![]() |
#781 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Choroba mnie chyba łapie, z rana Jak się przebudzilam to miałam katar i kicham. Pije mleko z miodem. Oby się nie rozkrecilo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też przeziębienie łapie i też sobie pijam mleko z miodem i dodatkowo z czosnkiem. I czuję że powoli przechodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Sarrai a to 6t, ktory dzien?
![]() |
#784 | ||
Rozeznanie
|
Cześć
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Sarrai piękny przyrost! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ja mojego męża wpuszczałam na usg jak było robione przez powłoki brzuszne, a to gdzieś koło 14 tygodnia dopiero. Wcześniej musiał się zadowolić czekaniem za drzwiami i zdjęciami ![]()
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
dziewczyny dawajcie znac jak bedziecie juz po!
Sarrai ja serduszko zobaczylam w 5t6d wiec moze i u Ciebie bedzie widac pikajace serduszko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też poszedł dopiero na takie przez powłoki brzuszne. U mnie to był chyba 17t. Wcześniejsze w 13t było chyba jeszcze przez pochwę. Ale nie jestem pewna. Może już było przez powłoki. W każdym razie w tym 17 poznaliśmy płeć. Wcześniej mąż ze mną nie chodził. Teraz też nie pójdzie na pierwszą wizytę. Poza tym nawet nie wiem, czy moja gon by się zgodziła. Jak mąż był w tym 17tc, to najpierw weszłam sama, gin mnie zbadała i jak już się ubrała, to poprosiła męża do gabinetu. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2014-11-19 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Mój Maz wszedł do gabinetu, jak miałam badanie, zrobił się zielony, bo pierwszy raz w życiu widział na żywo fotel ginekologiczny i usg
![]()
#790 |
Zadomowienie
|
Ja to nie wiem, czy bym chciała, żeby mąż to oglądał. Nawet samo USG prze pochwę. Widzieć, jak ginekolog zakłada prezerwatywę na głowicę USG i ją wkłada ... Chyba nie bardzo miałabym na to ochotę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() boszzz dziewczyny nie wiem już co mam jeść... jestem głodna, ale nic mi nie wchodzi, jedyne co mi smakuje to mandarynki i kiwi... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam wizyte 03.12 ![]() ja tż na 1wsze nie wpuszczałam, zresztą partner z którym miałam córkę był tylko raz i to na siłe :/ obecny tż już nie moze sie doczekać i zapowiedział że wolne wezmie i bedzie czekał za drzwiami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle to jeszcze z tż mieśliśmy wczoraj rozmowę na temat płci. W sensie co by każde z nas bardziej chciało - syna czy córkę. Tż stwierdził, że córkę, ale chwile tak siedział, siedział - widziałam, że myśli.. I mówi: "chociaż jak pomyślę sobie, że będzie chodziła, spotykała się z tymi chłopakami, na randki jakieś to nie wyrobię!" ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U moich koleżanek różnie było. U mojej przyjaciółki mąż był i bardzo to sobie chwali, bo był opanowany i bardzo jej pomógł. Natomiast inna koleżanka nie chciała męża od początku, bo też uważała, że będzie ją tylko wkurzał. Inna z kolei pojechała z mamą. Generalnie dobrze, żeby ktoś był, ktoś, kto zachowa przytomność. Bo ja już po wielu godzinach bólu i zmęczenia, nie do końca wiedziałam, co do mnie mówią. A jak usłyszałam CC, to się popłakałam. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2014-11-19 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahaha rzeczywiscie przyszlosc daleka, ale tatusiowie tak mają ![]() ![]() co do porodu ja bede mieć cesarkę, więc raczej tż sie nie załapie, ale przy naturalnym też bym nie chciała by było.... chociaż.... ostatnio przy porodzie mój partner miał ważniejsze sprawy i to było mega chusteczkowe .... jeśli chodzi o usg to u mnie bylo zawsze tak, że najpierw badanie, rozmowa i potem usg.... w drodze pytała czy jest tatus i chce towarzyszyc.... i ewentualnie wtedy Pan wchodził do gabinetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Ja na 99% też będę miała CC, więc mąż nie będzie miał przyjemności towarzyszenia przy porodzie. Ale może jednak nie CC. Nie wiem jeszcze. Pierwsza była CC, moja mama mnie urodziła przez CC, także niestety duże prawdopodobieństwo, że będzie CC. Ale nie wiem. Jeśli nie będzie medycznych przeciwwskazań, to nie wiem. Zobaczę w trakcie. Zastrzyk w kręgosłup jest dla mnie tak potwornie przerażający, że nie wiem ...
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2014-11-19 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamiętam jak 9 lat temu moja siostra rodziła - akurat miałam ferie zimowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Sarrai a kiedy podejrzewasz ze byla owu?
![]() |
#800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam cc za pierwszym razem i nie wyobrazam sobie teraz inaczej ![]() znieczulenie zniosłam super, wiec to tez mnie nie przeraża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że owu była w okolicach 21-23 dc tj. 16-18 październik. Myślę, że do poczęcia doszło 18 października
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2014-11-19 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Ja już po pierwszej wizycie byłam na NFZ.kolejki do rejestracji były jeszcze przed otwarciem przychodni.Do tego lekarza co byłam zapisują 20 os,a reszta co przychodziła odchodziła z niczym bo limit wyczerpany.Babki bardzo go chwaliły na poczekalni.
W każdym razie zbadał mnie najpierw na fotelu potem usg i powiedział ze ma 3,8 mm.Tylko taka byłam przejęta że nie wiem czy pęcherzyk czy zarodek? Dał mi skierowanie na badania:morfologia+płytki ,mocz analiza ogólna+osad, glukoza,grupa krwi i przeciwciała.W przyszłym tyg mam zrobić badania i przyjść za 2 tyg to wtedy serduszko ma już bić i założy kartę ciąży. Ciesze się że wszystko w porządku oby tak do końca ![]() A co do szczepień to się nie będę szczepić,Nie pracuje więc mam komfort że siedzę w domu to może uda się uniknąć choróbska. |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
U nas w 1 ciąży przy pierwszym usg był tż, tzn najpierw lekarz zrobił dopochwowo badanie, a potem zawołaliśmy tż i zrobił przez powłoki brzuszne (w 7 tc widać już coś było przez brzuch więc był szczęśliwy
![]() A poród z os.tow. która nas wspiera - jak najbardziej, bardzo pomocne. Chociaż mój TŻ bardziej przeżywał nasz poród niż ja sama i co chwilę pytał "jak ci pomóc jak ci pomóc" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- ja 2 wizytę mam dopiero 16 grudnia, już nie mogę się też doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Od czerwca szczęśliwa mężatka, rocznik 86 ![]() Ten cykl był pierwszym ze staraniami ![]() ![]() Od tygodnia czułam,że coś się ze mną dzieje. Testowałam w sobotę-1 kreska. Powtórzyłam w pon(13dc)-był bladzioch. Wczoraj (w dniu spodziewanej @) już ciut wyraźniejsza krecha i beta 119, 9 ![]() Nadal nie mogę w to uwierzyć! ![]() Mam taki wydęty brzuch, bolący...do tego gazy ![]()
#808 | |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry, ja niedawno wstałam. Wyspałam się za wszystkie czasy .
![]() Cytat:
Witam również i gratuluję !
![]() |
#809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.