy i umieramy i tyle

Edytowane przez Keelie
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:32
Stary 2013-05-08, 21:32   #805
201607231707
Konto usunięte

Haha, też tak mam, jak coś mówię i nikt nie reaguję, to zawsze mignie mi myśl, że tak naprawdę nie żyję, ale o tym nie wiem
Stary 2013-05-08, 21:48   #806
monika_sonia
KOTerator

Kilka lat temu po obejrzeniu Trumana też sobie wkręcałam, że mnie filmują .

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Też mam koty -CZTERY I stajnię dla kucyka (ale nie mam basenu :<)
Zazdraszczam, ja mam tylko dwa .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 21:50   #807
201607231707
Konto usunięte

Po The Truman Show też miałam schizy, ja jestem chyba na takie rzeczy zbyt podatna
Wyznam wam jeszcze, że choć nie wierzę jako tako w zombie, to wolę nie chodzić po cmentarzach i unikać trumny na pogrzebie
Stary 2013-05-08, 21:57   #808
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Po The Truman Show też miałam schizy, ja jestem chyba na takie rzeczy zbyt podatna
Wyznam wam jeszcze, że choć nie wierzę jako tako w zombie, to wolę nie chodzić po cmentarzach i unikać trumny na pogrzebie
(ja tam się na cmentarzu bardziej boję tego, ze kogoś żywcem zakopali, a ja go uslyszę..
wtedy kolejny pogrzeb murowany - mój, jak pierdzielnę na zawał )
Stary 2013-05-08, 21:59   #809
201607231707
Konto usunięte

Ja się boję pogrzebania zywcem w ogóle - chcę wziąć komórkę do trumny, nawet jeśli nie będzie zasięgu
Stary 2013-05-08, 22:05   #810
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się boję pogrzebania zywcem w ogóle - chcę wziąć komórkę do trumny, nawet jeśli nie będzie zasięgu
tego się nie boję, bo chce, zeby mnie rozebrali na części i rozdali potrzebującym (chociaż za nerkę mogliby odpalić mojemu facetowi kilka tysi "zachowku"
więc bez serca, nerek, płuc itp się raczej nie obudzę

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości