|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Moderator
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Miałam szczęście bo trafiłam na przyjaznego człowieka który mi wszyskto wyczaił, idę jeszcze w poniedziałek i będę robić coś ze zwierzakami (opieka) i biologię ;D niestety już nie było miejsc na full time i będzie part time. Ale dobre i to, nawet bardziej mi to odpowiada.
Trzeba być niesamowicie cierpliwym żeby coś tu dostać. Joanku - noo pamiętam o tych studiach to w ogóle makabra, nie życzę nikomu takiego problemu, szczególnie gdy się za to płaci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Konto usunięte
|
Do mnie ostatnio Tż przyjechał trochę z mokrymi włosami przyjechał. Ma trochę kręcone, ale dość krótkie. Wyciągnęłam suszarkę, żeby trochę podsuszyć. A on do mnie: "Gdzie ciepłym powietrzem, moje włosy suszy się zimnym, bo się spuszą".
Nie sądziłam, że przywiązuje do tego wagę ![]() Ja na wesela zazwyczaj chodzę we włosach całkowicie rozpuszczonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47924471]Do mnie ostatnio Tż przyjechał trochę z mokrymi włosami przyjechał. Ma trochę kręcone, ale dość krótkie. Wyciągnęłam suszarkę, żeby trochę podsuszyć. A on do mnie: "Gdzie ciepłym powietrzem, moje włosy suszy się zimnym, bo się spuszą".
Nie sądziłam, że przywiązuje do tego wagę ![]() [/QUOTE] Hoho ![]() ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47924471] Ja na wesela zazwyczaj chodzę we włosach całkowicie rozpuszczonych. [/QUOTE] Ja ostatnio poszłam w spiętych tą spinką szogun, to w połowie wesela rozpuściłam, bo tak mi wygodniej. ![]() ![]() Klaudenc, trudna sytuacja. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Moderator
|
Dzięki za kciukanie ;D
Kurka, jak byłam tam to mi advisor wydrukował zasady przyjęcia na oficera policji.. jak przestudiowałam lekturę i zobaczyłam jakie i ile testów tam trzeba przejsć to zdębiałam. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do upięć weselnych...
Mi się bardzo podobają fryzurki stąd: http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...uszczone-wlosy ![]() ![]() I się zastanawiam... czy jest sens prostować moje mocno kręcone włosy po to, żeby je potem sztucznie zakręcić do takich fryzur? ![]() ![]() 2 razy w życiu prosiłam fryzjerki o "hollywoodzkie fale", zawsze kończyłam z prostymi jak druty. -_- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Te dwie są cudowne:
![]() A co do fryzur ogólnie, to upięcie jest bardzo fajne, szkoda, że takie niskie mi nie pasują, ale i tak przetestuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Czy którakolwiek ma doświadczenie z prostowaniem mocno kręconych włosów i sztucznym kręceniem ich potem do takich fryzur? Ma to sens? Czy lepiej zostać przy swoich...?
Może zapytam na forum tematycznym... Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2014-09-01 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
A to ma sens w ogóle? Moje po prostownicy to był jeden wielki masakryczny puch, Król Lew 100% Prędzej by spróbować tych szamponów niby prostujących.
Jak pisałam w pielęgnacyjnym- mam kłopot z fryzurą na co dzień z racji pracy
![]() |
![]() |
#790 |
Konto usunięte
|
Doe, warkocze są przepiękne, ale obawiam się, że do naszych typów włosia nie bedzie pasował warkocz. Przynajmniej do moich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Moderator
|
Wizazanka - 3.5 po z powrotem szybko jedzie. trochę kiepsko, ale mi tam pasuje bo sie zapowiada całkiem fajnie, lekcje są 4x w tygodniu to nie ma tragedii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo mi to juz pod koniec doskwieralo, bo jechalam np tylko na egzamin, powiedzmy 30 minutowy, a w domu mnie nie bylo doslownie po 7h, i taka bylam zla, ze zamiast spedzic weekend z tz, pojechac na wies, zapalic grillka czy cokolwiek innego to ja trace czas w autobusach, busach i na przystankach. A jak do tego dochodzi fakt, ze nie mialam nawet kiedy posprzatac czy ugotowac obiad to mnie szlag trafial. Kiedys lubilam podrozowac, w takim sensie, ze nie przeszkadzalo mi np jechac 3h busem do krakowa, ale jak zobaczylam ile czasu sie przez to traci to przestalam to lubic.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Moderator
|
Ja w Anglii mam tzw all day ticket. Czyli kupujesz raz i jeździsz ile chcesz. Więc mam polączenie i nie muszę czekać, tylko przesiadkę mam ale tu nie ma pksów itp. tylko po prostu autobus miejski. Więc czekam max. 10 minutek, tu jest dobrze komunikacja ustawiona
![]() Pierwszy rok tu też dojeżdżałam, ale połączenie było dobre i nie traciłam wiele czasu. Tylko wp iątki głupio bo mam 2 godziny i rzeczywiście czas tracę bo lekcje to środek dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
To ja już bardzo narzekałam, jak codziennie jeździłam 45 minut w jedną stronę na praktyki przez miesiąc. Chociaż tyle, że miałam bezpośredni dojazd, bez przesiadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Konto usunięte
|
Hej, hej
![]() Czy ja mogę pooftopowac? ![]() Pojechałyśmy sobie na tydzień do Kusadasi. Pokój marzenie - 6 piętro, widok na całe miasto, to było szaleństwo, bo nasz samolot opóźnił się o 8 godzin, więc dotarłyśmy do tego pokoju o 4.50 i jak stanęłyśmy na balkonie, wdychając to gorące powietrze i patrząc na tętniące życiem miasto, to jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmi - poczułam, że jestem w domu i naprawdę byłam bliska łez, że wróciłam. Hotel udał nam się świetny, żeby reklamy nie robić, powiem tylko, że ze studenckim budżetem dostałyśmy 3 baseny i strzeżoną plaże, ale rezerwowałyśmy jeszcze w grudniu w ramach first minute. Plan był prosty: dwie wycieczki całodniowe, a tak standardowo: do obiadu basen, po obiedzie plaża na 2-3 godziny, potem w dolmusza i wio do miasta. W Kusadasi jest bowiem masa zabytków. Jedyne czego żałuję z tego planu, to, że nie poszłyśmy w końcu na żadną imprezę, bo obawiałyśmy się nachalności Turków po zmroku. Ale w hotelu były fantastyczne animacje, więc nawet ja, zwykle chowająca się po kontach, skończyłam powtarzając tureckie układy taneczne. Pogoda była idealna - mega słonecznie i gorąco, ale cały czas był wiaterek, więc dało się żyć. Ludzie, mega, mega sympatyczni, wypiłyśmy chyba ze sto herbat i zostałyśmy obdarowane z 50 przypinkami na szczęście. W meczecie usłyszałyśmy, że pięknie nam w chustach i jak Allah da, to znajdziemy sobie islamskiego męża ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-09-09 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Moderator
|
Dobrze, że jesteś zadowolona z wypoczynku
![]() Mam trochę znajomych z różnych narodowości i bardzo lubię jak mi opowiadają o swoim kraju, kulturze itd.. Szczególnie że w przeciwieństwie do wielu Polaków bywaja tacy radośni i troskliwi i krótka rozmowa poprawia znacząco nastrój ;D Fajnie poznawać różne kraje i ludzi, nigdyn ie byłam tak za granicą więc zawsze z chęcią czytam/słucham o wyprawach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To właśnie uwielbiam w tych krajach, że ci ludzie są tacy otwarci, sympatyczni, obcy człowiek wypije z tobą herbatę na targu i streści ci historie swojego życia, każdy pomoże, wytłumaczy, np. w tym roku z koleżanką jechałyśmy dolmuszem i zabrakło nam drobnych, a kierowca nie miał jak wydać. To machnął ręką i nas za darmo zawiózł. To są tak mega otwarci i sympatyczni ludzie, szczególnie jak widzę, że nie jesteś typowym turystą. W tym roku poznałyśmy np. Orhana, który po tygodniu się nam z drobną obawą przyznał, że on tak zalicza te turystki, ale w gruncie rzeczy to je za strasznie głupie uważa, bo tylko przyjeżdżają, piją i wskakują im do łóżka. Więc jak się da jasne granice i się im pokaże, że nie mają prawa traktować cię jak turystki, to to są zupełnie inni ludzie - szczerzy, otwarci, pomocni i sympatyczni. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-09-10 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
A mi się wydaje, że to jest tylko taki turystyczny obrazek.
Rozumiem Twoją fascynacje ale gdzie był człowiek nie pojechał to zawsze mu lepiej niż w polsce. Ja też mam i miałam moje fascynacje, które się skończyły nijak jak zobaczyłam drugą stronę medalu. Ja się tutaj już naoglądałam turków i arabów, koleżanka od jednego uciekła i to co się w domu działo to aż ciężko sobie wyobrazić, a też kiedyś taka zachwycona była i upojona tą kulturą. Mimo wszystko fajnie, że się spełnią asz i, że jedziesz na erazmusa i mam nadzieję, że będziesz ostrożna. A tak na boku, wkurza mnie takie gadanie: sypiam z turystkami bo one takie głupie, że się upijają i wskakuję do łóżka, no to co z Ciebie za facet, że takie wogóle do łóżka bierzesz czy to Ciebie też nie czyni głupim?
![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Moderator
|
Mi akurat inne narodowości nie przeszkadzają ale tu nawet nie chodzę do ich sklepów, jak już to do hindusów ewentualnie. Chcę czy nie otaczają mnie w tym kraju i nie mają dobrej opinii ani u angoli ani u wielu innych, mało kto ich lubi w sumie. Sama się fascnyowałam Anglią ale teraz widzę, że szału nie ma bo z samej typowej Anglii zostało prawie nic. I fascynacja minęła, mimo że są życzliwi Anglicy i ich lubię ale swoje joble mają
![]() Osobiście wolę się trzymać kultur i ludzi do mnie podobnych, mogłabym z kimś pogadać ale panowie z innych kultur mnie nie ciekawią kompletnie pod względem atrakcyjności. To są inne światy, fajnie poznać ale niekoniecznie się tam pchać. Już wolę milion razy bardziej tą naszą wybiedzoną i marudzącą Polskę ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do przykladu, mial on na celu pokazanie tylko, ze oni po prostu europejek nie szanuja, bo one same czesto buduja obraz napalonej europejki, ktorej sie orient w lozku zamarzyl. Mowie to do tego, ze tyle sie czyta; ze ja turek zle traktowal potem, a to byla taka piekna wakacyjna milosc. Zaden arab i zaden turek, nie bedzie szanowal kobiety, ktora w oczach ich religii jest kobieta luznych obyczajow. I trzeba to uszanowac i zrozumiec, ze wieloletnie wychowanie jest ponad letnim zauroczeniem. Osobiscie jestem zdania, ze obie strony w takich ukladach sa do bani, wiec sie z takowymi panami w relacje ponad kumpelskie nie wiklam ![]() Turcy czesto mnie pytaja czy mam tureckiego faceta i jest zdziwienie, ze nie. Ale potem mi przytakuja jak mowie, ze to by sie nie udalo, bo ja nie gotuje/sprzatam, chce pracowac, nie chce miec jeszcze dzieci i nieznosze sie chowac za chustami. Mam swiadomosc, ze ani on ani ja bysmy sie nie zmienili pod wplywem "wielkiej milosci" na tyle aby siebie zaakceptowac do zycia. Bo ja moge akceptowac np Orhana z jego tradycyjna wizja rodziny, ale nigdy nie potrafilabym wpasowac siebie w ten obrazek. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-09-10 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Jakie stylizatory oprócz Joaśki mrożącej, Delii, żelu z Lidla, pianki Wella czy pianki bądź kremu z Nivea znacie? Bez względu na cenę, może być i tanio, i drogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Właśnie mi anetka501 powiedziała, że jakieś babsko ukradło moją recenzję z wizażu i ustawilo jako opis swojej aukcji na allegro.
Taki fejm ;p Ale cwaniara, tak powklejala, że brzmi.jak jej słowa...
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samo slowo "islam" wywoluje u mnie ciarki, przerazenie i odraze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Moderator
|
Hie hie, fajnie to określiłaś - 'bożyszcz'. Według mnie są obrzydliwi, już Hindusi wyglądają lepiej. Mi się Turkowie kojarzą z obleśnymi zboczeńcami, wstręt mnie bierze jak ich widzę.
Chciałam zrobić tortillę bo nigdy nie jadłam i obczaiłam parę przepisów gdzie mąkę miesza się ze smalcem.. czy można zamiast smalcu oleju użyć np. oliwy, próbowała któraś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z wyglądu uwielbiam Kurdów. Z kilometra rozpoznam i się pogapię. Wiesz, to też jest wielka różnica między turkiem kurortowym, a turkiem, który haruje w biurze w Stambule. Koleżanka wyszła za mąż za takiego turka, pracującego w banku i on sam się prawie kanapką udławił, jak jego hotelowy kolega podbijał tymi lowelaskimi tekstami do dziewczyn. Inna rzecz, że naprawdę wszędzie takie bożyszcza występują czy to w Hiszpanii, Włoszech, Grecji czy Turcji. To nie kwestia narodowości, to kwestia zapotrzebowania turystyki. Nie oszukujmy się, że same europejki nie ułatwiają im życia, pokazując, ze mogą nic nie mówić i nic nie rozumieć, a one i tak zapatrzone w nich. Akcja z ostatniego wyjazdu: spacerujemy po plaży, na leżaku siedzi boy z naszego hotelu z dziewczyną. Ona zapatrzona w niego jak w siódmy cud świata z uśmiechem rozanielonym, gościu gada przez telefon. Niecnie podsłuchałam, mimo, że nie wypada. I co słyszę? "No stary, weź mnie zastąp, niech manager nie zauważy, wiesz, chętną mam. Nie specjalna, ale nada się do łóżka, grubawa taka. No możesz wbić, zapytam czy nie ma koleżanki.". Pięć sekund później do rozanielonej panny: Ju are soł bjutiful. No ręce opadają, ale takie są skutki, jak panienki nie dbają o nic, byle do łóżka. Nawet jakbym języka nie znała, to by mnie w końcu tknęło, że coś nie halo jak facet gada przez telefon z połową hotelu, a potem jeszcze nadchodzi jego kumpel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Mama mia, a ja znam tylu fantastycznych Turków, ze głowa mała
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Może mam jakieś inne gusta ale tacy odpicowani jak z okładki gazetki są na nie. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-13 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.