![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;53138641]idź do dobrej kosmetyczki na manicure japoński to pokochasz swoje paznokcie na "goło"!! zaręczam
![]() a tak w ogóle to witam się z wami, długo mnie nie było, bo mam masę spraw na głowie i jakieś gorsze dni. paznokcie mam obcięte na krótko, od początku października czyli już ze 2 tygodnie robię sobie detoks od wszelkich chemicznych rzeczy, czyli lakierów, odżywek itd. chodzę za to na manicure japoński, co 2 tygodnie, wczoraj byłam drugi raz i od wczoraj też piję sobie skrzyp ![]() ![]() wstawiam moje paznokcie[/QUOTE] No musze poszukać, który salon u mnie to robi i się wybrać ![]() ![]() I ogłoszam, że od jutra wieczorem zmywam lakier i zabieram się raz a dobrze za paznokcie ![]() -Serum Evree(stosowane na przemian z pisakiem CPR) -Pisak, który sama napelnilam olejkiem migdałowym,sezamowym,rycy nowym,oliwka BD -Czasem maść z wit A -Nail tek III f(dla ochrony stosowany od czasu do czasu, zmywac go będę zmywaczem w chusteczke Cleanic, kiedyś na niego narzekalam bo mi nie chciał zmyć lakieru czerwonego z topem SH INSTA, ale ostatnio zmyl mi solo lakier czerwony bez problemu) -Krem Isana(na noc czasem), odżywczy Exstucive(wiem źle napisałem w każdym bądź razie jest w R i ma tam jakaś wit młodości, dziękuję którejś tu za polecenie go ![]() A od środka ![]() -Tran,olej lniany,magnez,wapno(swoją drogą znacie jakieś w miarę dobre z dobrym składem?), drożdże z bratkiem(pić drożdży nie mogę to będę brała w tabletkach) -Biotebal.
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mi się nie dołamie, jedynie może się urwać z przyrostem i krwią :/ pęknięcie jest jakieś 3-4 milimetry pod częścią 'Białą' paznokcia czyli daleko pod przyrostem, zastanawiam sie jakim cudem mogło się stać takie złamanie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;53138641] wstawiam moje paznokcie[/QUOTE] Ładniutkie, choć jeszcze troszkę bym je zapuściła, zazdroszczę końcówek. ![]() Cytat:
Próbowałaś łatki z torebki od herbaty? Ostatnio czytałam o ratowaniu złamanych paznokci metodą fiberglass, może to jest jakiś trop? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;53142592]Serio tak mówisz? Masz przecudowne paznokcie dla których mogłabym się pokroić, Twoje paznokcie są piękne i możesz śmiało je pokazywać światu, takie są śliczne.
![]() Ładniutkie, choć jeszcze troszkę bym je zapuściła, zazdroszczę końcówek. ![]() Ja mam pęknięte kciuki i nic przy tym nie majstruję, opiłowałam paznokcie na krótko(zostawiam tyle, aby przyrost miał się czego złapać), przypolerowałam płytkę w miejscu pęknięcia, aby choć trochę wyrównać nierówności i czekam aż to wszystko odrośnie. Próbowałaś łatki z torebki od herbaty? Ostatnio czytałam o ratowaniu złamanych paznokci metodą fiberglass, może to jest jakiś trop? ![]() Powodzenia. ![]() Nienawidzę uczucia gołych paznokci ![]() Nie wiem dziwnie mi wtedy i mam wrażenie, że się zaraz połamią. Dziękuję ![]()
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a Nail Tek Foundation III można solo nosić?
![]() |
![]() |
#786 |
Wtajemniczenie
|
Smerfetka696969
Dobry skład ma "Vita-min plus dla kobiet" Ma wiele witamin, skrzyp, chelatowane minerały, zapłaciłam 20zł, to mniej o połowe od Merz specjal, a składników w tabletce ogrom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Kochane moje anioły już tyle razy mi pomogłyście teraz przychodzę z pytaniem co robić by końcówka paznokcia była biała jak u was a nie przezroczysta i przebarwiona jak u mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Ja od 3 miesięcy biorę sobie Capivit Total Action, brałam już kiedyś przez trzy miesiące i też byłam bardzo zadowolona, ale teraz chcę go łykać nieco dłużej - przeciągnę to chyba do końca zimy... Ma olej z wiesiołka i jakieś tam inne rzeczy, kupiłam w sumie na włosy bardziej ale paznokciom pomógł jeszcze wyraźniej niż włosom, mniej się łamią i rosną zdrowe pomimo że ciągle je męczę domowymi pracami.
![]() Byłam taka zmotywowana do olejowania ale wieczorem ostatnio tak padam że nie myślę o olejach, kładę tylko krem i na szybko wcieram Evree i zasypiam. Ale na tę chwilę moim paznokciom taka pielęgnacja odpowiada, może zimą wysilę się bardziej znowu. ![]()
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;53138641]idź do dobrej kosmetyczki na manicure japoński to pokochasz swoje paznokcie na "goło"!! zaręczam
![]() a tak w ogóle to witam się z wami, długo mnie nie było, bo mam masę spraw na głowie i jakieś gorsze dni. paznokcie mam obcięte na krótko, od początku października czyli już ze 2 tygodnie robię sobie detoks od wszelkich chemicznych rzeczy, czyli lakierów, odżywek itd. chodzę za to na manicure japoński, co 2 tygodnie, wczoraj byłam drugi raz i od wczoraj też piję sobie skrzyp ![]() ![]() wstawiam moje paznokcie[/QUOTE] Bardzo ładne błyszczące podobne do moich, tylko ja w migdał piłuje i super skórki w ogóle ich nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;53142592]Serio tak mówisz? Masz przecudowne paznokcie dla których mogłabym się pokroić, Twoje paznokcie są piękne i możesz śmiało je pokazywać światu, takie są śliczne.
![]() Ładniutkie, choć jeszcze troszkę bym je zapuściła, zazdroszczę końcówek. ![]() Ja mam pęknięte kciuki i nic przy tym nie majstruję, opiłowałam paznokcie na krótko(zostawiam tyle, aby przyrost miał się czego złapać), przypolerowałam płytkę w miejscu pęknięcia, aby choć trochę wyrównać nierówności i czekam aż to wszystko odrośnie. Próbowałaś łatki z torebki od herbaty? Ostatnio czytałam o ratowaniu złamanych paznokci metodą fiberglass, może to jest jakiś trop? ![]() Powodzenia. ![]() Latka z herbaty mi nie trzyma.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, przyjmiecie mnie?
Potrzebuję motywacji do walki o piękne paznokcie a nic tak nie motywuje jak wspólne dzielenie się zdjęciami, efektami itd. Całe życie obgryzalam paznokcie aż do wakacji 2014, były naprawdę długie aż do sylwestra i wtedy sobie trochę opuściłam i wszystko szlak trafił ![]() ![]()
![]() |
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W razie pytań i wątpliwości mów śmiało ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Ja żałuję, że nie zrobiłam zdjęć przed. Dzieki Wam i waszej wiedzy mój przyrost ruszył w zaskakującym tempie. Uwielbiam Was podczytywać 😊
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, to i ja się dołączę.
![]() Zaczęłam w tym tygodniu, na razie używam tego serum do paznokci z biedronki, niedługo mam zamiar zacząć używać olejków. ![]() ![]() I mam jeszcze takie pytanie. Podpatrzyłam w kuchni jakie moja mama ma oleje i znalazłam następujące: olej rzepakowy z olejami siemienia lnianego i pszenicy, olej z orzechów włoskich, olej z prażonych nasion sezamu, no i dwa oleje rzepakowe, jeden z chilli i drugi z bazylią. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie się nadają. Może jedynie wstrzymałabym się przy tych ziołowych, chilli i bazylka niech zostaną na talerzu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Malowanie paznokci to dobry patent, raz, że tunel, dwa, że nie kusi, aby grzebać pod paznokciami, trzy, że jak się zrobi ładny manicure to odechciewa się obgryzać. ![]() Eh, jak ja tęsknię za malowaniem pazurków, ale muszę czekać aż mi skórki całkowicie przyrosną po tych zastrzałach. ![]() Cytat:
![]() Masz w kuchni olejowy raj dla paznokci. ![]() ![]() ![]() Ja też bym zostawiła te aromatyzowane oleje rzepakowe, one lepiej się sprawdzą w kuchni, a nie kosmetyce. ![]() L. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Nawet mam w torebce olej kokosowy żeby olejowac cały dzień ![]()
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny i ja chciałabym dołączyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Witam, można dołączyć do paznokciomaniaczek?
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Raczkowanie
|
Ja juz wymiekam. Miesiac czasu olejuje paznokcie i zero poprawy, skorki jedynie sa w lepszej kondycji. Łykam witaminy, biotebal a paznokcie dalej sie rozwarstwiają. Ide do kosmetyczki zrobic hybrydy bo mam juz tego dosc. Moze pod nimi sie troche ogarną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Ja, gdy robiłam sobie hybrydę + olejowanie, to paznokcie były rekordowo długie i mocne. Teraz mam miesiąc przerwy od mani hybrydowego i tak jak Tobie - mnie też się rozdwajają, samo olejowanie nie daje rady. Hybryda to świetna alternatywa, ale z olejowania nigdy nie zrezygnuję 😊
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Ja tez olejowac dalej bede ale wlasnie licze na to ze sie wzmocnia. Mam bardzo delikatne paznokcie a zwykly mani przy pracach domowych szybko odpryskuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Oj mam to samo, wszystko robię w rękawiczkach, najgorzej, że moje paznokcie są takie cieniutkie i miękkie bardzo. Czekam teraz na przesyłkę z lakierami i odżywkami to mam nadzieję, że się troszkę wzmocnią. Na razie niczym nie maluję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Ja musze miec pomalowane chociaż sama odżywka ale niestety szybko sie odmacza bo nie lubie robic w rekawiczkach :/ wiem ze to wielki blad ale niestety wszystko robie bez jak mam je na rękach to albo zwyczajnie mi przeszkadzają albo lecą z rąk(mam małe dlonoe nawet rozmiar S mi czasem spada)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie oczekuj że po miesiącu nagle zdarzy się cud. Zniszczone paznokcie muszą odrosnąć a to trwa trochę więcej niż miesiąc. Więc olejuj cierpliwie a się doczekasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Wtajemniczenie
|
Ja około 2 miesiące bo zaczęłam we wrześniu a już prawie listopad, widać że tak to ujmę "spektakularne", w sumie to nie miałam paznokci, a teraz urosły i dodatkowo po zmyciu lakieru trochę się błyszczą i są gładsze bo miałam takie pionowe kreski, jakby znikły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Czarna owca
|
Mnie się nadal rozdwajają paznokcie środkowe o wskazujące, ale myślę, że muszą w całości odrosnąć. Problem dotyczy głównie prawej dłoni. To pewnie częściowo wina sprzątania bez rękawiczek, szczególnie w kuchni i łazience, gdzie silne detergenty są na porządku dziennym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Bardzo żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia na początku olejowania, bo nie mam wglądu jak się paznokcie prezentowały na początku - a uwierzcie, prezentowały się biednie
![]() ![]() Można dojrzeć, że z kciukiem średnio. Próbowałam go ratować na różne sposoby, ale trzeba było spiłować na krótko ![]() Edit: Czy któraś z Was ma pomysł, dlaczego zdjęcie się obróciło? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.