![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Może będzie nas więcej..a gdzie dokładniej?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
mamy tam mieszkanie;p tzn nie do końca nasze, ale stoi puste;p
#783 | |||
Zadomowienie
|
Piekni Wy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nadrobiłam wczorajszy wieczór i dzisiejszy dzień ale nie dałabym rady pocytować więc odniosę się tylko do tego co było bezpośrednio do mnie kierowane. U nas teraz dużo odwiedzin, wczoraj był przyjaciel wieczorem którego żona leży teraz na patologii ciąży, ogólnie wszystko OK ale prawie nie ma już szyjki więc musi być pod obserwacją, pogadalismy do późnego wieczora jak Julka już spała. A dziś byli rodzice w Warszawie więc wpadli na trochę (Julcia nakarmiła mamę faworkami które zostały z wczoraj ![]() ![]() Meneq, pytałaś o zalecane dawki/limity mięsa / ryby w posiłkach. W sumie to nie spotkałam się z takimi ale jak pisałam o menu mojej Julki to miałam na myśli że intuicyjnie wydaje mi się że jak zje obiadek w którym jest mięsko np ze słoiczka, na śniadanie poskubie trochę wędlinki i jeszcze np podje ode mnie to że chyba to juz dosyć dużo więc muszę pomyślec nad innymi sycącymi daniami które przypadną jej do gustu. A właśnie nie wiem czy są jakieś "normy". Jakoś o diecie do roczku mnóstwo tego można znaleźć a później, ponieważ dziecko już może jeść "wszystko" to ciężej się czegoś dowiedzieć o żywieniu. Neti, tak pogranicze Mokotowa i Ursynowa. Rodziłam na Madalińskiego, jak się okazało w dzień po Lenovej ![]() Jakajakaja, pracuję w kontrolingu finansowym w korporacji. A ty? ![]() Charlizz, masakra z tym szpitalem, dużo zdrówka dla Oli i siły dla Ciebie ![]() Nawijko, mam do Ciebie pytanie żywieniowe a propos również tego co pytała Debrah o wprowadzanie krowiego mleka. Wklejałaś linka do artykułu o tym dlaczego mleko krowie jest złe. Czy w takim razie Ty będziesz wprowadzać do diety Kubusia inne mleko zwierzęce np. kozie albo mleka roślinne? Jak tak to proszę napisz jakie i kiedy planujesz? Widziałam też że trochę interesujesz się zdrową żywnością, słyszałaś o czymś takim jak karob? Czytałam ostatnio że jest alternatywą dla kakao/czekolady tylko nawet zdrowszą i z uwagi na to jest polecany dla dzieci już od 1rż. Może kojarzysz i wiesz w jakiej formie się to kupuje i przyrządza? |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze tż kupił nowego kompa nie ogarne chyba tego nowego systemu ![]() ![]()
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Neti, jeszcze nie wiem, my planujemy takie rzeczy raczej krótko przed wyjazdem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba muszę iść już spać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super! ![]() oby dzisiejsza też taka była ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Jutro nadrobię resztę bo juz jestem tak zmęczona że mi się zlewają wszystkie litery
![]() ![]()
#791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#793 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
no taka kremowa jest, była jeszcze wczesniej malinowa taka jak te rózyczki, ale szybko sie sprzedały i nie ma teraz....
![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
bokeh czwmu sie nie mozesz zdjec doczekac? Tzn ze ja nie moge to rozumiem, ale Ty?
![]() dziekujemy za komplementy ![]() ![]() charlizz, ale ze jak, roczniak ma w lozku lezec??? Jakim cudem??? Trzymajcie sie tam ![]()
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie kupiłam sobie szablon nowej strony ![]() ide spać ! ![]()
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
silver my szczepimy 18 marca
![]() bokeh widziałam tą kurteczkę, śliczna jest ![]()
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytasz o mleko kozie - roznie mowia. Niektorzy uwazaja, ze jak najbardziej mozna podawac zamiast krowiego (podobno mniejsze ryzyko alergii). Ja bym sie wstrzymala z podawaniem go takim malym dzieciom jak nasze. Mleko to zawiera duzo bialka i innych skladnikow mineralnych, z ktorymi nerki naszych dzieci moglyby sobie nie poradzic. Pozniej jak najbardziej mozna. Jesli chodzi o mleka roslinne, to juz od 6-7 msca mozna je podawac. Np mleko migdalowe, ryzowe, owsiane. Ja ich nie przygotowuje, bo po nie mam (jeszcze) sprzetu do tego (dobry blender), a po 2. troszke z lenistwa. Mozna je tez oczywiscie kupic w sklepach. Jesli chodzi o karob - jasne, slyszalam, choc nie mialam jeszcze przyjemnosci sprobowac. Masz racje, jest bardzo zdrowy. To bogate zrodlo mineralow (m.in. magnezu, zelaza czy wapnia). Jest troszke jasniejszy od kakao, ale slodki. W przeciwienstwie do kakao nie uczula, takze moze byc podawany dzieciom. Spotkasz go pod postacia proszku. Wystepuje tez pod nazwa "chleb swietojanski" albo "maczka chleba swietojanskiego" (swoja droga, pelno tego w zywnosci). Rzeczywiscie tak, jak piszesz - jest to zamiennik m.in. dla czekolady (moze byc stosowany jako naturalny cukier) czy kakao. Dodaje sie go do wypiekow, ciast, ciasteczek, itp. Mozesz tez dodac do mleka (czyli zamiast tradycyjnego kakao). Nie trzeba go zagotowywac. Mozesz kupic tez melase z karobu, czyli syrop. Stosuje sie go jako slodzik. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-28 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Olcia też znów chora. Załapała znów tego samego wirusa, najprawdopodobniej od męża. Miała 2 dni katar, a wczoraj zaczęła kasłać popołudniu. Zadzwoniłam do pediatry prywatnie i pojechaliśmy. Dobrze, że tak szybko zareagowałam, bo dziś byśmy znów w szpitalu wylądowali. A w tym momencie wolałabym tego uniknąć. A drugie to bałam się antybiotyku kolejnego. Druga dawka już byłaby tragiczna w skutkach. Puki co to leczymy się syropkiem przeciwwirusowym, lipomalem, sinecortem i allertec przeciw obrzękowy na krtań. Ogólnie, żeby te wszystkie świństwa piła to uruchomiłam z zakazanych rzeczy nawet Monte. Na łyżeczkę monte + plus lekarstwo i jakoś idzie. Na szczęście już jest dużo lepiej. Powiem Wam, że byłam pierwszy raz u Pediatry prywatnie i jestem zszokowana, całkiem inne podejście. Wytłumaczyła, zapisała, kazała dzwonić z każdym niepokojem. Za 70 zł za 2 wizyty. TA + kontrolna. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
buciki: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater i taka kurteczka taka: https://www.facebook.com/photo.php?f...size=643%2C960 Muszę jeszcze tylko czapeczkę znaleźć fajną
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2014-02-28 o 23:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
władowałam się do Oli łóżka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- a no i Ola nie śpi, ale dzięki temu, że leże z nią w łożeczku, leży nieruchomo jakby spala tyle że otwartymi oczami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- niech no tylko zaśnie, mam croissanty z mozarellą, szynka i rukolą sa sa sa sa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
nie, przyszła jedna kroplówkę odłączyć, poderwałam się z wyra a ona do mnie "proszę leżeć" lol
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
pewnie jedna jedyna na ten oddział.
dobra, podjadłam co nieco i nie mogę spać, bo jedno dziecko chrapie okrutnie. Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Charlizz, biednaś i biedna dzidzia.. kurna ale duzo dzidziów choruje;/;/ masakra... Dziewczyny, sniło mi się że pale jakieś zioło z bongo! ![]() aż musiałam wejść w google zobaczyć jak to wygląda ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
helloł dziewczyny. mało mnie ale mam z netem problemy i dlatego :/
przyszłam i od razu zaczynam od pytań :P : 1. nocnikujecie sie już ( tzn dzieci :P) 2. obcinacie włoski dzieciom ( zwłaszcza dziewczynkom) dla wzmocnienia?
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie ;p
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Gocha,
1. nie, 2. nie mamy co obcinać :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
GOCHA, 1. Nie
2. Ja podcielam grzywke, bo wchodzila Kubie do oczu. Ale przeciez podcinanie koncow celem wzmocnienia to mit. Wlos rosnie od cebulki i to, co robisz na koncowkach nie ma wplywu na wlosy przy skorze glowy. Takze ja nie widze sensu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Konto usunięte
|
MaJulMi, o zdrowej żywności pod kątem dzieci tu - wizażanka
![]() ![]() ![]() www.naszezyciebezchemii.blogspot.com ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- A tu np. o mleku owsianym (dziecku daje, alergikowi i z CZR): http://naszezyciebezchemii.blogspot....o-owsiane.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.