![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Zrób sobie drugie i zostaniesz w domu :p A właśnie Teqiba jak to jest, jeśli za chwilę będę miała 60% a zaszłabym przed powrotem do pracy w ciąże to znów na l4 dostanę 100% tego co mam na umowie czy bierze się się średnia z całego roku łącznie z tymi teraźniejszymi 60% czyli dostałabym mniej? Ostatnio mnie to pytanie nurtuje a w pracy nie chcę kadrowej pytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
Witajcie mam możliwość skorzystania z komputera to wstawiam wam fotki Tymonka
![]() |
#783 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A pewnie. Tylko jak dorwe sie do kompa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uszki myje codziennie po kapieli a za uszkami to nawet 2 razy dziennie bo mlody takie tam skarby zbiera ze ho ho ho ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Nie mam ostatnio czasu w ogóle odpisywać, ale czytam na telefonie na bieżąco.
Gucio dalej mi podpada a dzisiejszej nocy miałam ochotę wiać i wrócić za tydzień ![]() Do tego zagrzebana jestem w papierach związanych z kredytem, więc letko nie jest.. Plamy z marchewki schodzą mi w normalnym praniu - używam płynu do prania Dzidziuś.
#785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to mydelko to w jakim sklepie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z ciemiączkiem ja pisałam; mamy 1x1 cm Cytat:
virginia nową rzecz podawałam przez 3 dni. Kuba i tak nie je warzyw więc zawsze daje z 2-3 łyżeczki. uszy wycieram patyczkiem po kąpieli (czyli 3x w tyg) jeśli Kuba mocno nie płacze (a zawsze płacze po kąpieli). Jak mocno ryczy wycieram tylko na szybko ręcznikiem
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Podobnie jak dziewczyny podczytuje na telefonie. Jakoś nie było okazji usiąść do komputera.
Najpierw trochę co u nas. Wczorajszy basen się nie udał bo moja mama utknęła w korku i młoda była już zbyt zmęczona. Tzn pojechałyśmy, ale posiedziałyśmy 2 minuty w wodzie z płaczącym dzieckiem ![]() Dziś byłam w pracy złożyć wniosek na te drugie pół roku i popytać się co dalej. Zastanawiam się nad powrotem na niepełen etat, albo chociaż zmianę godzin pracy. Najbardziej mnie cieszy wymiar urlopu bo razem z tym z tego roku, 2 dniami z zeszłego i tym za przyszły rok będzie razem 54 dni ![]() Poza tym fajnie było się zobaczyć z ludźmi. Zjadłam sobie obiadek z nimi. Kinga chciała bardzo mi pomóc i z zapałem patrzyła się na widelec. Potem pojechałam odwiedzić kumpla ze studiów i już wiem kto będzie ukochanym wujkiem Kingi ![]() A zdjęć z sesji nadal nie ma jeszcze. Nie mogę się doczekać.... Ale tak żeby też coś wam pokazać, wrzucam zdjęcie z domowego kuferka (część już widziała je na fb) Tak z tematów które pamiętam z czytania na tel 1) Kinga śpi u siebie w łóżeczku. U nas ląduje czasem nad ranem, ale to naprawdę są wyjątki 2) Na kształt główki to nawet nie zwróciłam uwagi. Jak teraz o tym piszecie to zapewne się przyjrzę. 3) Ciuszków na zimę nie mam i na razie nie myślę. Jak dalej będzie rosła w takim tempie to wejdzie w kombinezon z zeszłego roku ![]() 4) co do przenoszenia Kingi do drugiego pokoju, to mój TŻ będzie to opóźniał najbardziej jak się tylko da bo obecnie zrobił sobie w nim gabinet ![]() 5) uszy przemywam codziennie wodą, a tak porządniej to z raz-dwa na tydzień Smarrita, dziękujemy za życzenia i również życzymy wszystkiego naj dlaPaulinki i Oskara, trochę spóźnione ale szczere ![]() ![]() Tequiba, a jak doszłaś do tego, że młody jednak skazy nie ma? Jadłaś coś z nabiałem? Ja robiłam podejście do sernika i mam wrażenie, że bardzo delikatnie ją wysypało. Niektórzy twierdzą, że nic nie widać, ale... Nie wiem czy nie jestem przewrażliwiona. ![]() (t)asia bardzo fajne zdjęcie, duży już z niego chłopak. Sądzę, że to z koroną na głowie będzie tym zdjęciem, którego będzie się najbardziej wstydził. ![]() Witaj Katarzyno, fotek nie widzę ag9 współczuję przeglądania papierów kredytowych i życzę, aby jak najszybciej się to skończyło |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z nieba mi spadasz z tym mydełkiem. Ja postanowiłam małemu dziś wprowadzić marchewkę ![]() ![]() ogólnie teraz to chyba się przestawimy na mniej barwne jedzonko- ziemniak, pietruszka itp. O burakach nawet nie chcę myśleć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
tygrysek- masz uroczą córeczkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
To i ja się dzisiaj odezwę
![]() ![]() Co do karmienia: jemy już pietruszkę, prócz marchewki i ziemniaków. W kolejności 3 dni marchewka, 4,5,6 dzień marchewka+ziemniak w proporcji ok 1:1, teraz 7,8,9 dzień marchew+ziemniak+ pietruszka wszystko razem zblenderowane. a następne będzie chyba kalafior lub brokuł ![]() Co do ciuszków na zimę: ja napewno zakupię kombinezon, buciki emu. Sanki z oparciem plus śpiwór do jazdy na nogi Co tam jeszcze było ![]() aha czyszczenie uszu. Ja czyszczę raz na tydzień, dwa tak porządnie chyba że wcześniej się coś pokarze ![]() ![]() Limonka mydełko pewnie wypróbuję jak zwykle co polecacie to potem testuję, ale mi plamy z marchewki schodzą po zwykłym mydełku jakie mam w domu ale pod warunkiem że zamoczę ciuszki od razu po zjedzeniu DANIA ![]() W usypianiu nie pomogę bo jak narazie nie mamy z tym problemu, nakarmię, przewinę, wkładam do łóżeczka, daję smoczka oraz owieczkę do przytulenia i ODCHODZĘ ![]() ![]() Za jedzenie mi się wzięła mała, mleko wcina z kleikiem ryżowym z butli po każdym kp plus obiadek w ciągu dnia. Waży mi całe 6 kg ![]() A i miałam napisać, bo z początku nie chciała jeść mi tej marchewki i wypluwała - zakupiłam plastikową łyżeczkę do karmienia dzieciaczków i zjada teraz wszystko. Wymagania ma ![]() A tak wogule to moja starsza córcia idzie do zerówki w tym roku, za 4 dni !! makabra ... jak ja to przeżyję ![]() A za miesiąc robimy chrzciny.I jednak w domku, będą sami swoi. Jestem na etapie ustalania menu ![]()
#791 | ||||
Moderator
|
Ale będziesz miała sexi nogi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gdy wysypka zeszła napiłam się najpierw trochę mleka, a że nic się nie działo to więcej i więcej, zaczęłam jeść sery i dalej nic się nie działo. Skaza białkowa ma to do tego że wysypka pojawia się natychmiast i im więcej nabiału się je tym bardziej się zaostrza więc wiedziałam że to nie to. Niestety wysypka i tak się pojawia od czasu do czasu - dermatolog zdiagnozowała AZS ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
na środkach do prania
![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
#793 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Jula też ma duże - 3cm na 4cm i dajemy 1 kapsułkę, ale jak się zrobi szaro-buro-i-ponuro to też będę dawała 2
virginia wymacaj Natusi ciemiączko na główce i zmierz centymetrem w H&M jest promocja - body + spodnie za 39.90 (różne kolory do wyboru) i do tego jak się pokaże kupon na 20% to odliczają jeszcze 20% , czyli rabaty łączą się ! a spodnie są też ocieplane, wg mnie bardzo się opłaca, na stronie nie ma tego rabatu zimą nasze dzieci będą chodzić, ale "po meblach" - czyli trzymając się i idąc wzdłuż mebla/kanapy, do takiego chodzenia lepiej bucików nie ubierać, żeby stopy lepiej pracowały Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-08-27 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko o tym mydelku, bo czytam Was, ale nie mam czasu pisac
![]() ![]() ![]()
#796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uparta- u nas tez tak kiedyś było, czekałam aż mala ziewnie lub wygląda na nieprzytomną, odkładałam i zaraz spala. Tęsknie za tymi czasami, pewnie odeszły bezpowrotnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę sorki, że tak napiszę, ale zazdroszczę ci, że tyle będziesz z bobaskiem i jeszcze tyle urlopu- to chyba wrócisz to pracy w okolicach sierpnia??? Super- cieszcie się sobą jak najdłużej!!! ![]() Piękna Kinga- jak aniołek! O 13.00 odbieram wyniki moczu i jak będzie ok to szczepimy. Proszę więc o kciuki! ![]()
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Tynka - trzymam kciuki za wyniki
![]() Ja nie chodzę na żadne zajęcia z Frankiem ![]() ![]() Chciałabym go też uchronić przed tym wyścigiem szczurów i nie zamierzam posyłać go wszędzie gdzie się da. Mówię tu o przedszkolakach, które mają cały tydzień tak załadowany różnymi zajęciami, że nie mają czasu na zabawę i odpoczynek ![]() Któraś pytała o azs. Franek też ma, nam zdiagnozowała pediatra. Objawia się to krostkami i zaczerwienieniem tylko na głowie (czoło, policzki, broda, za uszami) pomaga nawilżanie - najlepiej emolientem. Wyskakuje to co jakiś czas, bez żadnej przyczyny. Wiem, że teqiba ma podobne objawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Chodzimy same. Moja mama poczytała i poogladala filmy w necie. Podobno dużo tego. Jak chcesz mogę Ci pisać co robimy, a moze tez ktoś poopisuje z tych co chodzi na zajęcia. Co do urlopu to nie będę go brała od razu tylko zostawię na wakacje. Kciuki za wyniki i szczepienie. ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
To ja pytałam. Dzięki 😃 Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-08-28 o 08:50 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 | ||
Zadomowienie
|
tygrysek83 Kinga wygląda jak laleczka!
![]() Szymek dziękuje za komplementy. Cytat:
Uszka czyszczę codziennie podczas i po kąpieli. Cytat:
katarzynazrodlowska witaj stefan jak szczepienie? olakola dzięki za info o promocji. Będę jutro w H&M to sobie obejrzę. A kupon gdzie można zdobyć? Co do usypiania, to raczej nie mamy z tym problemów. Mały jak jest zmęczony to sam zasypia. Czasami muszę go potulić, ale zdarza się to bardzo rzadko. Niestety od paru dni zaczyna mieć 30-40 minutowe drzemki w ciągu dnia. A kiedyś ładnie po 2 godzinki spał.
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak sobie radzicie z zaparciami u maluchów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy kp moze pij herbatke z kopru ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#803 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zwróć uwagę, że nasze wątkowe mamy, które mają dwójkę dzieci nie udzielają się z reguły zbyt często, więc chyba nie tędy droga ![]() Cytat:
Fajnego ma irokeza ![]() Cytat:
Jeśli mogłabyś napisz proszę więcej o tym, co robicie na basenie. Chcieliśmy od września chodzić z Emilką na zajęcia dla maluszków, ale wygląda na to, że terminy zajęć będą nam kolidować z rehabilitacją. Mamy w planach chodzić więc popływać z Milką we własnym zakresie, ale nie wiemy od czego zacząć. Cytat:
![]() Ulubionym wujkiem Emi jest mąż mojej koleżanki, którego szczerze nie cierpię, więc obawiam się, że moja córka będzie miała marny gust jeśli chodzi o facetów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na czas karmienia zakładam Emilce pelerynki, które uszyła jej moja mama (załączam zdjęcie- robione na szybko, bo mały głodomór bardzo niecierpliwie domagał się dalszej porcji zupki ![]() ![]() Natomiast ulewanie marchewką to też nasza zmora... Bonus taki ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo chciałabym ją zarazić pasją do aktywnego trybu życiu i mam nadzieję, że nie okaże się takim kanapowcem jak tatuś ![]() U nas ostatnie dni... Nie, nie! Nic więcej nie powiem w myśl zasady "Nie chwal dziecka swego..." ![]() Zdradzę tylko, że Emi zrehabilitowała się za wszystkie bezsenne noce i swoje humorki ![]() Znalazłam ciekawe artykuł na temat współczesnego macierzyństwa: http://wiadomosci.onet.pl/trendy-w-w...u-dzieci/z0gxh . Jak znajdziecie wolną chwilę możecie poczytać.
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
my czasami usypiamy bujając w kocyku
![]() jak nie ma męża, a samo łóżeczko to za mało żeby spał, to w chuście ![]() w ogóle to zakupiliśmy za 30zł huśtawkę od babki w naszym mieście ![]() ![]() mój zawsze jak zaczynam go karmić jakąś warzywną papką to się krzywi, a potem... potem walczę z nim o łyżeczkę, bo łapie i wsadza do paszczy ![]() średnio 3 dni nam na jednym schodzi, po 3 dniach zmiana na inne wczoraj pałaszował groszek, wcześniej kalafior, brokuły - teraz doceniam ilość pieluch tetrowych, wcześniej sie zastanawiałam po co mi tyle ;P wcześniej dodawałam kaszkę mannę do mleka (jedną miarkę dla ekspozycji na gluten), ale teraz w godzinach przedpołudniowych robię mu 2 miarki i ok 30ml wody, jak wychodzi za rzadkie to dosypuję szczyptę sinlaca ![]() rehabilitację nam przedłużono, ale pochwalono za postępy jak nienawidził leżec na brzuszku, tak teraz płacze jak się go przekręca na plecy (po 20 min na brzuszku też płacze, zasugerowała fizjoterapeutka zrobić usg brzuszka) i się pochwalę co wydziergałam ![]() szukam teraz sposobu do zawieszenia na ścianie bez wiercenia dziury ![]() rano podreptałam do lidla po kurtkę, myślałam, że jak w damską się nie zmieszczę, to przynajmniej w męską wlezę... w L nie mogłam się zapiąć, a męskie jakieś też dziwne wymiarowo, rękawy dłuuugie, a w pasie wąskie kiedy producenci odzieży zrozumieją, że większość ludzi jest szersza w biodrach? (nie mam w czym chodzić :/)
#805 | |||||
Moderator
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Objawy takie jak pisze koziemleko - wysypka na buzi (ostatnio zeszło na szyję) bez wyraźnej przyczyny. Lekarka mówiła, że teraz często dzieciaki mają azs, ale większość z tego wyrasta. Cytat:
Tak najprościej mówiąc - chodzi o to że zwolnienie lekarskie usprawiedliwia Twoją nieobecność w pracy, a będąc na rodzicielskim nie chodzisz do pracy więc nie takie zwolnienie lekarskie tak na prawdę Ci się nie należy. Rozumiesz o co mi chodzi? Zawsze mam problem z tłumaczeniem ![]() Cytat:
![]() Mnie rodzice tak wszędzie zapisywali i wcale mi się to nie podobało. Cytat:
Jeśli założysz działalność to wtedy tylko i wyłącznie dochody z tej działalności się będą liczyły. Śliwką ![]() Ostatnio Kacper robił takie bardzo zbite kupy, które ewidentnie ciężko mu wychodziły - kupiłam więc słoiczek Bobovity z suszoną śliwką i od razu ruszyło ![]() A ja chyba sobie wykrakałam ten koniec kp ostatnio ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-08-28 o 15:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
Hej.
Ja przyszłam sie Wam wyżalić. Nasza rehabilitantka jest na zwolnieniu- już prawie od 2 tygodni nie mieliśmy zajęć i wreszcie załatwiono zastępstwo. Dziś poszliśmy- oczywiście Tos zrobił mega regres przez taką przerwę mimo, ze w domu z nim ćwiczyłam ![]() ![]() ![]() Koniec końców jakoś poustalałam te zajęcia ale zazwyczaj są wieczorami ![]() ![]() Elgie czy Tobie też tak popierdzielili ten grafik z rehabilitacją? ![]() No to sie Wam poskarżyłam ale naprawdę czuję się bezsilna ![]() Limonko super pelerynka- ona jest na rzep czy zatrzaski? Muszę Tosiowi takie cuś uszyć- ostatnio kupiłam fajny materiał na budkę do wózka to jak zostanie będzie jak znalazł ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-28 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Tzn nie wiem
jak na marchewki, ale na moj wozek nie podzialalo, dlatego pisalam, ze nie polece, bo nie wiem czy dziala, przeciez moje dziecko je tak ladnie i czysto, ze nie mam okazji wyprobowac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Dla Antka to ja zabić mogę
![]() ![]() Najbardziej się wkurzyłam jak rejestratorka nie potrafiła mi wytłumaczyć w czym inne dzieci są lepsze od mojego synka skoro mają rehabilitację a dla niego nie można znaleźć terminów. Nie potrafiła wyjaśnić czym się kierowali gdy jednym przekładali a innym odwoływali wizyty ![]() ![]() ![]() Muszę się powoli uodparniać bo pewnie nie jedna mnie taka przeprawa czeka.
![]() |
#809 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- niezapominajka - dobrze, że umiesz walczyć o swoje a raczej o Antka;p ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Tosia na Antka poprawiam o ja głupia ![]() Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-08-28 o 19:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Tynka, jak wyniki moczu?
Limonka, pierwsze wyjście to jest oswajanie się z wodą. Weszłyśmy do wody z małą i z nią chodziłyśmy na zmianę, albo przytuloną do nas, albo na rękach na brzuszku (samolocik) lub na pleckach. I tak zleciało 20min ![]() Miałam ze sobą zabawkę ulubioną na wypadek potrzeby zajęcia czymś dziecka, ale na pierwszym wyjściu zupełnie nie była potrzebna, a na drugim nawet ona nie pomogła. Tak jak pisałam, byłam z mamą i moim zdaniem pójście we dwójkę jest obligatoryjne. Sama bym się po prostu stresowała. Na kolejnym udanym wyjściu będzie zanurzanie buzi w wodzie. Jeszcze nie wiem do końca jak, bo to moja mama się wczytuje, ale opiszę po ![]() Wujek sobie niczym nie zasłużył. Po prostu był i to Kindze tyle radości sprawiało. No i dzięki za podsunięcie pomysłu na pelerynkę. My wprawdzie na razie mamy jeden śliniaczek z rękawkami, ale może namówię mamę, żeby mi uszyła to by przynajmniej nie było takiego problemu ze schnięciem ![]() thiden, Kinga jak ostatnio została z babcią to jadła na 2 łyżeczki. Ona trzymała jedną, a babcia drugą. Jedzonko czasami trafiało do buzi z łyżeczki babci, na łyżeczkę Kingi i dopiero do buzi ![]() Super, że rehabilitacja daje efekty i trzymam kciuki aby na USG nic nie wyszło. Fajny napis. Są takie haczyki, które można młotkiem wbić, oczywiście zależy od ściany. tequiba dzięki za pomysł na śliwki. Przykro mi, że musisz kończyć KP. Szczerze mówiąc podejrzewam, że pójdę w twoje ślady. niezapomnijkaa :klaski: za umiejętność wywalczenia dla młodego rehabilitacji. Ja chyba bym nie potrafiła. No a co u nas... miałam nie rozszerzać diety przed wyjazdem do Hiszpanii, miałam nie zaczynać rozszerzania diety od owoców... i co... i d.pa ![]() Poza tym mieliśmy kolejne spotkanie z rehabilitantką. Rozebrałam młodą, położyłam na stół, a ona ułożyła się w takie "C" jak dawno już nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.