|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
co ja piszę:/ w czwartek jest piąty tydzień ale 4tc6d hehe ![]()
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
no to chyba nie ma szans.... nie wolisz poczekać jeszcze z tydzień i dopiero pójść? Ta wizyta nic Ci nie da tak naprawdę..
#783 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Zastanawie się jeszcze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#784 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() Mam do Was pytanie: co sądzicie na temat pływania w jeziorze podczas I trymestru ciąży? Bo w rodzinie mnie wszyscy zniechęcają mówiąc, że woda brudna i nie wiadomo jaki tam syf się czai i że lepiej nie. A teraz takie upały i bym chętnie popływała w chłodnej wodzie ech... Czasami mam wrażenie, że w ciąży to nic nie wolno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba że jesteś pewna co do czystości tej wody... ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Genetyczne to inaczej takie, gdzie dokonujesz pomiarów dziecka, sprawdzają czy nie ma wad wrodzonych. A usg 3d to tylko raczej fajny widok dla rodzica, bo możesz obejrzeć dziecko z każdej strony.
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-07-22 o 20:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak dostalam zdjecie pecherzyka i w 5 tyg. (od om ) mial 4,8mm Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-22 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Jedyny plus to sprawdzenie czy ciaza nie jest pozamaciczna. Ja bylam za wczesnie ale i tak nie zaluje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#791 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie smutaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#793 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie! Nie odmawiajmy sobie przyjemności, na wyprawkę jeszcze przyjdzie czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem wykończona. Prowadzę półkolonie dla trzyletnich dzieci i naprawdę potrafią dać w kość. No i już jutro wizyta! Nie mogę się doczekać!
KKV ![]() Edytowane przez xhankax Czas edycji: 2013-07-22 o 22:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zadomowienie
|
Hey, dzięki dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Ja jak wyżej napisałam w 5t4d miałam 9,7 więc jedziemy na jednym wózku ![]() A możesz napisać co Tobie wyszło na USG, jeśli piszesz ze za wcześnie to rozumię że sam pęcherzyk widziałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Hej Witam
Złapało mnie lekkie przeziębienie i leże w łóżku od piątku dopiero dzisiaj wstałam ale jak miło posprzątane jedzenie podane dziecko grzeczne żyć nie umierać ![]() Ja byłam się zapisać do lekarza jak tylko zrobiłam test i wolny termin był dopiero w sierpniu a jak powiedziałam że z ciążą to policzyła wszystko i powiedziała że spokojnie jeszcze czas ale żeby się nie denerwować bo na pewno wsio ok ![]() ![]() ![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale będziesz widzieć pęcherzyk i zobaczysz czy jest on w odpowiednim miejscu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałaś potem otarć po tamponie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
A ja zawsze słyszałam, że tamponów nie można zakładać "na sucho" tzn jak nie ma się okresu.
Nie miałaś potem otarć po tamponie?[/QUOTE] Ja tak używałam w 1 ciąży i super sprawa pomysł poddała mi położna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Powiem tak:robilam prywatnie USG nerek,pecherza moczowego itp. a dzien wczesniej odkrylam,ze jestem w ciazy.Poinformowalam o tym robiacego USG a on,ze tak wczesnej ciazy moze nie dostrzec ale zobaczymy..Dostrzegl i dostalam zdjecie (pecherzyk o wielkosci 4,8mm) zaraz potem poszlam do swojej gin-ona na zwyklym USG nic nie widziala i dopiero po dopochwowym stwierdzila,ze jest ciaza.Nic nie mowila o zarodku itd.tylko jedno sie jej nie zgadzalo...Mowila,ze ciaza jest za duza niz jak ja podaje date,kiedy moglam w nia zajsc.Byl to dokladnie koniec 5 tyg. i kazala mi przyjsc dzis (koniec 7tyg.) jednak nie mam sil do Polski znowu jechac i pojade za tydz. wiec zobaczymy..
Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-23 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też używałam i żadnych skutków ubocznych ;-)
![]() |
#802 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
BAN stały
|
Cytat:
Polecam tańsze rozwiązanie a równie skuteczne rozwiązanie: ZIAJA Macierzanka płyn do higieny intymnej http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=7275 Polecany również dla osób często korzystających z basenów kąpielowych, a także kobiet w ciąży-ochrona przeciwgrzybicza Jakieś 5 lat temu nabawilam się infenkcji od tamtej pory uzywam tego żelu wystarczy że tylko coś mi nie halo i podmyje się nim kilka razy i już wporządku. Dużo kobiet go używa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Miałam 18 lat i myślałam że plamienie to miesiączka i wogóle się ciąży nie spodziewałam
![]() ![]() ![]() ![]() Już chyba wypróbowałam na to wszystkie metody najchętniej to bym nic nie jadłą ale coś trzeba.. nno i wszyscy mówią o jak schudłaś.. a ja sobie myślę no nie na długo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Moderator
|
Cytat:
Ale teraz w piątek mam nadzieję na więcej ![]() W sumie fajnie zauważyć dopiero w 12 tc - cały stres pominięty ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Też używałam Lactacydu, ale kiedyś brakło mi drobnych i kupiłam tańszy AA Fresh - też super się sprawdza i od roku tylko tego używam i nic mnie (tfu, tfu) jeszcze nie dopadło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ten multi-gyn też polecam, można nim i leczyć i przeciwdziałać. No i cena rzeczywiście iście zaporowa, ale warto bo jest go dość dużo i jest wydajny ![]() Dziewczyny czy zabierałyście Tżów na pierwszą wizytę? Bo mój będzie ze mną i chcę zapytać panią doktor czy będzie mógł być na USG, nie wiem jedynie czy się zgodzi, bo ponoć czasem nie chcą dopóki USG jest dopochwowe. Jak to było u Was? ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Z tymi płynami to ja kupowałam do tej pory właśnie lactacyd plus, bo lactacyd jako jedyny chyba nie ma SLSów w składzie, ale w sumie nic nie daje, bo do mnie co chwilę dosłownie się coś przypelętuje... Może wypróbuję tę Ziaję ![]() W ogóle u mnie to cyrk na kółkach. Robiłam ostatnio wymazy bakteriologiczne i mykologiczne i nic nie wykazały a ja mam typowe objawy: Swędzi i piecze na zewnątrz... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Mój był w pracy i akurat nie mógł, ale gin spytała w gabinecie przed usg czy mąż czeka to go zaprosi na podglądanie. Na następną wizytę już idziemy razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Moderator
|
Cytat:
Na następną wizytę powiedział, że zaprosi męża, ale zmieniam lekarza i chyba będę musiała sama się upomnieć, bo wiem że TŻ bardzo zależy. Przecież jeżeli Ciebie to nie krępuje, to myślę że lekarz powinien pozwolić, co za różnica czy ktoś popatrzy czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
czesc wszytskim zafasolkowanym
![]() Paulina ty mocarzu nie zauwazyc pierwszego trym ciazy ![]() Zdrowiej kochana lez i odpoczywaj!!! ajesli chodzi o nudnosci,wymioty,plus zachcianki to ja tez tego fenomenu nie rozumiem ![]() ![]() mmhym trzymam kciukasy za pierwsza wizyte pochwal sie koniecznie ![]() Teqiba moj tez mi wypomina ze juz dwa razy bylismy na wizycie a on ani razu nie wszedl,no ale ja mialam dowcipne usg i chyba nie za bardzo musi to wygladac w oczach faceta,a teraz wizyta 13.08 i maz idzie ze mna juz na pewno i strasznie sie cieszy ![]() Magduś ja Cie rozumiem tez jak odebralam wyniki bety to od razu umowilam sie na wizyte to byl 5t2d lekarz uprzedzila zebym sie nie denerwowala bo moze nie widac bedzie jeszcze pecherzyka a tam co sliczny pecherzyk prawidlowo umiejscowiony nigdy nie zapomne tej wizyty!Potem za tydz.niestety mialam plamienie po cyt.i pojechalam na IP dzidzius mial rowno 6t i byl juz naprawde imponujacy glowka ogonek plus wielgasne serducho ![]() ![]() Nie moge sie juz doczekac kolejnej wizyty to bedzie 11tc ![]() Dziewczyny co wy sadzicie o farbowaniu wlosow w ciazy?tyle jest przesadow ze glowa mala a ja mam juz taki odrost ze sama nie moge na siebie patrzec ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-23 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.