|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
I niech papusia, żeby rósł duży
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w PPD kiedyś była kobieta i mówiła o tym że drugie dziecko chciane i wyczekane a chciała oddać do adopcji bo nie mogła na nie patrzeć i się brzydziła. Rodzina uważała ją za walniętą, aż poszła się leczy i teraz to dziecko kocha bezgranicznie ![]() Cytat:
a wiadomo logopedzi by chcieli żeby każde dziecko mówiło idealnie, tylko że z Kamila taki typ jak z Szonusia, musi mieć dzień i ochotę żeby więcej pogadać. Jak próbuje na siłę to się irytuje Cytat:
![]() trzymam kciuki żeby przebiegło łagodnie |
|||
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulka będzie dobrze
Lunka ![]() klaski : U nas od wczoraj jest papapapapaMama - u nas po glutenie były rzygolinki. Wiec wrócimy do niego po 9 miesiacu ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Jeszcze chciałam napisać, że jak się tylko poskarżyłam to dziś Marcello prawie usiadł z pozycji półleżącej łapiąc się boczków krzesełka i później blatu |
|
|
|
#785 | ||
|
Zadomowienie
|
No to mała sobie pospała....50 minut. Posadziłam na nocnik, zapisałam do lekarza na 11.40. Zrobiła siusiu i teraz się bawi.
Cytat:
Nic właśnie nowego nie wprowadziłam. Nadal ma to samo co zawsze. Idę do lekarza to zobaczymy co powie. A Ty chyba masz szczepionkę skojarzeniową? Kup od razu czopki, bo może marudzić. Cytat:
Ja dałam kaszkę mannę w 6 miesiącu. Pół łyżeczki na dzień. Luna, brawo ![]() Kocurku, również brawo dla Marcela.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Hej babki
Na szybko nadrabiam, bo humor jakoś kiepski... cebulko cieszę się, że z karmienie się ruszyło i trzymam kciuki za powrót do domku! Isia koleżanki córeczka miała takie krostki i jakimś antybiotykiem to leczyli ale diagnozę postawił dopiero gin dziecięcy. Koocur jak nic Ci nie pasuje to nie kupuj - szkoda kasy. Poczekaj na wymianę kuchni ![]() Izuś za szczepienie Widzę, że coraz więcej nas z okolic, więc może uda nam się kiedyś spotkać na kawce? np. w B-B? Ja jestem zła, bo odstawiłam samochód do serwisu (po zeszłorocznym gradobiciu) i dali mi takie zastępcze, że jeździć niem nie potrafię
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spotkania jestem jak najbardziej za
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie zamówilam zestaw encanto..przynajmniej bede ładna podczas starań o!
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wykorzystuję czas przed stymulką i ćwiczę intensywnie - wszystko mnie bolii chcę się jeszcze na mezo załapać ale po hormonach mam taki problemy cerą, że nie wiem czy zaleczę do tego czasu.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2014-02-07 o 11:28 |
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle piję: W pracy 1 herbatę czarną 1 kawę 3 herbaty zielone 1-2 herbaty czarne w domu Czasem coś dodatkowo ale rzadko .. Chyba niedobrze .. Z drugiej strony nigdy nie miałam takich problemów .. kurna, w środę jadlam buraczki w towarzystwie ogórków kiszonych, w czwartek pierogi ze szpinakiem i brokuł gotowany .. od kilku dni zero czekolady, bardzo mało mięsa .. mam rzucić herbatę? Zieloną też? Będzie lepiej?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z drugiej strony fajnie tak sobie porównać i mieć możliwość wyboru Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na wieści Cytat:
to maskotka mojego wątku mamusiowego Kwicia
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszt zestawu na moje klaki to 92zł..a w u fryzjera 400zł wiec wle sama sobie zrobic , przy okazji mamie machnę
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie piję bardzo powoli.Mogłabym pić po prostu coś innego, tylko ja samej wody nie lubię za bardzo. Prędzej jakieś owocowe herbatki albo może rooibos?
|
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem każdemu coś nie podejdzie.Moim zdaniem zielonej herbaty nie trzeba odstawiac, ewentualnie zamienilabym jedna lub dwie czarne w ciągu dnia np. na białą i rooibosa (jeśli lubisz). I ponoc własnie owoce są bardzo wazne! Trzeba je jeść rano lub do południa ![]() Jesli już zupełnie nic nie dziala, to może warto wziąc syrop Lactulosum na zaparcia. Ale to spytaj juz babki w aptece co i jak.
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roiboos jak najbardziej tak Może być też woda z cytryną. Igor śpi już 2,5 h... to nie jest normalne... muszę mu gorączkę sprawdzić jak się obudzi... |
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra ide szykować młodego do lekarza.
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Kwicia Niestety kuchni prędko sie nie dorobię, a to cos co służyło do siedzenia poszlooo...
Nie cierpie tej kuchni wrrrr |
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale idzie powoli i w sumie ciągle czuję się przepelniona. Dziś może odwiedzę aptekę.
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
zielona herbata jest dość mocno pobudzająca..pita codziennie tak nie do końca ma same pozytywne skutki , zwłaszcza w samopoczuciu
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie skutki?
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cebula Luna widzisz,bo faceci robia zawsze wszystko po swojemu i maja w tylku opinie i prosby innych takze brawo dl Kamilka,ze jednak zdecydowal sie uszczesliwic jeszcze bardziej Mamusie![]() Iza za szczepienie i tak jak juz Ktoras pisala,dobrze byloby gdybys miala czopki,bo te pierwsze szczepienia czesto koncza sie goraczkowaniem.Mamaszkraba caly czas zapominiam napisac,ze ja zdecydowalam sie na drugie dziecko szybko.Synek mial 10 miesiecy jak na tescie wyszly II kreseczki.Nie chceilismy duzej roznicy z kilku powodow.Ogolnie ciaze znosze dobrze,najtrudniejszy byl 2 miesiac.Zmeczona,ospala i bez energii,a to bylo tez spotegowane tym,ze konczylam karmic Malego piersia.I oczywiscie nocne wstawanie do Synka.Teraz jest wszystko ok.Ciaza przebiega wzorowo.I nie zaluje jak dotad decyzji ![]() zobaczymy co bedzie po porodzie
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Maru skoro pijesz to co zwykle i jesz hmm zdrowiej (bez czekolady i mniej mięcha) to może progesteron Ci skoczył? Pij więcej soków a mniej czarnej herbaty (skoro woda CI nie podchodzi) - ponoć powoduje odwodnienie. Może jakieś jogurty wypróbuj Activia? Albo głodówka: tylko picie a z jedzenia owoce i otręby? Współczuję Ci, bo sama jak mam takie przypadki to męczę się okrutnie ale u mnie to trwa max 2 dni.
Kiedyś zarzekałam się, że nigdy nie pozwolę zrobić sobie lewatywy ale przed jakimś zabiegiem miałam robioną taką bardzo płytką (może z 200ml) tylko do oczyszczenia ostatniego odcinka. Przyznam szczerze, że od tamtej pory jak czuję właśnie taki korek to sama sobie taką funduję. To zajmuje 2 mi, nie niszczy flory a ulga niesamowita.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:04 |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Według najnowszych badań opublikowanych na łamach Journal of Nutrition, te same związki mogą zwiększać ryzyko anemii, bo hamują absorpcję żelaza z pożywienia. Polifenole łączą się z jonami żelaza tworząc kompleksy, które nie są w stanie przeniknąć z układu pokarmowego do krwi. Żelazo jest składnikiem hemoglobiny, który umożliwia transport tlenu. Okazuje się więc, że spożywając zbyt duże ilości polifenoli, zamiast oczyszczać i odmładzać organizm, narażamy się na anemię i niedotlenienie tkanek.
Przed zieloną herbatą przestrzegają dentyści - osoby, które mają tendencję do tworzenia się kamienia nazębnego nie powinny pijać jej często. Zielona herbata pozostawia na zębach trudny do usunięcia osad, podobny do powstałego w wyniku działania dymu tytoniowego. Co ciekawe, czarna herbata nie wyrządza takich szkód, mimo że napar, który pijemy, jest zdecydowanie ciemniejszy. Zielona herbata zawdzięcza swoją popularność zarówno dobroczynnym właściwościom, jak i sprytnemu marketingowi. Czy warto ją pić? Oczywiście. Jednak we wszystkich kwestiach najlepiej zachować umiar i zdrowy rozsądek. 3-5 filiżanek zielonej herbaty w tygodniu na pewno nam nie zaszkodzi, mogą za to korzystnie wpłynąć na nasze zdrowie, lub zastąpić inne, mniej zdrowe napoje. I nie radze zastepować sokiem bo tam jest dużo cukru - wiec można popaść a jakieś kandydozy itd. Roibos jest chyba najbardziej pozytywnym napojem poza woda
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piję zieloną od już chyba 6 lat i powiem szczerze, że na moją cerę działa rewelacyjnie. żadnych zabiegów innych nie potrzebuję.---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() Mimo, że ciążę przechodziłam w miarę dobrze do od 33 tyg leżałam w szpitalu. Boję się, że w drugiej ciąży też mnie to czeka albo coś gorszego i będę musiała zostawić Igorka.. chyba bym tego nie przeżyła... nie wspominając już opieki nad dwójką... ale jednak coś mnie korci na drugiego bobasa.. bitwa między sercem a rozumem... ;/ A Małż już pyta kiedy następne... |
||
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze od siebie dodam, ze zielona (oczywiscie w zbyt duzych ilosciach) zaburza wchlanianie kwasu foliowego
![]() chociaz ja sama fanka zielonej jestem, to troche zbastowalam z piciem jej, bo mialam okres, ze chlalismy hektolitrami doslownie, jedna za druga, bez umiaru
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
No tak każdy organizm jest inny
![]() Juhu... Iguś wkłada paluchy od stóp do buzi.. a już się bałam... taka mała rzecz, a cieszy
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-02-07 o 12:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

I niech papusia, żeby rósł duży

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

klaski : U nas od wczoraj jest papapapapa

ale idzie powoli i w sumie ciągle czuję się przepelniona. Dziś może odwiedzę aptekę.