|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka długość penisa jest najlepsza? | |||
poniżej 10 cm |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
między 10 cm a 12 cm |
1 | 1,64% |
między 12 cm a 14 cm |
6 | 9,84% |
między 14 cm a 16 cm |
18 | 29,51% |
między 16 cm a 18 cm |
14 | 22,95% |
między 18 cm a 20 cm |
12 | 19,67% |
powyżej 20 cm |
10 | 16,39% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: MAŁY, ŚREDNI i DUŻY PENIS, budowa i rozmiar - wątek zbiorczy cz II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Haha, na matmie to ty chyba spałaś, dla mało rozgarniętych, powiem jeszcze raz , że prezerwatywa 56mm ,ma taką właśnie szerokość, co daje dokładnie 2 x 56 =112
suma wszystkich boków daje nam obwód, więc nie wiem co wam nie pasuje? Czyli jeszcze inaczej, w przypadku prezerwatywy, która po spłaszczeniu, ma dwa boki, a suma tych boków daje nam dokładny obwód. Można skrótem myślowym napisać , że w przypadku gumki, dwa razy szerokość , równa się obwodowi prezerwatywy. Chyba wszystko jasne? Edytowane przez arrekk Czas edycji: 2017-03-11 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Rozeznanie
|
:O czy tylko mi zwinięta prezerwatywa kształtem przypomina okrąg? Jakie boki?!
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Czworokątnych prezerwatyw jeszcze nie widziałam. Może chciałeś napisać 3,14, a palec przesunął się na cyfrę 2. Powiedz, że tak było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Konto usunięte
|
56 mm to średnica, a nie żaden "bok". Więc jeśli chcesz wyliczyć z tego obwód, to musisz to przemnożyć przez wartość liczby pi, a nie 2
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
BAN stały
|
Oj, kobiety, nie potrafią w matematykę. Rozmiar prezerwatywy, który jest podawany, to jest szerokość po rozpłaszczeniu na płaskiej powierzchni.
http://www.condom-sizes.org/condom-s...width-measured Edytowane przez KaerbEmEvig Czas edycji: 2017-03-12 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Producenci podają szerokość leżącej prezerwatywy, jak przyłożysz linijkę , to ci wyjdzie dokładnie wartość na pudełku . Gdyby prezerwatywa miała 56mm średnicy , to byłby za luźna na każdego penisa, 56mm x pi 3,14 = 176mm Gdyby było tak jak piszesz,to przeciętna prezerwatywa miałaby 176mm obwodu, to chyba na konia by pasowała |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Konto usunięte
|
No dobra, jeśli źle to sobie wyobrażam, to kalam się, wydawało mi się tak oczywiste, że nie przekładałam tego sobie na liczby dla pewności. I to nie do końca kwestia matematyki, bardziej wyobraźni przestrzennej.
Po prostu to trochę absurdalne, nie rozumiem, nadal uważam to za utrudnianie sobie sprawy. Przecież penisy nie są płaskie ![]() I nie mówimy o "leżącej" prezerwatywie, bo leżąca to zwinięty okrąg. Żeby zmierzyć bok, trzeba ją w takim razie rozciągnąć i spłaszczyć, czyli sprowadzić do formy, w której się jej nigdy nie używa. I to wszystko po to, żeby podać wymiar, którego nie można bezpośrednio odnieść do penisa? Tylko bawić się w jakieś liczenie boków, co nawet nie jest dokładne, bo tutaj dochodzi jeszcze grubość prezerwatywy, a skoro liczymy w mm, to każdy malutki kawałek ma znaczenie, niektóre gumki są dosyć grube. A penisa wkładamy do środka, więc grubość prezerwatywy nie ma dla niego znaczenia. A jak się wrzuci w google, to też często używają słowa średnica zamiennie z "szerokość", więc można się trochę pogubić. Sprawdziłam nawet teraz i na stronach niektórych producentów też jest podawana średnica. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
BAN stały
|
Jak inaczej chciałabyś dokonać dokładnego pomiaru? Suwmiarką zmierzysz tylko rzeczy twarde.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Penis też nie jest okrągły , i podawanie średnicy nie jest miarodajne. Prezerwatywe jak rozwiniesz, to nie trzeba jej naciągać , aby zmierzyć szerokość , ona ma się naciągnąć dopiero na penisie, dlatego musi byś węższa od penisa. Grubość prezerwatywy, to wartości tak małe, że nie bierze się ich pod uwagę, i nie wyraża się ich w milimetrach, bo ścianka prezerwatywy jest bardzo wąska, mierzymy ją w mikronach , czyli w tysięcznych milimetra. Prezerwatywa ma zazwyczaj grubość ścianki, około 40-50 mikronów, czyli 0,04mm. Żadna prezerwatywa nie jest gruba. Wyliczenie obwodu prezerwatywy , poprzez obliczenie tej wartości, z szerokości , jest najprostszym sposobem. Każdy facet wie jaki ma obwód penisa, to jest najprościej zmierzyć , owijając penisa miarka krawiecką. Średnicę penisa nikt nie jest w stanie dokładnie zmierzyć , bo nie ma czym, pozatym penis nie jest okrągły, więc podawanie obwodu przezerwatywy jest najlepszym i najprostszym rozwiązaniem. Facet mierzy penisa miarką , owijając ją wokół penisa, idzie do sklepu kupuje prezerwatywę , gdzie podana jest jej szerokość , mnoży ja przez dwa, i już wie jaki obwód ma owa prezerwatywa. Kupuje się zawsze prezerwatywę o mniejszym obwodzie od obwodu penisa o jakies 15-20mm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
nie sądziłem że dowiem się z tego wątku takiej ciekawostki
![]() ja mam ostatnio ten problem że penis wypada przy pozycji na jeźdźca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
Pytanie do Pań które miały przyjemność spróbować stosunku z większym i z mniejszym "kalibrem"
![]() Jak opisalybyscie roznice? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Pojęcia względne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
Pytam w sesie ogólnym ale także konkretnie.
Jak to jest po obcowaniu z dużym czlonkiem, rozmiaru dużego banana który boli na wejściu i podczas stosunku. Mniejszy członek nie dość, że krótszy to jeszcze chudszy (jak banan bez skórki). Czy po takim dużym członku odczucia z tego mniejszego są inne? Czy jeśli nie ma oporów na wejściu to czuć go mniej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#798 |
Przyczajenie
|
No dobrze ale to nie daje odpowiedzi na pytanie. Jak kobieta odczuwa seks gdy jest po prostu luźno?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Pochwa się nie rozciąga na stałe po seksie z bardziej obdarzonym partnerem więc odczucia jak odczucia, co kto lubi. Jak ktoś woli czuć wypełnienie większym penisem to mniejszy nie będzie taki fajny ale nie każda kobieta tego potrzebuje. Niektóre wręcz czują dyskomfort w trakcie seksu z większym penisem i wolą mniejsze. Były takie wypowiedzi na tym wątku, jak jesteś ciekawy polecam lekturę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
Niestety tak samo jak po fistingu czy porodzie po seksie z wielkim partnerem wagina się rozciąga taka jest prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem, jesteś posiadaczem tego mniejszego, a partnerka wcześniej miała doświadczenia z większym. ![]() Chyba, że jesteś osobnikiem płci żeńskiej? ![]()
![]() |
![]() |
#802 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Konto usunięte
|
Albo jesteś trollem, albo niedouczonym nastolatkiem. Pochwa jest elastyczna i się zbiega, więc nie ma mowy o rozepchaniu po dużym członku lub większej ilosci partnerów. Po drugie po porodzie jest okres pologu, gdzie faktycznie tam na dole można być jak wiadro (chociaż kto normalny uprawia seks pod czas połogu) , ale się po jakimś czasie zbiega. Są przypadki, że kobieta może być w luźniejsza, ale to jest niestety skutek uboczny, tak samo jak nietrzymanie moczu i braku przyjemnosci z seksu, ale da się to skorygować chirurgicznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam panów którzy wypowiadają się na tematy kobiece nie mając pojęcia o czym mówią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
pochwa się rozciąga na stałe, z czasem znowu zawęża ale już nie osiąga pierwotnej wąskości, wiem to z doświadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko dziewice są węższe przed stosunkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czemu panie Frezja, blondHair1, aKatia używacie obelg wobec mnie. Czy napisałem dla was coś niewygodnego?
Niestety fakty są takie jakie są - wagina się rozciąga i choćbyście nazywały mnie trollem, niedouczonym gimnazjalistą, czy odnosiły się do moich rozmiarów nic tego nie zmieni. @Frezja jakie znaczenie ma czy to jest główka dziecka czy ręka czy jakikolwiek inny przedmiot? Przecież nie o rodzaj przedmiotu ale o rozmiar chodzi. Nie rozumiem logiki "główka dziecka rozciąga ale ręka mężczyzny to już nie" choć rozmiary są porównywalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pisałam wyłącznie o rozmiarach! Ręka i główka dziecka, proszę Cię....
![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ty miałeś kiedyś styczność z jakąś pochwą? Gdybyś miał to byś wiedział że pens nie jest w stanie rozciągnąć pochwy na stałe. Musiałby być chyba wielkości 2 litrowej butelki coli. Pochwę otaczają mięśnie i nawet po porodzie można je wyćwiczyć i wrócić do poprzedniego stanu więc penis który jest nieporównywalnie mniejszy w średnicy niż główka dziecka nie może spowodować szkód. Nigdzie cię nie obraziłyśmy, stwierdziłyśmy tylko fakt że gadasz głupoty. Swoją drogą, zabawne że pytasz o odczucia z różnymi rozmiarami ale kiedy już ci ktoś odpowiedział to stwierdzasz że nieprawda i ty wiesz lepiej. Przykro mi cię rozczarować ale nie wiesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla mnie nie ma różnicy w odczuwaniu rozmiarów, wolę nawet mniejsze. Edytowane przez 201707261516 Czas edycji: 2017-03-30 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.