|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Jutro Was nadrobię. Po wizycie u mamy jestem wykończona psychicznie, jedyny plus, że wszystko dla Małej przywiozłam. Ale mam ciuszków
![]() Nadzieja Mój biust też jest taki w żyłach, normalnie się wystraszyłam jak to zobaczyłam w lustrze. ![]() Co do chrzcin, my planujemy sierpniu. ![]() Kochane, a Wam też pękają żyłki na brzuchu i plecach? Bo mi tak mocno, że się boje, że mi to nie zniknie :/
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
uffff
bo ma racje, dobrze to to nie wygląda i te cyce murzyńskieCo do sąsiada, to mój ma wyżarty mózg przez maryche to w sumie takie muzyczne odpałynie powinny mnie dziwić...ale zastanawiam sie co mu to da ze rano odpali na całą głośność 1 piosenkę i potem całkowicie wyłączy?? budzenie takie czy co kaman? Dziewczyny częstuje sernikiem na zimno ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Baset, ta brzuch to mam już wgl dziwny...oprócz rozstępów takie se pajączki z pekajacych żyłek :/
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na plecach nie widzę
gdzie ja bym miała się jeszcze wyginać i oglądać Kurde, kolka
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, jak mi jeździ po jelitach, gdziekolwiek są
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Mój czegoś takiego nie zauważył...
Mnie boli tż stwierdził, że mam w tym miejscu twardy brzuch jak piłka do kosza :/ I się śmieje i gada do brzucha chodź do papy na klatę, mamie daj juz spokój, a tatuś poprzytula
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mi mówi, że już się doczekac nie może, aż Mała będzie na świecie. Ja dziś ryczałam jak przeglądałam rzeczy dla Małej. ![]() Co sądzicie o tym artykule? http://dzieci.pl/kat,1024251,title,K...uticaid=6146e5
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-03-01 o 20:17 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Jak do tej pory myślałam że tylko ja nie mogę się doczekać, ale w ten weekend widzę, że nie tylko ja
Tż coraz więcej przemawia do synusia a jak widzi meksykańskie fale na moim brzuchu to siedzi jak zaczarowany. Z ciuszkami miałam podobnie juz się doczekać nie mogę żeby ubrać mojego kawalera ❤
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I boje się porodu...
|
|
#790 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu wybraliśmy Peg Perego Book Plus, ale zamówiliśmy przez internet, bo było duuużo taniej nawet doliczając przesyłkę. Zakochałam się w tym wózku Cytat:
Cytat:
Rodzinka bardzo wierząca ![]() Rozstępów na brzuchu jeszcze nie mam, ale ostatnio koło pępka czuję jakby mi się coś naciągnęło... Myślałam, że to skóra się tak naciągnęła i zaraz będą rozstępy, ale nic nie ma. Może to pod skórą, to tak jakby trochę piecze głównie w pozycji stojącej. Też tak macie?Nadzieja87 pozazdrościć Ci tż'ta. Mój ma problem z okazywaniem uczuć za rękę na spacerze nie, buziaka poza domem nie, (chyba że taki szybki jak ktoś nie patrzy), o tuleniu na ławce czy coś nie wspomne..... |
|||
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie są głupi i tępi...
Zadzwoniła do mnie godzinę temu koleżanka z hasłem, że musi się podzielić nowiną. Ja tu czekam na wieści o jakimś romansie czy coś, a ta do mnie z hasłem, że nawet nie wiedziała, że tak się zdarza, i jej kuzynka urodziła w 38tc martwe dziecko bo zatrzymała się akcja serca jakoś dzień wcześniej. Sorry, że wam o tym piszę, patrząc swoją logiką też jestem gupia i tępa. Ale siedzę od tej godziny i ryczę i ryczę i nie mogę się uspokoić. I chyba potrzebuję żeby mnie ktoś walnął i mi powiedział, że takie rzeczy się ekstremalnie rzadko dzieją PO CO ona do mnie dzwoniła ! KUR*WA do kobiety w prawie 30 tygodniu ciąży... Co ja choć trochę się przestaję martwić i staram tylko cieszyć, to dzieje się coś ze mną, albo coś wokół mnie, że znowu mam głowę pełną czarnych myśli. No nie mogę się ogarnąć autentycznie... To mi faktycznie obwieściła nowinę... Jak można być taką idiotką... Sorry za dosłowność ![]() Mąż chodzi zły. Powiedział, że do końca ciąży zabierze mi laptopa i telefon i odetnie od świata, bo nie mogę tak się denerwować. Ehh...
|
#792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale po prostu spróbuj o tym nie myśleć, zadręczanie się nie pomoże, trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
Zaliczyłam dziś spacer i herbatę u koleżanki, od razu inaczej jak człowiek się dotleni
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Powodzenia kochana :-* ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dziewczyny a powiedzcie mi co myślicie o tym że nie powinno się z dzieckiem do chrzcin wychodzić z domu? Ja chrzcic będę i tak myślałam czerwiec może początek lipiec. No ale mama mi tu mówi o tym ze nie można wychodzić przecież to paranoja. Maj, czerwiec takie piękne miesiące a ja mam z dzieckiem w domu siedzieć?! :-/ ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Czy moge prosić o dopisanie mnie do listy?
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idiotka naprawdę nie przejmuj się jej głupotą. spróbuj to potraktować jak wiadomości z tv - nie bierz tego do siebie nie denerwuj się już.A odpowiedziałaś jej coś? ja bym nie darowała, zadzwoniłabym do niej nawet teraz i powiedziała, że od godziny ryczysz przez nią i niech uważa co mówi i komu... Edytowane przez mykofenolan mofetilu Czas edycji: 2015-03-01 o 21:18 |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
to zawsze coś
zwłaszcza jeśli planuje się zakupy a nie klika coś na siłę Cytat:
![]() Poproś mamę o logiczne argumenty Napisz do Dorki PW z terminem porodu, płcią, imieniem - tym wszystkim co tam na pierwszej stronie jest My po chrzcinach. Było fajnie ale ja mam humor zrąbany na maxa. Poparzyłam sobie ramię żelazkiem, mam odbite prawie całe, plus skóra mi się zbiegła i mam bąbla wielkiego
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety zdarzają się takie zabobony. Dziś moja teściowa nie pozwoliła mi iść na różaniec bo kobieta w ciąży nie może oglądać zmarłych. Ehh. Dobrze ze nie może mi niczego zabraniać
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Szaramyszka, dla mnie to herezje, mam znajoma która chrzciła półroczne dziecko i co? I miała przez 6 msc kisic dziecko w domu?
![]() Truskawkaxx, bezmyślna koleżanka,...Jak znam życie to pewnie nigdy w życiu w ciąży nie była, a jeśli była to jest bezmózgiem Dziewczyny, mój TŻ jakoś ostatnio aktywniej zainteresowany, wcześniej niby nas tulil, ale teraz zrobił się taaaki kochany i do synusia mówi ❤
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aua musi boleć. Tez się oparzylam ale garnkiem w rękę. Smarujemy to czymś? Bo pewnie nieziemsko piec ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Mąż zabrał mnie do Mc na lody bo od kilku dni za mną chodziły gdy zaczęłam je jeść maleństwo wierzgalo niesamowicie. Chyba musiały jej te lody smakować w ogóle dziś taka ruchliwa, uwielbiam to gdy tak się wypina ;-)
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
W aptece dostałam piankę. Szczypie mnie ale jak popsikam... później fajny chłód. A tak to juz na szczęście nie boli. Ale nie wiem jak się kąpać będę bo prysznic mam
Nie umiem zdjęcia telefonem zrobić które by pokazało jak to faktycznie wygląda... ale wyobraźcie sobie, że jest o wiele gorzej, mega czerwone to jest :/
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Tien współczuję poparzenia..uważaj na siebie..
Dziewczyny widziała może któras gdzieś podobne łóżko do tego-chodzi mi o wezgłowie..
|
#802 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepiej to argosulfan 2% - niestety na receptę, ale uważam że i tak warto mieć ten krem zawsze w lodówce. jest od 2 m-ca życia. można poprosić rodzinnego o receptę. na wszystkie oparzenia naprawdę dobrze działa. a co do chrztów, to ja nie słyszałam, żeby ksiądz robił problemy rodzicom. to rodzice chrzestni mają być odpowiedzialni - tzn katolicy, powinni przystępować do sakramentów itp. ale pilnowanie tego zależy od parafii - zwykle chrzestni musza przedłożyć zaświadczenie o spowiedzi albo że są "praktykujący" - to chyba różnie z tym jest. |
||||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu wygląda nieciekawie to na żywo jest napewno gorzej. Na samą myśl mnie boli :-(
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Myko a to nada się na smarowanie by nie było blizn?!
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Asiuk - spóźnione, ale szczere. Sto lat ! Szybkiego porodu, grzecznego maluszka i spełnienia marzeń !
Nadzieja - z tym łożyskiem słyszałam... Fujjj. A co do sąsiada: Ty mu lepszą arię odstawisz I co lepsze... tej arii się nie da wyłączyć, nawet jak Cię ładnie by prosił ![]() Iluzja - ja w przyszłym tygodniu mam plany zrobić pranie, spakować torby. Powinien też przyjść kojec i moje zamówienia z geminii i allegro. I będę gotowa... Mimi - nie przejmuj się laskami na studiach... Są tacy ludzie, dla których ciąża to zawsze wpadka, w każdym wieku. Głupoty ludzkiej nie zmienisz i nie ogarniesz, więc trzeba ją olać. Malwinka - też polecam rajtki ciążowe z gatty. Super mi się sprawdzają i nawet te najcieńsze miałam spokojnie ze 4-ry miesiące bardzo częstego użytkowania, zanim puściły mi OKO :P Scotasia - na razie obyło się bez laktulozy. Ale będę miała w pamięci w razie " W " maja - te kłucia to normalne. Mnie taki ból w zeszłym tygodniu dopadł, że się wyprostować nie mogłam... Makabra. Lekarz powiedział, że to więzadła macicy, i że nie martwić się. dorka - wracaj szybko do zdrowia ! Co do ubranek szpitalnych : co szpital to ma inną politykę i trzeba się w tym, w którym się będzie rodziło zorientować. Bo są takie gdzie ubranek nie ma, i trzeba mieć swoje. Podobnie np. z podkładami poporodowymi, w niektórych trza własne, w niektórych są normalnie dostępne. Co do chrzcin : będziemy chrzcili, bo oboje jesteśmy wierzący, i bardzo nam zależy na tym, żeby dziecko było ochrzczone. Natomiast ja szanuję to, że ktoś nie chce, ani chrztu, ani ślubu kościelnego. Uważam, że nie to jest najważniejsze i zawsze niezmiernie mnie irytuje jak rodzina się wtrąca i naciska... P.s Nadrobiłam was sobie i to mi prawdę mówiąc pomogło się jakoś oderwać.
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
wiesz, ja to zawsze smarowałam tym natychmiast i blizn albo nie było, albo były mniejsze. ale generalnie ułatwia gojenie - bo oparzenia lubią się tak ślimaczyć, można na to nałożyć opatrunek. a na blizny to już potem no-scar albo coś. na pewno nie zaszkodzi i pomoże w gojeniu.
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
myko - ja w sumie nic jej nie odpowiedziałam, Urosła mi gula w gardle, powiedziałam coś chyba, że nie chcę gadać i się rozłączyłam. Dzwoniła potem drugi raz, to odebrał mój mąż i sądząc po podniesionym głosie, który słyszałam z pokoju obok to ją opier...
Niewychodzenie z domu do chrzcin to jeden ze starszych zabobonów. Głupi w dodatku niemiłosiernie. Podobnie głupie zabobony (czy tu już przekonania) to to, że dziecko musi mieć ciągle gorąco. Więc w mieszkaniu zero wietrzenia, 30 *C a na spacer nawet w lejący się z nieba żar ubrane w 5 warstw. Gdzie najlepsza temperatura dla dziecka to około 22*C i nawilżenie między 50/60 %. Najlepiej wtedy śpi, najmniej zatyka się nosek. Najlepiej na takie warunku reagują alergie np. na kurz czy roztocza. Tutaj mnie siostra mocno uświadamia bo pani alergolog ją mocno instruuje w tym względzie.
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truskawka nasi znajomi mają dwumiesięcznego maluszka, mieszkają w domu z jej rodzicami, rodzice na dole, oni na górze. No i rodzice palą... i to palą tak, że w domu jest 26-27 stopni
|
|
#809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
paskudnie to wygląda, oby szybko się zagoiło
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

.
bo ma racje, dobrze to to nie wygląda
i te cyce murzyńskie
gdzie ja bym miała się jeszcze wyginać i oglądać
tż stwierdził, że mam w tym miejscu twardy brzuch jak piłka do kosza :/ I się śmieje i gada do brzucha chodź do papy na klatę, mamie daj juz spokój, a tatuś poprzytula

ale wypycha sie konkretnie 
za rękę na spacerze nie, buziaka poza domem nie, (chyba że taki szybki jak ktoś nie patrzy), o tuleniu na ławce czy coś nie wspomne.....
27.06.2013 r.

idiotka naprawdę
nie denerwuj się już.