30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 10:07   #781
fuertavertura
Rozeznanie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

dzień dobry

wiosny zrobiła się brutalna jesień, pada

Johana, uwielbiam candy dulfer ten utwór kocham od wielu, wielu lat i dokładnie kiedy słuchałam jej po raz pierwszy, zapragnęłam grać na saksofonie uwielbiam jazz!

Satin, jak byłam małą dziewczynką, uczyłam się gry na pianinie, była to moja decyzja, rodzice umożliwili mi realizację planów, szło mi nawet nieźle, nauczycielka twierdziła, że mam dobry słuch ale to było wieki temu, zawsze byłam dzieckiem, które interesowało się wszystkim szukało pasji, szkoda, że czasami przeskakiwałam za szybko z jednej na drugą... postawa otoczenia, bierze się chyba z oczekiwań społeczeństwa w stosunku do samotnej dziewczyny przed 30 rokiem życia... a ja zawsze byłam żeńskim odpowiednikiem Piotrusia Pana mam tylko głęboką nadzieję, że czas = praca pozwolą mi na realizację tego mojego małego marzenia

nie przypadł mi do gustu ten eksfoliat 10% pauli za to bardzo fajny jest ten produkt http://www.paulaschoice.pl/pl/p/RESI...-BHA-30-ml/202

Homeland, obejrzałam tylko 1 sezon, gdyż 1 odcinek 2 sezonu nie zainspirował mnie do dalszego oglądania, jednak zachęciłaś mnie Beata tą wzmianką o zakończeniu...
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:13   #782
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Gosia,

Gottland j
est kapitalny..
Dopisz do listy Laske nebeską.
Bardzo lubięSzczygła...
Acz ja tylko papierowo...Do audiobooków nie moge się przekonać. Próbowałam Sapkowskiego dawno temu.
Czytnika nie mam, więc nie wiem, czy mi pasuje, czy nie
Dzięki Beata, dopiszę

Też myślałam, ze nie dla mnie audiobooki jak kiedyś spróbowałam, ale teraz myślę, że się przekonam Robię sobie cokilwiek, na uszach słuchawki i mam dwa w jednym. Świetna sprawa!

A jeszcze wam polecę film. Ogladałam wczoraj z córą i razem płakałyśmy. Piękny! "Czas wojny"

http://www.filmweb.pl/film/Czas+wojny-2011-554556
Stary 2015-01-18, 10:14   #783
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez fuertavertura Pokaż wiadomość
wiosny zrobiła się brutalna jesień, pada
nooo... u mnie w nocy śnieg padał
a już było tak fajnie........ i komu to przeszkadzało

kawyyyy

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 11:07   #784
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, musze ściągnąć Homeland kolejny sezon, nadal nie oglądałam pierwszego...Luther tez czeka...Missing nie ten z SB...? Chyba tez mam Oczywiście nie widziałam...Za dużo tego...
Montgomery to ostatni zbiór opowiadan - Ania z Wyspy Księcia Edwarda bodajże. Ale nie sa jakies przygnebiające, nie wiem, o co tyle szumu...
Beti, mogłas edytować recenzje zamiast usuwac
Mrozik
Ja do audiobooków nawet nie siegam, nie dla mnie. Nie mam tak podzielnej uwagi. Muzyka przy czyms - jako tło, chyba, ze sobie cos wyobrażam. ale przy czytaniu, pisaniu -rozprasza mnie...TYm bardziej ksiązka - musze się skupiać na tym, co robie.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-01-18 o 11:09
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 13:55   #785
gosia261282
Gang Iren

No ja waśnie mam podzielną uwagę. Z każdym kolejnym dzieckiem coraz bardziej, bo inaczej się nie da
Stary 2015-01-18, 16:19   #786
aussiewoman
Zakorzenienie

A ja myślę o czytniku...myślę i myślę i sama nie wiem czy chcę czy nie Lubię trzymać książkę w ręku, ale może czas iść na przód..z techniką W sumie czytnik wygodniejszy w podróży

Pół dnia minała mi na "zakupie sznurówek" do butów młodego No tak zakup sznurówek był kluczowy. Po to wybrałam się z Tż do miasta. I całkiem przy okazji kupiłam młodemu 2 pary spodni, 6 bluzek... Po drodze TKmaxx a tam walizka w sam raz na wakacje na Florydzie i patelnie po smażenia/pieczenia pizzy Z kosmetyków serum z retinolem za bardzo przyzwoita cenę i inne kosmetyki z tej serii
http://www.ulta.com/ulta/browse/prod...Impprod5540075

Dobrze, że sznurówki też kupiłam
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:33   #787
Michell72
Zakorzenienie

Juka ten podkład Mary Key..Dasz linka który to

Ilana czemu- 10% aha Ci nie podeszła?

Aussie poszalałaś

Kręgosłup mnie znowu boli.Męka pańska z tym szkieletorem
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 19:52   #788
Kamlisa
Zakorzenienie

zabrałam się za oglądanie Z Lark Rise do Candleford - typowy angielski serial obyczajowy
Stary 2015-01-18, 20:11   #789
JUKA73
Zadomowienie

Miszko biedna ten podkład to - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html kolor beige 4. Ja nie miałam za bardzo możliwości aby się nim nacieszyć, bo moje dziecko nim zawładnęło i.......poleca, i twierdzi, że jest mega

No właśnie Ila, dlaczego Ci nie podeszła ?

A ja dzisiaj zrobiłam 30 minut na orbitreku i ........10 przysiadów

Aaaaaaaa i ciasto bananowe upiekłam. Dacie wiarę ?
Oczywiście było płaskie, jak podeszwa Ale chyba niezłe, bo został po nim tylko zapach w całym domu
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:53   #790
Kamlisa
Zakorzenienie

ja muffinek dziś nie piekłam, ale teściowa zrobiła drożdżówke. No nie mogłam jej nie zjeść, póki ciepła, choć to wbrew rozsądkowi o tej porze
Nie wiem, jak Wy ale ja się nie ciesze z wizji poniedziałku Pracowity strasznie będzie...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-01-18 o 21:11
Stary 2015-01-18, 21:17   #791
gosia261282
Gang Iren

Ja tam z poniedziałku się cieszę. Tż ma ostatni dzień pracy i zaczyna swój "weekend". We wtorek jakiś mini shopping, w środę odwiedzimy znajomych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 21:43   #792
JUKA73
Zadomowienie

Fajnie Gosia. Najbliższe dni zapowiadają się super.

Ja mam tak, jak Kama. Wizja poniedziałku mnie nie cieszy. I drożdżówki bym zjadła. Piecznie drożdżówki to nie moja liga
Albo coś kupię, albo muszę wytrzymać do ferii - do wyjazdu do rodziców.

A teraz zmykam poczytać. Teraz na tapecie Bernard Minier "Krąg".
Znacie ?
Stary 2015-01-18, 21:43   #793
irenkaaa
Zakorzenienie

Miszka łącze sie w bólu kregoslupowym ... Az mi tz przypomniał ze jak mi dali zastrzyk to zawieszałaby pol dnia ... Oj przydałby sie znowu jakis . Niewiem co mi tam wstrzyknęli ale dobre było a tak serio to główny bol odpuścił po ćwiczeniach od fizjo ale gdzies je posialam przy przeprowadzce i musze znalesc i znowu ćwiczyć.

Jutro niby ma spaść śnieg u nas... Ciekawe jak szybko stopnieje
Mowie do tz- a .. O w sam raz na Twoje urodziny .
Jego reakcja... ,, juz zdążyłem o tym zapomnieć a Ty mi znowu przypominasz"

Aussie ... Ah do tego miasta. Wazne ze sznurówki sa
Ostatnio wpadłam na komputerze na zdjęci , ktore wam zrobiłam. Cudownie wygladaliscie. Bardzo miło wspominam ten wieczor musze przyznać .
Iła... Super z tym saxem. Podziwiam. A Cindy tez podziwiam ...za Sax

Tak kusicie ta drożdżówka ... Ze chyba jutro zrobie.
Jak mi drożdże zostały bo my na tej wsi teraz to zakupy co tydzien czy dwa w miescie i tyle . Był automat z pieczywem ale i to ludziom zabrali.
To ostatnio sie uparłam ze ide do sklepu.... Bo z dwoma chłopami niemam jak spokojnie po sklepie pochodzić tylko jest szybko szybko albo pilnuje czy weźmie to co chce i w sumie latam za wiekszością zakupów... To sie wybrałam w pt na ,,moje " zakupy ( głownie książki , jakies ciepłe gacie itp jakies kosmetyki itd) ... Tak sie wybrałam ze przeszłam. 16 km.

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2015-01-18 o 21:47
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 22:53   #794
Michell72
Zakorzenienie

Juka- te 10 przysiadów mnie rozczuliło

Mnie w ogóle mało cieszy teraz.Człowiek jak paralitykJade po towar z rana i wizja ganiania to sfNie długo z balkonikiem będę chadzać po pasażuNi z gruszki ni z pietruszki ból tak silny,że olfen uno nie daje rady..Do rezonansu zostało 10 dni.Co pokaże ?Zobaczymy..Mam dość
Stary 2015-01-19, 07:02   #795
aussiewoman
Zakorzenienie

Helo mglisty i zimny poranek. Skrobanie szyb zaliczone

Miszka- tak się zastanawiam i co z tego, że tomograf zrobiłam. Sama siebie pytam po co mi była ta wiedza nic ona nie zmieniła. Pewnie okaże się, że masz wypuklinę...
Niestety moja fizjoterapia już za mną. Teraz ćwiczę w domu to czego mnie nauczyli. Korzystam też z ćwiczeń od Kamlisy Muszę być wytrwała muszę. Powoli tez zacznę więcej chodzić z kijkami. Muszę się nauczyć, że nie mam już 20 lat i mniej wszystkiego i spokojniej...ale jak to zrobić, jak ja lubię sobie dać w kość muszę się nauczyć mniej , spokojniej

Wieczór spędziłam na szukaniu "wycieczki" autobusowej po Waszyngtonie. Ech...nie mogę się już doczekać. Większość hoteli zarezerwowana, auto też..tylko biletów lotniczych brakuje

Myślicie, że jeszcze będzie śnieg tej zimy? W niedzielę jedziemy do Karpacza. Niech będzie śnieg to chociaż młody pojeździ na nartach. Ja mam zakaz w tym roku

Irenkaa- tak, to był miły wieczór

Beata- Banshee sezon 2 zakończony. Naprawdę rabbit nie żyje???
Stary 2015-01-19, 07:34   #796
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JUKA73 Pokaż wiadomość

A teraz zmykam poczytać. Teraz na tapecie Bernard Minier "Krąg".
Znacie ?
Znamy...I Bielszy odcień śmierci też...To zresztą chyba pierwsza część jest...Na kolejną się zapisałam.

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Beata- Banshee sezon 2 zakończony. Naprawdę rabbit nie żyje???
Dopiero 1 odcinek 3 sezonu obejrzalam...Ale pamietaj - w amerykańskich filmach - ONI zawsze wstają, nawet jak się wydaje, że nie żyją
Jak odpowiada ci ten klimat - Ray Donovan - serial mroczny, brutalny, pełen popapranych bohaterów i toksycznych relacji.... A główny, Liev Schreiber, gra w zasadzie jedna ponura miną, jest mało sympatyczny, nawet wcale, bo się stara, ale i tak mu się kibicuje...Późno w nocy skończyłam 2 sezon...
Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Missing nie ten z SB...? Chyba tez mam Oczywiście nie widziałam...Za dużo tego...
ten, z Nesbitem

http://www.filmweb.pl/serial/The+Missing-2014-721491

Ależ u mnie ciemno...Wiosna na razie chyba przystopowala...

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2015-01-19 o 07:58
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 08:15   #797
gosia261282
Gang Iren

Witam się z kawencją

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
To ostatnio sie uparłam ze ide do sklepu.... Bo z dwoma chłopami niemam jak spokojnie po sklepie pochodzić tylko jest szybko szybko albo pilnuje czy weźmie to co chce i w sumie latam za wiekszością zakupów... To sie wybrałam w pt na ,,moje " zakupy ( głownie książki , jakies ciepłe gacie itp jakies kosmetyki itd) ... Tak sie wybrałam ze przeszłam. 16 km.
Ile??? Wow!

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle mało cieszy teraz.Człowiek jak paralitykJade po towar z rana i wizja ganiania to sfNie długo z balkonikiem będę chadzać po pasażuNi z gruszki ni z pietruszki ból tak silny,że olfen uno nie daje rady..Do rezonansu zostało 10 dni.Co pokaże ?Zobaczymy..Mam dość
Miszka współczuję ci bardzo tego bólu
Stary 2015-01-19, 08:21   #798
irenkaaa
Zakorzenienie

Tak Gosia wyszło 16 bo w jedna stronę ponad 7 a wracałam inna droga i ponad 8 i 16 strzeliło jak nic. Co dobre nawet na drugi dzień mnie nogi nie bolały wiec niema tragedii. Oczywiscie dałam odpocząć ale nie było jakiś historii typu zakwas itp. Jedynie jak wróciłam to w udach cos czułam przez chwile.
U nas budzimy sie rano a tu śnieg za oknem. Mało bo mało ale jest.
Stary 2015-01-19, 09:04   #799
__Amelia _
Rozeznanie

Michell zdrowiej
Kama, niech ten poniedzialek szybko minie i nie bedzie taki ciezki.
Fuerta Wowwwww dopinguje Cie calym sercem, nie zwazaj na dezapobrate znajomych. Nie bede opisywala reakcje moich znajomych gdy postanowilam zrobic prawo jazdy na motocykl i je zrobilam. Nie sama praca cLowiek zyje, kiedy bedziemy realizowaly najskrytsze marzenia ? Nigdy nigdy nie jest na nic za pozno.
Zima przyszla, mrozno, trzeba restauracje Pod skrzydlami ponownie otworzyc ( dokarmianie ptaszkow na tarasie) . A takie lobuzy zwlaszcza samczyk kosa wszystkich przegania nawet samiczke. Jego teren, jego jedzenie, nawet gdy sam juz ma dosyc to innym nie da !!
Tez sie przymierzam do czytnika. Pracujac w ogrodzie czy cokolwiek robiac by sie przydal.
Irenka wszystkiego najlepszego dla Twojego Tz, ile lat konczy ?
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 09:15   #800
irenkaaa
Zakorzenienie

30 + 40 + dzień po dniu :-)

Amelia dziekuje bardzo 42. Oj niech lepiej nie leci bo zaraz niedziela i moje ur.
Czeka nas obiad z rodzinka. Na tatę tz- a sie cieszę. Gorzej z jego żona tzn bardziej przez to ze tz- owi na nerwy działa bardziej niz mi.
Jak dobrze pamietam to i Ty masz niedługo urodziny

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2015-01-19 o 11:43
Stary 2015-01-19, 10:20   #801
__Amelia _
Rozeznanie

Gosia dziekuje za linka, poprosze Tz o sciagniecie Czasu wojny. Z pewnoscia przepiekny film. My wlasnie przepadamy za filmami. Tz ma olbrzymia filmoteke, dvd ulozone losowo, bez porzadku. A zawsze wie gdzie jaki film lezy. Nie mam pojecia jak on to robi bo polki sa na calej scianie do sufitu.
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:57   #802
Michell72
Zakorzenienie

Hej laski
Aussie co Tobie wyszło po tej tomografii?Oprócz rehabilitacji,zapisano Ci jakieś leki?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Irenka tam gdzie mieszkasz nie ma sklepu z żywnością?
Stary 2015-01-19, 12:49   #803
irenkaaa
Zakorzenienie

Miszka nie niema. Najbliższy 2 km dalej. Wygwizdowo. Coz. Rzadziej jeździmy to tez bardziej przemyślane zakupy. Lista itd.
W tym miasteczku 2 km dalej sa: tabac połączony z kawiarnia i Gazetami , piekarnia, i jeden sklep Araba spożywczy ah i apteka jest i poczta.
Tu gdzie jestem byl automat z pieczywem ale pod koniec grudnia odłączyli. Ale mamy bibliotekę chłopaki sie śmieją ze nie dosc źe czynna 2 x w tyg to same książki dla babek co romanse czytają i dla dzieci. Ah i skrzynka na listy ... Opróżniają 2 x w tyg.
Takze w tym wszystkim dobrze ze wifi śmiga

Sent from my iPad using Tapatalk
Stary 2015-01-19, 16:11   #804
JUKA73
Zadomowienie

Hej

Miszka, dziś zwiększam dawkę przysiadów do 20 Muszę postępować bardzo ostrożnie, aby się nie zniechęcić

Beata, "Bielszy odcień śmierci" właśnie w sobotę skończyłam. Przez pierwsze kilkadziesiąt stron brnęłam, ale potem.......nie mogłam się oderwać. W kolejce czeka już trzecia część. Moja koleżanka kupiła wszystkie trzy i wszystkie mi przyniosła. Uwielbiam czytać ze świadomością, że w kolejce czeka następna książka.
A czytałaś coś Keplera ?

Aussie, ależ Cię super wakacje czekają.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2015-01-19 o 16:13
Stary 2015-01-19, 16:23   #805
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
A czytałaś coś Keplera ?
Hipnotyzera...
Mam za sobą bardzo długi romans z pisarzami skandynawskimi... Ale juz mi się znudzili.
Mankell, Larsson, Marklund, Nesbo, Lackberg, Indridason, Sigurtadottir...Więcej nazwisk nie pamiętam
Cytat:
Miszka, dziś zwiększam dawkę przysiadów do 20 Muszę postępować bardzo ostrożnie, aby się nie zniechęcić
Trzyma kciuki za kolejne 20 Za jednym zamachem, naturalnie...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 16:54   #806
Kamlisa
Zakorzenienie

Irenka to znany piechur Zamiast biegac w kółko na siłowni - robi dłuugie spacery Przyjemne z pożytecznym.
Dobrze, ze już dzisiejszy dzień mija W ramach odreagowania - znowu walczyłam ze smokiem Tz patrzy z powątpiewaniem, jak moja panienka w zwiewnej kiecce robi przewroty, by wyturlać się z jeziora trucizny, a potem wali kulami ognistymi w potwory
czytałyście to?
http://dzieci.pl/kat,1033939,title,K...wiadomosc.html

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-01-19 o 17:15
Stary 2015-01-19, 17:09   #807
Michell72
Zakorzenienie

20 ho ho ho..Kochana Ty już prawie jak Chodakowska

Dziś wreszcie zrobiłam zakupy u Pauli.Kupiłam RESIST Perfectly Balanced Foaming Cleanser 190 ml, RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid , Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant, RESIST Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex. Nio BHA wziełam po 30 ml- dwie sztuki,bo wychodzi taniej niz całość.
Stary 2015-01-19, 17:16   #808
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, ja naprawdę nie wiem, jak Ty zużywasz tyle Pauli Ja ostatnio mam wrazenie, ze stoje w miejscu z kosmetykami, za mało ubywa z zapasów
Stary 2015-01-19, 17:54   #809
aussiewoman
Zakorzenienie

Miszka- mam kilka wypuklin/ przepuklin ...i jedna największa pomiędzy L/S stwarza mi najwięcej problemów i powoduje ból
Nie ma na to lekarstwa niestety- masz co masz. Tak juz zostanie. KOniec i kropka.
Stary 2015-01-19, 17:58   #810
irenkaaa
Zakorzenienie

Kamlisa a po co mam płacić za siłownie i na niej biegać. Niema co przepłacać co innego jakbym inne sprzęty używała a ja ańi siłowni w pobliżu ani nic wiec latam wkoło. Smieje sie do tz- a ze po czekolade dla niego na urodziny szlam 16 km.
Rzucił sie na nią jakby conajmniej stan wojenny był.
Książki ida( a ze na czas nie sa to cos jeszcze miał) i słodycze były.

Sent from my iPad using Tapatalk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości