![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
Po prostu nie mam na nic ochoty, a tu trzeba sie dzieckiem zająć. Ale mam dosyć życia w bólu, budzić się rano tak znerwicowana. Muszę o nim zapomnieć. A żeby zapomnieć muszę zerwać z nim kontakt. A tak sie nie da, bo mamy dziecko. I takie błędne koło. Luudzieee. Już dzisiaj napisałam mu ze 4 sms, no nie mogę się powstrzymać. Ale żeby to były sms : tak, oglądam serial bla bla. A nie wynurzenia uczuciowe...
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
I jeszcze jedno - spróbuj jakoś rozładować negatywne emocje, idź pobiegać, albo szybko pospaceruj. Walenie poduszką w ścianę też jest dobre ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Negatywny z dzisiaj - mój aktualny ex cały czas się odzywa. Że tęskni, że myśli, a jak się czuję, bla, bla, bla... Odpisałam mu raz - nie przestał się odzywać. No to dziś podirytowana odpisałam mu znów. I co? Skutek jest taki, że w końcu się zamknął a ja siedzę i ryczę, bo tak mnie wyprowadził z równowagi. Bo znów wróciłam myślami do tej sytuacji z jego flirtami na boku, do swojego bólu. Wiadomo, macie dziecko, to Was łączy. Ale nie odzywaj się do niego pierwsza, nie inicjuj kontaktu. Jeśli będzie się interesował dzieckiem, odpisuj mu na chłodno, ale nic poza tym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie kontaktuj się z nim więcej. Czas wyleczy rany. Cytat:
Dziecko Was wiąże, ale kontaktowaniem się w jej sprawie, a nie w sprawie związku, którego już nie ma, a on w dodatku jest z inną. Gość nie dorósł do bycia partnerem, a został już ojcem. Niech się w tej roli spełni.
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czuję się jakbym żyła tylko nim. tylko on miał sens. jakby cały świat kręcił się wokół niego. Jakby był nie wiadomo jaki za☠☠☠isty. No ludzie, sama widzę jaka to głupota, ale nie potrafię. Ciągle się denerwuje, mam stany lękowe jak pomyślę sobie, że nie będziemy już razem, że się nie odezwie. A najgorsze jest to, że jak już jest lepiej to on się odzywa! A to przywieź mi to, a to czy dalabym rade to, a to że coś tam coś tam...
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry. Edytowane przez CorkaCzarownic Czas edycji: 2015-04-17 o 14:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak poczuje że cię traci, to się ocknie (inaczej na to nie licz), a jak nie, to będzie idealny początek żeby powoli uczyć się żyć bez niego. Dasz radę, tysiące dziewczyn dało ![]()
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ryczę z kolei dlatego, że w ogóle się już do siebie nie odzywamy. Aż mnie przez to skręca i co 5 minut patrzę na telefon. A każdy dźwięk SMSa przyprawia mnie o drgawki. Zaraz 'rozliczymy się' ze swoich rzeczy i wszystko się skończy. Taka byłam twarda, a teraz nie wiem, czy wytrzymam. Z jednej strony chcę tylko się do niego przytulić, a z drugiej, jak myślę o jego zachowaniu i o tym, że nawet nie pofatygował swojej egoistycznej dupy, żeby porozmawiać, to krew się we mnie gotuje. I weź tu normalnie funkcjonuj ![]() Dodatkowo w rodzinie kolejne problemy i nie ma mowy o odrobinie spokoju ![]()
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
Na szczęście daję radę skupić się na książkach już (czyli jest o niebo lepiej niż 2 tygodnie temu), serialach. Musze przestać użalać się nad sobą. Zrobić coś dla siebie!
![]() |
#792 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny! Bądźmy dzielne i trzymajmy się naszych postanowień. Ja się do mojego eksa już NIE ODZYWAM!!! Koniec, dość! Niniejszym zaczynam zajmować się sobą i tylko sobą. Bo nikt o mnie tak dobrze nie zadba jak ja sama. Dziś pójdę się wyżyć na spinning. Wywalę złość a przy okazji i tyłka kawałek zgubię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
Super, natknęłam się na jego zdjęcie na fejsie z jakiejś imprezy. Nie próżnuje, a podobno taki był załamany
![]() I znowu beczę ![]()
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że to łatwo powiedzieć ![]() U nas najgorzej bylo, że nas oboje poniosło. Ja nie moge poradzić sobie z agresją słowną, jak się nakręcę to koniec. A on był zamknięty w sobie i tak się zaczęliśmy oddalać. harvvey nie chodziło mi o to, że rzeczywiście zapomni, bo nie da się zaponieć. chodziło mi raczej o samo wrażenie. Kochaliśmy się bardzo mocno, ale sytuacja w której się znaleźliśmy po prostu spowodowala, ze ja miałam klapki na oczach. To trudna sytuacja, dlatego tak chcę walczyć. Ale najpierw i ja i on musimy poradzić sobie z demonami. Nie moge nikogo przywiązać do kaloryfera... Swoją drogą oboje zachowujemy się jak dzieci. Teraz to widzę. Ja bym chciała tupnąć nóżką i żeby on byl,a on sobie wiał z domu jak pojawiły się problemy. Czasami mam wrażenie, że za szybko zdecydowaliśmy się na dziecko...
But I'm a Supergirl and Supergirls don't cry. Edytowane przez CorkaCzarownic Czas edycji: 2015-04-17 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo widzę (czasem podczytuję), że sporo nowych dziewczyn się pojawiło.. Jest mi przykro, ale przyszłam Was tu podnieść na duchu.
Otóż w sumie bałam się, że nie spotkam nikogo, z kim będzie mi po byłym tak dobrze. Głównie mam na myśli rozmowę na poziomie. A tu poznałam na jednym portalu jakiś tydzień temu chłopaka, z którym świetnie mi się pisze. Wczoraj mieliśmy pierwsze spotkanie, trwało ponad 5 godzin i też wcale się nie zawiodłam. Jest inteligentny, wygadany i po wczorajszym chce znowu przyjechać dziś po pracy ![]() Dał mi buziaka w policzek na pożegnanie i jeszcze po powrocie do domu gadaliśmy ponad godzinę przez telefon ![]() Fajnie, cieszę się, że kogoś takiego poznałam - nieważne, jaki będzie finisz tej znajomości ![]() Powodzenia kobiety! Trzymam za Wa kciuki i jestem przekonana, że wszystko skończy się na Waszą korzyść - zwłaszcza czytając niektóre historie.. ![]()
#797 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Tak to nie ma sensu po prostu. Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#798 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dziś niestety gorszy dzień :/ Pierwszy weekend bez niego... W zasadzie już drugi, ale poprzedni spędziłam poza miastem - było łatwiej. Pierwsza sobota w moim mieszkaniu bez porannej kawki z nim i przytulańców. Bez wspólnych zakupów, ogarniania mieszkania, planów na dziś i jutro, bez kina i reszty naszych rytuałów,... Staram się czymś zająć - sprzątam, piorę, oglądam tv,... Ale tak naprawdę miejsca sobie nie mogę znaleźć, łzawa kula w gardle rośnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mam 21 lat, 15 kwietnia (środa) po 2 latach mój chłopak powiedział, że nasz związek nie ma sensu, że nie pasujemy do siebie, że nie mamy wspólnych zainteresowań i pasji no i jak można się domyślić - zerwał. Przez ostatnie 4 miesiące kompletnie mnie zlewał odkąd został menagerem klubu. Była już sytuacja, że się rozstaliśmy w zeszłe wakacje, jednak stwierdziliśmy, że chcemy spróbować i tak się zaczęła cała męka. Powiem wam, że wypłakałam przez te 8 miesięcy więcej łez niż przez całe życie. Bardzo mocno go kocham, kiedyś przeszkadzało mu, że się denerwowałam jak robił coś co mi się nie podobało, że kłóciłam się z nim, fochy strzelałam. Kiedy mi o tym powiedział chcąc ratować ten związek przestałam się awanturować. Teraz mi wyskoczył z pretensjami, że byłam bierna... No masakra! Ostatni tydzień naszego związku przepełniony był moimi łzami, bo mnie już ewidentnie olewał. I teraz 2 pytania:
1. Powiedział, żebyśmy utrzymywali kontakt, żebyśmy zostali przyjaciółmi, że on mnie dalej kocha, ale nie chce, żebyśmy się wzajemnie męczyli, że nie chce mi zniszczyć życia. Co wy o tym myślicie? Powinnam na to przystać, czy jednak nie decydować się na taki krok? Niby wewnątrz odczuwam potrzebę jego bliskości, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, to boję się, że będzie mnie to bardzo ranić ![]() 2. Czy to normalne, że nie płaczę już po nim? Minęły dopiero 3 dni, a ja owszem wspominam go, jest mi smutno, przykro, jestem rozżalona, ale nie płaczę. Miałyście taką sytuację? I teraz mnie nie disujcie, że zapewne go nie kocham itd, bo tak nie jest, kocham go całym sercem, pragnę jego bliskości, ale ja mam wrażenie, że chyba już od dłuższego czasu byłam świadoma tego, że to nie ma sensu, że jednak się rozstaniemy, ale nie dopuszczałam tego do moich myśli. Powiem wam, że bardzo mnie serce boli, że tak się stało, bo mieliśmy być na zawsze. Znamy się 8 lat, łącznie ze związkiem przyjaźniliśmy się 3,5 roku. Edytowane przez ewelatosck Czas edycji: 2015-04-18 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj pierwszy tydzień braku kontaktu ! (tzn. nie pierwszy, bo przerabiałam to już kilka razy) I szczerze mogę Wam powiedzieć dziewczyny zaciśnijcie zęby i zmuście się do tego, bo potem będzie tylko lepiej.
U mnie to tak 4 miesiące trwa, co ja zrywałam kontakt, to on się odzywał, dawał nadzieję, a potem znów płacz i przechodzenie przez to samo. Teraz mam nadzieję, że już skończyłam to na dobre i nie ulegnę więcej. I do wszystkich babeczek, które wysyłają smsy pełne wyznań, dzwonią czy zabiegają o kontakt - robiłam tak samo i teraz po czasie dopiero widzę jakie to było żałosne i szczerze? strasznie mi za siebie wstyd, strasznie ![]() Było pisane to już na tym forum milion razy, ale to jest prawda kobietki najlepszy kontakt to brak kontaktu ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
nie_powiem strasznie mnie tym podniosłaś na duchu!! Nie wiem czy mnie kojarzysz, bo ja pojawiłam się tutaj, jak ty byłaś już dość zadomowiona, ale miałyśmy trochę podobną sytuację i strasznie się cieszę , że doszłaś do takiego wniosku, co jest pogrubione wyżej, bo to daje mi też kopa do działania ! ![]()
Było: 75 kg ![]() Jest: 64.3 kg ![]() Będzie: 59 kg ![]() Edytowane przez akswonillam Czas edycji: 2015-04-18 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jak najbardziej normalne. Pewnie jeszcze będziesz miała kryzysy, ale po tylu miesiącach męczarni rozstanie to dla wielu osób po prostu przede wszystkim ulga.
![]() |
#802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
po drugiej stronie szafy
|
Ano bez. Kolegowanie się z eksem bywa fajne, ale jak już nikt nie czuje nic więcej poza sympatią
![]() Musisz dać sobie czas na uświadomienie sobie swoich i jego błędów, na spojrzenie na ten związek z dystansem, na dojście do pewnych wniosków (na przykład do takiego, że skoro od wielkiego powrotu do siebie wypłakałaś więcej łez, niż przez całe dotychczasowe życie, to całe szczęście, że to "na zawsze w tym związku" nie wyszło ![]() Czasem to łatwe, czasem potwornie trudne, ale konieczne.
#804 |
Rozeznanie
|
nie_powiem, dałaś mi promyk nadziei w ten pochmurny dzień. Cholernie boję się tego, że już nikt nie będzie mi tak odpowiadał, jak mój były, że z nikim nie będę miała takiego dobrego kontaktu, porozumienia, możliwości wygłupów, wspólnych poglądów na wiele spraw...Ale może to tylko mrzonki, bo przecież na świecie jest cała masa ludzi
![]() A tak ogólnie, to nie mogę się doprosić o moje rzeczy. Ja już mu jego odesłałam, a on to przeciąga, bo wie, że jak odeśle, to chcę całkowicie zerwać z nim kontakt i zablokować wszędzie, gdzie się tylko da. Co mam robić? ![]() Wczoraj miał wolne, zapytałam się SMSem, czy nadał przesyłkę, czy starym zwyczajem olał sprawę i wolał się nachlać. Zero odzewu, a nad ranem dostałam wiadomość, że po tym co mu napisałam poszedł się upić. Nie mam siły się już z nim szarpać, a zależy mi na moich rzeczach ![]() Wykańcza mnie ta sytuacja!
#805 | ||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A czy on pracował nad sobą? Nad Waszą relacją? Nie przejmuj się. Jakiś powód musiał znaleźć... Związki, w których "dużo się dzieje" w sensie fochy i awantury, to nie są dobre związki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś młodziutka, ale piszesz dojrzale, to brzmi bardzo obiecująco ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Boję się, że pęknę, że złamię swoje postanowienie i do niego zadzwonię, napiszę, a wiem, że tego nie powinnam robić. Zapytałaś, czy on pracował nad sobą - nie. W sumie w trakcie związku miałam tak zaślepione oczy, że nie dostrzegałam, że on robi coraz to bardziej nieodpowiadające mi rzeczy. Jego odzywki, czasem miał owszem chwile oświecenia i był taki kochany, taki czuły, że miałam nadzieję, że wrócił dawny on, ten, który się o mnie starał, który robił wszystko, żebym tylko się dobrze przy nim czuła, ale szybko czar pryskał i wracałam do rzeczywistości. Często też obwiniam się, że to przeze mnie do tego doszło. Wiem, że i ja jestem w pewnym sensie winna rozpadowi tego związku, bo powinnam być na początku dla niego lepsza, ale kiedy powiedział, że ma dość moich humorków itd, to postanowiłam to zmienić, a on, co najlepsze, mówił mi, że nic w sobie nie zmieniłam... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
I moje postanowienie poszło w diabły. Muszę od nowa zaczynać...
![]() |
#809 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Powroty są ok, popieram, ale oboje muszą wyciągnąć wnioski i oboje muszą się starać. Cytat:
Proces porozstaniowy dla każdego jest inny, niektórzy po dwoch tygodniach potrafią już oddychać pełną piersią, inni potrzebują na to dwóch lat. Trzeba żyć w swoim rytmie, najważniejsze to nie stać w miejscu. Lepsze dwa kroki w tył i potem galop do przodu, niż kręcenie się wokół własnej osi.
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Dlatego ja po cichu jeszcze mam nadzieję, że mu mnie zabraknie, że będzie chciał to wszystko naprawić, nie odzywam się do niego w ogóle, żeby odczuł mój brak - o ile go odczuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.