|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już wychodzą ząbki nam, Mamo popatrz siedzę sam! Mamusie XI-XII 2013 r. cz. III
Beatka Laura też szaleje
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już wychodzą ząbki nam, Mamo popatrz siedzę sam! Mamusie XI-XII 2013 r. cz. III
Cytat:
Biedny Jasio, oby mu szybko przeszło i więcej nie wracało. U nas wczoraj fatalny dzień. Zamiast mm zdecydowałam się podać kaszkę mleczną BoboVita i po dwóch godzinach Malwina miała straszne wymioty Do przychodni mam 10 min więc poszłyśmy na piechotę. Siostra prowadziła wózek, a ja z Małą na rękach (po drodze jeszcze z 5 razy wymiotowała). To była straszne, była zupełnie wiotka, nie miała siły nawet podnosić główki. Lekarka ją obejrzała, dostałyśmy elektrolity i probiotyki i jakby coś mnie niepokoiło i się nie poprawiało to skierowanie do szpitala. Na szczęście jest lepiej i dziś idziemy jeszcze raz na kontrole.Nie wiem co z moim powrotem do pracy, jak Mała będzie bezmleczna Jeszcze mamy przystopować z rozszerzaniem diety i ma dostać 2 łyżeczki ziemniaka przez parę dni, a później powolutku małymi porcjami resztę wprowadzać, a już tak ładnie jadła więcej jak pół słoika i pierwsze mięska miałyśmy za sobą
|
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Biedna malutka
nawet mleka mm nie możecie podać? To się pewnie strachu najadlas Dziewczyny na onecie jest wywiad z ojcem tego maleństwa którego aborcji odmówił chazan. Strasznie smutny artykuł jak nie chcecie to nie czytajcie bo można się pobeczec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Malinka zapomniałam Ci wczoraj napisać że piękne te Twoje dziewczyny, pewnie podobne do mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana, tak jak doradziłyście wypróbowałam w drugim łóżeczku narazie jest ok. Ale chyba muszę obniżyć poziom bo mały siada, podnosi się i okropnie kombinuje.
Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Po odstawieniu Mikołaja od piersi wprowadziłam mm wcześniej mu nie podawałam. Podaje mu na wieczór ok 21 w nocy niestety też je około 2 i o 6 rano. Potem sobie drzemiemy tak do 8 czasem nawet dłużej ![]() I jak już wstaniemy to mały jest głodny, z piersią na żądanie nie było problemu, ale teraz nie wiem co mam mu podać. Kaszek nie cierpi po jednej łyżeczce nie wcisnę mu już nic. Czasem dostaje kromkę z masełkiem lub nawet serkiem, ale chciałabym mu coś urozmaicić. W ciągu dnia nie ma problemu zjada jogurcik, obiadek ze słoiczka lub gotowany przeze mnie, w zależności od sytuacji, czasem coś mu dam na przekąskę, chrupka biszkopta, potem jakiś owoc, i na wieczór już mleko. Nie chciałabym mu za dużo tego mleka pakować, wiec się zastanawiam nad tym śniadaniem. ![]() Co myślicie? |
|
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
tunieczka, ale Malwinka tak po każdym jedzeniu wymiotuje czy tylko po tych mlecznych przetworach? Kurde, to niezły problem macie. A może lekarz mógłby jej przepisać jakieś mm ale takie dla alergików, delikatne jakieś - może takie by tolerowała?
|
|
#786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tunieczka ale sie strachu musilas najesc ;( wspolczuje
|
|
|
#788 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak wrócę do pracy to niezłe wyzwanie nas czeka. Mam karmić przed wyjściem z piersi, później kaszka na wodzie z jakimś owocem, zupka, jako oddzielny posiłek coś z mięskiem z innymi warzywami niż zupka, deserek i w międzyczasie tyle mleka ile m się uda ściągnąć.Zobaczymy jak będzie w praktyce. Pani Doktor powiedziała, że na pewno wielbicielka nabiału to z niej nie wyrośnie, raczej będzie mięsożerna - to po Tacie.Ehhh...już mi lepiej bo wczoraj byłam cała roztrzęsiona i prawie całą noc nie spałam tylko obserwowałam czy nic się nie dzieje. |
|||
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady, jajecznicę już próbowałam, kleików raczej nie a parówek sama nie lubię i nie wiem czy to dobry pomysł. Poza tym już go nie dokarmiam bo całkowicie zrezygnowaliśmy z kp.
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smak moze nienajlepszy ale to jest kwetia kilku dni
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewyobrażalny ból dla mnie.Cytat:
Mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej. u nas nadal brak zębów, ale chyba idą w nocy co chwilę chciał pić, chociaż moze to jakoś mu pomaga na dziąsła?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#793 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko w paszczy i mega ślinienie, a zębów niet, choć może to już tuż tuż.Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Powiedzcie mi czy u którejś z Was przy wychodzeniu znaków wyszła wysypka?? Na dole już widzę i czuje zarys zabka ale wysypka mnie martwi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Wychodzeniu ząbków Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za to nie przepada za bananami i wszystkim co bananowe ![]() Pamiętam jak Mikołaj miał uczulenia przez około 4 miesiące pilnowaliśmy się zero nabiału i tym pochodnych, a potem nagle wszystko przeszło. Dziwne to dla mnie ale się cieszę. Teraz nie mamy problemów. Życzę Wam tego samego. Może porostu czasem się z tego wyrasta. A Mikołaj skończył w poniedziałek 8 miesięcy i idzie nam już 7 ząb ![]() Wysypek nie mieliśmy ale gorączka i biegunka była. Na szczęście tylko przy jednym ząbku. |
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś nocka z milionem pobudek, padam na twarz ![]() Ania 7 ząb- wow ! U nas jeszcze ani jednego nie ma codziennie wygladam jakiegoś ale nie ma i nie ma :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
U nas dzisiaj również miliom pobudek. Oczu nie moge otworzyć dopiero wstałam. Ja też jestem zdziwiona ze tak te zęby szybko idą. Ale i zadowolona że prawie bez większych ekscesów. Wczoraj Miki zaczął pełzać, wygląda jak mała żmijka hehe i zasuwa coraz szybciej.---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- W zasadzie te zęby to były głównym powodem zakończenia ewidentnie kp..
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Wez mnie nie strasz, bo ja chce jeszcze dlugo kp. Tak zle z zębiskami jest? (U nas zebow brak na razie)
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
U nas też króluje pelzanie, ale przemieszcza się błyskawicznie. Wczoraj próbował paluchy do kontaktu włożyć
wszystko co zakazane go interesujeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
hej! nie było mnie troszkę, bo zakręcony okres.
Ciotka z Mexico przyleciała z dziećmi, a ja się wczoraj obroniłam na 5 ![]() ![]() może teraz już będzie troszkę spokoju
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
masz mgr tak?
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie, to licencjat dopiero
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
i tak gratuluję
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
Anoula gratulacje !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ze względu na języczek który miał przyrośnięty i tak się przyzwyczaił, a potem mu tak trochę zostało. Ale daliśmy rade prawie 8 miesięcy, teraz z zębami już nie ryzykuję...
|
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ciszaaaa
![]() Kacper ma 6 zebów- ostatnie dwie dwójki wyszły całkiem niedawno, niestety przy tym marudzenia a marudzenia... i płacz cąglły:/ Ależ się wkurzyłam... wystawiłam ciuszki po Kacprze, za grosze dosłownie np body po 2-3zł, bluzy po 7 komplety po10 no wydaje mi sie ze nie dużo i co? babka zamówiła, znaczy zarezerwowała połowe- mysle sobie ze super i od 3 dni nie mzoe sie ze mną umówić a dziś mi napisała ze jednak jest zbyt zajeta zeby sie tym zająć i odezwie sie jak bd miałą czas [jest z mojego miasta] A JA WSZYSTKIE TE CIUSZKI PRZEPRAŁAM ZEBY BYŁY FAJNE SWIEŻEE A NIE PO 6MIESIACACH LEŻENIA W KARTONIE!!!!!!!!!
|
|
#807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za obronę a spokoj bedziesz mieć jak ciocia z dzieciakami wróci do Meksyku.A wogole jak im się w tym meksyku zyje? Nie mam dziś cierpliwosci do Liwii.Jstem nią zmęczona dziś. Od popoludnia jest nieznośna. O 19 zrobiła taki raban, tak sie darła że
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
U nas też dziś mega marudne popołudnie i wieczór, także Beatka łącze się w bólu. Jak kładł się na drzemkę o 12 to równo do 13.30 się darl
a był mega zmęczony Ryba ja bym tej kobiecie napisała ze albo odbierze ubranka do środy, albo wystawiasz je ponownie na sprzedaż- krótka piłka, za takie pieniądze na pewno będą i inni chętni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie, to jej powinno zalezec. Ryba napisz jej ze wyjezdzasz za granice i musi odebrac i juz
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
obydwoje mają dobrą pracę, wiec pod tym względem narzekać nie mogą, ale ciotka się nie bardzo może przyzwyczaić i strasznie jej rodziny brakuje i chciałaby wrócić, ale moim zdaniem to by była głupota bo w Polsce na pewno by nie mogli żyć na takim poziomie jak tam.
Dzięki za gratulacje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

)

.
Do przychodni mam 10 min więc poszłyśmy na piechotę. Siostra prowadziła wózek, a ja z Małą na rękach (po drodze jeszcze z 5 razy wymiotowała). To była straszne, była zupełnie wiotka, nie miała siły nawet podnosić główki. Lekarka ją obejrzała, dostałyśmy elektrolity i probiotyki i jakby coś mnie niepokoiło i się nie poprawiało to skierowanie do szpitala. Na szczęście jest lepiej i dziś idziemy jeszcze raz na kontrole.

wszystko co zakazane go interesuje
za obronę a spokoj bedziesz mieć jak ciocia z dzieciakami wróci do Meksyku.