|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Co za cham!! Zloz skarge na niego,przeciez to niedopuszczalne!! Jak mozna w ogole takie uwagi robic,ze pacjetka jest bardziej przy kosci i ze inaczej traktuje sie szczuple! Ja w pierwszej ciazy zle trafilam na lekarke ktora namawiala mnie na aborcje,przenioslam sie gdzie indziej. Wtedy jeszcze nie bylam tak wyszczekana jak teraz,bo gdyby teraz mnie to spotkalo to calkiem inaczej bym postapila,na pewno poniosla by konsekwencje.
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem przykład nieco innego lekarza. W mojej przychodni jest fantastyczna pediatra, która w zawodzie pracuje ponad 20 lat, nie ma swoich dzieci ani męża, a podejście do dzieci i rodziców ma genialne. Po prostu babka jest lekarzem z powołania, nie traktuje ludzi z góry i nie uważa się za kogoś lepszego od swoich pacjentów. Ja obstaję przy tym że nie tyle liczą podobne doświadczenie co fakt, czy ktoś się po prostu na lekarza nadaje czy nie. Zresztą to dotyczy wszystkich zawodów z serii "służba drugiemu człowiekowi".
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Ja swoją ginekolog uwielbiam , jak mam jakieś pytania ona odpowiada i potrafi opowiadać jak ona ciążę przechodziła bardzo mi się to podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Anioł uciekaj od tej paskudy jak najdalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Ginekolożka z tipsami wygrywa
![]() Ja chodzę do faceta, który jak dla mnie jest zupełnie aseksualny dzieki Bogu ![]() Słyszałam że kobiety są często mniej delikatne jeśli chodzi o badania i ciężej u nich o L4 bo własnie dlatego ze same w ciaży pracowały i uważają że ciaża to nie choroba, a wiadomo ze nie każdy ma tak komfortową pracę, bo jednak Pani doktor się nie nadźwiga ani jakiegoś stresu czy mobbingu też nie przeżywa raczej. Sama raz byłam u kobitki, na pierwszej wizycie swojej w wieku nastu lat, ale u takiej polecanej wiec było ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nikompetentny gbur z niego! Olać takiego lekarza, w szoku jestem ![]() Nie idź do niego więcej, to jakiś szarlatan a nie lekarz.... masakra :/ ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
em ma, patrycjja, skoro nawinął się temat lekarzy, chciałabym zapytać do kogo chodzicie - w sensie polecacie/odradzacie. Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Mój niby jest w porządku, ale mam wrażenie że olewa pewne rzeczy: np. nie pytając mnie zupełnie czy mam problem z żylakami czy krążeniem sam z siebie napisał mi w karcie ciąży, że nie. I w ogóle tak lekko podchodzi do moich obaw, zamiast mi wyłożyć konkretnie co i jak... Jak usg to tylko u jego znajomej - która ma raczej kiepski sprzęt (na siłę zapisał mnie do niej na usg genetyczne....)
![]() |
#788 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
U nas ksiądz twierdził, że 3 dzieci to jeszcze patologia, bo przecież "ugotować trochę więcej zupki to żaden problem" ![]() Na szczęście miałam też do czynienia z normalnymi księżmi ![]()
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Ja trafiłam bardzo dobrze z moją ginekolog,wszystko wytłumaczy,ostatnio mówiłam jej o tym że miałam problem z bólem pleców....zaraz kazała zrobić mocz i krew żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego,skierowania na prenatalne,połówkowe..... .l4 już mi od pierwszej wizyty chciała dać....a ostatnio jak byłam to już miała wypisane...tylko date wpisała przy mnie
![]() ![]() Na prenatalnych byłam u faceta i też byłam zadowolona ale większe zaufanie mam do mojej ginekolog ![]()
#790 |
Zakorzenienie
|
Upadły anioł ja tęższa od Ciebie a nigdy złego słowa od mojej lekarki nie usłyszałam. Owszem mówi mi przy usg, że przy mojej tuszy obraz jest gorszy, bo tłuszczu więcej i że płeć mogę poznać dużo później niż szczupłe babeczki, ale nigdy złośliwie czy z wyrzutem. Myślę, że zmiana lekarza to dobry pomysł jeśli za każdym razem po wizycie masz mieć takie stresy.
#791 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
lekarza zmieniam i już dzwoniłam się umówić ale mam po 19 dzwonić i mam nadzieję , że na dniach mnie przyjmie . |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------- Dzisiaj zauważyłam, że mój mały brzdąc słyszy. Jak zaczęłam blendować zupę to się biedny wystraszył i za każdym włączeniem blendera kopał. Niesamowite ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane mamusie. Poczytuję wasz wątek od około miesiąca, więc postanowiłam się przywitać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
Zaginełam ale sie znalazłam.
Witam Nie miałam za bardzo czasu byc z wami, kończymy remont jutro musze meble zamówić a to dopiero koniec sypialni. Na dokładke małe problemy z mężem i choroba mamy. Doszło do tego moje złe samopoczucie i kogiel mogiel gotowy. Zaczynam rozglądac sie za wózkiem dla dzidziusia i czytam po tych forach to mnie głowa boli od tego. Kurcze myślałam że to będzie troche prostsze ale cóż chce kupic cos co posłuży mam nadzieje ze na 2 dzieciaków. A przy okazji moje brzusio w 18 tc |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Śliczny brzusio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#798 | |
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo schudłam na poczatku ciąży a nie przytyłam jeszcze tego co schudłam. Szybko mi brzuszek wypchało ale ręce, nogi mam szczupliutkie. Maluszek zabiera sobie wszytko.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Hej dziewczyny, melduję się po zrobieniu babeczek, kupy kopytek, i gulaszu a także po dentystce i zdjęciu kamienia
Aniele, nie powinnaś mieć żadnych skrupułów, większość osób ważących 50 kilo ma niedowagę, więc ten człowiek ma coś nie po kolei w głowie Co do zakupów, to nawet nie zaglądam na Wasze linki, żeby mnie coś nie skusiło ![]()
#800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dziś oglądać mieszkanie z TŻ - porażka jednym słowem. Jutro mamy umówione drugie i zobaczymy co z tego będzie. TŻ wyruszył właśnie do pracy, wiec kolejna noc spędzona samotnie. Mam nadzieję, że niebawem się przyzwyczaję do takiej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
magnusia to zdjecie tego body dla maleństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
i tak przy okazji mój brzuś 18 tydz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Kefii , Lusso - piękne brzuszki!!!
![]() upadly_aniol00 - lekarza zawsze możesz zmienić, nawet jeśli to 18 tc, nikt nie ma prawa tak postępować, jesli Ci ulzy obsmaruj go gdzies w necie, chociaż emocje zejdą.. ![]() Dziewczyny, co do łóżeczek w necie, ostatnio słyszałam w RMF FM że dwa rodzaje łózek/łóżeczek zostają wycofane ze sklepów, z powodu wad. Ja nic nie szukałam na ten temat, ale lepiej wpisać i poszukać. W ogóle to strasznie szybko lecicie z postami ![]() Na USG wszystko w porządku i.......... jest córeczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam łóżeczko kupowac w necie ale chyba kupie na tzw. placu. Chce porządne drewniane łóżeczko i dobra wyprawke do niego a wiem od kogo moge bez problemu kupić i po cenie jak na allegro albo i taniej wiec wykorzystam to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaraz dopiszę Cię do listy ![]() Piękny! ![]() Rewelacyjne! Ile kosztowało? (odkrywałam że u mnie też jest ten sklep ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |||||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
e tam, to taka wies-nie wies- dwie minuty park, pks i wiekszy sklep z apteka obok ![]() Cytat:
zalezy, ktoredy trzeba jechac. Albo zamosc albo bilgoraj ![]() Cytat:
my dostalismy parowar na slub- warzywa i ryba sa pyszneee ![]() ![]() Cytat:
ja normalnie chodze na nfz, ale w 13tyg i teraz na poczatku wrzesnia wybieram sie na polowkowe podobnie jak em ma do luxmedu. Samo to ze sprzet pierwsza klasa, a ceny konkurencyjne przemawia za nimi ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#809 | ||
Wtajemniczenie
|
śliczne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Myślę że ma prawo coś mówić ale gdybyś bardzo w ciąży tyla, ale trzeba brać pod uwagę wagę wyjściową.
A ten gin to jakiś alvaro ?? A później się dziwić, że anoreksje kobiety maja, albo nie jedzą w ciąży jak jedna opisana przez którąś niunia.... ![]() Zmian go, uważam że nie jest za późno. Ja zmieniła w ciąży10 tyg ale jakby obecny mi podpadl nie wohalabym się... Śliczne brzuszki macie...przybywa dziewczynek super... Kurde padlam ..taki młyn mialam dziś w pracy że szok...ale cieszy mnie ten młyn bo nie lubię się nudzić...ale teraz nawet kąpać mi się nie chce.. W piątek może już będą wyniki 3 majcie za mnie kciuki.... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-20 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.