Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 13:34   #781
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ejjjjj dziewczyny hania śpi juz prawie 3h!!! co chwile patrze czy oddycha bo aż nie wierzę!
Filip miał wczoraj takie spanie, 2,5 godziny i go wybudziłam o 18, bo się bałam, że do północy będziemy potem szaleć

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Otóż mamy wystający z dziąsełka ostry zaczątek ząbka Odkryty przez tż, który jest z niego baaardzo dumny, nawet bym się nie spodziewała
za ząbka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:50   #782
mala_19kw
Zakorzenienie

Bokeh-Oskar spał mi 2 i pół godziny. To była jego pierwsza drzemka,nigdy rano mi tak nie śpi więc pewnie pogoda. Teraz ma właśnie drugą drzemkę (zawsze ta była dłuższa) zobaczymy ile ta potrwa.

No i rzućcie okiem na te placki jego. Tak to wygląda mniej więcej. W środku ma takie małe wystające punkciki (nie wiem czy zauważycie na drugim zdjęciu) i przenosi się już na brzuch powoli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3d.jpg (65,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3d1.jpg (65,7 KB, 22 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:58   #783
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,

czy któraś z Was kupiła buciki dla dziecka marki Emel?
polecono mi te butki, jadę dziś kupić, może któraś jeszcze zna? chodzi konkretnie o butki zwane "roczkami"
pierwsze slysze...
dobre sa?
kurde, my jesczze nie mamy nic na zime
a maja zimowki?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

[/COLOR]napiszcie proszę jaką pastą myjecie dzieciom ząbki?
elmex

u nas mlody ma 2 grzemki obowiazkowo, jeszcze sa dni kiedy te drzemki sa 3.. zasypia zawsze 20-20.30, wstajemy 7-8.
tylko raz wybudzilam mlodego jak spal bo akurat jechalismy do lekarza a tak to nigdy...

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

mala - ja nie mam pojecia co to moze byc... moze trzydniowka? a byliscie u lekarza?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:02   #784
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie też zależy od tego o której ta

[/COLOR]napiszcie proszę jaką pastą myjecie dzieciom ząbki?
elmex, skonsultowałam z dentystą

Cytat:
Ale poza tym śpi ile trzeba i kiedy trzeba.
a tutaj mogę z Tobą dyskutować
równie dobrze mogłabym pozwolić przedszkolakowi buszować do północy bo przecież nie jest śpiący

Mala- ja bym szła do lekarza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:11   #785
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryniu-nie byłam u lekarza bo obstawiam 3dniówke właśnie. Pokazuje wam teraz fotki żebyście rzuciły okiem czy tak to u was wyglądało.
Po ilu dniach 3dniówka powinna schodzić?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-11-26, 14:12   #786
LadyWhisper
Zakorzenienie

ktoś coś gdzieś, jakaś zabawa andrzejkowa? normalnie mam potrzebę wyjścia gdzieś na potańcówę z małżem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:19   #787
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
czemu?
zla jest?
a wy jak macie?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ktoś coś gdzieś, jakaś zabawa andrzejkowa? normalnie mam potrzebę wyjścia gdzieś na potańcówę z małżem
u nas jutro, gimbazy robia

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pstryniu-nie byłam u lekarza bo obstawiam 3dniówke właśnie. Pokazuje wam teraz fotki żebyście rzuciły okiem czy tak to u was wyglądało.
Po ilu dniach 3dniówka powinna schodzić?
nie pamietam za bardzo ale tak ze 3/4 dni

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

widzialyscie?
http://www.pudelek.pl/artykul/61262/...ien_dobry_tvn/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 14:23   #788
mala_19kw
Zakorzenienie

My do mycia ząbków mamy paste ziajke.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-11-26, 14:27   #789
LadyWhisper
Zakorzenienie

my elmexa

Stary 2013-11-26, 14:28   #790
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka, wow ale talent
a ile przyjemności sprawiło takie malowanie... Kolory mieszałam sama. Kupiłam tylko białą farbę i 3 podstawowe pigmenty: zółty, czerwony, niebieski....

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak, elmexa...
moj tez otwiera paszcze jak tylko szczotezka na horyzoncie...
a najlepiej jest jak myja razem z tatusiem
tzn ja mlodemu a mlody tatusiowi

o jaaaaaaaaaaaaaaa, jakie smerfy!!!!!!
są jeszcze 3 na drugiej ścianie, ale te mi się już tak nie podobają, są za mało kolorowe....

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
lovi 360, ale mała nie czaji że trzeba co ciągnąć żeby leciało
też mamy 360 i też nie wie o co z nim chodzi. mam też typowy niekapek z lovi i tez go nie chce... mysle czy nie kupic jakiegos innego niekapka z innej firmy, albo jeszcze poczekam...

Cytat:
Ifwka- a do inhalacji dajecie tylko sól fizjologiczną czy jeszcze jakieś krople np. Berodual?

I jakie objawy chorobowe ma Oliwka? Kaszel? Katar?
ja nie ifwka ale też się inhalujemy.... dawaliśmy sól fizjologiczna+ berodual. teraz mamy tylko sól+ pulmicort.... no i ten mamy dawać jak coś się zacznie dziać...

Cytat:
hej,

czy któraś z Was kupiła buciki dla dziecka marki Emel?
polecono mi te butki, jadę dziś kupić, może któraś jeszcze zna? chodzi konkretnie o butki zwane "roczkami"

Sylwetta- kochana,sto lat, dużo szczęścia i spełnienia najsktytszych marzeń

ale mnie dziś głowa napie...dziela
coś mi się obiło o uszy... ale nie pamiętam co.... ja się nad butami z bartka zastanawiam... chcę małej kupić jakieś porządne, bo strasznie się boję, aby nie miała problemów z nóżami... tzn wad...

Cytat:
jesteśmy już po lekarzach.. pediatre odwolalismy bo kupki wrocily juz prawie do normy.... neurolog bardzo chwalila i mowila, ze paulina już jest gotowa do chodzenia... takze lada moment mozemy spodziewac się pierwszych kroczkow choc wiadomo moze to jeszcze trche potrwać....
polmonolog w sumie tez ok... kilka praktycznych rad.... recepta i jakby cos to przychodzić.... ogolnie jestem zadowolona poza jedna rzecza... zakaz wychodzenia z domu: cry: może byc tak, że jak mala dostanie zimnego powietrza to jej pluca się kurcza i powstaje skurcz pluc, po czym nastepuja dusznosci i w konsekwencji szpital.... takze czuje sie jak w więzieniu...jeszcze jak tź wyjedzie to juz wogle areszt domowy... dobrze, że psa nie kazała oddać... choć i tak na czas wyazdu tź będzie u rodziców, bo ja nie będę miała możliwości wyjść z nim na spacer.....

lęce obiadek gotowac... usypiam na stojąco i jakoś tak mi dziwnie słabo...., mdli mnie i mam wieeeelką ochote na slodycze ktorych zazwyczaj nie jem... no i w głowie myśl.... ciąża... no ale przeciez hormony biorę.....

dziękuję za miłe słowa dot. smerfów

aaa i tez elmexa uzywamy
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:34   #791
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

polmonolog w sumie tez ok... kilka praktycznych rad.... recepta i jakby cos to przychodzić.... ogolnie jestem zadowolona poza jedna rzecza... zakaz wychodzenia z domu: cry: może byc tak, że jak mala dostanie zimnego powietrza to jej pluca się kurcza i powstaje skurcz pluc, po czym nastepuja dusznosci i w konsekwencji szpital.... takze czuje sie jak w więzieniu...jeszcze jak tź wyjedzie to juz wogle areszt domowy... dobrze, że psa nie kazała oddać... choć i tak na czas wyazdu tź będzie u rodziców, bo ja nie będę miała możliwości wyjść z nim na spacer.....

lęce obiadek gotowac... usypiam na stojąco i jakoś tak mi dziwnie słabo...., mdli mnie i mam wieeeelką ochote na slodycze ktorych zazwyczaj nie jem... no i w głowie myśl.... ciąża... no ale przeciez hormony biorę.....

aaa i tez elmexa uzywamy
tescik, tescik!
o kurcze, i do kiedy ten zakaz wychodzenia macie?

Stary 2013-11-26, 14:42   #792
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

a tutaj mogę z Tobą dyskutować
równie dobrze mogłabym pozwolić przedszkolakowi buszować do północy bo przecież nie jest śpiący

Mala- ja bym szła do lekarza
Marsi : ja piszę o drzemkach. Przy starszym dziecku ważny jest podział noc/dzień i będę tego przestrzegać, znaczy starać się.
Tutaj cały czas piszę w kontekście drzemek na dzień.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:46   #793
pstryczek84
Zakorzenienie

Moj babelos chodzi sobie po pokoju a jak tylko przysiadzie to zaraz look na mnie czy aby to widzialam
oczywiscie wiwaty obiwiazkowo musza byc
i to samo jak pcha sobie swojego "pchacza" to pcha ale lepetynka caly czas w moja strone i sprawdza czy tylko aby na pewno go podziwiam
i wtedy zaciesz na cala gebusie
jak ja go kocham

Stary 2013-11-26, 15:08   #794
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
a ile przyjemności sprawiło takie malowanie... Kolory mieszałam sama. Kupiłam tylko białą farbę i 3 podstawowe pigmenty: zółty, czerwony, niebieski....

są jeszcze 3 na drugiej ścianie, ale te mi się już tak nie podobają, są za mało kolorowe....

też mamy 360 i też nie wie o co z nim chodzi. mam też typowy niekapek z lovi i tez go nie chce... mysle czy nie kupic jakiegos innego niekapka z innej firmy, albo jeszcze poczekam...

ja nie ifwka ale też się inhalujemy.... dawaliśmy sól fizjologiczna+ berodual. teraz mamy tylko sól+ pulmicort.... no i ten mamy dawać jak coś się zacznie dziać...

coś mi się obiło o uszy... ale nie pamiętam co.... ja się nad butami z bartka zastanawiam... chcę małej kupić jakieś porządne, bo strasznie się boję, aby nie miała problemów z nóżami... tzn wad...

jesteśmy już po lekarzach.. pediatre odwolalismy bo kupki wrocily juz prawie do normy.... neurolog bardzo chwalila i mowila, ze paulina już jest gotowa do chodzenia... takze lada moment mozemy spodziewac się pierwszych kroczkow choc wiadomo moze to jeszcze trche potrwać....

aaa i tez elmexa uzywamy
może testowanko?
kurczę, niefajnie z tym zakazem jak długo ma trwać?

ja uśpiłam bobka na trzecią drzemkę, usypia tzn marudzi równo co 2,5 h od rana i śpi pięknie rano 40 min, w południe prawie 2 h a teraz zobaczymy
ja raczej nie wybudzam, jakbym, go obudziła to byłoby ciężko, bardzo marudny by był od razu.
Ja sobie troszkę pofewciowałam, umyłam wc i trochę łazienkę, odkurzyłam, pomyłam podłogi, umyłam płytki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:16   #795
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Moj babelos chodzi sobie po pokoju a jak tylko przysiadzie to zaraz look na mnie czy aby to widzialam
i to samo jak pcha sobie swojego "pchacza" to pcha ale lepetynka caly czas w moja strone i sprawdza czy tylko aby na pewno go podziwiam
jak ja go kocham
cudne!
Moja tez popitala z pchaczem, przeszla cały pokój + przedpokój! trochę jej czasem trzymam, bo jednak niepewnie nóżki czasem postawi i szybko gna.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
może testowanko?
kurczę, niefajnie z tym zakazem jak długo ma trwać?

ja uśpiłam bobka na trzecią drzemkę, usypia tzn marudzi równo co 2,5 h od rana i śpi pięknie rano 40 min, w południe prawie 2 h a teraz zobaczymy
ja raczej nie wybudzam, jakbym, go obudziła to byłoby ciężko, bardzo marudny by był od razu.
Ja sobie troszkę pofewciowałam, umyłam wc i trochę łazienkę, odkurzyłam, pomyłam podłogi, umyłam płytki
też fewciowałam nawet posegregowałam komodę z bluzkami swoimi, żeby wiedzieć czego mam się pozbyć.

co do spotkania : niedziela okej!

Gojka: zatestuj!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

ale fajowe http://mamaplus.pl/products/klocki-g...estaw-wiaderko
ale to dla dzieci 3+ - sama bym się pobawiła:d
Stary 2013-11-26, 15:18   #796
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah super a która godzina Wam pasuje?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:21   #797
LadyWhisper
Zakorzenienie

zapomniałam wam napisać

przyjeżdża dzisiaj do mnie mój przyjaciel "brat" z dziewczyną znamy się ponad 10 lat, dziewczyna na poważnie, generalnie wow i cholerka stresuję się
mieszkanie wyfewciowane tak, że Fewci nie wstydziłabym się wpuścić do domu

a wiecie co najśmieszniejsze, że D. przyjeżdża z nią do mnie, żeby jej pokazać, że, cyt. "nie ma być o co zazdrosna" wyobrażacie sobie? Generalnie ona jest o mnie zazdrosna, że tyle się znamy itd itd, zresztą mój małż też miał taki czas, no bo jak to tak, tyle lat się przyjaźnić bez żadnego "epizodu" no widocznie się da bez najmniejszego "epizodu" przyjaźń z facetem tyle lat. Trenowaliśmy ze sobą kupę czasu, on był moim trening partnerem, więc wszystkie treningi obozy zawody razem, dzień w dzień przez tyle lat i jeszcze czasem po treningach czas wspólnie spędzaliśmy

aaaaaaa lecę jeszcze dofewciować do końca kuchnię

Stary 2013-11-26, 15:30   #798
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: obojetne

Czy istnieje na rynku jakaś zabawka, która daje taką frajdę jak..wyciąganie z opakowania mokrych chusteczek? Moja córa to kocha, oj jaki jest płacz jak nie pozwalam...
Stary 2013-11-26, 15:37   #799
e_vel
Wtajemniczenie

Lady, jakby mój facet tyle czasu z taką laską jak Ty spędzał to też bym się czuła niekomfortowo
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 15:38   #800
s i l v e r
Zakorzenienie

Dopiero teraz jestem. Byłam u znajomej która ma córeczkę miesiąc straszą od Darii
Ale się fajnie bawiły razem Jej Zosia od małego była wsadzana do chodzika. I co? Teraz nie potrafi normalnie stać tylko na palcach tak dziwnie jakoś.....

Lecę nadrabiać
Stary 2013-11-26, 15:39   #801
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Lady : jeszcze raz, fotki, tutaj inna perspektywa - jest mniejszy niz sadzilam ze bedzie.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Kolejna straszna noc za mną. Spalam dwa razy po 30minut. Jestem zmęczona. Na dodatek pobudka o 5 i nie sposób było Ją uspac. Wiecie,u nas od początku problem ze spaniem,dlatego tak się cieszyłam że Blanka lepiej śpi. Ale trwało to dwa tygodnie. Teraz jest znowu strasznie. Nie wierze że to minie. Już nie narzekam,nie ma to sensu.
Nie wiem kiedy będę,mam dola jak stąd do wieczności.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Jeszcze tylko chciałam podziękować lady za linki. Cena na allegro położyła mnie na łopatki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej

Ile dzieci wątkowych śpi z rodzicami? Pytam bo Dawid zasypia u nas, przekładam do łóżeczka, ale jak się budzi i... ja go z przyjemnością do siebie biorę, bo lubię się do niego tulać
Zasypia sama w łóżeczku, ale jak się obudzi na karmienie to śpi często z nami bo ja normalnie zasypiam podczas karmienia, a nawet jak się przebudzę to nie mam siły jej odnieść

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Sylwietta Kochana Ty nasza. 100 lat
Podłączam się pod życzenia

Cytat:

No i rzućcie okiem na te placki jego. Tak to wygląda mniej więcej. W środku ma takie małe wystające punkciki (nie wiem czy zauważycie na drugim zdjęciu) i przenosi się już na brzuch powoli.
Nie wiem co to jest. U nas te plamy przy 3dniówce inaczej wyglądały.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:39   #802
misiaeel
Wtajemniczenie

Byłyśmy na bilanse, jeśli można to tak nazwać
Hania waży 9780 (chociaż wydaję mi się, że więcej) i mierzy 78 Doktorka zachwycała się jak pięknie mówi, bo akurat się wtedy rozgadała

sylwietta najlepszości!!

hope Hania zasypia w łóżeczku, ale czasem w nocy ląduje u nas, jak mi się nie chce szuszać

Ifwka zdrówka dla Małej Hania na noc je 210, ale rano 180, czasem coś zostawi

tress brawa za zęba no i brawa dla Tż, że go odkrył

Debrah wcześniej myłam samą wodą, teraz mamy elmex

pstryczku chyba dołączę do tej grupy na fb

gojka o kurde:/ ale na jaki okres macie ten zakaz??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:41   #803
Debrah
Zakorzenienie

Dałam jej takie gdzie zostało kilka sztuk, opakowanie z klapką. Wyciąga już z 11 raz... i nie mam dziecka. Jak się kończy to płacze do momentu aż nie włożę ich spowrotem...
Może jakaś samoróbka czegoś podobnego co się tak fajnie wyjmuje jedno po drugim?
Stary 2013-11-26, 15:45   #804
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja go kocham
a jak sobie przypomnę, jak labiedziłaś, że nie siada

Cytat:
a wiecie co najśmieszniejsze, że D. przyjeżdża z nią do mnie, żeby jej pokazać, że, cyt. "nie ma być o co zazdrosna" wyobrażacie sobie?
no coś mi się wydaje, że jak Cię zobaczy, to jednak będzie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Dałam jej takie gdzie zostało kilka sztuk, opakowanie z klapką. Wyciąga już z 11 raz... i nie mam dziecka. Jak się kończy to płacze do momentu aż nie włożę ich spowrotem...
Może jakaś samoróbka czegoś podobnego co się tak fajnie wyjmuje jedno po drugim?

meneq kiedyś chyba pokazywała, że u nich jest taka zabawka, chyba takie materiałowe chusteczki połączone i z jakiegoś pojemnika się je wyjmuje

Stary 2013-11-26, 15:47   #805
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a jak sobie przypomnę, jak labiedziłaś, że nie siada

no coś mi się wydaje, że jak Cię zobaczy, to jednak będzie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

meneq kiedyś chyba pokazywała, że u nich jest taka zabawka, chyba takie materiałowe chusteczki połączone i z jakiegoś pojemnika się je wyjmuje
kurdę, chcę takie coś..już chyba 20 raz wsadzam jej chusteczki, wyjmuje zachwycona, krzyczy, wkładam, cieszy się, wyjmuje, krzyczy, ja wkładam.....:brz ydal::b rzydal:
Stary 2013-11-26, 15:52   #806
elllmi
Zakorzenienie

http://dzieciologia.blogspot.com/201...edostepne.html na samym dole

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

jest pomysł http://www.bielemorele.pl/category/zabawa/page/31/

Stary 2013-11-26, 15:56   #807
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
http://dzieciologia.blogspot.com/201...edostepne.html na samym dole

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

jest pomysł http://www.bielemorele.pl/category/zabawa/page/31/
o! zrobię koniecznie. Tylko tutaj raz szarpnie i całe wyjdzie, a chusteczki to paluszkami jedna po drugiej...czysta przyjemność

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 16:02   #808
elllmi
Zakorzenienie

na tym blogu jest fajna zabawka, która z kolei dla nas będzie idealna - deseczka do krojenia z zakrętkami Filip uwielbia zakładać i ściągać zakrętki od butelek, tylko najlepiej takie szersze; muszę mu takie coś zmajstrować

Stary 2013-11-26, 16:10   #809
hje
Zakorzenienie

Musiałam dzisiaj wstać o 7. To Pola jak na złość, nie dość, że budziła się w nocy kilkanaście razy (przez katar), to jak ją potem wzięłam do łóżka, to spała sobie do 8, jak nigdy ostatnio A jeszcze ja nie spałam od 3 do 6.30, ledwo przysnęłam i zadzwonił budzik
Byłam w pupie (standardowa wizyta), w Rossmanie (wydałam 80 zł) i wróciłam do domu. Prądu nie było do 13

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ile dzieci wątkowych śpi z rodzicami? Pytam bo Dawid zasypia u nas, przekładam do łóżeczka, ale jak się budzi i... ja go z przyjemnością do siebie biorę, bo lubię się do niego tulać
Pola zawsze zasypia przy mnie, potem przekładam ją do łóżeczka (choć jak jesteśmy same, to czasem i zostawiam). Przy pierwszej pobudce biorę ją do siebie i dosypiamy do rana, a jak jest tż, to jak już się budzi całkiem, na karmienie. Albo jak ma nocki z pobudkami, to też ją biorę do nas. Np. dzisiaj spała ze mną od 3, bo nie mogła spać w łóżeczku.

Cytat:
hej
ptaki olały mój karmnik, a Filip cały czas stoi przy szybie i robi ssssssssssssss może dlatego
Odstraszacz

Cytat:
MARSI pytałaś o to, jak małż usypia, siada na fotelu, bąbel tyłem do niego, i tak sobie siedzą przytuleni, Pietraszko nawet nie ma czasu zamarudzić, bo od razu się przytula i odpływa tak naprawdę nawet nie trzeba mu szuszać

Ale się przeziębiłam
Pola jak jest śpiąca, to też się tak przytula No ale nie zaśnie.

I mnie coś bierze, na razie tylko gardło boli i lekki katar, i ogólnie czuję się jak kupa gnoju

Cytat:
To pewnie też zależy od tego o której ta drzemka jest - bo jeśli np do 18 to trudno się dziwić, że o 19 spać dziecku może się niekoniecznie chcieć.

napiszcie proszę jaką pastą myjecie dzieciom ząbki?
A u nas, już pisałam kiedyś, jakoś drzemki nie mają wpływu na nocki. Tzn. wiadomo, jak się młoda obudzi z drzemki po 19, no to jednak idzie spać dopiero po 23. Ale jak ma dwie (od dłuższego czasu), a tą drugą najczęściej do 18-18.30, to i tak max o 22.30 śpi. I budzi się normalnie po 7. Swoją drogą, dawno (z jednym incydentem) nie budziła się przed 7...

Nie używamy pasty; tylko woda przegotowana.

A pytałaś o fotelik - my mamy Tango; 9-36kg bodajże, ale nie jestem pewna.

Sylwuś, dużo szczęścia, radości z Bartusia; i na pewno już niedługo - miłości!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-11-26 o 16:13
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 16:14   #810
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

pstryczku chyba dołączę do tej grupy na fb

a ja to sobie na ta okazje chyba w ogole zaloze konto na fejsie

Cytat:
w Japonii sa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości