|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Ja na dlugie do pasa wlosy zuzylam niecale 100 ml Preparatu. Moze 80 ml tez by dalo rade
Siostra mi robi (jeszcze prostujemy bo mam dlugie, wiec sie schodzi. Smrod umiarkowany ale draznia nas strasznie w gardlo i w oczy te opary. Dam znac jak skinczyny A no i pomimo cienkich wlosow robimy 230 st bo lepiej w ta strone, a ja jie do konca ufam ze te prostownice sa takie bardzo dokladne z tym nagrzewaniem
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Encanto. Juz zaraz konczymy
Mialam robione true keratin ale moim zdaniem to sciema i w ogope nie dziala.
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 546
|
Przychodzê ze zdjêciem po Inoarze.
1. zdjêcie naturalnych w³osów 2. Inoar, po pierwszym myciu Jest dobrze, w³osy proste jak druty a suszy³am tylko chwilê suszark±. Widaæ jednak, ¿e koñcówki s± trochê spuszone, dlatego tymbardziej je obetnê. Ogólnie jestem zadowolona, w³osy s± miêkkie ale nie lataj± na wszystkie strony No i oczywiscie zamierzam zamówic serum Kerapro
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#787 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Cytat:
Ja jestem w ³odzi !! Gdzie mogê kupiæ ?? bardzo chcê!
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 153
|
Kochana napisz do Alicja style na allegro ze chcesz odbior osobisty
ona ci powie dokladnie, bo i tak chyba trzeba uprzedzac ale powiem ze w centralu jutro kupuje 236 za 245 co chyba jest znosna cena oby byly buteleczki oryginalnie zaplombowane Dziewczyny, mam jeszcze pytanko. Mam panike ze nie beda to oryginaly ( co czulyscie w poszczegolnych etapach? Nie mowie tu o smrodzie, bo to oczywiste, ale jakie wlosy sie stawaly? Bo kreatynie po wyprostowaniu jakie byly? A po umyciu przed odzywka? Tepe? Moglaby ktoras z was kazdy etap opisac? Bo jak cos nie tak bedzie to po prostu przerwe, bo nie moge starcic wlosow ktore hodowalam 5 lat
Edytowane przez cristalic Czas edycji: 2014-11-16 o 22:56 |
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Cytat:
Hmm... zastanawiam siê, czy nastêpnym razem niezrobiæ kerapro, no bo u mnie encanto odpada, chyba, ¿e do wiosny wymy¶l± co¶ innego ![]() efekt niez³y!!! Ty bêdziesz najlepszym testerem inoaru, bo ja w³osy przed inoarem mia³am proste po kativie, |
|
|
|
|
#790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja Tobie a Ty mi
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 195
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
ja nie wytrzymam tego dra¿nienia, wierz mi. Tylko mój T¯ wie, jak bardzo jestem wra¿liwa na jakiekolwiek zapachy, nawet wielu perfum nie mogê u¿ywaæ, bo w wielu boli mnie po godzinie g³owa i jest mi niedobrze i du¿o by pisaæ
![]() Ale skoro kativa mi pasowa³a, to chyba siêgnê po jej profesjonaln± liniê czyli KERAPRO. Inoar jest w sumie fajny, mogê nie suszyæ w³osów i mam je bardzo ³adne, s± takie "zdrowe", ³±cz± siê w takie "sznureczki", nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, no i nak³adanie super, dymek przy prostowaniu niewyczuwalny (kativa niestety zatyka) - tutaj formaldehyd ulatnia siê chyba ju¿ przy suszeniu, skoro przy prostowaniu go nie czuæ. No ale.... teraz wiem, ¿e koñcówki zawsze do ¶ciêcia, no i ta podatno¶æ na zagniecenia, ta miêkko¶æ, kurcze, nie bardzo mi to pasuje, a ca³a zima przed nami... |
|
|
|
#793 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
Ale encanto robie od dwoch lat co dwa miesiace, w tej materialowej maseczce, ktora przysylaja, i zawsze jest ok, tzn. czuc ze smierdzi, ale zadnych innych dolegliwosci nie mam.
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tam jest 10 razy mniej formaldehydu, dobrze, ¿e siê skapnê³am, ¿eby umyæ nie w cieplej a zimnej wodzie, i siê uda³o Za encanto siê nie z³apiê, niestety, bojê siê, ¿e nie da³abym rady dokoñczyæ zabiegu, podziwiam Was wszystkie za encanto, NAPRAWDÊ!!!! |
|
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
O rety...nie¼le mnie nastraszy³y¶cie tym encanto :-(
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 012
|
No Encanto smierdzi niemozebnie i wyciska lzy z oczu, ale jesli nigdy nie przejawialas wyjatkowej wrazliwosci na zapachy, to siedzac w przeci±gu i przykrywajac twarz (np. mokrym recznikiem) bez problemu dasz rade
Podjelam decyzje, ze Kative robie we wtorek albo srode. Nie moge sie doczekac, czuje sie jak dziecko w swieta czekajace na prezent pod choinka Ale mnie to wlasnie takie pierdo³y strasznie podniecaj± jak np. to czy nawet zwykle farbowanie herów. Zdecydowanie cos ze mn± jest nie tak.
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2014-11-17 o 01:02 |
|
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 546
|
Cytat:
ale i tak jest du¿o lepiej ni¿ my¶la³am, ¿e bêdzie. Nad kativ± te¿ sie zastanawia³am, ale by³am pewna ¿e nie wyprostuje moich naturalnych w³osów. Mo¿e zrobiê j± na wiosnê, bo teraz mam jeszcze Inoar, a ¿e w³osy chcê trochê obci±æ to my¶lê ¿e wystarczy.A Kativa na w³osy ju¿ wcze¶niej wyprostowane mo¿e lepiej siê sprawdzi. Produktu wcale nie da³am ma³o, po posmarowaniu wszystkich warstw w³osów, bra³am jeszcze po trochê na rêce (mia³am rêkawiczki oczywiscie) i wgniata³am we w³osy - teraz wiem ¿e to nie by³o potrzebne, mia³am tylko obci±zone w³osy przez to;p Ja bym bardzo chcia³a encanto, ale dla mnie ju¿ Inoar by³ trochê dusz±cy (i nadal czuje go na w³osach) wiêc nie wiem jak bym to wytrzyma³a.
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak nie ma kto ci zrobic to z mila checia ja ci pomoge a nastepnym razem zrobimy sobie wzajemnie a ile ml mniej wiecej na twoje wloski?
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) dodatkowo chce wyprostowaæ tylko od ucha w dó³, bo w³a¶nie do ucha mam naturalne w³osy które s± mega g³adkie a od ucha w dó³ mam farbowane które s± w ca³y ¶wiat Je¶li kole¿anka z pracy nie da rady mi zrobiæ w sobotê to poproszê Ciê o pomoc , niestety na moj± mamê liczyæ nie bêdê mog³a gdy¿ ma chorobê zawodow± i jest uczulona na formaldechyd i szczypi± j± oczy ju¿ od dymu papierosowego to co by sie dzia³o przy encanto....
nie farbujê w³osów od 9 grudnia 2013 r. Ostatnie ciêcie w³osów 13 maja 2014 r, 16 stycznia 2015r, 29kwietnia 2015r .. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r Edytowane przez Eirin Czas edycji: 2014-11-17 o 08:58 |
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam jeszcze maske z filtrem weglowym wiec jestem zabezpieczona
|
|
#801 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Cytat:
Tez zamawia³am od tego u¿ytkownika w czwartek narazie odzewu brak czy produkt zosta³ wys³any czy co...ale mam nadziejê ¿e dojdzie i ¿e orygina³...ja zamawia³am encanto...a co tam najwy¿ej siê uduszê
Wewnêtrzne piêkno jest okey ale piêkne w³osy to nic z³ego http://kosmetycznyzaulek.blogspot.com ** W³osy po przymusowym ciêciu zniszczonych koñcówek :28 cm .. ;( cel:60 cm ** Skrzypokrzywa od :15.10.2014 |
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja siostra kilka razy tak sie sztachne³a tym dymem, ze mowila ze az ja przytyka³a. Zapch to pol biedy, gorze to ze tak podra¿nia.
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Cytat:
Laski, co do encanto: Ja prostujê w³osy strasznym wra¿liwcom i w sumie nikt nie p³acze, dopóki nie wyjdzie z pokoju i nie wejdzie ponownie z regu³y ³zy zaczynaj± siê po wyj¶ciu na papieroska albo do wc, jak siedzimy w jednym pomieszczeniu od pocz±tku do koñca to jest ok Ja te¿ jestem wra¿liwcem, od wiêkszo¶ci perfum mdlejê, przy dymie papierosowym p³aczê i nie mogê oddychaæ. Jedyne, co mogê Wam podpowiedzieæ to: 1. otwarte okno 2. nie dopu¶ciæ do podmuchu oparów w stronê twarzy - czyli nie suszymy suszark± w stronê twarzy, tylko do ty³u; jak macie przeci±g to ustawiacie siê tak, ¿eby wiatr wywiewa³ opary te¿ w stronê pleców, nie twarzy. Osoba prostuj±ca musi siê odsuwaæ od dymu, który leci spod prostownicy i te¿ bêdzie ok. Kosmyki przy twarzy te¿ suszymy do ty³u, nie pozwalamy im siê opieraæ w okolicach oczu. W przypadku grzywki to jest trudne, ale w wiêkszo¶ci przypadków ju¿ przy nak³adaniu preparatu da siê j± ulizaæ do ty³u. Nie ma to wp³ywu na kszta³t fryzury po zabiegu. 3. Nie wychodzimy w trakcie zabiegu z pokoju, bo jak przejdziecie do ¶wie¿ego pomieszczenia i wrócicie, to bêdziecie bardziej wra¿liwe ![]() 4. Miskê z preparatem te¿ trzymamy jak najdalej od twarzy, jak robicie we dwójkê, to osoba siedz±ca nie trzyma miski, tylko k³adziecie miskê na krze¶le/stole obok osoby, która wykonuje zabieg. 5. Do miski nie wlewamy od razu wszystkich ml (np. 50), tylko wlewamy po 10-15. 6. Wymieniamy rêkawiczki - jedn± par± nak³adamy keratynê, drug± od¿ywkê. Encanto nie jest takie straszne, da siê wytrzymaæ, jak siê robi samemu to trudno jest nie wiaæ sobie w twarz, ale we dwie osoby jest to du¿o ³atwiejsze i da siê unikn±æ p³aczu
|
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 335
|
Do mnie dzisiaj dotarla Kativa
chyba w przyszlym tygodniu zrobie juz mam produkty do pielegnacji po KP woec wierze ze bedzie super. Boje sie tylko czy 100ml mi wystarczy. zrobie najwyzej od ucha. Olzbig, piekni Ci wyprostowalo wlosy! Koncowki faktycznie do podciecia ale efekt i tak super! |
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 128
|
dziewczyny,
planuje zrobiæ prostowanie coco i mam pytanie czy je¿eli wyprostujê w³osy w domu, a pó¼niej bêdê je chcia³a zakrêciæ u fryzjera np na wesele to fryzura normalnie bêdzie siê trzymaæ? czy szybciej w³osy bêd± siê prostowaæ? w sierpniu 2015 mam swój ¶lub i zastanawiam siê czy zrobiæ prostowanie przed czy dopiero po bo na ¶lubie chce mieæ loki. Proszê o jak±¶ radê |
|
|
|
#808 | |
|
Rozeznanie
|
magdaavon i stotek , ciekawe czy po kativie bedziecie musia³y podci±æ koñcówki. Zwróæcie na to uwagê, bo je¶li nie, to jest to kolejne spostrze¿enie, ja po kativie nie musia³am, a po inoarze tak, Miluchova pisze, ¿e po encanto te¿ trzeba, mo¿e po produktach z formaldehydem koncówki zawsze trzeba ¶cinaæ...
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
JESZCZE JEDNO: jestem Wam winna wzmiankê o szamponie organix. U¿ywam go ju¿ jakie¶ 3 tygodnie i przy ostatnim myciu zrobi³o mi sie tak, ¿e w³osy juz w po³udnie zrobi³y sie t³uste u nasady, czyli pomimo tego, ¿e bardzo rozcieñczam produkt, to co jaki¶ czas trzeba umyæ skórê g³owy czym¶ bardziej oczyszczaj±cym - pozosta³a czê¶æ w³osów super, cierpi tylko skalp, tym bardziej, ¿e mam tendencje do przet³uszczaj±cych sie w³osów. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-11-17 o 15:26 |
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po encanto tylko po pierwszym razie musia³am ¶ci±æ koñcówki (ale wtedy mia³am bardzo zniszczone w³osy po regularnym katowaniu prostownic± i farbowaniu), po kolejnych zabiegach encanto i cocochoco nie by³o takiej potrzeby. Wydaje mi siê ¿e to najbardziej zalezy od wyj¶ciowego stanu w³osów
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy co dziewczyny powiedz± po kativie |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Siostra mi robi (jeszcze prostujemy bo mam dlugie, wiec sie schodzi. Smrod umiarkowany ale draznia nas strasznie w gardlo i w oczy te opary. Dam znac jak skinczyny 

.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r 

( co czulyscie w poszczegolnych etapach? Nie mowie tu o smrodzie, bo to oczywiste, ale jakie wlosy sie stawaly? Bo kreatynie po wyprostowaniu jakie byly? A po umyciu przed odzywka? Tepe? Moglaby ktoras z was kazdy etap opisac? Bo jak cos nie tak bedzie to po prostu przerwe, bo nie moge starcic wlosow ktore hodowalam 5 lat
ja Tobie a Ty mi
?

tp