Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 13:47   #781
allckarola
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Latte mozesz robic to na raty ale nalpiej jak najszybciej chodz szybko zatyka po czyms takim chyba ze lubicie slodkie...bardzo slodkie
Effka no tak najgorzej taki co nic nie robi siedzi i mowi ze sie tak orobil przez caly dzien, moj tesciu taki jest siedzi w domu nic nie zrobi nie zarobi i mowi do tesciowej co robi na niego ze nic nie robi i ze ma ugotowac zanim pojedzie do pracy posprzatac i pomoc mu cos robic kolo domu...masakra jak tak jezdze to mnie szlak trafia
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:48   #782
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Paulina mi spuchły palce :/ nie moge juz nosić obrączki i pierścionka zaręczynowego , czuję sie tak nieswojo bez tego że masakra
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:49   #783
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Latte mozesz robic to na raty ale nalpiej jak najszybciej chodz szybko zatyka po czyms takim chyba ze lubicie slodkie...bardzo slodkie
Effka no tak najgorzej taki co nic nie robi siedzi i mowi ze sie tak orobil przez caly dzien, moj tesciu taki jest siedzi w domu nic nie zrobi nie zarobi i mowi do tesciowej co robi na niego ze nic nie robi i ze ma ugotowac zanim pojedzie do pracy posprzatac i pomoc mu cos robic kolo domu...masakra jak tak jezdze to mnie szlak trafia
Tak słodkie jak mleczko z tubki czy bardziej słodkie ?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:52   #784
allckarola
Zadomowienie

Jej jak dobrze ze ja mam dziewczynke tak sie zasnatawialam jak to jest z chlopcem i jego siusiaczkiem...bo mojego meza bratowa opowiadala jak jej synkowi stal czasami a ona biedna nie wiedziala co zrobic heh. okazalo sie ze tak mali chlopcy tez maja czasami.
Ja sie wychowalam z dziewczynkami mam 3 mlodsze siostry i wiem jak sie nimi opiekowac a z chlopcami to mogloby byc ciekawie na poczatku ;p
np ten mocz na twarzy przy przewijaniu hehe stojace siusiaki

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Latte mleczko z tubki jest slodkie ;p ale calego na raz chyba bys nie zjadla a tam niestety musisz na raz mi to nie smakowalo a cytryna troche zabila ten smak. To smakuje tak jak bys wode przegotowala i poslodzila duzo iloscia cukru
Stary 2014-05-26, 13:52   #785
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej jak dobrze ze ja mam dziewczynke tak sie zasnatawialam jak to jest z chlopcem i jego siusiaczkiem...bo mojego meza bratowa opowiadala jak jej synkowi stal czasami a ona biedna nie wiedziala co zrobic heh. okazalo sie ze tak mali chlopcy tez maja czasami.
Ja sie wychowalam z dziewczynkami mam 3 mlodsze siostry i wiem jak sie nimi opiekowac a z chlopcami to mogloby byc ciekawie na poczatku ;p
np ten mocz na twarzy przy przewijaniu hehe stojace siusiaki
no juz nie strasz

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:54   #786
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
No mój Ojciec to super zarabia że moja Mama od 25 lat nie pracuje tylko siedzi w domu , mogli sobie na tyle pozwolić , wraca i ogarnia temat koło chaty i coś tam sobie podłubie jak Mama nawymyśla że chce nowy taras albo nową pergolę ale kwestię domowe zostawia Mamie a ona pozniej narzeka że Tata nie umie kibla umyć , a ja jej mówie "Jak wychowałaś tak masz babo " ale sama mi przyznaję rację Facet musi umieć wszystko robić chociaż po trochu bo jak zabraknie baby w domu to co do Mamusi wróci ?? nie każdy ma tą swoją Mamusie i później ich ulubionym zajęciem jest pójści po browara do żabki ..
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-26, 13:55   #787
allckarola
Zadomowienie

Paulinko ja nie strasze tylko sama nie wiedzialabym co robic
Pisalas ze zapisalas sie na nastepne cwiczenia jak one wygladaja?? sa jakies delikatne czy mozna sie spocic przy nich ?? podziwiam Cie za Twoja determinacje ja tyle razy mowilam ze bede cwiczyc a mi sie nie chce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 13:57   #788
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
O matko a co to ta stulejka?
Jestem przerażona. A takie pytanie
Wiem że macocha przy moim bracie używała zasypki. Czy teraz też się tego używa? Bo mówiłyśmy o kremach, mydełkach proszkach. A mi w głowie ta zasypka i nie wiem czy to potrzebne no i jak już to jaka ta zasypka
Do domu przyszły moje zakupy i nawet nie mogę ich obejrzeć
No ale mam kompa to chociaż mam co robić. Możliwe że aż do piątku będę się tu kisić Ja wolałabym leżeć w swoim łóżeczku, z moim rogalem, oglądać tv i jeść co mi się chce. Bo tu mam wrażenie że Mały jest ciągle głodny bo tak kopie mnie cały dzień dzisiaj Oststnio miał nogi na dole a dzisiaj się przekręcał i tak mnie to łaskotało I znowu kopie u góry i już wyraźnie czuję że kopie 2 razy pod rząd i są to 2 nóżki
A co się na dotykałam jak się przekręcał to moje

No tez ostatnio myślałam o tych pudrach do tyłeczków i zastanawiałam sie co i do czego i kiedy czego użyć i czy za każdym razem ta dupke smarować ? ale pozostawiłam te pytania dla położnej a pewnie ilu ludzi tyle opini i bądź tu człowieku mądry

Leż cierpliwie bo zawsze to lepiej być pod obserwacja po takich przeżyciach najgorzej z tym jedzeniem ale moze zamawiaj sobie na dowóz jakies domowe obiadki ja zawsze tak robiłam w pracy żadne pizze czy inne fast foody tylko dzwoniłam do dwóch trzech miejsc i pytałam o danie dnia i brałam co mi pasuje a takie danie dnia drogie nie jest chyba, ze nie pozwalają ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:59   #789
allckarola
Zadomowienie

Effka no tak to jest Twoi rodzice akurat sie od poczatku podzielili wiec teraz trudno by bylo np Twojej mamie isc do pracy a Twojemu tacie sprzatac i gotowac. Ale tak od poczatku chlopa sobie trzeba wychowac bo potem ciezko chodz moj sie zmienia az nie do poznania od kad jestem w ciazy az jestem zdziwiona. on kiedys nie lubial dzieci teraz nie moze sie doczekac kiedy juz bedzie mogl dzidzi pobawic albo mowi zebym uwazala na siebie albo zebym czegos nie robila. Pomaga mi taki czuly jest i kochany
Stary 2014-05-26, 13:59   #790
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Agulka idę juz w środę bo później nie będę miała za bardzo jak.. Będę miała to z głowy

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Można wypić duszkiem czy lepiej na raty?
Ja też myślałam o środzie albo czwartku, jakoś boję się to zostawić na ostatnią chwilę.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:02   #791
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Effka no tak to jest Twoi rodzice akurat sie od poczatku podzielili wiec teraz trudno by bylo np Twojej mamie isc do pracy a Twojemu tacie sprzatac i gotowac. Ale tak od poczatku chlopa sobie trzeba wychowac bo potem ciezko chodz moj sie zmienia az nie do poznania od kad jestem w ciazy az jestem zdziwiona. on kiedys nie lubial dzieci teraz nie moze sie doczekac kiedy juz bedzie mogl dzidzi pobawic albo mowi zebym uwazala na siebie albo zebym czegos nie robila. Pomaga mi taki czuly jest i kochany

No bo tak to juz wygląda że facet musi sie przekonac na wlasne oczy że zmiany są czasem dobre bo jak sie o czymś mówi to nie wierza że będzie dobrze no i dzieki tej pomocy można sie w nich zakochać od nowa
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 14:05   #792
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulinko ja nie strasze tylko sama nie wiedzialabym co robic
Pisalas ze zapisalas sie na nastepne cwiczenia jak one wygladaja?? sa jakies delikatne czy mozna sie spocic przy nich ?? podziwiam Cie za Twoja determinacje ja tyle razy mowilam ze bede cwiczyc a mi sie nie chce
ja to przy dziewczynce i przy chlopczyku nie wiem nic

a cwiczenia... nie są delikatne z delikatnych zrezygnowalam bo raz po przeprowadzce mi daleko a dwa były mega nudne więc chodze do jednego klubu do ktorego chodzilam plus do tego co dzis bylam.W obu klubach jest sporo cwiczen na rece,ramiona plus wiadomo nogi,posladki, troche skosne brzucha.Na szczęście byla klima bo bym zeszla...

Mimo to mam tak wielkie dupsko że to jest zjawisko paranormalne wręcz
Aż nie wierzę że ta dupa jest Moja

Stary 2014-05-26, 14:06   #793
allckarola
Zadomowienie

Effka dokladnie tak jest fajnie ze mamy takich mezow co mozna na nich polegac i oby tak zostalo. Poki co mieszkamy u moich rodzicow wiec od mojego meza nie oczekuje ze bedzie robil mi obiadki ale jak czasami zostawal w domu to sobie ugotowal posprzatal pokoj
Stary 2014-05-26, 14:08   #794
kachna21
Raczkowanie

hej laseczki!!!!!!!

nie bylo mnie kilka dni a tu nowy wątek i tyyyyyyyyle stron! dziewczyny nie nadążam za Wami!

jestem dzisiaj wykonczona, bylismy na weselyu w sobote, to już 3 w ciąży, Mała bedzie zasypiac w rytmie disco chyba

zaraz was ponadrabiam, na tyle ile zdaze bo musze obiad zrobic i chalupe ogarnac
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:12   #795
allckarola
Zadomowienie

Paulina moze Ci doczepili na spaniu
Oj tam dobry tylek nie jest zly, mezowi sie podoba wiec wszystko jest w porzadku
poszlabym na jakies cwiczenia ostatanio patrzylam na necie fittapy.pl ma cwiczenia dla ciezarnych ale dla mnie sa one nudne. Kiedys cwiczylam bardziej wysilkowe cwiczenia i ciezko sie przestawic
Aktywna mamusia z Ciebie z tyleczkiem brazylijskim normalnie Jennifer Lopez

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

kachna jest duzo do nadrobienia w weekend 20 stron napisaly mi jest ciezko nadrobic dlatego czytam ostatanie pare stron bo mysle ze te 20 stron chwile bym czytala

Edytowane przez allckarola
Czas edycji: 2014-05-26 o 14:18
Stary 2014-05-26, 14:19   #796
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
łyknełam apap ,nospę i magnez i się położyłam , spałam aż do teraz , czuję się już lepiej . Dziękuję tym co się zainteresowały .

Mecia damy radę , gdybym nie była w ciązy to bym zapiła ten dzień który nadchodzi.. najgorsze że akcja poronienia zaczęła się u mnie w urodziny mojej Mamy 2 czerwca a po wszystkim było już 4 czerwca ...
2 czerwca mam wizytę u gina coś czuję że będę całą wizytę u niej ryczeć , bo moja Gin straciła pierwsze 3 ciąże , więc w szpitalu żeśmy obie ryczały przed zabiegiem .. ech

mała fika jak by chciała dać znać "jestem teraz ja tu u Ciebie w brzuszku i sie Tobą zaopiekuję " Kocham ją

Ehh ja jak na złość no spy nie mam ale dobrze,że chociaż Ci przeszło Ja zrobiłam sobie a'la rogala z kołdry i troszkę lepiej Dobrze,że masz taką ginkę z którą trochę się zżyłaś. Dasz radę Najważniejsza jest pamięć po aniołkach i to,że zdecydowałyśmy się na kolejne mimo bólu

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
a z ciekawostek to muszę pochwalić mojego męża , który piecze ciasto... On to wszystko potrafi, w przeciwieństwie do swojego brata, gdyby tyle nie pracował, to miałabym jakieś ciacho co drugi dzień...a i ugotować coś umie...ale może lepiej, bo wtedy to trzydrzwiowa szafa by ze mnie była...
Kochany ten mój Mężuś
Oooo Faktycznie masz dobrze

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Mój mąż też taki kuchenny rewolucjonista , jak czegoś nie potrafi włącza na youtubie i krok po kroku gotuję z osobą która nakręciła filmik. POwiedzial że kiedyś będzie rozdawał gwizdki MIchelin ale to prawda ma poczucie smaku . A to ja jestem po szkole gastronomicznej a nie On na początku nie chciał gotować jak się poznaliśmy a później jak się rozkręcił to nie chce mnie czasem wpuszczać do kuchni ogólnie nie wyobrażam sobie że mój facet umie tylko wodę wstawić ... w naszym domu jest równouprawnienie , no w tej chwili mało mogę zrobić bo mnie wyzywa jak sprzątam , ale jak we dwoje coś zrobimy to zawsze jeszcze mamy przy tym mnóstwo zabawy
Mój Tż niby ma dwie lewe ręce do prac domowych ale mi bardziej smakuje jak on coś gotuje niż ja,a jego jajecznica to już w ogóle mistrzostwo Po przeprowadzce od razu życzę sobie ją dostać do łóżka Ahh no i ja też jestem po gastronomie,może dlatego uważa,że lepiej gotuję niż jego mama
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

truskawki po 4zł czereśnie po 18zł
Pfff u mnie po dyszce truskawki Gdzie Ty mieszkasz,że takie tanie?! W weekend kupiłam takie wielkie i słodziutkie po 12 zł... Także czereśnie pewnie kosztują więcej niż 18 zł u mnie,a tak mam na nie ochotę już od lutego chyba

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:22   #797
allckarola
Zadomowienie

Czeresnie ???? kurde ide jutro na rynek nie przepuszcze czeresni mniam o jej teraz beda za mna chodzily czeresnie
Stary 2014-05-26, 14:23   #798
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
O matko a co to ta stulejka?
Jestem przerażona. A takie pytanie
Wiem że macocha przy moim bracie używała zasypki. Czy teraz też się tego używa? Bo mówiłyśmy o kremach, mydełkach proszkach. A mi w głowie ta zasypka i nie wiem czy to potrzebne no i jak już to jaka ta zasypka
Do domu przyszły moje zakupy i nawet nie mogę ich obejrzeć
No ale mam kompa to chociaż mam co robić. Możliwe że aż do piątku będę się tu kisić Ja wolałabym leżeć w swoim łóżeczku, z moim rogalem, oglądać tv i jeść co mi się chce. Bo tu mam wrażenie że Mały jest ciągle głodny bo tak kopie mnie cały dzień dzisiaj Oststnio miał nogi na dole a dzisiaj się przekręcał i tak mnie to łaskotało I znowu kopie u góry i już wyraźnie czuję że kopie 2 razy pod rząd i są to 2 nóżki
A co się na dotykałam jak się przekręcał to moje
Monika, nieźle się u Ciebie porobiło, trzymaj się zdrowo maleńka. Leż i odpoczywaj ile trzeba. Musi być dobrze !!!!

Kurczę, ale nadrabiania, aż mi się oczy do kupy schodzą po tym czytaniu. Przez tyle stron zdążyłam się raz odezwać,witając się na nowym wątku

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W TYM PIĘKNYM DNIU, DLA OBECNYCH I PRZYSZŁYCH MAMUSIEK !!!

DLA NASZYCH PAULINEK DUUUUŻO ZDRÓWKA, SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA I SAMYCH PRZYJEMNYCH CHWIL W NOWEJ ROLI.

Mnie właśnie coś sen zamula, dobrze, że mam obiadek od wczoraj to mam z głowy. Byłam z rana na szybkich zakupach, potem zrobiłam ciasto. Na spodzie biszkopty, potem masa: śmietana 30% z serkami straciatella, truskawki i galaretka. Oczywiście masa mi coś stężeć nie chciała, pomimo, że dodałam żelatyny i jak wlewałam galaretkę na truskawki to mi przeleciała przez masę i właśnie biszkopty kąpią się w galaretce Wkurzyłam się i wstawiłam całość z blachą do zamrażarki, już taaaam się zeeeeetnie hehe. Zaglądałam niedawno to śmietanowo - serkowa masa robi się jak lody No i będzie nowy deserek lodowy, wykombinowany całkiem przypadkiem

Jakaś padnięta jestem od poniedziałku...
Jutro wizyta z połówkowym na 10-45, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Tak ciepło, muszę podumać w co się jutro ubrać, no i ogarnąć się trzeba do jutrzejszej wizyty.

Martek, ja też w zakupach jestem daleeeko w tyle, ale zdążymy

Naczytałam się i już nie wiem co komu miałam odpisać. Dziś chyba nie mój dzień.
Jeszcze z rana siorka męża mi napisała sms-a, że jej "mąż-ciemniak" spalił nowe body od nas jednego z bliźniaków. Poprzyklejałam je tak ładnie do zabawek, że tylko nadrukowane imiona było widać. Zabawki dzieci rozpakowały i jedno opakowanie pooooszło do pieca z bodami, bo szwagier myślał, że na tej kupie to już same papiery po prezentach leżą Ponoć ryczała jak bóbr i nawet groziła rozwodem

A ja dzwoniłam do sprzedawcy i specjalnie dla mnie zrobili nadruki imion na tych bodach, i w dwóch różnych kolorach, bo w standardzie tylko był niebieski. Takie piękne były, amerykańskie...

http://allegro.pl/body-z-nadrukiem-k...164100224.html

Z tej aukcji brałam, wzór 31 a i 31 b... aż mi się ciepło zrobiło jak to przeczytałam. Oczywiście na początku jak przeczytałam, że spalił to pomyślałam, że przy prasowaniu...masakraka!
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:27   #799
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Mleczko z tubki zjedzone na rz chyba nie jest tak słodkie jak ta glukoza. Ja mogę pochłonąć takie mleczko w 3 minuty i jest ok a glukozę męczyłam prawie z odruchem wymiotnym pod koniec Mimo że całą cytrynę do tego wycisnęłam.

takie pytanie Jak opanować głośne bąki od godziny sadzę takie pierdy że mi wstyd dobrze że współlokatorka na badaniach Ale co ja zrobię jak ona wróci?

A co do siusiaka, zasypki itp to chyba muszę się zagłębić w tym temacie. Pamiętam że mój brat miał wiecznie jajka odparzone.... Wyglądały jak a teraz się nie śmiejcie Zapomiałam jak to się nazywa i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć Jajka wyglądały jak to co indyk ma pod dziobem

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:35   #800
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta w Łodzi

Ale jestem wsciekla!!!!!!!!! dostalam przelew tylko za 20dni bo moje zwolnienie z łodzi leci do warszawy i za późno dostali i wyplacili mi tylko cześć kasy chociaz zwolnienie dostarczylam tego dnia co dostalam od lekarza!!
nosz kur** i dzwonie do jednej baby,do drugiej i wyrównają mi 10czerwca!!
Akurat teraz kiedy w ogole nie mamy kasy dobrze ze nie za miesiąc bo bym juz byla w drodze do Warszawy,ch*** jedne myślą że ludzie to mają pieniadzę...
Juz mi cisnienie skoczylo

allckarola nie mam męża hihi

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-26 o 14:37
Stary 2014-05-26, 14:37   #801
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Jeszcze z rana siorka męża mi napisała sms-a, że jej "mąż-ciemniak" spalił nowe body od nas jednego z bliźniaków. Poprzyklejałam je tak ładnie do zabawek, że tylko nadrukowane imiona było widać. Zabawki dzieci rozpakowały i jedno opakowanie pooooszło do pieca z bodami, bo szwagier myślał, że na tej kupie to już same papiery po prezentach leżą Ponoć ryczała jak bóbr i nawet groziła rozwodem

A ja dzwoniłam do sprzedawcy i specjalnie dla mnie zrobili nadruki imion na tych bodach, i w dwóch różnych kolorach, bo w standardzie tylko był niebieski. Takie piękne były, amerykańskie...

http://allegro.pl/body-z-nadrukiem-k...164100224.html

Z tej aukcji brałam, wzór 31 a i 31 b... aż mi się ciepło zrobiło jak to przeczytałam. Oczywiście na początku jak przeczytałam, że spalił to pomyślałam, że przy prasowaniu...masakraka!
O matko to faktycznie straszna ciapa z tego jej męża, ja też jak przeczytałam początek to pomyślałam o żelazku.
Stary 2014-05-26, 14:40   #802
allckarola
Zadomowienie

Monika heheheh a z bąkami to ciezko utrzymac ;p
Paulina maz czy nie maz w sumie żadna roznica heh ;p

Edytowane przez allckarola
Czas edycji: 2014-05-26 o 14:46
Stary 2014-05-26, 14:45   #803
Ana***
Zakorzenienie

Zyga my nie robiliśmy... jakoś nie mieliśmy na to siły... a poza tym u mnie to było w domu.

aa2 u nas nie ma problemu można oddać, więc biorę do domu i mierzę

Paulina Darek brawo dla męża!

Latte ja wydoiłam duszkiem jak piłam małe łyczki ze 3 (bo bło gorące!) to mi się robiło bardzo źle dlatego upiłam i spytałam pani czy mogę dolać zimnej wody... i guuul

Co do sudocreamu to ja bym tyłeczek smarowała (w razie podrażnień) i to cienko, aby nie zostawała biała warstwa, unikałabym dostania się maści do pipci, ponieważ wysusza, a z tego co czytam jedną z przyczyn sklejenia warg jest przesuszenie.

A i pisze żeby przemywać samą wodą a nie tylko chusteczkami nawilżanymi tak sobie myślę że do dupci i pipci profilaktycznie dobra jest oliwka, a w razie odparzenia sudocream tylko na dupkę. Jak myślicie?? (w przypadku dziewczynki)

Z artykułu podawanego przez jedną z dziewczyn

-

Przyczyny sklejenia warg:

-niewłaściwa higiena intymna, która prowadzi do nadmiernego wysuszenia okolic pochwy. Na przykład za niekorzystne uważa się przemywanie strefy intymnej wyłącznie (!) nawilżanymi chusteczkami (przynajmniej raz dziennie trzeba użyć zwykłej wody). Albo zaniedbywanie natłuszczania okolic pochwy (zwłaszcza gdy widzisz zaczerwieniania) wazeliną lub oliwki

-przewlekłe drażnienie okolicy pochwy. Dochodzi do niego np. wtedy, gdy źle założona pieluszka powoduje mikrourazy - małe rany sprzyjają sklejaniu się warg sromowych i w konsekwencji ich zrastaniu;
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:49   #804
allckarola
Zadomowienie

Ana dobrze wiedziec takie rzeczy o niektorych rzeczach nawet bym nie pomyslala.
Stary 2014-05-26, 14:50   #805
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Mimo że dzisiaj też jest gorąco właśnie miałam mierzone ciśnienie i jest 120/70
Jeżeli jutro takie samo będzie to wracam do domku
I właśnie dostałam kopniaka za to że zjadłam całą tubkę mleczka
Aha i mój pępek powoli pokazuje wnętrzności kiedyś miałam kolczyk w pępku i ta dolna dziurka jest już na miejscu gdzie kiedyś górna była A pępek ma głębokość może 0,5 cm Śmieszne uczucie mieć inny pępek niż zwykle i nie móc w nim pogrzebać

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:09   #806
allckarola
Zadomowienie

Monika obys wrocila do domu jak najszybciej moj brzuszek tez sie zmienia pepek wychodzi... smiesznie tym bardziej ze moj brzuszek wyglada jak pileczka

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Monia na kiedy Ty masz termin ??

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Ok zmykam dziewczyny ide pochodzic po sklepach musze popatrzec za sukienkami pokaze potem moje zdobycze papa
Stary 2014-05-26, 15:15   #807
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana dobrze wiedziec takie rzeczy o niektorych rzeczach nawet bym nie pomyslala.
sama pojęcia nie miałam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:21   #808
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
sama pojęcia nie miałam
Nie Ty jednaNie wiem kto miał głupszą minę, ja czy Pani aptekarka
Stary 2014-05-26, 15:22   #809
Latte88
Zakorzenienie

oj sory to nie tu

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-05-26 o 15:25
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:34   #810
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Szkoda mi było trochę kasy na nową, ale ta jest naprawdę w świetnym stanie, wypiorę tylko jeszcze raz poszewkę i będzie git
http://allegro.pl/poduszka-kojec-mot...229968452.html
Tez chce... Naposz jak sie bedzie sprawowac bo ja natazie z koldra w rulonie spoe.

Dzisiaj na.ogrodku znalazlam poerwsza truskawke byla pyszna :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości