Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 09:05   #781
Yes I do
Raczkowanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Topaz jest dokladnie na przeciwko cukierni tej co te cyganki chodza obok fontanny
W bramie jest obok piekarni i kebaba
Topaz dopiero od 1 kwietnia bedzie na duzej.

Ja mam figure klepsydry znow spory biust i biodra wciecie w talii.

zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
Dziękuję, teraz już wiem gdzie

Cytat:
U mnie Bazyl śpi ..śpi.. śpi a Lila jest wszędzie. Rozwaliła nam nowiutką mysz do laptopa ://a kosztowała troszkę bo przecież można ze stołu ją zrzucić. Wszystko musi dotknąć, wszędzie wejść i sama się przekonać. Kocha grzebać w mojej torebce i kradnie an potęgę moje gumki do włosów jakbym znalazła każdą którą ten mały złodziejaszek mi podkradł - mogłabym swobodnie otworzyć sklep. Potem przychodzi ta mała kulka i się wtula i jak nie kochać
Musiałam się tymi moimi pieronami pochwalić bo kocham strasznie!
Są słodkie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
ano właśnie..
podobno walnięcie sobie kielicha przed jest dobre, ale ja po alko też mam tendencje do beczenia.. i to jeszcze większe niż przed!
Mam to samo Ostatnio Tż mi zaserwował grzane wino, tak mi weszło, że miałam doła jak stodoła :P

Co do piosenek bez tekstu ja polecam Kennego G. ja osobiście uwielbiam tą melodię
https://www.youtube.com/watch?v=447yaU_4DF8
Yes I do jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 09:08   #782
mikonada
Zakorzenienie

uff wreszcie jakiś dzień wolny
ale nabazgrałyście sporo

co do diet, ja nie stosuję.. jem co mi w ręce wpadnie, z reguły teraz jem mniej bo i czasu nie mam i pomysłu co brać do pracy, w pracy na kuchni nie zawsze mają czas mi coś zrobić też. Najgorzej jak sobie przytargam żarcie a tu nagle pierdzielnięcie ludzi i to 2h stoi zimne..
Mi jedyne co to marzy mi się figura fit.. tak ładnie wyrzeźbiona...
Nie mam ani motywacji, ani siły, ani chęci ruszyć się..

Dziś jedziemy po video!!!

My na 1 taniec mieliśmy piosenkę Dean Martin- That's amore.
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 09:40   #783
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:

a ja będę egoistką i wyjątkowo nie zależy mi na tym, żeby ciocia czy ktokolwiek zrozumiał tekst, piosenka ma się nam kojarzyć z nami i tylko nami
Ja też uważam, że na 1 taniec powinna iść piosenka, która szczególnie się kojarzy parze. I kij z tekstem, ciotkom muzyka też się może spodobać (albo nie) Ja się zastanawiałam tak czy siak, myślę, że my też wybierzemy coś "tylko naszego".

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 10:10   #784
bramborka
Przyczajenie

Dziewczyny! ja juz dawno po ślubie, kiedys sie udzielałam, ale to bylo w dawniejszych watkach . Ale dalej Was podczytuje . Pytanie mam : gdzie w Kielcach/ okolicach można znaleźć fajne garnitury na niestandardowa budowę ? VCzy wogóle gdzieś na miarę szyją? czy tylko poprawiaja/ dopasowują ?
bramborka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 10:12   #785
mikonada
Zakorzenienie

Dżumla najpewniej
mają gotowe modele, ale też szyją na miarę
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 10:17   #786
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bramborka Pokaż wiadomość
Dziewczyny! ja juz dawno po ślubie, kiedys sie udzielałam, ale to bylo w dawniejszych watkach . Ale dalej Was podczytuje . Pytanie mam : gdzie w Kielcach/ okolicach można znaleźć fajne garnitury na niestandardowa budowę ? VCzy wogóle gdzieś na miarę szyją? czy tylko poprawiaja/ dopasowują ?
Jest też salon na Sienkiewicza 11, New Men. Tam można wygrać garnitur na miarę. A czy szyją poza konkursem to nie wiem. Vistula szyje, ale w Krakowie. Też szukam takiego miejsca, bo mój przyszły mąż chce właśnie na miarę garnitur. Więc podpinam się pod pytanie

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 10:41   #787
bramborka
Przyczajenie

musze sie w takim razie przejechać bo mój Mąż barczysty, ale krótkie nozki i taki nieproporcjonalny :P.
możecie mnie jeszcze wspomóc bo widziałam gdzies tu zdjecie sukni wymarzonej przez moją przyjaciołkę, a na stronie jej znaleźć nie mogę - projekt Violi Piekut. chyba Mogg pokazywała, ale tak pedzicie z pisaniem ze nie moge odnaleźć :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 10:47   #788
mahoniowa
Zadomowienie

czyżby to to? klik

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 11:53   #789
nice_girl33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa
jasne, że można dołączyć, kiedy planujecie swój wielki dzień?
My planujemy dopiero na 5.08.2017 ale już teraz orientuje się z salami Właśnie może wiecie coś o sali Villa Roma w Miedzierzy albo o Gościńcu Europejskim w Przyjmie albo Leśna Promenada w Podzamczu Piekoszowskim albo o Zajeździe Skoki w Skokach ?
Bardzo podoba mi się Villa Roma a nie znalazłam jeszcze żadnej opinii o niej
http://willaroma.pl/
Hmm jak coś, ja byłam w Szafranowym Dworze w Strawczynku i w Castorze w Kielcach więc coś trochę mogę się wypowiedzieć

mogg oh śliczne masz kotki ;]

Edytowane przez nice_girl33
Czas edycji: 2014-11-27 o 11:55
nice_girl33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 11:55   #790
mogg
Zakorzenienie

Dziekuje !!!

mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 12:00   #791
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nice_girl33 Pokaż wiadomość
My planujemy dopiero na 5.08.2017 ale już teraz orientuje się z salami Właśnie może wiecie coś o sali Villa Roma w Miedzierzy albo o Gościńcu Europejskim w Przyjmie albo Leśna Promenada w Podzamczu Piekoszowskim albo o Zajeździe Skoki w Skokach ?
Bardzo podoba mi się Villa Roma a nie znalazłam jeszcze żadnej opinii o niej
http://willaroma.pl/
Hmm jak coś, ja byłam w Szafranowym Dworze w Strawczynku i w Castorze w Kielcach więc coś trochę mogę się wypowiedzieć

mogg oh śliczne masz kotki ;]
Gościńca zdecydowanie nie polecam, właściciele ostatnio coś kombinują i słyszałam, że prawdopodobnie zawieszą działalność, ale nie wiem kiedy to nastąpi..
W Leśnej Promenadzie jest pięknie, mają limit gości, chyba min 120, nam powiedzieli 165/os + 5zł za pokrowiec na każde krzesło.
W Castorze byliśmy w tym roku, raczej nie ma na co narzekać, no może na otoczenie jeśli ktoś lubi sobie pospacerować
na resztę sal, o których piszesz nie mogę się wypowiedzieć

09.05.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 12:02   #792
bramborka
Przyczajenie

Tak Mahoniowa, dziekuję . chodzi mi o tą suknie z góra zabudowana i zwiewną spódnicą , która ma na sobie aktorka Jabłczyńska - znacie nazwę? bo na stronie nie mogę się doszukać. chyba że ja taka nieporadna :P.
Mogg szyjesz tę suknię właśnie? Ile za nia Ci powiedziała krawcowa o której wspominałyście?
Stary 2014-11-27, 12:06   #793
mogg
Zakorzenienie

Oj nazwy to nie znam na stronie internetowej tej sukni nie ma jest naromiast na fb.
Szyje to suknie z małymi poprawkami tam nie ma gorsetu a ja go miec musze gora bedzie ciut ciut inna i tył bo nie moge nie miec stanika mam za duzy biust na to. U krawcowej jeszcze nie byłam

Stary 2014-11-27, 12:07   #794
Yes I do
Raczkowanie

Jeśli chodzi o salon z garniturami to jest hurtownia garniturów Yes na Witosa. Ale czy tam szyją na miare, nie wiem. Wiem, że jak się kupuje to skracają na miejscu np nogawki, czy rękawy bo mój Tż tam ostatnio kupował
Yes I do jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 12:09   #795
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Tak Mahoniowa, dziekuję . chodzi mi o tą suknie z góra zabudowana i zwiewną spódnicą , która ma na sobie aktorka Jabłczyńska - znacie nazwę? bo na stronie nie mogę się doszukać. chyba że ja taka nieporadna :P.
Mogg szyjesz tę suknię właśnie? Ile za nia Ci powiedziała krawcowa o której wspominałyście?
znalazłam jest TU

09.05.2015

Edytowane przez mahoniowa
Czas edycji: 2014-11-27 o 12:10
Stary 2014-11-27, 12:21   #796
bramborka
Przyczajenie

Cytat:
znalazłam jest TU
Mahoniowa, jestes wielka
Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jaki przedzial cen jest u tej krawcowej z Nowein? bo sie zastanawiam z przyjaciolka czy warto. szyla moja kolezanka tam kiedys kolorowa i nie byla za bardzo zadowolona, ale wiadomo, kazdemu nie dogodzisz
Stary 2014-11-27, 12:22   #797
mogg
Zakorzenienie

Cena zalezy od fasonu materialu i rozmiaru takze ciezko powiedziec najlepiej sie umowic z nia i pojechac pokazac i onaniej wiecej wyceni

Stary 2014-11-27, 12:25   #798
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Mahoniowa, jestes wielka
Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jaki przedzial cen jest u tej krawcowej z Nowein? bo sie zastanawiam z przyjaciolka czy warto. szyla moja kolezanka tam kiedys kolorowa i nie byla za bardzo zadowolona, ale wiadomo, kazdemu nie dogodzisz
no jestem, mam 178cm wzrostu
mi powiedziała 1300zł

09.05.2015
Stary 2014-11-27, 12:39   #799
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Ta suknia nazywa się Nicola Jest z najnowszej kolekcji. Ja ją zamówiłam w Atelier Violi Piekut i pierwszą przymiarkę będę miała w marcu.
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 12:45   #800
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Ta suknia nazywa się Nicola Jest z najnowszej kolekcji. Ja ją zamówiłam w Atelier Violi Piekut i pierwszą przymiarkę będę miała w marcu.
Ona nie ma gorsetu jako takiego prawda ??? Bo plecy gołe :d
Mnie niestety nie stać na oryginał ( no i muszę poddać ją modyfikacjom wzgledem mojej figury
Stary 2014-11-27, 12:47   #801
Nusia1988
Zadomowienie

Nie ma gorsetu, ma delikatne fiszbiny przy biuście i dodatkowo ja będę miała wszyty biustonosz..I jeszcze zobaczymy bo może coś pokombinujemy właśnie z fiszbinami przy brzuchu :P
Stary 2014-11-27, 12:56   #802
bramborka
Przyczajenie

a oryginalna to ile ? ale pewnie jak od projektantki to mega cena. Tren Nusia tez bedziesz miala ?
Stary 2014-11-27, 13:06   #803
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
a oryginalna to ile ? ale pewnie jak od projektantki to mega cena. Tren Nusia tez bedziesz miala ?
Szczerze nie powiem żeby cena mnie powaliła. Fakt, u mnie ten zakup sponsoruje mama która może sobie na niego pozwolić. Gdybym sama miała ją kupić pewnie wiele bym nocy się zastanawiała Suknia kosztuje 3800, ja dostałam jeszcze 300PLN rabatu. Tren zdecydowałam że będzie odczepiany- to wydatek dodatkowych 500PLN ale nie podobało mi się podpinanie trenu przy lekkości tej sukni..W Warszawie w salonie 3000 za suknie to taki standard także tak jak mówię cena aż tak mnie nie zaskoczyła..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Gościńca zdecydowanie nie polecam, właściciele ostatnio coś kombinują i słyszałam, że prawdopodobnie zawieszą działalność, ale nie wiem kiedy to nastąpi..
W Leśnej Promenadzie jest pięknie, mają limit gości, chyba min 120, nam powiedzieli 165/os + 5zł za pokrowiec na każde krzesło.
W Castorze byliśmy w tym roku, raczej nie ma na co narzekać, no może na otoczenie jeśli ktoś lubi sobie pospacerować
na resztę sal, o których piszesz nie mogę się wypowiedzieć
O kurcze a Gościniec był naszym nr2 na liście..jednak wybraliśmy Markiza bo bliżej i akurat mieli wolny nasz termin..uff!
Stary 2014-11-27, 13:15   #804
mogg
Zakorzenienie

No to rzeczywiście 4 tysiące to nie taka straszna cena Ja sama kupuję suknię , jeszzcze teraz nie pracuje, wynajmujemy mieszkanie .. no cóż.. gdzieś trzeba oszczędzić
Stary 2014-11-27, 13:22   #805
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
No to rzeczywiście 4 tysiące to nie taka straszna cena Ja sama kupuję suknię , jeszzcze teraz nie pracuje, wynajmujemy mieszkanie .. no cóż.. gdzieś trzeba oszczędzić
My płacimy za "całą oprawę", czyli foto-video, wodzirej+DJ,alko,dekoracj e,foto-budka,obrączki... talerzyki i hotel -na szczęście rodzice bo z pewnością byśmy się nie wyrobili w 10mies uzbierać..A i tutaj parę rzeczy Nam się "fuksnęło" np. obrączki (pozbieraliśmy złoto nadające się na złom), auto do ślubu dostajemy gratis przy wynajęciu autobusu także jakoś to powoli idzie
Stary 2014-11-27, 13:38   #806
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
My płacimy za "całą oprawę", czyli foto-video, wodzirej+DJ,alko,dekoracj e,foto-budka,obrączki... talerzyki i hotel -na szczęście rodzice bo z pewnością byśmy się nie wyrobili w 10mies uzbierać..A i tutaj parę rzeczy Nam się "fuksnęło" np. obrączki (pozbieraliśmy złoto nadające się na złom), auto do ślubu dostajemy gratis przy wynajęciu autobusu także jakoś to powoli idzie
obrączki też taniej bo mamy złoto )
Stary 2014-11-27, 15:18   #807
antena22
Zadomowienie

Ja też sama kupuje suknię, bo chcę mamę odciążyć. Poz tym im więcej myślę o mojej ostatniej wizycie w salonach tym bardziej skłaniam sie ku pierwszej sukni, która niestety kosztuje 4500zł :/ z drugiej strony zastanawiam sie mocno nad szyciem,bo gdzie ja potem sprzedam tą suknie?mój rozmiar oscyluje wokół 38/40 i pewnie ciężko będzie ją sprzedać.
Jestem zakochana w sukniach Berta Bridial, szczególnie w tych z odkrytymi plecami,ale te ceny powalają

Edytowane przez antena22
Czas edycji: 2014-11-27 o 15:31
antena22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 17:40   #808
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 18:37   #809
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat. Byliśmy wczoraj na Karczowce bo chcieliśmy zamówić juz godzinę mszy. I niestety, ale godzina 17, która najbardziej chcieliśmy jest juz zajęta ;( wstępnie zapisalismy sie na 18 i nie wiem teraz czy nie przełożyć na 16... Co myślicie?
Też proponuję 16 - Ja z racji fotografowania , czym wcześniej tym lepsze zdjęcia.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
U mnie Bazyl śpi ..śpi.. śpi a Lila jest wszędzie. Rozwaliła nam nowiutką mysz do laptopa ://a kosztowała troszkę bo przecież można ze stołu ją zrzucić. Wszystko musi dotknąć, wszędzie wejść i sama się przekonać. Kocha grzebać w mojej torebce i kradnie an potęgę moje gumki do włosów jakbym znalazła każdą którą ten mały złodziejaszek mi podkradł - mogłabym swobodnie otworzyć sklep. Potem przychodzi ta mała kulka i się wtula i jak nie kochać
Musiałam się tymi moimi pieronami pochwalić bo kocham strasznie!
Z jakiej hodowli masz Brytyjczyki ?
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 19:39   #810
mogg
Zakorzenienie

A tutaj przykład tego drzewka z odciśniętymi palcami i podpisem :
klik
Oj nie wyszło to dobrze ://
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości