|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Dzińdybry
![]() Jestem ostatnio mocno zakręcona - zbliża się 30tka TŻta i nie mam pomysłu na prezent a do tego szukamy dla Zosi klubu malucha. Także trochę się stresuję. Kto teraz testuje? Linka Czytałam, że dziewczyny zachodziły jak śluzu nie było w danym cyklu także nie martw się na zapas
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
![]() Ugotowałem małej marchewkę z jabłkiem i oczywiście pogardziła Jak ja mam jej to podać, żeby witaminki łapała?? No i rosła?? Jutro pediatra i na pewno będziemy już kupować drinki dla niej, ale nie wiem czy będzie chciała to pic ![]() Sory, że o sobie, ale znów poniedziałek i znów ten sam wisielczy humor u mnie |
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Brilliant a dawałaś Marysi już mięso? Lila nie bardzo chce jeść same warzywa musi być mięso albo ryba. Najchętniej to je rosół z mojego talerza. Nam lekarka kazała trochę wcześniej wprowadzić mięso bo właśnie waga nie taka. I przy ząbkowaniu może w ogóle nie dawać sobie włożyć łyżeczki do buzi. Lilke już prawie dwa tygodnie męczą górne zęby i marudzi, marudzi, marudzi...
A teraz w dodatku zostałyśmy bez pomocy. Teściowie wybyli na Kos a mąż do Warszawy (będzie dziś wieczorem w radiowej czwórce), wraca dopiero jutro wieczorem.
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Brilliant z tym śluzem to u mnie jest dziwnie bo ja nie obserwuje u siebie takiego ciągnącego jak opisują że ma być jak białko kurze.U mnie jest raczej taki grudkowaty tyle tylko że po hsg jest go zdecydowanie więcej.
A takiemu maleństwu można czymś przyprawić jedzenia? Np. cynamonem? Może nie podoba jej się taki nijaki smak? Natalka nie miałam monitoringu ale na podstawie moich odczuć jestem w stanie mniej więcej określić owulacyjny czas, wiadomo że niedokładnie ale jednak. Oczywiście nie w każdym cyklu ale jak mam bóle tak jak teraz było to wiem że coś się dzieje. I najczęściej w czasie owulki jest mi strasznie gorąco chociaż nie wiem czy to nie jest tylko zbieg okoliczności ![]() Ula śluzem to ja się nie martwię bo to na pewno nie jest przyczyna, po takim czasie starań to jest więcej niż pewne. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Ech i wiecie co jeszcze nie zaczęłam mierzyć tempki tak jak lekarz nakazał a już się martwię bo po seksie to ja muszę w nocy wstać na siku a jak będę mierzyć temperaturę to nie będę mogła :/ I w ogóle to ja pewnie rano zapomnę. |
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas chyba skok rozwojowy, bo mały jest jeszcze bardziej marudny i płaczliwy, nie spał prawie całą noc.. Dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko ok ![]() Poza tym pogoda do bani, raz leje i jest mega zimno, a za chwilę wychodzi słońce, więc dzisiaj zaliczyłam już prysznic w deszczu ![]() Brilliant Marysia na pewno przekona się do nowych smaków
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie wstawanie nie powinno mieć wpływu na temperaturę. Przynajmniej u mnie nie miało. A próbowałaś wiesiołka na lepszy śluz?
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko teraz doczytałam, że Tż skrzywdził się butelką biedny ...
Ja też ciążę przechodziłam idealnie, żadnych negatywnych objawów, czułam się świetnie
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc nie ma ciągłości trzygodzinnej. Próbowałam wiesiołka, piłam olej lniany i nic specjalnego się po nich nie wydarzyło. chyba taka moja uroda.
|
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
brilliant Zosia nie znosi marchewki do teraz, ma ulubione jedzonka, np. banana i mięso i to by mogła wcinać i wcinać. Jak znajdziesz taki smak u Marysi to będzie dobrze
|
|
#790 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo dla tż ![]() Cytat:
Cytat:
może faktycznie spróbuję bez niej?Dziś dzwoniłam do Imidu i nasza pani dr pow, że mam próbować łyżeczką dawać kaszki, papki generalnie (wiadomo, że nic innego nie zje) no i jeśli dalej tak pójdzie do ok 10m-ca to przyspieszą operację mimo iż nie będzie 6kg. Ale lepiej, zeby miała jak najwięcej, bo wtedy najlepiej goi się rana. Wiadomo, że nie spocznę, bo nie chciałabym poprawek i niepotrzebnych operacji jej serwować, ale oni też nie chcą żeby coś z mową miało być nie tak. Wiec trochę mi się humor dziś polepszył
|
|||
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamo, nie piszcie tyle, bo nie nadążam czytać
![]() Dziś Marysia waży 4255, czyli yyy dalej stoimy w miejscu. Ale dostałyśmy zadanie pić infatrini i nie wiem czy jej smak podejdzie ?? Jutro będzie w aptece, to się jutro przekonamy Obiad mi się gotuje - szparagi i kalafior z jajkiem Dawno takiego zwykłego obiadu nie jadłam :P A jutro cukinia faszerowanaa
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Brilliant jeśli waga nie spada to już coś, nieustannie trzymam kciuki
![]() Gdzie ty szparagi dostałaś? Ja byłam na dwóch bazarkach i nic, tylko w lidlu znalazłam jakieś podeschnięte to nawet nie brałam
|
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
oj u nas Ci szparagow pod dostatkiem :p w kazdym sklepie i na kazdym targu mamy szparagi tylko cena moglaby byc nizsza :p
I jak, kupujecie dzialke?
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
) dziewczyneczki moje Brilliant mam nadzieje że lekarze przyspieszą tą operacje i pozwolą Wam do niej przystąpić mimo braku 6kg Ja nigdy szparag nie jadłam dobre? Za to kalafiorek bym zjadła nie powiem że nie Linka jak się czujesz? Kiedy testujesz? za tydzień chyba co?
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
szparagi sa charakterystyczne, albo sie je lubi albo nie :p no i trzeba dobrze obrac. Ja tam je luuuuubie i korzystam ze sezon w pelni
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy nie jadłam szparagów
Jestem wykończona, mały strasznie daje popalić... prawie cały dzień wrzeszczy i tylko na rękach jest w miarę spokojny, a ja nie mam siły tak nosić tego małego klocka... W dodatku ciągle chciałby cyca, a potem ulewa i nawet zwymiotował dzisiaj... Czytałam o skoku rozwojowym 5 tygodnia, więc to pewnie przez to mały tak się zachowuje.. nawet na spacerze płacze, więc dzisiaj tylko trochę byliśmy... Teraz znów zaczyna koncert, a zaraz kąpiel, mam nadzieję, że Tż się nim zajmie, bo ja nie mam zwyczajnie siły ... To tyle użalania
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli po względem prawnym wszystko będzie ok. to raczej kupujemy Natalka bóle brzucha przeszły no i czekamy. Chyba w czwartek będę testować tak że jeszcze czekamy ![]() Lila łobuza wychowujesz
|
|
|
|
|
|
#798 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nigdy nie obierałam ![]() Cytat:
w końcu minie ![]() Cytat:
Dziewczyny, które będą rozszerzać dietę: polecam blw i wgłębienie się w temat. Teraz czytam o tym i np. ostatnio się dowiedziałam, że podstawą żywienia dziecka do 1 rż to pierś, reszta dodatek. I nie ma co się stresować jak nie chce jeść np. warzyw. Gdybym wiedziała to wcześniej, ah. Poza tym można znaleźć super fajne przepisy i teraz gotuję fajne zdrowe jedzonko dla Zosi, wczoraj jadła pulpety z piersi indyka i makaron z sosem pomidorowym aż mi ślinka ciekła a niebawem mam zamiar zrobić placki z soczewicy. O, myślę, że cukinię faszerowaną też by zjadła jakby soli nie dodać. No normalnie odkrywam na nowo gotowanie
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko!
![]() Ula skad bierzesz przepisy na BLW? Bo jak zakupimy krzeselko do jedzenia to mam zamiar stosowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i Ty nie odpoczniesz ![]() Cytat:
No chyba, że notariusz albo agent to zrobił ![]() Cytat:
Podpinam się pod lineczkę - podziel się przepisami będę miała na zaś :PPoza tym to dzień doberek z moim półrocznym już szczęściem |
|||
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przepisy chociażby o tu: https://www.facebook.com/pages/AlaAn...34999056631192 Mam też książkę "u malucha na talerzu" - od tego zaczynałyśmy, polecam ![]() Cytat:
Niech nam rośnie zdrowa i duża dziewczyna ![]() Jeeej, nawet nie wiedziałabym jak go obrać Mi zupełnie skórka nie przeszkadza, nawet nie wiedziałam, że takową ma
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
ulka - mowimy caly czas o bialych szparagach tak? :p a gotujesz je w wodzie i one sa chrupiace czy jak je robisz?
ahhhh cukinie dochadza w piekarniku ![]() ach i mialam Wam pisac ale moje dzieciatko zaczelo juz same trzymac glowke wiem ze dlugo ale dzielnie walczy jak nie ma szyny zalozonej wieczorem i to wtedy wszystkie postepy robi
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Marysi Brilliant na małego nie działa nic oprócz noszenia, wszystko be , leżaczek jest dobry na minutę.. Dzisiejsza noc znów ciężka, mały wstawał o 12, 2, 4, 6, więc np zdążyłam zasnąć o 1, o 2 pobudka W dzień też marudny, pospał 2,5 godz - sukces, zdążyłam obiad zrobić i poprasować stos ubranek
|
|
#804 |
|
Wtajemniczenie
|
Lila a mały śpi z tobą w łóżku? Gdybym nie spała z Lilką to bym padła.
|
|
#805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie musimy się spotkać z właścicielem i ogólnie z nim porozmawiać.Ja dzisiaj dostałam w końcu te szparagi, zielone i obrałam tak do połowy. Tylko chyba za długo gotowałam bo nie były chrupiące. No i Tż się nimi nie zachwyciła ale dla mnie były ok. chociaż zrobiłam je na prosto znaczy z masłem i bułką tartą bo nie był czasu wymyślać. Gratulacje dla Maryśki ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Dominika widzę Cię, co tam u Ciebie? |
|
|
|
|
|
#807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- DO WSZYSTKICH NIEOBECNYCH NA WĄTKU DZIEWCZYN - Moje Kochane. Niektóre z Was pewnie tu nie zaglądają, bo o nas już całkiem zapomniały Niestety. Niektóre tu nie zaglądają, bo jak to piszą, nie mają weny. Pozostałe nie zaglądają, ale nie piszą, bo nie mają ochoty. Po to my tu wszystkie jesteśmy żeby wspierać w starankach. Po to tu jesteśmy, żebyście miały komu się wygadać. Jesteśmy też po to żeby o naszych maluchach pogadać, poradzić się jak czegoś nie wiemy. Więc korzystajcie i piszcie co Wam leży na serduchach. Tak kiedyś tu było fajnie, gwarno. A dziś? Cisza. Niech wróci ten hałaś który jeszcze całkiem niedawno robiłyśmy tutaj |
||
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Brilliant
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Heja! Ja pisze w miare mozliwosci
![]() Mam chec sprobowac szparagi, te dlugie ziekone badyle ale moj TZ nie jest chetny ![]() Zamówiłam Neli Doidy Cup jutro/w piatek powinien byc; D Aaa i w ogole Nelka jadla dzisiaj brokuka w calosci-byla cala do przebrania i bujaczek caly do prania ![]() Brilliant, super że Marysia podnosi glowke! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
brilliant dobrze prawisz. Szkda, że takie osoby jak na przykład renessme, która założyła wątek, agi, która dużo pisała - po prostu sobie poszły
A dla dominiki i ewcika baciki!!!!Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Jak ja mam jej to podać, żeby witaminki łapała?? No i rosła?? Jutro pediatra i na pewno będziemy już kupować drinki dla niej, ale nie wiem czy będzie chciała to pic 

ale nigdy nie obierałam