|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#781 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
m鎩 jad這spis: w za這瞠niu U w praktyce R.
![]() Na bia這: *Stwierdzi豉m u siebie ortoreksje. Kazd rzecz, ktora jem musze zwarzyc, odmierzy, nie wiem jakie porcje sa "s逝szne" ile powinnam jesc. Kieruje sie "sugerowanymi" porcjami odmierzaj帷 praktycznie ka盥 przys這wiowa 造zk. Nie wiem ile jest "za duzo" ile " za ma這". Czy twarog w 3 posilkach w sumie ok 100g dziennie to nie za duzo? Ile bialka w kanapkach ma byc.. boze. Koszmar. wstaje o 7.30 9.30 sn. owsianka (40g p豉tk闚, 4 orzechy w這skie (12g), 造磬a otr帳 zytnich, 200ml mleka, 30g twarogu p馧t逝stego, 200ml mleka 2%) + kiwi i zielona herbata. 14.30 obiad. 120g piersi z kurczaka na parze, 2 鈔ednie ziemniaki, sa豉tka: 2 liscie sa豉ty lodowej, ok 100g papryki w sumie (czerowna, zielona, 鄴速a), koper i 造zeczka oliwy. 16:45 30min rower rekreacyjnie. (jedyny ruch dzisiaj, ca造 dzie w domu.) 18. podwieczorek: 2 kruche domowe babeczki z budyniem smietankowym, spora garsc malin, 2 paski mlecznej czekolady, 2 du瞠 kubki czarnej kawy... 21. kolacja: 2 kromki razowego chleba (ok 75g), twar鏬 p馧t逝sty (ok 50g) pomidor malinowy, 1/4 awokado , garsc rukoli. po. mi皻a i pokrzywa... chodze spac o 00:00. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-09-16 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 859
|
Utrzymanie
rzucicie na to okiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 120
|
Redukcja
1. 6:40 owsianka z jogurtem naturalnym, bananem, 簑rawin, migda豉mi, odrobin kakao. kawa z 1 造瞠czk cukru. 2. 9:15 /w pracy/ 2 kromki razowego z mas貫m i past (tu鎍zyk, jajko, kukurydza). do tego og鏎ek kiszony. herbata (pokrzywa ![]() 3. 12:30 /w pracy/ filet z morszczuka zapiekany w zio豉ch, marchewka z groszkiem, ziemniaki (sama robi豉m) 4. 14: 30 /w pracy/ 2 ciastka owsiane (sama robi豉m, z p豉tk闚 owsianych, z odrobin miodu, pestkami dyni, s這necznika, z kawa趾ami czekolady), kawa z 1 造瞠czk cukru. 5. 19:30 3 placuszki z cukinii, z jogurtem naturalnym i koperkiem ![]() w mi璠zyczasie 1l wody, 2 nektarynki. 30 minut 獞icze Nie za du穎? I jak jako軼iowo? ![]() ![]() edit: mo瞠 nie tyle redukcja, co chc uj璠rni cia這 wi璚 dlatego 獞icz. nie wiem czemu napisa豉m redukcja, pewnie lepiej utrzymanie ![]() Edytowane przez Pia Gizela Czas edycji: 2013-09-16 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||||
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Cytat:
- brakuje zdrowych t逝szczy; na podwieczorek zamiast batonika proponowa豉bym doda do jogurtu i owoc闚 gar嗆 orzech闚, - gotowe musli i batoniki musli maj w sobie zazwyczaj du穎 cukru i chemii; o wiele zdrowiej jest przyrz康za sobie rano owsiank z ulubionymi dodatkami lub samemu stworzy mieszank musli z p豉tk闚 i bakalii, na jakie masz ochot, - do obiadu 鄉ia這 mog造 wpa嗆 w璕le, chyba,瞠 warzywa na patelni by造 z dodatkiem ziemniak闚. Cytat:
My郵a豉 o skorzystaniu z pomocy psychologa? Ortoreksja to choroba- my郵, 瞠 fachowe wsparcie jest tu bardzo wskazane, je郵i nie wr璚z niezb璠ne. Trzymam za Ciebie kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Te mia豉m wczoraj na obiad go陰bki ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi si, 瞠 je郵i 獞iczysz b璠ziesz na takim jad這spisie chudn望 i "j璠rn望" ![]() Nie pomog tylko w kwestii posi趾闚 oko這treningowych albowiem w tej kwestii nie czuj si ekspertem. Moje wczorajsze U. 好iadanie: owsianka z marchewk, jab趾iem, rodzynkami, cynamonem i wie郾iakiem, herbata zielona z miodem II 郾iadanie: dwie kromki razowca z pasztetem sojowym koperkowym, pomidorem i papryk Obiad: talerz roso逝 z makaronem, bardzo du篡 go陰bek w sosie pomidorowym, kompot 郵iwkowy Deser: kawa貫k ciasta z jab趾ami, kawa貫k ciasta Shrek Kolacja: solidny kawa貫k zapiekanki z cukinii (cukinia, marchewka, cebula, ser 鄴速y, jajka, bu趾a tarta) Przed snem: kubek kakao z miodem
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 137
|
Moje wczorajsze P:
好iadanie: *kajzerka wieloziarnista z mas貫m, pasztetem drobiowym, og鏎kiem i pomidorem *jogurt naturalny z orzechami w這skimi i winogronami ciemnymi II 好iadanie: *kisiel Frugo *grahamka z mas貫m orzechowym i pokrojonym w plasterki bananem Obiad: *pomidorowa z makaronem, zabielana *ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym. buraczki z cebulk *szklanka nektaru ananasowego Podwieczorek: *Nutridrink czekoladowy *dro盥鄴wka sero-mak *nektarynka Kolacja: *2 du瞠 kromki chleba razowego z mas貫m, pol璠wic z indyka, szczypiorkiem i pomidorem *serek wiejski z og鏎kami konserwowymi Po kolacji: *pasek czekolady gorzkiej 99% *2 du瞠 kawa趾i arbuza I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 5
|
Si這wniana R
I posi貫k Mleko 1,5% 200-250ml + p豉tki owsiane g鏎skie 40g + banan + migda造 30g II posi貫k Chleb 篡tni razowy 80g (2 kromki) + gotowany filet z kurczaka 40g + og鏎ek kiszony III posi貫k Grillowany filet z kurczaka 70g + broku造 200g +makaron pe軟oziarnisty 50g + oliwa z oliwek 5ml IV posi貫k 3 gotowane jajka kurze „na mi瘯ko” +chleb 篡tni razowy 80g (2 kromki) V posi貫k Szejk bia趾owy PROTEIN 70 na 300 ml mleka 1,5 % Czy wszystko jest okej ![]() Jest to m鎩 dzisiejszy si這wniany jad這spis ![]() Dodam i mam 17 lat i staram si zdrowo wypracowa mi窷nie, mam u這穎ny specjalny plan treningowy przez trenera i dosta豉m od niego wskaz闚ki 篡wieniowe i wg nich sobie ustali豉m co takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#788 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 186
|
moje dzisiejsze R
![]() ![]() I:owsianka na mleku 3,2% z nektarynk, 造磬a powid豉 郵iwkowego, kt鏎e w豉郾ie co si ugotowa這 ![]() II:kanapka z mas貫m, pysznym 鄴速ym serem, pomidorem, sa豉t ~ kilka krakers闚 III:sporo bia貫j fasoli, kubek czerwonego barszczu na zakwasie,kromka chleba z mas貫m,鄴速ym serem i pomidorem ~ szklanka mleka 3,2% z miodem i czosnkiem, profilaktycznie, bo si s豉bo czuj ![]() IV:ryba w zio豉ch; pomidorki koktajlowe ze 鈍ie膨 bazyli, pieprzem, oliw i sa豉t ~ marchewka, kawa貫k gorzkiej czekolady (macie pomys na wykorzystanie niedobrej gorzkiej czekolady? smakuje jak papier ![]() Vtwar鏬 z jogurtem greckim i miodem, kromka z mas貫m |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Dzisiaj jestem bardzo niezadowolona z dnia, ale wstawi, 瞠by nie by這 瞠 mam tylko takie pi瘯ne :P z za這瞠nia R:
1. Owsianka z lod闚ki na biszkoptowym spodzie z mango i wi鏎kami kokosowymi Podjedzone 2 郵iwki 2. Sa豉tka: mix sa豉t, kukurydza, feta, pomidor; dwie mini bu貫czki serowe (twar鏬, jajko, 造磬a m彗i razowej - z tego wysz這 5) Kawa, kostka czekolady 70% 3. Sa豉tka j.w. i jedna bu貫czka j.w. Zn闚 podjedzone dwie 郵iwki 4. Duuuu瘸 porcja lazanii (makaron z pszenicy durum, mielone wieprzowe, pomidory, pieczona papryka, troch wina, zamiast beszamelu sos jogurtowo-jajeczny, na wierzchu mozarella) Kawa, kostka czekolady, 2 郵iwki 45 minut biegu (6,5 km) 5. Domowy batonik musli, szklanka mleka (wiem, bieda, mia by omlet z dodatkami, ale wszystkie patelnie le膨 w zlewie i czekaj na zmi這wanie...). Ech, jutro bior si w gar嗆. Sukcesy odchudzaniowe rozleniwiaj... brak sukces闚 demotywuje :P nie dogodzisz ![]()
#790 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
U/P, ale bardziej U.
(sygna造 @ si pojawiaj, licz, 瞠 obejdzie si bez dodatkowych kilogram闚 - byleby warto軼iowo...) 好iadanie * 2 kromki chleba ko這dziej z twaro磬iem pieprzowym, 2 plastrami pomidora, garstk kie貫k i ma陰 par闚k indycz (zamiast w璠liny) * jajecznica (2 jajka, kie趾i, szczypior, pomidorki - sma穎ne na teflonie) * Inka na wodzie z 2 s這dzikami II 郾iadanie * jab趾o * grahamka 55 g z twaro磬iem pieprzowym, plastrem pol璠wicy sopockiej i kie趾ami Obiad * 1/2 woreczka podsma瘸nego ry簑 * kotlet a'la mielony z mi瘰a drobiowego z warzywami * czerwone buraczki * sok marchew-jab趾o Podwieczorek * jogurt naturalny z 造瞠czk miodu, 2 造瞠czkami rodzynek i 1/2 kiwi Kolacja * sa豉tka (2 li軼ie sa豉ty rzymskiej, gar嗆 mixu sa豉t, 3 pomidorki, 造磬a pestek z dyni, 造瞠czka sosu sojowego) * 2 kromki chleba ko這dziej z twaro磬iem pieprzowym i plastrem szynki A teraz popijam nutridrinka waniliowego na gor帷o. |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Dziewczyny, co myslicie o drastycznym cieciu wegli?
Mam problem z reduckja i mi polecono, ale obawiam si, ze to jaka bajka ![]() KLIK ( nie mam cukrzycy)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysy na prezent
![]() |
#792 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 099
|
Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
dziewczyny to moj 1 post tutaj, jadlospis na redukcje ![]() odchudzam sie od 1,5roku, raz jest lepiej raz gorzej, na dzien dzisiejszy po wahaniach wagi: -11kg. sniadanie: jogurt naturalny 200g 2,5% tl, lyzeczka otrab owsianych,dwie morele. 2sniadanie: kisiel owocowy obiad: placuszki z kurczaka z papryka i czerwona cebulka, kasza peczak, salatka z ogorka kiszonego,pomidora,papryk i,cebuli kolacja: dwie kromki chleba slonecznikowego z serkiem twarozkowym z czosnkiem,plasterkiem zywieckiej, plastrem pomidora,papryka i cebulka. nie ma podwieczorku z racji ze pozno wstalam. w ciagu dnia sporo pije: herbata owocowa i zielona bez cukru, woda. co myslicie? Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
![]() ![]()
07.2013-07.2014: 93kg --> 74kg/180cm Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs Edytowane przez Psotka87 Czas edycji: 2013-09-17 o 00:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U
好iadanie: dwie kromki razowca 1. szynka wieprzowa gotowana, pomidor, papryka 2. pasztet sojowy pieczarkowy, papryka, og鏎ek kiszony; banan; herbata zielona z miodem II 郾iadanie: serek wiejski, jab趾o Lunch: kawa貫k zapiekanki z cukinii jak wczoraj Podwieczorek: kawa貫k sernika, szklanka soku z marchwii jednodniowego Kolacja: 這so pieczony w marynacie zio這wej, sur闚ka z mieszanki sa豉t, pomiodora, cebuli, papryki i oliwek, miseczka melona
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#797 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 099
|
Cytat:
![]() ale to by jogurt naturalny z 造zeczk otr瑿闚 ![]() dzisiaj na 郾iadanie 200ml mleka, 3 造磬i p豉tk闚 owsianych, banan do tego. chyba lepiej co..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przyk豉d takie: http://dietetyczneniebo.blogspot.com...dchudzone.html . Albo takie: http://eatitfit.blogspot.com/2013/06...z-cukinii.html .
![]() |
#799 | ||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Cytat:
![]() ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Cytat:
![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-09-17 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomys造 na prezent
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te jestem na R i szczerze m闚i帷 na 郾iadanie jem na co tylko mam ochot, wcale nie przeszkadza mi to chudn望 ![]() ![]()
![]() |
#801 | |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 5
|
Cytat:
Prosz o ocenk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 552
|
Moge prosic o ocene menu? Lekarz powiedzial 2500tys kcal,mysle,ze tyle tu jest. Moje P
sniadanie 3pajdy razowca 5lyzek serka twarogowego moj ulubiony pomidor,ogorek,2plastry szynki,cebula II 500mlmleka+3lyzki manny+banan obiad udko z kury takie cale swojskie woreczek kaszy 3lyzki buraczkow podwieczorek 2 200gramowe starte jablka+200g wiejskiego kolacja 3 swojskie jaja sadzone pajda razowca z 2lyzkami sera twarogowego moj ulubiony i pomidorem pajda razowca z camembertem,2plastrami szynki,maslem,ogorem pajda razowca z 150g twarogu tlustego i cynamonem |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 620
|
Cytat:
![]() I owsianka na mleku z mas貫m orzechowym, 郵iwkami i cynamonem II ostra papryczka nadziewana mozzarell i zio豉mi i zapiekana z roszponk, jeszcze ciep豉 bu趾a razowa ![]() III stir fry z kaszy jaglanej z chud wo這win, borowikami i porem posypane pra穎nym sezamem IV 2 nale郾iki z m彗i 篡tniej z ricott i szpinakiem, pomidor z zio豉mi 2 drinki ![]() do picia ponadto: woda, espresso x2, pokrzywa, roiboos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
A oto moje wczorajsze P:
好iadanie: *2 kromki chleba z mas貫m, pol璠wic sopock, og鏎kiem kiszonym i keczupem *jajko na twardo z musztard II好iadanie: *dro盥鄴wka z budyniem *jogurt Ale owoc truskawkowy Obiad: *ros馧 z makaronem *ziemniaki, go陰bek z sosem pomidorowym, buraczki *szklanka kompotu jab趾owego Podwieczorek: *Nutridrink truskawkowy *2 kromki chleba z mas貫m orzechowym *nektarynka Kolacja: *grahamka z ma連em i s這dkim twaro磬iem waniliowym *kromka chleba razowego z d瞠mem jab趾owo-bananowym Po kolacji: *gar嗆 paluszk闚 z makiem *gruszka gotowana w czerwonym winie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 088
|
Dzisiejsze R:
I: owsianka z b這nnikiem, cynamonem i kakao, banan, dzbanek zio這wej herbaty II: winogrono, jab趾o III: barszcz ukrai雟ki, z du膨 ilo軼i jogurtu naturalnego zamiast 鄉ietany, IV: pstr庵 na parze w czosnku i zio豉ch; kalafior i broku na parze, V: p馧 鈍ie瞠go ananasa, VI: 5 wafli ry穎wych twaro磬iem, rukol, w璠zonym 這sosiem, pomidorkiem, og鏎kiem konserwowym i plasterkiem serka ple郾iowego, dzbanek zio這wej herbaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 139
|
U
Szklanka wody z cytryn, dro盥瞠 z wod (o,5 szklanki) I: Owsianka na szklance mleka 2% (2 造磬i p豉tk闚 owsianych g鏎skich, 造磬a musli, 4 orzechy w這skie, 5 orzech闚 laskowych, gar嗆 zdrowego b這nnika, 造磬a siemienia lnianego, 造磬a otr瑿闚 篡tnich, 造瞠czka siemienia mielonego) ze startym bananem i morel; zapiekana z 3 造磬ami wie郾iaka II: Jab趾o, winogrona; III: Ros馧 z makaronem 鈍iderki - 3 kolory (gar嗆); IV: P馧 woreczka kaszy gryczanej; kilka r騜yczek kalafiora; pier z kurczaka w panierce z otr瑿闚 篡tnich sma穎na na 造盧e oliwy z oliwek V: Sok z marchwi i jab貫k - z sokowir闚ki VI: 2 kromki chleba z otr瑿ami - 1 kromka z twaro磬iem domowym z zielon cebulk i jogurtem naturalnym, 2 kromka z mas貫m, 2 plastrami szynki z fileta i plastrem sera 鄴速ego; obydwie z sa豉t, plastrami: rzodkiewki, og鏎ka konserwowego, og鏎ka 鈍ie瞠go, pomidora, oliwkami czarnymi i kie趾ami broku豉. Do picia: zielona herbata x3 (2x z sokiem malinowym, cytryn i miodkiem); herbata czerwona, herbata je篡nowa, woda Poprosz o ocen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 186
|
Cytat:
![]() no i potrzebujesz tego szejka proteinowego? ja jestem jednak za unikaniem wszelkich chemicznych u篡wek, a zjedzenie np. kawa趾a ryby, skoro chcesz pracowa nad mi窷niami ![]() moje dzisiejsze R:, chorobowe tak瞠 tak 鈔ednio... Iowsianka na mleku 3,2%, powid這 郵iwkowe, kaszka malinowa IImiska roso逝 z makaronem III twar鏬 z jogurtem greckim, miodem i pra穎ne jab趾o ~ dwie kostki gorzkiej czekolady IVkalafor, fasolka szparagowa + oliwa Vlane ciasto z mlekiem i sol na dniach przygotuj to brownie, dzi瘯uj za pomys ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R:
1. Cukiniowe brownie na m帷e razowej z serkiem homo, wielki kubek zielonej herbaty 2. 3 kromki razowca z mas貫m, sa豉t, serem 鄴速ym i pesto 3. P馧 kostki twaro磬u z jogurtem naturalnym, cynamonem, orzechami w這skimi i 鈍ie膨 fig; 3 郵iwki; czarna kawa 4. Du瘸 porcja zapiekanki: br您owy makaron, kurczak, broku造, feta, p豉tki migda堯w, jogurt z jajkami Kawa, kostka czekolady Za chwil b璠zie: 60 minut z Tiffany 5. P馧 makreli, grillowana cukinia
#809 | ||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze U 好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z brzoskwiniami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy W pracy: Kanapka z 2 kromek chleba s這necznikowego z serem brie, sa豉t i pomidorem; jab趾o Obiad: Knedle ziemniaczane ze 郵iwkami, podane z jogurtem naturalnym i cynamonem 鑿iczenia -> https://www.youtube.com/watch?v=jkDb-1L47x8 + Mel B abs Podwieczorek: Kisiel owoce le郾e (z paczki ![]() ![]() Kolacja: Sa豉tka z 2 jajek na twardo, sa豉ty, pomidora, marchwi, rzodkiewek, szczypiorku i natki pietruszki, doprawiona pieprzem zio這wym i polana olejem lnianym (nareszcie kupi豉m olej lniany, agrh, pyszno軼i!) Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
![]() |
#810 | |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 620
|
Cytat:
W tak pogod jak dzi wypasiona, gor帷a owsianka to jeden z niewielu powod闚 zeby zwlec si z 堯磬a ![]() Co do kisielu to niepotrzebne te baty ![]() ![]() ps tez kupilam w koncu ten olej i jutro wypr鏏uj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.