Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 21:42   #781
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
My też będziemy latem nad morzem, jakby ktoś, coś, ten...
Może będzie nas więcej..a gdzie dokładniej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:43   #782
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zapraszam serdecznie!

ooo i znow tu chcecie przyjechac? Co Was tak urzeklo?

Koniec wozkow na dzis, ide poczytac, dobranoc
mamy tam mieszkanie;p tzn nie do końca nasze, ale stoi puste;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:44   #783
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
to i my się przypomnimy
Piekni Wy

Cytat:
Ania, tez nam sie podoba Sola, ale z drugiej strony 10kg ma, a chcielismy cos lekkiego...
Kochana, po dwoch dniach uzytkowania stwierdzam, ze jest super ale zaluje, ze nie zdecydowalam sie na cos mniejszego. Ale ja odkad urodzila sie Gabi przerobilam juz chyba z 6 czy 7 roznych wozkow I zaden nie byl idealny Jestem pewna, ze za jakies 2 miechy sprzedam ten i kupie chyba quinny zapp

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
przepraszam, nie zauważyłam wcześniej pytania! W obecnym shape jest płyta jej, dzisiaj wyszedł mam nadzieję, że TŻ nie zapomniał i mi kupił bo na mojej wsi nie mam gdzie kupić

wiesz, ja do tej pory miałam buty w ogóle nie dedykowane do fitnessu, więc póki co są dla mnie wygodne ale w sumie może ocenię po treningu
Nie szkodzi Ewuniu, dziekuje za odpowiedz Juz poprosilam mame, zeby mi kupila jesli gdzies jeszcze bedzie Easytone jak dla mnie fajne butki, mysle, ze bedziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
hej laski!
No to tak, wyszły nam w moczu leukocyty na poziomie 80-120, więc pediatra skierował nas do szpitala. Zrobili prześwietlenie w związku z tym kaszlem, posiew. Już ma 4 kroplówkę na szczęście jest dzielna, teraz śpi. Po niedzieli zrobia usg.
Szpital jest mega przepełniony, pediatra mi mówił, że z Warszawy dzwonili i pytali, czy nie ma u nas miejsc. Ogólnie lipa, mamy jedną leżankę na sali, a jest nas trzy. z nami jest dwoje dzieci z zapaleniem płuc jestem pewna,że Ola jakieś g. przez to złapie

dzieciom nie wolno chodzić po podłodze więc kuku na muniu dostaje tym bardziej, że odkąd tu jesteśmy ciągle kroplówka i jak na łańcuchu, mogę się metr ruszyć

acha, okresu dziś dostałam

Ojej, wspolczuje Zdrowka dla Olenki i Ty tez sie trzymaj Oby niczego nie zlapala od tych chorych dzieciaczkow

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:44   #784
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Nadrobiłam wczorajszy wieczór i dzisiejszy dzień ale nie dałabym rady pocytować więc odniosę się tylko do tego co było bezpośrednio do mnie kierowane.
U nas teraz dużo odwiedzin, wczoraj był przyjaciel wieczorem którego żona leży teraz na patologii ciąży, ogólnie wszystko OK ale prawie nie ma już szyjki więc musi być pod obserwacją, pogadalismy do późnego wieczora jak Julka już spała. A dziś byli rodzice w Warszawie więc wpadli na trochę (Julcia nakarmiła mamę faworkami które zostały z wczoraj ), popołudniu z kolei przyszła siostra. Jutro też wpada rodzeństwo, a w niedzielę widzę się z koleżankami Tak więc dość duża kumulacja spotkań a co się z tym wiąże czasu na wizaż może być mało...

Meneq, pytałaś o zalecane dawki/limity mięsa / ryby w posiłkach. W sumie to nie spotkałam się z takimi ale jak pisałam o menu mojej Julki to miałam na myśli że intuicyjnie wydaje mi się że jak zje obiadek w którym jest mięsko np ze słoiczka, na śniadanie poskubie trochę wędlinki i jeszcze np podje ode mnie to że chyba to juz dosyć dużo więc muszę pomyślec nad innymi sycącymi daniami które przypadną jej do gustu. A właśnie nie wiem czy są jakieś "normy". Jakoś o diecie do roczku mnóstwo tego można znaleźć a później, ponieważ dziecko już może jeść "wszystko" to ciężej się czegoś dowiedzieć o żywieniu.

Neti, tak pogranicze Mokotowa i Ursynowa. Rodziłam na Madalińskiego, jak się okazało w dzień po Lenovej

Jakajakaja, pracuję w kontrolingu finansowym w korporacji. A ty?

Charlizz, masakra z tym szpitalem, dużo zdrówka dla Oli i siły dla Ciebie

Nawijko, mam do Ciebie pytanie żywieniowe a propos również tego co pytała Debrah o wprowadzanie krowiego mleka. Wklejałaś linka do artykułu o tym dlaczego mleko krowie jest złe. Czy w takim razie Ty będziesz wprowadzać do diety Kubusia inne mleko zwierzęce np. kozie albo mleka roślinne? Jak tak to proszę napisz jakie i kiedy planujesz?
Widziałam też że trochę interesujesz się zdrową żywnością, słyszałaś o czymś takim jak karob? Czytałam ostatnio że jest alternatywą dla kakao/czekolady tylko nawet zdrowszą i z uwagi na to jest polecany dla dzieci już od 1rż. Może kojarzysz i wiesz w jakiej formie się to kupuje i przyrządza?
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:46   #785
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
pokaż kurtkę
kurde, a ja sprawdzałam i u nas nigdzie tych emelków nawet zobaczyć na żywo nie można zadupie

ja już jakiś czas temu zaszczepiłam i zupełnie nic się u nas nie działo
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...7p1693093.html, bardzo fajna, krój mi sie podoba taki luźny, ma pod szyjką duzo miejsca po zapięciu.

Kurcze tż kupił nowego kompa nie ogarne chyba tego nowego systemu
Stary 2014-02-28, 21:48   #786
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

A ja się właśnie zastanawiam czy na to szczepić. Byłam już zdecydowana że tak , ale gadałam z moją mamą i mówi żeby nie szczepić.
DZIEWCZYNY CZY WSZYSTKIE NA TO SZCZEPICIE????

CUDNA NAWET JAK SIĘ ZŁOŚCI

jak robisz??

Daria tak robiła jak byłyśmy w szpitalu. Jak jakis lekarz do nas na sale przychodził to Daria po chwili już mu "papa" robiła, że ma sobie iść

-------------------
pozjadało mi cytaty
Silver, my będziemy szczepić Julkę w przyszłym tygodniu. Na te dodatkowe chyba też będziemy ale jeszcze pogadamy z pediatrą. Przy czym ja z mężem ogólnie jesteśmy zwolennikami szczepień.
Stary 2014-02-28, 21:49   #787
BlackSanctum
Zakorzenienie

Neti, jeszcze nie wiem, my planujemy takie rzeczy raczej krótko przed wyjazdem...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 21:51   #788
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tzt w szkole a Amelka bawi sie zabawkami, ale chyba pójdziemy na spacerek.
Jestem już mega zmęczona i przeczytałam "tzt bawi się zabawkami" i myślę "coooooooo?"
chyba muszę iść już spać
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pokażę Wam dziwne zachowanie kupujących na allegro, którego nie rozumiem podoba mi się ten płaszcz od bardzo dawna, ale jakoś ciągle miałam ważniejsze wydatki (czyt. Blankowe ), no nieważne.
Popatrzcie na te dwie aukcje:
1. Zacięta licytacja - cena 83zł pus koszty wysyłki http://allegro.pl/kurtka-plaszcz-pon...999016633.html
2. Tu opcja "kup teraz" , cena 79zł http://allegro.pl/kimono-kurtka-plas...935627555.html
Możecie mi wytłumaczyć po co się bić? Nie rozumiem
To tak jak niektóre ubranka dla dzieci w licytacjach przekraczają kwotę zakupu nowej rzeczy w sklepie.
pffffffff hahahahha
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zrobiłam telefonem więc jakość jest jaka jest, może coś widac.

Twarz saute jeszcze, bez podkładu czy kremu więc sory jak jakieś brudki z cienia czy coś. Zaraz was nadrobię dalej.
ładnie!
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

U nas też. Mleczko o 4:15 , zasnęła i spałyśmy do 7:20
Super!
oby dzisiejsza też taka była
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hahah a ja pokaze tzn przypomne zdj Amelki i jej rzęsideł

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wiadomości z frontu. poszli z Hanią na spacer.
wiecie co dla Niej przywieźli? nie wiem skąd to wzięli, ale takiego pampersa jednego co był chyba dołączony do jakieś gazety czy coś? i co najlepsze. rozmiar 3
ale Hania pięknie się popisała zawołała sisi na nocnik więc kij im w
albo nie w oko.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczynki, wpadłam znowu na chwilę powiedzieć "papa" jedziemy zaraz do moich rodziców będę w poniedziałek
Udanego wypoczynku!
Cytat:
Powiem Wam newsa
Te, ktore ogladaja mjm
Ostatnio byla taka scena, w ktorej Agnieszka (ta ruda) lezala w szpitalu, a obok niej siedzial Tomek (ten od Gośki).
Jak TZ to zobaczyl to powiedzial: o nie, jak oni beda razem to ja przestaje ogladac ten serial.

I 5 sekund po tym tekscie Agnieszka mowi do Tomka: kocham Cie
Takze chyba przyszlosc mojego TZ i mjm jest przesądzona

Btw. TZ widzial juz poniedzialkowy odcinek i wszystko jest na jak najlepszej drodze
Stary 2014-02-28, 21:51   #789
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Piekni Wy

Kochana, po dwoch dniach uzytkowania stwierdzam, ze jest super ale zaluje, ze nie zdecydowalam sie na cos mniejszego. Ale ja odkad urodzila sie Gabi przerobilam juz chyba z 6 czy 7 roznych wozkow I zaden nie byl idealny Jestem pewna, ze za jakies 2 miechy sprzedam ten i kupie chyba quinny zapp

Nie szkodzi Ewuniu, dziekuje za odpowiedz Juz poprosilam mame, zeby mi kupila jesli gdzies jeszcze bedzie Easytone jak dla mnie fajne butki, mysle, ze bedziesz zadowolona

Ojej, wspolczuje Zdrowka dla Olenki i Ty tez sie trzymaj Oby niczego nie zlapala od tych chorych dzieciaczkow
i wtedy to będzie to !
Stary 2014-02-28, 21:53   #790
s i l v e r
Zakorzenienie

Jutro nadrobię resztę bo juz jestem tak zmęczona że mi się zlewają wszystkie litery Paaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2014-02-28, 21:58   #791
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...7p1693093.html, bardzo fajna, krój mi sie podoba taki luźny, ma pod szyjką duzo miejsca po zapięciu.

Śliczna, też mi się podobała jak oglądałam online. Ale na razie się wstrzymałam z zakupem, mamy taką podszytą barankiem też z Zary, granatową w białe groszki, ona jest na pogodę trochę cieplejsza niż teraz choć w te cieplejsze dni już zakładałyśmy. A na jeszcze cieplej mamy już taką cieniutką, typowo od wiatru. I nie wiem czy potrzebna nam jeszcze jakaś pośrednia. A możesz powiedzieć jak oceniasz grubość tej? Na jakie temperatury będzie dobra?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 22:02   #792
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna ale ten biały kolor może szybko przestać być biały

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:06   #793
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
i wtedy to będzie to !

Cytat:

Oczywiscie mi sie nie otwiera. Wkleisz numer produktu

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:09   #794
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
śliczna ale ten biały kolor może szybko przestać być biały
no taka kremowa jest, była jeszcze wczesniej malinowa taka jak te rózyczki, ale szybko sie sprzedały i nie ma teraz....
Stary 2014-02-28, 22:16   #795
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh czwmu sie nie mozesz zdjec doczekac? Tzn ze ja nie moge to rozumiem, ale Ty?

dziekujemy za komplementy pietraszko smiesznie wyszedl bo malz postanowil mu urozmaicic fryzurke i potraktowal wloski oliwka, w efekcie czego wygladaja na tluste:p zazwyczaj ma taki puszek na glowce

charlizz, ale ze jak, roczniak ma w lozku lezec??? Jakim cudem??? Trzymajcie sie tam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:18   #796
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bokeh czwmu sie nie mozesz zdjec doczekac? Tzn ze ja nie moge to rozumiem, ale Ty?

dziekujemy za komplementy pietraszko smiesznie wyszedl bo malz postanowil mu urozmaicic fryzurke i potraktowal wloski oliwka, w efekcie czego wygladaja na tluste:p zazwyczaj ma taki puszek na glowce

charlizz, ale ze jak, roczniak ma w lozku lezec??? Jakim cudem??? Trzymajcie sie tam
boście pikni tacy

własnie kupiłam sobie szablon nowej strony

ide spać !
Stary 2014-02-28, 22:27   #797
misiaeel
Wtajemniczenie

silver my szczepimy 18 marca trochę się boję:/

bokeh widziałam tą kurteczkę, śliczna jest

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 22:40   #798
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Nawijko, mam do Ciebie pytanie żywieniowe a propos również tego co pytała Debrah o wprowadzanie krowiego mleka. Wklejałaś linka do artykułu o tym dlaczego mleko krowie jest złe. Czy w takim razie Ty będziesz wprowadzać do diety Kubusia inne mleko zwierzęce np. kozie albo mleka roślinne? Jak tak to proszę napisz jakie i kiedy planujesz?
Widziałam też że trochę interesujesz się zdrową żywnością, słyszałaś o czymś takim jak karob? Czytałam ostatnio że jest alternatywą dla kakao/czekolady tylko nawet zdrowszą i z uwagi na to jest polecany dla dzieci już od 1rż. Może kojarzysz i wiesz w jakiej formie się to kupuje i przyrządza?
Hej hej

Pytasz o mleko kozie - roznie mowia. Niektorzy uwazaja, ze jak najbardziej mozna podawac zamiast krowiego (podobno mniejsze ryzyko alergii). Ja bym sie wstrzymala z podawaniem go takim malym dzieciom jak nasze. Mleko to zawiera duzo bialka i innych skladnikow mineralnych, z ktorymi nerki naszych dzieci moglyby sobie nie poradzic.
Pozniej jak najbardziej mozna.

Jesli chodzi o mleka roslinne, to juz od 6-7 msca mozna je podawac. Np mleko migdalowe, ryzowe, owsiane.
Ja ich nie przygotowuje, bo po nie mam (jeszcze) sprzetu do tego (dobry blender), a po 2. troszke z lenistwa.
Mozna je tez oczywiscie kupic w sklepach.

Jesli chodzi o karob - jasne, slyszalam, choc nie mialam jeszcze przyjemnosci sprobowac. Masz racje, jest bardzo zdrowy. To bogate zrodlo mineralow (m.in. magnezu, zelaza czy wapnia). Jest troszke jasniejszy od kakao, ale slodki.
W przeciwienstwie do kakao nie uczula, takze moze byc podawany dzieciom.
Spotkasz go pod postacia proszku. Wystepuje tez pod nazwa "chleb swietojanski" albo "maczka chleba swietojanskiego" (swoja droga, pelno tego w zywnosci).
Rzeczywiscie tak, jak piszesz - jest to zamiennik m.in. dla czekolady (moze byc stosowany jako naturalny cukier) czy kakao. Dodaje sie go do wypiekow, ciast, ciasteczek, itp. Mozesz tez dodac do mleka (czyli zamiast tradycyjnego kakao). Nie trzeba go zagotowywac.

Mozesz kupic tez melase z karobu, czyli syrop. Stosuje sie go jako slodzik.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-28 o 22:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 23:19   #799
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
hej laski!
No to tak, wyszły nam w moczu leukocyty na poziomie 80-120, więc pediatra skierował nas do szpitala. Zrobili prześwietlenie w związku z tym kaszlem, posiew. Już ma 4 kroplówkę na szczęście jest dzielna, teraz śpi. Po niedzieli zrobia usg.
Szpital jest mega przepełniony, pediatra mi mówił, że z Warszawy dzwonili i pytali, czy nie ma u nas miejsc. Ogólnie lipa, mamy jedną leżankę na sali, a jest nas trzy. z nami jest dwoje dzieci z zapaleniem płuc jestem pewna,że Ola jakieś g. przez to złapie

dzieciom nie wolno chodzić po podłodze więc kuku na muniu dostaje tym bardziej, że odkąd tu jesteśmy ciągle kroplówka i jak na łańcuchu, mogę się metr ruszyć

acha, okresu dziś dostałam

Oj biedna Olcia. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. I żebyście czegoś nie przywlekli z tego szpitala.

Moja Olcia też znów chora. Załapała znów tego samego wirusa, najprawdopodobniej od męża. Miała 2 dni katar, a wczoraj zaczęła kasłać popołudniu. Zadzwoniłam do pediatry prywatnie i pojechaliśmy. Dobrze, że tak szybko zareagowałam, bo dziś byśmy znów w szpitalu wylądowali. A w tym momencie wolałabym tego uniknąć. A drugie to bałam się antybiotyku kolejnego. Druga dawka już byłaby tragiczna w skutkach. Puki co to leczymy się syropkiem przeciwwirusowym, lipomalem, sinecortem i allertec przeciw obrzękowy na krtań.
Ogólnie, żeby te wszystkie świństwa piła to uruchomiłam z zakazanych rzeczy nawet Monte. Na łyżeczkę monte + plus lekarstwo i jakoś idzie. Na szczęście już jest dużo lepiej.
Powiem Wam, że byłam pierwszy raz u Pediatry prywatnie i jestem zszokowana, całkiem inne podejście. Wytłumaczyła, zapisała, kazała dzwonić z każdym niepokojem. Za 70 zł za 2 wizyty. TA + kontrolna.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Nie wiem jak tu wytrzymać i nie puścić dziecka na'podłogę czy na korytarz. paranoja, mówię Wam
Współczuje, bo to nie lada wyczyn.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:

Kurteczka ładna, ale nie dla mojego rozbójnika. My mamy taki zestaw na wiosnę:
buciki:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
i taka kurteczka taka:
https://www.facebook.com/photo.php?f...size=643%2C960
Muszę jeszcze tylko czapeczkę znaleźć fajną
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2014-02-28 o 23:20
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 23:25   #800
charlizz
Zadomowienie

władowałam się do Oli łóżka jakbyscie mnie zobaczyły w akcji to powyginana jestem a Ola z głową na moich kolanach, a stopa mi nos zatyka

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

a no i Ola nie śpi, ale dzięki temu, że leże z nią w łożeczku, leży nieruchomo jakby spala tyle że otwartymi oczami.

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

niech no tylko zaśnie, mam croissanty z mozarellą, szynka i rukolą sa sa sa sa

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 23:27   #801
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
władowałam się do Oli łóżka jakbyscie mnie zobaczyły w akcji to powyginana jestem a Ola z głową na moich kolanach, a stopa mi nos zatyka

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

a no i Ola nie śpi, ale dzięki temu, że leże z nią w łożeczku, leży nieruchomo jakby spala tyle że otwartymi oczami.

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

niech no tylko zaśnie, mam croissanty z mozarellą, szynka i rukolą sa sa sa sa

Żebyś tylko nie dostała zje.b.ki od pielęgniarek

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-02-28, 23:34   #802
charlizz
Zadomowienie

nie, przyszła jedna kroplówkę odłączyć, poderwałam się z wyra a ona do mnie "proszę leżeć" lol

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-28, 23:36   #803
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
nie, przyszła jedna kroplówkę odłączyć, poderwałam się z wyra a ona do mnie "proszę leżeć" lol

To jakaś wyrozumiała

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-03-01, 00:22   #804
charlizz
Zadomowienie

pewnie jedna jedyna na ten oddział.
dobra, podjadłam co nieco i nie mogę spać, bo jedno dziecko chrapie okrutnie.

Stary 2014-03-01, 06:45   #805
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś poszlam pooglądać Emelki i przymierzyć i z mamą moją kupiłyśmy na pół zwykłe takie beżowe http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=...=&type=&kword= i tańsze o 20 zł sa super, lekkie, mięciutkie od razu hani weszły na nózkę. Naprawde jestem zadowolona. I juz upatrzyłam sobie sandałki no ale ceny
super te buciki!! ja też jej kupie chyba jakieś emelki.

Cytat:

fajniutka, ale ja bym białej nie kupiła, już miałam biały kombinezon

Charlizz, biednaś i biedna dzidzia.. kurna ale duzo dzidziów choruje;/;/ masakra...

Dziewczyny, sniło mi się że pale jakieś zioło z bongo!

aż musiałam wejść w google zobaczyć jak to wygląda skąd ja mam takie sny:brz ydal:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 07:17   #806
gochaa_p
Zakorzenienie

helloł dziewczyny. mało mnie ale mam z netem problemy i dlatego :/

przyszłam i od razu zaczynam od pytań :P :
1. nocnikujecie sie już ( tzn dzieci :P)
2. obcinacie włoski dzieciom ( zwłaszcza dziewczynkom) dla wzmocnienia?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 07:24   #807
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł dziewczyny. mało mnie ale mam z netem problemy i dlatego :/

przyszłam i od razu zaczynam od pytań :P :
1. nocnikujecie sie już ( tzn dzieci :P)
2. obcinacie włoski dzieciom ( zwłaszcza dziewczynkom) dla wzmocnienia?
1. nie ;p
2. nie ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 07:28   #808
charlizz
Zadomowienie

Gocha,
1. nie,
2. nie mamy co obcinać :p

Stary 2014-03-01, 08:02   #809
nafiyqa
Zakorzenienie

GOCHA, 1. Nie
2. Ja podcielam grzywke, bo wchodzila Kubie do oczu.

Ale przeciez podcinanie koncow celem wzmocnienia to mit. Wlos rosnie od cebulki i to, co robisz na koncowkach nie ma wplywu na wlosy przy skorze glowy.
Takze ja nie widze sensu.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:14   #810
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

MaJulMi, o zdrowej żywności pod kątem dzieci tu - wizażanka moja dobra koleżanka, ma synka dzień starszego od mojej córy starszej spotykamy się czasem, a dziewczyna chemikiem jest, pisze bardzo mądre rzeczy językiem dla laika

www.naszezyciebezchemii.blogspot.com

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A tu np. o mleku owsianym (dziecku daje, alergikowi i z CZR):

http://naszezyciebezchemii.blogspot....o-owsiane.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości