![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
Popieram w 100%. Znam kilka takich przypadków jak Twój, dzieci urodziły się zdrowe ![]()
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście trudno oceniać...
Z mojej strony chyba bym się zdecydowała urodzić. Nie wybaczyłabym sobie, gdybym przerwała ciążę, ale absolutnie nie potępiam osób, które zdecydowałyby się przerwać. Jest to sprawa indywiduala i według mnie nikt nie ma prawa nikogo w tej kwestii osądzać. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Znajomi dawno temu zdecydowali się urodzić...Dziecko żyło 11lat z poważną wadą rozwojową a przez ostatni tydzień życia błagało rodziców żeby zrobili coś żeby je przestało boleć i pytało dlaczego to tak boli. Co bym odpowiedziała takiemu dziecku? Czy byłabym gotowa patrzeć na takie cierpienie? Chyba nie... Dlatego w przypadku jakiegokolwiek podejrzenia odwiedziłabym chyba wszystkich lekarzy w kraju żeby rozwiać wątpliwości skoro zdarzają się pomyłki. Teraz codziennie o 15.00 oglądam na TLC program "Porodówka" i były przypadki, że dziecko urodziło się z jelitami na zewnątrz czy źle rozwiniętą lewą komorą serca ale to są przypadki do operowania i do dalszego szczęśliwego życia dzidziusia ![]() Inna sprawa to dziecko poważnie chore, które na świecie nie będzie w stanie przeżyć 20 lat a my nie będziemy potrafili mu ulżyć w cierpieniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
ja narazie nie chce myslec o tym ze moze byc cos zle tylko chce myslec o tym ze bedzie dobrze, chce sie cieszyc...
dzisiaj moja pierwsza wizyta zobaczymy co i jak, nie moge sie juz doczekac a to dopiero o 19
#787 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, doradźcie! Byłam u ginekologa w zeszły wtorek, nie wzięłam zadnego zwolnienia, zaświadczenia ani nic.... Teraz jednak okazało się że przydałoby mi się zwolnienie na cały luty, myślicie że mogę zadzwonić do gina i poprosić o zwolnienie czy muszę się umawiać i znów płacić za wizytę? Średnio mi się uśmiecha znów płacić za samo zwolnienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak to jest u Twojego lekarza, ale z tego co ja się orientuję, to lekarze mogą wystawić zwolnienie po przeprowadzonym badaniu i najpóźniej od kolejnego dnia... Czyli wypada na to, że żeby mieć zwolnienie od 1.02 to może być ono wystawione 31.01 czyli w piątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44873807]Nie wiem jak to jest u Twojego lekarza, ale z tego co ja się orientuję, to lekarze mogą wystawić zwolnienie po przeprowadzonym badaniu i najpóźniej od kolejnego dnia... Czyli wypada na to, że żeby mieć zwolnienie od 1.02 to może być ono wystawione 31.01 czyli w piątek.[/QUOTE]
U mojego lekarza pewnie by to nie przeszło. Zwolnienie dostaje zazwyczaj na 3 tygodnie i pani doktor każe umawiać się na kolejną wizytę. Pytałam się czy całą ciążę będziemy się widywać co 3 tygodnie to usłyszałam że żeby wystawić zwolnienie musi mnie zbadać. Więc mimo, że dobrze się czułam poprosiłam o zwolnienie bo gdyby coś się zmieniło po dwóch dniach to płace za kolejną wizytę. Ale zadzwoń i zapytaj swojegolekarza, powiedz jaka jest sytuacja może będzie bardziej ludzka. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Branzoletka
|
Kujon trzymam kciuki!
Co do trudnego tematu który jest/był na tapecie,to nie chciałabym stanąć przed taka decyzja ale gdybym musiała i niepełnosprawnosc dziecka byłaby zbyt duzym prawdopodobienstwem,to nie myslałabym tylko o sobie(wyrzuty sumienia)tylko pomyslałabym czy mam prawo skazywać moje dziecko na ciągła walkę przez całe życie z uprzedzeniami z bólem z samotnością ![]() Ale to moje zdanie i każdy ma prawo do swojego,bo nikt za nikogo żyć nie będzie a najlepiej oceniać nie będąc w danej sytuacji.
![]() |
#791 | |
Konto usunięte
|
Czyli masz zwolnienie, którego nie wykorzystasz jak wszystko będzie dobrze... A jak pracodawca podejdzie do tematu, jak okaże się np., że coś jest nie tak, a od wystawienia zwolnienia minął np. tydzień i w zwolnieniu jest napisane, że "jesteś" na nim od tego tygodnia, a Ty donosisz je później?
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Poza tym wszystkim wiem też, że osobiście nie byłabym w stanie udźwignąć ciężaru wychowywania dziecka z wadami genetycznymi. I Kocham tą Moją Fasolkę nad życie, chociaż to na razie tylko mały Kropek, ale wiem, jaka będzie moja decyzja, jeśli okaże się, że coś będzie nie tak... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44874174]Czyli masz zwolnienie, którego nie wykorzystasz jak wszystko będzie dobrze... A jak pracodawca podejdzie do tematu, jak okaże się np., że coś jest nie tak, a od wystawienia zwolnienia minął np. tydzień i w zwolnieniu jest napisane, że "jesteś" na nim od tego tygodnia, a Ty donosisz je później?
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Twoje podejście jest mi bardzo bliskie. Ja wiem, że to jest trudna decyzja, kontrowersyjna itd., ale my z moim Narzeczonym na prawdę długo rozmawialiśmy o tym, co zrobimy jeśli się okaże, że jest duże prawdopodobieństwo tego, że Nasze Maleństwo urodzi się niepełnosprawne... I mamy w swoim otoczeniu rodziców takich dzieci, którzy patrzą na ich cierpienie i mówią wprost, że gdyby mogli cofnąć czas to nie skazaliby dziecka na takie życie. Poza tym wszystkim wiem też, że osobiście nie byłabym w stanie udźwignąć ciężaru wychowywania dziecka z wadami genetycznymi. I Kocham tą Moją Fasolkę nad życie, chociaż to na razie tylko mały Kropek, ale wiem, jaka będzie moja decyzja, jeśli okaże się, że coś będzie nie tak... ![]() ![]() Ja wzięłam zwolnienie od lekarza i dałam je pracodawcy i jak na razie jestem na zwolnieniu. Ale nie wiem jak będzie później. Umowe mam do marca także do pracy raczej nie wróce już, |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda88,niby żadnym wyznacznikiem nie jest,ale teraz za to chodzę do lekarza,do którego kobiety pchają się drzwiami i oknami a mimo,że to prywatnie to czekałam na swoją kolej 3 godziny. A mój poprzedni gin jest alkoholikiem,którego za cholerę z poradni K nie chcą wyrzucić,więc wolę chuchać na zimne i nie chodzić do niego,bo wiele szkody kobietom już przyniósł.
A z tymi mdłościami to też różnie,może i tak samo jak z tym bólem piersi. Niektóre kobiety w ogóle ich nie mają ani nie wymiotują przez całą ciążę ![]() Miminek,ja wiem,że przy pustym jaju NIC się nie zrobi. Ale dowiedziałam się o tym w 9 tc,gdzie w 6 tc mój poprzedni gin musiał to widzieć a najgorsze,że dał mi nadzieję,że jest super,ok. O to mi tylko chodzi.Przyzwyczaiłam się do tej myśli i bardzo się rozczarowałam ![]() ![]() NataliMzr,dużo zdrówka i wiele pozytywnej poprawy dla Was ![]() xxxmalenka1989,ja w 5 tc4d miałam malusieńki pęcherzyk,lekarz w szpitalu sugerował,że nieprawidłowy,bo za mały,ale MOŻE,MOŻE coś z tego będzie,choć 3 dni przed była tylko rozpulchniona szyjka i głucha przestrzeń.W 5tc6d już był piękny pęcherzyk z maluchem 2 mm ![]() Też sobie wkręcałam z ciążą pozamaciczną,bo zaczął mnie nagle bark boleć i brzuch (a to niby objawy ciąży ektopowej) a teraz mam kolejne stresy przez czytanie w necie,które wychodzi chyba u każdej z nas na niekorzyść ![]() A ja się w sumie cieszę,że mam nudności,bo chociaż wiem,że coś się dzieje i powoli rusza ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeżeli natomiast chodzi o lekarza- oczywiście, nie bronię go. Sama w tej poronionej ciąży byłam u dwóch- jeden bardzo źle mi wróżył bo po moich wynikach chyba wiedział jak to się skończy, za to drugi z mega dobrymi opiniami, gdzie na wizytę czeka się ponad 2 msc, uznała, że wszystko jest okej i żadnych niepokojących rzeczy nie widzi ![]() Najważniejsze to zaufanie do lekarza a z tego co piszesz ten pierwszy jest beznadziejny ![]() W piątek mam egzamin, na razie nie umiem zbyt wiele. Jestem rozkojarzona a do tego chora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Ten pierwszy opisany przeze mnie lekarz potrafił powiedzieć mojej siostrze,że ma już stan przedrakowy przez nadżerkę i stały tekst"proszę przyjechać do mnie na krioterapię,to będzie kosztować tyle a tyle" siostra się przeraziła a ja jej powiedziałam historię znajomej,która miała z nim tą samą sytuację a u innego lekarza dowiedziała się,że ta nadżerka jest ledwo widoczna i nie ma powodu interweniować póki się nic nie dzieje
![]() ![]() Ja za to z rana jeść nie mogę już a później wcinaam jak głupia. W sumie wcinałam,bo dzisiaj to mam chyba jakąś dietę,bo jedynie nie mdli mnie od soku pomarańczowego i mandarynek ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. po jakich wynikach Twój lekarz stwierdził że jest źle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
nie piszcie tyle, bo jeden dzień mnie nie ma i parę stron do nadrobienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Hej Hej
![]() ![]() Jednak zajęcia mam od rana do wieczora i gdyby to były jeszcze wykłady to pewnie bym je ominęła, ale to są same ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- a tak z innej beczki- czy oprócz bólu piersi coś się u Was w piersiach zmieniło? ![]() Moje są duuuużo pełniejsze (takie właśnie chciałabym mieć na stałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
Witam wrzesniowe mamusie, moge dolaczyc?
![]() Termin mam na 6 wrzesnia 2014 ![]() Jestem w 8tc i 4dn, na szczescie bez mdlosci i wymiotow. To moje pierwsze dziecko i czasem z nerwow wysiadam ![]() Wczesniej udzielalam sie jedynie e temacie wlosowym ![]() ![]()
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedy robiłaś to usg? (w którym tc?) Maluszek super wyszedł! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
To usg bylo robione teraz we wtorek 8tc i 2dz, bije serduszko i widac raczki i nozki
![]() U mnie bardzo szybko pojawil sie zarodek, bo juz w 5tc a serce bilo na poczatku 6tc ![]() ![]() Mialam juz troche przebojow, wizyte w szpitalu przez plamienie i krwawienie po przytulaniu, za czym idzie zakaz az do 14tc. Jak to lekarz ujal, wszystko dobrze tylko jestem baaardzo delikatna ![]() Witam, Kasia 25l ![]() Wtrace sie w piersiowy temat, moje tez urosly i sie wylewaja, wystarczy, bo juz przed ciaza bylo 65G! Pozniej beda dyndac kolo pepka ehh. Od poczatku ciazy schudlam 3kg a piersi w gore ![]()
31.07.2014 Gabryś jest już z nami ![]() Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-01-30 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oooo i na dodatek moja imienniczka ![]() Co do Twojego dzidziola- super wyszedł. Ja już też nie mogę doczekać się wizyty, żeby zobaczyć rączki i nóżki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
To tylko termin prognozowany, wyjdzie kiedy bedzie chcial
![]() ![]() Baardzo chciala bym chlopczyka ![]() To jestesmy z tego samego rocznika, ja koncze 4 lutego wiec pozwolilam juz sobie doliczyc ![]()
#804 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() dzisiaj jak narazie czuje się dobrze. Żadnych mdłości tylko w standardzie cały czas jestem głodna... Ja jestem na zwolnieniu od 28.01 do 28.02 i zostanę na nim do końca ciąży. O dziwo ( chodze na NFZ) Pani doktor nie robiła mi problemu. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona tym, że co wizytę mam robione USG ( podobno tylko 3 razy są darmowe jeśli ciąża przebiega prawidłowo). Co do piersi - zaczęłam dzisiaj 9 tc a piersi już są duużoo większę i bardzo obolałe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Anja witaj
![]() ![]() No wlasnie, zaczynasz 9 to juz liczysz od 8tc i 1dn? Jak w pierwszym poscie? Bo z tym troche zglupialam. Tez mi brzuch juz wywalilo, widac ze odstaje, ale na szczescie w spodnie sie jeszcze mieszcze, chociaz orzy siadaniu juz gniota. Widzialam na all.. piekne spodnie ciazowe ![]() W ogole, to az sie boje wydatkow maluszkowych, kompletnie nic nie mam!
31.07.2014 Gabryś jest już z nami ![]() Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-01-30 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz masz sporo czasu na zbieranie ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też przeglądałam all i widziałam kilka super ciuszków ciążowych ![]() Co do zakupów dla maluszka dostałam ostatnio chyba z 50 szt body,śpioszków, pajaców i innych. Muszę to poprzeglądać bo coś na 100% się przyda ![]() Kurcze, ale i tak strasznie mnie kusi żeby coś kupować dla bąbelka. Z trudem się powstrzymuje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Jest pelno normalnych spodni, rurki, proste, bryczesy z doszytym pasem ciazowym. Sa nie drogie i naprawde wygladaja super!
No i legginsy, obowiazkowo. Mam pelno sukienek i spodnic na gumce, wiec spokojnie dochodze w nich do 4 - 5 mc. Sama tez lubie szyc i juz mam pomysly na przerobki lumpowych ubran ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#809 |
Zadomowienie
|
Ja to liczę ( tak mi lekarz mówił) : 8 tydzień zaczyna się - 7 tydz. 1 dzień kończy się 8 tydz. i 0 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.