Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-12, 08:28   #781
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja mam od wczoraj dola. Kolki się nasilaja a ja mam dosc psychicznie. I jestem na etapie "jestes zla matka"
A ja uwaam ze jestes najdzielniejsza na swiecie

Na kolki teraz podaje infacol polozna mi zalecila bo po espumisanie moje dziecko wszystko zwracalo ktoras z was moze go uzywala?
Stary 2015-06-12, 08:31   #782
truskawkaxx
Zadomowienie

Ja się chwytam czego się da. To jeszcze tylko maks 2 do 3 miesięcy bo między 3 a 4 miesiącem ten układ pokarmowy dojrzewa. Choćbym trawę miała jeść to wszystko zrobię żeby jej było ciut łatwiej i mniej boleśnie. Dziś w nocy płakałam nad nią bo nic nie pomagało. Windi pomogło na godzinę. A przy użyciu poszła taka torpeda tych gazów że ja nie wiem gdzie w jej małym brzuszku się to mieściło.
Stary 2015-06-12, 08:39   #783
201606011622
Konto usunięte

Skonczy się z brzuszkiem to zaczną się zęby. Kolejna atrakcja

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Serce się kroi jak tak się mecza, już wolałabym żeby mnie bolało zamiast niego
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 08:41   #784
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Skonczy się z brzuszkiem to zaczną się zęby. Kolejna atrakcja

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Serce się kroi jak tak się mecza, już wolałabym żeby mnie bolało zamiast niego
Dokładnie :-(

Choć zęby nie są codziennie. Taka różnica.
Stary 2015-06-12, 08:42   #785
Izuniaa89
Zakorzenienie

Podłącze się od pytanie Lily o infacol. Znajomy polecal mi, ze pomogl 5 dzieci którym to podawał. Ale na forum chyba o nim nie wspominalyscie?
Mowie chyba, bo przeciez do tej pory sie nie skupialam na nazwach lekow na kolki..
Stary 2015-06-12, 08:43   #786
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Dokładnie :-(

Choć zęby nie są codziennie. Taka różnica.
ja bym wolała żeby wszystko co złe spotkało mnie, byleby ją uchronić od bólu

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 08:45   #787
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Pewnie, że możesz! Ja przy starszej brałam na wszelki wypadek ale nie było potrzebne. Teraz nie zabralam i też dobrze.
Szok, spalismy od 23 do teraz. Piersi mam jak.kamienie. Mała ciągnie jakby tydzien nie jadla!
O aja sir zastanawialam czy to.ladnie.znaczy tak czy tak bym to wziela i dala.ale wiecie.wies kosciol ludzie zaraz.glupoty gadaja

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma lamowania , foch na tza
My chrzci dopiero we wrześniu. czekamy na chrzestna aż urodzi

Nasz mały dark się wczoraj pół wieczora, tylko cycus był w stanie zaradzić. na moment. Potem nawet na cycusiu wrzask. W dodatku gorączkę miałam mięśnie bolały z oslabienia, glowa. ..a tu takie piski. Masakra. Tz się nim zajmowal tylko do karmienia mi go podał.
No i ciągle masowalam ta piers. Mały też sporo possal to mi trochę ulzyl. Dziś boli ale sporo mniej.

Wgl jak położę małego do lozeczka to zawsze jak się budzi to w poprzek. muszę ochraniacz założyć bo sobie glowke obija
Kochana mi.na poers pomogl goracy prysznic piersi larmoenie.A pozniej kapusta jak dziewczyny pisaly
Cytat:
Hej.
Ja mam od wczoraj dola. Kolki się nasilaja a ja mam dosc psychicznie. I jestem na etapie "jestes zla matka"
Jestes dobta mama nie masz wplywu na kolki
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
jakby mała miała gorączkę to by płakała cały czas, prawda?
A czmu mialaby miec goraczke
Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Hej!

Ola my też chrzcimy we wrześniu
Agnes u nas nawet mamy wychodziły karmić do zakrystii podczas mszy.
Baset niekoniecznie musiałaby płakać. Mogłaby być po prostu słaba.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Izunia jesteś najlepsza mamą dla swojej córeczki
U nas to.by nie przeszlo chyba ale fajnir ze to piszesz
Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Znowu mi dziecko sie cale osralo pewnie dlatego sie tak meczyl pol nocy bo sie duzo uzbieralo
I bardzidobrze xhociaz ulzylo
Cytat:
Co do kolek znajoma farmaceutka powiedziała mi że taki sam efekt jak po sab simplex będzie po bobotic forte ale podanym w takiej dawce jak sab. W praktyce wychodzi nie trzy a sześć kropelek do karmienia. Bo sab jednorazowo dostarcza 41 mg simeticonu a bobotic 20. I że cudowność sab nie tkwi w składzie a dawkowaniu.

Ola - mi przy zapaleniu piersi a sądząc z opisu masz to samo położna zaleciła tak robić ; przed karmieniem ciepły kompres z pieluchy , dużo dostawiać do bolącej piersi ssaka, po karmieniu i w między czasie (nawet co godzinę) najpierw okład z białej kapusty rozbitej i tak 5 minut schłodzonej w zamrażarce i potrzymać to tak 15 minut a potem zimny okład z pieluchy. Apap jeśli temperatura wyższa niż 38 i na ip jeśli temperatura rośnie mimo leków i okładów. U mnie po dwóch dniach całkowicie przeszło. A i mówiła że mocno nie należy masowąć jedynie w czasie karmienia lekko głaskać to miejsce w kierunku do brodawki.
Dawka ma znaczenie tyle ze w sab simplexie jest inna substancja niz w boboricu i espumisanie pochodna,pozniej odkryta.w pl jest ona z tego co pamietam tylko w esputiconie chybs ze weszlo cos nowego odkad nie pracuje
Cytat:

a ten espumisan to od kiedy można podawac?

Mała ma chyba problem z kupką...
coś mi świta, że któraś z Was pisała, że to może być przez ta wit. D?;>

Ola, Myszka
Dzięki
blizna mnie boli, cała spuchnięta i czerwona.
i coś się Małej dzieje, a ja nie wiem co i mi się płakać chce.
do tego teściowa mi zasadziła tekstem, że się przez Małą nie wyspała.
a co ja poradzę, że ona nie znosi zmiany pampersa
Slabszy po dwoch tyg mozesz smialo podsc.slabszy czyli 40
Cytat:
Moje dziecko znów zrobiło jasnozieloną kupę. Znów po całej nocy płaczu i prezenia. W internecie piszą że jak kupy zielone to ja zjadłam coś co jej nie podeszło. . . Do wykluczenia całkowitego został mi tylko nabiał. Niech mała skończy już te 4 miesiące bo umrę z głodu . . . Na śniadanie i kolację po wykluczeniu nabiału zostają mi suchy chleb x wędlina z indyka. No i jeśli to skaza białkowa to też kurczaka pod każda postacią trzeba wykluczyć bo kurczaki są karmione pasza gdzie jest jakaś mączka wołowa i w efekcie mają w sobie białko krowie. Więc zostaje indyk kaczka cielęcina i królik. Ehh. . .

Robię też jeszcze jedno podejście do boboticu ale właśnie w takiej dawce jak sab.

Liczę że moją mała przestanie się tak męczyć :-(
Kurde nie mialam pojecia z tym kurczakiem.a u mnie jest podejrzenie skazy
Truskawka a od razu przebralas kupe?bo czasem wyatarczy zeby sie utlenila i keat zielona.czytalam w ktorwjs ksiazce o niemowlakaxh

Dziewczyny a stwierdzic skaze jak moga na 100 procent?

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 08:49   #788
201606011622
Konto usunięte

Mi polozna polecala infacol, i probiotyk chyba dicoflor że przy nietolerancji laktozy pomaga.
Agnes a ten espumisan 100 czym się różni od zwyklego
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 08:57   #789
agnes188
Zakorzenienie

Ola jeden ma mniej substancji czynnej a drugi dwa i pol raza wiecej.ale infacol to to samo co espumisan

Przy nietolerancji to delicol ma laktaze ktora pomaga zeby trawic laktoze

Stary 2015-06-12, 08:59   #790
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Truskawka moja mała tez czasem robi zielonkawe kupy nawet dzisiaj w nocy byla. Tak samo jak ty wyczytałam ze coś nie podpasowalo. A potem rozmawiałam z położna i ta powiedziała mi ze to jest jeszcze smolka i do 3 mca się jeszcze może zdarzyć zielona kupka

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:00   #791
TienShan
Zakorzenienie

Agnes ludzie niech sobie mówią, to niemowlak i ma prawo jeść wszędzie

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:04   #792
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Mi kazałą przyjsc samej z Małą bo faceci to panikarze i mam byc spokojną bo tragedia nie będzie się dziala . jasne.... I tak bede wyć z nią...

nie wiem co robić. jaką wybrać
A mi kiedyś pielęgniarka mówiła, że lepiej jak tatusiowie przychodzą, bo są twardzi. A mamusie zaraz płaczą, że będzie bolało, zanim dziecko poczuje że boli i dzieci przy mamach bardziej się rozklejeją. Ale to pewnie dotyczy tych starszych, już rozumiejących My pójdziemy oboje, tato będzie trzymał, a ja poratuje cycem

Cytat:
Moje dziecko znów zrobiło jasnozieloną kupę. Znów po całej nocy płaczu i prezenia. W internecie piszą że jak kupy zielone to ja zjadłam coś co jej nie podeszło. . . Do wykluczenia całkowitego został mi tylko nabiał. Niech mała skończy już te 4 miesiące bo umrę z głodu . . . Na śniadanie i kolację po wykluczeniu nabiału zostają mi suchy chleb x wędlina z indyka. No i jeśli to skaza białkowa to też kurczaka pod każda postacią trzeba wykluczyć bo kurczaki są karmione pasza gdzie jest jakaś mączka wołowa i w efekcie mają w sobie białko krowie. Więc zostaje indyk kaczka cielęcina i królik. Ehh. . .

Robię też jeszcze jedno podejście do boboticu ale właśnie w takiej dawce jak sab.

Liczę że moją mała przestanie się tak męczyć :-(
Truskawka u nas też czasem bywały zielone kupy i położna mówiła że nie zawsze tak jest że coś nie podejdzie, jeśli to jednorazowo. Może tak być że się utleniają, a to że dzieci się męczą przy kupach to też normalne Trzeba masować dużo, te probiotyki jeśli podajesz no i chyba czas...

My chcemy chrzcić w lipcu, ale jeszcze nic nie załatwialiśmy musimy się przejść do księdza. Mam nadzieję że nie będzie problemu jak my tylko po cywilnym
No i jak mały będzie płakał to wyjdę i go nakarmię, chyba że odciągnę pokarm i z butli, ale to tak czy inaczej wolałabym wyjść a nie podczas mszy przed ołtarzem

U nas znowu noc piękna, a teraz Tymek podziwia zabawki w leżaczku I czekamy na położną, bo to chyba już ostatnia wizyta. No i dziś kończymy 6 tygodni
A co do krwawienia to ja już nie krwawię, ale czekam na tż na zielone światło od lekarza bo się boję, a chciałabym Ale to tylko do środy, więc już blisko
Stary 2015-06-12, 09:11   #793
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Truskawka moja mała tez czasem robi zielonkawe kupy nawet dzisiaj w nocy byla. Tak samo jak ty wyczytałam ze coś nie podpasowalo. A potem rozmawiałam z położna i ta powiedziała mi ze to jest jeszcze smolka i do 3 mca się jeszcze może zdarzyć zielona kupka
Chyba jedna na jakis czas to nic powaznego
Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Agnes ludzie niech sobie mówią, to niemowlak i ma prawo jeść wszędzie
Tezbjestemtego zdania ale chcialan zapytac jak u was bylo

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
A mi kiedyś pielęgniarka mówiła, że lepiej jak tatusiowie przychodzą, bo są twardzi. A mamusie zaraz płaczą, że będzie bolało, zanim dziecko poczuje że boli i dzieci przy mamach bardziej się rozklejeją. Ale to pewnie dotyczy tych starszych, już rozumiejących My pójdziemy oboje, tato będzie trzymał, a ja poratuje cycem

Truskawka u nas też czasem bywały zielone kupy i położna mówiła że nie zawsze tak jest że coś nie podejdzie, jeśli to jednorazowo. Może tak być że się utleniają, a to że dzieci się męczą przy kupach to też normalne Trzeba masować dużo, te probiotyki jeśli podajesz no i chyba czas...

My chcemy chrzcić w lipcu, ale jeszcze nic nie załatwialiśmy musimy się przejść do księdza. Mam nadzieję że nie będzie problemu jak my tylko po cywilnym
No i jak mały będzie płakał to wyjdę i go nakarmię, chyba że odciągnę pokarm i z butli, ale to tak czy inaczej wolałabym wyjść a nie podczas mszy przed ołtarzem

U nas znowu noc piękna, a teraz Tymek podziwia zabawki w leżaczku I czekamy na położną, bo to chyba już ostatnia wizyta. No i dziś kończymy 6 tygodni
A co do krwawienia to ja już nie krwawię, ale czekam na tż na zielone światło od lekarza bo się boję, a chciałabym Ale to tylko do środy, więc już blisko
My bez slubu i nam ochrzci normalnie w niedziele tylko do komunii nie mozemy przystapic

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Musze magnez soboe kupic oko skacze mi juz pare dni tak masakrycznie jak na poxzatku ciazy

Stary 2015-06-12, 09:35   #794
TienShan
Zakorzenienie

Agnes ja też łykam magnez, ostatnio łapały mnie skurcze łydek

Była położna. Mała przybrała 80g w 3 dni Przyjdzie jeszcze raz jak już kikut odpadnie.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:38   #795
agnes188
Zakorzenienie

A moja 380g.przez 10 dni.b.ladnie w tym tygodniu przybrala chociaz myslalsm ze sie nie najada bo odrzucala mm .wiekszosc krociutkie jedzenoe na piersi a mm dopiero przedwczoeaj konkretniej zlapala a tak to je musialam w wiekszosci wylewac
A wczoraj zauwazylam ze duzo bardziej pasuje niuni to man ha noz bebiko

Stary 2015-06-12, 09:42   #796
mimi_77
Zakorzenienie

Hej witam sie podczas usypiania...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:50   #797
dorka607
Wtajemniczenie

Ola my tez planujemy chrzciny na wrzesien, moze koniec sierpnia.

Baset Ty sie nie przejmuj gadaniem tesciowej, to jest dziecko wiec normalne ze placze a kiedy masz lekarza lub polozna?

My z sexami nie czekalismy na wizyta, ok 5 tyg dzialalismy
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:54   #798
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny a te kupy jasnozielone to sprawdzacie od razu po zrobieniu? Bo wiecie, że żółta kupa po jakimś czasie się utlenia i zmienia kolor na zielony.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:55   #799
jagodowa07
Zadomowienie

I u nas była położna, ale niestety bez wagi
Za to wychwaliła i Tymka i mnie, że tylko na samej piersi tak ładnie wykarmiony, pulchny i długi dziś przed kąpielą jak będzie goły i wesoły to spróbuję się z nim zważyć, ciekawe ile waży
I że teraz już coraz bardziej układ trawienny mu się kształtuje, kupy co dwa dni i śmierdzące bączki o tym też świadczą i to zupełnie normalne. I to że chce pić częściej to też norma, bo ciepło, więc nawet co godzinę przystawiać, jak tylko chce.
Stary 2015-06-12, 10:12   #800
truskawkaxx
Zadomowienie

Agnes - właśnie te zielone przebrałam od razu po zrobieniu. Więc na pewno były od razu zielone. Mnie one martwią bo zwykle kupy robi bezboleśnie. Czasami nawet na spaniu. A te zielone to przynajmniej 5(6 godzin płaczu prezenia się i stekania . . .

Agnes jaka inna substancja jest w tym sab ? Bo i tu i tu widzę simeticon w składzie. Z ciekawości pytam bo staram się zgłębić temat :-D
Stary 2015-06-12, 10:15   #801
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes - właśnie te zielone przebrałam od razu po zrobieniu. Więc na pewno były od razu zielone. Mnie one martwią bo zwykle kupy robi bezboleśnie. Czasami nawet na spaniu. A te zielone to przynajmniej 5(6 godzin płaczu prezenia się i stekania . . .

Agnes jaka inna substancja jest w tym sab ? Bo i tu i tu widzę simeticon w składzie. Z ciekawości pytam bo staram się zgłębić temat :-D
Moze coś zjadłaś.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:24   #802
dorka607
Wtajemniczenie

Moja wazy 4700 g i 56 mierzona na prosto a dzis konczymy 7 tyg. Bez sensu ze w szpitalu i na szczepieniu mierza inaczej bo w koncu nie wiem ile urosla. Wychodzi ze w ogole a urosla.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

A i delikatny sos czosnkowy jej nie rusza

Stary 2015-06-12, 10:25   #803
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

a ten espumisan to od kiedy można podawac?

Mała ma chyba problem z kupką...
coś mi świta, że któraś z Was pisała, że to może być przez ta wit. D?;>

Ola, Myszka
Dzięki
blizna mnie boli, cała spuchnięta i czerwona.
i coś się Małej dzieje, a ja nie wiem co i mi się płakać chce.
do tego teściowa mi zasadziła tekstem, że się przez Małą nie wyspała.
a co ja poradzę, że ona nie znosi zmiany pampersa
Kiedy do lekarza idziesz? Dziś?

Cytat:
Podłącze się od pytanie Lily o infacol. Znajomy polecal mi, ze pomogl 5 dzieci którym to podawał. Ale na forum chyba o nim nie wspominalyscie?
Mowie chyba, bo przeciez do tej pory sie nie skupialam na nazwach lekow na kolki..
My podajemy infacol i chyba trochę pomaga.
Stary 2015-06-12, 10:29   #804
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Moze coś zjadłaś.
No właśnie tego się obawiam. Bo moja dieta już i tak jest bardzo restrykcyjna :-( wykluczyłam pomidory i sałate. Jak to nie pomoże to został tylko nabiał którego jem małe ilości ale jednak.
Stary 2015-06-12, 10:31   #805
Izuniaa89
Zakorzenienie

Agnes a Esputicon tez moge dac więcej? Np nie 4 a 6 kropel na dobę?
Stary 2015-06-12, 10:33   #806
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:

Truskawko w niemieckim sabsimplexie jest dimeticon czyli pochodna simeticonu.a w tej polskiej podrobie sab simplexu jest simeticon.dlatego mowilam zeby tego za 18 zl nie kupowac

Stary 2015-06-12, 10:33   #807
Izuniaa89
Zakorzenienie

Nie chodzi tylko o kolki. Ale o to ze jestem zmęczona, ze trace cierpliwość. Ze nie umialam utrzymac przy sobie jej ojca ; (
Stary 2015-06-12, 10:37   #808
agnes188
Zakorzenienie

Truskawko przerazilaas mnie z tym kurczakiem bo u mnie obiad to byly pierogi z serem odpadly .pulpety przejadly sie i kurczak gotowany.to ja juz nic nie zjem przy skazie malej o ile nappewno ja ma.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Agnes a Esputicon tez moge dac więcej? Np nie 4 a 6 kropel na dobę?
Pozniej zobacze ile mg subst jest w kropli i ile. Dawka dzienna maksymalna i ci przelicxe ale na razie karmie mala

Stary 2015-06-12, 10:41   #809
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tego się obawiam. Bo moja dieta już i tak jest bardzo restrykcyjna :-( wykluczyłam pomidory i sałate. Jak to nie pomoże to został tylko nabiał którego jem małe ilości ale jednak.
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Truskawko przerazilaas mnie z tym kurczakiem bo u mnie obiad to byly pierogi z serem odpadly .pulpety przejadly sie i kurczak gotowany.to ja juz nic nie zjem przy skazie malej o ile nappewno ja ma.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Pozniej zobacze ile mg subst jest w kropli i ile. Dawka dzienna maksymalna i ci przelicxe ale na razie karmie mala

Mamo co wy jecie współczuje. Ja nawet skusiłam się wczoraj na żywca .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:44   #810
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chodzi tylko o kolki. Ale o to ze jestem zmęczona, ze trace cierpliwość. Ze nie umialam utrzymac przy sobie jej ojca ; (
Izunia kazda z nas traci czasem cierpliwosc i obawiam sie ze pozniej bd tylko gorzej. Jak masz byc z facetem ktorego nie interesuje dziecko to lepiej byc samej. Jestes wspaniala mama

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

Kiedy Ty masz czas lepic pierogi?
Jest wit C w kropelkach albo kapsulkach?mala ma leciutkie plesniawki i pediatra mowil zeby zakwaszac wit C

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości