Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 09:16   #781
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki laski, zeby nas dzis wypisali. Lekarz badal malego i stwierdzil, ze sie trzesie i musza mu zbadac cukier i cos tam jeszcze. Pyta sie mnie czy on tak caly czas sie trzesie. Mowie ze nie, ze teraz przeciez rozebrany jest to moze z zimna drzy. No ale chca spawdzic. Na wadze ubytek 200g wiec w normie. A Antos tak zalapal cyca od wczoraj wieczorem, ze cala noc praktycznie na nim wisial. Juz mnie sutki bola, ale twarda jestem.
No to czekamy na wyniki...

!
Trzymamy kciuki z Igorkiem I niech papusia, żeby rósł duży
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:18   #782
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Trzymajcie kciuki laski, zeby nas dzis wypisali. Lekarz badal malego i stwierdzil, ze sie trzesie i musza mu zbadac cukier i cos tam jeszcze. Pyta sie mnie czy on tak caly czas sie trzesie. Mowie ze nie, ze teraz przeciez rozebrany jest to moze z zimna drzy. No ale chca spawdzic. Na wadze ubytek 200g wiec w normie. A Antos tak zalapal cyca od wczoraj wieczorem, ze cala noc praktycznie na nim wisial. Juz mnie sutki bola, ale twarda jestem.
No to czekamy na wyniki... [COLOR="Silver"]
Trzymam mocno

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:22   #783
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

No właśnie nie wiem jak z tą depresją jest i od czego zależy...
Moja rodzicielka mi opowiadała, że jej koleżanka po drugim dziecku też miała depresje ale do tego stopnia, że dziecka na oczy widzieć nie chciała i nie chciała go dotykać... Długo chodziła na terapię.
To jest tragedia i od nieczego nie zależy. Są kobiety które mają dziecko z wpadki i depresje, co czekają 10 lat na dziecko i też depresje, i te ubogie i te kasiaste.. jak loteria
w PPD kiedyś była kobieta i mówiła o tym że drugie dziecko chciane i wyczekane a chciała oddać do adopcji bo nie mogła na nie patrzeć i się brzydziła. Rodzina uważała ją za walniętą, aż poszła się leczy i teraz to dziecko kocha bezgranicznie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Luna fajnie,ze wizyta u logopedy udana.ale mam male ale..
wydaje mi sie,ze Kamil ma jeszcze czas na mowienie.Nie ma jeszcze roku i wg mnie ma jeszcze czas na rozwiniecie mowy.Moj Szonus nie wiele mowi.
Tato,kaka albo koko nauczyl sie sam od siebie,Mama powie jak jest zmeczony albo glodny i czasem powie baba i ostatnio nauczyl sie mowic mnim mniam.I to wszystko,pozatym poporstu sobie niesmialo gaworzy,ale to tez zaczelo sie pozno.Wiem,ze niektore dzieci o wiele szybciej od Niego zaczynaja sobie gaworzyc.
Pamietaj,ze na sile nie wiele zdzialasz.Moja siostra ma 3 dzieci i niewiadomo dlaczego ale nastarszy zaczal mowic jak skonczyl 4.5 roku,mlodszy jak mial 4,a coreczka ma teraz 4 lata i 3 miesiace i tez nie mowi.Oczywiscie mowia czy mowili swoim jezykiem.Siostra chodzila do logopedy jak pierwszy mial 3 lata,bo wczesniej nikt nie chcial ruszac tego problemu.

Fakt,ze Kamil tak jak piszesz ma krotkie wędzidełko,to z tym mozesz cos podzialac.Tak sobie mysle tylko ja i mam nadzieje,ze Cie nie urazilam.

Cebula super,ze Antonio zakumal sprawe i wie,ze z Mamusia nie ma co igrac
Bazile myslę podobnie. Kamil ma problem, bo widać że ma, ale jak zacznie mi gaworzyć baba,dada,ma,ej itp czyli normalne gaworzenie to daje mu spokoj, a tak jak Ty mówisz logopedka będzie wymagała żeby pewnie do roku mówił hał,hał, chce żeby mówił "daj" a jeśli nie powie nawet "aaa" to mu nie dawac ani na krzyk nie reagować (czyli musiałabym mu wogole nic nie dawać ) także ogólnie jest fajna i jak tylko go wyprowadzi na minimum które powinien mówić to ja kończę terapię. Nawet kasy nie mam na to żeby go jakoś szczególnie wyprowadzać, skoro ruszył baba, to pewnie zaraz ruszy resztę i będzie ok
a wiadomo logopedzi by chcieli żeby każde dziecko mówiło idealnie, tylko że z Kamila taki typ jak z Szonusia, musi mieć dzień i ochotę żeby więcej pogadać. Jak próbuje na siłę to się irytuje

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
No i na dzień dobry pożarłam się z tż o wstawanie do Małej. Ja nie wyobrażam sobie, że jak wrócę do pracy to będę musiała wstawać do niej z taką częstotliwością jak teraz. Będzie musiał mnie trochę dociążyć odciążyć i się przemęczyć razem ze mną, aż Ona zacznie przesypiać nocki. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Praca, dom dziecko.....
W ogóle to ro
zmowa przebiegła tak, że miałam go ochotę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Co Ty tu piszesz
padłam z tej emotki i nie daj się mała, bo się wykończysz

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Dziś na 13:10 idziemy na szczepienie.
trzymam kciuki żeby przebiegło łagodnie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:26   #784
kooocur
Zakorzenienie

Cebulka będzie dobrze

Lunka: oklaski:klaski : U nas od wczoraj jest papapapapa

Mama - u nas po glutenie były rzygolinki. Wiec wrócimy do niego po 9 miesiacu

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Jeszcze chciałam napisać, że jak się tylko poskarżyłam to dziś Marcello prawie usiadł z pozycji półleżącej łapiąc się boczków krzesełka i później blatu:bro kul:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:34   #785
IsiaG
Zadomowienie

No to mała sobie pospała....50 minut. Posadziłam na nocnik, zapisałam do lekarza na 11.40. Zrobiła siusiu i teraz się bawi.

Cytat:
Nie używasz jakiś nowych pampersów albo kremów czy tam maści?
Ciekawe czy to ją swędzi albo piecze? Może to być też od moczu.

Jak byłam mała to często miałam takie problemy w związku z tym, że zawsze miałam bakterie w moczu i chorą nerkę, więc to była wina moczu.
Ale też gdzieś czytałam, że u małych dziewczynek mogą pojawiać się takie problemy jak u dorosłych kobiet... najlepiej iść do lekarza...

Wywalam dziś z jadłospisu Igora marchewkę... kurde od miesiąca walczę z uczuleniem i nie wiem od czego może być... zostaje sam ziemniak
Następny pójdzie proszek do prania...

Nic właśnie nowego nie wprowadziłam. Nadal ma to samo co zawsze. Idę do lekarza to zobaczymy co powie.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Oprócz tych w szpitalu to pierwsze.
A Ty chyba masz szczepionkę skojarzeniową? Kup od razu czopki, bo może marudzić.

Cytat:
Brawo !!!!!

Ah.. miałam już wcześniej pytać... kiedy zaczęłyście podawać gluten?

Ja dałam kaszkę mannę w 6 miesiącu. Pół łyżeczki na dzień.

Luna, brawo

Kocurku, również brawo dla Marcela.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:37   #786
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

A Ty chyba masz szczepionkę skojarzeniową? Kup od razu czopki, bo może marudzić.

TakBierzemy te 3w1.

Stary 2014-02-07, 09:58   #787
kwitka13
Zadomowienie

Hej babki
Na szybko nadrabiam, bo humor jakoś kiepski...
cebulko cieszę się, że z karmienie się ruszyło i trzymam kciuki za powrót do domku!
Isia koleżanki córeczka miała takie krostki i jakimś antybiotykiem to leczyli ale diagnozę postawił dopiero gin dziecięcy.
Koocur jak nic Ci nie pasuje to nie kupuj - szkoda kasy. Poczekaj na wymianę kuchni
Izuś za szczepienie
Widzę, że coraz więcej nas z okolic, więc może uda nam się kiedyś spotkać na kawce? np. w B-B?
Ja jestem zła, bo odstawiłam samochód do serwisu (po zeszłorocznym gradobiciu) i dali mi takie zastępcze, że jeździć niem nie potrafię a muszę jeszcze cały przyszły tydzień. Pobiłam swój własny rekord w jeździe prawym pasem - JA prawym pasem
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 10:09   #788
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej babki
Na szybko nadrabiam, bo humor jakoś kiepski...
cebulko cieszę się, że z karmienie się ruszyło i trzymam kciuki za powrót do domku!
Isia koleżanki córeczka miała takie krostki i jakimś antybiotykiem to leczyli ale diagnozę postawił dopiero gin dziecięcy.
Koocur jak nic Ci nie pasuje to nie kupuj - szkoda kasy. Poczekaj na wymianę kuchni
Izuś za szczepienie
Widzę, że coraz więcej nas z okolic, więc może uda nam się kiedyś spotkać na kawce? np. w B-B?
Ja jestem zła, bo odstawiłam samochód do serwisu (po zeszłorocznym gradobiciu) i dali mi takie zastępcze, że jeździć niem nie potrafię a muszę jeszcze cały przyszły tydzień. Pobiłam swój własny rekord w jeździe prawym pasem - JA prawym pasem

Co do spotkania jestem jak najbardziej za
Stary 2014-02-07, 10:24   #789
Linka1984
Zakorzenienie

a ja sobie zamówilam zestaw encanto..przynajmniej bede ładna podczas starań o!

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:26   #790
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
a ja sobie zamówilam zestaw encanto..przynajmniej bede ładna podczas starań o!
sama sobie zrobisz?
ja wykorzystuję czas przed stymulką i ćwiczę intensywnie - wszystko mnie bolii chcę się jeszcze na mezo załapać ale po hormonach mam taki problemy cerą, że nie wiem czy zaleczę do tego czasu.
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:28
Stary 2014-02-07, 10:27   #791
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Pewnie nie od tego, choc u mnie się sprawdziło.
A pijesz w ogóle sporo płynow?

Ja za jednym zamachem rzucilam właśnie czarną i codzienną kawę, a jednocześnie zaczełam jeść minimum 2 jabłka i jakiś jeszcze owoc. Słodyczy nie dam rady ostawić
Hmm czy dużo .. pewnie nie, biorąc pod uwagę, że większość to herbata.
Zwykle piję:
W pracy
1 herbatę czarną
1 kawę
3 herbaty zielone
1-2 herbaty czarne w domu
Czasem coś dodatkowo ale rzadko ..
Chyba niedobrze ..
Z drugiej strony nigdy nie miałam takich problemów .. kurna, w środę jadlam buraczki w towarzystwie ogórków kiszonych, w czwartek pierogi ze szpinakiem i brokuł gotowany .. od kilku dni zero czekolady, bardzo mało mięsa ..
mam rzucić herbatę? Zieloną też? Będzie lepiej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 10:30   #792
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Elunka ja zdecydowanie chce mieszkac w Polsce,aczkolwiek poznalam juz przez 2.5 roku dobre uroki zycia w De i najwiekszy bol o ktorym mysle jest opieka zdrowotna.Tutaj dzieci do 14 roku maja prawie wszystkie leki za friko,placisz czaem tylko groszowe sprawy,a po 14 roku do 18 cos tam juz wiecej ale nie calosc.Jak sobie pomysle o mojej Siostrze,ktora ma 3 dzieci i jak jedno zachoruje to za chwile wszyscy chorzy i idzie do apteki i zostawia tam 200-300 zl to mnie az
a wiadomo,ze jak dzieci chodza do przedszkola to bardzo czesto chore.
No na pewno jeśli chodzi o służbę zdrowia, to nie ma co porównywać
ale z drugiej strony fajnie tak sobie porównać i mieć możliwość wyboru
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

No i na dzień dobry pożarłam się z tż o wstawanie do Małej. Ja nie wyobrażam sobie, że jak wrócę do pracy to będę musiała wstawać do niej z taką częstotliwością jak teraz. Będzie musiał mnie trochę dociążyć odciążyć i się przemęczyć razem ze mną, aż Ona zacznie przesypiać nocki. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Praca, dom dziecko.....
W ogóle to ro
zmowa przebiegła tak, że miałam go ochotę
A co TŻna to? Bardzo chętny do pomocy?
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej
dziewczyny wczoraj wieczorem Kamil zaczął gaworzyć bababa abbaaba
musiałam trzymać żeby nie ryczeć, to jeden z najszczęśliwszych wieczorów w moim życiu!
Dziś od rana też chodzi i babuje
Jupiiiii
Cytat:
No to czekamy na wyniki...
czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Jeszcze chciałam napisać, że jak się tylko poskarżyłam to dziś Marcello prawie usiadł z pozycji półleżącej łapiąc się boczków krzesełka i później blatu:bro kul:
Zdradze Ci tajemnicę brokuła to maskotka mojego wątku mamusiowego Dziewczyny napisały do moda, żeby dodali do emotek

Cytat:
Pobiłam swój własny rekord w jeździe prawym pasem - JA prawym pasem
Kwicia

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:32   #793
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
sama sobie zrobisz?
ja wykorzystuję czas przed stymulką i ćwiczę intensywnie - wszystko mnie bolii chcę się jeszcze na mezo załapać ale po hormonach mam taki problemy cerą, że nie wiem czy zaleczę do tego czasu.
tak sama koszt zestawu na moje klaki to 92zł..a w u fryzjera 400zł wiec wle sama sobie zrobic , przy okazji mamie machnę

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-07, 10:32   #794
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Zwykle piję:
W pracy
1 herbatę czarną
1 kawę
3 herbaty zielone
Chyba niedobrze ..
Z drugiej strony nigdy nie miałam takich problemów .. kurna, w środę jadlam buraczki w towarzystwie ogórków kiszonych, w czwartek pierogi ze szpinakiem i brokuł gotowany .. od kilku dni zero czekolady, bardzo mało mięsa ..
Zielona raczej działa pozytywnie na organizm, ale trzeba przy niej dużo pić wody.
Stary 2014-02-07, 10:37   #795
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Zielona raczej działa pozytywnie na organizm, ale trzeba przy niej dużo pić wody.
Ja nie wiem kiedy miałabym pić tą wodę, mnie picie(a raczej sączenie) herbaty zajmuje cały czas w sensie piję bardzo powoli.
Mogłabym pić po prostu coś innego, tylko ja samej wody nie lubię za bardzo.
Prędzej jakieś owocowe herbatki albo może rooibos?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 10:37   #796
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Zwykle piję:
W pracy
1 herbatę czarną
1 kawę
3 herbaty zielone
Chyba niedobrze ..
Może to jednorazowy wybryk organizmu Czasem każdemu coś nie podejdzie.
Moim zdaniem zielonej herbaty nie trzeba odstawiac, ewentualnie zamienilabym jedna lub dwie czarne w ciągu dnia np. na białą i rooibosa (jeśli lubisz).
I ponoc własnie owoce są bardzo wazne! Trzeba je jeść rano lub do południa Jak nie bierzesz suplementów typu żelaz0 (co za koszmar :/), to może organizm ma chwilowy bunt i tyle
Jesli już zupełnie nic nie dziala, to może warto wziąc syrop Lactulosum na zaparcia. Ale to spytaj juz babki w aptece co i jak.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:41   #797
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem jak najbardziej za

Stary 2014-02-07, 10:43   #798
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem kiedy miałabym pić tą wodę, mnie picie(a raczej sączenie) herbaty zajmuje cały czas w sensie piję bardzo powoli.
Mogłabym pić po prostu coś innego, tylko ja samej wody nie lubię za bardzo.
Prędzej jakieś owocowe herbatki albo może rooibos?
A próbowałas czopka glicerynowego albo tych otrąb?
Roiboos jak najbardziej tak
Może być też woda z cytryną.

Igor śpi już 2,5 h... to nie jest normalne... muszę mu gorączkę sprawdzić jak się obudzi...
Stary 2014-02-07, 10:47   #799
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Igor śpi już 2,5 h... to nie jest normalne... muszę mu gorączkę sprawdzić jak się obudzi...
A ile śpi zazwyczaj?

Dobra ide szykować młodego do lekarza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 10:49   #800
kooocur
Zakorzenienie

Kwicia Niestety kuchni prędko sie nie dorobię, a to cos co służyło do siedzenia poszlooo...

Nie cierpie tej kuchni wrrrr

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:50   #801
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
A próbowałas czopka glicerynowego albo tych otrąb?
Roiboos jak najbardziej tak
Może być też woda z cytryną.
..
Jeszcze nie, myślałam, że przejdzie bo coś się ruszyło ale idzie powoli i w sumie ciągle czuję się przepelniona. Dziś może odwiedzę aptekę.
Stary 2014-02-07, 10:54   #802
Linka1984
Zakorzenienie

zielona herbata jest dość mocno pobudzająca..pita codziennie tak nie do końca ma same pozytywne skutki , zwłaszcza w samopoczuciu

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-07, 10:59   #803
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
zielona herbata jest dość mocno pobudzająca..pita codziennie tak nie do końca ma same pozytywne skutki , zwłaszcza w samopoczuciu
Ee pobudzająca? Chciałabym ..
A jakie skutki?
Stary 2014-02-07, 11:02   #804
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Bym musiała iść z małą do lekarza, ale mi się nie chce przepychać na drugi koniec miasta autobusem. Zrobiło jej sie coś na "kokosi", takie czerwone krostki i nic nie pomaga. Najpierw miała 1 a teraz jest ich juz całkiem sporo. Rozmnażają się. Nie wiem co to ani czym to zwalczyć.
nie wiem czy to pomoze i czy mozesz...ale moja Siostra u swojej 2-3 letniej corci przemywala pipke plynem do higieny intymniej-takim ktorego sama uzywala-od czasu do czasu..Zrobila tak pare razy i miala spokoj.Pytala lekrki czy dobrze zrobila,a ta powiedziala ze jak najbardziej ok.

Cebula
Luna widzisz,bo faceci robia zawsze wszystko po swojemu i maja w tylku opinie i prosby innych takze brawo dl Kamilka,ze jednak zdecydowal sie uszczesliwic jeszcze bardziej Mamusie
Iza za szczepienie i tak jak juz Ktoras pisala,dobrze byloby gdybys miala czopki,bo te pierwsze szczepienia czesto koncza sie goraczkowaniem.
Mamaszkraba caly czas zapominiam napisac,ze ja zdecydowalam sie na drugie dziecko szybko.Synek mial 10 miesiecy jak na tescie wyszly II kreseczki.Nie chceilismy duzej roznicy z kilku powodow.Ogolnie ciaze znosze dobrze,najtrudniejszy byl 2 miesiac.Zmeczona,ospala i bez energii,a to bylo tez spotegowane tym,ze konczylam karmic Malego piersia.I oczywiscie nocne wstawanie do Synka.Teraz jest wszystko ok.Ciaza przebiega wzorowo.I nie zaluje jak dotad decyzji
zobaczymy co bedzie po porodzie

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:03   #805
kwitka13
Zadomowienie

Maru skoro pijesz to co zwykle i jesz hmm zdrowiej (bez czekolady i mniej mięcha) to może progesteron Ci skoczył? Pij więcej soków a mniej czarnej herbaty (skoro woda CI nie podchodzi) - ponoć powoduje odwodnienie. Może jakieś jogurty wypróbuj Activia? Albo głodówka: tylko picie a z jedzenia owoce i otręby? Współczuję Ci, bo sama jak mam takie przypadki to męczę się okrutnie ale u mnie to trwa max 2 dni.
Kiedyś zarzekałam się, że nigdy nie pozwolę zrobić sobie lewatywy ale przed jakimś zabiegiem miałam robioną taką bardzo płytką (może z 200ml) tylko do oczyszczenia ostatniego odcinka. Przyznam szczerze, że od tamtej pory jak czuję właśnie taki korek to sama sobie taką funduję. To zajmuje 2 mi, nie niszczy flory a ulga niesamowita.
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2014-02-07 o 11:04
Stary 2014-02-07, 11:13   #806
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ee pobudzająca? Chciałabym ..
A jakie skutki?
Według najnowszych badań opublikowanych na łamach Journal of Nutrition, te same związki mogą zwiększać ryzyko anemii, bo hamują absorpcję żelaza z pożywienia. Polifenole łączą się z jonami żelaza tworząc kompleksy, które nie są w stanie przeniknąć z układu pokarmowego do krwi. Żelazo jest składnikiem hemoglobiny, który umożliwia transport tlenu. Okazuje się więc, że spożywając zbyt duże ilości polifenoli, zamiast oczyszczać i odmładzać organizm, narażamy się na anemię i niedotlenienie tkanek.
Przed zieloną herbatą przestrzegają dentyści - osoby, które mają tendencję do tworzenia się kamienia nazębnego nie powinny pijać jej często. Zielona herbata pozostawia na zębach trudny do usunięcia osad, podobny do powstałego w wyniku działania dymu tytoniowego. Co ciekawe, czarna herbata nie wyrządza takich szkód, mimo że napar, który pijemy, jest zdecydowanie ciemniejszy.
Zielona herbata zawdzięcza swoją popularność zarówno dobroczynnym właściwościom, jak i sprytnemu marketingowi. Czy warto ją pić? Oczywiście. Jednak we wszystkich kwestiach najlepiej zachować umiar i zdrowy rozsądek. 3-5 filiżanek zielonej herbaty w tygodniu na pewno nam nie zaszkodzi, mogą za to korzystnie wpłynąć na nasze zdrowie, lub zastąpić inne, mniej zdrowe napoje.

I nie radze zastepować sokiem bo tam jest dużo cukru - wiec można popaść a jakieś kandydozy itd.

Roibos jest chyba najbardziej pozytywnym napojem poza woda

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-07, 11:25   #807
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Według najnowszych badań opublikowanych na łamach Journal of Nutrition, te same związki mogą zwiększać ryzyko anemii, bo hamują absorpcję żelaza z pożywienia. Polifenole łączą się z jonami żelaza tworząc kompleksy, które nie są w stanie przeniknąć z układu pokarmowego do krwi. Żelazo jest składnikiem hemoglobiny, który umożliwia transport tlenu. Okazuje się więc, że spożywając zbyt duże ilości polifenoli, zamiast oczyszczać i odmładzać organizm, narażamy się na anemię i niedotlenienie tkanek.
Przed zieloną herbatą przestrzegają dentyści - osoby, które mają tendencję do tworzenia się kamienia nazębnego nie powinny pijać jej często. Zielona herbata pozostawia na zębach trudny do usunięcia osad, podobny do powstałego w wyniku działania dymu tytoniowego. Co ciekawe, czarna herbata nie wyrządza takich szkód, mimo że napar, który pijemy, jest zdecydowanie ciemniejszy.
Zielona herbata zawdzięcza swoją popularność zarówno dobroczynnym właściwościom, jak i sprytnemu marketingowi. Czy warto ją pić? Oczywiście. Jednak we wszystkich kwestiach najlepiej zachować umiar i zdrowy rozsądek. 3-5 filiżanek zielonej herbaty w tygodniu na pewno nam nie zaszkodzi, mogą za to korzystnie wpłynąć na nasze zdrowie, lub zastąpić inne, mniej zdrowe napoje.

I nie radze zastepować sokiem bo tam jest dużo cukru - wiec można popaść a jakieś kandydozy itd.

Roibos jest chyba najbardziej pozytywnym napojem poza woda
Z umiarem można pić zieloną. Pytałam mojego nefrologa w ciąży czy mogę pić, powiedział, że tak ale jedną filiżankę dziennie.
Piję zieloną od już chyba 6 lat i powiem szczerze, że na moją cerę działa rewelacyjnie. żadnych zabiegów innych nie potrzebuję.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Mamaszkraba caly czas zapominiam napisac,ze ja zdecydowalam sie na drugie dziecko szybko.Synek mial 10 miesiecy jak na tescie wyszly II kreseczki.Nie chceilismy duzej roznicy z kilku powodow.Ogolnie ciaze znosze dobrze,najtrudniejszy byl 2 miesiac.Zmeczona,ospala i bez energii,a to bylo tez spotegowane tym,ze konczylam karmic Malego piersia.I oczywiscie nocne wstawanie do Synka.Teraz jest wszystko ok.Ciaza przebiega wzorowo.I nie zaluje jak dotad decyzji
zobaczymy co bedzie po porodzie
To była Wasza świadoma decyzja. A ja chyba świadomej nie umiem podjąć bo zawsze coś... Igor też był przypadkiem bo nie planowaliśmy tak szybko dziecka po ślubie. Ale teraz jest i kocham go nad życie

Mimo, że ciążę przechodziłam w miarę dobrze do od 33 tyg leżałam w szpitalu. Boję się, że w drugiej ciąży też mnie to czeka albo coś gorszego i będę musiała zostawić Igorka.. chyba bym tego nie przeżyła... nie wspominając już opieki nad dwójką... ale jednak coś mnie korci na drugiego bobasa.. bitwa między sercem a rozumem... ;/ A Małż już pyta kiedy następne...
Stary 2014-02-07, 11:28   #808
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Z umiarem można pić zieloną. Pytałam mojego nefrologa w ciąży czy mogę pić, powiedział, że tak ale jedną filiżankę dziennie.
Piję zieloną od już chyba 6 lat i powiem szczerze, że na moją cerę działa rewelacyjnie. żadnych zabiegów innych nie potrzebuję.
ja sobie na jedną dziennie pozwolić nie mogę

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-07, 11:29   #809
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

a ja jeszcze od siebie dodam, ze zielona (oczywiscie w zbyt duzych ilosciach) zaburza wchlanianie kwasu foliowego
chociaz ja sama fanka zielonej jestem, to troche zbastowalam z piciem jej, bo mialam okres, ze chlalismy hektolitrami doslownie, jedna za druga, bez umiaru

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:32   #810
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie na jedną dziennie pozwolić nie mogę
No tak każdy organizm jest inny

Juhu... Iguś wkłada paluchy od stóp do buzi.. a już się bałam... taka mała rzecz, a cieszy

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-02-07 o 11:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości