Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 17:55   #781
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
hihihi, tez poszłam sprawdzić, i nie mam rodzynek ((

Nie musi być z rodzynkami,mogąbyć dowolne bakalierzechy,suszona żurawina,płatki migdałów,skórka pomarańczowa. Koleżanka robiła nadziewane startymi jabłkami.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak sobie myslę o czkawce dzieciaka... ja jeszcze tego nie doświadczyłam... czy wszystkie mają czkawkę? czy jak jej nie ma to jest źle? a może za wcześnie jeszcze- trwa trwa 21 tc?

Nie trzeba koniecznie czuć czkawki. Z Wiki jakoś nie czułam wcale,a może nie potrafiłam rozpoznać w tej pierwszej ciąży,sama nie wiem.
Stary 2013-09-17, 17:55   #782
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie wrocilismy z pierwszych zajec w szkole rodzenia, szczerze dla mnie porazka....
Tak nudnego wykladu to chyba przez 5 lat studiow nie mialam. Pierwszy byl z p.psycholog o bolu przy porodzie a drugi z lekarzem, nawet nie wiem o czym, bo zachowywal sie tak, jakby wlaczone zelazko zostawil w domu i gnal ze slajdami jak szalony, zeby jak najszybciej skonczyc, nawet nie bylo mozliwosci przeczytania co tam jest
Mam nadzieje, ze kolejne zajecia beda bardziej interesujace

no to faktycznie kiepsko może kolejne zajęcia będą bardziej pasjonujące
Stary 2013-09-17, 17:56   #783
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Nie tylko z hemoroidami, ale w ogóle z niedotlenieniem nawet bo ciężar macicy przygniata żyłę główną i mniej tlenu i krwi przepływa dlatego najlepsze jest spanie na boku. Tak wyczytałam w jakimś mądrym poradniku.
jeszcze nasila ból pleców, układ pokarmowy jest mniej wydajny i powoduje obniżenie ciśnienia a zatem może kręcić się w głowie...
Zaczęłam czytać "W oczekiwaniu na dziecko"
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:59   #784
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Ja jestem w 22tc i też nie czułam czkawka ale łożysko też mam na przedniej ścianie jak bella

Wróciłam od dentysty ząbki zdrowe nic mi nie robił powiedział , ze jak będę dobrze się czuć w 7 miesiącu to mam zajrzeć a jak nie to po porodzie .

I z racji tego , ze nie wydałam kasy u dentysty kupiłam małemu 2 szt bodziaków i pół śpiochy

ja nie mam przedniego łożyska - hmmm.... no nic zapytam gina za tydzień
super, że ząbki zdrowe
Stary 2013-09-17, 18:00   #785
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Zaciekawiłaś mnie - a jest jakaś reguła od którego tygodnia powinno się zacząć chodzić do szkoły rodzenia? Ja szczerze mówiąc chciałam to zostawić na.. dwa miesiące przed porodem? Nie wiem, jakoś nie spieszy mi się, a do tego mam trochę głupie poczucie humoru i teraz bardziej będą mnie bawiły wszystkie wdechy i wydechy, szczególnie jeżeli mój partner też będzie musiał to robić razem ze mną A tak bardziej pod koniec wydaje mi się, że będę już spanikowana porodem to poważniej do tego podejdę
Powiem Ci, ze my tez mamy specyficzne poczucie humoru i glupawki dostajemy z byle czego ale u mnie te zajecia sa tak podzielone ,ze we wtorki sa same wyklady i one sa obowiazkowe, przychodzisz z mezem, partnerem a w srody sa cwiczenia i tam jest oddychanie i takie tam i to jest tylko dla kobiet
Niektore SR maja okreslone od ktorego tyg.mozna zaczac chodzic , ale do tej co ja chodze idziesz od ktorego chcesz. Stwierdzilam, ze teraz mi bedzie lepiej czasowo, bo za miesiac zaczynamy robic pokoj dla malego i bede miala co innego na glowie
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:01   #786
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mamuśki pozwoliłam sobie w klubie założyć wątek o promocjach . W razie jakiś nowych promocję proszę o wpisy
Stary 2013-09-17, 18:04   #787
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
ja nie mam przedniego łożyska - hmmm.... no nic zapytam gina za tydzień
super, że ząbki zdrowe
Ja tez mam na tylnej ścianie, a czkawki ni huhu.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Zaciekawiłaś mnie - a jest jakaś reguła od którego tygodnia powinno się zacząć chodzić do szkoły rodzenia? Ja szczerze mówiąc chciałam to zostawić na.. dwa miesiące przed porodem? Nie wiem, jakoś nie spieszy mi się, a do tego mam trochę głupie poczucie humoru i teraz bardziej będą mnie bawiły wszystkie wdechy i wydechy, szczególnie jeżeli mój partner też będzie musiał to robić razem ze mną A tak bardziej pod koniec wydaje mi się, że będę już spanikowana porodem to poważniej do tego podejdę
U mnie można od 28, trzeba skończyć przed 36. Ja zaczynam jakos w drugiej połowie października.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 18:07   #788
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Aniołku bo to jest wizyta ta 20tygodniu,mnie też tyle kosztowało 1 wizyta,ale powiem Ci że w łodzi płaciłam 150zł od dziecka,czyli razy 2 wyszło 300zł +płyta. Jak masz możliwość to pójdź sobie po porodzie,nie będziesz się stresówac.

A co do łożyska ciekawe czym to idzie że się tak umiejscowi?
O to nawet nie wiedziałam . Ale i tak jestem zadowolona ze zmiany mimo nawet , że zapłaciłam 200zł dowiedziałam się o swoim ciele i dziecku więcej rzeczy niż na 6 wizytach u poprzedniego lekarza .

Też mnie ciekawi to łożysko . Chociaż chyba wiele kobiet ma je z przodu z tego co piszecie .
Stary 2013-09-17, 18:09   #789
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie musi być z rodzynkami,mogąbyć dowolne bakalierzechy,suszona żurawina,płatki migdałów,skórka pomarańczowa. Koleżanka robiła nadziewane startymi jabłkami.

Nie trzeba koniecznie czuć czkawki. Z Wiki jakoś nie czułam wcale,a może nie potrafiłam rozpoznać w tej pierwszej ciąży,sama nie wiem.
Wiem wiem, doczytałam Ale ja uwielbiam rodzynki miałam zapas, ale je zjadłam "na surowo" Taki sam los spotkał orzechy, i migdały. Skórki pom. nie lubię :P Jabłka dobry pomysł

Któraś z dziewczyn pisała o łozysku z przodu. Ja także mam je z przodu, i czkawkę czuję. Ostatnio nagrałam filmik dla męża, gdy córcia podskakiwała rytmicznie

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:18
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:11   #790
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie ciekawi to łożysko . Chociaż chyba wiele kobiet ma je z przodu z tego co piszecie .
Obstawiam, ze głownie przypadek decyduje Ewentualnie grubość endometrium, ale jest różna.
W zasadzie nie ma znaczenia czy łozysko jest na przedniej czy tylnej ścianie, problematyczne jest tylko przodujące (czyli nachodzace na szyjke macicy).

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Wiem wiem, doczytałam Ale ja uwielbiam rodzynki miałam zapas, ale je zjadłam "na surowo" Taki sam los spotkał orzechy, i migdały. Skórki pom. nie lubię :P Jabłka dobry pomysł

Któraś z dziewczyn pisała o łozysku przodującym. Ja także mam je z przodu, i czkawkę czuję. Ostatnio nagrałam filmik dla męża, gdy córcia podskakiwała rytmicznie
Z przodu to nie to samo co przodujące
Stary 2013-09-17, 18:12   #791
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

Któraś z dziewczyn pisała o łozysku przodującym. Ja także mam je z przodu, i czkawkę czuję. Ostatnio nagrałam filmik dla męża, gdy córcia podskakiwała rytmicznie
Łożysko przodujące a łożysko na przedniej scianie to zupełnie dwie różne historie
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 18:13   #792
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
U mnie w rodzinie każda kobieta miała je z tyłu. Ja póki co jestem jedyna która ma je z przodu. Mam dwie koleżanki które też są w ciaży, i obie mają z tyłu
Widocznie my tutaj takie dobrane, że większość z przodu

Zaraz jadę do tesco po rodzynki
i pooglądać czy mają jakieś wspominane promocje na ubranka
Bo póki co większość rzeczy mam z SH, i to w zamrażarce

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:17
Stary 2013-09-17, 18:14   #793
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ale ja uwielbiam rodzynki miałam zapas, ale je zjadłam "na surowo" Taki sam los spotkał orzechy, i migdały. Skórki pom. nie lubię :P Jabłka dobry pomysł

U mnie największy wyżeracz rodzynek to Eryk.
Chociaż jak dobrze pomyśleć to on jest wyżeracz wszystkiego
Stary 2013-09-17, 18:14   #794
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Wiecie co, zakochałam się w wózku X-lander Xa .... Cudo i chyba jestem zdecydowana w 99%. Czytałam opinie na Ceneo i są bardzo korzystne. Cena wydaje mi się przystępna, CHOCIAŻ nie do końca, bo - komplet gondola +spacerówka+parasol, osłony i moskitiery, torba komplet za 1300parę złotych to jest ok, ale brak fotelika.... I z fotelikiem taki zestaw kosztuje już 1800zł - więc cena bliska 2000zł i trochę jak na zamierzony zakup to odrobinę za dużo. Więc albo kupimy zestaw bez fotelika, a fotelik dokupimy za ok 200 zł, albo zaszalejemy i kupimy od razu fotelik samochodowy w zestawie.
Acha i zakochana jestem w kolorze Antartica
Może któraś zna ten model Xlander Xa?
Ogolnie ladny i fajny, tylko ta gondola strasznie mala z tego co widze w opisie, ma 73cm., akbo ja cos zle doczytalam.
Stary 2013-09-17, 18:16   #795
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Łożysko przodujące a łożysko na przedniej scianie to zupełnie dwie różne historie
Taaak, faktycznie
http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-po...,152_2266.html

proszę wybaczyć moje niedoinformowanie i dzięki za oświecenie )

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 18:23   #796
forester
Zadomowienie

Cytat:
Chyba mi się gó** na zakręcie zakeleszczyło

Cytat:
Wiecie co, zakochałam się w wózku X-lander Xa .... Cudo i chyba jestem zdecydowana w 99%. Czytałam opinie na Ceneo i są bardzo korzystne. Cena wydaje mi się przystępna, CHOCIAŻ nie do końca, bo - komplet gondola +spacerówka+parasol, osłony i moskitiery, torba komplet za 1300parę złotych to jest ok, ale brak fotelika.... I z fotelikiem taki zestaw kosztuje już 1800zł - więc cena bliska 2000zł i trochę jak na zamierzony zakup to odrobinę za dużo. Więc albo kupimy zestaw bez fotelika, a fotelik dokupimy za ok 200 zł, albo zaszalejemy i kupimy od razu fotelik samochodowy w zestawie.
Ja czytałam mnóstwo dobrych opinii o xlandrze xmove i chyba się na niego zdecydujemy. Prowadzi się jak dla mnie świetnie. A fotelik, do kupie osobno, bo ja na tym punkcie jestem lekko szturchnięta.

Co do grzybów- uwielbiam zbierać i jeść. Dzisiaj na obiad mieliśmy pizze m.in z grzybami (oczywiście przetworzonymi-ugotowane i przesmażone w farszu) i rukolą.

Znów mam dołujące wyniki krwi. Hemoglobina i hematokryt lecą mi ciągle w dół. Łykam ciągle żelazo, teraz już nawet jakieś inne niż poprzednio i dalej nic. Chyba mnie czekają zastrzyki
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:29   #797
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dokładnie.

W tamtej ciąży miałam nisko położone łożysko, ale jeszcze nie przodujące. W tej też takie miałam, ale na szczęście się podniosło i jest wysoko na tylnej ścianie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:31   #798
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci, ze my tez mamy specyficzne poczucie humoru i glupawki dostajemy z byle czego ale u mnie te zajecia sa tak podzielone ,ze we wtorki sa same wyklady i one sa obowiazkowe, przychodzisz z mezem, partnerem a w srody sa cwiczenia i tam jest oddychanie i takie tam i to jest tylko dla kobiet
Niektore SR maja okreslone od ktorego tyg.mozna zaczac chodzic , ale do tej co ja chodze idziesz od ktorego chcesz. Stwierdzilam, ze teraz mi bedzie lepiej czasowo, bo za miesiac zaczynamy robic pokoj dla malego i bede miala co innego na glowie
O, właściwie fajnie to przemyślałaś.. A chodzisz na darmowe czy prywatnie? I w takim razie jeżeli nie będę z moim TŻ to nie powinno być żadnej głupawki.. Chyba, że napatoczy się druga ciężarna której podczas dyszenia zacznie drgać kącik, właściwie wystarczy jej delikatny uśmieszek a już będzie po mnie Wspieram w bólu z tymi głupawkami! Wiem jak to jest śmiać się w najmniej odpowiednich momentach, szczególnie gdy sytuacja wymaga pełnej powagi!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

U mnie można od 28, trzeba skończyć przed 36. Ja zaczynam jakos w drugiej połowie października.
Cholera! To w takim razie muszę się zorientować co i jak.. Zapytam położną za tydzień przed wizytą Dzięki za info!
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:36   #799
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Moja ciocia dostała nagłego krwawienia i okazało się łożysko przodujące, wyleżała z pupa do góry i jest Ignas,w tym roku skończy 6 lat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 18:38   #800
The light
Zadomowienie

oświecilyscie mnie z ta czkawka!

wlasnie jakies 30min temu wyciagnelam nogi z kanapy i czuje takie pukanie. Mysle cobie: dzieć
Ale za chwile zaczelo sie to bardzo rytmiczne robic.
Pomyslalam, ze to moze tak tetnica pulsuje chociaz wydawalo mi sie to zbyt silne.

Wchodze na wizaz do Was a tu piszecie o czkawce i mnie wtedy oswiecilo ze dlatego tak rytmicznie mnie pukał dzieć :P
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:43   #801
Le La
Zadomowienie

shizu48 ta co chodze jest platna, bo tylko taka jest przy tym szpitalu co bede rodzic
Stary 2013-09-17, 18:46   #802
souris5
Raczkowanie

Cytat:
O, właściwie fajnie to przemyślałaś.. A chodzisz na darmowe czy prywatnie? I w takim razie jeżeli nie będę z moim TŻ to nie powinno być żadnej głupawki.. Chyba, że napatoczy się druga ciężarna której podczas dyszenia zacznie drgać kącik, właściwie wystarczy jej delikatny uśmieszek a już będzie po mnie Wspieram w bólu z tymi głupawkami! Wiem jak to jest śmiać się w najmniej odpowiednich momentach, szczególnie gdy sytuacja wymaga pełnej powagi!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cholera! To w takim razie muszę się zorientować co i jak.. Zapytam położną za tydzień przed wizytą Dzięki za info!
Niektóre szkoły rodzenia są już od 20 tc, też mam wrażenie że będzie zabawnie, ale się przyda. Sama też planuje się zapisać, ale chyba najpierw zacznę od fitnessu dla ciężarnych, też od 20 tc widzę najczęściej.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:51   #803
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
shizu48 ta co chodze jest platna, bo tylko taka jest przy tym szpitalu co bede rodzic
To słabo Jeżeli możesz to napisz ile dokładnie płacisz?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Niektóre szkoły rodzenia są już od 20 tc, też mam wrażenie że będzie zabawnie, ale się przyda. Sama też planuje się zapisać, ale chyba najpierw zacznę od fitnessu dla ciężarnych, też od 20 tc widzę najczęściej.
A taki fitness pomaga w rodzeniu czy to służy tylko zgrabnej sylwetce (hahaha, w naszym stanie 'zgarbna sylwetka', dobre, sama siebie rozśmieszyłam ) lub jakoś pomaga dziecku?
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 18:52   #804
pilotka86
Rozeznanie

a możliwe żeby dziecko miało kilka codziennie czkawkę? i to po kilka razy
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:58   #805
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
a możliwe żeby dziecko miało kilka codziennie czkawkę? i to po kilka razy

Możliwe.
Stary 2013-09-17, 18:59   #806
souris5
Raczkowanie

Cytat:
To słabo Jeżeli możesz to napisz ile dokładnie płacisz?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

A taki fitness pomaga w rodzeniu czy to służy tylko zgrabnej sylwetce (hahaha, w naszym stanie 'zgarbna sylwetka', dobre, sama siebie rozśmieszyłam ) lub jakoś pomaga dziecku?
Moja położna twierdzi, że po tym fitnesie jest mniejsza szansa na cesarkę, do tego ćwiczysz oddech, ważne przy porodzie, poza tym ruch to zdrowie, przecież poród to wielki wysiłek a ćwiczenia do wysiłku tego przygotowują. Mam kilka koleżanek które chodziły na takie zajęcia i sobie bardzo chwalą, mówią, że nawet ból podczas porodu nie był tak zły, bo mięśnie bardziej gotowe niż to co się ma od leżenia w ciąży. No i bonusem ma być to, że szybciej po porodzie się wraca i do formy i do figury
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:04   #807
em ma
Zadomowienie

Cytat:
X-landery są do siebie dość podobne i moje koleżanki są z tych wózków zadowolone. Wózki są dość ciężkie, ale podobno łatwo się prowadzą. Co do fotelika to na pierwszej stronie masz link do testów-warto sprawdzić który fotelik jaką ma ocenę. Ja planuję któryś z grupy 5 lub 4, ale mające 5 w ocenie na bezpieczeństwo. Z racji tego, że x-landery są dość popularne do większości fotelików można dokupić adaptery pasujące do wózka, ale ja jestem przeciwniczką takich rzeczy i dla mnie fotelik tylko i wyłącznie w samochodzie.
Cytat:
Dziewczyny wlasnie wrocilismy z pierwszych zajec w szkole rodzenia, szczerze dla mnie porazka....
Tak nudnego wykladu to chyba przez 5 lat studiow nie mialam. Pierwszy byl z p.psycholog o bolu przy porodzie a drugi z lekarzem, nawet nie wiem o czym, bo zachowywal sie tak, jakby wlaczone zelazko zostawil w domu i gnal ze slajdami jak szalony, zeby jak najszybciej skonczyc, nawet nie bylo mozliwosci przeczytania co tam jest
Mam nadzieje, ze kolejne zajecia beda bardziej interesujace
Ciekawe jak to u nas będzie...dość późno w sumie się zapisałam, ale jakoś tak nie mogłam się wcześniej zebrać.

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 19:12   #808
magnusia
Zakorzenienie

http://pewex.pl/
aż mi się łza w oku kręci- tyle wspomnień
Stary 2013-09-17, 19:17   #809
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Moja położna twierdzi, że po tym fitnesie jest mniejsza szansa na cesarkę, do tego ćwiczysz oddech, ważne przy porodzie, poza tym ruch to zdrowie, przecież poród to wielki wysiłek a ćwiczenia do wysiłku tego przygotowują. Mam kilka koleżanek które chodziły na takie zajęcia i sobie bardzo chwalą, mówią, że nawet ból podczas porodu nie był tak zły, bo mięśnie bardziej gotowe niż to co się ma od leżenia w ciąży. No i bonusem ma być to, że szybciej po porodzie się wraca i do formy i do figury
sama o tym myslałam ale moja lekarka mi nie pozwala...
Stary 2013-09-17, 19:20   #810
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
X-landery są do siebie dość podobne i moje koleżanki są z tych wózków zadowolone. Wózki są dość ciężkie, ale podobno łatwo się prowadzą. Co do fotelika to na pierwszej stronie masz link do testów-warto sprawdzić który fotelik jaką ma ocenę. Ja planuję któryś z grupy 5 lub 4, ale mające 5 w ocenie na bezpieczeństwo. Z racji tego, że x-landery są dość popularne do większości fotelików można dokupić adaptery pasujące do wózka, ale ja jestem przeciwniczką takich rzeczy i dla mnie fotelik tylko i wyłącznie w samochodzie.
A jak chcesz rozwiązać na przykład wyjście na zakupy albo do lekarza? Wszędzie bedziesz brała ze sobą gondolkę?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości