|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Mnie już trzeci tydzień kaszel trzyma i nie chce cholera sobie pójść
![]() A co do smaku to masz rację, katar może mieć na to spory wpływ Zafunduj sobie inhalację
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
Mnie też złapało jakieś przeziębienie
Drapie mnie w gardle, zaczyna się katar i ogólnie beznadziejnie się czuję.Teraz popijam herbatkę owocową z maliny i dzikiej róży
|
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
U mnie od rana gości zielona pigwowa Poza tym przy poszukiwaniu wolnych puszek na herbaty znalazłam wiekową białą z płatkami róży. Obok stała puszka z herbatką "niezidentyfikowaną" ale, że wyglądały tak samo to je połączyłam (jedna puszeczka wolna) Później spróbuję czy to faktycznie biała była czy jakiś mix zrobiłam ![]() A tak z innej beczki, ale skoro już jesteśmy przy opakowaniach... Byłam wczoraj w Pożegnaniu z Afryką, obkupiłam się w nowe kawy smakowe. Przy okazji rozglądałam się za jakimiś szczelnymi słoiczkami. Zainteresowałam się takim ale w sklepie stacjonarnym kosztował 14 zł A ponieważ przydałoby mi się kilka no to różnica w cenie jest spora. No chyba, że tamten był większy bo nie zapytałam o pojemność a wizualnie ciężko porównać ze zdjęciem. W sumie 160 g to nie jest dużo ![]() No nic, na razie się wstrzymam i zapytam przy okazji ![]() miłego, słonecznego (i bezwietrznego) dnia życzę edit: przypomniało mi się, że mam jeszcze starą czerwoną cytrynową, którą też muszę jakoś zmęczyć, no bo przecież nie wyrzucę A wcale nie mam na nią ochoty Żeby to jeszcze ptaki lubiły herbatę to bym je dokarmiła na zimę herbatą dla odmiany a nie tylko ziarna i chleb
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2014-12-12 o 09:04 |
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też ostatnio zabrakło puszek na herbatę, i kupiłam sobie fajny słoik za niecałe 9zł, ale sporo się w nim zmieści
![]() Uwielbiam czerwoną cytrynową herbatę Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-12-12 o 15:26 |
|
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie się podzielę
![]() Dla odmiany kawa czekoladowo-migdałowa
|
|
#786 |
|
BAN stały
|
A co myślicie o herbacie czystek. Jest to róża skalna z krajów południowej Europy.
Dużo osób ją sobie chwali. |
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzmi pysznie
a jak smakuje?Cytat:
|
|
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobnie jak kokosowa. Smaczna, czuć, że ma jakiś aromat ale ciężko sprecyzować co to
A szkoda bo liczyłam na intensywne migdały Jak dotąd faworytem jest pomarańczowa ale mam jeszcze kilka do wypróbowania
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
Widze, ze wszystkich jakies przeziebienie dopadlo. Ja od paru dni pije tylko early grey z sokiem malinowym moze mi cos to da , I sie zastanawiam co moge wziasc na katar, bo mnie meczy.Pochwale sie: przedstawiam wam moje malenstwo
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2014-12-12 o 21:15 |
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Moj nowy nabytek. Poduszka do zadan specjalnych:/
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2014-12-12 o 21:16 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Aneta Twój maluszek ładnie rośnie
A który to już miesiąc?
|
|
|
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta, kawał chłopa/baby już jest
Oby tak dalej Wpadłam dzisiaj na genialny pomysł zakupu steppera Jeden już mam ale stoi od kilku lat w piwnicy, rozkręcony i raczej nie nadaje się do ponownego składania ![]() Zastanawiam się jaki kupić... Ten mój poprzedni był z kolumną co wydaje mi się dużo wygodniejsze ale niestety zajmuje więcej miejsca niż te małe, "płaskie". A nie ukrywam, że na miejscu i poręczności też mi zależy. Ale jeszcze nie zdecydowałam się, który kupić ![]() Możecie jakiś polecić, macie może takie cóś w domu? edit: a może taki?
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2014-12-13 o 13:33 |
|
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Koncze 13 tydzien.
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2014-12-13 o 10:41 |
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze trochę i będzie wiadomo czy to chłopak czy dziewczynka
![]() Dzisiaj była herbata zielona z maliną i czerwona z cytryną
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam właśnie o kettlerze i prawie się zdecydowałam ale oni nie mają skrętnych. A to podobno też sporo daje...
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie skrętny jest lepszy, a Kettler ich chyba nie ma, a szkoda.
|
|
|
|
|
#798 |
|
Przyczajenie
|
Herbatki to jeden z moich ulubionych tematów
U mnie w domu króluje zielona, z różnymi dodatkami- cytryna, opuncja figowa, grejpfrut...Drugie miejsce zajmują wszelkie owocowe. I grzańce- miodowe i śliwkowe. No i nie zapominam oczywiście w taki dni jak dzisiaj o herbatkach z wkładką ;p Marka mi jest osobiście obojętna raczej.
|
|
|
|
|
#799 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio sobie robię tak, że zaparzam więcej zielonej herbaty, potem jak ostygnie leję do butelki, dopełniam ją wodą do końca i biorę na uczelnię
.
|
|
|
|
|
#800 |
|
BAN stały
|
Zakupiłem dzisiaj dwa opakowania czystka. Jedno 100g dla siebie, a drugie 200g jako prezent dla siostry.
Zaraz po przyjściu do domu zapażyłem 3 herbatki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zapach herbaty jest naprawdę specyficzny, zupełnie inny i ciężko mi go porównać do czegokolwiek, może do jakiegoś rodzaju zioła. Smak w mojej opinii przypomina wywar z rumianku. Jednak powtórzyłem przy stole innym, że nie o zapach i smak tutaj chodzi, ale o właściwości czystka (róży skalnej) - duża gama polifenoli, o których postaram się napisać jak zużyję przynajmniej jedno opakowanie
|
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
niech ci zdrowo rośnie ![]() Cytat:
![]() oj nie byłabym pewna. Znajoma mamy została ostatnio babcią i tak się cieszyła że wnuczkę będzie miała, bo wszystkie usg tak wskazywały. A przy porodzie zdziwko, bo się okazało, że to chłopak ![]() Cytat:
![]() herbatkowo bez zmian ![]() miłego Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2014-12-15 o 12:09 |
||
|
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miała mu się urodzić czwarta córka tak więc wyobraźcie sobie jego szczęście jak zobaczył syna ![]() Takasobie, widzę, że nie tylko ja lubię zimną herbatę
|
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
to jak spełnienie marzeń w jego przypadku.
|
|
|
|
|
#804 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie to jest sposób na jej picie codziennie, bo tak jak sobie zaparzę normalnie, to tylko jak jestem dłużej w domu by nie latać na uczelni do WC, a jak wezmę sobie w ten sposób, to piję normalnie, zamiast wody i nie ma problemu
. Ja tam i tak piję to dla zdrowia a nie dla smaku ;-).
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że aby uzyskać ice tea stosujemy przenie na zimno. Polecam ten sposób bo wtedy faktycznie wychodzi rewelacyjny napój, szczególnie z zielonej herbaty. Do tego odrobina ksylitolu lub/i stewi, soku z cytryny, grjpfruta, albo limonki, parę listków mięty. Super sprawa.
|
|
|
|
|
#806 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet nie wiedziałam, że można tak "zaparzać" na zimno. Ale poszperałam w googlach i może kiedyś spróbuję
W lecie musi to być świetna sprawa
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie dla smaku, bo lubię
![]() Cytat:
![]() nie wiem jak wy, ale zima jeszcze w sumie nie przyszła, a ja mam jakąś zimową deprechę ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żebym to jeszcze faktycznie balowała to wiedziałabym za co cierpię ale tak... cierpię za niewinność
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
czy idę spać o 20 czy o 23 to i tak wychodzi na to samo i czuję się jakbym spała niewiele
|
|
|
|
|
#810 |
|
BAN stały
|
No właśnie jeśli mowa o deprechach, a temat dotyczy herbat to muszę wspomnieć o takich, które dodają energetycznego kopa. Co myślicie o herbacie Mate IQ, która w swoim składzie posiada gingko bilobe, guarane, guawe oraz yerba mate i kwiat wraz z skórką pomarańczy.
Może taki wywar będzie o wiele lepszy od czarnej kawy, a nawet magnezu w tabsach? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Zafunduj sobie inhalację

Drapie mnie w gardle, zaczyna się katar i ogólnie beznadziejnie się czuję.

Byłam wczoraj w Pożegnaniu z Afryką, obkupiłam się w nowe kawy smakowe. Przy okazji rozglądałam się za jakimiś szczelnymi słoiczkami. Zainteresowałam się
Żeby to jeszcze ptaki lubiły herbatę to bym je dokarmiła na zimę herbatą dla odmiany a nie tylko ziarna i chleb 

niech ci zdrowo rośnie 
Żebym to jeszcze faktycznie balowała to wiedziałabym za co cierpię ale tak... cierpię za niewinność