![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Holandia
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. mówisz, że mało... no trudno.. wiem, że jak szukałam dla niego jakiś ofert, to było, przewaznie po 6, 6,5 euro za godzine.. wiec myslalam , że 7 euro to taka dobra stawka...
tak sobie pomyslałam, ze w sumie to mógłby cos znaleźć sobie na weekendy skoro ma wolne... ale.. tak głupio zaproponowac mu.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Przyczajenie
|
Madzialenka12344321 mysle ze 7 euro/godz to nie tak malo wcale... Jak ja szukalam jakis ofert ot srednio widzialam tak po 5,5... Moze mialam pecha, ale jezeli chodzi o prace na weekendy to baaaardzo ciezko... Chyba, ze zna jezyk to szanse jakies sa, bo jak ja szukalam to albo chcieli kogos na pelny etat, albo z jezykiem holenderskim... Ale na szcescie udalo mi sie znalezc prace przy sprzataniu dwoch domow po 10 euro/godz raz w tygodniu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko dla tych wszytskich z Leiden
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
W zasadzie nie jestem z Leiden tylko z Hagi, ale powiem szczerze, ze ja tez nie widzialam budek telefonicznych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
witam, ja włąśnie wróćiłam z Holland,mieszkałam koło Leiden w Wassenaar, ogólnie podobałą mi się Holandia jako kraj, ludzie też są tam OK, pracowałąm razem z chłopakiem. Chciałabym wrócić za kilka tygodni, tylko nie wiem, czy nam się to uda.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
![]()
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny. Dawno mnie tu nie bylo-buuuuu! Pol godziny myslalam nad haslem, bo zdazylam zapomniec, ale juz jestem i mam nadzieje,ze tak duzych przerw nie bedzie. Kochane a moze jest jakas dziewczyna z okolic Rotterdamu? Wszystkie tak daleko ode mnie mnieszkacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Przyczajenie
|
Sejana ja co prawda z okolic Rotteramu jako tako nie jestem, ale za jakies dwa tygodnie planuje sie tam wybrac, zeby troche pozwiedzac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Przyczajenie
|
hej wszyscy! jestem nowa na tym forum! mam pytanko czy któraś z was mieszka w okolicy Hertogenbosh? dostałam tam pracę i chciałabym sie zapoznać z kimś żeby było mi raźniej. Mam 2 mletnia córeczkę.
jeżeli możecie napiszcie czy mozna wyżyć z 1500 euro / miesiąc ( mieszkanie 220 euro) ?? proszę poradźcie? dzięki i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co oznacza słowo "czilin" wydaje mi sie, ze to po holenedersku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
witam,
mozna wyzyc,widze ze malo placisz za mieszkanie,jest ta cena incl. prad itp? czy tylko wynajem.
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
witam sky1980!
tak to cena z wszystkim (woda, prąd itd)! to ma być praca w Alcontrol laboratories czy może znacie kogoś kto tam pracuje?? dzieki i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Czesc Sky1980!!ja tu tylko na chwile zeby Cie serdecznie pozdrowic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie: orientujecie sie do kiedy (tak mniej wiecej) trwają prace sezonowe w Holandii.?? bo TZ powiedział mi ze ma umowe podpisane "do kiedy bedzie robota" a on tam robi opakowania do cebulek kwiatowych ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczeta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
witaj Wan(d)a
![]() wlasnie gdzie jest lato????..............
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny coś widze ze ten watek umiera smiercią naturalna...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No coz, nie mam pojecia o pracach sezonowych wiec nie moge ci odpowiedziec na to pytanie. A jesli chodzi o 'chillin' to zapewne chodzi o 'chilling'' - z angielskiego (czyli mniej wiecej -relaksowanie sie) - wczesniej napisalas 'czilin' co mnie zupelnie na nic nie naprowadzalo...
![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
bo Mój TZ mial ostatnio taki opis na gg... i w sumie nie wiem co on mógł oznczac.."Holandia. Czilin.. tęsknie" te czilin mogło byc napisane np. tak jak sie wymawia czy jakos uproszczone...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Witam, poszukuję pewnej ksiązki i pomyślałam, że może będziecie mogły mi pomóc. Czy wiecie czy istnieje jakaś książka do nauki Polskiego dla Holendrów? Znajoma (Polka), szuka dla swojego męża (Holendra), a ja nawet nie wiem, jak zabrać się za szukanie czegoś takiego... Są oczywiście podręczniki do nauki Polskiego po Angielsku, no ale niestety do tego potrzebna jest znajomość Angielskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
witam,
widze sie sie tu nie za duzo dzieje....szkoda sweetie jak tam praca,zaczelo jej przybywac?? doni gdzie jestes?? jak mija Wam piekne holenderskie lato ?! ![]() ![]()
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
a własnie, jak tam u was pogoda w Holandi??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
beznadziejna...wieje bo sztorm sie zaczyna,caly wczorajszy wieczor i noc padalo,jest nie ciekawie,prawdziwy listopad....
![]() ![]()
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
oj to niezbyt. u was zawsze taka pogoda w sierpniu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
nie
![]() ![]()
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
Hej Sky1980
![]() ![]() ![]() A pogoda faktycznie do kitu. Tak jak cale 'lato 2007 w NL'...Podobno weekend ma byc ladny. Pozyjemy, zobaczymy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm, troche mnie tu nie bylo aczkolwiek w Holandii owszem... (tu uklon w strone Sweetie bo mialam nadzieje, ze sie do Ciebie odezwe jak bylam w Eindhoven, ale to zawsze byla kawa i fruuu.... do Nijmegen). Odnosnie pytania: wejdz na strone www.talentraining.nl , maja jakies podreczniki do nauki polskiego i z tego co wiem po holendersku, wiec moze Ci sie przyda... Swoja droga - Sweetie, my tu mamy po 30 stopni, moze jakis weekend w Hiszpanii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, jestem tutaj pierwszy raz dlatego też bardzo serdecznie witam wszystkie Wizażanki z Holandii. Jednocześnie zwracam się do Was z wielką prośbą. Mianowicie pod koniec września ja i mój Tż planujemy wyjazd właśnie do tego kraju. Moje pytanie związane jest z tym, że nie mamy tam nikogo kto mógłby nam pomóc czy chociażby coś doradzić. Dlatego też mam pytanie do Was. Czy nie wiecie w jaki sposób mogę będąc jeszcze w Polsce znaleźć jakieś mieszkanie lub pokój w Holandii dla dwóch osób powiedzmy od początku października? Pracy planujemy szukać na miejscu ale wiadomo że gdzieś trzeba się zaczymać. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
www.niedziela.nl
tam jest pare ogłoszen oraz forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.