Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 14:42   #781
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Nigdy nie udzielałam się na żadnym forum i miałam w związku z tym opory No i na początku miałam też jakieś irracjonalne przekonanie, że zapeszę...
A potem stwierdziłam, że się odezwę, jak Was przeczytam, ale tak goniłyście, że trochę mi zeszło
Rozumiem Noo czekać aż nas nadgonisz to był ryzykowny plan

Dziewczyny jak sądzicie, ile te szaszłyki powinny być w piecu i w jakiej temp.? Kawałki kurczaka nie za duże, ale mam też surowy boczek który powinien się trochę wytopić i twardą cukinię.
Stary 2015-05-25, 14:47   #782
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak sądzicie, ile te szaszłyki powinny być w piecu i w jakiej temp.? Kawałki kurczaka nie za duże, ale mam też surowy boczek który powinien się trochę wytopić i twardą cukinię.

Ja ustawiam na termoobieg na 180 stopni. Jesli chodzi o czas, to aż się kurczak zarumieni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-25, 14:49   #783
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
O taką kupiłam teściowej
bardzo fajna! Ja też przerzuciłam się na listonoszkę bo wygodnie jak idę na spacer.
Teściowa dobrze z Tobą ma ja mojej jeszcze nic nie kupiłam, jutro chyba dopiero kupię. Moja lubi kosmetyki, zawsze wybieram jej coś dla niej z "górnej półki" bo wiem, że sama sobie nie kupi a przynajmniej jest zadowolona

A mojej mamie wraz z bratem kupiliśmy voucher do C&A bo lubi a na lato na pewno coś sobie wybierze. Do tego ja kwiatki a brat czekoladki

apropo prezentów moja bratowa (średnio lubiana) kupiła mi bluzkę z Happy Mum (żołta) http://www.happymum.pl/sklep3/b935,b...iesta_top.html

no szok, fajna, bardzo się przyda, też do karmienia i uwagi rozmiar S jest na mnie dobry
Stary 2015-05-25, 14:53   #784
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Noo czekać aż nas nadgonisz to był ryzykowny plan :

Też bym patrzyła głównie na kurczaka

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:58   #785
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ma dobry gust
Ja nie umiem wyczuć co moja lubi a czego nie, nie widzę żadnych tendencji.
po mamusi
nie wiem czy jej się to podoba, ale nie zawsze jak coś puszczam, to reaguje.
no i zauważyłam, że często szaleje po obiedzie, jak się położę by odpocząć, to w tedy zumba na całego
pomyśleć, że jeszcze kilka tygodni temu moje dziecie ledwo co mnie smyrałao, a teraz jak łupnie, to całym brzuchem trzęsie albo czasem czuję jak zaczyna harcować, to już całkiem konkretne kopniaki

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja to mieszkam niedaleko gór, ale co to za wyjazd w góry bez chodzenia po górach :/ jechać żeby knajpy pozwiedzać to nie dla mnie. Wiec chyba w tym roku nici z wakacji, w tamtym roku były plany na zagraniczne wakacje, nawet paszport wyrobilam ale cały czas coś i nie wyszło. Chyba następne nasze normalne wakacje beda juz z dzieckiem, chyba że będę w kolejnej ciąży:p
oj, nie ja się chyba tak szybko na kolejną ciążę świadomie nie piszę, raczej tak za 2/3 lata

Cytat:
Właśnie byłam świadkiem smutnej sceny... Jadę autobusem, siedzi z 6-7 młodych facetów. Wchodzi starszy Pan popierający się laska.... Nikt mu nie ustąpił :-( więc ja wstałam bo został mi i tak 1 przystanek ale jakoś tak mi się smutno zrobiło... :-( zero empatii... Ja zaraz widzę moich dziadków i tez bym chciała żeby im ktoś ustąpił w takiej sytuacji.
młodzi faceci.... ja nie wiem, ale to chyba mamusie tak wychowują, w szkole tez nie uczą. I rośnie taka młodzież, która myśli, że im się wszystko należy
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 15:10   #786
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Też bym patrzyła głównie na kurczaka
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Ja ustawiam na termoobieg na 180 stopni. Jesli chodzi o czas, to aż się kurczak zarumieni
.
Dzięki za odpowiedzi!
Stary 2015-05-25, 15:20   #787
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Hej
Co do butelek, to ja jako mama juz jednego troszkę odchowanego dziecka ( 5 lat ) mogę doradzić butelki Avent classic, nie wiem jak te natural bo ich jeszcze wtedy nie było. Dodam, że wytrzymują naprawdę dlugo, moj syn pił mleko do spania do 3 roku i nic się z nimi nie działo, żadna nie pękła ani nie zaczeła przeciekać itd. Owszem porysowały się i te co były od samego początku nie co kolor zmieniły, ale to wina może bardziej soczków niż butelek
Co co wyjazdów nad morze, my też chcieliśmy w lipcu jechać, no bo wiadomo ostatnie miesiące " spokoju" ale wczoraj jak zrobiliśmy ponad 700 km autem, bo jechaliśmy na komunie i spowrotem to mi się odechciało chyba jechać z Wrocławia nad morze, kręgoslup tak mnie bolał po wczorajszej jeździe, ze porażka po prostu, a nie wyobrażam sobie jechać za półtorej mc tyle km, spać nie na swoim ( być może niewygodnym ) łóżku, przeciskac sie wśród innych wczasowiczów i denerwować, że mogą mnie w brzusio uderzyć.
Wiec dziewczyny, zastanówcie się naprawdę czy warto jechać nad te morze
Może lepiej na mazury? Sama nie wiem, też bym chciała gdzieś jechać wypocząć może macie jakieś inne propozycje niż morze?
Chyba na mazury jest dalej niż nad morze.
My mamy zamiar robić więcej przerw

Ja się tak napaliłam na te wczasy ze tak łatwo nie po puszczę ich
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Jejku, w sobotę mam ślub. Mam nadzieje ze wytrzymam jakoś z tymi bólami kręgosłupa. Na szczęscie impreza będzie skromna i mam nadzieję, ze max do godz. 22
Ale musze pochwalić się tortem jaki bedziemy miec
No i nie wiem który bukiecik wybrać, dodam że to będzie cywilny ślub, a uroczystość skromna na 20 osób.
Może mi doradzicie, bo zastanawiam się między tymi dwoma chodzi mi o ten mniejszy, na tym jednym zdjęciu, a na tym drugim o ten biały a nie czerwony. Dodam, że sukienka będzie biało rożowa ( biała u góry, a dół brudny róż, odcięta pod biustem )
Proszę o rade
Poduchy pod plecki nie brałaś?

No tylko nad morze jak się pojedzie to w jedna stronę a dopiero za jakiś czas się wraca
Cytat:
Właśnie byłam świadkiem smutnej sceny... Jadę autobusem, siedzi z 6-7 młodych facetów. Wchodzi starszy Pan popierający się laska.... Nikt mu nie ustąpił :-( więc ja wstałam bo został mi i tak 1 przystanek ale jakoś tak mi się smutno zrobiło... :-( zero empatii... Ja zaraz widzę moich dziadków i tez bym chciała żeby im ktoś ustąpił w takiej sytuacji.
No niestety mamy takie społeczeństwo.
Chociaż czasami ludzie starsi tez nie są bez winy. Mnie tak wychowano ze i tak ustępuje miejsca.
Cytat:
Właśnie dostałam smsa od męża z pracy, że tęskni - ja już uradowana, bo wieki całe nie pisał z pracy, już myślałam, że nasze ostatnie kłótnie i rozmowy taki odnoszą skutek a tu się okazało... Że mają mało roboty i mu się nudzi. I nastrój prysł

Hehe mój też średnio pisze
Cytat:
Rozumiem Noo czekać aż nas nadgonisz to był ryzykowny plan :

Ja piekę w 180 stopniach aż się mięsko zarumieni.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 15:20   #788
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Boli mnie miednica, kręgosłup, ciągnie mnie brzuch, może by mi to coś pomogło, ale z drugiej strony jak ma mi rozleniwić ciało i mam mieć problemy z powrotem do normalnego wyglądu po porodzie to wytrzymam nie znam nikogo, kto używał i nie wiem, czy to zwykłe naciąganie, czy przynoszą ulgę

Co do prezentów, to każdy chyba wie jakie robi i komu ja mojej mamie mogłabym kupić torebkę bo wiem, jakie lubi, teściowej w ogóle ciężko coś kupić, bo ona nigdy nic nie potrzebuje bo ma, nawet jak ma stare

Ja na calodniowe wyjscia, kiedy wiem, ze bede duzo chodzic, uzywam, pomaga troche na ciagniecie brzucha. Na kregoslup i miednice nic a nic a miesnie rozleniwia. I mimo, ze mam rozmiar do 105cm, to majac 91 gumka mnie uciska, wiec szybciej zdejmuje niz zakladam ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 15:28   #789
czarownica_tea
Zakorzenienie

Kissmisia- z Warszawy? Zdecydowanie bliżej na Mazury szczególne w okolice Szczytna niż nad morze

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 15:28   #790
ridja devojka
Zakorzenienie

A taki pas to jest na ciążę czy po porodzie?
Stary 2015-05-25, 15:36   #791
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Medela ma chyba tylko ciazowy w ofercie. Moim zdaniem w ciazy od czasu do czasu moze sie przydac, ale juz po porodzie tego typu pasy niekoniecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 15:43   #792
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Kissmisia- z Warszawy? Zdecydowanie bliżej na Mazury szczególne w okolice Szczytna niż nad morze

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ja z pod Wrocławia
Stary 2015-05-25, 15:43   #793
ridja devojka
Zakorzenienie

Ale do czego to w ogóle służy?
Stary 2015-05-25, 15:49   #794
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Roznica miedzy Toba a bianeczka jest taka, ze ona potrafi dyskutowac a reszte sobie dopowiedz. Tak, jest wolny, tylko dlaczego ta wolnosc ma dotyczyc wszystkich poza mna? Mam swiete prawo miec swoje zdanie. Dziekuje, koniec.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

To jak to jest? Jest Ci stale zimno, ale podczas upalow tez? Czy one po prostu mecza tak jak wszystkich?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Oczywiscie, dyskusja jak najbardziej, ale bez osobistych przytykow

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

A z tym twardnieniem, to nie da sie tego przegapic? W pierwszej ciazy nic takiego nie czulam, teraz tez nie, ale lekarz ostrzegal, ze mam byc czujna i teraz nie wiem, czy ja tego nie czuje, czy rzeczywiscie nic a nic nie twardnieje
Najpierw piszesz, że na ciebie"wsiadła", a teraz, że w przeciwieństwie do mnie "umie dyskutować". Gratuluję logiki.
Zachowujesz się jak piętnastolatka, zatem rzeczywiście proponuję zakończyć, bo to już nie tylko ręce opadają.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:

O matko, mój odwieczny problem
Nigdy nie wiem ile coś trzymać w piekarniku, zawsze mi się wydaję, że za długo i z reguły tak jest
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 15:49   #795
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jestem tak zmęczona, jakbym Himalaye zdobyła. A mój brzuch jest wprost wielki! Na pocieszenie dostałam od wizażu krem Nivea do przetestowania

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 15:53   #796
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Najpierw piszesz, że na ciebie"wsiadła", a teraz, że w przeciwieństwie do mnie "umie dyskutować". Gratuluję logiki.

Zachowujesz się jak piętnastolatka, zatem rzeczywiście proponuję zakończyć, bo to już nie tylko ręce opadają.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Nigdy nie wiem ile coś trzymać w piekarniku, zawsze mi się wydaję, że za długo i z reguły tak jest

Ja juz skonczylam, to jest ostatni post, ktory komentuje, kazdy kolejny bede ignorowac

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Ale do czego to w ogóle służy?

Ma podtrzymywac brzuch, zapobiegac bolom kregoslupa, gdzies czytalam, ze przy twardnieciu brzucha bywaja zalecane
Stary 2015-05-25, 15:54   #797
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na calodniowe wyjscia, kiedy wiem, ze bede duzo chodzic, uzywam, pomaga troche na ciagniecie brzucha. Na kregoslup i miednice nic a nic a miesnie rozleniwia. I mimo, ze mam rozmiar do 105cm, to majac 91 gumka mnie uciska, wiec szybciej zdejmuje niz zakladam ;-)
Jak na kręgosłup nie pomaga ani na miednicę, to szkoda kasy.. Myślałam, że mi chociaż trochę plecy odciąży
Cytat:
Ten, o którym piszę teraz, jest ciążowy. Ale są też poporodowe, ja już zrezygnowałam z zakupu obydwu
Na basen bym się wybrała, ale kostiumy ciążowe takie drogie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-25, 15:58   #798
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na kręgosłup nie pomaga ani na miednicę, to szkoda kasy.. Myślałam, że mi chociaż trochę plecy odciąży

Ten, o którym piszę teraz, jest ciążowy. Ale są też poporodowe, ja już zrezygnowałam z zakupu obydwu
Na basen bym się wybrała, ale kostiumy ciążowe takie drogie

Mnie nie pomogl. A cwiczen probowalas?
Stary 2015-05-25, 16:01   #799
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam wzrokowo patrzę, pewnie z 20-30 min. Mniam, ale smaka narobiłaś

Cytat:
Boli mnie miednica, kręgosłup, ciągnie mnie brzuch, może by mi to coś pomogło, ale z drugiej strony jak ma mi rozleniwić ciało i mam mieć problemy z powrotem do normalnego wyglądu po porodzie to wytrzymam nie znam nikogo, kto używał i nie wiem, czy to zwykłe naciąganie, czy przynoszą ulgę

Co do prezentów, to każdy chyba wie jakie robi i komu ja mojej mamie mogłabym kupić torebkę bo wiem, jakie lubi, teściowej w ogóle ciężko coś kupić, bo ona nigdy nic nie potrzebuje bo ma, nawet jak ma stare

No mnie się wydaje, że takie pasy to jedynie za wskazaniem lekarza, jak ktoś ma faktycznie problemy ze stawami czy kręgosłupem. A tak, to lepiej wypoczywać po prostu albo męża zagonić do masowania
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
bardzo fajna! Ja też przerzuciłam się na listonoszkę bo wygodnie jak idę na spacer.
Teściowa dobrze z Tobą ma ja mojej jeszcze nic nie kupiłam, jutro chyba dopiero kupię. Moja lubi kosmetyki, zawsze wybieram jej coś dla niej z "górnej półki" bo wiem, że sama sobie nie kupi a przynajmniej jest zadowolona

A mojej mamie wraz z bratem kupiliśmy voucher do C&A bo lubi a na lato na pewno coś sobie wybierze. Do tego ja kwiatki a brat czekoladki

apropo prezentów moja bratowa (średnio lubiana) kupiła mi bluzkę z Happy Mum (żołta) http://www.happymum.pl/sklep3/b935,b...iesta_top.html

no szok, fajna, bardzo się przyda, też do karmienia i uwagi rozmiar S jest na mnie dobry
Ja mamie gatki kupiłam i pierniczka serce z napisem Kocham Cię Mamo. Chciałam do teściowej pojechać, ale mój mąż powiedział, ze jak mam jechać, żeby jej symboliczne prezent dawać, to mam zostać i odpoczywać, szczególnie, ze się źle czuję Normalnie go ostatnio nie poznaję, nie wiem, albo coś będzie chciał, albo ma kochankę i mu lżej na kiju A koszulka moim zdaniem cudna, ale ta cena.....no chyba cię lubi ta bratowa

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 16:05
Stary 2015-05-25, 16:01   #800
meryy82
Zakorzenienie

Na kręgosłup polecam pływanie. Jak tylko mogę to chodzę na basen.
Czasem też wchodzę do jacuzzi i po nim pełen relaks
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 16:10   #801
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

No mnie się wydaje, że takie pasy to jedynie za wskazaniem lekarza, jak ktoś ma faktycznie problemy ze stawami czy kręgosłupem. A tak, to lepiej wypoczywać po prostu albo męża zagonić do masowania
Ja mamie gatki kupiłam i pierniczka serce z napisem Kocham Cię Mamo. Chciałam do teściowej pojechać, ale mój mąż powiedział, ze jak mam jechać, żeby jej symboliczne prezent dawać, to mam zostać i odpoczywać, szczególnie, ze się źle czuję Normalnie go ostatnio nie poznaję, nie wiem, albo coś będzie chciał, albo ma kochankę i mu lżej na kiju A koszulka moim zdaniem cudna, ale ta cena.....no chyba cię lubi ta bratowa

Chyba z zalecenia lekarza, to juz tez musi byc cos porzadniejszego.
Stary 2015-05-25, 16:22   #802
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
haha to miło ze strony męża

a bratowa - hmm temat rzeka, raczej za sobą nie przepadamy, tym bardziej jestem w szoku
Stary 2015-05-25, 16:24   #803
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz skonczylam, to jest ostatni post, ktory komentuje, kazdy kolejny bede ignorowac

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Ma podtrzymywac brzuch, zapobiegac bolom kregoslupa, gdzies czytalam, ze przy twardnieciu brzucha bywaja zalecane
Ale skomentować musiałaś
Stary 2015-05-25, 16:33   #804
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba z zalecenia lekarza, to juz tez musi byc cos porzadniejszego.
Teraz się będziemy kłócić o formę? "Za wskazaniem" też jest poprawna choć rzadziej stosowana. czy porządne to nie wiem ale taki pas można zastąpić tymi lepcami, ale zakładanymi tylko u specjalisty.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

a bratowa - hmm temat rzeka, raczej za sobą nie przepadamy, tym bardziej jestem w szoku
może chce być chrzestną

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 16:31
Stary 2015-05-25, 16:38   #805
Mten
Rozeznanie

Cytat:

No ale super ta koszulka Na prawdę bardzo mi się podoba
Stary 2015-05-25, 16:50   #806
malena1979
Zadomowienie

Ech, zazdroszczę wam tych prezentów dla mam i tych spotkań jutro, ja to jedynie na cmentarz jutro pojadę.
A żeby było jeszcze smutniej, to właśnie jutro przypada rocznica śmierci mojej mamy, także kiepska data dla mnie szczerze mówiąc. Na szczęście odkąd mam moja córcię, to jest mi łatwiej.
Stary 2015-05-25, 16:56   #807
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, zazdroszczę wam tych prezentów dla mam i tych spotkań jutro, ja to jedynie na cmentarz jutro pojadę.
A żeby było jeszcze smutniej, to właśnie jutro przypada rocznica śmierci mojej mamy, także kiepska data dla mnie szczerze mówiąc. Na szczęście odkąd mam moja córcię, to jest mi łatwiej.
strasznie przykre ale teraz to ty jesteś mamą i ciesz siętym dniem. Wspominaj mamę pozytywnie, nie smuć się, na pewno by tego nie chciała

Wspólnie zamawiamy buty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 16:58   #808
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zazwyczaj nie mam problemu z pieczywem albo czymkolwiek "cukierniczym", za to z obiadowymi rzeczami jest koszmar...
Ale raczej w odwrotną stronę czyli za krótko. Jeszcze chyba nigdy nie zdarzyło mi się nic przypalić, za to nie dogotować jak najbardziej

Ale chciałam dać znać że szaszłyki wyszły genialnie, w sumie były w piecu z 25 minut. Mąż zjadł nieprzyzwoicie ogromną porcję a ja w końcu najadłam się warzyw
Cytat:
Jestem tak zmęczona, jakbym Himalaye zdobyła. A mój brzuch jest wprost wielki! Na pocieszenie dostałam od wizażu krem Nivea do przetestowania
Dajesz fotkę brzucha
Cytat:
Bardzo mi przykro Faktycznie data podwójnie okropna...

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 17:09
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 17:13   #809
oczarowana
Zadomowienie

KIssmisia daj znać plis,że moja wiadomość na prv doleciała do Ciebie w sprawie kwatery nad morzem

Laski jak sie wqr godzine temu. Wsiadam do zatłoczonego autobusu wypełnionego głownie moherami i bachorstwem z gimbaz i LO,mam dwie ciezkie siaty i bilet do skasowania.WSZYSCY się lampią na mnie bo groteskowo musiałam wyglądać z duzym brzuchem i siatami. i nikt uwaga NIKT miejsca nie ustepuje. siki ze szkoły sredniej zaczynają się chichrać,babuny moherowe sie gapią i urwa nic! wiszę i się kiwam by nie upaść i jescze brzuch chronie by mnie nikt w niego nie przyebał.stoją obok mnie dwa chłopki-robotniki,na oko czterdzieści pare lat,proste chłopaki i zaczynają komentować zachowanie bachorstwa i moherostwa tak głosno by ta czesc autobusu w której to sie działo słyszała. MIłe to było z ich strony. wysiadają kolejni ludzie na przystanku a bachory ktre stały i się lampiły szybciutko podsiadają wolne miejsca i dalej chochru chichru i gadu gadu na ucho,że Ta z Dużym Brzuchem i Siatami taką śmieszna ekwilibrystykę uprawia by się nie wychrzanić. Ja perdolę! skąd to się w ludziach bierze-chamstwo,brak wychowania i brak empatii. Uwierzcie mi że chciało mi się płakać. PIszę to bo pewnie zaraz któraś zjedzie mnie za to ze powinnam się wypyszczyć o zwolnienie miejsca.sorry ja taka nie jestem,szczególnie teraz gdy jakaś się płaczliwa zrobiłam. odezwałąbym się i co-moher by pewnie skomentował nieładnie,gimbaza by se podśmiechujki jeszcze większe zrobiła bo to przecież rodzice nie nauczyli a samo toto nie pomyśli bo ma zeżarte mysłenie przez tableta i smartfona.
boszzzzzzzzzzzz jaka znieczulica,widzisz i nie grzmisz.kurfa bliżej nam do wschodu Europy niż do zachodu.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 17:15   #810
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie pomogl. A cwiczen probowalas?
Próbowałam i próbuję każdego dnia. Jak leżę zwłaszcza na boku to duża ulga, ale jak wstaję, zmieniam pozycję czy chodzę za dużo to już jestem jak kaleka. Dobrze, że tylko tydzień do wizyty...

Cytat:

Ja mamie gatki kupiłam i pierniczka serce z napisem Kocham Cię Mamo. Chciałam do teściowej pojechać, ale mój mąż powiedział, ze jak mam jechać, żeby jej symboliczne prezent dawać, to mam zostać i odpoczywać, szczególnie, ze się źle czuję Normalnie go ostatnio nie poznaję, nie wiem, albo coś będzie chciał, albo ma kochankę i mu lżej na kiju A koszulka moim zdaniem cudna, ale ta cena.....no chyba cię lubi ta bratowa :
Mąż mnie codziennie masuje, nogi i plecy mam wymasowane porządnie nawet mi robi hammam, tzn ja się smaruję mydełkiem a on trze rękawicą, żebym się nie zmęczyła, i oliwką na rozstępy też on mnie smaruje też się swojego pytam jak zbyt miły, czy ma kochankę, jest pijany albo jest kryptogejem
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Na kręgosłup polecam pływanie. Jak tylko mogę to chodzę na basen.
Czasem też wchodzę do jacuzzi i po nim pełen relaks
No właśnie bym popływała ale ceny kostiumu mnie przerażają.
Cytat:
Współczuję strasznie...
Ale pamiętaj, że jutro też Twój dzień

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości