|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bitwa o dom
lol
u warkoczyków takie same czerwone meble kuchenne jak u mnie w sumie myślałam, że ta leśna grota odpadnie. szkoda mi trochę Ani, ale faktycznie było słabo. chciałabym żeby Łukasz wygrał, wszystko mi się podobało u niego
|
|
|
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
Hahaha widze ze sporo podziela moje zdanie ze kornelia jest wporzo :zd wezcie jak ta ola mysli ze jest ponetna w tej skumanie to... Szkoda gadac xD zwykly zwiazany worek i sweterek a zgrywa sie jak nie wiem kto. Szkoda mi kornelii bo ona chyba traktuje to powazniej.
Teraz tez kibicuje lukaszowi:- ))€ |
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze sorry, ale wszystkie te kuchnie na jedno kopyto (oprócz warkoczyków). Znaczy wiem, że się różnią, inne style itp. Ale wszędzie białe meble, drewniane blaty i cegiełki. Wiem, że to teraz modne, ale no ej...
Podobało mi się u dziewczyn (ale ich samych już nie mogę słuchać - "ona się wszystkim podoba" taaa...), doktorka i warkoczyków (po raz pierwszy) ![]() W ogóle, pytanie - te kafelki pomiędzy, czy malowanie ściany, faktycznie robi się dopiero po wstawieniu mebli? Zawsze myślałam, że najpierw malowanie, kafelki, dopiero potem meble? |
|
|
|
|
#784 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla mnie wygrał doktorek! Fronty powodzian przeokropne. Tancerz jaki wyszczekany. |
|
|
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
Czy jest tu chociaż jedna, JEDNA osoba, której podoba się ta kuchnia?
Będę teraz wulgarna ale ja po wejściu do takiej kuchni szukałabym kosza żeby zwymiotować bo miałabym wrażenie, że już wcześniej ktoś to zrobił. No do jasnej anieli, ja rozumiem, Anka się nie popisała, wyszło mocno słabo ale JAK można było ich nie nominować? Kto decyduje o nominacjach? Bo mam wrażenie, że tylko Rozenek. Ona jako jedyna zachwycała się tą kuchnią, Natalia i Wydziarany byli wyraźnie zdegustowani. I co? To się nie liczy? Na co jest ta dziura? Mówili o jakimś zastosowaniu dla niej czy po prostu taka fantazja? Moim zdaniem: 1. Dziewczyny 2. Doktorek 3. Tancerze (tak, dobrze widzicie) A tak już poza konkursem, kto robi te zdjęcia? Profesjonalny program, profesjonalna stacja a wrzucają takie nie wiadomo co, zdjęcia na zasadzie "wlazłam z luszczankom i pstrykłam".
Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-05-01 o 03:33 |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że Anka odpadla, ale niestety, jakby wywalili tancerzy to byłaby to niesprawiedliwość.
A ta listwa u tancerzy, okej, niedoróbka, ale wg mnie finalnie fajnie ją wykorzystali ![]() Proporcje finałowe mi się zaburzyły, skoro Anka wyleciała... Leśna chata jest paaaaaaskudna. Poza tym chyba jest za dużo rodzin? 6 rodzin, a został salon + ostatni szlif? Chyba, że salon będą robić 2 tygodnie.
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta dziura tez mnie zastanowila ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- U mnie kladli najpierw kafelki. Meble mialam robione na wymiar. Tylko kwestia wymierzenia gdzie bedzie dziura
|
|
|
#788 | |
|
sissy that walk
|
Teraz sobie oglądam i sama nie wiem... Anka mogła odpaść, ale równie dobrze mogli odpaść ci z leśnej chaty, bo ta kuchnia jest... zgadzam się z opinią że wygląda, jakby się tam ktoś wyrzygał.
Rewelacyjną kuchnię zrobił Dima. Rozenek jest chyba trochę oderwana od rzeczywistości - jest ciekawa, czy jego rodzicom by się w ogóle podobało to mieszkanie Nie, na pewno by im się nie spodobało mieszkanie które specjalnie dla nich, samodzielnie zrobił ich syn, żeby się przenieśli do niego z chaty z wychodkiem na dworze. Na pewno będą płakać nad bambusem na podłodze
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie kuchnia Łukasza jest śliczna, tak samo jak Beaty ;]
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- leśna chata okropieństwo. Najgorsza |
|
|
|
|
#790 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może jestem dziwna, ale jak tak patrzę po fotkach, to kuchnia Ani mi się nawet podoba. Nawet ta "leśna chata" mnie aż tak nie razi, za to kuchnia Oli i Kornelii mi w ogóle nie leży, Łukasza też niezbyt
A najlepsza chyba kuchnia Dimy (tylko sufit do poprawy ). Podoba mi się, że dali tam normalny stół, a nie te blaty, barki... moim zdaniem stół jest znacznie bardziej uniwersalny i praktyczny, choćby jak goście wpadną.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-05-01 o 10:16 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
A mi nawet tez. Wg mnie te kafelki dają fajny kontrast i ozywiają pomieszczenie. I nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego na tą lesną nore nie posypaly sie gromy
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem zaskoczona, że Rozenkowej podobała sie ta kuchnia. Jest obrzydliwa. gdyby te fronty zrobili np. tylko na dolnych szafkach, a reszta w jakimś jednolitym kolorze to się by obroniło. W dodtaku ta kuchnia nie jest funkcjonalna. Co to za blat, żeby nakryć do stołu trzeba najpierw wszystko po gotowaniu posprzątac, wytrzeć blat, a wtedy można na nim rozkładać talerze. Uważam, że Ani kuchnia, pomimo kilku wpadek była duzo lepsza, a przynajmniej mozliwa do poprawki, okap mozna wstawić, kilka płytek wymienić i blat tez zmienić na szerszy, u tamtych na poprawki musiałyby dotyczyc wygladu całej kuchni.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
U Dimy troche nie rozumiem tego hm.. ociekacza?
|
|
#794 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tzn masz na myśli reling? Czy ociekacz przy zlewie? Oba to dla mnie normalna rzecz
![]() Edit Czy może doniczkę? Bo jak tak, to też nieco dziwne dla mnie
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-05-01 o 10:53 |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co tam wejdzie? Te 2 talerze i nic wiecej. Strasznie niepraktyczne wg mnie
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taki ociekacz, funkcjonalny
Leśna chata straszna, Anka straszna. Warkoczyków już nie trawię, w ogóle, tak samo powodzian, mdli mnie już od nich chyba... Finał to Łukasz, tancerze, dziewczyny, nikt inny nie zasługuje ;d
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Ania dostała podobno jakieś pieniądze? Ludzie tak na fp Bitwy o dom piszą...
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Co ci sie do niego miesci? Tak z ciekawosci zapytowywuje
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mają zmywarkę (nie zwróciłam na to uwagi) to pewnie jest to tylko do 'ozdoby' a jeśli nie mają to jest to niepraktyczne.
Leśna kuchnia to jakas porażka. Strasznie mi sie te fronty nie podobały.
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że jest to powiazane z jej dzisiejszą obecnością w DDTVN, ale nie chcę mieszać, bo sama nie oglądałam.
Ktoś na facebooku tak napisał; Dostała 25 tys. zł od firmy dulux.
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
wow
|
|
|
|
|
#803 |
|
Konto usunięte
|
Kurde xd gdzie sa zlewy bo slepa jestem.
No kuchnia lesna dziura to mega zaskoczenie. Tez myslal ze wszyscy sie poplacza nad ta kuchnia a tu zadowoleni, loool xD. No zgadzam sie z marynpoppins. Rozenek chyba naprawde dawno nie przebywala wsrod kazachstanskich rolnikow skoro ma dylemat czy to wielkie trzypokojowe mieszkanie w nowym warszawskim budownictwoe im sie nie spodoba. Facepalm. Mogliby mi dac byle g.... Byle by bylo za darmo, podejrzewam ze nie tylko ja tak mysle. |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam, bo przy kuchni Łukasza mówili że bardzo funkcjonalne pomieszczenie - czy śnieżnobiała kuchnia może być funkcjonalna
? No chyba że sprzątaczkę zatrudni ![]() Nie podobała mi się kuchnia Oli i Kornelii, te szafki brązowe jakoś mi się kojarzą z jakąś starością . Taki staromodny kuchenny styl
|
|
|
|
|
#805 |
|
Konto usunięte
|
Eeee... No chyba niezaleznie czy bezpwa czy biala kremowa cytrynowa rozpwa szara blat zmywa sie do czysta o___o
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Wypowiadam się ja
![]() Czyżniakowie: Dramat. Te meble wyglądają jak po powodzi - oni mają jakiś problem psychiczny z tym. W sypialni zacieki na ścianie, w łazience cieknące akwarium, na balkonie woda, w kuchni meble "po potopie". W programie skrytykowano ich lampę - nie wiem czemu, akurat idealnie pasuje do tego paskudztwa. Ale wiecie, Czyżniaków do programu wzięła Rozenkowa i szczerze mówiąc obawiam się, że nie wylecą aż do finału.Dima - ciepła kuchnia, domowa, zupełnie inna od kuchni innych uczestników. Jak dla dwójki starszych ludzi całkiem ok. Ale skupmy się na ich wypowiedziach z wczoraj. Faktycznie 3 miliony Polaków musiało słuchać, że nie sypiają ze sobą? Że seks by zniszył ich związek? Że mają osobne łóżka? Że nie są nawet zaręczeni? W następnym odcinku przyjadą rodzice, pokażą im to mieszkanie i co? Wywalą ich. Wątpię. Kolejni do finału. Btw jak rodzice zajmą sypialnię to biedna cnotliwa Asia będzie musiała szukać jakiegoś lokum do spania, przecież nie kimną się z Dimą w jednym łożu w gościnnym. Doktorek - całkiem fajnie. Nie ma wow, ale i tak to wg mnie najlepsza kuchnia odcinka. Ma Łukasz super rodzinę, jak jego mama się wypowiadała to taka rodzinność, troska od niej biła. Tego można mu zazdrościć. Mieszkanie w ogólnym rozrachunku też ma najlepsze, nigdy nie zaliczył wtopy. W kuchni podoba mi się fiolet i kolor podłogi. I tak jak Wy nie wiem po co ta dziura? Ania - nie mój styl. Robiła tą kuchnię pod siebie, i super. Wpadki - były. Szczerze jej kuchnia jest ładniejsza niż Czyżniaków. Ale ktoś musiał odpaść, nie miała okapu, lampa też paskudna. Szkoda jej, ale wierzę, że znajdą się ludzie którzy jej pomogą - jak Dulux dziś w ddTVN. Karolina i Mieszko - niby fajnie się patrzy, niby ładnie, designersko, ale niedoróbki biją po oczach. Stół który się nie przesuwa to koszmarek - mimo, że pomysł był ekstra. Łańcuchy - brrr, przerażające. A ta listwa to uważam, że zamieniona w sukces ![]() Ola i Kornelia - jakoś mi się nie podoba. Styl trochę nowoczesny, trochę ciepły, na fb napisały że ich ergonomia nie interesuje bo nie gotują i tak. Jest ok, nie ma żadnych błędów, ale ich kuchnia mnie nie porwała. Borkowscy - pokój bez ściany z napisem to nie pokój i się nie liczy. Więc tu nie dość że można pisać do woli, to jeszcze mamy koszmarną tapetę. Tyle z minusów, o dziwo mi się wnętrze podoba. Ciekawi mnie jak oni przerobili to mieszkanie, bo nie umiem sobie tego wyobrazić? Blato-stół trochę mały jak na ich potrzeby, ale pewnie w salonie będzie wypasiony stół.Wyeliminowałabym powodzian, z biletem do terapeuty bo ewidentnie mają problem "z wodą".
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale obawiam się, że w finale mogą być powodzianie i Dima. dziewczyny i tancerze nie mają smutnej historii i by było za mało dramatu w finale ![]() jak to działa w końcu z tymi sklepami gdzie robią zamówienia? BRW jest jakimś sponsorem też? bo nie zauważyłam nigdzie żeby było ich logo? a kuchnia warkoczyków jest właśnie z BRW, czyli mogą kupować gdzie chcą? |
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tekst o zafiksowaniu na wodzie świetny
|
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Teraz sobie tak przeglądam te fotki kuchni.
Borkowie - tak sobie, nie zrobiłabym sobie takiej kuchni bo to nie mój styl. Najgorsza ta fototapeta, jak dali takie intensywnie czerwone meble to już powinni darować sobie jaskrawą fototapetę. Powodzianie - no niestety, dla mnie też te fronty są brzydkie, może chcieli być oryginalni i im to nie wyszło an dobre Krzesła są ładne, ale chyba faktycznie mało funkcjonalne ze względu na wysokość - ani to krzesła standardowe, ani stołki barowe. Poza tym oni mają dziecko, a żeby tam usiąść w 3 osoby, to już ciężko. Plus jedyny brat roboczy jest jednocześnie stołem... Dima - mnie się bardzo podoba jego kuchnie, lubię styl rustykalny. Sufit mi się ni podobał, ta dziwna dekoracja i lampa dla mnie do wymiany. Ale reszta bardzo spoko, mogłabym u siebie tak mieć ![]() Łukasz - niby fajnie, ale tak jakoś... Nie wiem, nie powaliła mnie jego kuchnia niestety. Nie ma też jakichś wielkich wad (poza tymi przerwami w szafkach, może tam coś ma być wstawione? najbardziej mi się podobały żarówy i wiszące na ścienia kolorowe wina. I nie rozumiem czemu nie wstawili krzeseł przy tym blacie-stole.Ania - styl trochę babciowy, ale bez tragedii, ona taki styl ma więc jej nawet pasuje. Kolor płytek nie tragiczny, wolałabym jaśniejsze ale te mogą być. Lampy zupełnie z innej bajki. Tancerze - oj nie, zupełnie mi się nie podobało, kolorystyka była bardzo mało fajna, jakaś taka ponura im wyszła ta kuchnia. Plus ten super-mega-własnoręcznie wykonany stół, który się niemal nie daje rozłożyć, i wystająca metalowa listwa też mam wrażenie, że listwę próbowali sprytnie przerobić na zaletę Gdyby celowo chcieli coś takiego wymyślić, dali by tam coś ładniejszego, niż ta listwa... Lampy paskudne.Ola i Kornelia - nie wiem czym się tam zachwycali Dla mnie ta kuchnia wygląda jak nie dokończona, pustawa, jakaś taka nijaka. Nie podoba mi się też ta półeczka którą rozdzieliły lodówkę i słupek z piekarnikiem, jakoś to nie wygląda za dobrze. Wydaje mi się, że pod kątem funkcjonalności jest kilka błędów, a rozenkowa się zachwycała, że to taka mega funkcjonalna kuchnia A pamiętam, jak wytykała niewłaściwy ciąg w kuchni zwycięzcom poprzedniej serii...Ogólnie robiłam facepalm jak słuchałam jakie durnoty opowiada Ola i ta dziewczyna Dimy Czy ja naprawdę muszę słuchać o ich życiu seksualnym w takim programie?! Nie pokazali w ogóle jak urządzali tę kuchnię, za to puścili materiał z ich wyznaniami na temat seksu Oli to ja nie mogę słuchać, wydaje mi się zwyczajnie pustawa i niezbyt lotna... O ile Kornelia może budzić sympatię, to Ola wychodzi na rozpieszczoną, nieporadną panienkę której zależy głównie na odgrywaniu księżniczki. W efekcie to ja trochę tej Kornelii współczuję, że akurat w tej Oli się zakochała ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Też się zastanawiam jak Borki przerobili to mieszkanie. Ciężko to sobie wyobrazić bez jakiegoś planu, rzutu przed i po przeróbkach. Oni tak w poprzednim chyba odcinku rozwalali jakieś ścianki, ale nie wiem co to dokładnie było i po co... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

u warkoczyków takie same czerwone meble kuchenne jak u mnie

). Podoba mi się, że dali tam normalny stół, a nie te blaty, barki... moim zdaniem stół jest znacznie bardziej uniwersalny i praktyczny, choćby jak goście wpadną.

. Taki staromodny kuchenny styl 
Czy ja naprawdę muszę słuchać o ich życiu seksualnym w takim programie?! Nie pokazali w ogóle jak urządzali tę kuchnię, za to puścili materiał z ich wyznaniami na temat seksu