|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Wyniki będą za tydzień ale za dwa ma zadziałać leczenie i wtedy mam przyjść... Poszłam dziś do mojego lekarza z bólami takimi jak podczas miesiaczki. Powiedział że to nic i kazał nospe brać. Mąż miał wątpliwości i umówiliśmy się do nowej lekarki prywatnie. I się okazało że w szpitalu powinnam mieć jeszcze jeden posiew, że za mało i za ogólne mi mój gina zlecal badania i że usg polowkowe było bardzo pobierzne i gdyby coś było z synkiem to nawet o tym nie wiemy... zrobiła mi badania tarczycy bo nie miałam nigdy i posiew. Jak będzie dobry to dostanę antybiotyki okoloporodowo i dziecku nic nie zagrozi. Ale jak wyjdzie źle to już teraz będę się leczyć no i Malenstwo też może być zagrożone... W szpitalu mi wykryli e coli i streptocos tam a dopiero od niej się dowiedziałam czym to skutkuje... I jeszcze mi się szyjka skrocila o 1 cm...
Wybaczcie że tak smucę ale gdzieś musiałam... Na szczęście jestem w domu ale wolno mi tylko leżeć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze byliscie czujni i trafilas w koncu w dobre rece, bo lekarz sie nie popisal ![]() Oby wszystko bylo dobrze, lez, odpoczywaj i czekaj cierpliwie na usg. Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze, bo na pewno tak jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Dobranoc mamusie
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Będę chyba chodziła dodatkowo do tej ginki na wizyty już do końca ciąży. Może uda mi się rodzic w szpitalu w którym ona pracuje.
Znikam spać. Jutro dam znać jak ta tarczyca. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#789 |
Zadomowienie
|
magdix - najważniejsze, że dzidzia zdrowa
![]() Enary - strasznie wspołczuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i bardzo dobrze, że poszłaś dodatkowo do lekarza ![]() ![]() matko i córko ta godzina a ja nie śpię i nawet mi się nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Enary, będzie dobrze Kochana! Leż, dbaj o siebie i przede wszystkim, myślę, trzymaj się tej nowej ginki
![]() Wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się wyciszyć i jak najmniej stresować ![]() ![]() Dzień dobry dziewczyny ![]() Obudziłam się z koszmarnym bólem pleców ![]() ![]() Ja sama i 45 gości ![]() rybka , piątka! ![]() ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-26 o 05:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
witam się o poranku!o dziwo jestem pierwsza
![]() Enary stosuj się do zaleceń nowej lekarki a wszystko będzie dobrze!a tego starego gin. to bym zaskarżyła i obsmarowała gdzie się tylko da! Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt!nawet wtedy gdy jeszcze nie znamy płci to najważniejsze jest,że dziec zdrowy a im bliżej lipca tym lepiej dla nas i dla niego ![]() Do wczoraj wydawało mi się, że mam jeszcze tak dużo czasu, zanim dobije do 9 m..... a tu wczoraj się dowiedziałam o znajomej co w 8 m urodziła i nagle mi się panika włączyła, że nie ma nic poza 3 bodziakami!Muszę od przyszłego tygodnia na gwałt wziąść się za zakupy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- [QUOTE=mamaya;45335089]Enary, będzie dobrze Kochana! Leż, dbaj o siebie i przede wszystkim, myślę, trzymaj się tej nowej ginki ![]() Wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się wyciszyć i jak najmniej stresować ![]() ![]() Dzień dobry dziewczyny ![]() Obudziłam się z koszmarnym bólem pleców ![]() ![]() Ja sama i 45 gości ![]() ojj kochana nie sama ja tu od rana też buszuje! i ubiegłaś mnie z pierwszym porannym postem a tak się cieszyłam,że choć raz mi się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=i like it;45335100]witam się o poranku!o dziwo jestem pierwsza
![]() Enary stosuj się do zaleceń nowej lekarki a wszystko będzie dobrze!a tego starego gin. to bym zaskarżyła i obsmarowała gdzie się tylko da! Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt!nawet wtedy gdy jeszcze nie znamy płci to najważniejsze jest,że dziec zdrowy a im bliżej lipca tym lepiej dla nas i dla niego ![]() Do wczoraj wydawało mi się, że mam jeszcze tak dużo czasu, zanim dobije do 9 m..... a tu wczoraj się dowiedziałam o znajomej co w 8 m urodziła i nagle mi się panika włączyła, że nie ma nic poza 3 bodziakami!Muszę od przyszłego tygodnia na gwałt wziąść się za zakupy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie stresuj się tym, że masz mało ciuszków. Ja też mam mało, a poza ciuszkami to tylko 3 butelki kupiłam, bo akurat promocja na Tommee Tippee w Świecie Dziecka była ![]() ![]() A właśnie dziewczyny, jeśli planujecie kupować butelki Tommee Tippee to promocja na nie jest chyba wszędzie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Enary bardzo mi przykro widzę że kolejnego gina musimy odwiedzić... Dobrze, że już do lepszego trafiłaś . Odpoczywaj i trzymam kciuki za wyniki.
A w ogóle to dzień dobry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że napisałaś do nas, zawsze dobrze się wygadać ![]() Matylka wstaje coraz wcześniej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-26 o 06:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz sprawdzę dokładnie, bo jakieś głupoty piszę ![]() Dobra, piszę wszystko tak, jak jest napisane, według USG synek waży 464 g, co odpowiada 21+6 tc, a ja wczoraj, według moich obliczeń byłam w 18+6 tc ![]() Z drugiej strony rozbieżność pomiędzy poszczególnymi wartościami, które pani doktor mierzyła jest spora, od 20+2 tc do 22+3 tc, no ale te 2 tygodnie różnicy w pomiarach poszczególnych części jest tolerancyjna ![]() Chociaż... co dziwne, według USG TP się nie zmienił ![]() Ja już sama nie wiem czy dobrze to wszystko odczytuje ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Enary Trzymaj się ![]() ![]() Ja wczoraj mojemu ginowi powiedziałam o dodatkowym usg, wkurzył się na mnie, że pieniądze wydaje, a jakby mógł to by mi cofnął skierowanie na prenatalne. Jak mu powiedziałam, że sprzęt ma jaki ma, a ja jestem panikara i nie widziałam dziecka ani razu, ani serca nie słuchałam i się bardzo stresowałam tym i po prostu niech sobie odpuści usg u siebie, to wpisał w karte ciąży tamten wynik i więcej nie komentował. Dostałam skierowanie na glukoze i w przyszłym tygodniu będziemy działać ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam z rana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Przespałam całą noc i nawet nie wstałam na siku ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() Enary dobrze, że razem z tż podjęliście decyzje co do innego lekarza i tak to się skończyło. Teraz przestrzegaj zaleceń i jeżeli masz leżeć to napewno leż! Tż Cię wspiera dasz radę i będzie wszystko ok tylko odpoczywaj i dbaj o maleństwo i o siebie. Teraz czas na zachciewajki ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
O ale naskrobalyscie wczoraj,gratuluje wczorajszych wizyt widze ze chlopaki gora haha bedzie wojna jak nic tyle testosteronu
![]() enary trzymam kciuki kochana za wyniki jakby bylo zle to lekarka by ci dala skierow szpitalne a skoro wrocilas do domu to lez wg zalecen i odpoczywaj. mamaya moj dziec ostatniego dnia 21t wazyl 441 lekarz tez powiedzial ze jest spory ale poki miesci sie w przedzialach dopuszczalnych to daty porodu sie nie zmienia albo zmienia sie dopiero wtedy jesli wielkosc dziecka podwyzszona jest nie tylko na 1 usg bo powiedzial ze tak to trzeba by zmieniac na kazdym badaniem dlatego baza jest OM. Co do rozbieznosci w wieku poszczegolnych czesci ciala to u mnie brzuszek byl starszy o tydz od reszty. Zaczelam czytac po forach i czesto sie to dziewczynom zdarza nawet potrafi byc 3 tyg roznicy miedzy np nogami a glowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
U mnie też wyszły rozbieżności na ostatnim USG. Coś koło 2 tyg, nie pamiętam dokładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() szykuje się niezła maniana u mnie w pracy, ale postaram się cichaczem Was nadrobić ![]() ![]() lecę, miłego dnia ![]()
#802 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dziś pospaliśmy aż do 8 ![]() Zaraz wstawiam pralkę z pościelą, bo piękne słonko, to mi na dworze pewnie fajnie przeschnie. A potem na chwilę do pracy bo mam jakieś papiery do podpisu, no i zwolnienie zaniosę. Jak dziecię mi uśnie, to wpadnę na dłużej ![]()
#803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A te badania są niedrogie, tsh kosztuje 26 zł, to nie to co u Ciebie z prenatalnym ... wczoraj ustaliliśmy z TŻ że pójdziemy jeszcze prywatnie, żebym była spokojna ![]() najbardziej to mi przykro że nie powiedziała ile moja mała waży ![]() ![]() ![]() ale dobra, już kończę bo jestem strasznie monotematyczna, tylko wizyta i wizyta ![]()
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() ![]() ![]() Cytat:
mamaya ja nadal spie w koszulkach satynowych czy koronkowych ![]() ![]() Joanna gratulacje udanej wizyty ![]() Ines3037200 trzymam kciukasy żeby wsyztsko poszło po twoje mysli i zeby ten wielki dzień był taki jak go sobie wymarzyłaś ![]() ![]() Dziewczyny a my mamy z mężem wspólny samochodzić, co prawda mój maż mi mówi że to moja bryka bo on mi ja kupił taka jak ja chciałam na poczatek po zdaniu prawka. Jeszcze przed slubem mi go kupił, ja miałam seicento ( na wlasne zyczenie bo bałam sie wiekszych samochodów) a on audi a4 (tylko że strasza chyba z 97 roku) w kombiku, dla mnie to była kobyła wiec temu nie chciałam takiego wielkiego samochou, ale audi sie zaczeło psuć ( ma swoje lata) mój chciał to sprzedac albo złomować ale jego brat powiedział ze je odkupi i bedzie opłącac bo mu szkoda tego autka. no i teraz zostalismy z małym seicentem, a ja teraz mysle że wieksze by nam sie przydało bo mój czerwony samochodzik wydjae mi sie juz za mały hehe... ![]() Eydrith no to lekarz poszalał 5 min, to jest nie możliwe, masakra. W gabinecie u mojego ginekologa to min. 10-12 min sie siedzi, ale to takie min. wiadomo czasem inne panie siedzą krócej ale to nie ciężarne. masakra. ale najwazniejsze że z dzidzią wszystko w porządku ![]() roksanka gratulacje syna ![]() ![]() mamaya gratulacje udanje wizyty ![]() magdix nie martw sie ja tez nie znamł płci, juz były 2 podejcia ale za każdym razem moja dzidzia albo sie obróicła albo stópke do góry uniosła że nie było widac co tam ma miedzy nogami, ale teraz w sumie sobie mysle ze dam jej spokój i nie bedę chciała zanć płci, mój mąz na pewno nie chce znać, powiedział że chce sie dowiedzieć dopiero po porodzie. ja sie tez teraz nad ta opcja zastanwiam :P Enary to lez kochana i sie nie ruszaj, będzie dobrze ![]() ![]() ---------------------------------------- Właśnie was skończyłam nadrabiac bo wczoraj to juz od 15 mnie nie było na wizau i troszke mi trzebabyło nadrobić. Za chwilke zabieram sie za sniadanko bo cos głód czuje ![]() U mnie tez piekna pogoda. Słoneczko cudnie świeci ![]() I wiecie co ale chyba od wczoraj czuje ruchy maleństwa, takie lekkie kopanko/ dotkniecie w brzuszku czasme jakby jakies bombelki, normalnie jestem taka szczęśliwa ze w końcu cos poczułam ja gurboskórna matka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() wstałam ide zjeść śniadanie i gotuję obiad |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
a ja do mojego ginekologa chodze prywatnie, płace za wizyte 100 zł, ale nie uważam że to jakaś ogromna suma, ze względu na to że mam zawsze zrobione USG, badanie ginekologiczne, wsyztko mi lekarz tłumaczy pokazuje malenstwo, czuje że jestem pod dobra opieka, w sumie to mu tez zawdzięczam ze tak szybko maleństwo pojawiło się w moim brzuszku. Kiedys chodizłam do kobiety ginekolog, kasowała tez 100 ale ani USG mi nie robiła, od czasu do czasu bananie robiła i za kżadym razem przepisywała mi leki na unormowanie cyklów, a jak ja je opowiadałam o jakis objawach zmartwieniach to mówiła ze histeryzuje i to normalne, takie to normalne było i niby zdrowe że sie okazałao że mam policystyczne jajniki ( a to stwierdził mój obecny lekarz, który juz po rozmowie ze mną postwił wstepną diagnoze, a potwierdził to sobie tylko szczegółowymi badaniami hormonalnymi.
#809 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
zaraz będę nadrabiać co napisałyście ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pałka się przegła !!! ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() powiem jej, powiem - ale już po ciąży ![]() PS. mam fajną laseczkę dla Twojego synka ![]() ![]() ![]() ok, muszę iść ![]() ![]() aaaaa i mała zmieniła pozycję o 180 stopni, wczoraj była główką do góry ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]()
eat U alive ![]() Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-02-26 o 07:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.