Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 12:06   #781
NemainsWorld
Przyczajenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

O tym błękicie i różu słyszałam, ale o chuście już nie. Sympatyczny zwyczaj
NemainsWorld jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:16   #782
Moderna
Zakorzenienie

Malpka widzialam Karola, ale daje mlody czadu

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
I dziemy dziś do lasu, przy okazji na grzyby
udanego grzybobrania
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
jak ja sie wczoraj wqrwilam na debili moich bylych wspolokatorow, ale nie bd pisac wiecej bo dalej mam cienienie miliard na pierdyliard
.
wdech i wydech
Cytat:
Napisane przez NemainsWorld Pokaż wiadomość
Karmie piersią, ale chcę już przejść na "dokarmianie", bo moje mleko już jest chyba zbyt małokaloryczne
ale jak to malokaloryczne? Kalorycznosc mleka raczej sie nie zmienia. A jak ty sie odzywiasz, spozywasz wystarczajaca ilosc kalorri dziennie, pijesz duzo wody (plynow)?
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
A moje dziecko jest chyba jakieś dziwne, bo podobno marchew działa na kupkę zestalająco, a my od 3 dni jemy 1/3 słoiczka marchewka z ziemniaczkami i piękne kupy są codziennie. A jak był wyłącznie kp to kupy były co parę dni. A poza tym moje dziecko nie lubi mojej kuchni, a słoik to wciągnąłby razem z łyżeczką, aż się trzęsie :/
to tylko potwierdza, jak rozne sa nasze dzieci
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Wyszlam na balkon, slońce praży, chyba pojdziemy z Hanią na spacerek za chwilkę troszke się wygrzać.
udanego leniuchowania
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
i jedno i drugie można przewiać
my też ruszamy do lasu za niedługo
hahahha...
i Wam rowniez udanego dnia

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja dawałam jabłko, maliny, gruszkę i banana. Malinę zabrałam po kilku minutach bo puściła sok i zaczął machać tą siateczką po spodniach, robiąc ogromne plamy. Największy szał jest na banana. :
ojjj i udalo sie sprac plamy?
Stary 2013-09-15, 12:44   #783
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam Demeter
pewnie odsypia
ew sa ''poprawiny''

Cytat:
Hej
Wczoraj byliśmy u prababci i pradziadzia Filipa na pięćdziesięcioleciu małżeństwa Ale się ojadłam słodkiego a już 2 tygodnie nie jadłam i dietę szlak trafił
piekny staz - tylko pogratulowac

nadrabiam dalej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:08   #784
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie odsypia
ew sa ''poprawiny'' .
no! pewnie tak noc poślubną

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Hejka
Ale leniwa niedziela
Wyszlam na balkon, slońce praży, chyba pojdziemy z Hanią na spacerek za chwilkę troszke się wygrzać.
zazdroszcze pogody u nas zimno i pada deszcz

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
uwielbiam zbierać grzyby
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:39   #785
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Monika ale to nie chodzi o to, by podac wszystkie sloiczki po 4 i zaczac kolejne po 5 - to oznaczenie producenta, ze te warzywa czy owoce sa dozwolone w tym wieku. Na poczatek to wychodzi 3-4 rozne warzywa przez pierwszy miesiac (przynjamniej kilka dni odstepu na kolejna nowosc), pozniej wprowadzasz kolejne plus te, co dziecko juz zna.

Tu znalazlam jeszcze blog, gdzie opisane jest w skrocie rozszerzanie plus przepisy moze beda pomocne (jak widac schematow jest wiele, nie ma jednej recepty na zywienie bobasa )
http://zonazadhd.blogspot.de/p/rozsz...-na-dania.html

A co do drugiego, to sprobowalabym chyba z deserkiem owocowym
tak, wiem, że dozwolone. ja dawałam po kolei zgodnie ze wskazówkami pediatry, żeby dawać i nie czekać po kilka dni, dlatego gdyby nie przerwa to poznałby wszystkie smaki dozwolone w danym miesiącu.

Cytat:
Monika, banana lekko ściskałam na początku żeby poczuła papkę/soczek. Jablko u nas hitem nie jest. Jutro podam pieczone. Na początku dawałam sklepowe, teraz mam wsiowe ale lepiej Jej wchodzi starte do kaszki albo mus
dałam dziś banana, ale bardzo kiepsko szło, krzywił się i próba nie potrwała długo. ale domycie tego gryzaczka to masakra jutro może spróbuję ze śliwką.

powiedzcie mi jeszcze raz tak łopatologicznie. jak dać gluten? kasza manna do zupki, tylko jak? mam zwykłą mannę, błyskawiczną, z lubelli chyba (taka w granatowej paczce z różowym paskiem), niby bez gotowania tylko na wrzątek, ale zawsze i tak gotuję. ile jej ugotować w jakiej ilości wody i ile dać? będę dodawać do słoiczka.
jeszcze jedno pytanie. jak same gotujecie zupki mięsne to macie swoje mięso czy na sklepowym? bo kusi mnie żeby gotować ale mięsa nie mam żadnego "swojego".
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:15   #786
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
--
ojjj i udalo sie sprac plamy?
Na szczęście tak

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jeszcze raz tak łopatologicznie. jak dać gluten? kasza manna do zupki, tylko jak? mam zwykłą mannę, błyskawiczną, z lubelli chyba (taka w granatowej paczce z różowym paskiem), niby bez gotowania tylko na wrzątek, ale zawsze i tak gotuję. ile jej ugotować w jakiej ilości wody i ile dać? będę dodawać do słoiczka.
jeszcze jedno pytanie. jak same gotujecie zupki mięsne to macie swoje mięso czy na sklepowym? bo kusi mnie żeby gotować ale mięsa nie mam żadnego "swojego".
Ja daję mannę zwykła, mam z firmy Kupiec, gotuję jakieś 1,5-2 cm wody w malutkim garnuszku i wsypuję łyżeczkę manny. Po ugotowaniu dodaję łyżeczkę do obiadku.
Co do mięsa to mam kurczaka i królika "swojego".
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:40   #787
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ile jej ugotować w jakiej ilości wody i ile dać? będę dodawać do słoiczka.
ja daję dwie łyżeczki zwykłej manny z Kupca na 50 ml wody (mierzę kieliszkiem ), gotuję w najmniejszym garnuszku, dodaję do podgrzewanego słoiczka 1/2 łyżeczki. resztę wywalam.

BYou, chłop biegl sztafete w Business Run (w swojej piatce byl najlepszy 4 km w 15 minut )

Moderna, najzwyklejsza chuste/szal/apaszke. jako maryjny symbol

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:39   #788
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ile ma wzrostu?
69, 5 tyg. temu 63. Wyciągnęło go i myślę, że może też dlatego nie poszedł w masę
Jak tam otwarte żółtkowe karty?
A o kolorach słyszałam, ale nie wiedziałam, że wywodzi to się z tradycji chrześcijańskiej.

Cytat:
Mąż wziął rano Roszpunke żebym mogła dospać, zrobił kawkę i śnadanko

A my dziś pierwszy raz od dłuuuuugiego czasu zjedliśmy razem śniadanie - parówki alla patologia

Cytat:
uwilbiam Braci FigoFagot
Ja tylko "Bożenkę" znam.

Cytat:
Napisane przez NemainsWorld Pokaż wiadomość
Cóż mogę powiedzieć - zbliżam się nieuchronnie do 30. Choć jeszcze przez kilka miesięcy na liczniku 29 latek Jula to moje pierwsze dziecko. Urodziła się 27 kwietnia, więc w piątek skończyła 20 tygodni. Rodziłam SN. Mała miała 10pkt, 56cm i ważyła 3750. Dziś to już spory brzdąc - 74cm i 7680g. Karmie piersią, ale chcę już przejść na "dokarmianie", bo moje mleko już jest chyba zbyt małokaloryczne - Mała w dzień je co 1,5-2h, w nocy co 2-3h. Generalnie Mała aż się trzęsie na widok talerza czy kubka, więc nie ma problemu z przekonaniem jej do spróbowania czegoś nowego. Czasem się krzywi, ale nie ma mowy, żeby wypluła. Jak dotąd te dodatkowe posiłki były dość chaotyczne, a teraz chciałabym ułożyć jej stały rozkład dnia i posiłków.
Nie wiem, co jeszcze napisać
Witaj i udzielaj się
Swoją drogą bardzo dużo mamuś nam się ujawniło

Cytat:
Ale ciekawie widać podejście róznych rodziców - niektóre dzieci są ubrane w krótkie spodenki, podkoszulki i sandaly, a inne mają cholewy, dlugie spodnie, bluzy i na to kurtki aa i czapki na glowach
U nas dziś dziwaczna pogoda, nie wiadomo, jak dziecko ubrać. W. wyszedł w bodziaku z krótki, cienkiej bluzeczce z długim rękawem i cienkiej kurtce, po godzinie go rozbierałam. W przychodni mi mówili, że strasznie teraz dzieci chorują.

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Mój Wiktorek tak samo, a jak ja coś jem i trzymam go na kolanach, to też otwiera buzię jak nabieram np. łyżką zupę

Cytat:
Hej
Wczoraj byliśmy u prababci i pradziadzia Filipa na pięćdziesięcioleciu małżeństwa
50 lat!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:09   #789
maria28
Kniaginia

Cytat:
Jestem patologia nad patologie. Na śniadanie zjadłam pół opakowania rurek z kremem i zapiłam mirindą
Dobra jesteś!

Cytat:
BYou, chłop biegl sztafete w Business Run (w swojej piatce byl najlepszy 4 km w 15 minut )
No no! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U nas dziś dziwaczna pogoda, nie wiadomo, jak dziecko ubrać. W. wyszedł w bodziaku z krótki, cienkiej bluzeczce z długim rękawem i cienkiej kurtce, po godzinie go rozbierałam. W przychodni mi mówili, że strasznie teraz dzieci chorują.
Też miałam problem, jak Różę ubrać.
Ostatecznie poszła w śpioszkach, na to półśpiochy i ocieplana kurteczka.
TŻ dzis sam musiał iść na basen - ja nadal chora - więc ubrałam ją jak najprościej, żeby się nie umęczył przy jej przebieraniu. I tak jestem dumna, że sobie sam poradził.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:00   #790
formicula
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim za rady dotyczące krzesełek. W tym tygodniu może uda mi się obajrzeć coś w sklepach i podjąć jakąś decyzję.
Coś więcej o mnie i Hani - mam 30 lat a Hania jest moim pierwszym dzieckiem (w planach jeszcze co najmniej jedno). Mieszkamy w Lublinie. Chętnie będę zaglądać do Was, choć niestety mąż niemal codziennie do późnych godzin nocnych blokuje nasz komputer (taką ma pracę, nie ze złej woli
Rozszerzanie diety w naszym przypadku jest dość nieudolne. Mała na razie jadła: kleik ryżowy, marchew, jabłko, marchew z jabłkiem a dzisiaj zadebiutowała dynia z ziemniakiem (dotychczas absolutny hit). Na razie wszystko ze słoiczków, ale jutro kupuję blender i ugotuję jej zupkę
formicula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:23   #791
katka_19
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
U NAs dziś była bardzo ładna pogoda, więcc większość dnia spędziłyśmy w ogrodzie u Rodziców
Jesteśmy tu od tygodnia, ponieważ TŻ ma pracę "w terenie".

Dziękuję za wszystkie miłe słowa dotyczące mojej Córci

NemainsWorld, witaj

Monika1989
, wszystkiego dobrego dla Pradziadków Filipka Piękna rocznica

Moni.ka_g ja w małym garnuszku gotuję tak ze 2 cm wody i do tego 1 łyżkę kaszy manny
Mięsa mam trochę swojego, jak się skończy - będę kupować w sklepie. Tzn króliki tata zamierza nam hodować, ale inne mięso będzie sklepowe. Za pierwszym razem jak nie miałam mięsa to po prostu ugotowałam warzywka, zblendowałam, dodałam to tego kaszę mannę i masełko. Oliwka się zajadała.

Moderna, Oliwia ma 5,5 miesiąca. To nie jest tak, że nie dostaje mleka
Na śniadanie je pierś, później koło 11 kaszkę, koło 14 obiadek, koło 17 deserek +cyc i potem na kolację mm.
Dzisiaj dałam jej pół słoiczka deserku, bo wcześniej robiłam błąd-dawałam cały i potem nie chciała już jeść mleka.

JolanT mam bardzo podobnie ze zdlęciami. Aż wstyd się przyznać mam bardzo mało zdjęć nawet z naszego okresu przedślubnego wywołanych. A to temu, że nie mogę się właśnie zdecydować które, a potem jak się tyle zdjęć uzbiera to już ciężko się zmobilizować

Kasia86bgo, no tak Twój Miluś już ma swoją wybrankę, a taką by ładną parę tworzyli Oliwia musi szukać innego kawalera
A co do zdjęć - u mnie w miasteczku w ogóle jakieś ceny kosmiczne są:/ Teraz jest promocja na empiku 100 zdjęć 10 x 15 za 36 czy 39 zł z dostawą do wybranego salonu gratis, więc wydaje mi się że jakoś szczególnie też nie przepłaciłaś

BYou, TŻ kochany, że tak Cię rozpieszcza o poranku

Pani, toć to u mnie właśnie w miasteczku (wiosko mieścina) są takie zdzierskie ceny za wywoływanie zdjęć Już wolę właśnie w empiku zamówić i dopłacić za dostawę, albo odebrać w Krakowie jak akurat mam być w zbliżonym czasie tam

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 21:28   #792
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
dziś tak zrobię. bez ukrywania. zagram z nim w otwarte żółtkowe karty

dzięks!!!!! (poczłapała do pralki, wyjela i uratowala pranie przed zaglada)

a ile ma wzrostu?

heh. na wsi chciałam wywołać te zdjęcia (tj. w miasteczku 20tysięcznym). ale jak mi pani krzykneła 115 zł (po upuście!) za niecale 100 zdjec, to mnie lekko wcielo. Oczywiscie pani strzelila foszka, ze nie biore, ze takie marketowe masowki to nic dobrego itp...
na szczescie mam prawo wyboru i moge zdecydowac czy za format 10/15 place 1,50 zł czy 0,36 zl.

Mój syn przed 5ta uznal, ze nie spimy alez on tego ojca kocha.tz dzis spi na kanapie, bo biegnie w sztafecie...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Na Poczekalni któraś pisała, że jej teściowa uznała za odpowiedni kolor dla synka: róż. (mój ojciec też tak stwierdził, ale on ma teorię, że Torres jeszcze się nie zna na kolorach )

Twoje dziecko nr 10: "Zgodnie z tradycją chrześcijańską, chłopcy nosili róż, bo taki kolor miały na obrazach szaty małego Jezusa. Natomiast dla dziewczynek przeznaczono błekit, ponieważ na niebiesko jest przedstawiany płaszcz Matki Boskiej".
Dla mnie wow.
Tak jak to, że dostałam od teściowej (na pierwszej wizycie po urodzeniu T.) chustę - na pamiątkę rąbka maryjnego. Nie ważne było raz w życiu, że nie mam Boga w sercu. Podobno to tradycyjny prezent dla świeżo upieczonej matki (sic????).

nie słyszalam o tym

Cytat:
Pani to za żółtkowanie
O tych kolorach to wiem od dawnaale o chuście pierwsze słyszę
w jakim biegu bierze udział TŻ?

Nemains hejopowiedz coś o Was

Mąż wziął rano Roszpunke żebym mogła dospać, zrobił kawkę i śnadanko

Nati to teraz ja się lekam bo wychodzi, że szybko rozszerzam dietę. Ale robię to w ustaleniu z lekarzemi obserwując Córkę

Pobudki współczuję

Nie szybko, nam tez kazała lekarka kilka dni przed 4 miesiącem rozszerzać. A w sumie tak mówiąx szczerze po Waszych opiniach wiem czego się przy jakimś daniu/owocku/warzywie- spodziewac

Cytat:

i jedno i drugie można przewiać

no dokładnie
ja zrobię 200 zdjęć z czego 10 mi się podoba z czego nie wywołam żadnego i tak od dawien dawna bo mam jeszcze zdjęcia z brzuchem nie wywołane..
piękną masz córeczkę

normalnie mąż Cię rozpieszcza..
mój wstał o 6 i zrobił mleczko dla małej ale o kawie dla żony zapomniał
my też ruszamy do lasu za niedługo

no stres Katarzyno

witam
coraz więcej dziewczynek na forum

OTJ
ale patologia
ale co tam raz się żyje
ja wciągnęłam czekoladę kokosową do kawy rano
kokosu nie toleruje tylko w lodach rożkach- a tak mogłabym jeść i jeść- a już czekolada kokosowa to coś czemu nie potrafie sie oprzec mimo ze póxniej migrena poczekoladowa starszna

Cytat:
tak, wiem, że dozwolone. ja dawałam po kolei zgodnie ze wskazówkami pediatry, żeby dawać i nie czekać po kilka dni, dlatego gdyby nie przerwa to poznałby wszystkie smaki dozwolone w danym miesiącu.

dałam dziś banana, ale bardzo kiepsko szło, krzywił się i próba nie potrwała długo. ale domycie tego gryzaczka to masakra jutro może spróbuję ze śliwką.

moja lekarka powiedziała,ze woli by na kurczaku nie, żeby zacząć od królika i insyka -wiec w małej sprawdzonej masarni fileta z indyka kupuje
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:40   #793
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Kochane, dziękuję za pamięc i wszystkie życzenia !
Nie jestem w stanie zacytować, bo troche ich było

My już po, wesele się udało, cieszę się, że mam to za sobą, to był piękny dzień!

Cytat:
pewnie odsypia
ew sa ''poprawiny''
Dokładnie dziewczyny, dziś poprawiny - obiad dla rodzinki i znajomych. Teraz jesteśmy w domku, Kubuś po kąpieli pięknie śpi, a my odpoczywamy.
Jak bede miala więcej czasu to będę pisać.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no! pewnie tak noc poślubną [COLOR="Silver"]
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:59   #794
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez formicula Pokaż wiadomość
Coś więcej o mnie i Hani - mam 30 lat a Hania jest moim pierwszym dzieckiem (w planach jeszcze co najmniej jedno). Mieszkamy w Lublinie. Chętnie będę zaglądać do Was, choć niestety mąż niemal codziennie do późnych godzin nocnych blokuje nasz komputer (taką ma pracę, nie ze złej woli
Rozszerzanie diety w naszym przypadku jest dość nieudolne. Mała na razie jadła: kleik ryżowy, marchew, jabłko, marchew z jabłkiem a dzisiaj zadebiutowała dynia z ziemniakiem (dotychczas absolutny hit). Na razie wszystko ze słoiczków, ale jutro kupuję blender i ugotuję jej zupkę
witaj a kiedy urodziła się Hania?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:04   #795
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Pani- w Pepco książeczki z tej kolekcji Klasyka Polska- kupiłam kolejne.

A- i u t. nie byliśmy bo wzięli Oliwię na jakiś odpust- ale... nie wpadli na to że Emilka je zupki.... (bo przecież zębów nie ma to jak je)
Stary 2013-09-15, 23:41   #796
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny wiecie może co u Strippi? jak tam Michałek po wizycie?
Cytat:
Strippi odezwij sie, co u Was?
Strippi na fejsie uwiecznia swoje dokonania dietowe, więc chyba wszystko ok...
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam zrobić fotoksiążkę, bo jednak zajmuje mniej miejsca niż album. Ale to raczej po pierwszym roczku. Ewentualnie po pół, bo tych zdjęć już się pierdyliard uzbierał.
ja też mam taki plan... Raz na pół roku
Cytat:
Akcja żółtko zakończona sukcesemdziś zrobiłam zupkę z buraczkiem, do tego standard czyli marchewka, pietruszka, seler-posiekałam w blenderze, kapka oleju, roztarłam żółtko-na początku konsternacja bo inna konsystencja, już nie taka papka ale po kilku łyżeczkach usłyszałam takie Roszpunkowe:mmmmm co znaczy, że bardzo smakuje

Cytat:
Bylam dzisiaj w aptece, i jedna pani mi mowi, zebym dzeicku czapeczke na uszy naciagnela, bo mu nawieje (mowila ze wschodnim akcentem - kurcze, czyzby polska tesciowa? ). Szkoda, ze nie zwrocila mi uwagi, ze stoje z rozpietym rozporkiem - tego to nie widza

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kurcze, co do zdjęć - faktycznie jest ogromna różnica.
Szkoda, że u mnie nie ma takich tanich fotografów:/ Ostatnio za 50 zdjęć 10 x 15 zapłaciłam coś ponad 30 zł więc i tak bardziej opłaca mi się zamówić w empiku
a na alleg..ro? Ja tam jakis czas temu zamawiałam około 200 odbitek. Placiłam 19gr/szt. A do tego jeszcze wywołałam kilka 15x21 (60 gr/szt) i 20x30 (1,5zł/szt)
Cytat:
Na Poczekalni któraś pisała, że jej teściowa uznała za odpowiedni kolor dla synka: róż. (mój ojciec też tak stwierdził, ale on ma teorię, że Torres jeszcze się nie zna na kolorach )

Twoje dziecko nr 10: "Zgodnie z tradycją chrześcijańską, chłopcy nosili róż, bo taki kolor miały na obrazach szaty małego Jezusa. Natomiast dla dziewczynek przeznaczono błekit, ponieważ na niebiesko jest przedstawiany płaszcz Matki Boskiej".
Dla mnie wow
moja tak twierdziła i takich własnie argumentów uzyła
super, że sie udalo
Stary 2013-09-16, 07:46   #797
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzien dobry. To co wczoraj przeżyliśmy tego nikomu nie zycze. Jechalismy z malym i jakis wariat nie zatrzymal sie na stopie i w nas wjechal. Najgorsze sekundy mojego zycia. Dzieki Bogu malemu nic nie jest, przestraszyl sie tylko strasznego huku. W szpitalu juz sie smial i bawil. Najgorzej ucierpial maz. Dziekuje Bogu za fotelik i pasy. Nie chce nawet myslec co by bylo gdybysmy jechali 60 a nie 50, cale uderzenie poszloby w bok ze strony Adasia, a tak najwiekśza sila uderzenia poszla na przod. Samochod do kasacji. Nie moge dojsc do siebie. Caly czas nosze malego i sprawdzam czy na pewno nic mu nie jest.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:53   #798
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry. To co wczoraj przeżyliśmy tego nikomu nie zycze. Jechalismy z malym i jakis wariat nie zatrzymal sie na stopie i w nas wjechal. Najgorsze sekundy mojego zycia. Dzieki Bogu malemu nic nie jest, przestraszyl sie tylko strasznego huku. W szpitalu juz sie smial i bawil. Najgorzej ucierpial maz. Dziekuje Bogu za fotelik i pasy. Nie chce nawet myslec co by bylo gdybysmy jechali 60 a nie 50, cale uderzenie poszloby w bok ze strony Adasia, a tak najwiekśza sila uderzenia poszla na przod. Samochod do kasacji. Nie moge dojsc do siebie. Caly czas nosze malego i sprawdzam czy na pewno nic mu nie jest.
Masakra, współczuję sytuacji ale najważniejsze, że nic się małemu nie stało. A co z TŻ?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:08   #799
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
OMG! szczerze współczuję! dobrze że tak sie to skończyło
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 08:08   #800
BYou
MBZ♥

Dzień dobry

OTJ dobrze, że Wam się nic nie stałoa jak Mąż sięczuje?
a tego idiotę to bym chyba ubiła nam miejscu tam

Demeter opowiadaj

Mokka masz jakiegoś sprawdzonego wywoływacza na all? ladnie wyszły zdjęcia?

Katka

Pani dla TŻ

Monicca, piękny staż mają Dziadkowie

Despa to już sięnie martwię
co do t.

Fromicula u nas też dynia to hicior

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:18   #801
jolanT
Zadomowienie

hej!

Cytat:
JolanT mam bardzo podobnie ze zdlęciami. Aż wstyd się przyznać mam bardzo mało zdjęć nawet z naszego okresu przedślubnego wywołanych. A to temu, że nie mogę się właśnie zdecydować które, a potem jak się tyle zdjęć uzbiera to już ciężko się zmobilizować
ja z czasu przed ślubem mam cały album..
uwielbiam do niego wracać, patrzyć jak się zmieniliśmy, wspominać!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
kokosu nie toleruje tylko w lodach rożkach- a tak mogłabym jeść i jeść- a już czekolada kokosowa to coś czemu nie potrafie sie oprzec mimo ze póxniej migrena poczekoladowa starszna
ja pod każdą postacią uwielbiam
i w ogóle jestem żarłokiem czekoladowym.. choć teraz jem mniej czekolady niż przed ciążą..
muszę się wziąć za siebie i ograniczyć się przynajmniej
a migreny współczuję ;/ i to po czekoladzie.. przyjemność przypłacona bólem głowy..
a tak nawiasem- lubię wpisywać jakieś hasło w wyszukiwarce..
np. migrena po..
kawie
sexie
alkoholu

to ostatnie to chyba kac raczej

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

My już po, wesele się udało, cieszę się, że mam to za sobą, to był piękny dzień!
super że wesele się udało

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:23   #802
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:

A po której stronie mieliście zamontowany fotelik?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:24   #803
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
o Boże!
a co z mężem?
ja bym chyba rozszarpała wariata!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:35   #804
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

o ja pierdzielęa co z mężem?

Cytat:
hej!

ja z czasu przed ślubem mam cały album..
uwielbiam do niego wracać, patrzyć jak się zmieniliśmy, wspominać!

ja pod każdą postacią uwielbiam
i w ogóle jestem żarłokiem czekoladowym.. choć teraz jem mniej czekolady niż przed ciążą..
muszę się wziąć za siebie i ograniczyć się przynajmniej
a migreny współczuję ;/ i to po czekoladzie.. przyjemność przypłacona bólem głowy..
a tak nawiasem- lubię wpisywać jakieś hasło w wyszukiwarce..
np. migrena po..
kawie
sexie
alkoholu

to ostatnie to chyba kac raczej

super że wesele się udało
po sexie nie, ale kawa czekolada, ostre żarcie ( co uwielbiam), o najgorsze perfumy- zostały mi dwa zapachy które mogę używać
Stary 2013-09-16, 08:41   #805
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyciągnęło go i myślę, że może też dlatego nie poszedł w masę
to była moja pierwsza myśl. inaczej się też masa rozkłada

Cytat:
Jak tam otwarte żółtkowe karty?
wygrywa T.
na razie zaprzestaję żółtkowania. pod koniec tygodnia znów zawalczę

Cytat:
U nas dziś dziwaczna pogoda, nie wiadomo, jak dziecko ubrać.
dla mnie to koszmar. jak mu wczoraj dałam jedną warstwę więcej to dostał histerii. kiedy ja się w końcu nauczę respektować jego zasady?!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
I tak jestem dumna, że sobie sam poradził.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale... nie wpadli na to że Emilka je zupki.... (bo przecież zębów nie ma to jak je)
rajuuu....

Cytat:
Najgorsze sekundy mojego zycia.
wierzę...bardzo współczuję. nigdy się nie wie na jakiego wariata się trafi
aaa! moja t. i jej (jak mieliśmy problem z wpięciem fotelika): "oj tam, ło tak pasem przyłóżcie; wy takich wymysłów nie mieliście i żyjecie..."

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-09-16 o 08:43
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:03   #806
OtTakaJa
Zakorzenienie

Tż ma mocno stłuczoną klatkę piersiową od pasów i kolana, ledwo kuśtyka biedny. Gdyby nie miał pasów to kolana by miał roztrzaskane na 100%.

maria - fotelik był po stronie pasażera, a ja siedziałam obok, jechaliśmy we 4 osoby.
pani22ka - nawet nie chcę myśleć co by było, gdybyśmy go przypięli 'ło tako'...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:05   #807
BYou
MBZ♥

Pani, wymysł t.
co do ubierania to u nas jak jest za dużo to głośny, bardzo głośny sprzeciw oj nie lubi piecuszenia

Despa, o rany ale Cię dopadło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:11   #808
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
A my dziś pierwszy raz od dłuuuuugiego czasu zjedliśmy razem śniadanie - parówki alla patologia

Ja tylko "Bożenkę" znam.
ja ost tez mialam parowe .. - i wiecie co NIEsmakowalo mi haha

co do Braci FigoFagot - na jesien wychodzi ich nowy album

http://www.youtube.com/watch?v=sMkL-IH-SlY

Cytat:

Cytat:

Kasia86bgo, no tak Twój Miluś już ma swoją wybrankę, a taką by ładną parę tworzyli Oliwia musi szukać innego kawalera
A co do zdjęć - u mnie w miasteczku w ogóle jakieś ceny kosmiczne są:/ Teraz jest promocja na empiku 100 zdjęć 10 x 15 za 36 czy 39 zł z dostawą do wybranego salonu gratis, więc wydaje mi się że jakoś szczególnie też nie przepłaciłaś
no dobra Ale EW - to wiesz, bede miala na oku hihi.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dokładnie dziewczyny, dziś poprawiny - obiad dla rodzinki i znajomych. Teraz jesteśmy w domku, Kubuś po kąpieli pięknie śpi, a my odpoczywamy.
Jak bede miala więcej czasu to będę pisać.
jeszcze RAZ NAJLEPSZEGO

Cytat:
bosssssssssssssssshe, co z mezem ze sie powtorze ze kolezankami, no ale jakim trza byc debilem - sie ujowi widocznie spieszylo - aaa zeby mu tak do konca zycia nie stawal ....

- witOjcie we poniedzialek

wczorajszy dzien nimol wspaniale .... najadlam sie ryby ze HooHoo - dobrze ze mialam duuuuuuuuuuuuuuuzo zamrozone - hihihi. 20 min w Mikro na odmrazaniu - potem mamcia smarzyla a Ja - kolezanka i jej dzieci zajadalysmy sie jak yhmmmm.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:17   #809
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
OTJ współczuję naprawdę. Bogu dzięki, że się nic nie stało! Ja ciągle wszędzie jeżdżę, głównie sama z Hanią i czasem jak mi taka myśl zaświta tylko, że mogłoby się coś stać, to mi się już od tego słabo robi.

Tak w ogóle, to miałam dzisiaj straszny sen, że wspinałam się po zboczu, a Hania jakoś koło mnie, byłyśmy wysoko i nagle ona zaczęła się ześlizgiwać, więc chwyciłam ją za rączkę, a miała taką bluzeczke rozpinaną i rączka się wymsnęla i został mi w dłoni sam rękaw, potem bluzka z niej spadła, została mi w dłoni a ona spadła w przepaść. W życiu nie czułam takiego bólu w sercu, jakbym zawału dostała, obudziłam się z okropnym uczuciem, w szoku, a ona leżała koło mnie i spała uh straaaszne to było, nie moge ciagle dojśc do siebie.

Cytat:
Witam. Jestem mamą półrocznej Hani urodzonej 1 marca. Trafiłam na Wasze forum poszukując wskazówek dotyczących rozszerzania diety niemowląt. Jeśli to możliwe chciałabym dołączyć do Waszego grona. Mam również pytanie o krzesełka do karmienia. Czy zaopatrzyłyście się już w takowe? Może mogłybyście nam jakieś polecić. Jeśli Hania jeszcze nie siada samodzielnie to mogę sadzać ją już w takim krzesełku?
Zapomniałam się przywitać i przesłać całusa starszej imienniczce mojej królewny

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-09-16 o 09:19
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:18   #810
oldzinx
Raczkowanie

Halo halo, witamy
Wróciliśmy, grzybów brak, kleszczy na szczęście też
Tomek podziwiał leśne ścieżki i piszczał z zachwytu jak mógł drzewa dotknąć. Oczywiście próbował wepchnąć do buzi gałązki i liście. Fajnie było A teraz spi, a ja ide poczytac coscie tam przez weekend napisały. No i leje deszcz.
Pozdrawiamy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości