Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 19:30   #781
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Filet drobiowy

maharet-dzieki za wyjasnienie.
O, to też muszę spróbowac, bo ją też non stop to samo, tylko ja na sb, to jeszcze z warzywami

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:41   #782
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja zaczne wprowadzac pokarmy jak bedze mi zagluszac mlaskaniem przystole spozywany obiad a tak serio - przy jej ulewaniu nie mam zamiaru wprowadzac byt szybko pokarmow bo zwyczajnie pralka nie ogarnie plam z marchewek czy jabłek lekko przetrawionych... a i jej brzuszek skoro wyrzuca wszystko w płynie to co dopiero bedzie robil z papkami? w styczniu mamy szczepienie to wypytam pediatry ile jeszcze mozna czekac az przestanie ulewac...
Ja myslalam ze jak zacznie jesc stale pokarmy to przestanie ulewac, nie wiem dlaczego tak sobie wymyslilam...

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Dziękuję raz jeszcze za słowa wsparcia. Fatalne będą te święta, w domu strasznie pusto i smutno. Taka grobowa atmosfera :/ Ehh ciężko jest bardzo.
Wiem co czujesz.. U mnie jednego roku przy wigilijnym zabraklo taty, babci i dziadka Wiem ze tomarne pocieszenie, ale z czasme bedzie lepiej

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:47   #783
kaska87
Zakorzenienie

Motylek będzie spała- mój czasem też w dzień śpi i śpi i nic mu to w nocnym spaniu nie przeszkadza

ja jestem, ale jem kolację- kanapki z twarożkiem, pomidorem i do tego inka no i w tle właśnie rodzinka.pl- chyba zawsze mi się ten serial z moją ciążą będzie kojarzył, bo wtedy się wciągnęłam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:01   #784
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Kropla, Dirty, Wasze dziewczyny dostały w szpitalu gentamycyne?
miałayście drugi raz badanie słuchu w związku ze wcześniactwem?
u nas wyszło coś nei tak niby katar jest i to może być też przez to ale martwię się okropnie
Marysia dostała gentamycynę po urodzeniu i miała powtórne badanie słuchu - wyszło ok....
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie ma jak to karmic kp mlodsze i podcierac tylek po kupie sraszemu w jednym czasie
przerabiałam

Kurcze, nie wiem co myśleć o Hani... niby kataru od kilku dni nie ma, a ciągle coś jej sie w gardle zbiera, trochę czasami charczy i zdarzy jej się odkaszlnąć

a mnie boli gardło

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:13   #785
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motylek będzie spała- mój czasem też w dzień śpi i śpi i nic mu to w nocnym spaniu nie przeszkadza

ja jestem, ale jem kolację- kanapki z twarożkiem, pomidorem i do tego inka no i w tle właśnie rodzinka.pl- chyba zawsze mi się ten serial z moją ciążą będzie kojarzył, bo wtedy się wciągnęłam
Ja tak Brzydule oglądałam w ciąży. Edim i Glee z Elenka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-20, 20:20   #786
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ojej...
dobre, sama prawda

Cytat:

mniam zazdroszczę!
ale ja też zjadłam przed chwilą coś pysznego (z dozwolonych składników) kasza jaglana na mleczku ryżowym z jabłkiem, wszystko ugotowane - pycha!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:21   #787
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a ja rycze na kungfu pandzie

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

prosze o powtorzenie co najlepiej na zimno podczas kp:/ aktualnie mam tylko masc z vit a

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 20:24   #788
gorgulek
Zakorzenienie

Lola chyba plasterki Compeed.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:32   #789
ja :)
Zakorzenienie

Wróciliśmy od lekarza z naszej wizyty na 2 miesiące. Szczepienie było okrutne, taką wielgachną igłą 3 ukłucia. Tak płakała że i ja się popłakałam Bidula. Jeszcze nie słyszałam u niej takiego płaczu odkąd jest na świecie. Na szczęście szybko się uspokoiła i poszła spać. Przyjechaliśmy do domu, pouśmiechała się, zjadła i znowu śpi. A ten 'soczek' na rota wirus to piła ze smakiem i zacieszem na ustach
Waży już 5500g i ma 58.5 cm Czyli całkiem nieźle nam idzie - 6.5cm na długość i 1800g w wadze od urodzenia przybrała

Niestety przy badaniu bioderek (sprawdza jej ręczni na każdej wizycie) wyszło lekarce jakieś klikanie w lewym bioderku i dała nam skierowanie na usg Mówi, żeby się nie martwić że to dysplazja, bo na poprzednich wizytach nic takiego nie było, ale trzeba sprawdzić bo jeśli dysplazja to leczyć jak najszybciej Mam nadzieje, że to jednak nie to i wszystko będzie ok.. Teraz czekam na telefon, zeby jak najszybciej umowili nas na usg.
Ktoś tu miał dysplazje? Sa jakieś oznaki widoczne 'gołym' okiem? Myślałam, że w dysplazji dzieci trzymają nóżki razem, a nie rozkraczone, a Pola na żabke od zawsze trzyma i to mocną, więc już nie czaje. Ehh, oby to nie było to
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:38   #790
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ja rycze na kungfu pandzie

też się poryczałam a D. się smutno zrobiło i powiedział: ten mały panda to jak Juluś, taki słodziak
Stary 2013-12-20, 20:38   #791
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No bo od czwartego miesiaca sie daje, chyba ze sa jakies inne powody.Dziecko sie mlekiem nie najada, albo nie chce pic albo za slabo na wadze przybiera.
Ja tez zaczelam. Ale po 1 lyzeczce dziennie - tak mi pediatra doradzil. Mlodemu chyba smakowalo, choc upackal sobie buzie tym jabluszkiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 20:47   #792
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też zostawiam w łóżku Miłosza. W czasie choroby to w ogóle ze mną spał bo musiałabym ciągle wstawać. Tylko pierwszy sen jest w łóżeczku.
U mnie to samo. Na początku mąż oponował to mu powiedziałam że w takim razie on za każdym razem wstaje i podaje Bartusia a dodam że mój synek budzi się minimum co trzy godziny. No i tż szybko skapitulował

Hej
Tassia super że wizyta tak pozytywna i z Maciusiem wszystko ok
Bajka wielkie brawa za organizację a co do góry prezentów to super
Susana wyrazywspółczucia . Nawet sobie nie wyobrażam przez co przeszłaś

Na tą chwilę więcej grzechów nie pamiętam....

Od kilku dni mój Bartuś dziwnie zasypia. Jest kąpiel, cyc i po chwili się zaczyna. Zje i zaczyna krzyczeć. I wyczaiłam że potrzebuje 5 min bujania i pochodzenia i śpi

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:57   #793
ja-ika
Zakorzenienie

Ja u mnie obydwoje mieli dysplazję i właśnie trzymały na początku nóżki razem. Mam nadzieję, że u Poli to nic groźnego, trzymam kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-20, 20:58   #794
Snow_White1
Wtajemniczenie

Ja - na pewno trzeba to spr, ale moze nie martw sie na zapas...

Tassia - no i dobrze, ze bylas u pediatry. Pewnie teraz jestes spokojniejsza.
Stary 2013-12-20, 21:01   #795
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja u mnie obydwoje mieli dysplazję i właśnie trzymały na początku nóżki razem. Mam nadzieję, że u Poli to nic groźnego, trzymam kciuki

Też mam taką nadzieję. I dziękujemy za kciuki Teraz będę się denerwować aż do usg, a nie wiem kiedy będzie..
I już zażegnaliście dysplazje, naprawione wszystko? Czytałam, że leczenie zazwyczaj trwa tyle ile ma dziecko w momencie jej zaczęcia.

Btw, fajny avatar

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja - na pewno trzeba to spr, ale moze nie martw sie na zapas...

Tassia - no i dobrze, ze bylas u pediatry. Pewnie teraz jestes spokojniejsza.
No właśnie staram się, ale już zdążyłam przejrzeć wujka googla na wylot. No nic, będzie dobrze - inaczej być nie może
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:19   #796
gorgulek
Zakorzenienie

Ja też trzymam żeby to jednak nie była dysplazja.
Stary 2013-12-20, 21:58   #797
lamponek
Raczkowanie

Cytat:

zazdroszcze spiocha chociaz odkad przeszly mojemu zuzinkowi kolki to tez lubi sobie pospac zauwazylam ze 1h aktywnosci to dla niej maks a potem juz marudnik się wlacza. wiec ta godzinka jest akurat na zmiane pieluchy, pobawienie sie, cycek i maluch odlatuje

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od lekarza z naszej wizyty na 2 miesiące. Szczepienie było okrutne, taką wielgachną igłą 3 ukłucia. Tak płakała że i ja się popłakałam Bidula. Jeszcze nie słyszałam u niej takiego płaczu odkąd jest na świecie. Na szczęście szybko się uspokoiła i poszła spać. Przyjechaliśmy do domu, pouśmiechała się, zjadła i znowu śpi. A ten 'soczek' na rota wirus to piła ze smakiem i zacieszem na ustach
Waży już 5500g i ma 58.5 cm Czyli całkiem nieźle nam idzie - 6.5cm na długość i 1800g w wadze od urodzenia przybrała

Niestety przy badaniu bioderek (sprawdza jej ręczni na każdej wizycie) wyszło lekarce jakieś klikanie w lewym bioderku i dała nam skierowanie na usg Mówi, żeby się nie martwić że to dysplazja, bo na poprzednich wizytach nic takiego nie było, ale trzeba sprawdzić bo jeśli dysplazja to leczyć jak najszybciej Mam nadzieje, że to jednak nie to i wszystko będzie ok.. Teraz czekam na telefon, zeby jak najszybciej umowili nas na usg.
Ktoś tu miał dysplazje? Sa jakieś oznaki widoczne 'gołym' okiem? Myślałam, że w dysplazji dzieci trzymają nóżki razem, a nie rozkraczone, a Pola na żabke od zawsze trzyma i to mocną, więc już nie czaje. Ehh, oby to nie było to
kciuki za bioderka!
Ciekawe ile wazy moja krolewna jestem w szoku bo ostatnio tylko odkladam ubranka, z wszystkiego mi juz wyrasta 62 juz przykrotkie, musialam usmiechnac sie do szuflady z ciuchami 3-6 m-cy tak szybko rosnie i jest z kazdym dniem piekniejsza i fajniejsza

A u nas dzis byl mily, spokojny i leniwy dzien spanie, zabawy, spacerek jak dzidzi taka spokojna to od razu inny dzien
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:59   #798
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

gorgulek dziekuje

ja kciuki trzymam tez : kciuki:

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:08   #799
LaLoca
Zakorzenienie

Hello. Dzisiaj mieliśmy kontrolne usg bioderek. Już są prawidłowe z tym że lekarz zalecił pieluchować jeszcze 2 m-ce eh bo stwierdził że na tym etapie rozwoju łatwo naprawić ale i zepsuć. Sama nie wiem czy nie przesadza z tą nadgorliwością. Któraś z Was pisała że pomimo zalecenia nie pieluchuje. Dlaczego?

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-12-21 o 08:21
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 22:09   #800
kama1987
Rozeznanie

Hejo codziennie obiecuję sobie że wejdę tu wcześniej i jakoś mi nie wychodzi Byliśmy dzisiaj zważyć Zuzię i przez 2 tygodnie nie nic nie przybrała. Ma 12 tygodni i waży 4950. Chociaż wzrostem nadrabia bo ma 63 cm, i jest długa i chuda. Ta waga to pewnie wynik stresu z ostatnich 2 tygodni, bo tak to było ok wszystko. Muszę się przeprosić z mm i powitać na nowo z laktatorem. Kiedyś jak ściągałam często mleko to miałam go aż za dużo a teraz to jakaś masakra.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
łabędzi puch?brzmi apetycznie
oo, pyszne to ciasto nie robiłam ale jadłam

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bartek dzis wcinal kleik ryzowy
Zuzia dostała dziś starte jabłko i chętnie wszystko wcinała

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj wprowadziłam małej stały pokarm (10 dni przed 4 m-cem).
już nie będę się rozpisywać czemu to zrobiłam ale moim zdaniem dziecko ewidentnie chciało czego dowodem był zjedzony cały słoiczek! no i teraz zjadła znów cały, ze smakiem i bez plucia. nic jej nie było, kupa ładna (tylko inny kolor i bardziej zbita), wzdęć ani bóli brzuszka nie ma. podałam młodą marchewkę z ziemniaczkiem z HIPPa
Ja też bym Zuzi dała troszkę marchewki ale sobie chyba daruję ją narazie bo jest chyba zapierająca, a mała ma ostatnio problem z kupą. Ratowałam się ostatnio Melilaxem, bo termometr nie dał rady. Ziemniak nie działa zapierająco, nie?? Bo niewiem co jej zrobić, żeby jej problemy minęły. Może być od tego, że zaczęła jeść mm??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:10   #801
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Madziuchna jak u Was ?
Amelka, super
Julek położył się o 23, o północy, jak kładłam się spać, zaczął kwękać w łóżeczku dość intensywnie, więc wzięłam go do siebie. Spał - bodajże - do 5.20, zjadł, zgasiłam światło i zasnęliśmy - Julek bez marudzenia A następna pobudka była - uwaga! - przed 9! Julek musiał obudzić się wcześniej, bo postękiwał, a ja nie zdając sobie sprawy, że już tak późno, jeszcze na parę minut spacyfikowałam go smoczkiem

Cytat:
Ja ostatnio też zostawiam w łóżku Miłosza. W czasie choroby to w ogóle ze mną spał bo musiałabym ciągle wstawać. Tylko pierwszy sen jest w łóżeczku.
U nas też Julek śpi u siebie do pierwszej pobudki

Cytat:
Zadzwonił domofon ok 11 więc pytam kto, w odpowiedzi usłyszałam, że pomoc społeczna na wywiad. Do tej pory nikt nie zapukał do drzwi
A swoją drogą po co oni mi tu? I bez zapowiedzi?
A skąd oni u Ciebie???!!!

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dziękuję raz jeszcze za słowa wsparcia. Fatalne będą te święta, w domu strasznie pusto i smutno. Taka grobowa atmosfera :/ Ehh ciężko jest bardzo.
Też wzruszyłam się, czytając Twego bloga
Przytulam wirtualnie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy wasze dzieci mają cały czas zaciśnięte piąstki?O czym to może świadczyć?
Niestety tak

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:26   #802
inezka92
Raczkowanie

juz wiem jak mozna miec dosc placzu dziecka... jak zwykle ze wszystkim sama...
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:31   #803
gorgulek
Zakorzenienie

Madziuchna nie zjawila sie ta pomoc spoleczna. Pewnie domofony pomylili
Stary 2013-12-21, 03:33   #804
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taką nadzieję. I dziękujemy za kciuki Teraz będę się denerwować aż do usg, a nie wiem kiedy będzie..
I już zażegnaliście dysplazje, naprawione wszystko? Czytałam, że leczenie zazwyczaj trwa tyle ile ma dziecko w momencie jej zaczęcia.

Btw, fajny avatar
Kamil miał zdiagnozowaną chyba w wieku 6 tyg i poduszkę nosił do 4 miesiąca, a Emilka miała 3 tyg na usg i od 4 zaczęła nosić poduszkę, pierwszą 18 cm miała 3 tyg, a 22 cm nosiła 4 tyg i wszystko juz jest dobrze. Tylko zaczęła mi się w nocy rozkopywać :p

Stary 2013-12-21, 04:12   #805
matallewar
Zakorzenienie

Dzieci mi nie śpią i latam z jednego pokoju do drugiego, bo tz nieprzytomny i nie może żadnego ogarnąć... Masakra!! Powinno być mnie więcej, tak ze 3 mnie dałyby radę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-21, 05:17   #806
ewacia85
Wtajemniczenie

pocytowałam i mi zjadło
melduje ż eżyje daje rade z moimi bojsami...adi ma niewyczerpane baterieee w doopce alen przedwczoraj padł mi o 17 w ubraniu i dziwnej pozycji, obudził sie o 22 zapytał dlaczeo jest noc poprosił o kanapke bo głodny ugryzł raz i poszedł spać i tak przespał do rana widocznie osłabione od leków jest....sebuś jest słodki ale mniej wiecej od południa jest bardzo absorbujący albo aczki albo cały czas zeby do nieo mówić i się bawić moje raczki i plecy nie wyrabiaja...skok:confused :...
btw odzywam sie bo dał mi pospać wstałam raz w nocy ale nie pamietam o której bo nieprzytomna ostatnio jestem i drugi raz o 5;20 i zła jestem na siebie bo dwa razy wylałam na siebie mleko cena jaka płace za moją nie pzytomność
pozdrawiam wszystkie mamuśki ....jeśli adi i seba bedą łaskawi to do was zaglądnę cześciej
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 05:25   #807
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzieci mi nie śpią i latam z jednego pokoju do drugiego, bo tz nieprzytomny i nie może żadnego ogarnąć... Masakra!! Powinno być mnie więcej, tak ze 3 mnie dałyby radę...
bidulinek z ciebie matal. U mnie pobudka na cyca ale juz zasnela na nim .
Dobudz tz -a i niech ogarnia. Ja raz jak juz miałam dość a tz nie raczył sie zaangażować wzięłam psa i poszłam z nim na spacer a mała zostawiłam na jego głowie.
Moze ty tez idź "po bułki " na śniadanie a stary niech ogarnia chociaż raz .

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 05:27   #808
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana mocne kciuki

Mój synek chyba czyta wizaż. Wieczorem pisałam że robi pobudki co trzy godziny więc dziś zrobił mamusi niespodziankę i obudził się tylko o 22 następnie dopiero o 3 30 no i teraz ale to i tak rewelacja.

Ladan piękne kolczyki. A przy okazji przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe. Przepraszam że dopiero teraz ale nadtabiam na raty i dlatego tak późno

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 05:33   #809
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hejo codziennie obiecuję sobie że wejdę tu wcześniej i jakoś mi nie wychodzi Byliśmy dzisiaj zważyć Zuzię i przez 2 tygodnie nie nic nie przybrała. Ma 12 tygodni i waży 4950. Chociaż wzrostem nadrabia bo ma 63 cm, i jest długa i chuda. Ta waga to pewnie wynik stresu z ostatnich 2 tygodni, bo tak to było ok wszystko. Muszę się przeprosić z mm i powitać na nowo z laktatorem. Kiedyś jak ściągałam często mleko to miałam go aż za dużo a teraz to jakaś masakra.

oo, pyszne to ciasto nie robiłam ale jadłam

Zuzia dostała dziś starte jabłko i chętnie wszystko wcinała

Ja też bym Zuzi dała troszkę marchewki ale sobie chyba daruję ją narazie bo jest chyba zapierająca, a mała ma ostatnio problem z kupą. Ratowałam się ostatnio Melilaxem, bo termometr nie dał rady. Ziemniak nie działa zapierająco, nie?? Bo niewiem co jej zrobić, żeby jej problemy minęły. Może być od tego, że zaczęła jeść mm??
Gotowana marchewka dziala zapierajaco. Surowa odwrotnie. Tak mi pediatra wyjasnil. U nas tez podobne problemy, dlatego z polecenia pediatry wprowadzilam jabluszko i marchewke. Podobno przy mm kupki rzadzirj, ale moj calkiem na kp byl i tez takie problemy. Ewentualnie pediatra doradzil specjalne mm np.hipp comfort combiotik na zaparcia.
Doraznie - jesli nie chcesz czopka- mozes podav syrop z lactulosa np duphalac. My go stosujemy po kkonsultacji z pediatra. No i dopajaj.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-12-21 o 05:39
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 05:39   #810
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
bidulinek z ciebie matal. U mnie pobudka na cyca ale juz zasnela na nim .
Dobudz tz -a i niech ogarnia. Ja raz jak juz miałam dość a tz nie raczył sie zaangażować wzięłam psa i poszłam z nim na spacer a mała zostawiłam na jego głowie.
Moze ty tez idź "po bułki " na śniadanie a stary niech ogarnia chociaż raz .

u mnie tz jeszcze ani raz nie wstał do sebastiana w nocy ...ani raz nie zmienił mu pieluszki cyba z eo tym nie wiem ale wstaje do adriana jak go budze ze karmie sebe....jest zapracowany wiec mu sie nie dziwie ale jednak czasme miło by było jakby wstał .... pamietam ze jak się adi urodził to wstawał zmieniać pieluszki...rano jak karmiłam to robił mi bawarki i kanaplki o 5 rano ...a teraz niet... widocznie nie zasłużyłam sobie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości