|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Ramonka dobrze że teściowi się nic nie stało
![]() Biedna Carmena, mam nadzieje że jednak Majeczce się uda i szybko wyzdrowieje ![]() Vampirko ja od jakiegoś czasu sypiam już w tshirtach Tż nie jest zachwycony ![]() ![]() Carolyna to nie pozostaje nam nic innego jak naiwnie liczyć na wysoką kulturę osobistą osób z rodziny ![]() Idę dalej leżeć bo coś mam dziś brzuch twardy i mnie coś mdli ![]()
#782 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() później muszę to skonsultować jeszcze z profesorem ginekologi szpitala, na prywatnej wizycie bo państwowo zaczął odsyłać takie przypadki i tyle ![]() ![]() ![]()
![]() |
#783 |
Wtajemniczenie
|
Macie jakiś sprawdzony przepis na krem z brokułów??
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Dobra! juz wszystko wiem
![]() wszystko super ![]() ja też ![]() pobrali mi wymazy na paciorkowca ![]() i strach jak zawsze ma wielkie oczy ![]() ![]() cięcie będzie wykonane w ostatnim tygodniu ciąży także od 15 maja mogę już zostać mamą, no chyba że coś by się wcześniej zaczęło ale tego nie biore pod uwagę ![]() cc będzie wykonywał mój lekarz prowadzący co też jakoś mnie buduje bo mam wrażenie, że co wizytę mamy lepszy kontakt ze sobą i coraz bardziej go lubię ![]()
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A małą Majeczkę omodlę, niech się Maleństwo wykaraska z tego daj Boże ![]() chwilę mnie nie było, a tu takie przykre wieści... ![]()
![]() |
#786 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może ten magnez i nospa pomoże i nie będziesz musiała iść do szpitala. Trzymam kciuki.
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Oki uciekam z tzetem do Kosciola a pozniej dzampreza
![]() ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#791 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- chyba zamówię sobie takie koszule http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...079823937.html http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...090867800.html poprosiłam tylko o zdjęcie metki żeby upewnić się że są bawełniane... czekam na odpowiedź. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waga piękna, za wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ojjj współczuje przeżyć dobrze ze nic się teściowi nie stało. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Light dla Ciebie również ![]() Ja już po wizycie. Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się 0.5 cm teraz ma 3 cm miała 3.5 chłopczyk ma się dobrze, magnez mam zwiększyć do 6 razy dziennie , dzisiaj nie ważyła Go mówiła że na następnej wizycie. Następna wizyta 8 maja Monija proszę dopisz ![]() ![]()
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Raczej wszystko ok, teśc normalnie mówi, funkcjonuje, także nie ucierpiał na szczęście
![]() ale własnie odkrył, ze jais element tej pękniętej rury przeciął kabel od szlifierki, także było osstroo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od mamy i widzę, że Aldi prawie rodzi
![]() ![]() Biedna Carmena... ![]() ![]() Powiem Wam, że nogi mnie nieść nie chcą ![]() ![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dopiero mam chwilę, bo dzisiaj Hania cały dzień mamie spokoju nie dawała i prawie nie spała
![]() ![]() Dziękuję jeszcze raz na kciuki, bo to na pewno dzięki nim dzisiaj takie pozytywne wieści ![]() ![]() Monika83 brawa za wizytę i wagę chłopców ![]() Janeczko nieeee nie będę marudzić ![]() Martuszka nie pytaj jak ją podtuczyłam, bo przy okazji siebie też maksymalnie po prostu ![]() ![]() Chansons cudne sukienusie ![]() ![]() Seksta świetny brzuszek ![]() Light ![]() ![]() Nic się nie dzieje, ale na serio nie znasz dnia ani godziny ![]() Paulka ![]() ![]() ![]() Niegrzeczna byłam byłam, połowę włosów mi opi.toliła ![]() ![]() ![]() Farbę sobie walnę za miesiąc, co by na porodówce mieć piękne i lśniące włosy ![]() Ramona ![]() ![]() Aldrin wytrzymacie jeszcze zobaczysz ![]() ![]() ![]() Oszczędzaj się ![]() Justiwi ja gotuję normalnie bulion, czyli włoszczyzna i mięsko, potem dodaję do tego surowe brokuły i czekam aż się ugotują (oczywiście wcześniej wyciągam mięso i warzywa). Jak brokuły są miękkie to je blenduję (mięcho też czasami blenduję, żeby bardziej treściwa zupa była ![]() ![]() Lucynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
karolkya tylko pomierz się solidnie zebys miała swobodę w tych koszulach. Ja zamowilam dwie u użytkownika brzuchatki, bardzo fajne z tym ze wzielam rozmiar L licząc ze bedzie luzna bo odcinana pod brzuchem a tu psikus- brzuch opina a reszta luźna w miare. Moglaby byc większa :P ale tajwanskie napisy na opakowaniu mówią same za siebie- pewnie ich L to nasze M lub S
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Monijaa nastepna wizyta 13.05 o 9.00 mozesz dopisac bo zapomnialam wczesniej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Lucynka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-04-17 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
pokręcony dziś dzien jakiś mówię Wam
![]() nie wiem, co to 13, czy te urodziny teściowej takie wieści zesłały ?? ![]() najpierw teść, potem wieści o Carmenie ![]() jeszcze dzwoni mi baba od firany, ze trochę drożej wyszło, nie bedzie kosztowała 130 tylko 180 zł ![]() ładne mi 'trochę' się wkurzyłam, odpowiedziałam że dzisiaj to juz po nią nie pojadę, najwyżej jutro i dowidzenia ![]() niech no się ten dzień skończy, bo emocje takie, ze od śniadania nic nie mogę przełknać, obiadu jeszcze nie zjadłam, musze się zmusić, coś zjeść trzeba, ale normalnie gula w gardle.... ehh.. ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-17 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
No i zapomniałam napisać, że położna przyczepiła się do wagi, w ostatnim miesiącu +3,2 kg
![]() ![]() ![]() na piłce mam nie skakać az do 37 tc rozpoczetego, wtedy według nich już ciąża donoszona i mogę rodzić, czyli oby do 8 maja ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Ramona a wiadomo co było przyczyną ?? Współczuję przeżyć i dobrze że teściowi nic poważnego się nie stało.
Asia pamiętamy Carmenę. Kurczę biedna Majka i Carmena co ona teraz musi przeżywać . Aldrin czyli też za niedługo możesz mieć maluszka przy sobie ![]() Lu, Lucynka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać jak ci odpowiedzą Cytat:
![]() heheh, coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() ![]() zapomniałam wcześniej napisać że miałam dziś pierwsze ktg, wszystko w porządku, położna jedynie stwierdziła że dziecko jakieś ospałe ![]() ![]()
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
PAulka Lucynka gratuluje wizyt
![]() I ktg dziewczyną ![]() Aldrin a właśnie do ilu te skurcze dochodziły? I właśnie może to była wypinająca sie dupka jak u Rysia mi do 90 dochodziło ale to nie macica a duoencja bk widziałam i czułam ![]() A i co do ktg to można na boku lezeć najlepiej od razu poprosić, jak na ip kiedyś byłam to położna mówiła ![]() Ramona współczuje przeżyć ![]() Princi biedna jesteś jak nie ma kto przejąć małego mi sie uda raz na kilka tygodni do mamy jednak podrzucić ostatnio do chrzestnej, zwlaszcza że musisz sie oszczedzac ![]() Truskawy ostatnio jem codziennie ![]() A no właśnie to już wiem Ktosiowa skąd Oliś ma naczyniaka, dotąd tego słyszałam dopiero na waszym blogu :p Wrócilim, tż pojechał na mecz ale nie rodze ![]() ![]() Ale sie cieszyłam dziś że nie mieszkam z teściową ani szwagierką matyldo jak one sie żra i jakie głupoty gadają/robią ![]()
#806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no zjadłam kolację ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() on ma chyba farta ![]() ![]() a w tym samym czasie, co leżał w szpitalu ten sam sprzęt budowlany zabił innego młodego chłopaka, tamten miał pecha, bo nie było nikogo w pobliżu, by odciąć go od pola elektrycznego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
oliwka, paulka, Ramona, kasian
![]() Ramona współczuję stresu, dobrze, że teściowi nic się nie stało.. Vampirka też mam problemy z kondycją.. wystarczy, że pójdę do sklepu osiedlowego i po powrocie sapię jak parowóz... ![]() Chciałam posprzątać kuchnię i umyć lodówkę przed świętami i chyba sama nie dam rady ![]() Aldrin nie panikuj, teraz przynajmniej wiesz na czym stoisz i co robić, w razie podobnych objawów.. ![]() ![]() justiwi ja do bulionu wrzucam brokuły (najczęściej mrożone, bo są już podzielone na różyczki ![]() ![]() Lucynka ![]()
#808 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór kochane
![]() u nas byli teście, niedawno pojechali, Iga zgarnęła parę kolorowanek na zająca i kredki i dziecka nie było ![]() teraz po kąpieli padła a ja sobie zbadałam już 2 razy ten cukier po posiłkach tak jak radziłyście, raz po obiedzie miałam 99 zjadłam wtedy rosół i mięsko gotowane a później kolacyjkę i miałam 116 czy to dobre wyniki ![]() jakaś śpiąca dziś jestem i nie do życia.. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
NIEGRZECZNA ja mam to samo! Ledwo siedze a czekac musze na brata TZ. Juz bym sie najchetniej polozyla z ksiazka do lozka...
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#810 | ||
Zadomowienie
|
Będziemy się czyścić do porodziku?
![]() Cytat:
Ramona_85 ale miałaś przeżycia! Cytat:
![]() Aldrin oby mały zechciał jeszcze trochę z Tobą posiedzieć! haha też nie znałam tego o naczyniakach, ani o głaskaniu baranów - ale po 2 dniach rozkminy wsyzstko mi pasuje młoda ma kręcone włosy bo całą ciąże barana głaskałam - toć mój borok to baran!:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.