MAŁY, ŚREDNI i DUŻY PENIS, budowa i rozmiar - wątek zbiorczy cz II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Pokaż wyniki sondy: Jaka długość penisa jest najlepsza?
poniżej 10 cm 0 0%
między 10 cm a 12 cm 1 1,64%
między 12 cm a 14 cm 6 9,84%
między 14 cm a 16 cm 18 29,51%
między 16 cm a 18 cm 14 22,95%
między 18 cm a 20 cm 12 19,67%
powyżej 20 cm 10 16,39%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-03-10, 17:52   #781
panthher
Rozeznanie

Dot.: MAŁY, ŚREDNI i DUŻY PENIS, budowa i rozmiar - wątek zbiorczy cz II

Cytat:
Napisane przez arrekk Pokaż wiadomość
Durex classic mają 5,6cm szerokości, a nie żadnego obwodu, czy średnicy.
2 x szerokość to obwód, czyli łatwo jest policzyć ,że taka gumka ma 11,2cm obwodu.
Close fit mają , jak dobrze pamiętam 49mm to daje 98mm obwodu (9,8cm)
Prezerwatywy kupuje się patrząc na grubość penisa , a nie na długość, jak masz z 10,5-11 cm obwodu , to close fit powinny być dobre.
Odkopałam jakieś starocie, przeglądając wątek, lecz nie mogę się powstrzymać. Niech ktoś mnie uświadomi, od kiedyś obwód to 2x szerokość?
panthher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-11, 16:01   #782
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panthher Pokaż wiadomość
Odkopałam jakieś starocie, przeglądając wątek, lecz nie mogę się powstrzymać. Niech ktoś mnie uświadomi, od kiedyś obwód to 2x szerokość?
Od nigdy. Bywa tylko jak ktoś spał na matmie w szkole.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-11, 20:23   #783
arrekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
Od nigdy. Bywa tylko jak ktoś spał na matmie w szkole.
Haha, na matmie to ty chyba spałaś, dla mało rozgarniętych, powiem jeszcze raz , że prezerwatywa 56mm ,ma taką właśnie szerokość, co daje dokładnie 2 x 56 =112
suma wszystkich boków daje nam obwód, więc nie wiem co wam nie pasuje?
Czyli jeszcze inaczej, w przypadku prezerwatywy, która po spłaszczeniu, ma dwa boki, a suma tych boków daje nam dokładny obwód.
Można skrótem myślowym napisać , że w przypadku gumki, dwa razy szerokość , równa się obwodowi prezerwatywy.
Chyba wszystko jasne?

Edytowane przez arrekk
Czas edycji: 2017-03-11 o 20:28
arrekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-11, 23:25   #784
panthher
Rozeznanie

:O czy tylko mi zwinięta prezerwatywa kształtem przypomina okrąg? Jakie boki?!

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Czworokątnych prezerwatyw jeszcze nie widziałam. Może chciałeś napisać 3,14, a palec przesunął się na cyfrę 2. Powiedz, że tak było.
Stary 2017-03-11, 23:33   #785
201804271232
Konto usunięte

56 mm to średnica, a nie żaden "bok". Więc jeśli chcesz wyliczyć z tego obwód, to musisz to przemnożyć przez wartość liczby pi, a nie 2 Nie wiem po co sobie utrudniać i wyobrażać to na "spłaszczonej" prezerwatywie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201804271232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-12, 08:16   #786
KaerbEmEvig
BAN stały

Oj, kobiety, nie potrafią w matematykę. Rozmiar prezerwatywy, który jest podawany, to jest szerokość po rozpłaszczeniu na płaskiej powierzchni.

http://www.condom-sizes.org/condom-s...width-measured

Edytowane przez KaerbEmEvig
Czas edycji: 2017-03-12 o 08:18
KaerbEmEvig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-12, 09:26   #787
panthher
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaerbEmEvig Pokaż wiadomość
Oj, kobiety, nie potrafią w matematykę. Rozmiar prezerwatywy, który jest podawany, to jest szerokość po rozpłaszczeniu na płaskiej powierzchni.

http://www.condom-sizes.org/condom-s...width-measured
Nigdy w życiu nie wpadłabym na to, że tak mierzy się tę "szerokość" prezerwatywy. Aż sprawdzę przy najbliższej okazji.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 10:53   #788
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panthher Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu nie wpadłabym na to, że tak mierzy się tę "szerokość" prezerwatywy. Aż sprawdzę przy najbliższej okazji.
Też mi się tak wydaje. Byś może to zależy od producenta. Nie bez powodu arek wspomniał o szerokości, a nie o średnicy.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-12, 11:06   #789
arrekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sztampowa Pokaż wiadomość
56 mm to średnica, a nie żaden "bok". Więc jeśli chcesz wyliczyć z tego obwód, to musisz to przemnożyć przez wartość liczby pi, a nie 2 Nie wiem po co sobie utrudniać i wyobrażać to na "spłaszczonej" prezerwatywie.

Pleciesz głupoty, niestety.
Producenci podają szerokość leżącej prezerwatywy, jak przyłożysz linijkę , to ci wyjdzie dokładnie wartość na pudełku .

Gdyby prezerwatywa miała 56mm średnicy , to byłby za luźna na każdego penisa, 56mm x pi 3,14 = 176mm
Gdyby było tak jak piszesz,to przeciętna prezerwatywa miałaby 176mm obwodu, to chyba na konia by pasowała
Stary 2017-03-12, 13:16   #790
201804271232
Konto usunięte

No dobra, jeśli źle to sobie wyobrażam, to kalam się, wydawało mi się tak oczywiste, że nie przekładałam tego sobie na liczby dla pewności. I to nie do końca kwestia matematyki, bardziej wyobraźni przestrzennej.

Po prostu to trochę absurdalne, nie rozumiem, nadal uważam to za utrudnianie sobie sprawy. Przecież penisy nie są płaskie Średnica byłaby dużo bardziej praktyczna w przypadku dobierania rozmiaru.

I nie mówimy o "leżącej" prezerwatywie, bo leżąca to zwinięty okrąg. Żeby zmierzyć bok, trzeba ją w takim razie rozciągnąć i spłaszczyć, czyli sprowadzić do formy, w której się jej nigdy nie używa. I to wszystko po to, żeby podać wymiar, którego nie można bezpośrednio odnieść do penisa? Tylko bawić się w jakieś liczenie boków, co nawet nie jest dokładne, bo tutaj dochodzi jeszcze grubość prezerwatywy, a skoro liczymy w mm, to każdy malutki kawałek ma znaczenie, niektóre gumki są dosyć grube. A penisa wkładamy do środka, więc grubość prezerwatywy nie ma dla niego znaczenia.

A jak się wrzuci w google, to też często używają słowa średnica zamiennie z "szerokość", więc można się trochę pogubić. Sprawdziłam nawet teraz i na stronach niektórych producentów też jest podawana średnica.

201804271232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-12, 13:53   #791
KaerbEmEvig
BAN stały

Jak inaczej chciałabyś dokonać dokładnego pomiaru? Suwmiarką zmierzysz tylko rzeczy twarde.
KaerbEmEvig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 15:06   #792
arrekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sztampowa Pokaż wiadomość
No dobra, jeśli źle to sobie wyobrażam, to kalam się, wydawało mi się tak oczywiste, że nie przekładałam tego sobie na liczby dla pewności. I to nie do końca kwestia matematyki, bardziej wyobraźni przestrzennej.

Po prostu to trochę absurdalne, nie rozumiem, nadal uważam to za utrudnianie sobie sprawy. Przecież penisy nie są płaskie Średnica byłaby dużo bardziej praktyczna w przypadku dobierania rozmiaru.

I nie mówimy o "leżącej" prezerwatywie, bo leżąca to zwinięty okrąg. Żeby zmierzyć bok, trzeba ją w takim razie rozciągnąć i spłaszczyć, czyli sprowadzić do formy, w której się jej nigdy nie używa. I to wszystko po to, żeby podać wymiar, którego nie można bezpośrednio odnieść do penisa? Tylko bawić się w jakieś liczenie boków, co nawet nie jest dokładne, bo tutaj dochodzi jeszcze grubość prezerwatywy, a skoro liczymy w mm, to każdy malutki kawałek ma znaczenie, niektóre gumki są dosyć grube. A penisa wkładamy do środka, więc grubość prezerwatywy nie ma dla niego znaczenia.

A jak się wrzuci w google, to też często używają słowa średnica zamiennie z "szerokość", więc można się trochę pogubić. Sprawdziłam nawet teraz i na stronach niektórych producentów też jest podawana średnica.

Też się nie zgodzę , że podawanie szerokości , to utrudnianie.
Penis też nie jest okrągły , i podawanie średnicy nie jest miarodajne.
Prezerwatywe jak rozwiniesz, to nie trzeba jej naciągać , aby zmierzyć szerokość , ona ma się naciągnąć dopiero na penisie, dlatego musi byś węższa od penisa.
Grubość prezerwatywy, to wartości tak małe, że nie bierze się ich pod uwagę, i nie wyraża się ich w milimetrach, bo ścianka prezerwatywy jest bardzo wąska, mierzymy ją w mikronach , czyli w tysięcznych milimetra.
Prezerwatywa ma zazwyczaj grubość ścianki, około 40-50 mikronów, czyli 0,04mm.
Żadna prezerwatywa nie jest gruba.
Wyliczenie obwodu prezerwatywy , poprzez obliczenie tej wartości, z szerokości , jest najprostszym sposobem.
Każdy facet wie jaki ma obwód penisa, to jest najprościej zmierzyć , owijając penisa miarka krawiecką. Średnicę penisa nikt nie jest w stanie dokładnie zmierzyć , bo nie ma czym, pozatym penis nie jest okrągły, więc podawanie obwodu przezerwatywy jest najlepszym i najprostszym rozwiązaniem.
Facet mierzy penisa miarką , owijając ją wokół penisa, idzie do sklepu kupuje prezerwatywę , gdzie podana jest jej szerokość , mnoży ja przez dwa, i już wie jaki obwód ma owa prezerwatywa.
Kupuje się zawsze prezerwatywę o mniejszym obwodzie od obwodu penisa o jakies 15-20mm
Stary 2017-03-12, 20:10   #793
kurdigen
Raczkowanie

nie sądziłem że dowiem się z tego wątku takiej ciekawostki

ja mam ostatnio ten problem że penis wypada przy pozycji na jeźdźca...
kurdigen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 19:07   #794
Studentini
Przyczajenie

Pytanie do Pań które miały przyjemność spróbować stosunku z większym i z mniejszym "kalibrem"

Jak opisalybyscie roznice?
Studentini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 20:53   #795
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Studentini Pokaż wiadomość
Pytanie do Pań które miały przyjemność spróbować stosunku z większym i z mniejszym "kalibrem"

Jak opisalybyscie roznice?
Pojęcia względne.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 07:14   #796
Studentini
Przyczajenie

Pytam w sesie ogólnym ale także konkretnie.

Jak to jest po obcowaniu z dużym czlonkiem, rozmiaru dużego banana który boli na wejściu i podczas stosunku.

Mniejszy członek nie dość, że krótszy to jeszcze chudszy (jak banan bez skórki). Czy po takim dużym członku odczucia z tego mniejszego są inne?
Czy jeśli nie ma oporów na wejściu to czuć go mniej?
Stary 2017-03-29, 07:56   #797
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam w sesie ogólnym ale także konkretnie.

Jak to jest po obcowaniu z dużym czlonkiem, rozmiaru dużego banana który boli na wejściu i podczas stosunku.

Mniejszy członek nie dość, że krótszy to jeszcze chudszy (jak banan bez skórki). Czy po takim dużym członku odczucia z tego mniejszego są inne?
Czy jeśli nie ma oporów na wejściu to czuć go mniej?
Również długi członek może być chudy (wiem to z doświadczenia).

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-03-29, 09:47   #798
Studentini
Przyczajenie

No dobrze ale to nie daje odpowiedzi na pytanie. Jak kobieta odczuwa seks gdy jest po prostu luźno?
Stary 2017-03-29, 15:24   #799
aKatia
Zadomowienie

Pochwa się nie rozciąga na stałe po seksie z bardziej obdarzonym partnerem więc odczucia jak odczucia, co kto lubi. Jak ktoś woli czuć wypełnienie większym penisem to mniejszy nie będzie taki fajny ale nie każda kobieta tego potrzebuje. Niektóre wręcz czują dyskomfort w trakcie seksu z większym penisem i wolą mniejsze. Były takie wypowiedzi na tym wątku, jak jesteś ciekawy polecam lekturę.
Stary 2017-03-29, 19:02   #800
Studentini
Przyczajenie

Niestety tak samo jak po fistingu czy porodzie po seksie z wielkim partnerem wagina się rozciąga taka jest prawda.
Stary 2017-03-29, 19:16   #801
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak samo jak po fistingu czy porodzie po seksie z wielkim partnerem wagina się rozciąga taka jest prawda.
Porównujesz dużego (jakiekolwiek centymetry) penisa do główki dziecka? Lol.

Ale rozumiem, jesteś posiadaczem tego mniejszego, a partnerka wcześniej miała doświadczenia z większym.

Chyba, że jesteś osobnikiem płci żeńskiej?

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-03-29, 19:35   #802
201707261519
Konto usunięte

Cytat:
Większej bzdury nie słyszałam.
201707261519 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 20:14   #803
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Albo jesteś trollem, albo niedouczonym nastolatkiem. Pochwa jest elastyczna i się zbiega, więc nie ma mowy o rozepchaniu po dużym członku lub większej ilosci partnerów. Po drugie po porodzie jest okres pologu, gdzie faktycznie tam na dole można być jak wiadro (chociaż kto normalny uprawia seks pod czas połogu) , ale się po jakimś czasie zbiega. Są przypadki, że kobieta może być w luźniejsza, ale to jest niestety skutek uboczny, tak samo jak nietrzymanie moczu i braku przyjemnosci z seksu, ale da się to skorygować chirurgicznie
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 20:20   #804
aKatia
Zadomowienie

Uwielbiam panów którzy wypowiadają się na tematy kobiece nie mając pojęcia o czym mówią.
Stary 2017-03-29, 20:31   #805
kurdigen
Raczkowanie

pochwa się rozciąga na stałe, z czasem znowu zawęża ale już nie osiąga pierwotnej wąskości, wiem to z doświadczenia
kurdigen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 23:59   #806
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kurdigen Pokaż wiadomość
pochwa się rozciąga na stałe, z czasem znowu zawęża ale już nie osiąga pierwotnej wąskości, wiem to z doświadczenia
To w takiej sytuacji musisz poszukać nowej, najlepiej nieśmiganej i pamiętaj zostaw ją zanim twój penis zmieni jej muszelkę w "rozklapioche"...
Tylko dziewice są węższe przed stosunkiem.

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-30, 05:07   #807
Studentini
Przyczajenie

Nie wiem czemu panie Frezja, blondHair1, aKatia używacie obelg wobec mnie. Czy napisałem dla was coś niewygodnego?
Niestety fakty są takie jakie są - wagina się rozciąga i choćbyście nazywały mnie trollem, niedouczonym gimnazjalistą, czy odnosiły się do moich rozmiarów nic tego nie zmieni.

@Frezja jakie znaczenie ma czy to jest główka dziecka czy ręka czy jakikolwiek inny przedmiot? Przecież nie o rodzaj przedmiotu ale o rozmiar chodzi. Nie rozumiem logiki "główka dziecka rozciąga ale ręka mężczyzny to już nie" choć rozmiary są porównywalne.
Stary 2017-03-30, 06:04   #808
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czemu panie Frezja, blondHair1, aKatia używacie obelg wobec mnie. Czy napisałem dla was coś niewygodnego?
Niestety fakty są takie jakie są - wagina się rozciąga i choćbyście nazywały mnie trollem, niedouczonym gimnazjalistą, czy odnosiły się do moich rozmiarów nic tego nie zmieni.

@Frezja jakie znaczenie ma czy to jest główka dziecka czy ręka czy jakikolwiek inny przedmiot? Przecież nie o rodzaj przedmiotu ale o rozmiar chodzi. Nie rozumiem logiki "główka dziecka rozciąga ale ręka mężczyzny to już nie" choć rozmiary są porównywalne.
Zacytuj post w którym jest obelga xD Aj der ju
Ja pisałam wyłącznie o rozmiarach! Ręka i główka dziecka, proszę Cię....

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-03-30, 06:25   #809
aKatia
Zadomowienie

Cytat:

Czy ty miałeś kiedyś styczność z jakąś pochwą? Gdybyś miał to byś wiedział że pens nie jest w stanie rozciągnąć pochwy na stałe. Musiałby być chyba wielkości 2 litrowej butelki coli.
Pochwę otaczają mięśnie i nawet po porodzie można je wyćwiczyć i wrócić do poprzedniego stanu więc penis który jest nieporównywalnie mniejszy w średnicy niż główka dziecka nie może spowodować szkód.

Nigdzie cię nie obraziłyśmy, stwierdziłyśmy tylko fakt że gadasz głupoty. Swoją drogą, zabawne że pytasz o odczucia z różnymi rozmiarami ale kiedy już ci ktoś odpowiedział to stwierdzasz że nieprawda i ty wiesz lepiej. Przykro mi cię rozczarować ale nie wiesz.
Stary 2017-03-30, 08:36   #810
201707261516
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kurdigen Pokaż wiadomość
Jakim cudem po 4 porodach naturalnych ciężko mi założyć kulki???

Dla mnie nie ma różnicy w odczuwaniu rozmiarów, wolę nawet mniejsze.

Edytowane przez 201707261516
Czas edycji: 2017-03-30 o 08:37
201707261516 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości