|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
No masakra. Teraz wzieli mnie na badanie, sprawdzili nogi po raz pierwszy i wychodze na szczęście. Moj gin byl to moze sie zlitowali jak nic mi nie jest.
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
dobrze że Ci przeszło ![]() Cytat:
a co jakbyś nie wzieła ze sobą do szpitala swoich leków, nie daliby nic co to się dzieje....ehhhhDobrze, że wychodzisz ![]() Mania wypróbuj patent od vioris, czyli do autobusu bluzka uwidoczniająca ciążę współczuję
|
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz bylam podac mocz na badania, teraz czekam do jutra na wynik Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny :-h
Sorki za moją dwudniowa nieobecność. We wtorek miałam dzień depresji przedporodowej, rano pokłóciłam się z mężem i przeplakalam pół przedpołudnia i już miałam zrypany humor na cały dzień. Czytałam Was, ale nie mialam chęci nic pisać. Za to wczoraj miałam zajęty dzień, od rana bieganina. Odebrałam wynik Gbs, ujemny na szczęście Poszłam zrobić sobie świeże badania i jeszcze raz robilam aspat i alat, bo ostatnio znów atakują mnie swedziawki. Dziś odbieram wyniki i się trochę boję... Potem poszłam na zakupy, kupiłam trzy bodziaki w pepco, pieluchy jedynki do szpitala. Potem obiad i na przedstawienie przedszkolne z okazji dnia matki i ojca, oczywiście popłakałam się jak corka śpiewała... No i od wczoraj mój organizm zaczął chyba na poważnie przygotowywać sie do porodu. Prawie non stop boli mnie podbrzusze jak na @. Miałam wczoraj parę skurczy ale takich już bardziej bolesnych, nieregularne na szczęście, bo siedziałam ze stopera i liczyłam. No i zaczęły mnie boleć pachwiny. Ciekawe czy to juz blisko...Wszystko poczytałam, ale nie dam rady cytowac. Brzuszki wszystkie śliczne 😍. Dziś czwartek, więc dla wszystkich dziewczyn czwartkowych gratulacje Beata, gratuluję udanej wizyty i kolejnego rozpoczętego tygodnia, dzidziuś donoszony Zalamana_girl, oj, naczekasz się bidulko na swoje szczęście ... God, dobrze, że już wychodzisz z tego szpitala , bo to marnowanie czasu z ich podejściem. Ale i tak najważniejsze, że wszystko jest ok. Jul, takie chwile załamania czekają niestety większość młodych mam, to normalne, bo hormony w nas szaleją. Dobrze, że już przeszło. Marszałka , ja myślałam, że Ty już z dzidzia wrócisz. Manieczka, współczuję mdłości i złego samopoczucia.. Nie wiem, co jeszcze chciałam napisać, mój ciążowy mózg nie ogarnia, może mi się jeszcze przypomni. Przepraszam, jeśli pominelam coś ważnego Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
A wlasnie witam sie w 41 tc
chyba najdluzej z was bede tutaj chodzic z brzuszkiemWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może masz bardzo punktualne dziecko i dziś zechce opuścić swój dotychczasowy domek Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale chcialabym, zebys to Ty jednak miala racje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#789 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że już wychodzisz Współczuję Załamana, będzie dobrze Gratuluję kolejnych tygodni
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
God a nie odniosłąś może wrażenia że oni trochę tak olewczo traktują kobiety na tym etapie ciaży?? ja byłam w 20 tyg co prawda przychodzili pytali czy plamię... miałam przed wyjściem usg ale ciągle podkreślali że to "wczesna ciąża" w 20 tyg
część dziewczyn brała swoje leki ja urosept i luteinę dostawałam ich.... magnez mi przypisali przed wyjściem dopiero Manieczka współczuję Ci.... może jak będziesz na wizycie zgłoś to lekarzowi u mnie jak zaczęło padać wczoraj o 19 to leje do tej pory pogoda ze skrajności w skrajność
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Właśnie wróciłam od kosmetyczki, brewki zrobione I świętuję dziś imieninyWszystkim czwartkowym laseczkom gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Jeszcze chwila i wszystkie będziecie rozpakowane
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
wik cieszę się, że wyniki dobre
trzymam kciuki za kolejne i widzę, że już bliżej niż dalej i robi się poważnie u Ciebie ![]() God masakra w tym szpitalu ![]() ja powiem na tej wizycie jak będę, że ostatnio często mi tak słabo...ale najgorsze, że chciałabym jeszcze 2 miesiące popracować, żeby załapać się na podwyżkę i wyrównanie przez to mam lekkiego doła, bo myślałam, że jeszcze miesiąc i koniec, a tu ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- zuken wszystkiego naj
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie musi od razu oznaczać zwolnienia bo np w domu Ci się nie robi słabo co nie? Cytat:
wszystkiego naj naj najlepszego a wszystkim czwartkówkom za kolejne tygodnie
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana jak tu dołączyłam gdzies 4-5 tyg temu to myslalam ze Ty jeszcze trochę i urodzisz, a ta końcówka się naprawde ciągnie nawet jak tak patrzy sie z boku... a co dopiero Ty musisz czuć w 41 tyg
może mały zrobi sobie prezent na Dzień Dziecka jak na Dzień Mamy nie chciał ![]() Kicia 20tc uznali jako 'wczesną ciążę' ![]() Zuken
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-05-29 o 11:07 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Czwartkowym mamom gratulacje kolejnych tygodni ![]() God co za masakra z tym szpitalem przejmują się pacjentem, że szok ![]() Zalamana doczekasz się szału tu nie ma Wik za badania---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Mania biedactwo w ciąży się często robi słabo niestety
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak... bo i tak w razie czego to nic więcej niż podanie luteiny bądź zastopowanie ewentualnych skurczy nie zrobią na tym etapie ... no i ani ktg nie mogli zrobić.... i jakbym urodziła wtedy to wiadomo dziecko nie miało żadnych szans ale strasznie to irytujące było bo 3/4 kobiet na oddziale po 30 tyg na moim etapie nie widziałam nikogo a niby się mówi że po 12 tyg to już inaczej podchodzą jaasne---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Ty u mnie tak samo a teraz spoko i pogoda lepsza człowiek ma więcej energii.... i już przestałam świrować tak jak wcześniej choć nadal mam napady na temat sączenia wód... ale dużo mniej niż w II trym
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
zuken
A z tym, że nie traktują poważnie to fakt jest ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
bo w I trym. to wciąż spałam, byłam non stop zmęczona i osłabiona no i wciąż ta myśl, że to już niedługo
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Ale pogoda, leje, zimno, brrr
Siedzę pod kołdrą w łóżku z herbatką tylko zanim ją sobie zrobiłam... Najpierw zamiast cukru wsypałam mąkę i się oczywiście nie skapnęłam tzn. dopiero jak zalałam kubek. Potem sobie przypomniałam, że nie kupiłam syropu żurawinowego i musiałam wziąć wiśniowy. A taką miałam ochotę na ten żurawinowy
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Zuken, najlepsze życzenia imieninowe @):-
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się co prawda porodu boję ale z drugiej strony nie mogę się doczekać ja nawet u lekarza zauważyłam zmianę nastawienia od 25 tyg.... choć mój lekarz to w ogóle dziwny jest... zawsze miły ale jednak przed tym całym szpitalem miał inne podejście a dwie ostatnie wizyty to jakoś tak inaczej o wszystko wypytuje zagaduje
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to od początku a teraz to głównie jak jadę busem, potem jak dojdę do pracy to dochodzę do siebie przez 2 godziny, teraz już jest lepiej ![]() Cytat:
teraz mi słabo, ale wolę chyba to niż tą senność i bóle brzucha w I trymestrze
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się strasznie z tego 38 tygodnia
Milenka donoszona i teraz niech się dzieje nie będę jakoś specjalnie nóg zaciskać. Wczoraj tak sobie z małżem rozmawialiśmy i on sądzi że do kolejnej wizyty u ginki nie urodzę. No zobaczymy czy będzie mieć rację. Przez noc moje opuchnięte stopy jakoś doszły do siebie i nawet jakoś wyglądają choć szału nie ma. Coś czuję że to przez ten mój spacer od fryzjera a później kolejny jak szłam auto odebrać z myjni. zuken, wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#804 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Mało mnie bo w ta niedzielę robimy chrzciny jak sie ogarniemy to będzie dobrze. Do tego spacery bo mała po nich mniej marudna lepiej śpi ![]() Cytat:
moja powiedzmy że prawie wróciła do "normy". Nie jest to to co wcześniej.Cytat:
![]() Cytat:
a tatusiek stary chłop a się matki boi ciekawe czemu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam brzuszki i mi kopara opadła. Co kolejny to coraz ładniejszy brawa dziewczyny
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego!!!!! |
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za życzenia
Jak dla mnie najlepszy był II trymestr zdecydowanie Ogólnie rano jak wstaję to brzuch mnie boli, często pachwiny i nogi, wszystko mam takie jakby ponaciągane źle mi w każdym bądź razie![]() Nie mówiąc o zadyszce po wejściu po schodach i bolących plecach ![]() Już bym chciała urodzić
|
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wlasnie mierzylam cisnienie i dzisiaj mam 140/85 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana no to wysokie to ciśnienie masz...
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- laski, czy Wy wszystkie chodziłyście/ chodzicie do szkoły rodzenia? bo u nas w szpitalu kosztuje 400 zł i trochę szkoda mi kasy...wolałabym wydac to na wyprawkę...poza tym wiem, że mąż za często ze mną i tak by nie chodził, bo pracuje zmianowo. jakoś do mnie nie przemawia nauka oddychania podczas porodu itp, bo myślę, że to i tak samo przyjdzie, bardziej martwi mnie opieka nad noworodkiem, bo ja nigdy nic przy tak małym dziecku nie robiłam ![]() a widzę, że po 16 tc należy dzwonić i się umawiać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

dobrze że Ci przeszło 
a co jakbyś nie wzieła ze sobą do szpitala swoich leków, nie daliby nic
co to się dzieje....ehhhh

I świętuję dziś imieniny
23.06.2011
za badania
jaasne
ale z drugiej strony nie mogę się doczekać
- mam nadzieję, że szybko mu to przejdzie. Dziś byliśmy też na szczepieniu, ale niestety, nie zaszczepili Herberta, bo ma jeszcze ślady żółtaczki i mamy się zgłosić za tydzień.
- boli go brzuszek - to ewidentnie widać. Jestem zła na siebie... za dużo jadłam słodkiego pewnie i to jest przyczyna. Powinnam być rozsądniejsza
- a w ogóle to łapie mnie jakaś deprecha.