Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 21:54   #781
roksanka88
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Mamaya gratulacje!!!

Madix spokojnie wstydzioch jeszcze pokaże.

Roksanka a którą bubly?

A mi migrena się zaczyna i dzieć mamie nie przeszkadza. Dobre maleństwo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bubbly white najlepsiejsza jak dla mnie

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:59   #782
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Mamusie...
Trochę mi się posypalo...
Pojawiły się bóle i poszłam prywatnie do lekarza... W szpitalu zaniedbali i mój lekarz prowadzący też...
Czekamy na wyniki za dwa tygodnie... w przyszły czwartek usg polowkowe bo to mi zrobil na odpier...
Mam nadzieję że tylko ja będę miała kłopoty a nie nasz synek...

Ojej ale co sie wlasciwie dzieje?? Czemu wyniki dopiero za 2 tyg? jestes w domu?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:08   #783
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Mamusie...
Pojawiły się bóle i poszłam prywatnie do lekarza... W szpitalu zaniedbali i mój lekarz prowadzący też...
Czekamy na wyniki za dwa tygodnie... w przyszły czwartek usg polowkowe bo to mi zrobil na odpier...

Co się stało? Trzymaj się Kochana na pewno wszystko będzie dobrze i z Tobą i z synkiem

Stary 2014-02-25, 22:18   #784
Enary
Raczkowanie

Wyniki będą za tydzień ale za dwa ma zadziałać leczenie i wtedy mam przyjść... Poszłam dziś do mojego lekarza z bólami takimi jak podczas miesiaczki. Powiedział że to nic i kazał nospe brać. Mąż miał wątpliwości i umówiliśmy się do nowej lekarki prywatnie. I się okazało że w szpitalu powinnam mieć jeszcze jeden posiew, że za mało i za ogólne mi mój gina zlecal badania i że usg polowkowe było bardzo pobierzne i gdyby coś było z synkiem to nawet o tym nie wiemy... zrobiła mi badania tarczycy bo nie miałam nigdy i posiew. Jak będzie dobry to dostanę antybiotyki okoloporodowo i dziecku nic nie zagrozi. Ale jak wyjdzie źle to już teraz będę się leczyć no i Malenstwo też może być zagrożone... W szpitalu mi wykryli e coli i streptocos tam a dopiero od niej się dowiedziałam czym to skutkuje... I jeszcze mi się szyjka skrocila o 1 cm...
Wybaczcie że tak smucę ale gdzieś musiałam... Na szczęście jestem w domu ale wolno mi tylko leżeć...

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:25   #785
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Wyniki będą za tydzień ale za dwa ma zadziałać leczenie i wtedy mam przyjść... Poszłam dziś do mojego lekarza z bólami takimi jak podczas miesiaczki. Powiedział że to nic i kazał nospe brać. Mąż miał wątpliwości i umówiliśmy się do nowej lekarki prywatnie. I się okazało że w szpitalu powinnam mieć jeszcze jeden posiew, że za mało i za ogólne mi mój gina zlecal badania i że usg polowkowe było bardzo pobierzne i gdyby coś było z synkiem to nawet o tym nie wiemy... zrobiła mi badania tarczycy bo nie miałam nigdy i posiew. Jak będzie dobry to dostanę antybiotyki okoloporodowo i dziecku nic nie zagrozi. Ale jak wyjdzie źle to już teraz będę się leczyć no i Malenstwo też może być zagrożone... W szpitalu mi wykryli e coli i streptocos tam a dopiero od niej się dowiedziałam czym to skutkuje... I jeszcze mi się szyjka skrocila o 1 cm...
Wybaczcie że tak smucę ale gdzieś musiałam... Na szczęście jestem w domu ale wolno mi tylko leżeć...
To leż Kochana na pewno wszystko będzie dobrze musi być A Twojego gina to normalnie tylko

Stary 2014-02-25, 22:30   #786
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
No cos ty , masz powod zeby sie pozalic
Dobrze, ze byliscie czujni i trafilas w koncu w dobre rece, bo lekarz sie nie popisal
Oby wszystko bylo dobrze, lez, odpoczywaj i czekaj cierpliwie na usg. Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze, bo na pewno tak jest
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:34   #787
roksanka88
Raczkowanie

Dobranoc mamusie w końcu i mnie dopadł sen bo już myślałam, że tu dzisiaj nockę spędzę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 22:37   #788
Enary
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Będę chyba chodziła dodatkowo do tej ginki na wizyty już do końca ciąży. Może uda mi się rodzic w szpitalu w którym ona pracuje.
Znikam spać. Jutro dam znać jak ta tarczyca. Dobranoc

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 23:10   #789
kularek
Zadomowienie

magdix - najważniejsze, że dzidzia zdrowa

Enary - strasznie wspołczuję teraz najważniejsze, żebyś o siebie dbała i najważniejsze żebyś leżała choć to pewnie ciężko tak a wcale nie smęcisz bo to forum po to jest, żeby się wygadać a jak trzeba to podnieść na duchu -trzymam kciuki za wyniki
i bardzo dobrze, że poszłaś dodatkowo do lekarza -lepiej od razu zacząć się leczyć - i jak już któraś dziewczyna pisała limit złych rzeczy na naszym forum wyczerpany więc nie ma innej opcji jak musi być dobrze

matko i córko ta godzina a ja nie śpię i nawet mi się nie chce a rano pobudka przed 7
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 05:41   #790
mamaya
Zakorzenienie

Enary, będzie dobrze Kochana! Leż, dbaj o siebie i przede wszystkim, myślę, trzymaj się tej nowej ginki
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się wyciszyć i jak najmniej stresować No i czekamy oczywiście na wyniki tarczycy, które również muszą wyjść dobrze

Dzień dobry dziewczyny
Obudziłam się z koszmarnym bólem pleców Wyrzuciłam w nocy rogal z łóżka i takie są tego konsekwencje

Ja sama i 45 gości

rybka , piątka! Ja mam nadzieję, że maluch przystopuje trochę, bo jak tak dalej pójdzie to się klocek wielki urodzi Ale myślę, że to sie będzie wyrownywalo wszystko

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-26 o 05:44
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 05:50   #791
i like it
Rozeznanie

witam się o poranku!o dziwo jestem pierwsza
Enary stosuj się do zaleceń nowej lekarki a wszystko będzie dobrze!a tego starego gin. to bym zaskarżyła i obsmarowała gdzie się tylko da!
Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt!nawet wtedy gdy jeszcze nie znamy płci to najważniejsze jest,że dziec zdrowy a im bliżej lipca tym lepiej dla nas i dla niego

Do wczoraj wydawało mi się, że mam jeszcze tak dużo czasu, zanim dobije do 9 m..... a tu wczoraj się dowiedziałam o znajomej co w 8 m urodziła i nagle mi się panika włączyła, że nie ma nic poza 3 bodziakami!Muszę od przyszłego tygodnia na gwałt wziąść się za zakupy Miłego dnia życzę wszystkim brzuchatkom i ich ptż

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

[QUOTE=mamaya;45335089]Enary, będzie dobrze Kochana! Leż, dbaj o siebie i przede wszystkim, myślę, trzymaj się tej nowej ginki
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się wyciszyć i jak najmniej stresować No i czekamy oczywiście na wyniki tarczycy, które również muszą wyjść dobrze

Dzień dobry dziewczyny
Obudziłam się z koszmarnym bólem pleców Wyrzuciłam w nocy rogal z łóżka i takie są tego konsekwencje

Ja sama i 45 gości

ojj kochana nie sama ja tu od rana też buszuje! i ubiegłaś mnie z pierwszym porannym postem a tak się cieszyłam,że choć raz mi się uda
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 06:11   #792
mamaya
Zakorzenienie

[QUOTE=i like it;45335100]witam się o poranku!o dziwo jestem pierwsza
Enary stosuj się do zaleceń nowej lekarki a wszystko będzie dobrze!a tego starego gin. to bym zaskarżyła i obsmarowała gdzie się tylko da!
Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt!nawet wtedy gdy jeszcze nie znamy płci to najważniejsze jest,że dziec zdrowy a im bliżej lipca tym lepiej dla nas i dla niego

Do wczoraj wydawało mi się, że mam jeszcze tak dużo czasu, zanim dobije do 9 m..... a tu wczoraj się dowiedziałam o znajomej co w 8 m urodziła i nagle mi się panika włączyła, że nie ma nic poza 3 bodziakami!Muszę od przyszłego tygodnia na gwałt wziąść się za zakupy Miłego dnia życzę wszystkim brzuchatkom i ich ptż

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Enary, będzie dobrze Kochana! Leż, dbaj o siebie i przede wszystkim, myślę, trzymaj się tej nowej ginki

Dzień dobry dziewczyny

Ja sama i 45 gości

ojj kochana nie sama ja tu od rana też buszuje! i ubiegłaś mnie z pierwszym porannym postem a tak się cieszyłam,że choć raz mi się uda
Przepraszam
Nie stresuj się tym, że masz mało ciuszków. Ja też mam mało, a poza ciuszkami to tylko 3 butelki kupiłam, bo akurat promocja na Tommee Tippee w Świecie Dziecka była Ale już Brown'sa w Tesco musiałam w regularnej cenie kupować

A właśnie dziewczyny, jeśli planujecie kupować butelki Tommee Tippee to promocja na nie jest chyba wszędzie Ostatnio byłam w sklepie z wózkami (taki prywatny sklepik, nie żadna sieciówka) i oni mają tam również butelki, łóżeczka, no ogólnie dzieciowe produkty i butle TT również mają 20% zniżki Także to chyba promocja odgórna po prostu
Stary 2014-02-26, 06:15   #793
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Enary bardzo mi przykro widzę że kolejnego gina musimy odwiedzić... Dobrze, że już do lepszego trafiłaś . Odpoczywaj i trzymam kciuki za wyniki.

A w ogóle to dzień dobry.

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:43   #794
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
No i moje dziecko jest 2 tygodnie starsze według USG niż wynikałoby to z OM, 22+6 tc według USG, a według OM 18+6 tc
Yyyy literówka (a w zasadzie "cyfrówka") czy Twój Synuś jest starszy rozmiarowo o 4 tyg? czy ja się gdzieś pogubiłam?

Cytat:
Mamusie...

Cytat:
Ojjj wpsółczuję Kochana stresów... Gdzie znaleźli Ci te bakterie? w drogach moczowych? Jeśli tak, to jest to do wyleczenia Nie martw się, dobrze że szybko zareagowałaś i podjęłaś leczenie Jeśli jesteś już pod opieką dobrego lekarza to musi być dobrze, a skoro gin pozwoliła Ci zostać w domu, to znaczy że nie jest źle Leż, wypoczywaj i wszystko wróci do normy
Dobrze że napisałaś do nas, zawsze dobrze się wygadać

Matylka wstaje coraz wcześniej Ja się wykończę Jeszcze w nocy łąpią mnie jakieś skurcze w nogach/stopach, muszę wstać nogę rozchodzić bo inaczej ból nie ustaje a później już oczywiście usnąć nie mogę... błędne koło Wapno już zaczęłam brać teraz zdaje się że jeszcze magnez muszę dorzucić... eh, starość.

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-02-26 o 06:55
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:53   #795
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Yyyy literówka (a w zasadzie "cyfrówka") czy Twój Synuś jest starszy rozmiarowo o 4 tyg? czy ja się gdzieś pogubiłam?

Ojjj wpsółczuję Kochana stresów... Gdzie znaleźli Ci te bakterie? w drogach moczowych? Jeśli tak, to jest to do wyleczenia Nie martw się, dobrze że szybko zareagowałaś i podjęłaś leczenie Jeśli jesteś już pod opieką dobrego lekarza to musi być dobrze, a skoro gin pozwoliła Ci zostać w domu, to znaczy że nie jest źle Leż, wypoczywaj i wszystko wróci do normy
Dobrze że napisałaś do nas, zawsze dobrze się wygadać
O kurczę, no rzeczywiście tak mi się napisało
Zaraz sprawdzę dokładnie, bo jakieś głupoty piszę
Dobra, piszę wszystko tak, jak jest napisane, według USG synek waży 464 g, co odpowiada 21+6 tc, a ja wczoraj, według moich obliczeń byłam w 18+6 tc o cholerka!
Z drugiej strony rozbieżność pomiędzy poszczególnymi wartościami, które pani doktor mierzyła jest spora, od 20+2 tc do 22+3 tc, no ale te 2 tygodnie różnicy w pomiarach poszczególnych części jest tolerancyjna
Chociaż... co dziwne, według USG TP się nie zmienił
Ja już sama nie wiem czy dobrze to wszystko odczytuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 06:55   #796
Niebianka86
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Enary Trzymaj się Odpoczywaj i musi być wszystko ok

Ja wczoraj mojemu ginowi powiedziałam o dodatkowym usg, wkurzył się na mnie, że pieniądze wydaje, a jakby mógł to by mi cofnął skierowanie na prenatalne. Jak mu powiedziałam, że sprzęt ma jaki ma, a ja jestem panikara i nie widziałam dziecka ani razu, ani serca nie słuchałam i się bardzo stresowałam tym i po prostu niech sobie odpuści usg u siebie, to wpisał w karte ciąży tamten wynik i więcej nie komentował. Dostałam skierowanie na glukoze i w przyszłym tygodniu będziemy działać Od ostatniej wizyty (2 tyg.) przytyłam 1,7kg, aktualnie 59,5kg.

Za wszystkie wczorajsze wizyty

Miłego dnia
Niebianka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:09   #797
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Chociaż słyszałam od znajomej lekarz, że jak dziecko zaciska nóżki podczas USG to będzie dziewczynka, a jak pokazuje co natura dała to chłopak Ale wiadomo, każde dziecko i każda ciąża są inne
A to ciekawe Tego jeszcze nie słyszałam, ale jeśli w to wierzyć to by wychodziło, że w moim brzuchu jest mała lejdi

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Ja to się poddaję, też prosiłam, ale to nic nie dało. I tż strasznie zawiedziony, nie może uwierzyć że dalej nic nie wiadomo. Mówi o naszym dziecku "synocórka"
To pomyśl sobie jaki mały dowcipniś z Waszego maleństwa, że się tak skrzętnie ukrywa Może planuje wielki coming out krótko przed porodem? A może chce być dla Was niespodzianką?

Cytat:
Mamusie...
Na pewno wszystko będzie dobrze, Słuchaj lekarzy i dbaj o siebie. Wiem, że to tak łatwo mówić, ale sama zaliczyłam szpitalny epizod i wiem, że jak człowiek jest pozytywnie nastawiony to łatwiej mu wyjść z opresji. Wykorzystaj ten czas leżenia dla siebie

Witam z rana
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:12   #798
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się z rana
Przespałam całą noc i nawet nie wstałam na siku
Miłego dnia dziewczyny

Enary dobrze, że razem z tż podjęliście decyzje co do innego lekarza i tak to się skończyło. Teraz przestrzegaj zaleceń i jeżeli masz leżeć to napewno leż! Tż Cię wspiera dasz radę i będzie wszystko ok tylko odpoczywaj i dbaj o maleństwo i o siebie. Teraz czas na zachciewajki . Mi gin wczoraj powiedział, że to jedyny okres kiedy możemy je mieć i trzeba korzystać Czekamy na wyniki
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:14   #799
agnes208
Zakorzenienie

O ale naskrobalyscie wczoraj,gratuluje wczorajszych wizyt widze ze chlopaki gora haha bedzie wojna jak nic tyle testosteronu
enary trzymam kciuki kochana za wyniki jakby bylo zle to lekarka by ci dala skierow szpitalne a skoro wrocilas do domu to lez wg zalecen i odpoczywaj.
mamaya moj dziec ostatniego dnia 21t wazyl 441 lekarz tez powiedzial ze jest spory ale poki miesci sie w przedzialach dopuszczalnych to daty porodu sie nie zmienia albo zmienia sie dopiero wtedy jesli wielkosc dziecka podwyzszona jest nie tylko na 1 usg bo powiedzial ze tak to trzeba by zmieniac na kazdym badaniem dlatego baza jest OM. Co do rozbieznosci w wieku poszczegolnych czesci ciala to u mnie brzuszek byl starszy o tydz od reszty. Zaczelam czytac po forach i czesto sie to dziewczynom zdarza nawet potrafi byc 3 tyg roznicy miedzy np nogami a glowa.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 07:16   #800
svelta
Rozeznanie

U mnie też wyszły rozbieżności na ostatnim USG. Coś koło 2 tyg, nie pamiętam dokładnie.
Stary 2014-02-26, 07:20   #801
Eydrith
Zadomowienie

hej Mamuśki wpadłam się tylko przywitać i pogratulować mamayowego synka

szykuje się niezła maniana u mnie w pracy, ale postaram się cichaczem Was nadrobić wczoraj z nadmiaru wrażeń padłam jak kawka ... i teraz 3 strony na mnie czekają

lecę, miłego dnia
Stary 2014-02-26, 07:29   #802
bambusiek
Zakorzenienie

Dzień dobry

My dziś pospaliśmy aż do 8

Zaraz wstawiam pralkę z pościelą, bo piękne słonko, to mi na dworze pewnie fajnie przeschnie.
A potem na chwilę do pracy bo mam jakieś papiery do podpisu, no i zwolnienie zaniosę.

Jak dziecię mi uśnie, to wpadnę na dłużej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:39   #803
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Hehe wpis mistrzowski Rutyna ją zeżarła moja droga, mój gin też miewa takie dni, choć 5 min. to chyba tylko raz trwała wizyta (jak zdychałam z bolącą nerką) no ale wtedy było to uzasadnione bo mnie chciał szybko odprawić do domu Jeśliby tak wyglądało moje połówkowe to bym się wkurzyła.... Ale dziołcha, zastanawia mnie jedna rzecz, skoro Ty mieszkasz w aglomeracji to w lekarzach powinnaś przebierać jak w ulęgałkach... nie ma jakiegoś lepszego gina? chyba że w połowie ciąży nie chcesz już zmieniać?
powiem Ci że na połówkowym badaniu prenatalnym też poszło zaskakująco szybko, ale widać że babka wprawiona, jak w starym kinie było klik to nerka, klik to żołądek, klik to ptaszek, klik to serducho - prawa lewa komora aorta, klik... itd... Także ta szybka "diagnoza" może też wynikać z doświadczenia..
Skoro musiałaś się wypraszać o skierowania na badania to widzę że polityka przychodni podobna jak u mnie.... drogie są te badania o których piszesz...... więc.... lepiej ich nie zlecać? masakra
A tak dla spokojności i satysfakcji rozważyłabym wizytę prywatną
znalazłam mój stary post - tu opisywałam bodajże joannie () czemu chodzę do niej głównie ze względu na badania zależało mi zeby chodzić na nfz, w końcu za coś odprowadzam te składki, do cholery ale powiem Ci że mimo aglomeracji u nas z lekarzami jest totalna porażka - mogę Ci podesłać artykuly z lokalnego portalu, które opisują jaka to bieda ze specjalistami i jakie są kolejki. Do endokrynologa na nfz musiałabym czekać 3 lata, do okulisty tak samo, itd itd. Do tego prywatnie jest strasznie drogo - jak czytalam że na śląsku wizyta u gina z usg kosztuje 70 zł, to mi szczęka opadła ...

A te badania są niedrogie, tsh kosztuje 26 zł, to nie to co u Ciebie z prenatalnym ...
wczoraj ustaliliśmy z TŻ że pójdziemy jeszcze prywatnie, żebym była spokojna

najbardziej to mi przykro że nie powiedziała ile moja mała waży powinna już ważyć około pól kilograma, a ja teraz nie wiem czy dziecko dobrze przyrasta .... ten brzuch jest taki mały, to dla mnie ważne

ale dobra, już kończę bo jestem strasznie monotematyczna, tylko wizyta i wizyta a dziś dzwonię po zwolnienie, bo szef mi wczoraj napyskował że jak mi 30 stopni w pracy nie odpowiada to au revoir ... a nie odpowiada mi .... także tego ....
Stary 2014-02-26, 07:40   #804
ErnestyLda
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ErnestyLda - to chyba często jest domena starszych - takie zachowanie bo mój dziadek też tak ma i też zawsze musiało być tak jak ona chce i nie przyjmował nic do wiadomości a my z nimi mieszkamy .... i czasami jest naprawdę ciężko najgorsze jest ciągłe wtrącanie się -oni nawet chcieliby kontrolować to gdzie, kiedy i z kim wychodzę -ostatnio tż się postawił i stanął w mojej obronie jest trochę lepiej ale cały dom dla siebie .... moim marzeniem jest własna kuchnia - taka tylko moja

najgorsze jest to, że z rodziny najgorsi są ci, którzy są blisko a ci co mieszkają dalej lub całkiem daleko to są super - przyjadą raz czy 2 razy w roku, posiedzą godzinę, dostaną ze 2 renty no bo tacy biedni -a ci na miejscu to zawsze coś nie tak
No dokładnie, Ci z daleka co sa tylko na chwile to sa najbiedniejsi, a tobie może brakować, cos sie zepsuć to udaje że nic się nie widzi. A jak człowiek sie stara, posprzata, przyniesie coś, zadba zainteresuje sie, to albo cos sie chce od babci albo żekomo sie tym cudnym zazdrości a to przeciez tak nie wolno, jak katolik może komuś cos zazdrościc (tylko akurat my nic nie zazdrościmy, bo ja sobiście jestem dumna i szcześliwa ze swojego życia- co prawda jestem młoda ale już widze to szczęscie jakie mnie otacza )

mamaya ja nadal spie w koszulkach satynowych czy koronkowych i nie uważam ze źle to wyglada, całkiem seksownie wygladam, a brzuszek tez mam juz dośc spory. No może fakt że w szpitalu patrzyli by na nas moze jak na kosmitki ale nie jak na wieloryba w satynie.

Joanna gratulacje udanej wizyty cieszę sie że wszystko w porządku.

Ines3037200 trzymam kciukasy żeby wsyztsko poszło po twoje mysli i zeby ten wielki dzień był taki jak go sobie wymarzyłaś

Dziewczyny a my mamy z mężem wspólny samochodzić, co prawda mój maż mi mówi że to moja bryka bo on mi ja kupił taka jak ja chciałam na poczatek po zdaniu prawka. Jeszcze przed slubem mi go kupił, ja miałam seicento ( na wlasne zyczenie bo bałam sie wiekszych samochodów) a on audi a4 (tylko że strasza chyba z 97 roku) w kombiku, dla mnie to była kobyła wiec temu nie chciałam takiego wielkiego samochou, ale audi sie zaczeło psuć ( ma swoje lata) mój chciał to sprzedac albo złomować ale jego brat powiedział ze je odkupi i bedzie opłącac bo mu szkoda tego autka. no i teraz zostalismy z małym seicentem, a ja teraz mysle że wieksze by nam sie przydało bo mój czerwony samochodzik wydjae mi sie juz za mały hehe...

Eydrith no to lekarz poszalał 5 min, to jest nie możliwe, masakra. W gabinecie u mojego ginekologa to min. 10-12 min sie siedzi, ale to takie min. wiadomo czasem inne panie siedzą krócej ale to nie ciężarne. masakra. ale najwazniejsze że z dzidzią wszystko w porządku

roksanka gratulacje syna

mamaya gratulacje udanje wizyty

magdix nie martw sie ja tez nie znamł płci, juz były 2 podejcia ale za każdym razem moja dzidzia albo sie obróicła albo stópke do góry uniosła że nie było widac co tam ma miedzy nogami, ale teraz w sumie sobie mysle ze dam jej spokój i nie bedę chciała zanć płci, mój mąz na pewno nie chce znać, powiedział że chce sie dowiedzieć dopiero po porodzie. ja sie tez teraz nad ta opcja zastanwiam :P

Enary to lez kochana i sie nie ruszaj, będzie dobrze

----------------------------------------

Właśnie was skończyłam nadrabiac bo wczoraj to juz od 15 mnie nie było na wizau i troszke mi trzebabyło nadrobić.
Za chwilke zabieram sie za sniadanko bo cos głód czuje
U mnie tez piekna pogoda. Słoneczko cudnie świeci

I wiecie co ale chyba od wczoraj czuje ruchy maleństwa, takie lekkie kopanko/ dotkniecie w brzuszku czasme jakby jakies bombelki, normalnie jestem taka szczęśliwa ze w końcu cos poczułam ja gurboskórna matka dzisiaj z rana jak mąz poszedł do pracy i na chwile sie jeszcze położyłam to tez czułam takie lekkie dziubanko/kopanie maluszka naszego
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:41   #805
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
wstałam ide zjeść śniadanie i gotuję obiad
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:44   #806
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
A te badania są niedrogie, tsh kosztuje 26 zł, to nie to co u Ciebie z prenatalnym ...
wczoraj ustaliliśmy z TŻ że pójdziemy jeszcze prywatnie, żebym była spokojna

najbardziej to mi przykro że nie powiedziała ile moja mała waży powinna już ważyć około pól kilograma, a ja teraz nie wiem czy dziecko dobrze przyrasta .... ten brzuch jest taki mały, to dla mnie ważne

ale dobra, już kończę bo jestem strasznie monotematyczna, tylko wizyta i wizyta a dziś dzwonię po zwolnienie, bo szef mi wczoraj napyskował że jak mi 30 stopni w pracy nie odpowiada to au revoir ... a nie odpowiada mi .... także tego ....
Pewnie, dla własnego spokoju sprawdźcie jak się maleństwo rozwija. A szef to chyba jakiś gbur. Na moje to o dobrego pracownika trzeba dbać. Bo nie sztuką wziąć kogoś z ulicy i za 3 miesiące szukać następnego. Jak jest ktoś sprawdzony, z doświadczeniem to mu się powinno nieba przychylać. W końcu to nie on zarabia na Ciebie tylko Ty na niego.
Stary 2014-02-26, 07:44   #807
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Eydrith - oj nic dziwnego, że jesteś zawiedziona taką wizytą :/ a co to ta "tabletka dla Roksanki"? o co chodziło ? bo chyba przegapiłam a znaleź nie mogę w tym naszym gąszczu postów
a do kobiety ginekologa to ja tez więcej nie pójdę tak się zraziłam
dzięki kochana a tabletkę - chodzi o euthyrox na niedoczynność tarczycy, czy ją brać przed piciem glukozy czy nie brać (odpowiedź brzmi brać, ale Ty nie tarczycowa na szczęście)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 07:45   #808
ErnestyLda
Zadomowienie

a ja do mojego ginekologa chodze prywatnie, płace za wizyte 100 zł, ale nie uważam że to jakaś ogromna suma, ze względu na to że mam zawsze zrobione USG, badanie ginekologiczne, wsyztko mi lekarz tłumaczy pokazuje malenstwo, czuje że jestem pod dobra opieka, w sumie to mu tez zawdzięczam ze tak szybko maleństwo pojawiło się w moim brzuszku. Kiedys chodizłam do kobiety ginekolog, kasowała tez 100 ale ani USG mi nie robiła, od czasu do czasu bananie robiła i za kżadym razem przepisywała mi leki na unormowanie cyklów, a jak ja je opowiadałam o jakis objawach zmartwieniach to mówiła ze histeryzuje i to normalne, takie to normalne było i niby zdrowe że sie okazałao że mam policystyczne jajniki ( a to stwierdził mój obecny lekarz, który juz po rozmowie ze mną postwił wstepną diagnoze, a potwierdził to sobie tylko szczegółowymi badaniami hormonalnymi.
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:46   #809
sunfire
Rozeznanie

Dzień dobry!

zaraz będę nadrabiać co napisałyście mam 40 minut w aucie zanim dojedziemy

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:01   #810
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Pewnie, dla własnego spokoju sprawdźcie jak się maleństwo rozwija. A szef to chyba jakiś gbur. Na moje to o dobrego pracownika trzeba dbać. Bo nie sztuką wziąć kogoś z ulicy i za 3 miesiące szukać następnego. Jak jest ktoś sprawdzony, z doświadczeniem to mu się powinno nieba przychylać. W końcu to nie on zarabia na Ciebie tylko Ty na niego.
mój szef ma straszne humory, gorsze niż kobieta ciężarna, na dodatek zaklina rzeczywistość jak teść Fame wczoraj 30 stopni, dziś 30, w zeszłym tyg też się zdarzało, a on się upiera że jest dobrze i wieje chłodem i chce żebym mu przytakiwała a ja jeszcze muszę nosić ubranie ochronne w pracy, także jest nie do wytrzymania, więc się obraził i kazał mi iść na zwolnienie. No to pójdę niech zostaną tu sami, bo genralnie wszystko jest na mojej głowie, na razie zaserwuję dwa dni, a potem zobaczymy ... przy okazji zrobię badania. Niech się na mnie nie wyżywa, w ciąży jestem do cholery

pałka się przegła !!!

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie - małe ma się dobrze, waży 343 g, główka 6 cm, pięknie ssało kciuka, ale płeć... wciąż pozostaje zagadką. Jestem trochę zawiedziona, moja mama też bo była ze mną popatrzeć, ale najważniejsze, że jest zdrowe i ładnie rośnie
grunt że małe jest zdrowe, to najważniejsze, więc gratuluję, ale rozumiem Twoje rozczarowanie
Cytat:
Kur... mać, Eydrith, tak nie może być Aż mi ciśnienie skoczyło Weź Ty tej swojej gince powiedz, żeby się trzasnęła w łeb
Moje USG (samo USG, bez niczego więcej) trwało 50 minut!
nie no weź, nie denerwuj mi się tu ja mogę iść prywatnie, a Ty masz dbać o ciśnienie i być oazą spokoju

powiem jej, powiem - ale już po ciąży mam zamiar spokojnie przekazać moje przemyślenia dla dobra przyszłych pacjentek.

PS. mam fajną laseczkę dla Twojego synka tylko nie wiem ile waży i czy na pewno jest dziewczynką

ok, muszę iść do potem

aaaaa i mała zmieniła pozycję o 180 stopni, wczoraj była główką do góry także jest tak jak pisałyście, rybko i debeściaro

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
o kurcze:0 dziekuję Ci jesteś Kochana że o mnie pamietałaś w tak krótkim czasie
polecam się na przyszłość

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-26 o 07:59
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości