Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 09:55   #781
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Placek gotowy, syn śpi, mam czas dla siebie mam nadzieję, że TŻ dziś szybko wróci z pracy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:16   #782
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

jestem na biezaco, ale ciezko mi sie wbic w dyskusje
co usiade do lapka to maly jest czujny i od razu zabiera mame do zabawy
zaraz zbieramy sie do rodzicow. tata bedzie obcinal wloski Kubusiowi kocham te jego kudelki, ale smiesznie bardzo wyglada, bo na czubku glowy ma bardzo krociutkie a z tylu jest straszne zarosniety. wiec trzeba je wyrownac
dalej walczymy z infekcja, dalej sie nas trzyma kaszel, ale mam nadzieje, ze w koncu infekcja sie skonczy

zalegle zyczenia dla wszystkich Roczniaków - Zuzi, Elenki, Olci, Miłoszka, Wikusi i Julka
Polusia dla Ciebie najlepszosci za ukonczenie 11 miesiecy

Inwersja super, ze pogoda dopisala i impreza na dworzu sie udala

Pszczoua sliczny tort

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
hej
my nadal przebywamy w szpitalu przyjechalysmy tu z czyms innym i to jest ok, a zostalysmy z innego powodu... mloda ma za malo plytek we krwi czyli maloplytkowosc. na weekend rowniez zostajemy ,podali jej lek na podwyzszenie i teraz beda sprawdzac czy to sie utrzymuje... jestem zalamana i juz wykonczona psychicznie i fizycznie...
mam nadzieje, ze sie poprawi i wszystko bedzie dobrze.
duzo zdrowka i sil dla mamusi

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam z rana

Choroba nas pożegnała
Julci wyszly w ciągu kilku dni 2 ząbki, także mamy teraz na koncie 4 Ogólnie jestem mega zalatana, ale cóż...takie życie

Buziaki dla Polusi!!!
za zebolki
ciesze sie, ze choroba sobie poszla

Maly na mnie wisi i ciagnie za spodnie, wiec musze leciec
milego dzionka wszystkim

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-09-21 o 10:17
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:26   #783
kama1987
Rozeznanie

Witam się z przerwy na sprzątanie Wywiozłam Zuzkę do rodziców, TZ w pracy, a ja kończę przygotowania
I wracałam od rodziców i się poryczałam bo dokładnie rok temu o 16 wyszliśmy ze szpitala i przywieźliśmy Zuzię do domu
mam nadzieje że przy gościach się nie poryczę

100 lat dla Polusi!
!

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Przed chwilą zamówiłam ten termometr.
Ja mieszkam niedaleko Katowic, a w Katowicach pracuje.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

U męża w pracy urlop na żądanie aktualny.
myślę, że będziesz z niego zadowolona, u nas rok już działa na 1 baterii

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy Wasze dzieci też piszczą jak im czegoś zabronicie,albo nie dacie czego chcą??Szlag mnie jasny trafi,bo Helka.zaczęła tak robić,nie wiem skąd jej się to wzięło:banghead:
tak, oprócz tego płacze, kiedyś się jeszcze czasem na podłogę kładła i płakała.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jak dobrze ze jestem zwykłym koderem, proszą mnie co najwyżej zeby im windowsa przejnstalowac

Sent from my iPhone using Tapatalk
hehe ja pracuję w hurt. farmaceutycznej, ale nie mam wykształcenia medycznego i mi się czasem ktoś pytał co ma na coś tam wziąć. a do mnie dzwonią z apteki i zamawiają, nie zastanawiam się na co coś jest.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Zajmujesz sie paznokciami? Fajnie! Tez lubie ten temat
ja też lubię

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny dawalyscie już dzieciaczkom domowy rosół??Bo właśnie nastawiłam i się zastanawiam czy dać Helce

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zuzia już 3/4 je takie same obiady co my i musi jeść widelcem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

do pracy chyba wrócę a w międzyczasie szukam innej
mam podobny plan do Ciebie
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:33   #784
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś 11 miesięcznicę obchodzi

Polusia
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

super, że zaczęłaś myśleć w końcu o sobie

Wczoraj pochwaliłam Emilkę, a dziś milion pobudek już sama nie wiem czym to idzie
Wszystkiego najlepszego dla Polusi
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam z rana

Choroba nas pożegnała
Julci wyszly w ciągu kilku dni 2 ząbki, także mamy teraz na koncie 4 Ogólnie jestem mega zalatana, ale cóż...takie życie

Buziaki dla Polusi!!!
Brawa za ząbki

Pszczoua piękny tort. Misie są ekstra
Misia naprawdę mega wypasione to łóżeczko
Tassia z dużą ciekawością przeczytałam to co pisałaś o żłobkach, o relacjach itp. W sumie po przemyśleniach doszłam do wniosku że oboje na tym korzystamy. Ja bo mam kontakt z ludźmi, pracuję a Bartosz ma uśmiechniętą mamę która po pracy jest tak stęskniona że z przyjemnością poświęca czas swoim dzieciom. Tak jest w moim przypadku

Zdrówka dla wszystkich chorowitków
Inwersja fajnie że pogoda dopisała i imprezka się udała
My z Bartusiem bardzo chcielibyśmy podziękować za czwartkowe życzenia z okazji urodzinek (jaika jesteś niezastąpiona) i tym samym również składamy zaległe życzenia wszystkim solenizantom
Co to jeszcze ja chciałam napisać
Acha - Dzień dobry

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:42   #785
Brydzia_
Zakorzenienie

Larysa i Teacherka wasz carters z lipca jest u can czeka na adresy
kurde przez te wszystkie zamówienia pójde z torbami

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:45   #786
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

My z Bartusiem bardzo chcielibyśmy podziękować za czwartkowe życzenia z okazji urodzinek (jaika jesteś niezastąpiona) i tym samym również składamy zaległe życzenia wszystkim solenizantom
Co to jeszcze ja chciałam napisać
Acha - Dzień dobry

Dzień dobry
Stary 2014-09-21, 12:07   #787
dirtymagic85
Zadomowienie

Dzień dobry
Mam pytanie do mam, których dzieci przechodziły tą tzw trzydniówkę: jak to dokładnie wygląda? gorączka przez trzy dni, a potem wysypka? bo Lila gorączkowała mi prawie 3 dni właśnie, od nocy nic, jest spoko, tylko coś ją wysypało, ale tylko za uszami i lekko dekolt, to tooo? bo krostki wyglądają jak takie alergiczne, no ale ja się nie znam

Polusia ślicznoto jeszcze miesiąc do twoich urodzin!

Czarna u was 4 ząbki, fajnie, a ja się dopatrzyłam, że młodej wyrzyna się dolna trójka, więc 9

Pszczoua fajny tort, no i się nie namęczyłaś, tak jak miałaś w planach robić, to juz wiesz, ze byłoby ciężko się wyrobić, skoro miałaś bibkę na 30 osób

Misia, ale wypas to łóżeczko,full serwis

Inwersjo,a co to te sortery???

Larysko, Teacherko a drogie te ciuchy z cartersa?bo mam dwie rzeczy sprezentowane i są super jakości, ciekawe czy jeszcze będą iść te zamówienia

Jaika, właśnie, żebyś się przy niedzieli poczuła doceniona, to ci napiszę, że robisz na prawdę kawał dobrej roboty, że piszesz o solenizantach, kochane to jest, no i że ci się chce dziękuję
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 12:24   #788
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam pytanie do mam, których dzieci przechodziły tą tzw trzydniówkę: jak to dokładnie wygląda? gorączka przez trzy dni, a potem wysypka? bo Lila gorączkowała mi prawie 3 dni właśnie, od nocy nic, jest spoko, tylko coś ją wysypało, ale tylko za uszami i lekko dekolt, to tooo? bo krostki wyglądają jak takie alergiczne, no ale ja się nie znam

Czarna u was 4 ząbki, fajnie, a ja się dopatrzyłam, że młodej wyrzyna się dolna trójka, więc 9

Pszczoua fajny tort, no i się nie namęczyłaś, tak jak miałaś w planach robić, to juz wiesz, ze byłoby ciężko się wyrobić, skoro miałaś bibkę na 30 osób

Larysko, Teacherko a drogie te ciuchy z cartersa?bo mam dwie rzeczy sprezentowane i są super jakości, ciekawe czy jeszcze będą iść te zamówienia

Jaika, właśnie, żebyś się przy niedzieli poczuła doceniona, to ci napiszę, że robisz na prawdę kawał dobrej roboty, że piszesz o solenizantach, kochane to jest, no i że ci się chce dziękuję

Myśle ze 3dniowa. U nas było trochę wysypki na czole karku i za uszami i trochę na klatce piersiowej. Ale bie było tego bardzo duzo. No i u nas pojawiała sie wysypka przez 2 dni wiec i u Was moze tego jeszcze więcej wyskoczyć.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 12:30   #789
passion80
Zakorzenienie

Lola dzięki

Jeszcze tydzień i M do zlobka

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-21, 12:33   #790
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

mysle ze to 3 dniowka
u as wysypka byla lekka na plecach tylko i szyi z tylu
i wystaila nie na 4 a 5 dzien

odebralam Alka, pachacy najedzony usmiechniety
a jak plakal jak siedzial w wzku i juz mialam odjezdzac z nim do domu, wyciagla rece do baby i plakal

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Lola dzięki

Jeszcze tydzień i M do zlobka

bedzie dobrze ) macie tydzie adaptacyjny? czy wiecej?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 12:34   #791
anutka171
Rozeznanie

A i zapomniałam się pochwalić, że w Mam talent była wczoraj moja siostra cioteczna i przeszła dalej pięknie zaśpiewała i Chylinska powiedziala, że jej buty powinna czyscic
Stary 2014-09-21, 12:36   #792
passion80
Zakorzenienie

Lola ale wiesz, że zawsze będzie miał t a m dobra opieka.

Do pracy idę 27, nie było powiedziane, ile adaptacja będzie trwać. Mamy czas i bez zbytniej spinki będzie

Stary 2014-09-21, 12:50   #793
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Gąsienice gawędziarke, interaktywny zestaw narzędzi.
Z jakiej firmy ten warsztat? Bo tez sie czaje w komisie taki fajny widziałam.

Cytat:
Dziś 11 miesięcznicę obchodzi

Polusia
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

super, że zaczęłaś myśleć w końcu o sobie

Wczoraj pochwaliłam Emilkę, a dziś milion pobudek już sama nie wiem czym to idzie
Poleczko sto lat!

współczuję nocki
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Hej

Po urodzinach. Miłosz chyba zasłużył na dobrą pogodę, bo pare km dalej lało jak z cebra aż linie na ulicach pozrywało. A u nas ani kropla wczoraj nie spadla i ciepło było.

Jeździk mu się bardzo dorósł spodobal. Dostal też od wujków sortery,no nie dogadali sie,a ze juz mial to ma 3. Chyba wywieziemy dwa do obu dziadków,a w domu zostanie jeden najlepsiejszy garnuszek na klocuszek.
Ekstra ze wszystko sie udało!
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Sto lat dla Polusi !!

Pytałyście o to łóżeczko 5 w 1, wkleję wam linka

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1963&osCsid=
A idzie w nim obniżyć poziom? Zeby materac byl na samym dole? Bo jak nie to troche kiepsko.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A i zapomniałam się pochwalić, że w Mam talent była wczoraj moja siostra cioteczna i przeszła dalej pięknie zaśpiewała i Chylinska powiedziala, że jej buty powinna czyscic
Oglądałam

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 12:55   #794
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Z jakiej firmy ten warsztat? Bo tez sie czaje w komisie taki fajny widziałam.
Nie wiem z jakiej firmy. Kupiłam bez pudełka, bo od kogoś.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 13:03   #795
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję
Zawsze rano mam chwilę czasu, to coś skrobnę ale tylko do ostatniego solenizanta roczkowego będę pisała, bo potem już będę miała mniej czasu praca

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Emilka dziś z mojego obiadu spróbowała kapusty czerwonej smakowała i ziemniaki ze szczypiorkiem-smakowały, ale jej wszystko smakuje rano ugryzła kawałek ciasta z jabłkami, pianką i kruszonką od mojej babci-smakowało
Mój mały pasibrzuch

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 13:08   #796
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Na dzisiaj mieliśmy plan że po obiedzie jedziemy po piaskownicę z olx, bo Leo ma takiego hopla na punkcie piasku sadzam go na środku podwórka albo gdzieś w ogrodzie i tak z 45minut lekko potrafi siedzieć i grzebać więc postanowiliśmy że kupimy teraz tego żółwia z pokrywą uwaga za 10zł a na wiosnę tż ma ubudować jakąś nielichą też zamykaną i z ławeczkami. no i o 9 dostaję wiadomość że najlepiej żebyśmy teraz przyjechali(60km) bo potem moze ich nie być. no to się zapakowaliśmy, przejechaliśmy z 15km a Leoś tak zaczął wymiotować: prosi::pros i: normalnie szok! tż się zatrzymał natychmiast, no masakra myślałam że nigdy nie przestanie dobrze ze w samochodzie zawsze wożę ciuszki na przebranie, bo były całe mokre, szkoda że dla siebie nie miałam no jak się uspokoił to wróciliśmy do domu a tż pojechał sam. Teraz Leosiek śpi i ma lekką gorączkę. no ale co się dziwić zrobiłam przegląd uzębienia i mamy czwartą dwójkę. a on właśnie mi wymiotuje przy zębach
ten sprzedawca też ma taki bujak do ogrodu plastikowy za 30zł więc jeśli będzie w ok to też ma kupić.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziekujemy wszystkim za zyczenia. My po imprezie Bylo super a Julcio dostal swoja pierwsza bryke Potem wstawie fotki i film do K. Teraz pochwale sie tortem (zamawialam bo i tak mialam dosc szykowania na 30 osob).

Sto lat dla wspolsolenizantow i dla dzisiejszej solenizantki Poli
przepiękny tort

Cytat:
dziękuję
Zawsze rano mam chwilę czasu, to coś skrobnę ale tylko do ostatniego solenizanta roczkowego będę pisała, bo potem już będę miała mniej czasu praca
spoko, spoko a potem to już miesięcznic nie będzie się już tak celebrować jak te do roku

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-09-21, 13:16   #797
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jaika mam cie! Czytasz po łebkach! przecież jak byk pszczoua napisała w nawiasie że zamawiała bo i tak miała poza tym dużo roboty

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Larysa i Teacherka wasz carters z lipca jest u can czeka na adresy
kurde przez te wszystkie zamówienia pójde z torbami

Wiem właśnie pokazał mi się post w tamtym wątku
Ja tez nie powinnam zamawiać no ale...

Ostatnio w lumpku zostawiłam 78zl ale no takie piękne i nie zniszczone te rzeczy ze aż szkoda nie brać po 3-4zl.
A jaka piekna kurtkę jeansowa kupiłam na 3-4 lata co prawda ale za takie pieniądze to nie szkoda a na pewno się przyda

Cytat:
Dzień dobry

Jakościowo są rewelacyjne, ceny hmm można powiedziec ze przystępne. Podobne do cen z H&M

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

odebralam Alka, pachacy najedzony usmiechniety
a jak plakal jak siedzial w wzku i juz mialam odjezdzac z nim do domu, wyciagla rece do baby i plakal
Czyli bylo mu tam dobrze i super
Stary 2014-09-21, 13:16   #798
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Na dzisiaj mieliśmy plan że po obiedzie jedziemy po piaskownicę z olx, bo Leo ma takiego hopla na punkcie piasku sadzam go na środku podwórka albo gdzieś w ogrodzie i tak z 45minut lekko potrafi siedzieć i grzebać więc postanowiliśmy że kupimy teraz tego żółwia z pokrywą uwaga za 10zł a na wiosnę tż ma ubudować jakąś nielichą też zamykaną i z ławeczkami. no i o 9 dostaję wiadomość że najlepiej żebyśmy teraz przyjechali(60km) bo potem moze ich nie być. no to się zapakowaliśmy, przejechaliśmy z 15km a Leoś tak zaczął wymiotować: prosi::pros i: normalnie szok! tż się zatrzymał natychmiast, no masakra myślałam że nigdy nie przestanie dobrze ze w samochodzie zawsze wożę ciuszki na przebranie, bo były całe mokre, szkoda że dla siebie nie miałam no jak się uspokoił to wróciliśmy do domu a tż pojechał sam. Teraz Leosiek śpi i ma lekką gorączkę. no ale co się dziwić zrobiłam przegląd uzębienia i mamy czwartą dwójkę. a on właśnie mi wymiotuje przy zębach
ten sprzedawca też ma taki bujak do ogrodu plastikowy za 30zł więc jeśli będzie w ok to też ma kupić.
no to super okazja
Kurczę przy ząbkach wymiotuje namęczy się biedaczek
Stary 2014-09-21, 13:25   #799
Poziomkowa89
Zakorzenienie

no własnie czy to jedyne dziecko na wątku które każdego zęba okupuje wymiotami? dziwne to ale przy pierwszym zębie poszłam do lekarza spytać od czego te wymioty, to powiedział że od zębów. potem były kolejne, razem ma już 8 i tylko przy jednym nie było wymiotów, ale za to przez 3tyg płacz, jęki no masakra, a tak to można powiedzieć że prawie nie wiem że zęby wychodzą, jedynie jednorazowe wymioty. gorączka już mu spadła, mam nadzieję że jak się wyśpi to będzie wesoły.

załuję że sama nie robię tortu ale będę szykować pełno potraw i 3 ciasta więc nie dam rady a wiem że zrobienie tortu potrafi zająć cały dzień no i finansowo też się nie opłaca bo jakbym kupiła te wszystkie ozdoby to myślę że by to sporo wyszło. a na roczek pożyczę taki zamek dmuchany to będą miały dzieci frajdę byle pogoda była

Czekamy na dzidziusia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 13:35   #800
misia332
Zakorzenienie

Poziomka idzie obniżyć, odkupuje od koleżanki z PL, praktycznie w stanie bdb. Jej syn spał do 1,5 r.
Ja i tak chłopakom później kupię inne łóżko

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:50   #801
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Pszczółka tort mega! Na tle osób to miałaś dużo roboty

Poziomkowa super okazja z olx
Współczuję Leosiowi

Misia sprytne te łóżeczko

Mąż na spacerze z Małym a ja zbieram się do ogarnięcia kuchni,a tak mi sie nie chce

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:52   #802
inwersja
dryfuję słowami

Dirty, sorter to po prostu kubelek z dziurkami,do którego wrzuca sie klocki o odpowiednich kształtach.
Stary 2014-09-21, 15:42   #803
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Dirty, sorter to po prostu kubelek z dziurkami,do którego wrzuca sie klocki o odpowiednich kształtach.
ahaa, no to chyba mamy nawet cos takiego

dziewczyny ale mam problem...poczytałam o tej całej trzydniówce i jak dla mnie to mniej to, a niestety bardziej mi to na różyczkę wygląda
no i mam rozkminę, że po co lili szczepionka na różyczkę, skoro po przechorowaniu nabiera odporności na całe życie, a tylu złych rzeczy się nasłuchałam o tej szczepionce, że odwlekam to i odwlekam i nie wiem co robić... a teraz to już wogóle...poza tym szczepionka daje odporność na około 10 lat, ryzyko zachorowania na odrę zerowe praktycznie w dzisiejszych czasach i naszej szer. geogr, zostaje tylko ta świnka...na którą nota bene ja nie chorowałam jeszcze....
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 15:42   #804
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Leo jeszcze nie ma sortera i wlasnie chciałabym jakis nie grajacy i nie świecący ale zeby bylo duzo tych klocków.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-09-21, 15:50   #805
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ahaa, no to chyba mamy nawet cos takiego

dziewczyny ale mam problem...poczytałam o tej całej trzydniówce i jak dla mnie to mniej to, a niestety bardziej mi to na różyczkę wygląda

no i mam rozkminę, że po co lili szczepionka na różyczkę, skoro po przechorowaniu nabiera odporności na całe życie, a tylu złych rzeczy się nasłuchałam o tej szczepionce, że odwlekam to i odwlekam i nie wiem co robić... a teraz to już wogóle...poza tym szczepionka daje odporność na około 10 lat, ryzyko zachorowania na odrę zerowe praktycznie w dzisiejszych czasach i naszej szer. geogr, zostaje tylko ta świnka...na którą nota bene ja nie chorowałam jeszcze....

Niby na 10lat a jak robiłam badania w ciąży to okazalo się, ze dalej jestem odporna,a nie chorowalam nigdy, wiec musi tu być ze szczepionki.
Stary 2014-09-21, 15:51   #806
tassia
Zakorzenienie

My po imprezie roczkowej. Relacje zdał później. Maciej mi juz 4 razy zwymiotowal i odmawia jedzenia. Co mam zrobić?
Dawać mu herbatę? Mleko? Ryż?

Prawdopodobnie to po mleko 3. Wprowadziła przed wczoraj. Więcej nie podam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:58   #807
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Niby na 10lat a jak robiłam badania w ciąży to okazalo się, ze dalej jestem odporna,a nie chorowalam nigdy, wiec musi tu być ze szczepionki.
ale w podstawowce byla powtorka szczepienia. przynajmniej ja mialam.

swoja droga, Blanka po szczepieniu chorowala na rozyczke
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:01   #808
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Kurczę zaczynam bać się mleka 3 po Waszych opowieściach
Maciuś bidulku

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:02   #809
bajka1807
Zakorzenienie

u nas nastepne mleko weszlo bez problemu, a przeszlam od razu.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:04   #810
tassia
Zakorzenienie

Ale co robić jak dziecko wymiotuje? Bajka a jakiego mleka uzywasz? Może ja z tej okazji zmienie firmę

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości