30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 17:39   #781
Lorella
Raczkowanie

Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!

magdus... juz badanie nasienia?na pierwszej stronie doczytalam ze to wasz 4cs... moj Tz chyba by sie nie zgodzil...a bankowo nie tak szybko..

kluska oj wierze ze jest Ci ciezko...nie jest latwo samej ogarnac to wszystko a co dopiero w "wyjatkowym stanie".. ale bedzie dobrze
Lorella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 17:45   #782
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!

Cytat:
Napisane przez Lorella Pokaż wiadomość
magdus... juz badanie nasienia?na pierwszej stronie doczytalam ze to wasz 4cs... moj Tz chyba by sie nie zgodzil...a bankowo nie tak szybko..

kluska oj wierze ze jest Ci ciezko...nie jest latwo samej ogarnac to wszystko a co dopiero w "wyjatkowym stanie".. ale bedzie dobrze
Moja ginka jest szybka, po 4 nieudanych cyklach powiedziała, ze najpierw jego chce wykluczyc a później zajmie się mną póki co monitoring...
Tż był na to badanie nastawiony, sam chce iść w sumie jestem zaskoczona...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 19:18   #783
biedrona83
Przyczajenie

Lorella wszystkiego najlepszego, niech spełniają się Twoje marzenia te małe i te duże Prezent piękny- sam wybierał?
biedrona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 19:30   #784
minka26
Wtajemniczenie

Lorella sto lat i oby szybko się udało

Dziewczyny ja mam pytanie dotyczące testów owulacyjnych, czy którąś z was korzysta? Ja mam takie zwykłe paskowe i nie wiem czy coś że mną nie tak, czy z tymi paskami czy ja nie umiem ich czytać ;/ jakieś. 2 cykle temu się sprowadzała chyba przez 10 dni i co najwyżej kreska była jaśniutka dużo jaśniejsza niz kontrolna, co też daje negatyw. Potem kilka razy w okolicach owulacji aprawdzałam i też zawsze negatywny nie wiem czy czy ja mam owulacje czy nie. Jak którąś z was korzysta to mam prośbę żebyście wstawiły zdjęcie żebym mogła to porównać z moimi testami
Stary 2013-05-28, 19:35   #785
karolinadobra
Wtajemniczenie

Magdus to bravo za podejście Tżta i popieram bo wkońcu oboje sie staracie o dzidzie wiec oboje powinniście odpowiedzialne do tego podejśc.
przemo tez bez problemu zrobił badanie ale jednak dla facetów to zawsze jakas szpileczka w ich męskie ego bo jakże to podejrzewać że z żołnierzykami cos nie tak , dla faceta to zawsze stres , no ale wiadomo faceci to tylko faceci
dziewczyny co go ogrodu to tez go uwielbiam choć pracy jest masa , czasem na kolanach po kilka h dziubie żeby wszystko było super i strasznei mi żal b ow nowym domu nie bede miała nawet 1/4 z tego. co prawda będzie mniej pracy ale i mniej mozliwości zrobienia i posadzenia czegos ładnego .

Pogoda u mnei okropna od wczoraj , po południu podlałam wszystko a kilka h poxniej luneło i tak pada do dziś a raczej sie leje z nieba.

Lorella a to fajnie z tym juniorem przystojny chociaz?

ejjjjj mój misiiek przyleciał i mamo mamo i pokazuje na okno a tam piękna tęcza , normalnie anomalie , słońce pojawiło się na kilka minut i takie pieknosci na niebie
Stary 2013-05-28, 19:59   #786
_Kluska_
Zakorzenienie

Magduś, gratuluję rozsądnego tżta
z moim tak łatwo nie było jego strategia? mówił, że pójdzie, ale ciągle coś niespodziewanego wypadało i nie dojeżdżał. jak go przyparłam do muru to stwierdził, że on się może badać ale nie wie po co skoro już u mnie nieprawidłowości znalezione

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
Lorella a to fajnie z tym juniorem przystojny chociaz?
ej, to mój junior
przystojny bardzo, ale i tak najważniejsze, że ogarnia

Cytat:
ejjjjj mój misiiek przyleciał i mamo mamo i pokazuje na okno a tam piękna tęcza , normalnie anomalie , słońce pojawiło się na kilka minut i takie pieknosci na niebie
słodkie

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 20:03   #787
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa jestem z niego dumna

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-05-28, 20:20   #788
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej dziewczyny cos nam chyba watek w sen zimowy zapada... jestescie jeszcze dziewczyny? oficjalnie oglaszam ze od wczoraj jestem 29latka i nieublaganie zblizam sie do 30stki impreza niespodzianka sie Tz-towi udala, nic nie wiedzialam do tego piekny tort, i w prezencie ( wypada sie chwalic?? ) cudna torebka na lato z nowej kolekcji pinko a poznym wieczorem swietowalismy sami, dzis 12dc, i cos czuje ze to bedzie bardzo pracowity tydzien jutro mamy znajomych na kolacji, i chyba zrobie ravioli nadziewane wedzonym lososiem i krewetkami i jakies pyszne ciacho...
Wszystkiego naj,naj

Torebka sliczna!

Cytat:
dziewczyny co go ogrodu to tez go uwielbiam choć pracy jest masa , czasem na kolanach po kilka h dziubie żeby wszystko było super i strasznei mi żal b ow nowym domu nie bede miała nawet 1/4 z tego. co prawda będzie mniej pracy ale i mniej mozliwości zrobienia i posadzenia czegos ładnego .
A nie chcesz porobic w moim?
Nie wiem czy tu pisalam,ze za niecaly miesiac sie przeprowadzamy,tylko trzeba mase roboty odwalic i posprzatac po swiniach ktore przed nami mieszkaly. A w ogrodzie mamy trawe,pokrzywy i chwasty do pasa
Stary 2013-05-29, 01:44   #789
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj,naj

A nie chcesz porobic w moim?
Nie wiem czy tu pisalam,ze za niecaly miesiac sie przeprowadzamy,tylko trzeba mase roboty odwalic i posprzatac po swiniach ktore przed nami mieszkaly. A w ogrodzie mamy trawe,pokrzywy i chwasty do pasa
oo Gosia ja miałąm tutaj podobnie. jak w ciązy chodziłam to próbowałam po mału odgruzować ogród , potem jak Oski już był to on w wózku spał a ja walczyłam z takimi metrowymi chwaściorami , sasiedzi sie śmiali pod nosem ze nic nam nie urosnie a teraz ja się smieję ,

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-05-29 o 02:15
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 02:03   #790
karolinadobra
Wtajemniczenie

przed i po 1.jpgprzed i po 2.jpg 19042012763.jpg wsd.jpg

w sumie ostatnie z zeszłego lata, teraz juz wszystkoi urosło jeszcze ładneij ale fotek nie mam

Gosia
to widze u Ciebie tez wielkie zmiany , ja sie przeprowadzam ale lipiec , sierpień , zalezy kiedy mieszkanie sprzedam i czy wogóle sprzedam i ile czasu zajmie mi zrobienei tam wszystkiego bo niestety przemo zjechac na dłużej nie może wiec się bedzie wlekło wszystko .
Tobie sprzatania po świniach nie zazdroszczę, swoją drogą że ludzie tak potrafią dewastwoac i niszczyc, w głowie sie nei miesci

Czas edycji: 2013-05-29 o 02:14
Stary 2013-05-29, 02:18   #791
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa jestem z niego dumna
i bardzo dobrze ze jesteś
w końcu gdyby nie Ci nasi ... czasem marudni , czasem zrzedliwi , czasem upierdlili i dziecinni faceci nie byłoby nas tutaj teraz na watku staraczkowym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 07:44   #792
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Karolina przepiękny ogród! widać, że mnóstwo pracy i serca w niego włożyłaś ale efekt powalający!!!
ja właśnie się szykuję, muszę jechać cyknąć fotki do nowego dowodu bo od 2 miesięcy jestem zameldowana w nowym mieszkaniu a dowód stary, nie mówiąc o tym, że prawo jazdy na panieńskie nazwisko no i jeszcze paszport blee tyle tych formalności!

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Lorella sto lat i oby szybko się udało

Dziewczyny ja mam pytanie dotyczące testów owulacyjnych, czy którąś z was korzysta? Ja mam takie zwykłe paskowe i nie wiem czy coś że mną nie tak, czy z tymi paskami czy ja nie umiem ich czytać ;/ jakieś. 2 cykle temu się sprowadzała chyba przez 10 dni i co najwyżej kreska była jaśniutka dużo jaśniejsza niz kontrolna, co też daje negatyw. Potem kilka razy w okolicach owulacji aprawdzałam i też zawsze negatywny nie wiem czy czy ja mam owulacje czy nie. Jak którąś z was korzysta to mam prośbę żebyście wstawiły zdjęcie żebym mogła to porównać z moimi testami

używałam testów w jednym cyklu, tych zwykłych z allegro ale więcej nie będę wydaje mi się, że wyniki są zafałszowane bo jak nie, to nie mam owulacji wcale

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-05-29, 08:04   #793
gosia261282
Gang Iren

Karolina ale roboty odwalilas w ogrodzie! Super!

No ja wierze,ze tez sobie ladnie zrobimy,no ale wszystko powoli,bo to tez kasy potrzeba,no a u nas potrzeb duzo,a tych pieniedzy niewiele.
Stary 2013-05-29, 08:13   #794
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina ale roboty odwalilas w ogrodzie! Super!

No ja wierze,ze tez sobie ladnie zrobimy,no ale wszystko powoli,bo to tez kasy potrzeba,no a u nas potrzeb duzo,a tych pieniedzy niewiele.
Gosia no niestety kasy idzie ale po malutku własną pracą i pomysłami mozna dużo kasy zaoszczędzic i tez miec ładnie. wiadomo mi też sie podobają takie wymuskane ogrody z kostka , białymi kamyczkami i krzewami jak z bajki ale ...można posiac trawke posadzic bratki i też bedzie
pięknie aa i maliny dla dzieci

Czas edycji: 2013-05-29 o 08:16
Stary 2013-05-29, 08:19   #795
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia no niestety kasy idzie ale po malutku własną pracą i pomysłami mozna dużo kasy zaoszczędzic i tez miec ładnie. wiadomo mi też sie podobają takie wymuskane ogrody z kostka , białymi kamyczkami i krzewami jak z bajki ale ...można posiac trawke posadzic bratki i też bedzie
pięknie aa i maliny dla dzieci

No my najpierw musimy wyrownac,bo mamy gorki,pagorki,wyzyny i doliny. Operocz tego chwasty,gruz i smieci
Stary 2013-05-29, 14:35   #796
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Aaa Kluska, Ty i tutaj buszujesz
Ja dołączyłam jakiś czas temu do wątku ale nie ogarniam dwóch staraczkowych, a Wy tutaj niezłe tempo macie
Stary 2013-05-29, 16:33   #797
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Aaa Kluska, Ty i tutaj buszujesz
Ja dołączyłam jakiś czas temu do wątku ale nie ogarniam dwóch staraczkowych, a Wy tutaj niezłe tempo macie
nie będę się ograniczać, a co

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 06:39   #798
gosia261282
Gang Iren

Karolina mialam ci sie pytac i wylecialo: dlaczego chcesz sie przeprowadzac? Sprzedajesz dom i ten swoj ogrod piekny??
Stary 2013-05-30, 09:31   #799
Lorella
Raczkowanie

dzien dobry wszystkim

u mnie dzis piekne slonce od rana...nareszcie, oby caly dzien byl taki
wogole jakos tak fajnie tydzien mi mija od poniedzialku, u nas dzis nie ma swieta ale mi trafilo sie wolne ale za to mam mase pracy w domu, ale bede dzis w wolnych chwilach zagladac

biedrona - dziekuje tak Tz sam wybieral hihi musze przyznac ze ma swietny gust, jeszcze nie dostalam od niego nietrafionego prezentu

kluska - nie bede sie z toba bic o juniora chociaz jak taki przystojny to sie moze zastanowie hihihi

gosia - dziekuje za zyczenia. oj wiem ile to roboty przy przeprowadzce. My na szczescie juz po przeprowadzcce

karolina wow widac jak duzo pracy w to wlozylas! efekt cudny
zazdroszcze ogrodu! my wczesniej mieszkalismy z tesciem, ktory ma typowa wille, przepiekna ale bylo kupe sprzatania ;P ogrod tez byl ogromny teraz mamy naprawde malenki ogrodek, ale za to jestesmy na swoim i nie ma nic lepszego

Edytowane przez Lorella
Czas edycji: 2013-05-30 o 14:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 10:02   #800
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina mialam ci sie pytac i wylecialo: dlaczego chcesz sie przeprowadzac? Sprzedajesz dom i ten swoj ogrod piekny??
Gosia tak sprzedaje mieszkanie i sklep na dole i kupuję dom za to, ale ogród bede miała o wiele mniejszy więc nad tym ubolewam troszkę , no ale przynajmniej nie bede mieszkac w dziadowskiej wspolnocie z kimś tylko u siebie

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:

karolina wow widac jak duzo pracy w to wlozylas! efekt cudny
zazdroszcze ogrodu! my wczesniej mieszkalismy z tesciem, ktory ma typowa toskanska wille, przepiekna ale bylo kupe sprzatania ;P ogrod tez byl ogromny teraz mamy naprawde malenki ogrodek, bedzie moze z 50m2 ale zaa to jestesmy na swoim i nie ma nic lepszego
Lorella no własnie najwazniejsze ze własny i nic nikomu do tego.
ja teraz mieszkam w kamienicy 4 rodziny plus sklep i mamy wspólne podwórko i klatke schodowa , niemalowaną od 15 lat , podwórek tez kazdy sobie więc gdzieniegdzie kwiaty , gdzieniegdzie syf i pgr więc za ciekawie nie jest, sasiada mam brudasa co sie zajmuje zbieractwem wiec śmieci żelastwa itp u niego pełno ,az patrzec nie można i tylko ogród mam wydzielony i nikt tam nie wchodzi wiec robię dla siebie tylko. to mój azyl , no ale wyjde i znów patrze na ten syf u innych a i jakies kłutnie is e zdarzaja bo to normalne wiec wyprowadzam sie z radością , no tylko ogrodu mi szkoda ale zrobie sobie nowy mniejszy.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

dzieńdoberek tak wogóle , u mnie słońce gdzies wywiało , pewnie do Lorelli poleciało , ech no...podzielę sie ale jutro ma wrócic do mnie
Cyklu nawet nie licze bo przemo może wpadnie na moje urodziny jak da radę a to i tak bedzie ju zpo ptokach wiec dopiero lipcowy będe kontrolowac jako tako
miłego dzionka dla Was

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Lorella tak z ciekawości wygooglałam Toskania...ale Ty tam pięknie musisz miec u siebie , długo juz tam mieszkasz? , wiem kiedys pisałas ale nie moge znależc

Czas edycji: 2013-05-30 o 10:03
Stary 2013-05-30, 10:13   #801
gosia261282
Gang Iren

Karolina to teraz rozumiem... bo ja to sobie ubzdurałam,że masz dom,sama bez sąsiadów no i ten ogród.
Stary 2013-05-30, 10:35   #802
Lorella
Raczkowanie

Karolina jest pieknie 8 lat tu jestem, prawie 9 okolica cudna, dom na wzgorzu, za domem lasy, nad morze tez blisko (godzinka jazdy) ale za Polska i tak mi teskno...
a to slonce chyba juz do Ciebie wrocilo...bo u mnie czarno sie zrobilo, lunal deszcz i zaczelo grzmiec...
Stary 2013-05-30, 10:52   #803
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wow, Toskania Lorella, a zdradzisz czym się tam zajmujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 11:00   #804
Lorella
Raczkowanie

Marudexu zdradze, zadna tajemnica jestem kosmetologiem.

Burza burzà ale trza by sie za obiad wziac, bo Tz za godzinke ma juz przerwe i wpadnie do domq a tu jeszcze nic nie gotowe
Stary 2013-05-30, 12:22   #805
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina to teraz rozumiem... bo ja to sobie ubzdurałam,że masz dom,sama bez sąsiadów no i ten ogród.
Gosia nie nie, mieszkam w kilkurodzinnym ale rodzinnie nie jest . no ale juz niedługo tylko musze sprzedac mieszkanie zeby sie wyprowadzić bo na remont mi nei starczy a w n domu troche jest do zrobienia.

Lorella ach zazdroszczę zwłaszcza tych widoczków. ja do morza mam 380 km ale za to bede nad jeziorem teraz mieszkac.
niestety u mnei tez słońce strajkuje nadal i deszcz zaczoł padać

misiek sobie nabił guza wielkosci sliwki i teraz jak ten ze star treka wyglada , ale dzielny popłakał tylko minutkę.chyba ja bardziej panikuje niz on
Stary 2013-05-30, 13:24   #806
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Marudexu zdradze, zadna tajemnica jestem kosmetologiem.

Burza burzà ale trza by sie za obiad wziac, bo Tz za godzinke ma juz przerwe i wpadnie do domq a tu jeszcze nic nie gotowe
fajnie. A mieszkasz w małym mieście czy dużym?
Łatwo się Wam było zaaklimatyzować? ja mam wrażenie, ze Włosi nie bardzo pozytywnie są nastawieni do nas ..
Stary 2013-05-30, 14:05   #807
Lorella
Raczkowanie

Karolina nad jeziorem?? pieknie...aaa ale sie rozmarzylam...jakie bedziesz ogladac cudne zachody slonca...

Marudexu a czemu myslisz ze sa negatywnie nastawieni? ja jak do tej pory mam wrecz odwrotne odczucia tez mieszkasz w italii?
Stary 2013-05-30, 14:05   #808
biedrona83
Przyczajenie

No to chyba ja przechwyciłam słoneczko bo u mnie od rana piękna pogoda

Zazdroszczę Wam tych ogrodów- mnie zawsze się marzył dom z ogrodem albo chociaż taki segment w szeregówce z takim małym ogródkiem. Może kiedyś... Na razie musi wystarczyć balkon- jak szukaliśmy mieszkania to był jeden z ważniejszych punktów na liście- żeby był w miarę duży i żeby za blisko sąsiada nie było- no i dokładnie taki jest

Lorella rozumiem że Twój Tz jest Włochem? Poznaliście się w Polsce?
biedrona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 14:55   #809
gosia261282
Gang Iren

Biedrona ja też nigdy nie miałam ogrodu,ani nawet balkonu.
Dopiero teraz po przeżyciu 30 lat mam
Stary 2013-05-30, 15:04   #810
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedrona ja też nigdy nie miałam ogrodu,ani nawet balkonu.
Dopiero teraz po przeżyciu 30 lat mam
a ja miałam zawsze u rodziców tez był duzy ogród taki krzewowo ozdobny z oczkiem wodnym choć kiedys tego nie doceniałam i koszenie trawy to było jak kara dla mnie , teraz moge si e grzebać cały dzien w ziemi , sadzić , podlewac , latac z kosiarką... balkon tez mam wiec tam jaram i czesem dziuba opalam
kiedys to nawet kaktusa potrafiłam zabić bo wiecznie zapominałam podlac

Czas edycji: 2013-05-30 o 15:06
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości