|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tym czasem okazuje się, że to serum w plastiku ma zupełnie inny skład niż stara wersja w szkle. Ciekawa jestem różnicy, niby niewiele się zmieniło, ale gliceryna jest wyżej i proporcje wszystkiego się pozmieniały, chyba, że są w tej samej ilości każdy, to producent mógł dowolnie zmienić kolejność w inci. Sprawdzę jutro czy się nie zmieniło zbytnio. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#782 |
Konto usunięte
|
Juz sie pochwalilam na mineralnym, ale i tu dam cynk, moze sie komus przyda. Na ecco-verde jest 15% na Lily Lolo do 18-tego. Przypadkiem odkrylam, a maila nie dostalam, musze sprawdzic czy nadal jestem zapisana na newslatter.
I teraz mam zagwostke. Mam probki ich trzech podkladow. Calkiem fajnie sie spisuje Blondie, china doll powinna byc za jasna, a jeszcze mam Baryl cos tam czy jak mu tam i wydaje sie ciemnawy, ale ostatnio wogole stwierdzilam ze mi sie pigmentacja skory zmienila i to co kiedys bylo ok, teraz bylo za jasne, wiec dla pewnosci przetestuje ten ciemniejszy. Moze sobie jeszcze z blondie pomieszam i bedzie jeszcze lepszy odcien. Ogolem kusi mnie, ale z drugiej strony boje sie , ze jak przyjdzie wiosna to cera tluscic bedzie sie jeszcze mocniej, a wtedy najlepiej do tej pory sprawdzalo sie Chrimaluxe. Ech nie miala baba klopotu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
A jak z BingoSpa - bardzo naturalne czy nie bardzo Bo zamowilam i nie wiem czy nie wycofac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Mial ktos roz z Lili Lolo, bo cos nie potrafie go otworzyc, bo po odkreceniu trzeba ten "uchwyt" pociagnac do gory i nie daje rady ![]() Mialam wczoraj na sobie French Flirt, ale jestem troche zawiedziona - spodziewalam sie czegos bardziej w roz idacego A i slabo sie trzyma I teraz nie wiem czy polowac na Intense Crush Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#785 | |
Organizatorka
|
Cytat:
BingoSpa z tego co kojarzę to mało naturalne jest. Zerknij proszę na składy i do dziewczyn w podpisy i porównaj. Jeśli chodzi o LilyLolo to jest osobny wątek o tych minerałkach klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Konto usunięte
|
Uchwyt do gory? A nie przekrecic? ja co prawda mam opakowanie LL ale stare i sie przekreca zeby dziurki odslonic, a nie pociaga do gory. Po zdjeciach na stronce sklepu sprzedajacego tez widze ze otwieranie tych dziurek jest takie samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Przekrecalam, ale nie odslania rozu Poprobuje jeszcze Ale jak odsloni sie troche to jak nabiore szerokim pedzlem?
Kusi mnie to serum detoks z Bingo Spa, ale chyba zrezygnuje Ale ta marka to wg Was sa miedzy natura a chemia Czy zwykla chemia Opinie tak skrajne, ze nie wiem ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Konto usunięte
|
Można dołączyć?
Ja bym do listy polecanych sklepów dodała jeszcze: Zdrowe Kosmetyki http://zdrowekosmetyki.com.pl/ Zdrowe Kosmetyki - Uroda Bez Chemii http://www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl/ Bańka Mydlana http://bankamydlana.pl/ W tych dwóch pierwszych robię zakupy regularnie i za każdym razem jestem zadowolona. Jeden z nich ma nawet siedzibę w moim mieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Korah, serum z orchideą ma cene na dowidzenia. Jest w plastikowym opakowaniu. Wycofuja z ross z polski tylko.
Tk maxx dorwalam maslo rich butter 150 ml organic surge którego regularna cena wynosi ponad 80 zl za 13 zł ![]()
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a może odbierałaś osobiście zamówienie w tym sklepie na Mickiewicza w Gorzowie? Ciekawe czy można tam wejść i pooglądać ![]() Uwielbiam eko sklep na Witosa, znasz? ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2015-01-11 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Moim zdaniem jednak niczym się nie różni wersja serum Alterry w plastiku od szklanej. Po prostu zmienili kolejność w inci, widocznie wszystkiego jest po tyle samo procentowo. Po nałożeniu na twarz innego działania, niż dotychczas nie czuję.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dadzą coś nowego, przynajmniej równie dobrego ![]() ![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-01-11 o 20:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Konto usunięte
|
Kobitki znacie jakieś naturalne pianki albo żele do golenia? Chodzi mi raczej o damskie produkty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak w nowych opakowaniach, w starym trzeba było przekręcić, a potem chyba jeszcze odkleić folię zabezpieczającą z tych dziurek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na Witosa mają kilka półek z kosmetykami, raczej standardowe firmy (Urtekram, Eco Cosmetics, Lavera, jakis czas temu wprowadzili też rosyjskie), ale i jakieś pojedyncze okazy się znajdą, oprócz kosmetyków mają oleje, żywność, przyprawy itp. W Kupcu Gorzowskim jest też malutki eko slepik, ale kosmetyków mieli tam mało, może teraz coś się zmieniło. Znasz jeszcze jakieś? Ja nie mieszkam w Gorzowie, ale dość często bywam bo to rodzinne miasto tż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Konto usunięte
|
Przyszłam się pochwalić moimi nowymi nabytkami, a co!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzeniona Zmorah
|
![]() Ja wklejam swoje przedwczorajsze zakupy: 2 serumy Alterra Equilibra żel aloesowy, kolejna tuba Wysuszacz lakieru Poshe, nie zawiera szkodliwych substancji, kupiłam go już kiedyś, to taki chyba odpowiednik Seche Vite, ale zdrowszy. Użyłam go na razie jeden raz i w sumie nieźle zdał egzamin, lakier, który długo zawsze mi schnął, nadal długo schnął, ale za to szybko odpryskiwał, a teraz już trzeci dzień się trzyma i ma piękny połysk, a paznokcie są dobrze utwardzone. Wysuszacz ma wygodny pędzelek. Muszę jeszcze popróbować z innymi lakierami, żeby wydać pełny osąd. A na drugiej fotce niektóre zebrane produkty od Was. Małe słoiczki Ibbeo, kremy odżywczy i nawilżający do cery tłustej m.in.. Odżywczy nie dla mnie, nawilżający niezły, ale bez fajerwerków i peeling, boję się użyć, jest tłusty. W małej buteleczce był żel złuszczający do mycia Phytema i jak widać, denko, kurczę, fajny był i mega wydajny. Działał jak peeling enzymatyczny. Myślę o kupnie, ale trochę mnie odstrasza afera ze sklepem. Szczoteczka 100% Pure, trochę kłuje. Odżywka do zniszczonych i farbowanych Australian Organics- bardzo fajna, lekka, ale włosy ratowała od puszenia. Odżywka kokosowa dr Organic, taka sobie.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-01-12 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
a co
![]() ![]() bardzo przyjemne nabytki ![]() ![]()
#802 |
Konto usunięte
|
Te kosmetyki Alverde, które teraz kupiłam mam po raz pierwszy. Znam dobrze ich szampony do włosów i muszę przyznać, że większość z nich tak jak to w przypadku Alterry, powoduje u mnie przyklapnięcie i szybkie przetłuszczanie. Dlategoteraz zdecydowałam się kupić takie do włosów ze skłonnością do łupieżu i łojotoku. Zauważyłam, że po nich moje włosy są dłużej świeże. Jak na razie moim faworytem jest żel do brwi dla blondynek oraz Calendula mleczko do demakijażu oczu. Największym bublem są dla mnie tusze Alverde. Miałam trzy i wszystkie dawały beznadziejny efekt. W ogóle nie było widać, że mam rzęsy wymalowane. Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tych naturalnych. Prawdę mówiąc to nie wszystkie jeszcze produkty Alverde znam. Za każdym razem staram się kupować coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Miałam też 2 szampony i podobał mi się z hibiskusem i aloesem, odbijał włosy, nie plątał ich i nie przetłuszczał, a drugi chyba był z awokado i nie byłam zachwycona, już nie pamiętam dokładnie co robił, ale szału nie było. Odżywek miałam kilka i były mocno średnie, nie najgorsze, ale niewiele robiły. Żel do brwi mi się marzy jakiś do ciemnych. Moim ulubieńcem był balsam do ciała mango, teraz go mają, ale nie wiem czy to to samo, bo jakaś nowa wersja. bublem okazał się zel do mycia twarzy z algami ![]() Fajna marka, duży asortyment, jest w czym wybierać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2015-01-12 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Ja poza próbkami, nie mam żadnego pełnowymiarowego produktu z kolorówki naturalnej, poza pomadkami ochronnymi, jeśli wliczyć ![]() ![]()
![]() |
#806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ceny jak najbardziej ok i próbek sporo można dostać ![]() trzeba o nich wspomnieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Konto usunięte
|
![]() Dziewczyny bardzo chwalą olej konopny do tłustej, zanieczyszczonej cery, a tutaj jest cała seria kosmetyków na bazie tego oleju http://www.hanfhaus.de/hanf-kosmetik...cts_sort_order; testowałam niestety tylko mydła http://www.hanfhaus.de/hanf-kosmetik...en-c-2_34.html, z których najbardziej przypadło mi do gustu to z mleczkiem pszczelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2015-01-12 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Paczka z minejo już do mnie jedzie
![]() Miszona, korah piękne zbiory ![]() Ja z kolorówki naturalnej, którą ostatnio macałam, bo są testery, bym poleciła avril z ecocert. Podkład wygląda super i koszuje sttacjnarnie ok.40zl, a w necie z 33 zl. Ja z avril pomadki jestem bardzo zadowlona ![]() A i, jeszcze miałam ostatnio sen o kosmetykach. Śniło mi się, że trzymałam m.in coś od aubrey organics, ale nie wiem, co ![]()
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza ![]() Podróże Duszy ![]() Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2015-01-13 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.